bor madeni 2023 / Türkiye'nin en kaliteli bor madeni o ilçede - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Bor Madeni 2023

bor madeni 2023

Son yıllarda nereye dönsek şöyle bir iddiayla karşılaşıyoruz: &#;Lozan Antlaşması yıl süreli yapılmıştır. Antlaşmaya ekli gizli maddelerde, Türkiye&#;nin bor ve petrol başta olmak üzere madenlerini çıkarması yasaklandığı için biz bunlardan yararlanamıyoruz. Antlaşmanın süresi yılında dolacak, dolayısıyla &#;den itibaren madenlerimizi yer üstüne çıkarıp kullanarak ve ihraç ederek hızla gelişmiş ülke statüsüne geçeceğiz.&#;

Bu iddia doğru mu yoksa bir şehir efsanesi mi? Eğer doğruysa bugüne kadar çıkaramadığımız madenlerimizi çıkararak &#;den sonra zengin olacağız demektir. Eğer bu bir şehir efsanesiyse o zaman bunu kanıtlayalım ve tarihin çöplüğüne atalım.  


Lozan Antlaşması Yıllık Geçici Bir Antlaşma mı?

Lozan Antlaşması metnine aşağıdaki linkler aracılığıyla ulaşılabilir:

funduszeue.info 

Metni baştan sona incelediğimizde Lozan Antlaşmasının süreli olmadığını, Türkiye&#;nin bor ve petrol başta olmak üzere yer altı zenginliklerinin çıkarılmasını engelleyici herhangi bir madde veya düzenleme içermediğini görmek mümkün. Lozan Antlaşması&#;na ekli gizli maddeler veya antlaşma ekleri olup olmadığı konusunda bugüne kadar ortaya herhangi bir şey çıkmadı. O nedenle madenlerimizi çıkarmamızı engelleyen gizli düzenlemeler olup olmadığı konusunun gerçek olup olmadığını en kritik konumdaki üç kaynağın (bor, ham petrol ve doğal gaz) çıkarılıp çıkarılmadığını inceleyerek anlayabiliriz.

Madenlerimizi Çıkaramıyor muyuz?

Türkiye&#;nin madenlerini çıkarıp çıkaramadığı konusunu incelerken üzerinde en çok durulan üç kaynağa ilişkin verileri ele alacağız: Bor, ham petrol ve doğal gaz.

Bor madeni

Bor madeni, cam ve seramik ürünleri üretiminde, demir &#; çelik sektöründe (kompakt yapıda cüruf elde etmek için), temizlik malzemeleri sektöründe (deterjan vb temizleyiciler üretiminde), tarım sektöründe (gübre üretiminde) ve daha birçok alanda kullanılan önemli bir madendir.

Bor madeni ile ilgili veriler ve bilgiler için aşağıda linki verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Eti Maden İşletmeleri Bor Sektör Raporu &#;e bakılabilir: 

funduszeue.info?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fSekt%C3%B6r+Raporu%2fET%C4%B0+MADEN++Sekt%C3%B6r+funduszeue.info

Dünyadaki bor rezervi yılı itibariyle 1,3 trilyon ton olarak hesaplanmaktadır. Bu rezervin yüzde 73,2&#;si Türkiye&#;de, yüzde 6,1&#;i ABD&#;de, yüzde 3,6&#;sı Çin&#;dedir. Görüleceği gibi Türkiye bor rezervinde dünyada açık ara ilk sıradadır. Aynı yılda dünya bor üretimi 4,2 milyon tondur. Bu üretimde Türkiye yüzde 48 ile birinci sırada, ABD yüzde 29 ile ikinci sırada ve Güney Amerika ülkeleri (Arjantin, Şili, Peru ve Bolivya) yüzde 12 ile üçüncü sırada yer almaktadır.

Türkiye, bor madeni ihtiyacında kendi iç talebini karşıladıktan sonra ihracat da yapmaktadır. Türkiye&#;de bor madeni üretimini üstlenmiş olan Eti Maden İşletmelerinin yılı bor madeni satış gelirleri toplamı milyon Dolar olup bunun milyon Doları ihracat geliridir. 

Petrol, yaşamımızda her alanda kullanılan önemli bir kaynaktır. Ham petrol, arıtılarak enerji hammaddesi olarak kullanılmasının yanı sıra birçok türevi de farklı sektörlerde girdi olarak kullanılmaktadır. Doğal gaz, özellikle üretim ve ısınmada enerji kaynağı olarak kullanılan hayati bir kaynaktır.

Ham petrol ve doğalgaz

Ham petrol ve doğal gaz ile ilgili veriler ve bilgiler için aşağıda linki verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ham Petrol ve Doğal Gaz Sektör Raporu &#;ya bakılabilir: 

funduszeue.info?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fSekt%C3%B6r+Raporu%2fTP_HAM_PETROL-DOGAL_GAZ_SEKTOR_RAPORU__pdf

Dünya petrol rezervi (konvansiyonel olmayan petrol hariç) 1,7 trilyon varil, doğal gaz rezervleri ,1 trilyon m3&#;dür. Türkiye&#;nin yılı itibariyle saptanmış ham petrol rezervi ,5 milyon varil, doğalgaz rezervi ise 3,7 milyar m3&#;dür.  Dünyada petrol üretimi günlük olarak 91 milyon varil, doğal gaz üretimi yıllık olarak 3,5 trilyon m3&#;dür. yılında Türkiye, günlük ortalama olarak tükettiği bin varil ham petrolün 51 bin varilini kendi kaynaklarından (yüzde 10) üretmiş, kalan miktarını ithal etmiştir. Aynı yılda Türkiye, yıllık olarak tükettiği toplam 48,8 milyar m3 doğal gazın milyon m3&#;ünü kendisi üretmiş (yüzde 0,8) kalan kısmını ithal etmiştir.

Madenleri arama ve kullanma faaliyetlerimiz engelleniyor mu?

Buraya kadar yaptığımız inceleme bize Türkiye&#;de bor, ham petrol ve doğal gazın bulunduğunu ve herhangi bir engelle karşılaşmaksızın çıkarılıp üretildiğini ve satıldığını gösteriyor. Acaba iddia edildiği gibi Lozan Antlaşmasına bağlı gizli maddeler veya eklerde doğal kaynaklarımızı aramamızı, bunlara ilişkin rezervleri saptamamızı engelleyen düzenlemeler var mıdır? Bu sorunun yanıtını vermek için var olup olmadığını veya var ise nerede olduğunu bilmediğimiz gizli düzenlemelere bakamayacağımıza göre elimizde sadece arama faaliyetlerine bakma seçeneği kalıyor.

Yukarıda değindiğimiz Bor Sektör Raporundaki veriler Türkiye&#;nin dünyada en büyük rezerve ve üretime sahip olduğunu ortaya koyduğuna göre Türkiye&#;nin bor rezervlerini belirleme, arama ve üretme konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadığı açıkça ortaya çıkıyor. Yine yukarıda değindiğimiz Ham Petrol ve Doğal Gaz Sektör Raporu&#;na göre son on yılda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından açılan sondaj kuyusu sayısı adettir. Mart itibariyle Avrupa&#;nın en fazla sondaj yapan ülkesi Türkiye&#;dir. Türkiye&#;de bu tarih itibariyle açılan aktif sondaj kulesi sayısı 28&#;dir. Türkiye&#;yi 19 kule ile Norveç ve 10 kule ile İngiltere izlemektedir. Petrol ve doğal gaz aramaları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının yanı sıra yerli ve yabancı şirketler tarafından yoğun biçimde yapılmaktadır. Bu bilgi ve veriler bize Türkiye&#;nin ham petrol ve doğal gaz arama, saptama ve çıkarma konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadığını gösteriyor.

Sonuç

Lozan Antlaşması&#;nın, doğal kaynaklarımızı aramayı engelleyici gizli maddeleri olduğu ve antlaşmanın yıl süreli olması nedeniyle &#;de yürürlükten kalkacağı, ondan sonra bizim bu kaynakları çıkararak hızla gelişmiş ülke konumuna geçeceğimiz biçimindeki iddiayı ele aldık ve inceledik. Lozan Antlaşması metnine ilişkin incelememizde; antlaşmanın süreli olduğuna ilişkin hiçbir düzenleme olmadığını gördük. Ardından antlaşma metninde yer almayan ve doğal kaynaklarımızı çıkarmamızı engelleyen gizli düzenlemeler olup olmadığını araştırmaya geçtik. Burada elimizde gizli metin vb olmadığı için doğal kaynaklarımızı arayıp aramadığımızı analiz etmeye giriştik. En kritik üç kaynak olan bor, ham petrol ve doğal gazı örnek olarak seçip devletin resmi raporlarından konuyu araştırdık. Bu araştırmalarımızda gördük ki doğal kaynaklarımızı yeterince arıyoruz ve bulduklarımızı devreye sokabiliyoruz. Yani bunları aramamıza engel olan hiçbir düzenleme veya başka bir engel söz konusu değil. 


Ve sonuçta bu iddianın sadece bir şehir efsanesinden ibaret olduğunu kanıtlamış ve tarihin çöplüğüne atmış olduk.  

&#;te Lozan Bitecek, Türkiye Tüm Yeraltı Kaynaklarını Çıkarabilecek!

Türkiye’de uzun yıllardır; “Lozan Antlaşması yıl sürelidir. Gizli maddeler de, Türkiye’nin bor, altın ve petrol vb. madenlerini çıkarması yasaklanmış olduğu için çıkartamıyor ve yararlanamıyoruz. yılında bu antlaşmanın süresi dolacak ve yılında itibaren tüm madenleri çıkarıp kullanacağız ve ihraç ederek gelişmiş ülke statüsüne hızla geçeceğiz.” iddiası ortada dolaşmakta. Sıradan vatandaş neyse de koca koca Prf. olmuş akademisyenlerde bu iddialarını ısrarla dile getirmekte. Ve sadece muhafazakar cenahta bu iddia yapılmakta olması da ayrıca ilginç. Neden peki?

Peki bu iddia gerçekten doğru mu şehir efsanesi mi? Ve hakikaten doğru ise çıkaramadığımız tüm madenleri çıkartıp yılından sonra ülke olarak zenginler kervanında olacağız demektir. Peki şehir efsanesi ise o zaman artık bunu tarihin çöplüğüne atıp kurtulma vakti an itibari ile gelmiştir ve atalım.

LOZAN ANTLAŞMASI

Lozan antlaşma metnine funduszeue.info yada funduszeue.info adreslerinden veya Lozan Antlaşması hakkında yazılan kitap ve makalelerden ulaşabilirsiniz ve öncelikle süreli olup olmadığını petrol vb yeraltı zenginliklerinin çıkarılmasına mani engelleyici maddler olup olmadığını görebilir inceleyebilirsiniz. Uzun yıllardır Lozan Antlaşması gündem yapılmakta antlaşmaya ek gizli maddeler olduğu konuşulmakta yazılıp çizilmekte fakat ortaya bir şey koyup çıkartabilen olmamıştır. Peki bu maddelerin olup olmamasını tartışanlar Türkiye’de bor, petrol altın ve doğalgaz çıkarılıp çıkarılmadığını incelemişmidir.

MADENLER

Türkiye’de özellikle üç önemli madenin çıkarılıp çıkarılmadığını verilerine bakarak inceleyebiliriz; Bor, Petrol ve doğalgaz.

Bor madeni, cam, seramik ürünleri üretiminde, demir-çelik sektöründe, temizlik malzemeleri sektöründe vb daha birçok alanda kullanılan önemli bir madendir.

yılı itibari ile Dünya’da bor rezervi 1,3 trilyon ton olarak hesaplanmaktadır. Ve bu rezervin %73,2’si Türkiye’de, % 6,1’i ABD’de, % 3,6’sı Çin’dedir. Türkiye bor rezervinde açık ilk sıradadır. Yılda Dünya bor üretiminde 4,2 trilyon tondur. Türkiye bu üretimde % 48 ile birinci sırada ABD % 29 ile ikinci sırada ve Güney Amerika ülkeleri % 12 ile üçüncü sırada yer almaktadır.

Türkiye, bor madenin ihtiyacında kendi iç talebini karşıladıktan sonra ihracat da yapmaktadır. Bor madeni üretimini Türkiye’de ETİ Maden işletmeleri yapmaktadır. Ve yılı verilerine baktığımızda satıştan gelirler toplamı milyon Dolardır. Bunun milyon doları ihracat geliridir. yılına baktığımızda Dünya bor üretiminde %62’lik payla dünya birincisi olmaya devam etmekte ve toplam bor ürünleri satışı 2,63 milyon ton karşılık 1,03 milyar dolar olarak gerçekleştirmiştir. Müthiş rakamlar ve üretim.

Dünya petrol rezervi 1,7 trilyon varil, doğalgaz rezervleri ,1 trilyon m3’dür. Türkiye’nin yılı itibari ile saptanmış ham petrol rezervi milyon varil, doğalgaz rezervi ise 4,2 milyar m3’dür. Türkiye yılında yaklaşık bin varil ham petrol tüketiminin bin varilini(% 10) kendi üretmiştir, kalan miktarı ithal etmiştir. Türkiye yıllık olarak tükettiği 59,8 milyar m3 doğalgazın milyon m3’ünü kendi üretmiştir.

Madenleri arma ve kullanma faaliyetleri ile ilgili bir engelleme olsa yukarıda saydığımız miktarlarda üretim ve satış yapılabilirmiydi? Buraya kadar yazdığımız ve isteyenin ilgili Bakanlıklar ve kurumların internet sitelerini incelediklerinde Türkiye’de bor, ham petrol ve doğalgazın bulunduğu ve herhangi bir engelleme yapılmaksızın çıkarılıp üretildiği ve satıldığını görecektir. İddia edildiği gibi Lozan Antlaşmasına bağlı gizli maddeler de doğal kaynaklarımızı aramamızı, bunlara ilişkin rezervleri saptamamızı engelleyen düzenlemeler var mı? Olup olmadığını görebileceğimiz gizli düzenlemelere bakamadığımız ve bu maddeleri bilmesi gerekenlerin dahi bilmediğine göre elimizdeki arama çıkarma faaliyetlerine bakmak kalıyor.

Sonuç olarak yukarıdan aşağıya yazdığımızda Türkiye’nin dünyada en büyük Bor rezervine ve üretimine sahip olduğunu, arama ve üretme konusunda herhangi bir engelle karşılaşmadığı ortaya çıkıyor. Yine ayrıca ham petrol ve doğalgaz arama ve üretme konusunda Avrupa’nın en fazla sondaj yapan ülkesi olduğu sektör raporlarında ortaya çıkmaktadır. Ham petrol ve doğalgaz arama, saptama ve çıkarma konusunda da herhangibir engelle karşılaşmadığı ortaya çıkmakta. Geçmiş yıllarda ki ve son yıllardaki asıl arama ve çıkarmadaki sorun teknolojik yetersizlikten kaynaklı sorunlar ve kalifiye eleman eksikliğinden kaynaklı olduğunu söylemek tam yerinde olacaktır.

Son söz olarak; Lozan Antlaşması’nın Türkiye’nin doğal kaynaklarını aramasını engelleyici gizli maddeleri olduğu ve antlaşmanın yıl süreli olması nedeniyle ’de sona ereceği ve yürürlükten kalkacağı, ondan sonra Türkiye’nin bu kaynakları çıkararak gelişmiş zengin ülke konumuna hızla geçeceği biçiminde ki iddiayı ele almış olduk. Lozan Antlaşması metnine bakıp incelediğimizde, antlaşmanın süreli olduğuna ilişkin hiçbir düzenlemenin ve maddenin olmadığını gördük. İsteyen funduszeue.info veya funduszeue.info adresinden antlaşmanın tam metnine ulaşabilir. Bor madeni, ham petrol ve ddoğalgaz gibi en kritik madenleri ele alıp devletin resmi raporlarından konuyu araştırdık. Ve bu resmi raporlarda gördük ki doğal kaynaklarımızı yeterince arıyoruz ve bulduklarımızı devreye sokup üretiyor fazla olanı satıyoruz. Yani kısacası ve son söz olarak; doğal kaynakları aramamıza engel olacak hiçbir düzenleme söz konusu değil. Engel anlayış ve inanışta, cehalette. İddia sadece şehir efsanesinden ibaret ve tarihin çöplüğüne atılmayı hakediyor.

Özlü Söz; "Bilgisiz birini, kanıtlarla yenmek olanaksızdır. -Mc Ador-"


Her şey ‘bor’ madeni ile başladı. Türkiye’nin bor madeni rezervlerinin trilyonlarca dolar değerinde olduğu, geçmişte ülkeyi yönetenlerin ya bunun ayırdında olmadıkları ya da vatana ihanet eden işbirlikçiler oldukları, dış güçlerin bor rezervlerimizi ele geçirmek için müthiş bir kumpas kurmuş oldukları söylendi. Hemen ardından ‘toryum’ efsanesi başladı. Bırakın dış borçlarımızı ödemeyi tüm dünyaya borç veren bir ülke olmamızı sağlayacak olan ‘toryum’umuza, yine kurulan kumpaslar ve ihanetler yüzünden ulaşamıyorduk!

Bor, Toryum efsaneleri ilginç bir şekilde “seküler” insanlarda karşılık bulurken, Lozan efsanesi ise ‘dinci/gericiler’ce kabul görüyor.
Bu mesajlardaki akıl yürütme tarzının ortak bir yanı var: Düşmanlarca ele geçirilmek istenen, farkında olmadığımız ama bizi çok güçlü/zengin kılacak gizli hazinelerimiz var!

***

Kendisi dışındaki dünyanın onu yok etmek isteyen, bu amaçla onu zayıf düşüren, yoksullaştıran, aptallaştıran kumpaslar tezgâhlayan düşmanlarla dolu olduğu; gerçekte göründüğünce güçsüz, yoksul olmadığı, içinde bulunduğu halin onu bu hale düşürenlerin eseri olduğu düşüncesi ne işe yarıyor?
İnsanın somut gündelik hayatında hissettiği yetersizlik duygusuyla, hayal dünyasında baş etmesine yarıyor. Yetersizlik korkuları insanda kendisine yönelik öfkeye neden olabilir. Bu öfkeden kaçınmanın yolu, ben zayıf değilim düşmanlar ahlaksız akıl yürütmesinin önünü açabilir. Düşman bir dünyada, haksızlığa uğradığını düşünmek yetersiz ve zayıfım demekten daha rahatlatıcı.

Yeraltında keşfedilmeyi bekleyen ve bizi dünyanın en güçlü ve zengin ülkesi yapacak hazine fantezisi, gerçeklikte hissedilen yetersizlik, yalnızlık duygularının ağırlığı altında ezilmekten koruyabilir. Dünyanın zenginliğine, gücüne, refahına karşı hissedilen haset duygusuyla baş etmenin yolu zalim ve düşman bir dünyanın komplosu nedeniyle güçsüz kaldığımız fikri olabiliyor.

Bizi ele geçirecekler, bölecek, parçalayacak ve kıymetini bilmediğimiz ya da farkına varmamızı engelledikleri gizil hazinemize el koyacaklar fikri, insanları bir arada olmaya, bütünleşmeye, tektipleşmeye çağırıyor.

***

Peki, yılında Lozan’ın gizli maddeleri olmadığı “ortaya çıkınca” ne olacak? İnsanlar, gizli madde yokmuş birileri bizi kandırmış mı, diyecekler? Tabi ki hayır. yılında bu kez, “içimizdeki ajanların” Lozan’ın lağvedilmesine karşı çıkarak bize ihanet ettikleri fikri yayılmaya başlayacak. Dışardaki düşmanların içerdeki işbirlikçilerine yönelecek öfke. Biz aslında çok üstünüz ama düşmanlarımız içimize sızan ajanlarıyla bizi güçsüz bırakmaya çalışıyorlar mesajı dolaşıma girecek.

Nazilerin yükselişi dış düşmanın yerli işbirlikçisi “Yahudilerin” hedefe konulması ve dışarıdaki düşmanı yenebilmek için içerdeki hainleri temizlemeliyiz kampanyası ile gelişmişti. Yoksul ve yoksun bırakılmış insan faşizme, “içini temizle”, “arın”, o zaman çok güçlü olacaksın diye çağırılır. Faşizm, yetersizlik duygusunu, ürettiği düşman kavramıyla bir üstünlük hissine çevirebileceği vaadidir.

yılının “Yahudileri” kimler? Şimdilik en büyük aday Lozan’ı savunanlar. Lozan’ı savunanların ortak noktalarının daha iyi eğitim almış, laik ve kısmen orta sınıf olduğu açık değil mi? Peki bugünün Türkiye’sinde iyi eğitimli, laik ve orta sınıfı en iyi temsil eden grupta kimler var desek aklımıza doktorlar gelmez mi? Doktora yönelik şiddetin onlarca nedeni var. Ama Muğla’daki doktora şiddet olayının “asker” e karşı gelen “doktor” olarak çarpıtılmasını ve sosyal medyada hızla yayılan linç dalgasını bu gözle de okumak gerekli galiba.

(Bu yazıda yılındaki “bizi güçlü kılacak hazinelerimiz var” yazımdan alıntılar yaptım.)

Tüm Yazıları

Değişik zamanlarda internet ortamında ETİ MADEN’in ve bor madenlerinin özelleştirileceği, geleceğin petrolü olan bor madenlerinin 40 milyon dolar gibi değerinin çok altında bir fiyata satılacağı, asıl değerinin 9 trilyon dolar olduğu, borun araçlarda petrolün yerini alacağına yönelik yanlış bilgi ve rasyonel olmayan yaklaşımlarla gerçeklikten uzak paylaşım ve iddialarda bulunulmaktadır. Bilindiği üzere Bor madenlerinin üretimi, işletilmesi ve pazarlanması görevi kanunlarla ETİMADEN’e verilmiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın ortaya koyduğu vizyon ve hedefler doğrultusunda Bor madenlerimizi sürdürülebilir işletmecilik yaklaşımıyla ülke ekonomisine kazandıran ve 5 milyar TL ödenmiş sermayeye sahip DÜNYA BOR LİDERİ ETİ MADEN, yılında tarihinin en yüksek üretim, ihracat ve satış değerlerine ulaşarak yaklaşık 2,6 milyon tonu ihracat olmak üzere toplam 2,67 milyon ton bor ürünleri satışı karşılığı yaklaşık 1,32 milyar doların üzerinde satış geliri elde etmiş ve Dünya bor pazarında ülkemizin payını da %62 seviyesine çıkarmıştır. Ayrıca, ETİ MADEN son 20 yılda yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırım yaparak dünya kurulu bor üretim kapasitesinin yaklaşık %50’sine sahip olmuştur. Ülke ekonomisine yaptığı katkıyı sürekli artıran ETİ MADEN, önümüzdeki dönemde “Bor ile Geleceği Tasarlamak” vizyonu ile “üretirken kazanmak” anlayışıyla üretim ve satış faaliyetlerini sürdürülebilir kılarak, bor karbür, ferrobor, lityum ve nadir toprak elementleri gibi özellikle ileri teknoloji yeni ürünlerin üretilmesine odaklanmaktadır. Nükleer ve zırh yapımı gibi yüksek teknolojide kullanılan bor karbür, elektrikli arabaların bataryalarında kullanılan lityum karbonat, çelik, dökme demir, sürekli manyetik malzemelerde kullanılan ferrobor ile ileri teknoloji cihazların üretiminde yaygın olarak kullanılan nadir toprak elementlerinin üretimine yönelik yatırımlara devam edilmektedir. Bor madenlerimizi en iyi şekilde değerlendirerek ülkemiz için değer üretmeye odaklanmış olan ETİ MADEN ve bor madenlerinin özelleştirileceği iddialarına ilişkin olarak kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur. Dünya bor rezervinin yaklaşık 4,5 milyar ton ve yıllık tüketimin ortalama 4 milyon ton mertebesinde olduğu gerçeğinden hareketle, yaklaşık yılda tüketilebilecek bir bor rezervini, nihai ürün fiyatları esas alınarak bilimsel ve ekonomik gerçeklikten uzak yapılan hesaplamalarla değer biçerek bor madenlerinin satılabileceği, Ödenmiş sermayesi 5 milyar TL ve yıllık cirosu 1,32 milyar doların üzende olan ve son 20 yılda yaklaşık 1,3 milyar dolar yatırım yaparak aktiflerini büyütmüş bir kuruluşun 40 milyon dolara satılacağına yönelik paylaşımlar eksik ve yanlış bilgilere dayanan tamamen gerçek dışı iddialardır. Bilindiği üzere günümüzde ana enerji kaynağı olan fosil yakıtlarının sınırlı kaynaklar olması ve çevresel olumsuz etkiler yaratması, çevre dostu ve yenilebilir enerji kaynaklarına yönelimi sağlamıştır. Bu kapsamda, “hidrojen” ideal bir yakıt olarak değerlendirilmektedir. Hidrojeni yakıt olarak kullanan yakıt pilleri gelişme safhasında olan yeni teknolojilerdendir. Ancak, hidrojenin üretimi, depolanması ve taşınması bu teknolojinin gelişmesindeki önemli zorluklardır. Bunlardan biri de, hidrojenin inorganik bir bileşik olan sodyum bor hidrürde kimyasal olarak depolanmasıdır. Sodyum bor hidrür kullanımında enerji kaynağı bor değil hidrojen olup, borun yakıt deposuna konularak benzin, mazot vs. yerine kullanılması mümkün değildir. Bu konuda alternatif projeler üzerinde çalışılmış olmasına rağmen ticari ölçekte uygulanabilir bir proje hayata geçirilmemiştir. Sonuç olarak, ETİ MADEN’in ve bor madenlerinin herhangi bir ülke, firma ve şahsa satılması veya devredilmesi gibi bir durum söz konusu olmayıp, bu konuda yürütülen herhangi bir çalışma da mevcut değildir. Bu nedenle; ülkemiz için değer üreten güzide Kuruluşumuzun yıpratmaya, kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeye yönelik maksatlı ve gerçekle ilişkisi olmayan haber ve yorumlara itibar edilmemesi, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncellenme Tarihi:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası