maya maskesinin yan etkileri / Lekeler için maya maskesi kullanımı | UniBilgi - Üniversite Bilgi Platformu

Maya Maskesinin Yan Etkileri

maya maskesinin yan etkileri

Maya maskesi nasıl yapılır?

Bu yazımda bahsedeceğim maya maskesi sadece maya ve su/süt kullanarak yaptığımız fakat son derece etkili bir maske. Bu basitliğine rağmen bu kadar güçlü bir etkiye sahip olmasının nedeni ise doping gibi bir içeriğe sahip olması. Bu özelliği ile poleni hatırlatıyor değil mi? 🙂

Maya maskesi neden uygulanır?

Evet, maya da tıpkı polen gibi ihtiyacımız olan her şeyi birlikte ve doğru oranda barındırıyor. % 50 oranında protein içeriyor melesa! Folik asit ve aminoasit özleri de bulundurur. Maya aynı zamanda  magnezyum, selenyum, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, demir, krom gibi mineraller ile özellikle B grubu vitaminler açısından bakıldığında da zenginliğini ortaya koyar. Kısacık bahsettiğimiz bu özellikler, mayanın eski çağlardan bu yana, kadınların özellikle güzellikleri için kullandıkları temel maddelerden olmuştur.

Maya maskesi ne işe yarar?

Maya maskesinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cildi ölü hücrelerden arındırır, yeniler ve böylece yaşlanmayı önler.
  • Cildi siyah noktalardan arındırır.
  • Gözenekleri derinlemesine temizleyerek cildin nefes almasını ve fark edilir şekilde aydınlanmasını sağlar.
  • Ciltteki renk eşitsizliği için çözümdür, renk farklılığını ortadan kaldırır; cildin canlı ve parlak görünmesini sağlar.
  • Cildin yağ dengesini korur.
  • Sivilce ve akne oluşumunu engeller.
  • Dezenfekte edicidir; mikropları öldürür, iltihaplanmayı önler.
  • Mükemmel bir hücre yenileyicidir; yeni hücre üretimini arttırır, cildi onarır, yaraları gözle görülen bir hızla iyileştirir.
  • İçerisinde bulunan ve doğal bir antioksidan olan folik asit ile cildi zararlı maddeler arındırır ve dış etkenlerden korur.
  • Yoğun ve güçlü içeriği sayesinde cildin tüm ihtiyacını karşılar.
  • Ciltteki kırışıklıkları giderir ya da azaltır.
  • Ciltteki sivilce ve güneş lekelerini giderir.
  • İçerdiği potasyum ile cildi nemlendirir ve yumuşatır.
  • Egzama ve dermatit gibi cilt hastalıklarında iyileştirici rol oynar.
  • Saçları onarır ve besler.
  • Derin temizlik yaparak saç diplerini arındırır, saç köklerinin nefes almasını sağlar.
  • Saç dökülmesini durdurur ve yeni saçların çıkmasını sağlar.
  • Saç köklerini besler, uçlara kadar güçlenmesine yardımcı olur. Böylece saç kırılmasını önler.
  • Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Maya maskesi cilde nasıl uygulanır?

  • 1 ölçü kuru maya
  • ölçü ılık su ya da süt ile hazırlayabilirsiniz. Yağlı ciltlerde su, kuru ciltlerde süt kullanmak daha doğru olur.

Ne kadarlık bir alana uygulayacaksanız, ona yetecek kadar bir ölçü kabı kullanın. 1 kahve fincanı, 1 yemek kaşığı, 1 tatlı kaşığı vb.

Elde edilen karışımı göz çevresi ve dudaklar dışında tüm yüze, boyun bölgesine  ve ellerin üzerine uygulayıp kuruyana kadar bekletin. Bu sırada tahriş ve deformasyon oluşmaması için mimiklerinizi kullanmamaya çalışın. Kuruduktan sonra önce ılık su ile parmaklarınızı ıslatıp dairesel hareketlerle mayayı temizleyin. Sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayıp tamamen temizleyin. Ardından soğuk su ile cildinizi canlandırın ve böylece açılan gözenekleri yeniden sıkılaştırın. Nazikçe kurulayıp, mutlaka güzel bir nemlendirici uygulayın.

maya maskesi

Maya maskesi saça nasıl uygulanır?

  • 1 ölçü kuru maya
  • 3 ölçü ılık süt/su ile hazırlayabilirsiniz. Saçlarınız kuru ise sütle hazırlamanızı öneririm.

Hepimizin saç yoğunluğu ve uzunluğu farklı olduğu için ölçü kabıyla ilgili tercihi yine size bırakmayı tercih ettim. Kıvam konusunda öneri isterseniz, şampuan kıvamı kolay uygulama için ideal.

Saç diplerinize  bu karışımı uyguladıktan sonra çabuk kurumasını önlemek açısından streç film ile saçlarınızı sarmanızı öneririm.

Maya maskesi ne kadar bekletilmeli?

Saçta daha uzun süre bekletebildiğimiz maya maskesi, cilde uygularken biraz tedbir gerektiriyor. İlk kez deneyecekseniz 5 dakika ile başlamanızı öneririm. sonraki uygulamalarda 20 dakikaya kadar çıkmayı deneyebilirsiniz. Saçınızdaki ilk denemeyi de yarım saat ile sınırlamanızda fayda var. Cildinizin ve saç derinizin tepkisini izleyerek sonraki uygulamalardaki süreye karar verebilirsiniz.

Maya maskesi ne kadar sıklıkla yapılmalı?

Uygulama sıklığı pek çok etkenden dolayı değişiklik gösterir. Başlangıç olarak yaşımızı baz alabiliriz. yaş aralığında ayda 1 kere, yaş aralığında ayda iki kere, yaş arasında haftada 1 kere, 50 yaşın üzerinde biraz daha sık uygulanabilir. Fakat bireysel farklılıkları da göz ardı etmemek gerekir.  Yani cildiniz ve/veya saçınız bu uygulama sıklığının fazla olduğuna dair sinyaller veriyorsa dinlemelisiniz. Başlangıçta iyi bir gözlemci olmanız, cildinizi ve saçınızı pür dikkat dinlemeniz gerekiyor yani.

Maya maskesi ne zaman yapılmalı?

Bizim gibi sonuçlarını anında ve çok güçlü bir şekilde görmek isterseniz mutlaka.  O halde, maskeyi aklınıza ne zaman gelirse ya da ne zaman zaman bulursanız o zaman yapmak yerine Ay takvimini takip ederek Ay&#;ın Oğlak, Koç, Boğa ve Terazi günlerinde olmasına özellikle dikkat edin. Daha önce duymadıysanız, bunu  nasıl yapacağınıza dair telaşa kapılmayın sakın. Hemen alt satıra bu günleri takip edebileceğiniz takvimin bağlantısını ekleyeceğim. Ben her ay başında yeni takvimi ekliyorum, size sadece girip bakmak kalıyor. Nasıl? Çok kolay değil mi? 

Ay Takvimi

Maya maskesinin yan etkileri nelerdir?

Maya maskesinin en sık görülen yan etkileri ciltte kızarık ve yanmadır. Bu da maskenin ciltte uzun kalmasından kaynaklanır ve geçicidir. Yukarıda tedbirli olmaktan bahsetmemin nedeni buydu işte, istenmeyen etkilerden korunmak. Başka bir tedbir olarak, maskeyi önce el bileğinin iç kısmında, küçük bir alanda test etmekte fayda var. Bu hassas alanda testi başarıyla geçtiyseniz güvenle uygulayabilirsiniz.

Maya maskesi tüylenme yapar mı?

Maya maskesinin zararları arasında bahsedilen iki konudan biri bu. İlki istisnai de olsa alerji olasılığı, ikincisi ise tüylenme olasılığı. Mutfağınızda kullanamıyorsanız cildinize ve saçınıza da sürmemelisiniz.  Alerjiniz yoksa, sadece tüylenme konusunda endişeliyseniz, maskeyi daha uzun aralıklarla uygulayabilirsiniz; ayda bir kez gibi. Fakat zaten yüzünüzde tüy sorunu yaşıyorsanız maya maskesini uygulamamanızı öneririm. Bunun dışında kalan herkes güvenle kullanabilir.

Aklıma gelen, şimdiye kadar sorduğunuz ve soracağınızı düşündüğüm her şeyi yazıma ilave ettim galiba. Gerekirse zaman zaman yine güncelleyebilirim.

 Hazır ürünlere de ihtiyacınız oluyorsa bu notum sizin için. Linkini vereceğim sayfa en çok tercih edilen saç bakım ürünlerini barındırıyor; yorumlarından ve puanlarından da anlayacaksınız. Ne evde maske hazırlamaya ne de hazır ürünleri araştırmaya zaman bulamıyorum diyen gruptaysanız bu sayfa, bu anlamda size zaman kazandıracak ve faydalı olacaktır. İndirimde olanları seçtim ayrıca, sık sık düzenlemeyi düşünüyorum. Buraya ekliyorum, üzerine dokunup bakabilirsiniz  saç bakım ürünleri

O zaman şifa olsun

Sevgiyle ve güzel kalalım 💜

 

Yaş maya maskesi nasıl yapılır? Ne işe yarar? tarifi ve faydaları

Haberin Devamı

Yaş Maya Maskesi Faydaları

Yaş maya maskesi hazırlamak oldukça basittir. Cildinize sağlıklı şekilde bakmanın, ucuz yolu olarak kabul edilen yaş maya maskesinin, sağladığı faydalar önemli denilebilir.

- Yaş maya maskesi, cildin rahatça nefes almasını ve rahatlamasını sağlar.

- Yaş mayanın içerisinde bol bol vitamin ve mineral bulunduğundan, cildin bu konuda vitamin eksikliklerini maskeden giderebileceğini söylemek mümkün.

- Yaş maya maskesinin en önemli özelliklerinden birisi, ciltteki ölü hücreleri atmasıdır. Bununla beraber hücrelerin yenilenmesine destek verir.

- Yaş maya tarifi genellikle kuru tip ciltler için uygulanır. Nemli ciltlerde kullanımından önce uzmana danışmak daha doğru olabilir.

- Solmuş ciltlerin parlak ve yenilenmiş gibi görünmesini sağlayan yaş maya, bu açıdan da görünüm için önemli bir yere sahiptir.

- Yaş maya maskesi, kirli havadan dolayı kapanmış olan gözeneklerin açılmasını sağlayabilir.

- Hücrelerin yenilenmesini destekleyen yaş maya, mevsim geçişlerinde yaşanabilecek olumsuz sonuçları minimum seviyeye indirir.

Yaş Maya Maskesi Yan Etkileri

- Hassas ciltlerin yaş maya maskesinden etkilenmesi söz konusu olabilir. Alerjik açıdan sorun yaşanabilir. Ancak genel anlamda yaş maya maskesinin zarar verdiğini söylemek mümkün değil.

Haberin Devamı

- Hassas bir cildiniz varsa, hazırlamış olduğunuz maskeyi cildinizin ufak bir yerine bakarak, tahriş, kaşıntı ve benzeri sorunlarla karşılaşıp karşılaşmadığınızı gözlemleyebilirsiniz.

Yaş Maya Kullanım Süresi Ne Kadar Olmalı?

Yaş maya maskesinden yararlanmak isteyenler, çok acele sonuç almak istediklerinden, her gün kullanım için sorular sorarlar. Ancak burada önemli olan sabırlı olup, sonucu beklemektir. Yaş maya kullanım süresi her gün olmamalıdır. Her gün cildinize yaş maya yaparsanız, cildinizin bir süre sonra yorulacağını görebilirsiniz. Cildiniz artık hemen her şeye karşı hassas bir hale gelecektir. Yine, cildinizde tahrişler oluşturabilir.

Haberin Devamı

- Normal veya kuru cilt tipine sahip kişiler, yaş maya maskesini 10 günde 1 kez uygulamalıdırlar.

- Sivilceleri çok fazla olan cilt tipine sahip olan kişiler, haftada 1 defa yaş maya maskesini uygulamaya başlayabilirler.

Yaş Maya Maskesi Ne işe Yarar?

Yaş Maya Maskesi genellikle yüz bölgesi için hazırlanır. Maskelerin geneli böyledir, ancak yaş mayanın saça verdiği faydalar göz önüne alındığında, buraya da uygulanabilir.

- Saçın kök kısmında güçlenmesine destek sağlar.

- Vitaminler, saçın beslenmesine yardımcı olarak saçların daha güçlü olmasını ve yıpranmaya karşı dirençli olmasına destek verir.

- Saçın dış görünüşte daha iyi olmasını sağlar. Saça uygulandığından, saçlar daha dolgun ve güzel görünümlü olur.

Kil Maskesi Nedir ve Ne İşe Yarar?

 
Doğanın biz kadınlara armağanı kil maskesi, antik çağlardan bu yana kraliçelerin, sultanların güzellik reçetelerinin vazgeçilmezler listesinde yer almış.

Günümüzde de kil, cilt bakımı denince akla ilk gelen doğal malzemelerden biri. Kozmetik sektörünün yüzünü doğal olana döndüğü şu günlerde kil maskeleri, evde cilt bakımının en popüler içerikleri arasına girmiş durumda. Çünkü büyük markaların zengin içeriklerle satışa sunduğu farklı türden kil maskeleri, haftalık cilt bakımı rutini için son derece pratik ve doğal çözümler sunuyor.

Klasik kil maskesi bakımından yana olanlar için aktarlar hala bu konunun en güvenilir adresi ve çok şanslıyız ki ülkemiz kil bakımından oldukça zengin. Saf kil, Türkiye’de hem ucuz hem de kalitelisini bulmak mümkün.

Kullanmakta olanlar kil maskesinin cildi nasıl da ipek gibi yaptığını bilir. Düzenli kullananlar faydasını görmüştür. Bilmeyenler ve kil maskesi ile henüz tanışmamış olanlar için kil maskesi nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydaları nelerdir gibi önemli sorulara cevap vermek istedik.

Sultanların Prenseslerin Güzellik Sırrı Kil Maskesi

Kilin temizlikte, saç ve cilt bakımında kullanılması tarih öncesine dayanmaktadır. Tıpkı kül gibi temizlikte ve kişisel bakımda kullanılan en eski malzemelerden biridir. Çamurla ve külle temizlenme, yerini sabuna bıraktıktan sonra ise kil, kadınlar arasında cilt bakımında en çok tercih edilen birkaç malzeme arasındaki yerini korur.

Kil taşı ile peeling, kil taşı ile saç diplerini temizleme ya da saçları güçlendirmek için kil kullanımı, Batı Anadolu’dan Mezopotamya’ya oradan da Orta Doğu’ya kadar yayılır. Bu coğrafyalardaki saraylarda, hamamlarda kadınlar kili güzelleşmek ve cildi beyazlatmak için kullanmışlardır. Çamur banyoları, kil taşı ile yüz ovma gibi geleneksel yöntemlerin baş kahramanı, farklı renklerdeki aynı malzeme yani kildir.

Kil Maskesi Nedir?

Kil, volkanik bir taştan elde edilen mikropartiküler yapıya sahip doğal bir malzeme. Kil maskesi bu doğal içeriğin su, gül suyu, saf su gibi sıvılarla çamur haline getirilmesiyle elde ettiğimiz, mineral açısından zengin bir cilt maskesidir.

Evde, klinik ortamda ve doğal çamur göllerinde uygulanabilebilen kil maskesi sadece yüz için değil tüm vücutta kullanılmaya uygundur. Cilde faydaları nedeniyle, kozmetik amacının dışında tedavi amaçlı olarak da kil maskelerinden faydalanılmaktadır.

Düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyen kil maskesi, gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için yaşlanma karşıtı koruma sağlar. Siyah nokta ve akne tedavisinde kil maskeleri, özellikle genç ciltler için en uygun, doğal içeriktir.

Yeşil kil en çok bilinen türü olsa da beyaz ve pembe kil de giderek daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Cilt temizliği ve cilt yenileme özellikleri sayesinde kil maskelerinin bakım rutinlerimizde yeniden popüler hale geldiğini söyleyebiliriz.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde kil maskesi yapmak isterseniz ihtiyacınız olan biraz kil ve su, saf, gül suyu, papatya suyu, maden suyu gibi cilde faydalı bir tür sıvı. Ya da birçok önemli markanın, içerik olarak zenginleştirilmiş hazır kil maskelerinden hoşunuza giden birini tercih etmek daha pratik ve güvenli bir tercih olabilir.

  • Kil maske ince bir katman şeklinde temizlenmiş cilde uygulanır.
  • dakika boyunca kuruması için beklenirken, maskenin çatlamaması gerekir.
  • Bu süreyi sırt üstü yatarak geçirmenizde fayda var.
  • Daha sonra maskeyi ılık, ıslak bir havlu, sünger ya da bezle cildinizden uzaklaştırabilirsiniz.

 
Tüm aşamalarında cildinize karşı nazik davranmanız, kil maskenin faydasını artırır ve tahriş olasılığını ortadan kaldırır.

Kil Maskesi Tarifi 

Evde kil maskesi tarifleri sayesinde cilt tipine ve cilt sorununa uygun kil maskeleri yapmak mümkün.

1) Akne ve Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi Tarifi 

 
Hafta bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı, maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.

2) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Kil Maskesi Tarifi

 
Haftada bir defa, temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.

3) Leke Giderici Kil Maskesi Tarifi 

 
İki hafta ara ile temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik ve leke karşıtı serum kullanılmalıdır.

Kil Maskesi Önerileri 

İster evde kendiniz yapın ister hazır kil maskelerini tercih edin, kil maskesi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları hatırlatmak isteriz:

Kil Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır?

Kil maskesi güçlü bir maske olduğu için hafta bir defadan fazla yapılmasını önermiyoruz çünkü sık uygulandığından cildin kurumasına neden olabilir. Çok yağlı ve akneli bir cildiniz varsa hafta bir kil maskesi yapmak uygun olabilir çünkü kil sebum dengesini oluşturmaya yardımcı olur.

Cilt tipine ve ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak, kil maskesinin ne sıklıkla uygulanacağı kişiden kişiye değişiklik gösterir. İdeal uygulama aralığı kil maske için iki haftada bir şeklindedir.

Burada önemli olan maskenin cildinizde bekleme süresi. Doğru kil maskesi kullandığınız ve maskeyi cildinizde uzun süre bekletmediğiniz takdirde, kil maskesi cildinize zarar vermez.

Maskeler söz konusu olduğunda kişisel tecrübe de önemli bir kriterdir. Faydalı da olsa kil maskesinden hoşlanmayan, verdiği hissi sevmeyen ya da tercih etmeyen kişilere de rastlamak mümkün.

Kil maskesini denedikten sonra eğer sürekli uygulamaya karar verirseniz başlangıçta iki hafta ara ile uygulayabilirsiniz. Cildiniz alıştıktan sonra, kendi ritminizi bulmanız daha kolay olacaktır. Size uygun kil maskesi ile hafta bir ya da iki haftada bir cildinizi kil maskesi ile tazeleyebilirsiniz.

Kil Maskesi Hangi Cilt Tipleri İçin

Kil maskesi her cilt tipi için uygundur ve her cilt tipi için farklı kil maskeleri bulmak mümkündür. Yeşil, siyah, beyaz, sarı ve pembe renkte kil maskeleri, cilt tiplerine ve cilt sorunlarına göre farklı kategorilere ayrılmıştır. Bu kil maskeleri içinden cilt tipinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Kil Maskesi Zararları 

Kil maskesinin cilde direkt bir zararı yoktur fakat cildiniz kuru ise pembe kil gibi daha yumuşak dokulu ve hassas ciltler için uygun olan bir kil maskesi türü tercih etmelisiniz.

Kil maskesi çok sık aralıklarla uygulandığında ve gereğinden uzun süre ciltte bekletildiğinde cildi kurutabilir veya geçici olarak tahrişe neden olabilir.  Bu yüzden cilt tipinize uygun kil maskesini seçmeli, doğal kil kullanacaksanız saf kil aldığınızdan emin olmalısınız ve 15 dakikadan fazla cildinizde bekletmemeye özen göstermelisiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir