güneş yanığı nasıl geçer / Güneş Yanığı Çözümleri: Güneş Yanığı Nasıl Geçer? - Trendyol Blog

Güneş Yanığı Nasıl Geçer

güneş yanığı nasıl geçer

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer? İşte, Yüzdeki Güneş Yanıklarına Evde Doğal Çözüm

Su içmek: Su kaybı, cildin kurumasına sebep olur, cilt kurudukça kaşıntı hissi artar. Bu sebeple bol su içmek de yapılması gerekenler arasında ön sırada olmalı.

Yanık kremleri: Güneş yanıklarında kullanılabilecek, yanığın iyileşmesinde destekleyici etkileri bilinen bitkisel krem ve doğal karışımlar da var. Kuru, normal ve karma ciltlerde güneş yanığında yara iyileştirici olarak, dekspantenol kullanılır. Bitki ekstresi içeren kremlere örnek vermek gerekirse,

Sarı Kantaron: Bitki ekstresi içeren kremlere örnek vermek gerekirse, Sarı kantaron (Hypericum perforatum, St John’s wort) içeren kremler, güneş yanığı dahil cilt yanıklarında kullanılabilir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer İşte, Yüzdeki Güneş Yanıklarına Evde Doğal Çözüm

Aloe vera: Aloe vera bazlı krem ve solüsyonlar, hem cildi serinletir hem de diğer etken maddelerle hızlıca emilebilir. Yanık kremi olarak sıkça kullanılan Hamamelis virginiana içeren krem ve pomadlar, güneş yanığı iyileştirmede de etkilidir. Arnica montana içeren kremler, özellikle ödem ve morarmalarda etkilidir, cildi rahatlatır. Kuru ve çatlamış ciltlerde, Calendula officinalis, Türkçesiyle Aynısefa, cilde iyi bir bakım sağlar, yumuşatır.

Fındık yağı: Halk arasında çok bilinmeyen ama güneşe karşı doğal koruyucu özelliği de bulunan bir diğer ürün ise, cildi yumuşatan tamanu (Calophyllum inophyllum) yağıdır. Bir çeşit fındık yağı olarak bilinir. Tek başına kullanılabildiği gibi, diğer krem ve yağlarla da karıştırılabilir.

Lavanta yağı: Güzel kokusuyla kozmetik ve dermokozmetik ürünlerin içeriğinde bulunan Lavanta (Lavandula angustifolia) yağından da söz etmek yerinde olur, çünkü iyi bir nemlendiricidir. güneş yanığı dahil cilt yanıklarında kullanılır, acı hissinin giderilmesini sağlar.

NOT: Güneş yanıklarında içeriği tam olarak test edilmemiş ürünler ve halk arasında yapılan, etkisi araştırılmamış karışımlar cilde daha fazla zarar verebilir. Yanık bir cilt, hassastır, enfeksiyona açıktır. Mevcut hasara, enfeksiyonun eklenmemesi için özellikle ileri derece yanıklarda dermatoloğa başvurulması gerekir.

Güneş yanıkları nasıl geçer?

Yüzde ve vücuttaki güneş yanıklarını hafifletmek için, bol su içmek, soğuk suyla ıslatılmış bezle cilde kompres yapmak, etkisi ispatlanmış, eczacı/doktor tavsiyesiyle önerilen krem/pomad/losyon/doğal karışımlar ile cildi nemlendirmek faydalı olacaktır. Ancak, ileri derece yanıklarda ise mutlaka dermatoloğa başvurmak gerekir. 

Güneş yanıklarında kaçınılması gerekenler

Etkisi bilinmeyen herhangi bir ürünü cilde temas ettirmek, yoğurt, vazelin, diş macunu sürmek, ezik gibi durumlarda cilde et yapıştırmak, yanık sonrası güneşte kalmaya devam etmek, giysiler ile suya girmek (giysiler güneşten korumaz), güneş koruyucu kremleri, gerektiği sıklıkta kullanmamak.

False

Güneş yanığı nasıl geçer? Deniz sonrası yanıklar için kolay çözümler

Güneş yanığı nasıl geçer? Deniz sonrası yanıklar için kolay çözümler

Yaz aylarının coşkusuna ve enerjisine kendimizi kaptırdığımız, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini doyasıya çıkardığımız sıcak günlerde güneş ışınlarının zararlı etkenlerine aşırı maruz kalmamız nedeniyle vücudumuzun bazı bölgelerinde güneş yanıkları meydana gelebilir. Hem ağrılı hem de acılı bir süreç olan güneş yanıklarını evde kısa sürede kolay bir şekilde geçirmenin yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hava sıcaklıklarının artması ve yaz mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte tatil sezonu açılmış oluyor. Uzun ve zorlu geçen soğuk havaların sonrasında hemen kendinizi deniz, kum, güneşin tadını çıkaracak keyifli bir tatil planı yaptıysanız güneş yanıkları da kaçınılmaz olacaktır. Güneş yanığı derinin güneş ışığına kısa sürede ve yoğun olarak maruz kalması sonucu oluşan deri rahatsızlığıdır. Uzun süre güneşe maruz kalındığında ultraviyole ışınları; ciltte önce kızarıklık, daha uzun süreli hasarlarda da içi su dolu baloncuklara sebep olur. Kızarıklık, ağrı, şişme güneşten 2-4 saat sonra başlar, 24 saatte maksimuma ulaşır. Bu birinci derece yanıktır. İçi su dolu kabarcıklar olduğunda yanık artık ikinci derece olmuş demektir. Üçüncü derece yanıklarda kabuklanmalar olur, güneş üçüncü derece yanığa sebep olmaz.

Güneş kremi nasıl seçilir? En iyi bronzlaştıran güneş kremleri 2021İLİŞKİLİ HABERGüneş kremi nasıl seçilir? En iyi bronzlaştıran güneş kremleri 2021

İleri derecede güneş yanığınız varsa cildinizde kabarcıklar oluşmuş demektir. Güneş yanığı kabarcıklarını patlatmak bu bölgenin enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Eğer kabarcıklar kendiliğinden patlamışsa bu sefer bu bölgeyi temiz tutmak gerekir. Bunun içinde burayı sargı beziyle kapatmak uygun olacaktır.

güneş yanığı için yapılacaklar

güneş yanığı için yapılacaklar

Hemen hemen tüm yemeklerimizde kullandığımız zeytinyağı, güneş ışınlarına maruz kalan ve sırf bu yüzden kuruyarak, gerilen cildimizi nemlendiriyor ve güneş yanıkları yüzünden acı çekmemizin önüne geçiyor. Bir yandan da cildimizi yumuşatan zeytinyağı, güneş yanıklarının cildimize yerleşerek, yanık izlerine dönüşmesini engelliyor.

GÜNEŞ YANIĞINA ZEYTİNYAĞI

GÜNEŞ YANIĞINA ZEYTİNYAĞI

Güneş yüzünden cildinizde kızarıklık ve kurulukların belirmeye başladığını fark ettiğiniz anlarda cildinize bir miktar zeytinyağı sürün ve üzerini temiz bir bez ya da havlu yardımıyla örtün. 10-15 dakika boyunca bu şekilde bekleyin.

GÜNEŞ YANIĞINA YOĞURT

Tam anlamıyla vitamin ve mineral deposu olan, aynı zamanda pek çok güzellik maskesi tarifinde yer alan yoğurt, diğer yanıkların tedavisinde olduğu gibi güneş yanıklarının tedavisi söz konusu olduğunda da son derece işe yarıyor. Cildi yatıştıran ve cildin ferahlamasını sağlayan yoğurt, güneş yanıklarının yol açtığı acıyı da hafifletiyor.

GÜNEŞ YANIĞINA YOĞURT

GÜNEŞ YANIĞINA YOĞURT

Buzdolabında iyice beklettiğiniz bir kase yoğurdu cildinizde bulunan güneş yanıklarının üzerine sürerek ve 5-10 dakika sonra cildinizi bol suyla durulayarak, güneş yanıklarının daha da kötü bir hal almasını durdurabilirsiniz.

GÜNEŞ YANIĞI ACISINA NE İYİ GELİR?

Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Çözümlerle Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş yanığından kurtulmak isteyenler güneş yanığına ne iyi gelir ve güneş yanığı nasıl geçer sorularına yanıt arıyor. Sürülen güneş kremleri, nemlendiriciler her ne kadar korumak için kullanılsa da güneşe uzun süre maruz kalmak, güneş yanıklarına neden olabiliyor. Yanıklar ortaya çıktıktan sonra ise hemen müdahale etmek için birkaç yöntem bulunuyor. Özellikle çocuklar için çok daha acı verici hale gelebilecek güneş yanıklarını rahatlatmak ve ortadan kaldırmak için evdeki bazı malzemeleri kullanabilirsiniz.

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Yaz sıcaklarında hemen hemen hepimizin başıne gelebilecek olan güneş yanıklarını evde doğal yöntemlerle tedavi etmek mümkün. Güneşin cildinize verdiği hasar büyük değilse ve bahsedeceğimiz yöntemlere karşı herhangi alerjiniz yoksa bu tavsiyeleri uygulayabilirsiniz. İşte güneş yanığına iyi gelen yöntemler...

Doktor Alan Greene, güneş yanığı ile uğraşırken ilk adımın cildi soğutmak olduğunu söylüyor. Ilık (ama çok soğuk olmayan) bir banyo veya duş işe yarayabilir. Suyun altındayken cildinizi ovalamamaya veya banyo yağları, sabun veya köpük banyosu gibi ürünler kullanmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bu ürünler, cildin aşırı kurumasına neden olarak yanıklar için tahriş edici olabilir. Amerikan Dermatoloji Akademisi, tahrişi önlemek için kendinizi nazikçe kurulamaya dikkat edin ve tamamen kurulanmak yerine biraz ıslak kalmayı tercih edebilirsiniz.

Isıyı, ağrıyı ve şişmeyi azaltmak için soğuk kompres de deneyebilirsiniz. Bir buz paketini veya bir torba donmuş sebzeyi yumuşak bir havluya sarın ve yanığa uygulayın. Daha fazla hasara neden olabilmesi ihtimaliyle asla doğrudan cilde buz koymayın. Soğuk kompresi gün boyunca 10-15 dakikalık aralıklarla kullanın.

Dr. Greene, cildiniz soğuduktan sonra kuruluğa karşı harekete geçmenin zamanı geldiğini söylüyor. Özellikle E vitamini veya aloe içeren yatıştırıcı, alkolsüz bir nemlendirici kullanmanızı öneriliyor. Cildin nemini korumak için nemlendiriciyi gün boyunca uygulayın. Güneş yanığı özellikle ağrılıysa hidrokortizon kremleri de yardımcı olabilir.

Aloe vera güneş yanığı için en iyi ilaçlardan biridir. Bu kaktüs bitkisinin içindeki jel, rahatsızlığı gidermeye yardımcı olur, iyileşmeyi hızlandırır ve cildi nemlendirir. Bir bitki yaprağını ayırın ve özü doğrudan cilde uygulayın ya da yerel eczanenizden saf aloe vera jeli de alabilirsiniz. Fakat uygulama öncesinde bazı çocukların aloe veraya karşı alerjik reaksiyonları olabileceğini göz önünde bulundurmak önemli bir ayrıntı. Bu nedenle emin değilseniz kullanmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz. Ayrıca önce küçük bir cilt parçası üzerinde de test edebilirsiniz.

Bal, Eski Mısır'dan bu yana topikal bir yanık merhemi olarak kullanılıyor. The Holistic Pediatrician'ın yazarı Kathi Kemper, "Çalışmalar, iyileşmeyi hızlandırma, enfeksiyonu azaltma ve ağrıyı en aza indirmede bazı antibiyotik kremlerden daha iyi çalışabileceğini gösteriyor" diyor. Balın yanlışlıkla yutulması onları bebek botulizmi geliştirme riskine sokabileceğinden, 12 aylıktan küçük bebekler için bu yöntemi kullanmamanız daha iyi olabilir.

Yulafı banyoda kullanmak ilginç gelse de aslında içeriği sayesinde güneş yanıkları için en iyi sonucu almanıza olanak tanıyor. İnce öğütülmüş yulaf ezmesi, banyo suyuyla karıştırıldığında iltihap önleyici olarak kullanılır. Bir fincan hazır veya yavaş pişen yulaf ezmesini bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz, ince bir kıvama gelinceye kadar toz haline getirerek kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ardından Ilık banyo suyuna dökün ve ıslatın.

Semptomları hafifletmek için etkilenen bölgeye papatya, siyah veya yeşil çay gibi demlenmiş çaya batırılmış bir bez veya pamuklu gazlı bez yerleştirin. Ve çay tamamen doğal olduğu için, alerji riski en düşük ürünlerden biri olarak kısa sürede işe yarayacaktır. Bu sayede güneş yanıklarının acısını ve tahriş düzeyini azaltabilirsiniz.

Mısır nişastası ile karıştırılmış banyo suyuna girmek iltihabı ve kaşıntıyı hafifletebilir. Alternatif olarak, karbonat ve mısır nişastasını bir macun yapmak için suyla karıştırabilir ve ardından güneşte yanmış cilde uygulayabilirsiniz.

Sirkedeki asetik asit ağrıyı, kaşıntıyı ve iltihabı hafifletir. Ilık banyo suyuna bir bardak elma sirkesi dökün ve ıslatın. Ayrıca güneşte yanmış cilde bir bezle 10-15 dakika boyunca sirke uygulayabilirsiniz.

Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne göre, "güneş yanığı vücudunuzdaki sıvıyı cildin yüzeyinde daha fazla kullanarak vücudun geri kalanından uzaklaştırır." Bu nedenle dehidrasyonu (susuzluğu) önlemek için bol miktarda sıvı içmek önemlidir. Ayrıca karpuz, greyfurt, salatalık gibi yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeler de tüketebilirsiniz. Yeterli su tüketimi sayesinde cildinizin kurumasını da engelleyerek güneş yanıklarının hızla iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

GÜNEŞ YANIĞI KAÇ GÜNDE GEÇER?

Güneş yanıkları üç veya beş gün içinde geçmelidir. Yukarıda belirtilen yöntemlere ek olarak, bol giysiler giymeli, kabarcıkların patlamasına karşı direnmeli (bu enfeksiyona yol açabilir) ve iyileşene kadar güneşten uzak durmalısınız. Birçok kişi güneş yanığı için doğal ilaçları tercih etse de, şiddetli ağrı ve birkaç gün içerisinde hafiflemeyen güneş yanıkları için uzman bir doktora başvurmak daha doğru olacaktır.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Güneş yanığı en çabuk nasıl geçer?

Elma sirkesi cildi serinletir ve yanıkların çabucak iyileşmesini sağlar. Eğer güneş yanığınızın hızlı bir şekilde geçmesini istiyorsanız elma sirkesini kullanabilirsiniz. Elma sirkesi güneş yanıkları için en doğal yöntemlerden biridir. Sahip olduğu özelliği sayesinde ciltteki ph seviyesini düzenler.

Güneş yanığına ne iyi gelir evde çözüm?

Güneş yanığına iyi gelen ve evde uygulayabileceğimiz bir sürü doğal yöntem vardır. Yoğurt, zeytinyağı, aloe vera, siyah çay, salatalık, elma sirkesi, yulaf ezmesi, patates ezmesi, soğuk süt, mısır nişastası, yanık kremleri, nemlendiriciler birçok doğal ürünle güneş yanığına çözüm üretebilirsiniz.

Güneş yanığına hangi krem iyi gelir?

Konu güneş yanığına krem önerileri olduğunda aloe vera jelinden farklı seçenekler de bulmanız mümkün.Silverdin krem, hem güneş kaynaklı yanıklarda hem de diğer yanık tedavilerinde kullanılıyor. ... Stilex; bölgesel uyuşma özelliği sayesinde acıyı hafifleten ve kaşıntı, böcek ısırması gibi problemlerde kullanılan bir jel.Daha fazla öğe...•1 Ağu 2020

1 derece güneş yanığı kaç günde geçer?

Genel olarak güneş yanığı; 5 ile 15 gün arasında azalarak geçer. Bazı vaziyetlerde daha uzun süreli olabilmektedir. Uygulanacak olan doğal tedavi alternatifleriyle beraber güneş yanığı, bu sürelerden daha az sürede geçer.

Bronzlaşırken Dozu Kaçıranlara Ferahlatan Çözümler

Yaz tatillerinin vazgeçilmez aktivitesi ve çoğu insanın tatil denince aklına gelen ilk resimdir ‘güneşlenmek’. Ancak öğle saatlerinde güneşlenmek, güneş kremsiz güneşe maruz kalmak, çok uzun saatler boyunca güneşte kalmak gibi nedenler güneş yanığına neden olabilir. Güneş yanıkları genellikle sonradan kendini belli eder, bu yüzden de yanarken müdahale etmekte geç kalınır.

Güneş yanıklarının da cilt yanmasında olduğu gibi farklı dereceleri bulunur. Hafif dereceli yanıklar kendini kızarıklık ve kaşıntı şeklinde gösterir. Daha ciddi güneş yanıklarında ise cilt üzerinde kabarma, su toplaması ve şiddetli ağrı görülebilir. Güneş yanıklarının en üst seviyesi ise; güneş zehirlenmesidir. Bu durumda vücut dengesinin bozulması hatta vücudun şoka girmesi gözlenebilir.

Güneş yanığı belirtileri olarak; kızarıklık, kaşıntı, mide bulantısı, kusma, ateş veya grip belirtileri gözlenebilir. Hafif güneş yanığı tedavisi evde yapılabilirken daha ciddi güneş yanıklarının mutlaka doktora giderek ile tedavi edilmesi gerekmektedir. Böylece hem güneş yanığının kalıcı etkileri daha aza indirgenir hem de en kısa sürede iyileşme görülür.

güneş yanığına ne iyi gelir

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Evde Doğal Çözüm

Evde kolayca uygulanabilen yöntemler güneş yanıklarını tedavi etmekte ve yanık oluşan bölgeleri rahatlatmakta birebirdir. Ancak kabaran, su toplayan ve soyulan bölgelere direkt olarak uygulanmamalıdır.

Evde uygulanan doğal yöntemler kesin tedavi yöntemleri değildir. Hafif yanıkları rahatlatmak ve iyileşmesine yardımcı olmak amaçlı uygulanır.

güneş yanığı nasıl geçer

Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

Güneş yanıklarının geçmesi için öncelikle zaman gereklidir. İlk olarak ılık su ile cildi rahatlatmak gerekir, sonrasında yanığın derecesine bakılarak evde uygulanabilecek doğal yöntemler denenebilir. Bölgeyi en çok rahatlatan yöntem bulunarak düzenli olarak günde 2-3 kere uygulanabilir. Böylece ağrıların azalması ve daha hızlı bir iyileşme süreci sağlanabilir.

Güneş yanıklarının devamında genellikle güneş yanığı deri soyulması gözlenir. Ancak bu durum göründüğü kadar kötü değildir, aksine cildin toparlanmasını ve yenilenmesini sağlar. Çünkü cilt artık yanmış ve işlevini yitirmiş olan katmanını vücuttan atarak oraya yeni bir tabaka getirir. Daha hızlı iyileşmek için ve deri soyulmasından sonra iyileşme hızını arttırabilmek için E vitaminli veya yulaflı ürünler kullanılabilir. E vitamini tablet olarak direkt olarak bölgeye uygulanabilir. Yulaf ezmesi de kaynamış bir suda bekletildikten ve soğutulduktan sonra bölgeye sürülebilir. Direkt olarak uygulanmak istenmezse de eczaneden E vitamini içeren vücut bakım ürünleri alınabilir.

güneş yanığı

Güneş Yanığı Kaç Günde İyileşir?

Genellikle güneş yanıkları bir hafta içerisinde tamamen iyileşir. Ancak güneş yanığının derecesine bağlı olarak bu süre uzayabilir. Aynı zamanda uygulanan tedavi yöntemleri ve sonrasında daha fazla güneş ışığına maruz kalmamak da iyileşme sürecini hızlandırır. Yanık tedavisini hızlandırmak için genellikle güneş yanığı kremi kullanılır.

Eczaneden isteyebileceğiniz bu kremlerin hızlı bir şekilde yanık bölgeye etki ettiği görülür. Aynı zamanda rahatlama sağlayarak yanık bölgede acı hissini azaltır. Aynı zamanda cildin kaybettiği nemi de geri kazandırır. Genellikle; güneş yanığı bepanthol kremi kullanımı ile tedavi edilir. Aynı şekilde etkili olan bir diğer krem de güneş yanığı hametan kremidir. Her iki krem de cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılan kremler arasında yer alır. Ancak kullanım öncesinde mutlaka doktora veya eczacıya danışılmalıdır. Evde uygulanan doğal yöntemler ile kremlerin etkileşimi de öğrenilmelidir. Ayrıca kullanım sıklığına ve süresine de dikkat edilmelidir. Doğru tedavi yöntemleri ile güneş yanıklarından kurtulma süresi 7 güne kadar iner.

güneş yanığına ne iyi gelir

Güneş Yanığı Kaşıntısı Giderici Tavsiyeler

Güneş yanıklarının en rahatsız edici yan etkisi kaşıntı olur. Yanma derecesi az da olsa çok da olsa kaşıntı mutlaka olur ve kaşıntı hissi karşı konulamaz bir hal alabilir. Ancak yanık kısmı kaşımak sadece acının daha çok artmasına ve bölgenin daha fazla tahriş olmasına yol açar. Bu nedenle yanık cilt yüzeyi kaşınmamalıdır. Yani bölgenin kaşıntısını geçirecek başta güneş yanığı ilaçlarıolmak üzere bazı yöntemler uygulanabilir.

Kaşıntı için eczanelerde satılan serinletici jel kremler ve kaşıntı giderici kremler kullanılabilir. Bunun yanı sıra bölgeyi rahatlatıcı ve serinletici yöntemler de kullanılmaya devam edilmelidir. Ancak asla yanık bölgeye buz veya buzlu karışımlar uygulanmamalıdır. Çok soğuk su ile duş almak da buz ile aynı etkiyi oluşturur ve yanık bölgenin tedavisini geriye çeker. Bunun yerine hafif serin ıslatılmış havlu düzenli olarak bölgede tutulabilir. Ayrıca içeriğinde aleo vera, E vitamini içeren kremsi ürünler veya güneş yanığı kremi düzenli olarak uygulanabilir. Yapılması gerekenler güneş yanığı oluşan bölgeyi:

güneş yanığı krem

Güneş Yanığı Nasıl Beyazlatılır?

Beyazlatma konusu güneş yanığı sonrasında oluşan bronzluk için geçerlidir. Yani tatile gittiğini saklamak isteyenler, bronzluktan hoşlanmayanlar veya yalnızca belli bölgelerinde bronzluk oluşan kişiler güneş yanığı beyazlatma yöntemlerini uygulayabilir. Cilt yanığı olarak nitelendirebilecek yanıklarda veya yandıktan sonraki ilk haftada beyazlatma yöntemleri asla kullanılmamalıdır. Ayrıca beyazlatmak için uygulanan maskeler ile birlikte güneşe de çıkılmamalıdır. Aksi taktirde güneş lekeleri ve cilt yanıkları oluşumu gözlenebilir.

güneş yanığı izi

Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer?

Güneş ışınlarından yeterince korunmayan yüzlerde, güneş sonrasında lekelenmeler görülebilir. Bu lekeler genellikle yazın bronzlaştıktan sonra daha çok ortaya çıkar. Bu nedenle yüz bölgesinde istenmeyen bir görüntüye sebep olur. Ancak güneş yanığı lekeleri de azaltılabilir veya tamamen yok olabilir. Lekeler için de ilk yapılması gereken bir cilt doktoruna başvurmaktır.

Cilt üzerine yerleşen lekeler için en etkili yöntemlerden biri lazer uygulamasıdır. Cilt rengini açan güzellik merkezi uygulamaları genellikle başarı ile sonuçlanır. Bunun yanı sıra özel olarak üretilen kremler de kullanılabilir. Ayrıca yeni oluşan lekelerin kalıcı olmaması için düzenli cilt bakımı ve peeling uygulanabilir. Gündüz ise mutlaka yüz için üretilen güneş kremleri kullanılmalıdır.

Güneş Çarpmasına Ne İyi Gelir? Evde 7 Doğal Tedavi Yöntemi

D Vitamini Eksikliği Nelere Yol Açar?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır