yapay zekanın yaptığı portre / YAPAY ZEKA TARAFINDAN YAPILAN PORTREYE REKOR FİYAT VERİLDİ – Bakış.bg

Yapay Zekanın Yaptığı Portre

yapay zekanın yaptığı portre

Yapay zekanın yaptığı Hz. İsa portresi olay yarattı: Hıristiyan ikonografisinde tasvir edildiği gibi değil

Bas Uterwijk isimli Hollandal&#; foto&#;rafç&#; ve görsel tasar&#;mc&#;, yapay zekâ ile tarihi figürlerin portelerini olu&#;turdu. &#;sa, Jül Sezar, Kraliçe I. Elizabeth ve Vincent van Gogh’un aralar&#;nda yer ald&#;&#;&#; portre koleksiyonu için sanatç&#; Uterwijk, eski resim ve heykellerin yan&#; s&#;ra tarihi belgelerden de yararland&#;&#;&#;n&#; söyledi.

Gazete Duvar'&#;n aktard&#;&#;&#;na göre, Artbreeder isimli program&#; kullanan Uterwijk, portreleri haz&#;rlarken saç stili, göz rengi ve k&#;yafet gibi silik olan baz&#; özellikleri kendisinin tamamlad&#;&#;&#;n&#;, ‘bo&#;luklar&#; doldurdu&#;unu’ dile getirdi.

'TAR&#;HSEL B&#;R GERÇE&#;&#; GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURDUM'

Tarihi belgelere ve mevcut kaynaklara ba&#;l&#; kalarak bir portre çal&#;&#;mas&#;n&#; bitirmek için birkaç gün ila bir y&#;la kadar zaman harcad&#;&#;&#;n&#; söyleyen Uterwijk, &#;sa’n&#;n canland&#;rmas&#;nda ‘tarihsel bir gerçe&#;i’ göz önünde bulundurdu&#;unu ifade etti. Baz&#; tarihçilerin, &#;sa’n&#;n saç&#;n&#;n uzun olabilece&#;ine inanmad&#;&#;&#;n&#; dile getiren Uterwijk, bu yüzden al&#;&#;&#;lm&#;&#;&#;n d&#;&#;&#;nda k&#;sa saçl&#; bir &#;sa portresi üretti&#;ini söyledi.

“H&#;ristiyan ikonografisinde &#;sa uzun saçl&#;, aç&#;k tenli, uzun boylu ve zay&#;f olarak tasvir ediliyor” diyen Uterwijk, &#;sa’n&#;n muhtemelen daha soluk bir teni, k&#;sa ve koyu saçlar&#; oldu&#;unu dü&#;ündü&#;ünü söyledi. “Bazen olabildi&#;ince gerçekçi olmaya ve tarihi bir figürü nas&#;l alg&#;lad&#;&#;&#;m&#;z&#;n bir temsilini vermeye çal&#;&#;&#;yorum” dedi.

'BUNLAR YALNIZCA GRAF&#;K DE&#;&#;L'

Portre yapmaya ilk olarak Billy the Kid görseli ile ba&#;lad&#;&#;&#;n&#; söyleyen Uterwijk, &#;öyle konu&#;tu:

“Billy the Kid’e eski, çizik ve mevcut tek orjinal resim olan bir görselle ba&#;lad&#;m. Daha sonra düzenlemeler yapt&#;m, neredeyse bo&#;luklar&#; doldurmak gibiydi. Bu yüzden ço&#;u yaln&#;zca grafik de&#;il, ayn&#; zamanda sanatsal nitelik de bar&#;nd&#;r&#;yor.”

En çok Van Gogh’un görselini yapmaktan keyif ald&#;&#;&#;n&#; söyleyen sanatç&#;, “Van Gogh, zorlu bir i&#; oldu&#;u için favorilerimden biri, yaratmak yakla&#;&#;k bir y&#;l&#;m&#; ald&#;. Özellikle nas&#;l göründüklerini tam olarak bilmedi&#;imizde ve Van Gogh gibi yaln&#;zca birkaç foto&#;raf&#; olan birini canland&#;rma süresinde birçok kez ba&#;ar&#;s&#;z oldum” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Sosyal medyada "yapay zek&#; selfie'si" &#;ılgınlığı yaşanıyor! Peki ne kadar g&#;venli?

Yılın öne çıkan gelişmelerinden biri yapay zeka teknolojilerinin hızla hayatın pek çok alanında yaygınlaşması oldu şüphesiz. Son günlerde ise özellikle Instagram akışı yapay zekayla oluşturulan portrelerle dolup taşıyor… Herkesin birbirine “Nasıl yaptın?” diye sorduğu bu portreler, Lensa AI adlı mobil uygulamayla oluşturuluyor.

Lensa AI, uygulamaya yüklenen fotoğrafları yapay zeka teknolojisiyle avatara dönüştürüyor. Ortaya çıkan resimler ise adeta Rönesans tablosunu andırıyor. Prisma Labs&#;in yaratıcısı olduğu uygulama, aslında ’den beri aktif. Ancak Sensor Tower verilerine göre uygulama esas popülerliğini Kasım ayı sonlarında gelen &#;sihirli avatar&#;lar&#; özelliği sayesinde elde etti. Bu özellik kullanıma sunulduktan sonra ABD&#;de Kasım ayı boyunca 2 milyon kez indirilen uygulama Aralık&#;ın ilk 5 gününde 4 milyon indirmeye ulaştı ve hem Apple&#;ın hem de Google&#;ın uygulama mağazalarında zirveye yerleşti. Yine Sensor Tower&#;ın günlük verilerine bakıldığında Lensa AI, Türkiye’de Apple kullanıcılarının son üç günde en çok indirdiği ücretli uygulama olurken, Android kullanıcılarının tercih ettiği ilk 10 uygulama arasında yer aldı.

Yapay zekanın “sihirli avatarları” sosyal medyayı ele geçirdi

Yapay zeka gece gündüz çalışıyor, uygulama para basıyor&#;

Yapay zekanın, insanların işini elinden alıp alamayacağı hala tartışma konu… Ancak bugün yapay zekanın mobil cihazlarla birlikte çoktan insanların cebine girdiği açık… Midjourney, Dall-E, Stabble Diffusion, ChatGPT ve Lens AI gibi anahtar kelimeleri resme ya da yazıya dönüştüren, sorulan sorulara yanıt veren yapay zeka uygulamaları yıl içerisinde son derece popüler hale geldi ve gerek kişisel gerekse profesyonel olarak kullanım alanı arttı. Ancak diğerlerinden farklı olarak kullanıcılar Lensa AI ile avatarlarını oluşturmak için uygulamaya para ödüyor. Yüklenen fotoğrafları yeniden işleyen uygulamaya 50 adet fotoğraf için 88, adet fotoğraf için , adet içinse TL ödeme yapmak gerekiyor.

Yapay zeka yaratacak, yaratıyor, yarattı!

featured

8 SORU 8 CEVAP

Haberin Devamı

Dr. Kambhampati, "Size kimsenin çekmediği fotoğraflar gösteriyor; gördüğü diğer görsellerden aldığı parçaları bir araya getirip bunları oluşturuyor" diye özetledi Stable Diffusion'ın çalışma mantığını.

5) ORTAYA ÇIKAN GÖRSELLER BANA NE KADAR BENZEYECEK?

Kullanıcıların bir kısmına göre, uygulamanın ürettiği görseller tüyler ürpertecek kadar gerçeğe yakın.

Ne var ki bu işlemin sonucunda ortaya çıkan görsellerin hepsi mükemmel olacak diye bir kural yok. (Bir başka deyişle arkadaşlarınızın sizinle paylaşmadığı avatar'lar da var.) Zaman zaman bir gözünüz büyük diğer küçük çıkabiliyor. Ya da yapay zekâ iki tane olan kolunuzu bire indirmeyi tercih edebiliyor.

ABD'de uygulamanın başarısının kişinin ten rengine göre değişiklik gösterdiği tartışmaları yaşanıyor şu an. Örneğin siyahi kişilerin elde ettiği "tuhaf" avatar'ların beyazlara kıyasla daha fazla olduğu eleştirisi sık sık dile getiriliyor. Asyalılar ve başörtülü kişiler de Twitter'da benzer şikayetlerle paylaşımlar yapıyor. (Yapay zekâ görsellemesinde ırk eşitsizliği aslında uzun süredir tartışılan bir konu.)

Prisma Labs CEO'su Andrey Usoltsev, The Washington Post'un tartışmalarla ilgili sorularına yanıt vermedi ve cevapların şirketin sitesindeki "sıkça sorulan sorular" sayfasında bulunabileceğini belirtti.

Algoritma adaleti savunucusu AI for the People hareketinin kurucusu Mutale Nkonde ise gazeteye yaptığı açıklamada yapay zekâ mühendislik ve eğitim görsellerinde koyu derili kişiler olmadığından, modellerin bu kişilerin fotoğraflarını işlemekte zorlandığını söyledi.

Dr. Kambhampati de bunun yapay zekâ araçlarının ortak sorunu olduğunu vurguladı ve "Sisteme yüklediğini görsellerin çoğunun beyaz olduğu durumlarda sistemin 'daha iyisini' yapmak istediğinde beyazlaştırmaya gitmesi şaşırtıcı değil" dedi. 

Bu durum özellikle yapay zekânın polis tarafından kullanılması halinde büyük riskler içeriyor. Nitekim ABD'de şimdiye kadar üç siyahi erkek bu yüzden yanlışlıkla gözaltına alındı.

Nkonde, Lensa'nın ürettiği kadın avatar'larının, ağırlıklı olarak "seksi beyaz kız" kategorisinde olmasının siyahi kadın ve kızların öz saygısına zarar verebileceğini de sözlerine ekledi.

Bunun yanı sıra birçok kullanıcı uygulamadaki avatar'larında gerçekte olduklarından daha zayıf, daha minyon, daha küçük yüzlü ve ince boyunlu olduklarını belirtiyor. Bu durumun özellikle beden algısı problemi yaşayan kişilerde tetikleyici bir etki yaratabileceğinden endişe ediliyor.

The New York Times'a konuşan 29 yaşındaki Yasemin Anders, "Kendimi bir peri olarak hayal etmek istesem de yine de kendime benzemek istiyorum. Hayatım boyunca hep şişman oldum. Neden idealleştirilmiş ve bana benzemeyen bir halimi hayal edeyim ki?" diye konuştu.

Uygulamanın sıkça sorulan sorular sayfasında bu konuyla ilgili olarak, "Stable Diffusion modeli filtrelenmemiş internet içerikleri ile eğitilmiştir. Dolayısıyla insanların ürettikleri görsellere dair önyargılarını yansıtmaktadır" deniyor.

Sosyal medyada yapay zekâ selfiesi çılgınlığı yaşanıyor Peki ne kadar güvenli </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.