yurtkur memur maaşları / Yurt Müdürü Maaşları | Kariyer.net

Yurtkur Memur Maaşları

yurtkur memur maaşları

2022 4 b yurt yönetim memuru maaşları

Kredi yurtlar müdürlüğü 4 b maaşları 

2022 yılında 4 b sözleşmeli personel olarak kamuda çalışacak olan aşağıda yer alan unvanlara ait 2022 ocak-temmuz dönemi maaşlarını hesapladık.Maaşlarda aile yardım tutarları bulunmamaktadır. Ayrıca bes kesintisi yapılmamıştır.vergi dilimi %15 alınmıştır.Yapılan hesaplamada yeni göreve başlayacak memura göre hesaplama yapılmış olup 5 yıllık hizmetten sonra maaş oranları değiştiğinden maaşta artmaktadır.

  • 4b sözleşmeli Yurt yönetim memuru ( diğer )5,867.42 TL
  •  4b sözleşmeli Yurt yönetim memuru ( lisans)6,119.72  TL 

2022 yılında memurların herhangi bir geliri olmayan ve çalışmayan eşleri ile çocukları için alacağı aile yardım tutarları maaş verilerinin açıklanması ile birlikte belli oldu. Buna göre memurların maaşlarında aile yardımı olarak aşağıda yer alan tutarlar kadar ödeme yapılacaktır.

2022 yılı çalışmayan eş için aile yardım tutarı 535,16 TL 

2022 yılı 0-6 yaş için çocuk yardımı tutarı :117,72 TL 

2022 yılı 6 yaş üstü çoçuk yardımı tutarı : 58,86 TL 

2022 yılı  0-6 yaş için çocuk yardımı tutarı :176,58  TL ( Engelli çocuğu olanlar için ) 

2022 yılı 6 yaş üstü çoçuk yardımı tutarı : 88,29  TL  ( Engelli çocuğu olanlar için )

Yorumunuz Onaylanmak Üzere Gönderildi

KYK Yurt Yönetim Personeli Nasıl Olunur? merak edenler için KYK Yurt Yönetim Personeli Ne İş Yapar? sorularını bu yazımızda cevaplayacağız. GSB Kontrolünde yer alan KYK yurtlarına 2023 de de yine alım yapılacağı aşikardır. Hal böyle olunca KYK Yurt Yönetim Personeli Maaşları 2023 de en çok merak edilenler arasında. Gelin birlikte Tüm merak edilenleri öğrenelim…

KYK Yurt Yönetim Personeli Nasıl Olunur?

 

GSB yani Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yani eski KYK’ ya bağlı olarak çalışan yurtlarda çalıştırılmak üzere istihdamı sağlanan KYK Yurt Yönetim Memurluğu son günlerde en çok araştırılan meslekler arasında yer aldı. Yurt yönetim memurları, KYK’ya bağlı yurtlarda çeşitli görevler almaktadır. Satın alma, öğrenci işleri, personel işleri, lojman sorumluluğu gibi alanlardan herhangi birinde görev alırlar.

KYK Yurt Yönetim Memurluğu alımları için başvuru yapmak isteyen yada KYK Yurt Yönetimi Memuru olmak isteyenlerin taşıması gereken bazı şartlar mevcuttur. Bu şartlarlar taşıdığınız takdirde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK Yurt Yönetim Memurluğu için başvuru da bulunabilirsiniz. Başvuruda bulunma şartları isteyen adaylar Türk vatandaşı olmak zorundadırlar. Ayrıca adayların görevlerini yapmaya ve tam gün çalışmaya mani rahatsızlıklarının, manilerinin olmaması gerekmektedir.

Yurt müdürlüklerinde 24 saat esasına göre hizmet verilmektedir. Yurt yönetim personeli genel müdürlük tarafından belirlenen görevleri yürütür, personelin çalışma saatlerini ise ilgili mevzuat çerçevesinde görev yapılan il müdürlükleri belirlemektedir. Yurt yönetim memurları normal çalışmanın yanı sıra nöbete kalmaktadır. Bayram ve hafta sonları da nöbet sırası gelen personel nöbet süresi boyunca görevinin başında bulunmak zorundadır. KYK Yurt Yönetimi Alım Şartlarını maddeler halinde listeleyecek olursak;

  • T.C. vatandaşı olmak
  • En az lisans mezunu olmak,
  • KPSS’den en az 60 almak,
  • 65 yaşından büyük olmamak,
  • SGK’dan emeklilik aylığı almamak,
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,
  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak gerekiyor.

KYK Yurt Yönetim Memuru Görevleri Nelerdir?

GSB bünyesinde yer alan KYK yurtlarında yönetim Memuru olmak isteyenlerin bilmesi gereken görevler vardır. İş tanımına göre de tabi ki bu görevler de değişkenlik göstermektedir. Satın alma, personel işleri, öğrenci işleri, lojman sorumluluğu gibi görev alanları olacaktır. Bu alanlarda sorumluluğu alarak yönetimi en iyi şeklide gerçekleştirmek zorundadır. Herhangi bir engel teşkil olmadığı sürece görevini en iyi şekilde yerine getirmekle mükelleftir. Görev tanımı ile ilgili yönetmelikte yer alan bilgiler aşağıdaki gibidir.

Madde 1- Yurt müdürlüklerinde özel ve gece hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili usul ve esasları tespit etmektir.

Kapsam

Madde 2- Yurtlardaki nöbet hizmetleri ile ilgili iş ve işlemleri kapsar.

Dayanak

Madde 3- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 101 inci maddesi, Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nin 37 inci maddesi ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4- Bu talimatta geçen;

a. Özel Hizmet : Normal günlerde 17.30-24.00, hafta sonu ve diğer resmi tatil günlerinde 8.30-24.00, yarım çalışma günlerinde ise 13.00-24.00 saatleri arasında yürütülen hizmeti

b. Gece Hizmeti : 24.00-8.30 saatleri arasında yürütülen hizmeti,

c. Nöbetçi Amir : Nöbet hizmetlerinin bu talimat hükümlerine göre yürütülmesini denetleyen yurt müdürünü,

d. Nöbetçi Memur : Özel ve gece hizmetlerinin bu talimat esaslarına göre yürütülmesinden sorumlu personeli,

e. Gece Hizmetlisi : Yurtlarda nöbetçi memura yardımcı olmak üzere bu talimat hükümleri çerçevesinde görev yapan hizmetli personeli,

f. Nöbet İzni : Nöbetçi memura gece hizmeti süresince tuttuğu nöbet karşılığında bu talimatta belirtilen esaslara göre kullanılacak izni,

g. Nöbet Defteri : Özel ve gece hizmeti ile ilgili hususların kaydedildiği defteri,

h. Fazla Mesai Ücreti : Her yıl bütçe yasasında belirtilen miktar üzerinden imkanlar ölçüsünde ödenen ücreti,

ı. Fazla Mesai Saati : Normal mesai saatleri dışında yapılan ve bu talimatta belirtilen fazla çalışma saatini İfade eder.


KYK Yurt Yönetim Memuru Ne İş Yapar?

Personel İşleri Birimi:

Bu birimde görev yapacak olan KYK Yurt Yönetim Memurları diğer yurt memurlarının ve temizlik, güvenlik gibi işlerde görev yapan işçilerin puantaj kayıtlarını, nöbet çizelgelerini tutmakla ve izin gibi işlerle uğraşmaktadır.  Ayrıca personelin özlük iş ve işlemleri de yine bu birimlerde görev yapan KYK yurt yönetim memurları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Satın Alma İşleri Birimi;

Bu birimde görev yapan yurt yönetim memurları diğer kurum ve kuruluşlarda bulunan destek hizmetlerinin genel olarak yaptığı satın alma ihaleleri ve işlemlerini gerçekleştirmektedir. Her tür mal ve hizmet alımına dair işlemleri bu birimde görev yapan yurt yönetim memurları gerçekleştirmektedir.

Eğitsel Bölüm;

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında gerçekleştirilecek olan tüm eğitimleri, seminerler, kursları organize etmek, planlamak ve gerçekleştirilmesi ile alakadar olmak işi bu birimde çalışan yurt yönetim memurlarının işidir.

Öğrenci İşleri Bölümü;

Öğrenci işleri biriminde görev yapan yurt yönetim memurları yurda giriş yapacak olan öğrencilerin giriş kayıtlarını ve ayrılacak olanların çıkış kayıtlarını yapmakla, öğrencilerin devam durumlarını takip etmekle, öğrencilerin izin vb. iş ve işlemlerini gerçekleştirmekle yükümlüdür.


Özel ve Gece Hizmetinin Yürütülmesi

Madde 5- Özel ve Gece Hizmeti, hizmetin devamı olup, aynı personel tarafından yerine getirilmesi zorunludur. Özel ve Gece Hizmeti yurt müdürlüklerinde görevli yönetim memurları, yurt müdür yardımcıları ve şefler ile nöbet tutacak personel sayısı üçten az olan yurtlarda yurt müdürleri tarafından yürütülür.

Nöbet hizmeti yürüten personelin kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personel; mesai saatleri dışında nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.

a. Nöbet hizmetine giren bayan yurt müdür yardımcıları ile bayan yönetim memurları ve bayan şefler hamileliklerinin 26. haftasından itibaren ve doğumdan sonra bir yıl süresince nöbet hizmetinden muaf tutulurlar.

b. Öğrenci kapasitesi 1000 ve 1000?in altında olan karma yurt/bloklarda, nöbete girecek erkek personel sayısının 4?den, bayan personel sayısının 4?den az olması halinde; erkek veya bayan bir personel nöbete bırakılacaktır.

Nöbete giren personelin erkek olduğu günlerde bir bayan, bayan olduğu günlerde bir erkek personel saat 17.30?dan öğrenci imza işlemleri tamamlanıncaya kadar bu talimatta belirlenen özel hizmet görevine devam edecektir. Bu süre karşılığında ilgililere fazla mesai ücreti ödenecektir.

Bu durumda; nöbetçi personelin erkek olması halinde bir bayan, bayan olması halinde bir erkek hizmetli personel imkânlar ölçüsünde nöbetçi memura yardımcı olmak üzere gece hizmetlisi olarak görev yapacaktır.

Hizmetin ifası için kız ve erkek blok/yurtlarında ayrı ayrı nöbet odası tesis edilecektir.

c. Nöbet hizmeti yürüten personelin yemek öğünleri Kurum beslenme Talimatında belirtilen usul ve esaslara göre verilecektir.

Nöbet İzninin Kullanılması

Madde 7- Nöbet hizmetini;

a. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri yürüten personele takip eden gün,

b. Cuma, Cumartesi, bayram ve genel tatil günleri ile yarım çalışma günlerinde yürüten personele nöbeti takip eden hafta içerisinde ilgilinin isteği, birim amirinin uygun göreceği bir gün nöbet izni verilecektir.

c. Nöbet izinlerinin herhangi bir sebeple kullanılmaması halinde, iznin en fazla 10 günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek o yıl içerisinde kullandırılabilir

Nöbetçi Memurun Görev, Yetki ve Sorumluluğu

Madde 10- Nöbetçi Memurun;

a. Görevleri

(1) Mesai başlangıç saatinde görevini kendisinden önceki nöbetçi memurdan devralmak,

(2) Nöbete başlarken, o gece yurtta bulunması gereken öğrenci sayısını kayıtlardan tespit etmek,

(3) Yurtta disiplini sağlamak,

(4) Yurt öğrencilerinin sosyal ve kültürel çalışmalarına yardımcı olmak ve gerektiğinde kolaylık göstermek,

(5) Öğrencilerin çeşitli dilek ve müracaatlarını karşılamak,

(6) Yurdun bina ve eşyasını yangın, tahrip ve kötü kullanmaktan korumak,

(7) Yurtta içki içilmesi, kumar oynanması, gürültü yapılması ve buna benzer olayların vuku bulmasına meydan vermemek,

(8) Gece görevlilerinin görev kontrolünü sağlamak,

(9) Görevi süresince vuku bulacak olayları ve gözlemlerini nöbet defterine yazarak imzalamak,

(10) Olağanüstü hallerde, alarm haberi veya önemli haberler alındığında, yurt müdürü, bölge müdürü ve diğer ilgilileri derhal haberdar etmek, kendi imkanları ile önleyemeyeceği olaylarda en yakın güvenlik biriminden yardım istemek,

(11) Yurt kurallarına aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemi yapmak, ayrıca durumu bir tutanakla yurt idaresine bildirmek,

(12) Gece bekçilerinin kontrol saatlerine ait fişleri yerine takıp, fişlerden kusurlu görülenleri nöbet defterine yazıp ve imzalamak,

(13) İdare odalarının kilitlenmesini ve anahtarlarının bunun için ayrılmış özel dolaplara konulmasını sağlamak,

(14) Mesai saatleri dışında gelen resmi evrak ve telgrafları alıp, mesai başlangıcında yurt müdürüne teslim etmek,

(15) Küçük İşletmeleri, Küçük İşletmeler Statüsü ve Sözleşmesi hükümlerine göre çalışmalarını kontrol etmek,

(16) Yurtta, ani olarak sağlık durumu bozulanların tedavileri için gerekli önlemleri almak,

(17) Kurum Görev, Yetki ve Sorumluluk Talimatında yer alan görevlerini yerine getirmekle yükümlüdür.

(18) Özel ve gece hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili olarak Yurt Müdürünce verilecek diğer görevleri yapmak,


KYK Yönetim Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

Yönetim memurları 2023 yılında devletin verdiği memur maaşı taban maaş olarak başlamaktadır. 1-5 yıl arası çalışan kişiler için devletin belirlediği  2023 KYK Yönetim Memuru Maaşı 11.700 TL’dir. Bu durum 5-10 yıl arası çalışan kişiler için devletin verdiği oranda artış sağlamaktadır.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 Düz Memur Nedir, Ne İş Yapar? Düz Memurluk Bölümleri Nelerdir?


👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

Ankara

KYK Yurt Yönetim Memuru Maaşı ve Nöbet Ücreti 2023’da Ne Kadar Oldu?

Kredi ve Yurtlar Kurumuna geçtiğimiz sene 756 sözleşmeli yurt yönetim personeli alınmıştır. KYK resmi web sitesinde yayımlanan ilan metnine göre 2016 KPSSP3 puan türünden alım yapılan Yurt Yönetim Memurluğu mesleği için her il’e yapılacak olan atama sayısının dört katı mülakat sınavına katılmıştır. 2022 yılında tamamlanan bu atamadan sonra 2023 yılında da 2022 kpssp3 puanı ile KYK’ya personel alımı yapılacaktır. Bizim yurt yönetim memurluğu kadrosuna yapılacak atama sayısı için beklentimiz 700 ile 1.000 kişi arasındadır. Peki, Yurt Yönetim Memuru kimdir, nasıl çalışır, 2023 yılında maaşı ne kadardır, nöbet ücreti 2023’da ne kadar olmuştur? Bunları hep birlikte konuşalım istiyoruz.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

KYK Öğrenim Kredisi Evlenince Silinir Mi? Evlilik Affı Söz Konusu Mu?

Yurt Yönetim Memuru Nasıl Çalışır? Görevleri Nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak çalışan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü üniversitelerin çevresinde öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanması için kurulmuş bir teşkilattır. Bu teşkilatta yer alan görevli personellerden en önemlisi Yurt Yönetim Memurlarıdır. Yurt yönetim memurlarının görevleri şunlardır: Öğrenci mevcut durumunu sistem üzerinden takip ve kontrol ederek izinsiz şekilde yurda giriş yapmayanlar hakkında gerekli işlemleri yapmak, öğrencilerin izin işlemlerini yerine getirmek, yurt genelinde disiplini sağlamak ve disipline aykırı davranışların önlenmesini sağlamak, yurt öğrencilerinin sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel aktivitelerine yardımcı olmak,  yetkisi dahilinde öğrencilerin talep ve müracatlarını karşılamak, öğrenci katları, odaları ve ortak kullanım alanlarını kontrol etmek ve kurum mevzuatında belirtilen diğer görevleri yerine getirmek.

Yurt müdürlüklerinde 24 saat esasına göre hizmet verilmektedir. Yurt Yönetim Personeli Genel Müdürlükçe belirlenen görevleri yürütmek durumundadır, personelin çalışma saatlerini ise ilgili mevzuat çerçevesinde görev yapılan il müdürlükleri belirlemektedir. Yurt yönetim memurları normal çalışmanın yanı sıra nöbet usulüne göre çalışmaktadır. Bayram ve hafta sonları da nöbet sırası gelen kişi nöbet süresi boyunca görevinin başında bulunmak zorundadır.

Yurt Yönetim Memuru Maaşı 2023’de Ne Kadardır?

Memur maaşlarına yapılan 2023 zammı ile birlikte Yurt Yönetim Memurlarının maaşları da zamlanmıştır. Bilindiği üzere, 2023 yılında devlet memurlarının maaş zam oranı %10,70 olarak belirlenmiştir. ” KYK Yurt Yönetim Memurlarının 2023 yılı için maaşları 9.085 TL ” olarak belirlenmiştir. KYK Yurt Yönetim memurları maaşlarının yanı sıra nöbet parası da almaktadır, nöbet parası en fazla 90 saat üzerinden verilmektedir. 1 Ocak 2023 Bütçe Kanununda fazla çalışma ücreti saat başına 2,13 TL olarak belirlenmiştir. 4. dönem toplu sözleşme kararına göre KYK personeli saat başı bu rakamın üç katı yani  6,39 TL nöbet ücreti almaktadır. 90 saatlik nöbet ücretinin karşılığı brüt 575,10 TL iken net olarak 484,46 TL olarak hesaplanmaktadır. Son olarak KYK Yurt Yönetim Personellerinin kalacak yeri ve yemekleri, ilgili yurt yönetimi tarafından karşılanmaktadır.

KYK İnternet Şifresi Alma ve Değiştirme

Yurt Yönetim Memuru Nöbet Ücretleri 2023

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinde “Normal mesai saatleri dışında verilen hizmet” başlıklı 36 ncı maddesine göre “(1) Yurtlarda, Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre özel ve gece hizmetleri verilir. Bu hizmeti yürütmek üzere gerekli personel bulundurulur. Özel ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır.” hükmüne yer verilmiş ve bu hükme dayanılarak Özel ve Gece Hizmetleri Talimatı düzenlenmiştir. Talimatta özel hizmetin normal günlerde mesai bitiminden 24.00’e kadar (17:00-24:00), hafta sonu ve diğer resmi tatil günlerinde mesai başlangıcından 24.00’e kadar (08:00-24:00), yarım çalışılan günlerde ise 13.00-24.00 saatleri arasında yürütülen hizmetler olduğu düzenlenmiştir. Özel ve gece hizmetlerine katılan yurt yönetim memuru nöbet ücretleri 2023 yılı için şu şekilde belirlenmiştir:

KYK Yurt Yönetim Memuru Tayin Hakkı

KYK Yurt Yönetim memurları bir sene sonunda becayiş yapma hakkını elde edebilirken, üç sene sonunda da tayin isteme hakkına sahip olurlar. Yurt yönetim memurlarının eşleri özel sektörde sigortalı olarak çalışsalar dahi, eşlerinin bulunduğu il’e tayin hakkı verilmediği bilinmektedir.

Yurt Yönetim Memuru kaç saat çalışır?

90 saat genel olarak her ilde verilir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası