göz antibiyotik krem / Terramycin (Teramisin) Göz Merhemi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? - Mortilki

Göz Antibiyotik Krem

göz antibiyotik krem

Terramycin (Teramisin) Göz Merhemi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Terramycin göz merhemi, bakterilerin neden olduğu göz enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan bir antibiyotiktir. Merhemin etkin maddeleri olan oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin B sülfat bakterileri öldürerek veya çoğalmalarını engelleyerek çalışır.

Makaleye Genel Bakış

Terramycin Merhem Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Terramycin (Teramisin) göz merhemi, genellikle göz enfeksiyonlarının tedavisi için reçetelenen bir antibiyotik ilaçtır. Konjonktiva (göz kapaklarının içi ve gözün beyaz kısmını kaplayan ince zar) veya korneada oluşan bakteriyel enfeksiyonları tedavi eder. Enfeksiyonun neden olduğunu ağrı, kızarıklık veya kaşıntı gibi semptomları giderir. Ayrıca, göz ameliyatlarında veya sonrasında olası enfeksiyon kapma riski düşünülerek, operasyonun öncesinde ve sonrasında kullanılmak üzere önlem amaçlı olarak doktor tarafından reçetelenebilir.

Bu merhem, özellikle gözün lokal enfeksiyonlarında sıklıkla bulunan Pseudomonas aeruginosa ve Haemophilus aegyptius’a karşı etkilidir. Bununla birlikte, virüslerin neden olduğu viral göz enfeksiyonlarında işe yaramayabilir. Bu nedenle, yalnızca doktor tarafından reçete edildiğinde kullanılmalıdır. Terramycin Merhem dahil herhangi bir antibiyotiğin gereksiz veya çok uzun vadede kullanımı, söz konusu ilaca gelecekte gerçekten ihtiyaç duyulduğunda etkinliğinin azalmasına neden olabilir.

Terramycin Merhemin etkin maddeleri, oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin B sülfatdır. Bunların dışında içeriğinde likit parafin ve beyaz vazelin bulunur.

Terramycin Merhem Göze Nasıl Uygulanır?

Terramycin Göz Merhemi kullanımında doktorunuzun veya eczacınızın yönergelerinin esas olduğunu unutmayın. Uygulamanız gereken dozaj miktarı veya sıklığı, yaşınıza, enfeksiyonun şiddetine, başka ek ilaç kullanıp kullanmadığınıza veya vücudunuzun tedaviye verdiği yanıta göre değişebilir. Bununla birlikte, bir uzman tarafından aksi belirtilmediği sürece aşağıdaki yönergeleri izleyin.

  • İlacı sürmeden önce ellerinizin, gözlerinizin ve kirpiklerinizin temiz olduğundan emin olmak için yıkayıp kurulayın.
  • Alt göz kapağınızı aşağı doğru çekerek, alt göz kapağınızın içine ince bir tabaka şeklinde sürün.
  • Kısa süreliğine gözlerinizi kapalı tutun ve göz bebeklerinizi farklı yönlere kaydırarak ilacın yayılmasına yardımcı olun.
  • Günde 4 veya 6 kez uygulayın.
  • Önlem için kullanılıyorsa, ameliyattan bir gün önce sürmeye başlayın ve operasyondan sonraki birkaç gün boyunca kullanmaya devam edin.
  • Mikrop kapabileceğinden tüpün ucundaki kısmı ellerinizle, gözlerinizle veya başka hiçbir şeyle temas ettirmeyin.
  • Bu ilacı kullanırken veya enfeksiyon geçene kadar kontakt lens kullanmayın.
  • Bu ilaçla birlikte göz damlaları gibi farklı ilaçlar reçetelendiyse hepsini aynı anda veya peş peşe kullanmayın. İlacı gözünüze uyguladıktan sonra 10 ila 15 dakika bekleyip diğer ilacı uygulayın.
  • Unutulan dozu telafi etmek için iki kat üst üste sürmeyin.
  • Enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak iyileşme süreniz bir gün ile birkaç hafta arasında sürebilir.
  • Bu ilacın deri merhemi ve göz merhemi gibi farklı versiyonları bulunmaktadır. Yalnızca doktorunuzun reçetelediği ilacı satın alarak ilgili bölgede kullanın. Deri merhemini gözlerinizde kullanmayın.

Terramycin (Teramisin) Göz Merhemi Yan Etkileri

Teramisin merhem kullanan çoğu kişide ciddi yan etki görülmez. Ortaya çıkan hafif şiddetli yan etkileri ise genellikle herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Devam ederse veya bu etkiler nedeniyle endişeleniyorsanız eczacınıza danışın. Bununla birlikte, gözlerinizde şiddetli kızarıklık veya şişlik gibi durumlarda ilacı kesin ve doktorunuzla konuşun.

Kullanım sonrası oluşabilecek hafif yan etkilerinden bazıları, uygulamanın hemen ardından geçici bulanık görme, geçici yanma hissi ve gözlerde sulanmadır.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Terramycin Göz Merhemi Kullanımı

Terramycin Göz Merhemi, gelişmekte olan bebek için kesin risk kanıtı bulunduğundan gebelik sırasında kullanılması güvenli değildir. Bununla birlikte, faydaları potansiyel risklerden daha fazlaysa, hayatı tehdit edebilen bazı nadir durumlarda doktor tarafından reçetelenebilir. Aksi halde, hamileyseniz veya hamilelik şüpheniz varsa bu ilacı kullanmayın.

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği kesin olarak bilinmemekle birlikte, anne sütüne geçtiğine dair ciddi şüpheler bulunmaktadır. Güvenli tarafta kalmak için emziren annelerin kullanması tavsiye edilmez. İlacın anne için önemi göz önünde bulundurularak, geçici bir süre emzirmenin kesilmesine veya ilacın kesilmesine karar verilmelidir. Eğer emzirmenin kesilmesine karar verilirse, önceden sağılmış ve depolanmış anne sütüyle veya mamalarla bebeğin beslenmesi devam ettirilir.

Terramycin Göz Merhemi fiyatı 40 Liradır (2023). İlacınızı direkt güneş ışığı görmeyen serin (30 derecenin altında) ve çocukların erişemeyeceği bir alanda saklayın. Kullanımından doğan herhangi bir beklenmedik sonuç gözlemliyorsanız ilacı kesin ve doktorunuzla konuşun.

Hamileler Terramycin Kullanabilir mi?Teramisin Göz Merhemi Ne İçin Kullanılır?Terramycin Göz Merhemi Nasıl Uygulanır?

Konjonktivit

Gözde kanlanma ve kızarıklık gibi belirtilerle seyreden konjonktivit, herkeste görülebilecek bir göz hastalığıdır. Bakteri, virüs ya da alerji kaynaklı olabilen konjonktivitin farklı türleri bulunur. Alerji dışında, özellikle hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle görülen iltihaplanmaların konjonktivit çeşidine göre tedavi edilmesi gerekir. Tedavide genellikle göz damlaları, pomatlar ve sıcak ya da soğuk kompres gibi yöntemler kullanılır. Bakteri kaynaklı bazı konjonktivit vakalarında ise antibiyotik kullanılması gerekir. Özellikle bulaşıcılığı yüksek olan konjonktivit türlerinden korunmak için temizlik ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşır.

Konjonktivit Nedir?

Gözde kızarmayla kendini gösteren konjonktivit, konjonktiva ve gözün şeffaf dokusunun iltihaplanmasına verilen isimdir. Konjonktiva, sklera da denilen gözün beyaz ve şeffaf bölümünü ve göz kapaklarının içini kapsayan tabakadır. İçinde çok ince damarlar bulunan bu zar katmanı, gözün nemli kalmasını sağlayan maddeleri üretmekle görevlidir. Kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, konjonktivanın iltihaplanmasına neden olduğu için bu damarlar çok daha belirgin hale gelir. Aynı zamanda, gözün içindeki beyaz bölüm de kızarır.

Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen konjonktivitten korunmak ve hastalığın tedavisi için düzenli olarak göz muayenesine gidilmesi gerekir. Bunun en önemli nedenlerinden biri konjonktivit çeşitlerinin çoğunlukla ileri aşamaya kadar herhangi bir belirti göstermemesidir. Bu nedenle, kalıcı göz hasarlarından korunmak ve erken teşhis için rutin göz muayenesi kritik öneme sahiptir.

Konjonktivit Bulaşıcı mıdır?

Konjonktivitin bazı türlerinin oldukça bulaşıcı olduğu söylenebilir. Örneğin, bakteriyel ve viral konjonktivit son derece bulaşıcıyken, alerjik konjonktivit bulaşıcı değildir. Viral ve bakteriyel konjonktivitte, hastaların gözlerini temizlemekte kullandığı havlu gibi herhangi bir kişisel eşyayla temas sonucu hastalık diğer kişilere bulaşabilir. Aynı zamanda, öksürme ya da hapşırma yoluyla da konjonktivitin bulaşabileceği unutulmamalıdır.

Konjonktivit Türleri Nelerdir?

Göz akında iltihaplanma nedenlerine bağlı olarak konjonktivit farklı türlere ayrılır. Bu türlere göre, hastalarda görülen belirtiler değişiklik gösterir ve buna uygun olacak şekilde tedavi planı oluşturulur.

Bakteriyel Konjonktivit

Bulaşıcı olan bakteriyel konjonktivit, adından da anlaşılacağı üzere bakteri kaynaklıdır. En yaygın belirtisi gözlerde açık yeşil ya da sarı renkte görülen akıntıdır. Müdahale edilmediği takdirde gözde kalıcı hasarlara neden olabilen bakteriyel konjonktivit, genel olarak hijyen kurallarına yeteri kadar uyulmadığı durumlarda görülür. El temizliğine dikkat etmeden göze dokunmak, bakteri üreten kozmetik ürünleri kullanmak ya da kalabalık ortamlarda bulunmak bakteriyel konjonktivite neden olabilir. Bu hastalığın tedavisinde ise genel olarak antibiyotik içerikli damla ya da kremler kullanılır.

Bakteriyel konjonktivit de kendi içinde akut, hiperakut ve kronik olarak üçe ayrılır. Özellikle hiperakut bakteriyel konjonktivit diğer tüm konjonktivit çeşitlerine göre çok daha şiddetli belirtilerle seyreder. Tedavi edilmediği takdirde kalıcı görme kaybı başta olmak üzere gözle ilgili ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Akut bakteriyel konjonktivit ise daha hafif seyreder. Genellikle ortalama 7 gün içinde kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, hastalığın kronik hale gelmemesi için hastalara antibiyotik içerikli damla verilir. Kronik bakteriyel konjonktivit ise yaklaşık 4 hafta ya da daha uzun süre boyunca çeşitli belirtilerin görülmesine neden olur.

Viral Konjonktivit

Viral konjonktivit, çoğunlukla adenovirüslerin neden olduğu konjonktivit türüdür. Genel olarak soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının yoğun olduğu dönemlerde görülür. Bulaşıcılığı bakteriyel konjonktivite göre çok daha yüksektir. Bu konjonktivit türünün belirtileri hafif olduğu için genellikle herhangi bir tedavinin uygulanmasına gerek kalmaz. Birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir.

Alerjik Konjonktivit

Alerjik konjonktivit göz nezlesi olarak da bilinir. Diğer konjonktivit türlerinin aksine bulaşıcı değildir. Sık görülen bir göz hastalığı olan alerjik konjonktivit çoğunlukla polen, hayvan tüyleri ya da toz nedeniyle görülen bir rahatsızlıktır. Mevsimsel olabileceği gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabilir. Hastaların büyük çoğunluğunda alerjik astım, alerjik rinit gibi alerji kaynaklı farklı hastalıklara da rastlanır. Şikayetlerin azaltılması amacıyla suni gözyaşı üreten damlalar, antihistaminik ilaçlar ya da iltihapları önleyici ve iyileştirici damla ve ilaçlar kullanılır.

Konjonktivit Nedenleri Nelerdir?

Konjonktivitin pek çok farklı nedeni bulunur. Bakteri ve virüslerin yanı sıra, alerjen maddeler nedeniyle de konjonktivit oluşabilir. Bakteriyel ve viral konjonktivitte genellikle çapak ve akıntı görülür. Bu durum, akut enfeksiyon olduğuna işaret eder. Hastaların gözünde kalıcı hasar meydana gelmemesi için bir sağlık kuruluşuna başvurulması en iyisi olacaktır.

Konjonktivitin genel nedenleri ise şu şekildedir:

    • Temiz olmayan ellerle gözlere dokunmak
    • Klorlanmamış havuza girmek veya konjonktivite yakalanan hastalarla aynı havuzu kullanmak
    • Üst solunum yolu enfeksiyonları
    • Gözlere saç, kıl ya da toz gibi yabancı maddelerin kaçması
    • Gözyaşı üretiminin yetersiz olması
    • Gözlerin tütün ve tütün ürünlerinin dumanına ya da kirli havaya maruz kalması
    • Kişinin mevsimsel polen ve/veya hayvan tüylerine karşı alerjisinin olması
    • Güneş ışınları ya da rüzgâr nedeniyle gözlerin aşırı kuruması
    • Gözlere kimyasal maddelerin temas etmesi
    • Kontakt lens kullanan kişilerde lens altında biriken kir ve tozlar

Konjonktivit Belirtileri Nelerdir?

Konjonktivit belirtileri hastalığın türüne göre değişiklik gösterir. Bazı hastalar gözde çok şiddetli kızarıklık, kaşıntı, ağrı ya da sulanma gibi belirtilerden şikayetçiyken, bazı hastalarda belirtiler daha hafif seyreder.

Konjonktivitin yaygın olarak görülen belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

    • Gözde kızarıklık
    • Gözde sulanma
    • Gözde akıntı
    • Gözde batma, acı ve ağrı hissi
    • Göz çevresinde kaşıntı
    • Bulanık ya da çift görme
    • Göz pınarında çapaklanma
    • Kirpiklerde iltihaplanma
    • Göz kapağında görülen şişlik
    • Işığa karşı hassasiyet ya da parlak ışığa bakamama

Konjonktivitin en yaygın görülen belirtisi göz akının kızarmasıdır. Genellikle iltihaplanmaya bağlı olarak görülen bu kızarıklık, göz damarlarının şişmesi ve bunun sonucunda ödem oluşmasından kaynaklanır. Bu belirtinin gözde kalıcı hasara yol açmaması için hastalara müdahalede bulunulması büyük önem taşır.

Daha çok alerjik ve bakteriyel konjonktivitte görülen göz kapaklarının şişmesi ise genellikle tek gözde başlar. Müdahale edilmediği takdirde, birkaç gün içinde diğer gözde de aynı belirtiler görülebilir. Kaşıntı ve yanma hissi ise özellikle alerjik konjonktivitin ayırt edici belirtilerinden biridir. Bu durumun geçmemesi halinde, hastanın sürekli olarak gözünü kaşıması yanma hissinin artmasına neden olabilir.

Alerjik ve viral konjonktivitin sık görülen ortak belirtilerinden biri de gözlerde sulanmadır. Bu durumda, gözlerde normale göre daha fazla gözyaşı üretilir. Bu da gözlerde aşırı sulanmaya neden olabilir.

Işık hassasiyeti ise tüm konjonktivit türlerinde görülebilen bir belirtidir. Özellikle açık havada güneş ışığında ya da karla kaplı ortamlarda bu hassasiyetin daha da artacağı söylenebilir. Işık hassasiyetinin yanı sıra, görme bozuklukları yaşanabilir ya da çok şiddetli ağrıyla karşılaşılabilir. Bu şiddetli belirtiler iltihaplanmanın kornea bölümüne de yayıldığının habercisi olabilir.

Bazı durumlarda hastalarda gözle birlikte kulak içi, kulak altı ve kulak önünde de ağrı hissi ve şişlik oluşabilir. Bu durum, genellikle viral konjonktivitte enfeksiyona bağlı olarak görülür. Çocuklarda ise bu belirtilere ek olarak boğaz ağrısı, yüksek ateş ve burun akıntısı da gözlenebilir.

Konjoktivit Tanısı Nasıl Konur?

Konjonktivit tanısının doğru konması tedavinin doğru planlaması açısından büyük önem taşır. Bunun için konjonktivitin nedenleri doğru anlaşılmalı ve buna göre konjonktivit türü belirlenmelidir.

Yapılacak mikrobiyolojik muayene çoğu zaman konjonktivit tanısı için yeterli olur. Tanı, klinik bulgulara ve belirtilere göre konabileceği gibi bazı durumlarda gözden alınan örneğin incelemesi sonucu da tanı konabilir.

Konjonktivit Nasıl Tedavi Edilir?

Konjonktivit tedavisi hastalığın türüne göre değişiklik gösterir. Bu anlamda bakteriyel, viral ve alerjik konjonktivit için farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır. Tedavi boyunca hastalar, belirtilerin hafifletilmesi amacıyla sıcak ya da nemli kompres uygulayabilir. Aynı zamanda, ellerin gün içinde sık sık yıkanması da tedavi sürecinde bulaşıcılığın azaltılması açısından oldukça önemli bir noktadır.

Viral konjonktivitte ise genel anlamda tedaviye ihtiyaç duyulmaz. Çoğunlukla hafif seyreden belirtilerle kendini gösteren bu konjonktivit türünde, bulaşıcılığın etkisini azaltmak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Hastalara pomat, göz damlası ve soğuk kompres önerilir. Viral konjonktivit tedavisi diğer tiplere göre daha uzun sürebilir. Bunun en önemli nedenlerinden biri belirtilerin alerjik konjonktivitle benzer olmasıdır. Dolayısıyla, hatalı damla kullanımında tedavi süresi uzayabilir.

Alerjik konjonktivit tedavisinde ise öncelikle alerjinin nedeni belirlenir. Alerji sebebine göre kızarıklık ve kaşıntı gibi belirtilerin hafifletilmesi ve/veya ortadan kaldırılması amacıyla göz damlası ve alerji karşıtı ilaçlar kullanılır.

Konjonktivitten Korunma Yolları Nelerdir?

Günlük hayatta alınacak basit önlemlerle konjonktivitten korunmak mümkündür. Bu önlemler şu şekildedir:

    • Gözünde enfeksiyon bulunan hastalarla temastan kaçınmak gerekir. Özellikle viral ve bakteriyel konjonktivitin bulaşıcılığının yüksek olduğu düşünülürse, havlu, peçete, makyaj malzemeleri ve diğer kozmetik ürünler gibi kişisel eşyaların ortak kullanılmaması büyük önem taşır.
    • Ellerin gün boyu belli aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekir. Kirli ellerle göz içine ve çevresine dokunmaktan kaçınmak hastalıktan korunma açısından önemli bir noktadır.
    • Göz enfeksiyonu geçiren bireylerin havuza girmekten kaçınması gerekir.  Havuza girerken koruyucu önlem olarak gözlük de kullanılabilir.
    • Öksürürken ya da hapşırırken ağzın ellerle kapatılması ve ellerin gözle temas etmemesini sağlamak gerekir.
    • Kontakt lens kullananların lenslerini diğer kişilerle ortak kullanmaması büyük önem taşır.
    • Kontakt lensler çıkarılırken ellerin temiz olması ve solüsyon kullanılması oldukça önemlidir. Aynı zamanda, duş sırasında lenslerin çıkarılması tavsiye edilir.
    • Gün içinde elle temas edilen masa, tezgâh, telefon, kumanda gibi eşya ve yerlerin düzenli aralıklarla temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekir.
    • Kalabalık ortamlar, toplu taşıma araçları ve hava kirliliğinin ve sigara dumanının yoğun olduğu yerlerden mümkün olduğunca kaçınmak da alınabilecek önlemler arasında yer alır.

Terramycin(Teramisin) krem nedir? Terramycin nasıl kullanımı! Terramycin ne işe yarar?

Terramycin(Teramisin) krem nedir? Terramycin nasıl kullanımı! Terramycin ne işe yarar?

Uzun yıllardır bilinen, eczane çantalarında mutlaka bulunan Terramycin(Teramisin) krem, tekrar meşhur oldu. Ekonomik açıdan son derece hesaplı olan Terramycin(Teramisin) kremi araştırarak yaralarınızı iyileştirmek için kullanmalısınız. Peki Terramycin(Teramisin) kremin cilde faydaları neler? Terramycin(Teramisin) krem nasıl kullanılır? Terramycin(Teramisin) krem fiyatı nedir? Tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Çok uzun yıllardır eczanelerde satılan Terramycin(Teramisin) krem; vücutta oluşan şişkinliklerden kızarıklara kadar birçok sorunu ortadan kaldıran ve bunu yaparken kısa bir süre harcayan deri kremidir. Sivilce, iltihap, yara, yanık, bakteri enfeksiyonları, vücut kızarıklığı gibi sorunlarla baş eden bu krem, derinin üst tabakası oluşan kabarcıklar ya da toplanması gibi yaraları hızlıca iyileştirir. Gözden kaçan durumlar sonucu ufak bir darbe sonrasında oluşan yaraları iyileştiren Terramycin(Teramisin) krem, son günlerde iltihaplı sivilcelerde ve çıbanlarda kullanılıyor. Çok kısa sürede sonuç vermesiyle kullanılan kremi bu sorunlardan herhangi biriyle karşılaşan kişiler kullanmalıdır. 

terramycin krem

terramycin krem

Etken maddesi, Oksitetrasiklin hidroklorür ve Polimiksin B sülfat bulunan Teramisin krem, bunun yanında sıvı petrolatum ve beyaz petrolatum iki tane yardımcı madde içerir. Yumuşak sarı homojen bir rengi olan Teramisin krem, topikal olarak kullanılan antibiyotik grubuna girmektedir. 

Aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaştığınızda kullanabilirsiniz;

  • - Büyük çıbanların tedavisinde,
  • - Ciltte oluşan iltihaplarda ve iltihaplı durumlarda,
  • - Dudak çatlaklarının tedavisinde,
  • - Uçuk tedavisinde,
  • - Ciltte oluşan yara ve çizik tedavisinde,
  • - Böcek ve arı sokma tedavisinde,
  • - Sivilce(akne) tedavisinde,
  • - Kulakta oluşan yara tedavisinde,
  • - Çok enfeksiyon olan yaraların tedavisinde kullanılabilir.

TERRAMYCİN MERHEM NASIL KULLANILIR?

Terramycin kremi uygulayacağınız bölgenin temiz olduğundan emin olduktan sonra kremi parmak uçlarınızla bölgeye sürün. Daha sonra gazlı bezle kapatarak, hijyenik kalmasını sağlayın.

Gün içerisinde 2 defa uygulanması yeterli olan bu kremi yara iyileşinceye kadar kullanabilirsiniz.

TERRAMYCİN MERHEM YAN ETKİLERİ

TERRAMYCİN MERHEM YAN ETKİLERİ

TERRAMYCİN MERHEMİN FİYATI NEDİR?

Terramycin(Teramisin) kremin 2022 itibariyle fiyatı 40 TL 'dir.

Gupse Özay ve Barış Arduç'un kızlarına koyduğu Jan Asya ismi ne demek? Jan Asya hangi dil?

İLİŞKİLİ HABER

Gupse Özay ve Barış Arduç'un kızlarına koyduğu Jan Asya ismi ne demek? Jan Asya hangi dil?Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

İLİŞKİLİ HABER

Konaklama tipleri nelerdir? Bilinmesi gereken otel konaklama terimleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir