2 aylık bebek haftada kaç gram alır / Yenidoğan bebekler haftada kaç gr alır? - Bebek Haberleri

2 Aylık Bebek Haftada Kaç Gram Alır

2 aylık bebek haftada kaç gram alır

2 aylık bebek gelişimi - 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Bebek Sağlığı

Haber Giriş: -    Son Güncelleme:

2 aylık bebek gelişimi - 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor. Aklınızda pek çok soru olabilir: 2 aylık bebek ne kadar uyur, 2 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 2 aylık bebek kilosu, 2 aylık bebek bakımı, 2 aylık bebek aşısı, 2 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 2. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.

İlk aylarda bebeğinizin büyüme ve gelişimi hızlıdır. Bebeğiniz kronolojik olarak büyüdükçe beslenme, uyku gibi temel ihtiyaçlarında; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişiminde normallerin ne olduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak siz anne-babanın yetkinliğini arttırır.

2 aylık bebeğin gelişiminde sizleri nelerin beklediğini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ayrıntılarıyla anlattı.

2 AYLIK BEBEĞİN FİZİKSEL GELİŞİMİ

Yüz üstü yatarken başını kaldırıp, daha dik tutmaya başlar. Kucağınıza aldığınızda baş kontrolü daha iyidir. Yüz üstü ve sırt üstü yatarken başını kolaylıkla sağa ve sola çevirebilir. Elleri artık yumru şeklinde değildir. Ellerine verilen cisimleri kavramaya başlar. Bu nedenle artık ellerine yutamayacağı, tehlikeli olmayan oyuncaklar, ses çıkaran objeler vererek gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEĞİN DUYUSAL GELİŞİMİ

Görme Yetisi: Göz kontağı kurmaya başlar, cisimlere daha iyi odaklanır, renkli objeleri 90 derecelik bakış açısı ile takip edebilir.

İşitme Yetisi: Artık bebeğiniz sizi tanıyor, annenin ve babanın sesini biliyor. Yumuşak ve sert sesleri ayırabilir. Sesin nereden geldiğini anlamak için başını çevirebilir.

Koku ve dokunma Yetisi: Kokuların ayrımını yapabilir, anne ve babanın kokusunu bilir. Kucağa alınmasından hoşlanır, rahatlar ve ağlıyor ise sakinleşir.

2 AYLIK BEBEĞİN ZİHİNSEL GELİŞİMİ

İlk aylar nöro-motor gelişimin en hızlı olduğu zamandır. Zihinsel gelişimin en önemli göstergelerinden biri bebeğinizin sizinle iletişime geçtiğini göstermesidir. seafoodplus.info itibaren bebeğiniz göz teması kurarak, sizi dinleyerek, ağlama sesinde farklılıklar göstererek, gülümseyerek ve agulayarak kendisini daha iyi ifade eder. 

2 AYLIK BEBEĞİN DİL VE SOSYAL GELİŞİMİ

Artık karşılıklı iletişimden müthiş keyif alıyorsunuz. Karnı tok, altı kuru, keyfi iyi ise sizinle güzelce göz kontağı kurar, sizi izler, konuşmalarınızı dinler, size karşılık olarak gülümser, kısa sesler ve heceler ile agular, kollarını ve bacaklarını heyecanla ritmik olarak hareket ettirir. Sizin ona cevap vermenizi bekler.

Acıktığında, bezi kirlendiğinde, gazı olduğunda ağlama şekli değişir, yüzünü buruşturur, farklı ağlama tonları yapabilir. Siz, onun ifadelerinden ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK GELİŞİM TABLOSU

Bebeğinizin fiziksel gelişimini değerlendirmede gelişim tabloları bize yol göstericidir. Her bebeğingelişim hızını ırk, genetik , cinsiyet veyaşa göre değişiklik gösteren persantil dediğimiz büyüme eğrilerini kullanarak ölçeriz. Türkiye standartlarına göre hazırlanmış persantil eğrilerinde 3. persantil alt sınırı, persantil üst sınırı, persentil ise ortalama değerleri gösterir.

Şimdi 2aylık bir bebeğin persantil tablosuna bakalım;

2 aylık bebek gelişimi - 2 aylık bebeğin boyu, kilosu, beslenmesi, uykusu ve gelişim tablosu

2 AYLIK BEBEK BOYU VE KİLOSU KAÇ OLMALIDIR?

Bebeğinizin cinsiyetine göre farklılık göstermekle birlikte seafoodplus.infoın sonunda boyu ortalama cm, kilosu gram civarındadır.

2 AYLIK BİR BEBEK NELER YAPAR?

- Göz kontağı kurar, başını sağa sola çevirerek sizi ve objeleri izlemeye başlar.

- Anne babasının sesini bilir, sesin geldiği yöne doğru başını çevirebilir.

- Bilinçli gülümsemeye başlar, size gülümseme ile yanıt verir.

- Ağlama dışında kısa küçük hece tekrarı şeklinde agulama dediğimiz sesleri çıkarmaya başlar.

- Yüz üstü yatarken başını kaldırabilir, kucakta iken başını kısa süreli dik tutabilir.

- Sırt üstü yatarken kısa süreli başını kaldırıp sağa ve sola döndürebilir.

- Eliyle cisimleri kavramaya başlar.

2 AYLIK BEBEK AŞILARI

Bebeğin 2 ayın sonunda 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5’li karma aşıdır.

2AYLIK BEBEKLER İÇİN OYUNLAR VE AKTİVİTELER

Bebeğiniz ile iletişim kurmak, en mucizevi ve destekleyici aktivitedir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını giderirken, uykuya geçerken gözlerine bakarak, ona dokunarak sakin, yumuşak ve sevgi dolu ses tonunuzla normal konuşma ritminizde onu ne kadar çok sevdiğinizi, onun çok güzel ve çok akıllı bir bebek olduğunu söyleyin. Kucağınıza alın evin odalarını gezdirin, ona hikayeler anlatın, şarkılar söyleyin, müzikler dinletin. Onu temiz hava alacağı açık alanlara götürün ve doğanın renkleri ile tanıştırın.

Size aguladığı zaman bebeğinizi dinleyin, sözlerinin bitmesini bekleyin, sonra cevap verin, size gülümseyecek ve tekrar agulamaya başlayacak. Böylece birbirinizi daha iyi anlayacak ve birlikte güzel bir oyun kurmuş olduğunuzu göreceksiniz.

Kasları gün geçtikçe kuvvetlenen bebeğiniz elleri ile cisimleri daha sıkı kavrayabilir. İkinci ayın sonuna doğru oyun minderi alın, sırt üstü yatırın ve sizin kontrolünüzde kısa süreli yüz üstü yatırmaya başlayın. Duyusal becerilerini geliştirmek için ulaşabileceği farklı alanlara ona zarar vermeyecek yumuşak, renkli, ses çıkaran oyuncaklar koyabilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK UYKUSU KAÇ SAAT OLMALI VE UYKU DÜZENİ NASILDIR?

Günlük uyku süresi ortalama 15 saattir. Gece gündüz kavramı daha oluşmamıştır. Sık uyanırlar, ihtiyaçları giderildikten sonra tekrar uykuya geçerler.

2AYLIK BEBEKLERDE GECE UYKUSU

Anne babanın uykusuz geceleri azalmaya başlıyor. Çünkü bebeğinizin gece uykuları ilk bir ayına göre daha uzundur. seafoodplus.infoın sonuna doğru iyi bir beslenme sonrası 3 saat rahatlıkla gece uyuyabilir.

2 AYLIK BEBEK NEDEN UYUMAZ?

Bebeklerin mizaçları gibi uyku düzenleri de farklı olabilir. Bebeğinizin sağlık problemi yok ise karnı tok, altı kuruve gelişimi iyi ise tedirgin olmayın. Uyku için uygun oda koşullarını sağlayıp sağlamadığını kontrol edin. Oda ısısını derecede tutun. Pamuklu kalın olmayan giysilerle, sessizve loş ışıklı bir odada uyumasını sağlayın.

2  AYLIK BEBEK YATIRMA POZİSYONLARI

Bebeğinizin ilk aya göre daha hareketli fakat halen sağa sola dönemez, bıraktığınız yerde olduğu gibi kalır. Bebeğinizin sağlıklı nefes alarak uyuması için ilk ayda olduğu gibi sırt üstü yatırma pozisyonunu öneriyoruz. Bebeğinizi özellikle bu aylarda ani bebek ölümü sendromundan korumak için yüz üstü asla yatırmayınız.

2 AYLIK BEBEK HER GÜN KAKA YAPAR MI?

Formüla mama ile beslenen bebeklere göre anne sütü ile beslenen bebeklerin kaka yapma sayısı daha fazladır. Çünkü anne sütü daha kolay sindirilir. 2 aylık bir bebek genelde her gün kaka yapar, fakat bazen hekiminizin kontrolünde sağlık problemi olmaması şartı bu süre uzayabilir.

2AYLIK BEBEK İSHAL OLUR MU?

2 aylık bir bebekte mikrobik ishal nadir olmakla birlikte görülebilir. Ebeveynlerin el hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir.

2 AYLIK BEBEK NE YER VE İÇER? 2 AYLIK BEBEK BESLENMESİ

Beslenmesine sadece anne sütü ile veya anne sütünü alamadığı durumlarda formül mama ile devam edilmelidir. Anne sütünün %80'i su olması ve mamalar su ile hazırlandığı için ek olarak bebeğinize su vermenize gerek yoktur. Mide kapasitesi zaten küçük olan bebeğinizi gereksiz su vererek midesini su ile doldurmayın. 1 yaşına kadar inek sütü ve keçi sütü vermeyiniz.  

2 AYLIK BEBEK NE KADAR EMER? 2 AYLIK BEBEĞİN EMZİRME SIKLIĞI

Beslenme sıklığı ilk aya göre biraz daha azalmıştır. Günde defa beslenmesi yeterlidir. Gece uyku süresi arttığı için gece besleme sıklığınız da azalacaktır. Günlük ortalama kilosu x cc ile beslenir.

2 AYLIK BEBEK EK GIDA LİSTESİ

Bebeğiniz ilk 6 ay sadece anne sütü, anne sütünün olmadığı veya verilemediği durumlarda formüla mama ile beslenmelidir. 2 aylık bir bebeğe ek gıda verilmemelidir.

AY AY BEBEK GELİŞİMİ KONUSUNDA DİĞER İÇERİKLERİMİZİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

1 aylık bebek gelişimi

3 aylık bebek gelişimi

4 aylık bebek gelişimi

5 aylık bebek gelişimi

6 aylık bebek gelişimi

7 aylık bebek gelişimi

8 aylık bebek gelişimi

9 aylık bebek gelişimi

10 aylık bebek gelişimi

False

6 ayını doldurmuş bebek kaç kilo olmalı?

Bebeğiniz 6 aydır hayatınızda ve büyümeye, gelişmeye hızla devam ediyor. Peki bebeğinizin 6. Aydan sonraki görüntüsü nasıl olmalı? Sizin için hazırladığımız yazımızı okuyarak bu cevaba ulaşabilirsiniz.

Altı aylık olan bebek artık oturduğunda sırtını ve başını rahatlıkla dik tutabilmeye başlar. Altı aylık bebek gelişimi için önemli bir adım olan bu beceri bebeğin artık mama sandalyesine oturabilmesini sağlar. 6 aylık bebek hareketleri de gelişen kaslar sayesinde çeşitlenir ve bebek hareketlenmeye başlar. Bebek bu ay sırt üstü yatırıldığında kendini çevirebilir ve sürünerek istediği yere ulaşma çabaları başlar. Bebek bu şekilde emeklemeye hazırlık yapar. İnce motor becerileri de bu ay gözle görülür şekilde gelişmeye başlar. Bebek cisimleri parmaklarını kullanarak tutabilmeye başlar, iki elini kullanarak biberondan sütünü içebilir ve nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir.

6 aylık bebek kilosu, kız bebeklerde ortalama 7 kilo, erkek bebeklerde 7,5 kilodur. 6 aylık bebek boyu ise kız bebeklerde 64 santim, erkek bebeklerde 67 santimdir.

6 aylık bebeklerin beslenme ve kilo tablosu

6 aylık kız bebeklerde kilo:
Alt sınır gram,
Ortalama kilo gram,
Üst sınır gramdır.

6 aylık erkek bebeklerde kilo:
Alt sınır gram,
Ortalama gram,
Üst sınır gramdır.

6 aylık bebeklerde boy aralığı
6 aylık kız bebeklerin boyu;
Alt sınır 59 cm,
Ortalama boy 64 cm,
Üst sınır 72 cm&#;dir.

6 aylık erkek bebeklerin boyu:
Alt sınır 60 cm,
Ortalama boy 66 cm,
Üst sınır, 73 cm&#;dir.

Bebeğinizin boy/kilo tablosu bu oranların alt sınırından daha az veya üst sınırından daha fazla ise doktorunuza danışmanız çok daha profesyonelce bir adım olacaktır.

Hadi bebeğinizin kilo ve boy tablosunu öğrenip varsa sorularınızı bize sorabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Liste sayfasına dön

2 Aylık Bebek

2 AYLIK BEBEK

2 Aylık Bebek, duyuları gittikçe gelişmeye başladığından işittiklerine tepkiler vermeye, onları anlamdırmaya çalışacaktır. Kadın ve erkek seslerini, sert veya yumuşak ses tonlarını çok daha kolay ayırt edebilecek duruma gelir. Bu aydan itibaren ilk ayda ilgi çekici nesnelere, zıt ve kontrastlı renklere ve büyük şekillere gösterdiği tepki ve ilgiler daha fazla artmaya başlar. İlk aya göre bir şeye odaklanması daha iyi durumdadır. Bebeğinizle sık sık konuşmayı, ona ismiyle hitap etmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca ona hafif tonda sakinleştirici müzikler dinletebilir hatta siz de ona şarkı söyleyebilirsiniz. Müziği dinlerken ellerinin ve ayaklarının ritmik şekilde hareket ettiğini gözlemleyebilirsiniz. 2 Aylık bebek kilosu için uzmanlar 2 aylık erkek bebeğin kilosunun ortalama gr - gr arasında boyunun ise, 57,9 Kız bebeklerin kilosunun  gr aralığında boyunun ise, 39,3 cm. olması gerektiğini ifade ederler.

2 AYLIK BEBEK FİZİKSEL GELİŞİMİ

Sırt üstü yatan bebeğiniz kendiliğinden doğrulmaya çalışacaktır. Bu da onun boyun ve sırt kaslarının güçlenmesini sağlar. Ellerini yeni keşfettiği için etrafındaki oyuncakları veya nesneleri eliyle kavramaya çalışacaktır. Eline tutuşturduğunuz şeyleri daha iyi kavradığını görebilirsiniz. Bu nedenle ona zarar vermeyecek tehlikesiz ve yumuşak nesneler seçmelisiniz. Ellerini tutmaya çalıştığınızda parmağınızı sıkıca kavramaya çalışması da aslında bunun kanıtı gibidir. Bebeğiniz bu ayda başını daha dik tutmaya ve başını daha rahat kontrol edebilmeye başlayacaktır.İki aylık bebeklerde kilo

2 AYLIK BEBEĞİN KİLOSU

2 AYLIK BEBEK BOYU

2 AYLIK BEBEK SOSYAL VE BİLİŞSEL GELİŞİM

2 aylık bebek, konuşmanızı sürekli dinler ve ağız / yüz hareketlerinizi devamlı takip eder. Dilinizi nasıl hareket ettirdiğinizi fark ederek, sizin konuşmanıza benzer sesler çıkarmaya çalışacaktır. Ancak anlamlı sesler çıkarabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.   

2 aylık bebek  

2 aylık bebek artık sizi tanımaya başlar

Bu ay bebeğiniz bilinçli olarak ve isteyerek gülücükleriyle size karşılık vermeye başlayacaktır. Size gülümsüyor, sesler çıkarıyor ve size olan ifadesi daha canlıysa bu, onun keyifli ve mutlu olduğu anlamına gelir. Ancak ağlıyor, rahatsızlığını belli edecek türden tiz sesler çıkarıyorsa bu durum onun kendisini iyi hissetmediğine işaret olabilir.

İhtiyaçlarını belli etmek için ağlar

Bebeklerin bir çoğu yüzlerinin annelerine dönük olmasını severler. Ancak dışa dönük şekilde tutarak ona dış dünyayı da tanıştırmış olursunuz. Bebeğinizin tüm gereksinmelerini sağladığınız sürece, beslenme ve uyku düzeni de yavaş yavaş daha düzenli hale gelecektir. Henüz konuşmadığından dolayı ihtiyaçlarını belli etmek için ağlama refleksi gösterecektir. Bebeğinizde bir düzen oluşmaya başladıysa bu, onun daha stressiz ve mutlu hissetmesini de sağlayacaktır. Böylece sizin hayatınıza ve etrafındaki yaşama daha çabuk uyum sağladığını görebilirsiniz.

2 AYLIK BEBEK BESLENME

İlk aya göre daha da gelişmeye başlayan bebeğinizin beslenme talebinde bir artış olacak ve beslenmesi de düzene girmeye başlayacaktır. Çocuk doktorunuzla konuşarak kilo alımına göre beslenme şeklini siz de düzene sokabilirsiniz. Anne sütü haricinde doktorunuz aksini söylemedikçe herhangi bir ek gıda vermemeye dikkat edin. Bebekler için en temel besin kaynağının anne sütü olduğunu unutmayın. Eğer çalışmaya başladıysanız, bebeğiniz için süt sağmayı ve uygun koşullarda saklanmasını sağlamayı ihmal etmeyin. Biriken süt torbalarını üzerine tarih yazarak dondurucuya koyun. bu şekilde saklanan anne sütü aya kadar kullanılabilmektedir. En sağlıklı ve doğru biberonu bulmak için iyi bir araştırma yapmanız ve doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.   

Bakmanızda Fayda Var: Biberon Seçimi ve Bakım   

2 aylık bebek uykusu

2 AYLIK BEBEK UYKU

Bebeğiniz bu dönemde gündüzleri daha fazla uyanık kalmaya, geceleri ise daha uzun süre uyumaya başlayacaktır. Ortalama 7 saat uyuyabilir. Bebeğinizin karanlığı ayırt etmeye başladığını unutmayın. Bu nedenle mümkün oldukça gece emzirmelerinizde onu çok sarsmamaya ve uykusunun bölünmesine neden olacak aktiviteler yapmamaya çalışın. Farklı pozisyonlarda yatmayı deneyebilir. Ancak bu aydan itibaren sırtüstü veya kafası bir yana dönük yatması sağlıklı bir yatma pozisyonudur.   Bakmanızda Fayda Var: Yenidoğan Uyku Düzeni

DOKTOR KONTROLÜ VE YAPILMASI GEREKEN AŞILAR

Bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına göre doktor kontrolünüz farklılık gösterebilir. Ancak iki aylık bebek için rutin muayenede şunlar yapılmaktadır: Bebeğin beslenmesi, uyku durumu ve genel gelişimi incelenir. Ailenin ve bebeğin evdeki durumuyla ilgili detaylı bilgiler alınır.

  1. Bebeğin kilosu, boyu ve kafa çevresi ölçülerek gelişim grafiğine işaretlenir.
  2. Kafasını dik tutabilmesi, el kullanımı, işitme ve göreme becerileri, sosyal etkileşimlerle ilgili testler yapılır.
  3. Bir sonraki ay için; beslenme, uyku ve gelişim konularında neler yapılabileceği aktarılır.
  4. Gerekiyorsa D vitamini ve Flor desteği konusunda önerilerde bulunulur.
  5. Aşıların yan etkilerine karşı bilgiler verilir.

Yapılacak Aşı/Aşılar

İki aylık bebek için yapılacak aşılar; eşli Karma Aşı (DaBT, İPA, Hib), BCG - (Verem), KPA (Pnömokok) seafoodplus.info , Rotavirüs (RVA) 2. doz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir