konut kredisi kaç defa yapılandırılabilir / Bireysel İhtiyaç Kredisi - İhtiyaç Kredisi Başvurusu | Yapı Kredi

Konut Kredisi Kaç Defa Yapılandırılabilir

konut kredisi kaç defa yapılandırılabilir

Konut kredisi yapılandırma nedir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredisinde, faizler düştüğünde tüketici düşük faizden kredisine devam etmek isteyebiliyor. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Kredi yapılandıma ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz

Yayınlanma: - 29 Haziran Güncellenme:

Konut kredisi yapılandırma nedir? Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Konut kredi faizlerinin düşürülmesi ile birlikte kredi kullanan pek çok kişi konut kredisi yeniden yapılandirma işlemlerinin ne olduğunu merak ediyor. Şimdi konut kredisi yeniden yapılandırma nedir, konut kredisi yapılandırma hangi durumlarda yapılır ve konut kredisi yapılandırma masrafları ne kadar? Hepsi haberimizde…

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA NEDİR?

Konut kredisinde, faizler düştüğünde tüketici düşük faizden kredisini ödemek isteyebiliyor. Bu durumda tüketicinin ödemekte olduğu kredi borcu kapatılıyor, düşük faizden yeni bir kredi açılıyor. Bu işleme yeniden yapılandırma deniyor.

Kredi yeniden yapılandırma olarak da adlandırılan refinansman, kullanılmış bir kredinin kapatılarak daha düşük faiz oranları ile yeniden kredi kullanılması işlemi olarak biliniyor.

Faiz oranlarının yüksek olduğu dönemde kullanılmış olan bir konut kredisini, faizlerin düşmesi ile yeniden yapılandırmak mümkün oluyor. Eğer kullandığımız krediyi yine kendi bankamızın daha avantajlı oranlarıyla kapatıyorsak refinansmanın adı, yapılan işlem aynı olmakla birlikte, bu kez “yeniden yapılandırma” oluyor.

Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatır hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor.

Konut kredisi yeniden yapılandırma ile;

– Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

– Taksitlerinizi azaltabiliyor.

– Daha az faiz ödeyebiliyor.

Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.

Yapılandırmada yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğabiliyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor.

konut-kredisi-faizi

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Konut kredisi yapılandırma , üç farklı durumda yapılabilmektedir. Bunlar şöyledir:

– Konut kredisi kullandıktan sonra eğer yüzdeler(0,98% vb.) düşerse mevcut kredinizin yüzdelerini azaltabilmek adına yapacağınız yapılandırma.

– Eğer kullanmış olduğunuz konut kredisinin taksitlerini ödemede zorlanıyorsanız, ödeme planının yeniden düzenlenmesi adına yapılan yapılandırma.

– Konut kredisi kullandıktan sonra elinize toplu para geçmesi durumunda ilgili bankaya müracat ederek ödeme planının yeniden düzenlenmesi adına yapılan yapılandırma.

Bunlardan hangisinin size uygun olup olmadığını belirleyerek bu yönde başvuru yapabilirsiniz.

KONUT KREDİSİ YAPILANDIRMA MASRAFLARI NE KADAR?

Konut kredinizi yeniden yapılandırmak istediğinizde banka bazı masrafları sizden talep edebilmekte. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları:

Erken kapatma cezası

Yüksek faizli kredi kapatılacağı için banka bu farkı isteyebiliyor. Özellikle konut kredilerinde 6 Mart 'den sonra (Mortgage Yasası yürürlüğe giriş tarihinden önce ) kredi kullananlar yüzde 2 oranında ceza ödemek durumunda kalabiliyor.

Kredi masrafları

Yeni bir kredi açılacağı için başlangıçta istenen masraflar tüketiciden tekrar isteniyor (dosya ücreti, sigorta ücreti ve diğer masraflar gibi) Kredi kullanılan bankadan yeniden yapılandırma yapıldığında banka, bazı masrafları istemeyebilir.

Konut kredisi şartları nelerdir? En fazla ne kadar konut kredisi kullanabilirsiniz?İlginizi ÇekebilirKonut kredisi şartları nelerdir? En fazla ne kadar konut kredisi kullanabilirsiniz?'den konut kredisinin avantajı nedir?İlginizi Çekebilir'den konut kredisinin avantajı nedir?

bankaEkonomifaizparasigortaTürkiye

Kredi Yapılandırma Hesaplama

Kredi yapılandırma, kredi borcunuzu ödediğiniz sırada bankanın sunduğu farklı faiz oranı ile kalan borcunuzun yeniden hesaplanması demektir. Aslında mevcut krediniz kapatılarak size yeniden kredi verilmiş olur. Kredi yapılandırma ile hem daha düşük bir faiz oranı ile borcunuzu yapılandırabilir hem de vadeyi uzatabilirsiniz. Bankaların sunduğu yapılandırma faiz oranı, güncel faiz oranlarından ayrı olarak belirlendiğinden bankanızdan yapılandırma faizini öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bankanın sunduğu yapılandırma faiz oranını biliyorsanız sitemizde yer alan yapılandırma hesaplama aracını kullanarak kredi yapılandırma hesaplaması yapabilirsiniz.

Konut Kredisi Yapılandırma

Konut kredisi yapılandırma, yapılandırma işlemleri arasında en çok tercih edilen işlem. Bunun nedeni yüksek aylık taksitler ve uzun vadeye sahip olması. Konut kredisi aldıktan sonra eğer aylık taksitlerinizi ödemekte zorluk çekerseniz bankanızla iletişim kurarakk konut kredisi yeniden yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Böyle bir durumda borcunuz güncel yapılandırma faiz oranına göre yeniden hesaplanacaktır. Bu hesaplamanın neticesinde vadeniz uzayarak aylık taksitleriniz azalabilir ancak bu aslında bir yeniden kredilendirme işlemi olduğundan doğacak ekstra masrafları da göz önünde bulundurmanız fayda var.

Borç Transferi Yapan Bankalar Hangileri?

Borcunuzu, borçlu olduğunuz bankadan değil de farklı bir bankadan yapılandırmak istediğinizde bu borç transferi ya da borç taşıma olarak adlandırılıyor. Borcunuzu taşıdığınız banka, diğer bankaya olan borcunuzu kapatarak size yeni bir kredi açıyor. Borç transferi genel olarak tüm bankalar tarafından yapılmaktadır ancak borç transferi de borç yapılandırma da tamamen bankaların inisiyatifinde olan kararlardır. Herhangi bir bankaya borç transferi ya da borç yapılandırması için başvurduğunuzda banka sizinle ilgili bilgileri inceleyerek karar verecektir.

Kredi Yeniden Yapılandırmada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi yeniden yapılandırma işlemi yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey faiz oranı. Yapılandırma faiz oranı bankanın sunduğu güncel tabela faiz oranından farklıdır. Borcunuzu yapılandırma kararı aldığınızda öncelikle bankanızın sunduğu güncel yapılandırma faiz oranını öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise masraflar. Yapılandırma işlemi aslında mevcut kredinin kapatılıp yeni bir kredinin verilmesi işlemi olduğundan dosya masrafı, sigorta, tahsis ücreti gibi ekstra masraflar yeniden gündeme gelebilir. Bu masraflarla ilgili detaylı bilgiyi bankanızdan alarak, hesaplamalarınıza dahil etmenizi tavsiye ederiz.

Kredi borçları gibi kredi kartı borçları da yapılandırılabiliyor. Kredi kartı yapılnadırma vadeleri bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Kredi kartı borcunuzun, bir takvim yılı içinde 3 kez asgari tutar ödemesini geciktirirseniz kredi kartınız nakit kullanımına kapatılır. Üst üste üç kez asgari tutarı dahi ödemezseniz kredi kartınız kullanıma tamamen kapatılır. Eğer kredi kartı borcunuz ödeyemeyeceğiniz bir noktaya geldiyse, bankanızla görüşerek borcun yapılandırılmasını talep edebilirsiniz.

Ziraat Bankası Kredi Yapılandırma

Ziraat Bankası yapılandırma yapan bankalar arasında. Ziraat Bankası’ndan aldığınız kredinizi, banka ile görüşerek güncel yapılandırma faiz oranı üzerinden yapılandırabilirsiniz. Ancak hatırlatmak isteriz ki yapılandırma kararı tamamen bankanın inisiyatifindedir.

Garanti BBVA Kredi Yapılandırma

Garanti BBVA, borcunuzu yapılandırabileceğiniz bir diğer banka. Garanti BBVA’dan aldığınız konut, taşıt ya da ihtiyaç kredinizi ödemekte zorlanıyorsanız bankanızla birebir görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Bankanın sunduğu güncel yapılandırma faiz oranı ile yapılandırılacak olan borcunuzun vadesi uzayacağı için aylık taksit tutarı düşer. Böylece daha kolay ödeyebilirsiniz.

VakıfBank Kredi Kartı Yapılandırma

VakıfBank kredi kartı borç transferi kredisi ile 18 aya varan vadelerle kredi kartı borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Bankanın sunduğu olanaklar arasında farklı ödeme palnaları yer aldığından yapılandırdığınız kredi kartı borcunuzu eşit taksitler halinde ödeyebileceğiniz gibi değişken taksitli ödeme seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

VakıfBank Kredi Yapılandırma

VakıfBank kredi yapılandırma işlemi ile kredi borcunuzun vadesini uzatıp, taksit tutarını azaltarak borcunuzu daha kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Yapılandırma talebi için VakıfBank ile birebir görüşmenizi tavsiye ederiz. Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi ödemelerinizin tümü için yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

Kredi borcunuzu yapılandırabileceğiniz gibi kredi kartı borcunuzu da yapılandırabilirsiniz. Tıpkı kredi borçlarında olduğu gibi kredi kartı borçlarında da ödeme gecikmeleri için tanınan toplam süre 90 gün. Bu süreyi aştığınızda hakkınızda yasal takip başlatılıyor. Yasal takip kredi notunuzun düşmesine neden olacağı gibi maaş haczi gibi çeşitli yaptırımlara da yol açıyor. Tüm bunların önüne geçebilmek adına ödeyemediğiniz kredi kartı borcunuzu da yapılandırabilirsiniz. Kredi kartı yapılandırma işlemi için de bankanızla birebir görüşmeniz gerekmektedir.

Kredi Yapılandırma Nedir?

Kredi yapılandırma, mevcut borcunuzun kapatılarak yeni bir faiz oranıyla kalan borcunuz tutarınca size yeniden kredi verilmesi anlamına gelir. Yapılandırma yapmak vade süresini uzatacağından aylık taksitlerin tutarı azalabilir. Bu da ödemelerinizi daha kolay gerçekleştirmenizi sağlar. Özellikle aylık taksitler yüksek ve vadesi uzun olan konut kredisinde sıkça başvurulan yapılandırma işlemi ile aylık taksitlerinizin azalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki krediniz yeni bir faiz oranıyla daha uzun vade ile verileceğinden ödeyeceğiniz toplam tutar da artabilir.

Kredi Yapılandırma Yaparsam Kredi Notum Düşer mi?

Eğer gecikmiş borçlarınız nedeniyle banka size yapılandırma teklif ettiyse ve buna istinaden bir yapılandırma yapıldıysa, zaten geciken ödemeleriniz nedeni ile kredi notunuz düşmüş demektir. Düzenli ödemelere devam ederken, daha düşük faiz oranlarından yararlanmak maksadıyla yapılandırma yaptırırsanız kredi notunuz bundan etkilenmeyebilir. Kredi notunuz yapılandırmadan olumsuz etkilense de ödemelerinizi düzenli şekilde gerçekleştirerek sorunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz. Kredi Yapılandırma Kredi Notunu Düşürür mü? adlı yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi yapılandırma işlemi banka tarafından yapılır. Kredinizi yapılandırmak için krediyi aldığınız banka ile birebir iletişim kurmanız gerekir. Krediniz yapılandırılırken yapılandırma faiz oranları dikkate alınır. Bu faiz oranları güncel faiz oranlarından ayrı olarak belirlenir ve her zaman avantajlı olmayabilir. 90 günlük ödeme gecikmesinin ardından bankanın teklifi ile yapılandırma yapabileceğiniz gibi vade sayınızı uzatmak ve taksitleri azaltmak için de bankanızdan kredi borcu yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

Refinansman, yapılandırma ile aynı anlama gelmektedir. Mevcut kredinizin kapatılıp, farklı bir faiz oranıyla size yeniden kredi verilmesi işlemidir. Refinansman Nedir? adlı yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Yapılandırma denildiğinde akla gelen yapılandırmalardan biri de KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yapılandırması. Bu yapılandırmanın aslında bankalarla bir ilgisi yok. Devlete olan bir borç olduğundan yapılandırma talebi için Vergi Dairesi’ne gitmeniz gerekiyor. Ayrıca online kanallardan da yapılandırma yapılabiliyor.

Yapı Kredi Kredi Yapılandırma

Yapı Kredi Bankası’ndan aldığınız taşıt, konut ya da ihtiyaç kredinizi ödemekte zorlanıyorsanız aylık taksitleri azaltmak için bankanızla görüşerek borcunuzun yapılandırılmasını isteyebilirsiniz. Güncel yapılandırma faiz oranı ile yapılacak olan refinansman sayesinde kredinizin vadesi uzar, aylık taksitleri azalır.

Her bankanın sunduğu kredi faiz oranı birbirinden farklı ve dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Aldığınız kredinin maliyetini belirleyen en önemli unsur olan kredi faiz oranı, kredi seçerken en çok üzerinde durmanız gereken detay olmalı. Bankaların güncel faiz oranlarını öğrenmek için HangiKredi’den kredi sorgulaması yapabilirsiniz. Dilerseniz sitemiz üzerinden bankalara kredi başvurusunda da bulunabilirsiniz.

İş Bankası Kredi Yapılandırma

İş Bankası’ndan aldığınız ihtiyaç, taşıt ya da konut kredisi ödemelerinizde zorlanıyorsanız banka ile görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Kredinizi yapılandırarak taksitlerinizi daha kolay ödeyebilirsiniz. Kredi yapılandırma hesaplama işlemini bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank Kredi Yapılandırma

Halkbank kredi yapılandırma işlemi yapabileceğiniz bankalardan biri. Halkbank’tan aldığınız konut, ihtiyaç ya da taşıt kredisi ödemelerini kolaylaştırmak için bankanızla birebir görüşerek yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Krediniz yapılandırıldıktan sonra aylık taksit tutarı azalacağından ödemeleriniz de kolaylaşacaktır.

ING, kredi borcunuzu yapılandırabileceğiniz bankalardan biri. ING’den aldığınız kredinizi ödemekte zorlanıyorsanız bankanızla görüşerek yapılandırma talep edebilirsiniz. Bu sayede vadeniz uzar, aylık taksit tutarı düşer. 90 günlük gecikme süresini aşmamak için borcunuzu ödemekte zorlandığınız noktada bankanızdan yapılandırma talep etmenizi tavsiye ederiz.

Konut Kredi Yapılandırma Çıkar mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi tüketicilerin en çok başvurduğu seçenek. Yüksek aylık taksitler ve uzun vadeler nedeniyle bazen ödeme zorluklarının yaşanabildiği konut kredisinde yapılandırma işlemi aylık taksitlerinizin azalmasını sağlayabilir. Yapılandırma kararı, tıpkı krediler gibi tamamen bankanın inisiyatifinde olduğundan yapılandırma başvurunuz banka tarafından onaylanmayabilir. Bu karşılık, borcunuzu 90 gün ödemediğinizde, yasal takip başlamadan önce bankanız size yapılandırma seçeneği sunabilir.

Konut Kredisi Yapılandırma Faiz Oranları

Konut kredisi yapılandırma faiz oranları bankadan bankaya değişiklik gösterir. Burada bilmeniz gereken en önemli detay yapılandırma faiz oranlarının, bankanın açıkladığı güncel faiz oranlarından farklı olabileceği. Çoğu bankada bu şekilde sunulan yapılandırma faiz oranını, bankanızla iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

Konut Kredisi Yapılandırma Hesaplama

Konut kredisi yapılandırma hesaplamasını HangiKredi konut kredisi yapılandırma hesaplama aracını kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bankanızın yapılandırma faiz oranını biliyorsanız yapılandırma hesapla aracımız ile kolayca hesaplama yapabilir, bankalara başvuruda bulunabilirsiniz.

Konut Kredisi Yapılandırma Yapan Bankalar

Yapılandırma olanağı tamamen bankaların inisiyatifindedir. Bankalar özellikle, 90 günlük gecikmenin ardından tüketicinin yasal takibe girmemesi için tüketiciye yapılandırma teklifinde bulunur. Tüketici tarafından bankaya gelen yapılandırma talebinin kararı ise tamamen bankanın inisiyatifinde. Bu noktada kendi bankanızdan değil farklı bir bankadan yapılandırma talep etmek daha avantajlı olabilir.

Yasal Sürece Girenler Yapılandırma Yapabilir mi?

Kredi yapılandırma işleminin sizin taleplerinize yönelik yapılabilmesi için yasal sürece girmemiş olmanız gerekiyor. Kredi notunuz düşmeden ve ödemeleriniz henüz aksamadan riskli durumları keşfederek bankanıza yapılandırma için başvurursanız, ödemelerinizin düzenlenmesini sağlayabilirsiniz. Yasal sürece girdikten sonra bankadan yapılandırma talep edemezsiniz.

Kredi Yapılandırma Ne Zaman Yapılmalı?

Kredi yapılandırma işlemleri borcun gecikme durumundan önce yapılmalı. Taksit dönemi yaklaşırken ekonomik durumunuzun belli sebeplerle kötüye gittiğini düşünüyorsanız anında bankaya başvurarak yapılandırma yapabilirsiniz. Taksit gecikmesi kredi notunu düşüreceği için yapılandırma sırasında olumsuz geri dönüş almanız mümkün.

Kredi Yapılandırma ve Kredi Transferi Arasındaki Fark Nedir?

Kredi yapılandırma hali hazırda olan kredi borcu taksitlerinizin yeniden düzenlenmesi ve ödeme planının size daha uygun hale getirilmesini ifade eder. Sıfırdan yeni bir kredi çekmeniz ya da farklı bir değerlendirmeye tabi tutulmanız mümkün değil. Kredi transferi ise seçtiğiniz bir banka üzerinden, kalan diğer tüm borçlarınızı kapatacak şekilde kredi çekmeniz anlamına gelir. Bu işlem için kredi notunuzun yüksek olması beklenir.

Konut Kredisi Yapılandırması hakkında merak edilenler

Faiz düşüşleriyle beraber gayrimenkul kredisikullananlar tarafından yeniden yapılandırmave kredi transferiiçin bankalara yapılan başvurularda büyük artış oldu. Özellikle geçtiğimiz birkaç yılda, bugüne göre yüksek oranlarda kredi alan kişiler yeniden yapılandırmaiçin bankalara gidiyor. Refinansmanher zaman kredi kullananların lehine bir sistemdir. Sabit faizli kredilerde faiz oranları yükseldiğinde bundan etkilenmeyen tüketici, faiz oranları düştüğünde ise yeniden yapılandırma imkanlarıyla düşen oranlardan yararlanabilir. Ancak refinansmandan maksimum fayda sağlamak için bazı püf noktaları bilmek gerekli.

Aylık taksiti değil, vadenizi düşürerek daha çok kar edin

Konut Kredisialırken vade ne kadar uzarsa anapara üzerinden bankaya ödenen faiz o kadar artar. Vade kısaldığında ise aylık taksitler artacaktır. Bu yüzden Gayrimenkul kredisiaylık taksitlerinde bir denge tutturmak gerekiyor. Aylık taksit miktarı ödeme gücünüzün yetebileceği kadar düşük, ancak sizi fazladan zarara sokmayacak kadar da yüksek olmalı. Refinansman kişiye bu dengeyi tekrar kurma şansı tanıyor. Nasıl mı?

Satın alınan kredinin anaparası borç olarak durdukça bankaya faiz ödenir. Vadeler uzadığında ödenen faiz de büyür, kredinin maliyeti artar. Bu yüzden bir krediyi yeniden yapılandırırken aylık taksit miktarları düşürülmeyip toplam taksit sayısında düşüşe gidilirse kredinin toplam maliyeti daha çok azalır.

İki örnekle karşılaştıralım:

Ahmet Bey X Bankası’ndan 2 yıl önce, aylık %1,10 oranla, 10 yıllık, TL, aylık taksiti de TL olan bir konut kredisi almış olsun. Ahmet Bey Y Bankası ile kredinin 8 yıllık kalan kısmı için %0,75 oran, TL dosya masrafı ile anlaşsın.

Ahmet Bey X bankasındaki kredi ödemesine devam etseydi kalan anaparası olan için 8 yılda TL faiz ödemesi gerekecekti. Kredisini Y bankasına transfer ettiğinde ise bu rakam TL’ye düşüyor ve aylık taksitleri TL azalarak TL’ye düşüyor. Bu durumda Ahmet Bey %2 erken kapama ücreti dahil toplam TL kara geçiyor.

Peki Ahmet Bey aylık taksitlerini sabit tutup vadeyi kısaltsaydı ne olacaktı?

Ahmet Bey’in ödeme gücü zaten aylık TL’ye yetiyordu. Ahmet Bey bu miktarda taksit ödemeye devam edip kredisini daha erken bitirmeyi kabul etseydi, ödemesi gereken taksit sayısı 96 aydan 80 aya düşecekti. Ahmet Bey’in bundan toplam kazancı ise TL olacaktı. Yani Ahmet Bey için vadeyi kısaltmak aylık taksit tutarını düşürmeye göre toplam geri ödeme tutarına göre yaklaşık TL daha karlı.

Diyelim ki aradan geçen 2 yılda Ahmet Bey’in maaşı artmış, aylık ödeme gücü yükselmiş olsun. Ahmet Bey kredisini yeniden yapılandırırken fırsattan istifade geri kalan kredisini aylık TL ödeme ile 8 yıl yerine 6 yılda kapatmaya karar versin. Çoğu bankanın 6 yıllık faizleri 10 yıllık faizlerinden daha düşüktür. Y bankası da Ahmet Bey’e vade 6 yıla düştüğünden aylık % değil, % oranla kredi versin. Bu durumda Ahmet Bey’in geri ödemedeki toplam kazancı TL daha artarak TL oluyor. Ahmet Bey taksit miktarını düşürdüğü ilk senaryodan %65 daha fazla, TL ekstradan kar etmiş oluyor.

Dolayısıyla refinansman yapmak isteyenlere yapılacak tavsiye öncelikle “kredi vadesini düşürerek toplam faiz yükünü azaltmak” olmalı. Altından kalkabiliyorsanız aylık taksitinizi biraz artırıp daha da kara geçebilir, üstelik faiz oranındaki yıl gibi düşüş noktalarını yakalamayı başarabilirsiniz. Son bir avantaj da krediyi daha erken kapatacak olmanızdır. Ancak eğer mevcut planda ödediğiniz aylık taksit sizi zorluyorsa, o zaman vadeyi sabit tutarak aylık taksiti düşürme seçeneğini düşünmelisiniz. Her iki seçenekte de refinansman sizin için karlı olabilir. Fakat görüldüğü üzere vadeyi düşürmek daha karlıdır.

Kendi bankamda yeniden yapılandırma mı, başka bankaya kredi transferi mi?

Kredinizi yeniden yapılandırmak için kendi bankanıza başvurabileceğiniz gibi başka bir bankaya transfer de yapabilirsiniz. Ancak krediyi başka bankaya transfer ederken önceki bankaya kalan anapara üzerinden %2 erken kapama cezası ödenir. Yeni dosya masrafları, ekspertiz ve ipotek ücretleriyle birleşince yeni bankaya geçmek sizin için önemli ölçüde bir peşin ödeme yükü getirecektir. Mevcut bankanız ise genellikle diğer bankalara göre daha yüksek faiz oranı verir. Eski bankanız ile yeni bankaların teklif ettiği oranlar arasında bazen %0,15’e varan farklılıklar olacaktır.

Bu durumlarda yeni bankaya geçişteki tüm ek masraflar (%2 erken ödeme cezası, yeni dosya masrafı, yeni ipotek harcı vb.) bankanın teklifine göre bankaya ödenecek faize eklenerek bir maliyet hesaplanmalı ve mevcut bankanın refinansman teklifindeki maliyetle kıyaslanmaldır. Böyle durumlarda çoğu zaman yeni bankaya geçmek yine de daha hesaplı bir seçenek olur.

Özel ödeme planlarını kullanarak maliyetinizi daha da azaltın

Refinansmanın başka bir avantajı da eski kredinizin kapatılıp yeni bir kredi açılacağı için ödeme planınızı yeniden belirleyebilecek olmanız. Diyelim kredinizi sabit taksitli olarak kullandınız. Ancak aradan geçen zamanda iş değiştirdiniz ve artık yılın belli dönemlerinde elinize toplu para geçiyor. Bu durumda refinansman yaparken yeni açılacak kredinize ara ödemeler ekletip toplam maliyetinizi daha da düşürebilirsiniz. İleride ara ödemeler yapmak istediğinizde erken ödeme cezası da ödememiş olursunuz.

Ayrıca yeni ödeme planıyla artan veya azalan ödeme planlarının avantajlarından faydalanabilirsiniz. Diyelim çocuklarınız büyüyor ve masraflarınız artacak. 3 sene sonra kredileri eskisi kadar yüksek meblağlarda geri ödeyemeyeceksiniz. Bu durumda azalan ödeme planıyla gitgide düşen taksitlerle kredinizi kapatıp sıkışıklık yaşamazsınız. Veya örneğin 3 sene sonra terfi etmeyi ve şimdiye göre daha fazla para kazanmayı bekliyorsunuz. Bu sefer de artan ödeme planı kullanıp gelir artışınızı kredi taksidinize yansıtabilirsiniz.

Kredi yapılandırma ile ilgili püf noktaları öğrendiniz. Şimdi konut kredisi hesaplamanızı yapıp en iyi refinansman tekliflerini bulma zamanı. Artık bunu internetten kolayca yapabilirsiniz. Hemen funduszeue.info sayfasına girip refinansmanda kar-zarar durumunuzu detaylı şekilde hesaplayabilir, en iyi banka tekliflerine ulaşıp anında refinansman başvurusu yapabilirsiniz.

konutkredisi com tr

baslik

Kredi Yapılandırma Nedir?

Kredi yapılandırma, mevcut kredi borcunun kapatılarak yeni faiz oranı ya da yeni şartlarla aynı kredinin yeni bir kredi sözleşmesi ile yenilenmesidir.

İhtiyaç KredisiKonut KredisiTaşıt Kredisi

Sistem güncellemesi nedeniyle sonuç gösteremiyoruz.

En kısa sürede talep ettiğiniz tutar için SMS ile karşılaştırma tablosu iletilecektir.

Bankaların kampanyalarına ise hemen başvurabilirsiniz!

Kampanyaları İnceleyin
aktifbank
alternatifbank
şekerbank
teb

ve daha fazlası

Kredi yapılandırma, mevcut kredi borcunun kapatılarak daha düşük bir faiz oranı ya da daha uzun bir vade ile yeniden bir kredi sözleşmesi yapılmasıdır. Kredi yapılandırma genellikle ödemelerde zorluk çeken ya da borçlarını daha çabuk kapatmak isteyen kişiler tarafından tercih edilir. Kredi yapılandırma hem bankalar hem de kredi kullanan kişiler için faydalıdır çünkü bankalar çeşitli nedenlerle ödemelerinde zorluk çeken borçluların kredilerini yeniden yapılandırarak geri ödeme ihtimalini yükseltir, kredi kullanan kişiler için ise kişilerin değişen finansal koşullarına uygun olarak ödemekte zorluk çekmeyecekleri yeni bir ödeme planına geçiş yapılır.

İhtiyaç Kredisi Günlük Bankalara Göre Faiz Tablosu şablonu.

BankalarKredi Tutarı (min-max)Kredi Vade (min-max)Faiz / Kar Payı (min-max)

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi yapılandırma işleminin yapılabilmesi için kredinin alınmış olduğu finansal kuruluşa yapılandırma başvurusunda bulunulması gerekir. Finansal kuruluşlar, her kredi yapılandırma talebini olumlu karşılamazlar ancak kredi yapılandırma kredinin geri ödenmeme riskini düşüren bir işlem olduğundan çoğunlukla bankalar tarafından kabul edilir.. Kredi yapılandırma işlemi genellikle ödenmesinde güçlük çekilen ve ödemeleri aksatılan krediler için yapılır. Kredi yapılandırma başvurusunun kabul edilmesi halinde kredi yapılandırma hesaplaması yapılır ve yeni şartlar ortaya konularak taraflar arasında anlaşma yapılır.

Kredi Yapılandırma Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Kredi yapılandırma hesaplaması, kredinin türüne ve ilgili finansal kuruluşun yapılandırma şartlarına göre değişiklik gösterir. Kredi yapılandırma hesaplamasının yapılmasında kredinin türü, kalan borç tutarı, vadesi, faiz oranı, geçmişte ödenen taksit sayısı, erken ödeme komisyonu, yeni kredinin vadesi ve faiz oranı ile toplam masrafı gibi bilgiler kredi yapılandırma hesaplaması yapılırken kullanılan bilgiler arasındadır. Kredi yapılandırma koşulları belirlendikten sonra yeni bir ödeme planı çıkartılır ve yeni bir kredi sözleşmesi yapılır. Kredi yapılandırmasındaki koşullar belirlendiyse, encazip ödeme planı oluşturma aracı kullanılarak yapılandırılan kredinin ödeme planı hesaplaması yapılabilir.

Kredi Ödeme Planı Oluşturma Aracı

Sıkça Sorulan Sorular

Kredi Yapılandırma Şartları Nelerdir?

Kredi yapılandırma şartları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Kredinin ödenmesinin güçleşmesi veya aksatılması
  • Kredi yapılandırma başvurusunda bulunulması
  • Yapılan kredi yapılandırma hesaplaması sonucunda ortaya çıkacak olan yapılandırma şartlarının kabul edilmesi
  • Yeni kredi anlaşmasının imzalanması

Konut Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Konut kredisi, en uzun vadeli kredi türüdür. Bazı konut kredileri 20 yıla kadar uzayan vadelere sahiptir. Bu durum bazı problemlere yol açabilmektedir. Örneğin konut kredisinin alındığı dönemde faizlerin çok yüksek olması, sonradan faizlerin düşmesiyle birlikte problem yaratabilir. Bu tip durumlarda konut kredisi yapılandırma kapsamına alınarak düşük kredi ile yeniden kredilendirilir. Ancak bu tip bir durum söz konusu olmasa bile konut kredilerinin ödenmesinde yaşanan güçlükler ve ödemelerin aksatılması gibi sebeplerle de konut kredisi yapılandırması yapılabilir. Konut kredisi yapılandırması yapmak için kredinin alınmış olduğu finansal kuruluşa yapılandırma talebinde bulunmak gerekmektedir.

Kredi Kartı Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan veya ödemelerini aksatmak zorunda kalan kişiler, kredi kartını almış oldukları finansal kuruluşa kredi kartı borcunun yapılandırılması yönünde talepte bulunabilir. Finansal kuruluş tarafından yapılandırma talebi olumlu karşılandığı takdirde, kişiye borcunu ödemesi için daha uzun vade ve daha az aylık tutarla geri ödeme olanağı sağlanmış olur. Kredi kartı yapılandırması en fazla 12 aylık vadeyle yapılabilir. Ancak bu durum, banka faizlerine ve kişinin bankayla ilişkisine göre değişebilir.

İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Nasıl Yapılır?

Alınan ihtiyaç kredisinin düzenli ödenememesi durumunda bankaya ihtiyaç kredisi yapılandırma başvurusunda bulunulabilir. İhtiyaç kredilerinin yapılandırma vadesi en fazla 72 aya kadar bir kereliğine uzatılabilir.

Kredi Borcunu Yapılandırmak Kredi Notunu Düşürür mü?

Kredi borcunu yapılandırmak kredi notunu düşürmez. Aksinde yapılandırma kapsamındaki borçların düzenli olarak ödenmesi, kredi notunu yükselten faktörler arasındadır. Ancak yapılandırma işlemi genellikle aksayan ve ödenmeyen krediler için yapılır. Bu süreçte aksamış ve ödenmemiş olan kredi borçları, kredi notunun düşmesine neden olabilir.

Kredi Yapılandırması Kaç Defa Yapılır?

Kredi borcunun alınmış olduğu finansal kuruluşla yapılacak olan anlaşmaya bağlı olarak kredi borcu sınırsız şekilde yapılandırılabilir. Bunun için herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak sınırlama olmaması, finansal kuruluşun her yapılandırma talebini olumlu karşılayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle kişiyle finansal kuruluş arasındaki anlaşma belirleyici konumdadır.

Kredi Yapılandırmada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kredi yapılandırması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Yeni kredi faizinin uygun olduğundan emin olunmalıdır.
  • Yapılandırma kapsamında aylık olarak ödenecek taksit tutarının, aksatılmadan düzenli ödenebilecek şekilde seçilmesine dikkat edilmelidir.
  • Yapılandırma işleminin tüm kapsamı ve şartları iyi bilinmelidir.
  • Yapılandırma borçlarının ödenememesi halinde uygulanacak yaptırımlar iyi bilinmelidir.

Yasal Sürece Girildiğinde Kredi Yapılandırması Yapılabilir Mi?

Evet, yasal sürece girildiğinde de kredi yapılandırması yapılabilir. Yasal sürecin amacı, verilmiş olan krediyi borçludan tahsil etmektir. Kredi yapılandırması talep etmek, kişinin borcunu ödeme isteğinin bir göstergesidir. Kredi yapılandırması yapılarak borç daha kolay bir şekilde ödenebilir.

Ne Zaman Kredi Yapılandırması Yapılabilir?

Kredi yapılandırması, kredinin ödenmesinde zorluk çekildiğinde veya yapılandırma imkanından yararlanmanın fayda sağlayacağı durumlarda yapılır. Kredi yapılandırması, finansal kuruluş tarafından yapılandırma olanağı sunulduğu takdirde veya yapılan kredi yapılandırma başvurusu onaylandığı zaman yapılabilir.

Kredi Yapılandırması Ve Refinansman Arasındaki Fark Nelerdir?

Kredi yapılandırması ve refinansman, benzer yapıya sahip olsalar da birbirinden farklı işlemlerdir. Kredi yapılandırması; mevcut kredi borcunun, krediyi veren finansal kuruluş tarafından yeni şartlar altında ve yeni bir ödeme planına sahip olacak şekilde yapılandırılmasıdır. Refinansman ise mevcut krediyle alakası olmayan farklı bir kredi alarak, bu kredi ile ilk kredinin kapatılması ve yeni krediye borçlanılmasıdır. Kredi yapılandırması, sadece krediyi vermiş olan finansal kuruluş tarafından yapılabilirken refinansman farklı bankalardan alınacak olan kredilerle de yapılabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası