nar hemoroide iyi gelirmi / Kudret Narı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? - Nefis Yemek Tarifleri

Nar Hemoroide Iyi Gelirmi

nar hemoroide iyi gelirmi

Narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi geliyor?

Narlar dünyadaki en sağlıklı meyveler arasındadır ve çeşitli faydalı bitki bileşikleri içerirler. Narın anti-oksidan, anti-viral ve anti-tümör özelliklerine sahiptir ve folik asitin yanı sıra özellikle A vitamini, C vitamini ve E vitamini için iyi bir vitamin kaynağı olduğu söylenir. Peki, narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi geliyor? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

funduszeue.info

Yayınlanma: - 05 Mart Güncellenme:

Narın faydaları nelerdir? Nar neye iyi geliyor?

Yakut kırmızısı rengi ile nar lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Lezzetli, sulu ve mücevher benzeri nar taneleri vitamin, mineral ve lif ile doludur. Nar, mide rahatsızlıklarına, menopozda sıcak basmalarına, hemoroidlere, konjonktivite, osteoartrite yardımcı olur, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini uyarır, gripten korur, iltihabı azaltır, kalp hastalığı riskini azaltır ve kolesterolü düşürür. Narın sağlık yararlarına gelin daha yakından bakalım.

NARIN FAYDALARI NELERDİR?

Narın sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

* Yapılan bazı çalışmalar, narların belirli kanser türlerini önleyebileceğini ve hatta farklı aşamalarda kanserle savaşabileceğini ileri sürmektedir. Nardaki antienflamatuar özellikler ve zengin polifenol içeriği DNA’yı mutasyonlardan korur, kanser hücresinin büyümesini engeller ve kanserin yayılmasını önlemeye yardımcı olur.

* Narın C vitamini içeriği, belirli kanser türleri ve tip 2 diyabet gibi birçok yaygın hastalığa karşı koruyabilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

* Nar antioksidan bakımından zengindir ve bu nedenle vücudumuzu erken yaşlanmadan sorumlu olan serbest radikallerden korur.

* Nar suyundaki antioksidanların ve yüksek konsantrasyonlarının alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurduğuna ve hafızayı koruduğuna inanılmaktadır.

* Narlarda bulunan antioksidanlar, arterlerin, kalbin ve beynin iyi çalışmasını sağlayan yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olabilir.

* Antioksidanlar ‘kanınız için tiner’ görevi görür. Nar taneleri kan trombositlerinizin pıhtı oluşturmasını ve pıhtılaşmasını önler.

* Nar suyu kuru ve sogun cildi yenilemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, topikal olarak uygulandığında cildin dokusunu ve parlaklığını artırabilen harika bir C vitamini kaynağıdır.

* Nar kabuğu ve yaprakları, her türlü sindirim probleminin neden olduğu mide rahatsızlıklarını veya ishali yatıştırmak için kullanılır. Bu meyvelerin yapraklarından yapılan çayı tüketmek de sindirim problemlerini iyileştirmede yardımcı olur. Nar suyu da dizanteri ve kolera gibi sorunları azaltmak için kullanılır.

* Narlar, antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile diş plağının etkilerini azaltmaya ve çeşitli ağız hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur.

Nar kaç kalori? Narın besin değerleri ve kalorisiİlginizi ÇekebilirNar kaç kalori? Narın besin değerleri ve kalorisi

bitkidiyabetdiyetdiyet listesiDNAkanserSağlıktümör

Basura Ne İyi Gelir? Kronik Basur Çatlağı En Hızlı Nasıl Geçer, Evde Tedavi İle Kanamalı Hemoroid Çaresi Ne?

Basur ya da hemoroidler her zaman belirti vermeyen bir rahatsızlıktır. Zaman zaman ortaya çıkar ancak ortaya çıktığında ise kişileri oldukça rahatsız eden bir durumdur. Makat bölgesinde görülür. Çoğu zaman ağrılı ya da kaşıntılı olma durumu vardır. Bazılarında ise oturamamaya kadar sıkıntı çıkarabilmektedir. İçinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Bunun tedavisi için pıhtının boşaltılması gerekmektedir. Evde basur için birden fazla bitkisel ve doğal çözümler bulunur. Ancak ağrının şiddeti yüksekse ya da kanama görülüyorsa mutlaka doktora görünülmeli ve ihmal edilmemelidir. Buna göre; Hemoroid basur nasıl geçer? Basur ağrısına ne iyi gelir? İşte bitkisel ve doğal yöntemlerle basur nasıl geçer sorusunun yanıtı!

Editörün ÖnerisiMigrene Ne İyi Gelir Sorusunun Yanıtı İçin Tıklayınız

BASUR (HEMOROİD) NEDİR?

Bağırsak hastalığı olarak bilinen basur diğer adıyla hemoroid her insanda görülebilen ve görülme ihtimali bulunan bir hastalıktır. Makat çevresinde daha çok yerleşime sahip olup bunların ağrılı, şişmiş, kızarık ve kaşıntılı halleri de vardır. Kişileri oldukça rahatsız eden bu durum aynı zamanda otururken de zorlanmalara neden olabilir. Tuvalette çok kalma ya da kabızlık çekenlerin yaşadığı başlıca sıkıntılardan biri basur olmaktadır.

BASUR (HEMOROİD) BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Anüs etrafında ortaya çıkan kaşıntı ve rahatsızlık hissi
  • Dışkıda kan
  • Oturmakla gelen ağrı
  • Anüs yakınlarında kaşıntılı ve ağrılı şişlik

BASUR (HEMOROİD) NEDENLERİ NELERDİR?

Halk arasında özellikle kronik kabızlık yaşayanların bildiği basur tuvalette oturma ve dışkılama sırasında zorlanma durumu ile ilişkilidir. Bölgesel olarak nitelendirilir ancak kan akışını etkileyen damarların havuz haline gelip büyümesi ve genişlemesi kişilerde sıkıntıya neden olur. Aşağıda sıraladığımız başlıklar basur nedenleri arasında yer almaktadır. İşte basur nedenleri;

Kronik Kabızlık

Ikınmak ve tuvalette uzun süre kalmak basurun başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Kabız olan kişilerde çok sık görülen bu durumda kişiler rahatsız oldukları tablo ile karşı karşıya gelebilmektedirler. Makat yakınındaki damarlar yumak haline gelir ve ıkınmanın getirdiği zorlama ile birlikte şişer. Kaşıntılı ve kızarık şekilde oluşan bu şişlik damar duvarındaki problemlerin kalıtsa olarak aktarılmasının da mümkün olduğunu gözler önüne sermektedir.

Hamilelik

Gebelik sürecinde kabız olunma ihtimali bulunur. Bu durum da kişilerin basur rahatsızlığı çekmesine neden olabilmektedir. Hamilelik genel olarak radikal değişikliklerin olduğu bir durum olduğundan gebelerde oluşan kan miktarının da artması sebebi ile rahim bölgesindeki büyüme bu kısma da vurmaktadır.

Aşırı Kilo

Aşırı kilo sebebi de kabızlığa neden olan etkenler arasında yer alır. Bu durumda kişilerin basur olma riski artmaktadır. Fiziksel olarak olumsuz etkilenildiğinden beslenmeye de önem verilmesi gerekmektedir.

Bağırsak Hastalıkları

Kabızlık ve basur gibi başlıca bağırsak hastalıkları kişileri oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu durum bu şekilde kalabildiği gibi ilerleme riski de vardır. Kanamalı rahatsızlıkların belirtileri birbirine karışabilir. Bu durumda bu hastalığın tanısının uzman tarafından konulması gerekmektedir.

BASUR OLMAMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Yüksek lifli gıdalar tüketilmeli
  • Günde yeteri miktar su ihtiyacı karşılanmalı
  • Fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir yaşam sürülmeli
  • Uzun süre oturan kişiler için düzenli molalar verilmeli
  • Dışkılama ihtiyacı doğduğunda beklemeden tuvalete gidilmeli
  • Baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalı

ŞİŞEN BASURA NE İYİ GELİR?

Basur için çeşitli kremler ve ilaçlar vardır. Aynı zamanda bitkisel çaylar ile de tedavi edilebilir. Ancak her türlü doktora kontrol olunması gerekmektedir. Bu hastalığın ilerletilmemesi gerekir.

BASURA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Bitkiler her derde devadır ve toplumumuzda bitkiler ile tedavi yöntemi oldukça yaygındır. Eğer evde kendiniz basur rahatsızlığınızı geçirmek istiyorsanız aşağıdaki kürü uygulayabilirsiniz.

Çobançantası Kürü

Malzemeler

4 tatlı kaşığı çobançantası

4 bardak soğuk su

Yapılışı

Suyun içine bitki kıyılarak atılır ve 8 saat kadar bekletilir. 8 saatin ardından elde edilen ve süzülen karışım taze olarak tüketilir.

Elde edilen karışım pamuk ile emilerek basur olan bölgeye sürülür. Düzenli olarak 1 hafta kadar tüketilir.

BASUR KANAMASINA NE İYİ GELİR?

Basur için düzenli olarak sıvı tüketimi özellikle de su içilmesi gerekmektedir. Kişiler tükettikleri besinleri dikkatli seçmeliler, lifli gıdalar yemelilerdir. Özellikle şeftali gibi meyveler sindirimi kolaylaştırır. Bu bakımdan kabız olunma riski de azalır. Baharatlı gıdaların tüketilmemesi de basur kanamasının önüne geçebilir. Aynı zamanda kişiler çok fazla ıkınıyorsa bu da basur kanamasına neden olacaktır.

BASUR KANAMASININ NEDENLERİ

  • Fazla kilo
  • Hamilelik
  • Sıvı tüketiminin azlığı
  • Hareketsizlik
  • Kırmızı et ağırlıklı beslenme
  • Ağır yiyecek ve içecekler
  • Kabızlık
  • Kronik sindirim sistemi sorunları
  • Baharat ve acının fazla tüketimi

BASUR KANAMASI NASIL GEÇER?

Düzenli beslenme

  • Sigara ve stresten uzak durma
  • Hareketli bir yaşam
  • Düzenli yoğurt tüketimi
  • Düzenli çorba içimi
  • Gazlı içeceklerden uzak durma
  • Bolca vitamin kaynaklı besinler tüketme
  • Keçi boynuzu tüketiminin arttırılması
  • Sabahları aç karnına papatya çayı içilmesi
  • Toz zerdeçal tüketimi

BASURA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Malzemeler

1 tutam dereotu

1 bardak su

Yapılışı

Dereotu parçalanır ve suyu çıkana kadar ezilir. Sonra 1 bardak suya konulup aç karnına içilir. Gece yatmadan önce ve sabah bu kür tüketilmelidir.

BASUR AMELİYATI

Hemoroid ameliyatı için hastanın bağırsaklarının boşaltılması için ilaçlar verilir. Ameliyattan bir gün önce hiçbir şey yememesi gerekir. Anüse lokal anestezi yapılır. Basur memesi kesilerek yerinden alınır. Açılan boşluk dikilir ve kapatılır. Makat ağzı eski hizaya getirilir. Gerekirse tampon konur.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

Dış basura ne iyi gelir?

Bu bağlamda basur şikayeti olanların; düzenli yoğurt tüketmesi, akşam öğünlerine çorba ilave etmesi ve gazlı içeceklerden de olabildiğince uzak durması gerekmektedir. Keçiboynuzu, papatya çayı ve toz zerdeçal tüketiminin de basura karşı alınabilecek yöntemler olduğu kabul edilmektedir.

Basuru rahatlatmak için ne yapılmalı?

Sıcak Su Oturma Banyosu Sıcak su banyosu hemoroid ağrısı için doğal bir çözümdür ve uygulaması oldukça kolaydır. İçerisine sıcak su koyulabilecek bir leğen sıcak su banyosu için yeterlidir. Oturma banyosu için kullanılacak leğenin oturmak için uygun bir yere koyulması faydalı olacaktır.

Basur için en etkili ilaç nedir?

Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor. Ağız yoluyla alınabilen Daflon isimli ilaç yine etkili kremlerde olduğu gibi ağrı azaltıcı özelliği sayesinde öneriliyor.

Zeytinyağı basura iyi gelir mi?

Zeytinyağı doğal bir ödem atıcıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Dış hemoroidleri tedavi etmek için kullanılabilir. Her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı tüketin. Bu, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olacaktır.

Nar Kabuğunun Bilinmeyen Faydaları

Narın insan sağlığına birçok faydası var ancak kabuğunun da oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Uzman Diyetisyen Merve Tığlı Çınar, nar kabuğunun faydalarını sıraladı ve nar kabuğunun nasıl kullanılması gerektiğini anlattı.

Araştırmalarla faydaları desteklenmiş ve her geçen gün yeni bir faydası bulunan 'süper besinler' olarak adlandırdığımız grubun bir bakıma en yeni üyesi nar kabuğu! Faydaları saymakla bitmeyen antioksidan zengini narın kabuğu da sağlığınız üzerinde oldukça etkili.

Nar kabuğunun faydaları arasında; kötü kolesterolü düşürmek, immun sistemi güçlendirmek ve birçok kanser türüne karşı koruyucu olması on plana çıkıyor. Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti-mutajen ve anti-kanser özelliklere sahiptir. Ellagik asit kansere neden olan moleküllere bağlanarak onları çok önemli bir oranda etkisizleştirmektedir.

Özellikle ülkemizde birçok insan nar kabuğunun faydalarından habersiz olduğu için kabuğunu çöpe atıyor, oysa kabuktaki besin değeri mucizevi düzeyde yüksek bulunmuştur.

Nar kabuğunun sağlığa birçok faydası var

Nar kabuğu faydaları birçok hastalık riskini azaltacak ve kötü kolesterol seviyesini düşürecek düzeyde güçlü antioksidanlar olan flavonoidler, proantisiyanidler ve fenolik bileşikler içeriyor. Bu içeriğiyle özellikle kalp hastalıklarını önlemede büyük katkı sağlıyor.

Amerika da kalp hastalıklarının ölümle sonuçlanma oranı arttıkça, bu kötü gidişata dur demek amacıyla yapılan çalışmalarda kullanılan nar kabuğunun kalp hastalıklarının neden olduğu ölüm oranını azalttığı saptanmıştır.

Beslenme programınıza bu mucizevi besin ve kabuğunu da ekleyin!

Sağlıklı bir diyet ve yeterli egzersiz ile günlük beslenmenize bu mucizevi meyve ve kabuğunu da ekleyip düzenli olarak tüketen herkes yasam kalitesindeki farkı hissedecektir.

Geçmiş zamanlara bakıldığında özellikle Hindistan'da yaşayan insanların hastalıklardan korunmak için nar kabuklarını minik parçalar halinde doğrayıp güneşte kurutarak tükettikleri saptanmıştır.

Geçmişte yapılan çalışmalar nar kabuğunun kaynatılarak içilmesinin sakinleştirici etkisi üzerinde dururken bu formun ayrıca dizanteri, ishal, bağırsak solucanları ve daha birçok hastalıkta yararlı olduğu kabul edilmiştir.

Nar kabuğu nasıl kurutulur ve kullanılır?

Narın çekirdeklerini çıkarttıktan sonra soyma bıçağı kullanarak kabuğunu uzunlamasına kesebilirsiniz. Kestiğiniz nar kabuklarını güneşte kurutabilir ve kurutulmuş kabukları tamamen soğuduktan sonra bir kilitli torba ya da hava geçirmez bir kaba koyarak saklayabilirsiniz.

Ecza dolabınızda diyare (ishal), kolit, hemoroid tedavisi için ilaç olarak saklamak isterseniz asağıdaki formül tam size göre!

Malzemeler
½ su bardağı güneşte kurutulmuş nar kabuğu
1 çorba kaşığı kimyon tohumu
½ su bardağı kefir veya probiyotik yoğurt
Tat vermesi için kaya tuzu

Hazırlanışı
Nar kabuklarını 30 dakika sıcak suda beklettikten sonra tüm malzemelerle birlikte homojenize bir karışım olana kadar blender ile öğütün ve içine tat vermesi için tercihe bağlı olarak kaya tuzu ekleyebilirsiniz.

Kullanım dozu nasıl olmalı?

Bu karışımı ishal, dizanteri, kolit, hemoroid ve mide ağrısı durumunda bir günde kez, 1/2 su bardağı ölçüsünde kullanabilirsiniz.

Nar kabuğu, tanen içeriğiyle çok güçlü bir astrenjandır (kanamayı durduran ilaç). Böylelikle bağırsaklardaki inflamasyonu azaltır, hemoroid kanamalarını önler ve intestinal sistemdeki tüm kanamaları durdurucu özelliği vardır.

Kısaca intestinal sistem hastalıkları, kalp hastalıkları ve birçok kanser türüne yakalanma riskini azaltmak ve/veya tedavilerin etkinliğini artırmak için günlük beslenmenizde yeşil çayın yerini nar kabuğu çayının da almasını öneriyorum. Yapılan çalışmalar günde fincan nar kabuğu çayının genel sağlık üzerinde olumlu etkilerinin ciddiye alınması gerektiğini gösteriyor.

funduszeue.info - Sağlık

KadınSağlıkHaberler

Nar kabuğunun faydaları ve zararları nelerdir?

İçerisinde bulunan antioksidan ve mineraller ile şifa deposu olan narın kabuğu da bir o kadar şifa deposu. Peki, Nar kabuğunun faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar.

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Nar kabuğu içerisinde yüksek oranda antioksidan bulunur. Bu da düzeni tüketim ile birlikte vücutta biriken toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Alkol, sigara gibi
  • sağlığa zararlı maddelerin insan vücudunda yarattığı olumsuz etkilerin de azaltılmasında yardımcı olur.
  • Karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdır.
  • İshalin durmasında etkilidir.
  • Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.
  • Tansiyonun düşürülmesinde etkilidir.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Diş eti iltihaplarını iyileştirmede yardımcıdır.
  • Cildi yeniler. Işıltı kazanmasına yardımcı olur.
  • Gribal hastalıklara iyi gelir.
  • Bağışıklık sisteminde koruyucu bir duvar görevi görür.
  • Deride meydana gelen yanıklarda, kesiklerde yana böcek ısırıklarında tedavi amaçlı kullanılır.
  • Saç derisini besler, kepek oluşumunun önüne geçer ve saça ışıltı katar.
  • Kan değerlerinin yükselmesinde yardımcıdır.
  • Enerji verici özelliğe sahiptir.
  • Eklemlerde ve kaslarda meydana gelen ağrıların azalmasında yardımcıdır.

NAR KABUĞUNUN ZARARLARI NELERDİR?

Şifa deposu olarak bilinen nar kabuğunun fazla tüketimi sağlık için kötü sonuçlar doğurmasına yol açabilir. Nar kabuğundan en çok rastlanılan yan etki alerjen durumlardır. Kaşıntıdan deride şişmeye kadar farklı yan etkilere yol açabilen nar kabuğu aynı zamanda boğazda tahrişe ve kurdeşen dökmesine de sebep olabilir. Nar kabuğunun en ciddi yan etkileri ise nefes darlığıdır.

NAR KABUĞU BASURA FAYDALI MI?

Sayısız faydası ile ön plana çıkan nar kabuğunun hemoroide iyi gelip gelmediği de kişiler tarafından merak konusu olmaya devam etmektedir. Nar kabuğunun içeriğinde tanen bulunur. Bu içerik kanamayı durduran ilaçlarda bulunan bir içeriktir. Bu yüzden nar kabuğu suyu tüketimi bağırsaklarda meydana gelen inflamasyonu azaltıcı etkiye sahiptir. Bu da hemoroid nedeniyle meydana gelen kanamaları durdurmaya yardımcı olur.

NAR KABUĞUNUN MİDEYE FAYDALARI NELERDİR?

Nar kabuğu içeriğindeki mineraller, vitaminler ve antioksidanlar sayesinde mide sağlığı için önemli bir yere sahiptir. Bağışıklık sistemini düzenleyerek sindirim sisteminin de sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak iltihabı ve enfeksiyonlarının önüne geçer. Ancak aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Aksine mide problemleri yaşayan kişiler için sorunların meydana gelmesine yol açabilir.

NAR KABUĞU NELERE İYİ GELİYOR?

Nar kabuğu güçlü bileşenlere sahiptir. Bu yüzden insan sağlığına farklı alanlarda fayda sağlıyor. Nar kabuğu kaynatılarak çay şeklinde kolay bir şekilde tüketilebilir. Günlük en fazla iki fincan tüketilmesi önerilen nar kabuğu, saç sağlığına, kolesterole, şekere, hemoroide, eklem ve kas ağrılarına kadar birçok hastalık için muhteşem bir şifa deposu. Nar kabuğu aynı zamanda enerji verici özelliğe de sahiptir. Diş etlerinde meydana gelen iltihaplanmalara da iyi geldiği bilinmektedir.

#Nar kabuğu, Faydaları, tedavi, saç, sağlık, bağışıklık, insan, sindirim, bağırsak, enerji

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası