kedinin sütü ne zaman kesilir / Yeni doğan kediler ne zaman sütten kesilir? Kaç aylıkken süt emmeyi bırakır

Kedinin Sütü Ne Zaman Kesilir

kedinin sütü ne zaman kesilir

Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

Kediler gelişimlerini tamamlayabilmek için ilk 8 hafta anne sütü ile beslenirler. Yavruların emzirme dönemlerinin ne zaman bittiği yani kedilerin sütten ne zaman kesildiği hayvanseverlerin merak ettiği konulardan biridir.

Kedi sahibi olmayı düşünüyorsanız bu sorumluluğun zannettiğinizden çok daha büyük olduğunu bilmelisiniz. Bilhassa kedinizi kısırlaştırmadığınız ve kedinizin yavrularına bakmayı tercih ettiğiniz takdirde farklı sorumluluklarınız gündeme gelecektir. Birçok yavru kedi sahibinin aklında kediler ne zaman sütten kesilir sorusu bulunuyor. Gelin, bu soruya doyurucu cevaplar verelim!

Kedilerin Anne Sütüyle Beslenmeleri Şart Mı?

Kedilerin de tıpkı bebekler gibi belirli bir süre anne sütüyle beslenmeleri şarttır. Bu husus; gereklilikten ziyade bir zorunluluktur. Anne sütü; kedinin hayatı boyunca sağlıklı olmasını sağlayan etmenlerden birisidir. Bunun yanı sıra, anne sütü ile beslenen bir kedinin bağışıklık sistemi güçlü olacaktır. Bir başka deyişle, anne sütü; insanlarda olduğu gibi kedilerde de hayati önem taşır.

Bilhassa ilk kez bir kediye bakacak olan kişilerin aklında kedilerin ne zaman sütten kesilmesi gerektiğine dair birtakım soru işaretleri bulunuyor. Kedinin doğmasının ardından dört ila sekiz haftalık sürece kadar anne sütüyle beslenmesi şarttır. Bir başka deyişle, kedilerin sütten kesilme dönemi; doğumdan sonra en geç sekiz hafta olarak tanımlanabilir. Ancak, her kedinin anne sütü ihtiyacının aynı olmadığını söylemek gerekir. Kedinin sütten kesilme dönemi; kedinin özelliklerine göre farklılık gösterir.

Kedilerde doğumdan sonraki ilk dört haftanın neonatal dönem olarak adlandırıldığını söylemek gerekir. Kediler; bu dönemde annelerine her zaman yakın olmaya çalışırlar. Tıpkı yeni doğmuş bebekler gibi çevrelerini en ince ayrıntısına kadar keşfetmeye çalışırlar. Ayrıca, kedilerin bu dönemde beslenmekten ve uyumaktan farklı bir şey yapmadıklarını da söylemek gerekir. Anne sütünü emen ve bu sayede kolostrum alan kedilerin bağışıklık sistemi güçlenir. Anne sütünde kedilerin bağışıklık sistemini güçlendiren antikorlar vardır. Buna ek olarak, birçok yavru kedinin anne sütüne ek olarak kedi maması alması da gereklidir. Hatta, anne sütü ile kedi mamasının beraber alınması tavsiye edilir.

Kedilerin Sütten Kesilmesinin Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedinin cinsinden bağımsız olarak sütten kesilmesinin ertesinde annesinden ayrılması doğru değildir. Sütten kesilen bir kedi; sonraki ilk üç ayını annesiyle beraber geçirmelidir. Kedilerin eğitim süreci de insanlara benzer. Yavruluk döneminde annesinden eğitim alan bir kedi; ilerleyen yıllarda çok daha sağlıklı bir hayata erişir. Anne kedilerin yavrularına karşı birtakım sorumlulukları vardır. Kum kullanmayı öğrenmelerine ek olarak birtakım zararlı eylemleri yapmamaları ve bu tür eylemlerden nasıl korunacakları da yine yavru kedilerin annelerinden öğrenecekleri arasında bulunur.

Yavru kediler; hem anne sütüyle beslenmeleri hem de annelerinden birtakım şeyleri öğrenmeleri noktasında ilk iki ila dört aylık süreci annelerinin yanında geçirmelidirler. Bu sayede, büyüme ve gelişme dönemini en iyi şekilde yaşayabilirler. Kedinin sütten kesilmesinin ardından yavru kedinin beslenmesine ve ortamın ısısının ideal olmasına dikkat edilmelidir. Bu sayede, kedinin çeşitli hastalıklara yakalanmasının önüne geçilir.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs

Sütten kesilme zamanı

hafta

Yavruların fiziksel gelişimi hızlanır ve sütten kesilme süreci başlar. Bu, annelerinden ve kardeşlerinden bir şeyler öğrenmeye başladıkları, hayati bir aşamadır.

Maine Coon yavrusu beyaz bir arka plan &#;zerinde oturuyor, siyah beyaz

Sağlık

Bu aşamada "bağışıklık azalmaya" başlar. Bu zamanda, anne tarafından sağlanan antikorların seviyesi yavru kediyi korumak için yeterli olmayıp, aşılamanın etkili olmasını sağlamak için ise çok yüksek olduğundan, yavru kediniz bu dönemde hastalıklara karşı savunmasız olacaktır. Uyku, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye yardımcı olur. Dolayısıyla, yavru kedinin uyumak için sıcak, konforlu ve sessiz bir yere sahip olması hayati önemdedir.

Beslenme

Yaklaşık iki haftalık bir yavru kedide süt dişleri gelişir ve sütten kesme işlemi başlatılır. Bir süre sonra yavru kediler, annelerinin katı mamalarına ilgi göstermeye başlar ve yalnızca süt içeren beslenmeyi bırakmaya başlayabilirler. Olgunlaşmamış sindirim sistemleri, bu evrenin spesifik beslenme ihtiyaçlarını karşılayan sindirimi kolay mamaları yemelerinin önemli olduğu anlamına gelir.

oturma odasında uyuyan yavru kedi
i&#; mekandaki yavru kedi biberondan besleniyor

Davranış

Bu aşama ilerledikçe, yavru kediler kardeşleriyle daha fazla etkileşime girmeye ve birbirlerine bakım yapmaya başlarlar. Aktif olarak oynama, koşma, zıplama ve avlanma davranışları sergilemeye başlarlar ve görüş kabiliyetleri tamamen olgunlaşır.

Gelişim

Dördüncü haftaya kadar koku duyusu tamamen olgunlaşır ve işitme duyusu iyi gelişir. Altıncı ve yedinci haftalara kadar yetişkin uyku düzenleri, motor yetenekler ve sosyal etkileşim geliştirmeye başlarlar. Temel sosyal beceriler, diğer yavrular ile iletişim yoluyla gelişir ve annelerin davranışlarının gözlemlenmesiyle öğrenme sağlanır.

Çevre

Yavru kediler daha hareketli ve maceracı olduklarından dolayı çevrede "yavru kedi kontrolü" yapmanız önemlidir. Bu aynı zamanda kritik bir öğrenme aşamasıdır, dolayısıyla yavru kedilerin oyuncaklara ulaşabildiklerinden emin olun. Başka uyaranlar da çok önemlidir. Düzenli olarak sevilmek ve farklı insanlarla etkileşimde bulunmak, yetişkin olduklarında özgüvenlerini arttıracaktır.

İ&#;eride yatan British Shorthair yavruları
Bah&#;ede oynayan yetişkin kedi ve yavrusu
İ&#;eride oynayan yavru kedi

Yavru kedi beslenmesinin p&#;f noktaları

Gelişim evresine g&#;re yavru kedi besleme kılavuzu

5 key milestones in your kitten's growth

Hygiene and grooming tips for your kitten

How to help your kitten stay in shape

When does my kitten become a cat?

Yavru kediniz için özel mama

Yavru kedinizin doğal bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olan, sağlıklı büyümeyi ve sindirim sistemi gelişimini destekleyen beslenme formülleri.

Yavru kedi &#;r&#;nleri
Yavru Kedi Mamaları - Royal Canin
Birman yavruları beyaz bir arka plan &#;zerinde uzanmış yatıyorlar, siyah beyaz

Doğum-4 hafta

Neonatal dönemi

Yenidoğan yavru kediler, anne ve kardeşlerinin güvenli sıcaklığına yakın durur. Zamanlarını uyuyarak ve beslenerek geçirirler.

&#;nceki aşama
Siyah beyaz renkli bir British Shorthair yavrusu beyaz bir arka plan &#;zerinde ayakta duruyor

aylık

Yoğun büyüme dönemi

Yavru kedi, dünyadaki yerini anlamaya başlar ve hayat boyu kalacak davranışlar geliştirir.

Sonraki aşama
ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Yavru Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir? Yeni doğan yavru kedilerin büyümek ve gelişmek için anne sütünden başka bir şeye ihtiyacı yoktur, ancak bir zaman gelir ki sütten katı mamaya geçerler. Bu yazımızda yavru kedilerin nasıl ve ne zaman sütten kesildiğini açıklayacağız.

Yeni Doğan Kedi Nasıl Beslenir

Yeni Doğan Kedi Nasıl Beslenir

Yavru kedilerin ne zaman ve nasıl sütten kesildiğini açıklamadan önce, yaşamlarının ilk haftalarında beslenmelerinin bazı temel yönlerini bilmeniz önemlidir. Yavru kedilerin ne zaman yemeye başladığını öğrenmek istiyorsanız, en başa, kolostruma geri dönmelisiniz. Kedilerin doğumdan hemen sonra ürettikleri ve immünolojik özelliklere sahip sarımsı bir sıvıdır. Aslında, yavru kediler doğar doğmaz, anne onları amniyotik keseden kurtarıp göbek bağlarını kesip salgılarını temizledikten sonra, yavru kedi içgüdüsel olarak annenin memelerine doğru uzanarak bu sıvıyı, yani kolostrumu emmek ister. Daha sonra anne sütü ile değiştirilecektir.

Yaşamın ilk haftalarında tek besin anne sütü olacaktır. Süt, yavru kedinin fiziksel ve psikolojik gelişimi ile ilgili tüm ihtiyaçlarını tam olarak karşılar. Ayrıca anne ve yavruları emzirirken iletişim kurarlar. Herkes iyi olduğunun bir işareti olarak mırıldanır, bu nedenle kedi küçüklerin iyi olduğunu bilir ve karnını doyurur. Bebekler meme uçlarına patileriyle masaj yaparak süt vermelerini sağlar.

Reklamlar

Yavru kediler gözleri kapalı doğarlar ve neredeyse tüm zamanlarını uyuyarak geçirirler. 8 günlük yaşamdan sonra gözler açılmaya başlar. Yaklaşık bir hafta sonra ilk adımlarını atacaklar ve üç hafta sonra katı yiyecekler yemeye başlayabilirler ve sütün yerine yiyecek koyduklarında sona eren bir geçiş aşamasına başlarlar. Kedi sütten kesme sürecini sonraki birkaç paragrafta daha detaylı anlatacağız.

Yavru Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

Yavru kedileri sütten kesmeye başlamak için ideal zaman yaklaşık üç hafta geçtikten sonradır. Daha önce gördüğümüz gibi, büyümek için sadece süte ihtiyaç duyarlar ve bu nedenle su dahil, başka bir şey yemeleri gerekmez.

Bununla birlikte, üç hafta sonra, yavru kediler zaten birbirleriyle etkileşime girerler, oynarlar, anne onları yalnız bırakır ve her gün et dahil olmak üzere etraflarında olanlarla daha fazla merak ve ilgilenmeye başlarlar. Tüm bu faktörler hayvanın sütten kesilmeye hazır olduğunu gösterir.

Ancak, sütten kesmenin her zaman tam olarak aynı anda gerçekleşmediğine dikkat edilmelidir. Daha sonra yiyeceğe ilgi gösteren kediler olacak, bazıları hala annelerini emerken bazıları mamaya geçmiş olacak ve erken gelişmiş olacak. Onların zamanına saygı duymalı ve hepsinden önemlisi bunun kademeli ve doğal bir süreç olduğunun farkına varmalıyız. Ayrıca başlangıçta ve haftaya kadar sütten kesme sırasında anne sütüne ihtiyaç duyulduğu da dikkate alınmalıdır. Bu süreden sonra tüm kediler tamamen sütten kesilir. Bunun yanında kedilerde megakolon tedavisi yazımızı da okuyabilirsiniz.

Reklamlar

Yavru Kedi Nasıl Sütten Kesilir?

Yavru kedilerin ne zaman sütten kesilmesi gerektiğini anladıktan sonra, şimdi nasıl yapılacağını açıklamamız gerekiyor. Sütten kesmeye devam etmenin birçok yolu vardır. Piyasada özellikle büyüyen kediler için formüle edilmiş mama tanecikleri ve ıslak mamalar bulacaksınız; alternatif olarak kedilere özel ev yemekleri de hazırlayabiliriz.

Sütten Kesilen Yavru Kedi Bakımı

Kroketleri kullanmaya karar verirseniz, bebek maması oluşturmak için ılık suyla ıslatarak başlamanız gerekir, aksi takdirde yavru kedi kuru kroketleri yemekte zorlanır. Öte yandan, onlara ev yapımı yiyecekler sunmak istiyorsanız, asla insanların yediği yiyeceklerden vermemelisiniz. Kedilerin et ve balık ağırlıklı beslenmeye ihtiyaç duyan etçil hayvanlar olduğu gerçeğini her zaman göz önünde bulundurarak veterinerden bilgi alabilirsiniz. Veya size anlattığımız talimatlara uymalısınız.

Üç hafta sonra, kedi mamasını günde iki ila üç kez bir tabakta vermeye başlayabilirsiniz. Düşük dozlarda bir yemek, evcil hayvan için daha rahat olacaktır. Bu sayede hem anne sütü içmeye devam edecekler hem de katı gıdalara alışacaklar. Kedi yetim ise, sütü biberonla vermek ve üç hafta sonra mamaya yavaş yavaş alıştırmak gerekir. Yaş mamalar tercih edebilir ve hızlıca katı gıdalara geçebilirsiniz.

Sütten Kesilen Yavru Kedi Bakımı

Yavaş yavaş kedinin daha fazla katı yiyecek ve daha az süt yediğini fark edeceksiniz, süreç kademeli olacaktır. Kroket ve suyu karıştırdığımız yemekler giderek daha yoğun olmalı ve katı yiyecekler tercih edilmelidir. Hayvanın her zaman nemli kalması için katı gıdaya bol miktarda su ayrı şekilde eşlik etmesi çok önemlidir. Kedilerin sütten kesilmesi haftadan önce bitmemelidir. Erken sütten kesme ve aileden erken ayrılma, kedinin gelecekteki karakteri üzerinde yankı uyandıracaktır. Yavru kediler anneleriyle kalırsa, onları ne zaman sütten kesilmesi gerektiğine anne karar verir.

İçinden çıkamadığınız bir durum olursa ve işler ters giderse mutlaka bir veterinere başvurun. Ayrıca instagram sayfamızı takip ederek bize destek olabilirsiniz.

Reklamlar

Yeni doğan kediler ne zaman s&#;tten kesilir? Ka&#; aylıkken s&#;t emmeyi bırakır

Haberin Devamı

Yeni doğan kediler anne sütüyle beslenerek gelişimlerini hızlandırabiliyor. Yeni doğan kedilerin sütten kesilme dönemleri farklılık gösterebiliyor. 4 ile 8 hafta sonrasında yeni doğan kedileri sütten kesilebiliyor.

Yeni Doğan Kediler Ne Zaman Sütten Kesilir?

Yeni doğan kedilerle yetişkin kediler beslenme konusunda farklıdır. Dünyaya yeni gözlerini açan kediler, yetişkin kedilere göre farklı besleniyor. Yeni doğan kediler mutlaka anne sütüyle bir süre beslenmesi gerekiyor. Yavru kediler hakkında merak edilen tüm konular kişilerce detaylarıyla araştırılabiliyor. Yavru kedilerin beslenmesi tamamen annesiyle alakalı bir durumdur. Yavru kediler belirli bir süre boyunca annesiyle beslenmesi gerekiyor. ,

Haberin Devamı

Yavru kedilerin ne kadar anne sütüyle beslenmesi gerektiği kişilerce araştırılıyor. Yavru kedilerin belirli bir döneme kadar ihtiyacı olan tek şey, anne sütüdür. Yeni doğan kedilerin sütten kesilme süreçleri ise farklı olabiliyor. Her kedinin farklı bir süreci olabiliyor. Bazı kediler 4 haftada sütten kesilebiliyor. Daha detaylı incelendiğinde kedilerin 8 hafta sonrasında sütten kesildiği görülebiliyor. Tamamen kedilerin bünyesine ve özelliklerine göre değişiklik gösteren bir durumdur.

Yeni doğan kedilerin aralarında bazı farklılıklar olabiliyor. Süte daha çok ihtiyacı olan yavru kediler, daha geç bir süreyle sütten kesilebiliyor. Yeni doğan kedilerin en az 4 hafta anne sütüyle beslenmesi gerekiyor. Yavru olmaları nedeniyle belirli bir dönem gelişimlerini hızlandırmak için anne sütü oldukça önemlidir.

Kaç Aylıkken Süt Emmeyi Bırakır?

Anne karnından yeni çıkan kedilerin belirli bir süre Süt emmesi gerekiyor. Yavru kedilerin ne kadar süt emmesi gerektiği kedi türüne göre değişiklik gösterebiliyor. Her canlıda olduğu gibi yavru kedilerin de belirli bir süre anne sütüyle beslenmesi gerekiyor. Yavru kediler ihtiyaç duyduğu tüm besin kaynaklarına anne sütünden ulaşabiliyor.

Yavru kedilerin hassas bünyeye sahip olması, onların sağlık sorunu yaşamasına neden olabiliyor. Yavru olan kedilerin belirli bir süre boyunca anne sütünden faydalanması gerekiyor. Yavru kediler genellikle 4 ile 8 hafta aralığında anne sütü emebiliyor. En az 4 hafta anne sütü emmesi gerekiyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası