şadi yazıcı boşandı mı / Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kimdir, aslen nerelidir eşi doktor Fatma Yazıcı ve çocukları

Şadi Yazıcı Boşandı Mı

şadi yazıcı boşandı mı

YORUMLAR

YORUM YAP

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kimdir? İşte Şadi Yazıcı’nın biyografisi!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Tuzla’da yapılan açılışlar ve katıldığı programlar ile gündeme gelen Tuzla Belediye BaşkanıŞadi Yazıcı’nin kariyeri ve biyografisi merak ediliyor.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ YAZICI KİMDİR?

yılında Erzurum'da doğdu yılında İstanbul Kartal'a yerleşti. İlk, orta ve lise eğitimini Kartal’da tamamladı yılında liseyi bitirdikten sonra aynı yıl üniversite sınavına girip Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Mezun olduktan sonra doktor olarak meslek hayatına atıldı. yılında Tuzla’da kurduğu Tuzla Teşhis ve Tedavi Merkezi ile özel sektörde hizmete başladı.

Aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. İstanbul Tuzla Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete ilk adımını attı ve 7 yıl AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

DR. ŞADİ YAZICI HANGİ PARTİDEN?

29 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den belediye başkan adayı olan Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Başkanı seçildi. ve yerel seçimlerinde görevini sürdüren Dr. Şadi Yazıcı, evli ve iki çocuk babasıdır. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘İnsanın Teknolojik Yalnızlığı’ , ‘Demokrasi’nin Kısa Tarihi’ ve ‘Demokrasi’nin Çok Kısa Tarihi’ isimli yayınlanmış 3 kitabı bulunmaktadır.

AKP aday listesi: 3 dönemlikler aday yapılmadı, 15 bakan liste başında

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan

Kaynak, AFP

Haber bilgisi
  • Yazan, Ayşe Sayın
  • Unvan, Ankara, BBC Türkçe

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekillerinden 'ini aday göstermedi. Sadece milletvekili aday yapılırken; Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, üç dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyenler arasında. 4’ü parti ve Meclis grup yöneticisi 65 milletvekili bu nedenle listelerde yer bulamadı. Kendi istekleriyle aday olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dışındaki 15 bakan liste başından aday gösterildi.

AKP’nin milletvekili aday listesini, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Genel Sekreteri Fatih Şahin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

Listelerin tesliminden sonra açıklama yapan Fatih Şahin, milletvekili listelerindeki değişim oranını yüzde 65 olarak açıkladı.

AKP’nin sunduğu listede en genç aday, 18 yaşındaki İzmir 1. Bölge’den Nisa Alptekin, en yaşlı aday ise 73 yaşındaki İstanbul 3. Bölge’den Şamil Ayrım oldu.

Bakanlar liste başından aday

Kabinede yer alan 15 bakanın tamamı liste başından aday oldu. Aday olmama kararı alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy listelerde yer almadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge'de, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge'de, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara 3. Bölge'de liste başı oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da ilk sıradan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölge'de 1. sıradan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir’den, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1. Bölge'de 1. sıradan sıradan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu İzmir 2. Bölge'de 1. sıradan aday oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri'den, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye'den, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa'dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin'den, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş'tan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu’dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun'dan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu ise Trabzon’dan aday gösterildi.

Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik de Artvin'de liste başı oldu.

Önce CHP'den sonra da Memleket Partisi'nden istifa ederek AKP'ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, İzmir 2. Bölge'de 4. sıradan aday gösterildi.

Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ile boşanma davasıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ise listeye giremedi.

Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve daha önce listelerini YSK'ya sunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise 81 ilde kendi listeleri ile seçime girecek.

HÜDA PAR’a 4, DSP’ye 3 kontenjan

Cumhur İttifakı’na destek açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal seçilebilir bir yer olan İstanbul 2. Bölge'de 4. sıradan aday gösterildi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise Ankara 1. Bölge'de 9. sıradan aday yapıldı. Ejder Onursal ise Ankara 2. Bölge'de 9. sıradan aday oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise İstanbul 3. Bölge'de 4. sıradan aday gösterildi. Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Batman'da 2. sıradan, Genel Sekreter Şehzade Demir Gaziantep'te 6. sıradan, Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç de Mersin'de 4. sıradan aday oldu.

Yıldırım ve Şentop üç dönem kuralına takıldı

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve Fatih Şahin listede yer almadı

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop da listeye giremeyen isimlerden.

Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş, Yılmaz Tunç, listeye giremeyen diğer isimler oldu.

Üç dönem kuralına takılan 65 isim aday gösterilmedi

AKP’de üç dönem kuralına takılan aralarında eski bakanların da bulunduğu 65 isim listere giremedi. Bu isimlerden bazıları şöyle:

Mustafa Ataş, Bayram Özçelik, Mehdi Eker, Recep Akdağ, İsmail Tamer, Taner Yıldız, Ahmet Aydın, Veysel Eroğlu, Naci Bostancı, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Hakan Çavuşoğlu, Nabi Avcı, Abdullah Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Süreyya Sadi Bilgiç, Ahmet Berat Çonkar, Akif Çağatay Kılıç, Erol Kaya, Mihrimah Belma Satır, Şirin Ünal, Tülay Kaynarca, Vedat Demiröz, Doğan Kubat, Ramazan Can, Fikri Işık, İlyas Şeker, Öznur Çalık, Uğur Aydemir, Mahir Ünal, Osman Aşkın Bak, Halil Özcan, Mehmet Altay, Yusuf Başer, İlknur İnceöz, Orhan Atalay, Hacı Bayram Türkoğlu, Volkan Bozkır, Mehmet Kasım Gülpınar

Özlem Zengin ve Numan Kurtulmuş İstanbul’dan aday

Genel Başkan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş, İstanbul 3. Bölge'de 1. sıradan, Erkan Kandemir İstanbul 1. Bölge'de 2. sıradan, Efkan Ala Bursa 1. Bölge'de 1. sıradan, Jülide Sarıeroğlu Ankara 1. Bölge'de 2. sıradan, Belgin Uygur Balıkesir'de 2. sıradan, Leyla Şahin Usta Ankara'de 3. Bölge 2. sıradan, Çiğdem Karaaslan Samsun'da 2. sıradan aday gösterildi.

Milletvekili olmayan Genel Başkan Yardımcılarından Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da liste başı oldu. Mustafa Şen Trabzon'da 2. sıradan, Ömer İleri de Ankara 3. Bölge'de 3. sıradan aday.

Mevcut Grup Başkanvekillerinden Emin Akbaşoğlu Çankırı’dan liste başından aday gösterildi.

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkması ve Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) sayılı yasa değişikliğini ittifak koşulu olarak getirmesine karşı çıkan Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu kez Tokat yerine İstanbul 3. Bölge'de 2. sıradan aday oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişki kurulmaya çalışılan dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle grup başkanvekilliği görevinden istifa ettirilen Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise Denizli’de liste başı oldu.

Galip Ensarioğlu Diyarbakır’dan aday

Diyarbakır’da adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Mehdi Eker ile mevcut milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal listeye giremedi. Diyarbakır’da 24 ve Dönem milletvekili Galip Ensarioğlu, liste başından aday oldu. Emekli Ulucami İmamı Mehmet Sait Yaz ikinci sıradan, çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer ise bu ilde 4. sıradan aday gösterildi.

seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra AKP’ye katılan İsmail Ok Balıkesir’de liste başı oldu. Tuba Vural Çokal ise Antalya'da 3. sıradan yeniden aday gösterildi.

Kaynak, Twitter / SebnemBursali

Gazeteci adaylar

AKP listelerinde çok sayıda gazeteci de milletvekili adayı olarak yer aldı.

Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge'de 6. sıradan, A Haber’den Şebnem Bursalı İzmir 1. Bölge'de 3. sıradan, Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe İstanbul 3. Bölge'de sıradan aday oldu.

Tolga Ağar listede yer almadı, Tuğrul Türkeş liste başı

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar listeye giremedi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, Ankara 2. Bölge'de 5. sıradan aday gösterilirken, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç ise Manisa'da 3. sıraya kaydırıldı.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in halen Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş ise 1. Bölge'de liste başından aday gösterildi.

Tatlıses listeye giremedi, Sayan İzmir 6.sırada

AKP’den 5. kez aday adayı olan sanatçı İbrahim Tatlıses, yine aday listelerine giremedi.

Milletvekilliği için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan, İzmir 1. Bölge'de 6. sıradan aday gösterildi. AKP seçimlerinde bu bölgeden 4 milletvekili çıkarmıştı.

İstifa eden vali aday yapılmadı

AKP’den aday olmak için Hatay Valiliği görevinden istifa eden Rahmi Doğan ise aday listelerine giremedi.

Valiliğin resmi sosyal medya hesabından adaylık başvurusu yapacağını duyurarak istifa eden Doğan'ın kararı, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası