acıbadem gezilecek yerler / Acıbadem Mahallesi Nerede, Nereye Bağlı, Nasıl Gidilir | Gezilecek Yerler

Acıbadem Gezilecek Yerler

acıbadem gezilecek yerler

Türkiye'nin Rehberi

ACIBADEM mahallesi gezilecek yerler

ACIBADEM mahallesi İSTANBUL iline bağlıdır. Mahalleler 7 coğrafi bölgedeki illere bağlıdır. Bu iller barındıkları bölgeye göre gelişim gösterdiğinden ilçelerdede aynı tip gelişmeler oluşmaktadır.

ACIBADEM mahallesi görülmesi gereken yerler arasındadır. ACIBADEM mahallesinde gezilecek yerler çoktur. Ülkemizdeki mahallelerin neredeyse tamamı gezip görülecek yerler arasında olup şehir merkezine uzaklığı yakındır.  ACIBADEM , İSTANBUL arası kaç km(kilometre)?

Ülkemizdeki mahallelerin %96'sında toplu ulaşım araçları, yol, ticari alışveriş merkezlerinde harcama imkanı bulunur. 

ACIBADEM mahallesi hakkında;

Sosyal aktivite alanları

Wifi erişim noktası

Yeterli yeşil alan ve park 

Kütüphane

Bisiklet yolu

Planlı yapılaşma

Kafeterya

Asayiş düzeyi olaysız

Mahalle meydanı

Tarihi mekan ve mutfağı bulunur.

Kadıköy'de gezilecek yerler

Kadıköy, İstanbul Anadolu Yakası'nın turistik ve hareketli ilçelerinden biridir ve aynı zamanda şehrin sanat ve kültür merkezidir. Tiyatrolar ve sanat merkezleriyle dolu olan ilçede her zaman ilginizi çekecek bir etkinlik bulabilirsiniz. Bağdat Caddesi, Caddebostan Sahili ve Moda Sahili gibi yerleri ziyaret ederek geniş yeşil alanlarda Marmara Denizi manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Kadıköy Çarşı, Antikacılar Sokağı ve Salı Pazarı'nda alışveriş yapabilirsiniz. Kalamış Parkı, Özgürlük Parkı ve Moda Parkı gibi Anadolu Yakası'nın en güzel parklarında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Tarih, kültür ve sanat tutkunları için adeta bir cennet olan Kadıköy, araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek detaylı bir keşif yapmanızı öneriyoruz.

Bu arada Kadıköy İstanbul'un büyük ilçelerinden biri olduğu için detaylı bir keşif için araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. 

1- Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi

Sadece Kadıköy'ün değil, İstanbul'un da en popüler alışveriş caddelerinden biri olan ve dünyanın en ünlü 4. caddesi seçilen Bağdat Caddesi, Anadolu Yakası’nda ilk uğramanız gereken adreslerden biri. 15 kilometre boyunca uzanan ve Göztepe ile Bostancı semtleri arasında ilerleyen caddenin her iki tarafı da dünyaca ünlü markaları bulabileceğiniz mağazalar, kaliteli yol üstü kafeleri ve dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranlarla çevrili.

Günün her saati yerli ve yabancı turistlerle oldukça hareketli olan Bağdat Caddesi, geniş kaldırımlarıyla keyifli akşam gezilerine çıkmak için en çok tercih edilen yerler arasında. Yıl boyu pek çok etkinlik ve kutlamanın düzenlendiği ünlü caddede kış aylarında kar yağdığında da büyüleyici manzaralara şahit olabilir, güzel bir tatil alışverişi yapabilir veya bir yol üstü kafesinde manzarayı izleyerek mola verebilirsiniz. Ülkemizin en hareketli caddelerinden birini keşfetmek için tek ihtiyacınız İstanbul uçak bileti. 

Konum Linki

2- Haydarpaşa Garı ve İskelesi

Haydarpaşa Garı

Kadıköy'ün en önemli simgesel yapılarından biri olan Haydarpaşa Garı, vapurla Kadıköy'e geçerken görkemli mimarisiyle hemen dikkatinizi çekecek bir mimari şaheser. 20. yüzyıl başlarında Alman mühendisler tarafından Berlin-Bağdat hattı olarak inşa edilen tarihi yapının dış süslemeleri ise Türkiye'nin ünlü mimarlarından biri olan Vedat Tek tarafından yapıldı.

Uzun yıllar boyunca İstanbul’dan Anadolu şehirlerine tren seferlerinin düzenlendiği Haydarpaşa Garı’nın bazı bölümleri 2011 yılında çıkan büyük yangında hasar gördü. Hemen yanı başındaki Haydarpaşa İskelesi’nden en güzel fotoğraflarını çekebileceğiniz veya feribot seferleriyle yakından görebileceğiniz Haydarpaşa Garı, yakından görmenizi önerdiğimiz tarihi hazinlerimizden biri.

Konum Linki

3- Bostancı Gösteri Merkezi

1991 yılında açıldığından beri çok ilgi gören ve her yıl binlerce sanat tutkununu misafir eden Bostancı Gösteri Merkezi, yıl boyu düzenlenen etkinlikleri ile Kadıköy’de uğramanız gereken yerler arasında. Mehmet Şevki Paşa Caddesi üzerinde kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda hizmet veren Bostancı Gösteri Merkezi, dünyaca ünlü müzisyenlerden Türkiye'nin en önemli sanatçılarının konserlerine, tiyatro gösterilerinden komedi şovlarına kadar geniş bir yelpazede düzenlenen etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Kokteyller, toplantılar, seminerler, sergiler, yarışmalar ve fuarlar gibi pek çok farklı organizasyona da katılma şansı bulabileceğiniz Bostancı Gösteri Merkezi’nin etkinlik takvimine göz atmayı unutmayın.

Konum Linki

4- Setur Fenerbahçe Kalamış Marina

Kalamış Marina

Kalamış Fenerbahçe Marina, İstanbul'un hareketli limanlarından biri olmakla birlikte Kadıköy'ün de popüler gezilecek yerlerinden. 1281 yat bağlama kapasitesiyle 600 metreye kadar yat ve teknelerin konaklayabileceği rıhtımları bulunan bu devasa marina, harika fotoğraflar çekmek ve keyifli bir akşam geçirmek için ideal bir yer.

Fenerbahçe Kalamış Marina, dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, canlı müzik dinlenebilecek barları, manzara izlenilebilecek kafeleri ve ulusal-uluslararası markalardan ürünlerin satıldığı mağazalarıyla hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Yaz akşamlarında serin deniz esintileri eşliğinde yürüyüşler yapabilir ve gün batımında tekne ve yatların tablo güzelliğindeki fotoğraflarınızı çekebilirsiniz

Konum Linki

5- Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi

Kadıköy'de alışveriş yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri Kozyatağı’nda yer alan Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi. Bağdat Caddesi gibi turistik noktalara kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan ve yüzlerce markanın satıldığı 50’den fazla mağazası olan alışveriş merkezinde dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlar, 9 tane sinema salonu, çocuk oyun parkları, çarpıcı sanat eserlerini görebileceğiniz sergi salonları, 400 kişiyi ağırlayabilen Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi de çok ilgi görüyor.

Açık olduğu saatler:10:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet veren Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’ne uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

6- Moda Sahnesi

Tarihi Moda Sineması’nın restore edilerek bir kültür merkezine dönüştürülmesiyle 2013 yılında hizmete başlayan Moda Sahne, ilgi gören etkinlikleriyle sanat meraklılarının kesinlikle uğraması gereken yerler arasında.

Dünyanın pek çok ülkesinden tiyatro ekiplerinin sahne aldığı ve pek çok ünlü oyunun sergilendiği Moda Sahne, üç tane farklı büyüklükteki salonunda dans gösterileri ve konserler gibi pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Akustik müzik konserleri, pek çok farklı alanda atölyeler, söyleşiler ve seminerlerle de ilgi gören Moda Sahnesi’nde bazı dönemlerde düzenlenen bağımsız film gösterimlerine de katılabilirsiniz.

Konum Linki

7- Moda Sahili

Moda Sahili

Kadıköy'ün en ilgi çekici semtlerinden biri olan Moda’nın ünlü sahili, büyüleyici Marmara Denizi ve ada manzaraları eşliğinde keyifli yürüyüşler yapmak için ilk uğramanız gereken yerler arasında. Deniz kıyısı boyunca uzanan yürüyüş parkuru ve bisiklet yollarının yanı sıra kaliteli kafeleri ve dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranlarıyla özellikle yaz akşamları yüzlerce insanı kendine çeken sahili gezerken Barış Manço Evi ve tarihi köşkleri de yakından görebilirsiniz.

Hafta sonları serin deniz esintileri eşliğinde spor yapmak için de uğrayabileceğiniz Moda sahilinde gün doğumu ve gün batımlarında tablo güzelliğine fotoğraflar çekebilir, romantik bir akşam yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

8- Yoğurtçu Parkı

Yoğurtçu Parkı

Yoğurtçu Parkı, Marmara Denizi kıyısında bulunan ve Koşuyolu'nda yer alan bir park. İlçenin en popüler rekreasyon alanlarından biri olan park, Moda semtinin de en sevilen gezi alanları arasında yer alıyor. 800 metrelik koşu parkuru, çiçek bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla dikkat çeken park, Kurbağalıdere Köprüsü'ne kadar uzanıyor. Yoğurtçu Parkı aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk, Yunus Emre ve Süreyya İlmen gibi önemli isimlerin heykellerine ev sahipliği yapıyor ve alanda yıl boyu pek çok etkinlik düzenleniyor.

Konum Linki

9- Fenerbahçe Parkı

Fenerbahçe Parkı

Kadıköy'de gezip görülebilecek bir başka güzel park olan Fenerbahçe Adası'ndaki Fenerbahçe Parkı, büyük bir yeşil alanı kapsayarak İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi manzaraları eşliğinde keyifli bir gün geçirebileceğiniz noktalardan. 1500'den fazla bitki türü, rengarenk çiçekler, yürüyüş yolları, kafeler, kır bahçeleri ve dinlenme alanlarıyla büyük bir şehirde huzur bulabileceğiniz Fenerbahçe Parkı'nda, ünlü sinema sanatçılarının heykellerini görebilir ve seyir teraslarından gün batımlarında İstanbul manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

10- Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden biri ve Kadıköy'ün simgesel yapılarından biri olarak biliniyor. Rehberli turlarla keşfedebileceğiniz 50.530 seyirci kapasiteli stadyum, Fenerbahçe'nin ünlü başkanlarından Şükrü Saraçoğlu'nun ismini taşıyor.

İlk olarak 1908 yılında inşa edilen ve pek çok kez yenilenen stadyum, günümüzde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tarihini ve başarılarını görebileceğiniz Fenerbahçe Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Toplu taşıma araçları veya kısa yürüyüşlerle ulaşabileceğiniz stadyumda mağazalarda alışveriş yapabilir veya tarihi bir yapıyı keşfetme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Konum Linki

11- Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

Tepe Nautilus

Kadıköy'ün en popüler ve büyük alışveriş merkezlerinden biri de Acıbadem'de yer alan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi. 2002 yılında hizmete başlayan ve hem alışveriş yapmak hem de keyifli zaman geçirmek isteyen insanların ilk uğradığı yerlerden olan alışveriş merkezinde ulusal ve uluslararası markaların satıldığı mağazalar, devasa otopark, sinema salonları, kafeler, restoranlar ve çocuk oyun parkları gibi olanaklar bulabilirsiniz.

Yıl boyu ve özel günlerde hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik pek çok etkinliğin düzenlendiği Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, aynı zamanda engellilere uygun olan tasarımı, engelli asansörleri ve engelli otoparkına da sahip. Bebek bakım odalarından sağlık ve acil yardım odasına kadar pek çok imkan yer alıyor. 

Açık olduğu saatler: Haftanın her günü 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor.

Konum Linki

12- Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili

Caddebostan sahili, Kadıköy'ün en popüler gezi alanlarından biri olup Marmara Denizi kıyısında yer alır. Caddebostan Plajı, sıcak yaz aylarında yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilirken sahil boyunca uzanan bisiklet ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları ve seyir alanları ile zengin bir deneyim vadediyor. Sahildeki restoranlar ve kafeler, büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde romantik yemekler için ideal. Ayrıca en lüks Kadıköy otelleri de Caddebostan Sahili'ne yakın konumda yer alıyor. 

Konum Linki

Otel

13- Süreyya Operası

Süreyya Operası

Kadıköy’ü gezerken mutlaka görmenizi önerdiğimiz simgesel bir tarihi yapı olan Süreyya Operası, 1927 yılında Süreyya İlmen Paşa tarafından inşa ettirilen bir mimari şaheser. Uzun yıllar boyunca opera, tiyatro ve balo salonu olarak hizmet veren Süreyya Operası, aynı zamanda İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk, Türkiye'nin ise 6. opera binası olmasıyla özel bir tarihi öneme sahip.

Kadıköy'ün sembolik tarihi yapılarından biri olan Süreyya Operası mimari şaheseri ve duvarlarındaki resimleriyle, şık dekorasyonu, Art Deco mimari tarzıyla sanat ve kültür meraklılarının yanı sıra mimari meraklılarının da çok ilgisini çekiyor. İstanbul Anadolu Yakası'nın ilk opera binası  ve Türkiye'nin altıncı opera binası olarak tarihi bir öneme sahip olan operada günümüzde de sanat etkinlikleri düzenleniyor. 570 kişi kapasiteli olan operada unutulmaz bir akşam geçirmek mümkün.

Konum Linki

14- Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Kadıköy'ün en hareketli noktalarından biri olan Bahariye Caddesi’nin antikacılar sokağı olan Ali Suavi Sokak üzerinde uğrayabileceğiniz Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, sanat ve kültür meraklılarının ilgisini çekecek pek çok etkinlik bulabileceği zengin takvimiyle dikkat çekiyor. İstanbul’un yanı sıra Ankara, İzmir, Sakarya ve Kocaeli'nde de şubeleri bulunan kültür merkezi edebiyat, resim, sinema, fotoğraf, tiyatro, müzik, dans ve dil atölyelerinin yanı sıra önemli söyleşiler, seminerler ve müzik dinletilerine de ev sahipliği yapıyor. Hem ilginizi çeken atölye ve workshoplara katılabileceğiniz hem de etkinlik programını inceleyerek keyifli bir akşam geçirebileceğiniz Nazım Hikmet Kültür Merkezi, ilçenin turistik noktalarına kısa bir yürüyüş mesafesinde.

Konum Linki

15- Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi

Kadıköy'ün Bağdat Caddesi ile birlikte en hareketli alışveriş caddesi olan Bahariye Caddesi, gezinizde mutlaka keşfe çıkmanız gereken çok popüler yerler arasında. 650 metre uzunluğunda küçük bir cadde olmasına rağmen İstanbul’un başka bir sevilen gezi alanı olan İstiklal Caddesi'ne benzeyen etkileyici manzarası, caddenin ortasından geçen nostaljik tramvayı, her iki tarafını saran onlarca mağazası ile Bahariye Caddesi, yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor. Kaliteli restoranları, kafeleri ve eğlence mekanlarıyla günün her saati yoğun olan Bahariye Caddesi, Kadıköy’ün Süreyya Operası gibi pek çok tarihi yapısına da ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

16- İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi

Kadıköy'de hem çocuklar hem de nostalji severler için ziyaret edilmesi gereken bir yer olan İstanbul Oyuncak Müzesi, 1700’lü yıllardan günümüze kadar uzanan binlerce oyuncakla dolu. Sunay Akın tarafından 2005 yılında açılan müze, iç dekorasyonu ve koleksiyonları ile dikkat çekiyor. Antika oyuncaklar arasında keyifli vakit geçirebilir ve müzenin düzenlediği etkinliklere katılabilirsiniz. Mağazasında çocuklarınız için benzersiz oyuncaklar da bulabilirsiniz.

Açık olduğu saatler: İstanbul Oyuncak Müzesi hafta içi 10:00 ile 18:00, hafta sonu ise 10.00 ile 18.30 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

17- Kadife Sokak (Kadıköy Barlar Sokağı)

Kadife Sokak

Kadıköy’ü gezerken kesinlikle uğramanız önerdiğimiz çok popüler gezi alanlarından biri de Caferağa ile Bahariye semtleri arasında uzanan Kadife Sokak. İlçede eğlence hayatının kalbinin attığı yerlerden olan ve Kadıköy Barlar Sokağı olarak da bilinen Kadife Sokak; canlı müzik dinleyebileceğiniz onlarca bar, pub, kafeler ve eğlence mekanlarıyla çevrili durumda.

Osmanlı döneminde Ermeni ailelerin yaşadığı Kadife Sokak, günümüzde tarihi atmosferi ve kaliteli mekanlarıyla özellikle geceleri yüzlerce insanı kendine çekiyor. Eğlence merkezlerinin yanı sıra sanat galerileri, müzik aleti satın alabileceğiniz mağazalar ve dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranların da hizmet verdiği Kadife Sokak’ın tarihi evleri arasında harika fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Konum Linki

18- Caddebostan Kültür Merkezi

Caddebostan Kültür Merkezi

Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul'un önemli sanat ve kültür merkezlerinden ve Bağdat Caddesi üzerinde konumlanıyor. Tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, konserler ve diğer etkinliklere ev sahipliği yaparak yıl boyunca ziyaretçilerine kültürel doyum vadediyor. 3000 kişilik kapasitesi ve farklı büyüklüklerdeki salonlarıyla, Caddebostan Kültür Merkezi etkileyici iç dekorasyonu ve geniş alanıyla da dikkat çekiyor.

Konum Linki

19- Kadıköy Çarşı (Timsahlı Mısır Çarşısı)

Kadıköy Çarşı

Kadıköy'ün tarihi atmosferini hissedebileceğiniz ve binlerce ürünü bir arada bulabileceğiniz Kadıköy Çarşı, antikacılardan el yapımı sanat eserlerine, yöresel giysilerden yiyeceklere kadar geniş bir yelpazede ürünler sunuyor. Çarşı içerisinde yer alan tarihi camiler, kiliseler ve sanat merkezleri ile de ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunan çarşıda keyifli bir yürüyüş yapabilir, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetler tadabilirsiniz. Hareketli ortamı izleyebileceğiniz yol üstü kafelerinde de küçük bir mola verebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

20- Moda Caddesi

Moda Caddesi

Moda sahilinden başlayarak Kadıköy Çarşı’ya kadar uzanan Moda Caddesi, hem alışveriş yapmak hem de keyifli bir yürüyüş yapmak için en ideal yerlerden biri. Ulusal ve uluslararası mutfaklardan en sevilen lezzetleri tadabileceğiniz kaliteli restoranları, yol üstü kafeleri, dondurmacılar, mağazalar ve alışveriş merkezleri ile çevrili cadde, günün her saati oldukça hareketli. Özellikle serin yaz akşamları yerli ve yabancı turistlerle dolan Moda Caddesi’nde Kadıköy’de Osmanlı döneminde yapılmış, her biri sanat eserini andıran tarihi köşklerini de yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

21- Kadıköy Boğa Heykeli

Kadıköy Boğa Heykeli

Kadıköy'ün simgelerinden biri haline gelen ve ilçenin en popüler buluşma noktalarından biri olan Kadıköy Boğa Heykeli, fotoğraf çektirmek için ilk uğramanız gereken yerler arasında. 1864 yılında tasarlanan tunç heykel, Paris'te sergilenirken Osmanlı Padişahı Abdülaziz’in ilgisini çekmiş ve padişah tarafından satın alınarak önce Beylerbeyi Sarayı, sonra Yıldız Köşkü ve en sonunda da Kadıköy’e yerleştirilmiş. İngiltere, Belçika, İspanya ve Amerika’da da dört tane benzeri olan Kadıköy Boğa Heykeli, ilçenin en çok fotoğraflanan sanat eserlerinden biri konumunda.

Konum Linki

22- Yeldeğirmeni Sanat

Tam bir sanat merkezi olan Kadıköy'ün Rasimpaşa Mahallesi'nde 1895 yılında inşa edilen Notre Dame du Rosaire Kilisesi’nin restore edilmesi ile hizmete başlayan Yeldeğirmeni Sanat, ilçenin ilgi çekici sanat merkezlerinden biri. Etkileyici restorasyonuyla pek çok uluslararası ödül alan tarihi binasını da inceleme şansı bulabileceğiniz sanat merkezi, yıl boyu düzenlenen etkinlikleri ve konserleriyle insanları kendine çekiyor. Hem mimari hem de sanat tutkunlarının uğrayabileceği yerlerden olan Yeldeğirmeni Sanat’ın tarihi salonlarında ilginizi çeken etkinliklere katılarak unutulmaz bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

23- Barış Manço Kültür Merkezi

Barış Manço Kültür Merkezi

Kadıköy'ün en hareketli sanat merkezlerinden biri olan Barış Manço Kültür Merkezi, yıl boyu düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklerle her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Tiyatrolar, konserler, söyleşiler, sergiler ve sanat atölyeleri gibi birçok etkinliğe katılabileceğiniz kültür merkezi, ismini de Kadıköy’ün Moda semti ile özdeşleşen ünlü sanatçı Barış Manço'dan alıyor. 1998 yılından beri hizmet veren, profesyonel veya amatör pek çok sanatçı ve tiyatro grubunun sahne aldığı Barış Manço Kültür Merkezi'nin takvimini inceleyerek siz de ilginizi çekecek etkinliklere katılarak etkileyici atmosferde eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

24- Kalamış Parkı

Kalamış Parkı

İstanbul'un en güzel parklarından biri olarak gösterilen Kalamış Parkı, 3400 metrekarelik geniş bir yeşil alan üzerinde dinlendirici bir gün sunuyor. İçerisinde basketbol ve voleybol sahaları, koşu pisti, yürüyüş yolları, kaykay pisti gibi olanaklardan dolayı gençlerin de sıkça zaman geçirdiği yerlerden biri olan parkı, hafta sonu sporu yapmak için de Kadıköy'de en çok ziyaret edilen yerler arasında.

Osmanlı döneminden beri sevgililerin buluşma noktalarından biri olan ve yıl boyu eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği Kalamış Parkı’nda çay bahçelerinde mola vererek manzaranın tadını çıkarabilir, yemyeşil güzellikler arasında akşam yürüyüşü yaparak güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

25- Koşuyolu Parkı

Koşuyolu Parkı

Yeşil alanlar bakımından oldukça zengin olan Kadıköy’de serin deniz esintileri eşliğinde spor veya yürüyüş yapabileceğiniz başka bir popüler rekreasyon alanı da Koşuyolu Parkı. Küçük olmasına rağmen çok ilgi gören Koşuyolu Parkı’nın çiçek bahçeleri uzanan yürüyüş yollarında harika fotoğraflar çekebilir, huzurlu dinlenme alanlarında gezinizin yorgunluk atabilir ve özellikle kış aylarında kar yağdığında büyüleyici manzaralara şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

26- Moda İskelesi

Moda İskelesi

Kadıköy'ün görülmeye değer simgesel yapılarından biri de özellikle gün batımında sunduğu kartpostal güzelliğinde manzarasıyla ünlü olan tarihi Moda İskelesi. Ünlü mimar Vedat Tek tarafından 1917 yılında inşa edilen iskele, bir zamanlar paha biçilmez Kütahya çinileri ile süslüydü.

Lodos fırtınalarında hasar gördükten sonra aslına uygun olarak tekrar yapılan Moda İskelesi, hafta sonları sunulan açık büfe kahvaltılarıyla da insanları kendine çekiyor. Dinlendirici deniz havası eşliğinde keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz iskelede çayınızı yudumlarken İstanbul Boğazı'nın, seyir halindeki gemilerin ve Moda’nın en güzel fotoğraflarının çekebilirsiniz.

Konum Linki

27- Kadıköy Boa Sahne

Kadıköy’ün önemli etkinlik alanlarından biri olan Kadıköy Boa Sahne, her sanat meraklısının kendine uygun etkinlikler bulabileceği zengin takvimiyle dikkat çekiyor. Dünyanın en ünlü yazarlarının oyunlarının sergilendiği tiyatroda yıl boyu düzenlenen atölyeler, workshoplar, seminerler ve söyleşilere de katılma şansı bulabilirsiniz. Kadıköy Boa Sahne, tiyatro oyunlarının yanı sıra dans gösterileri ve müzik dinletileriyle de güzel bir akşam geçirmek için uğrayabileceğiniz yerler arasında.

Konum Linki

28- Müze Gazhanesi

Müze Gazhane

Müze Gazhanesi, İstanbul Anadolu Yakası'nın en etkileyici müzelerinden. 1892 yılında inşa edilen Hasanpaşa Gazhanesi'nin restore edilmesiyle açılan müze, yılın her dönemi dünya çapında ünlü müzisyenleri ağırlıyor. Sanat, kültür ve yeşil alanları ile dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranları bulunan bu sanat merkezinde, İklim Müzesi, Karikatür ve Mizah Müzesi, Çocuk Bilim Merkezi ve Afife Batur Kütüphanesi de bulunuyor. Müze Gazhanesi'nde geçici ve kalıcı sergi salonları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tiyatro ve konser salonları da yer alıyor.

Konum Linki

29- Entropi Sahne

Kadıköy Osmanağa’da ilgi çeken sanat merkezlerinden biri olan ve 2016 yılından onlarca ünlü tiyatro oyununun sahnelendiği Entropi Sahne, pek çok disiplini bir araya getiren sahne performanslarıyla sanat meraklılarının dikkatini çekiyor. Pek çok farklı alanda atölyeler, workshoplar, seminerler ve söyleşilere de katılma fırsatı bulabileceğiniz Entropi Sahne, çarpıcı dekorasyonlarla süslü salonu ve benzersiz atmosferinde ilginizi çeken etkinliklere katılarak Kadıköy gezinizde güzel bir akşam molası verebilirsiniz.

Konum Linki

30- Kozyatağı Kültür Merkezi

Kozyatağı Kültür Merkezi Kadıköy'ün önemli kültür ve sanat merkezlerinden. Yıl boyunca tiyatro gösterileri, etkinlikler ve sergilerin düzenlendiği kültür merkezi, Buket Sokak üzerinde dört katlı bir binada hizmet veriyor. 400 kişilik Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, konferans salonu, toplantı salonları ve sanat galerileri gibi farklı alanlara sahip olan kültür merkezinde ilginizi çeken etkinliklere katılabilirsiniz.

Konum Linki

31- Kurbağalıdere Parkı

Kurbağalıdere Parkı

Kadıköy’ün pek semtini kapsayan Kurbağalıdere, 2016 yıllarda yeniden düzenlenerek bölgenin sevilen rekreasyon alanlarından biri haline geldi. 67.000 metreyi aşan uzunluğu ve çevresini saran yürüyüş yollarıyla ilgi gören derenin kıyısında bağlanmış küçük tekneler ve sandalların harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Çevresinde Osmanlı döneminde inşa edilmiş paşa ve şehzade konaklarının sıralandığı Kurbağalıdere, 1900'lü yıllarda ilçenin en sevilen mesire alanlarından biri olan konumunu yeniden kazanmaya başladı. Dinlenme alanları, kafeler ve çocuk oyun parkları da bulabileceğiniz Kurbağalıdere’de yaz aylarında sandallarla gezilere de çıkabilirsiniz.

Konum Linki

32- Barış Manço Evi

Barış Manço Evi

Kadıköy’ün Moda semti ile özdeşleşen ünlü sanatçımız Barış Manço’nun evinin restore edilmesi ile hizmete başlayan Barış Manço Evi, her kültür ve sanat tutkununun mutlaka uğraması gereken yerler arasında. Caferağa’da Yusuf Kamil Paşa Sokak üzerinde, kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz güzel bir konumda bulunan müzede Barış Manço'nun eserleri ve kişisel eşyalarını inceleyebilir; antikalarla süslü odaları gezerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kadıköy’ü bir sanat merkezi haline getiren en önemli isimlerden biri olan Barış Manço’nun yaşamından kareler görmek ve çok sevilen sanatçıyı anmak için gidebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: 2010 yılında açılan Barış Manço Evi’ne haftanın her günü 09:00 ile 16:00 saatleri arasında uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

33- Müjdat Gezen Sanat Merkezi

Müjdat Gezen Sanat Merkezi

Kadıköy'ün en ilgi gören sanat merkezlerinden biri de hem sanat eğitimleri hem de yıl boyu düzenlenen önemli etkinlikleri ile binlerce insanı kendine çeken Müjdat Gezen Sanat Merkezi. Ziverbey mevkiinde güzel bir konumda yer alan sanat merkezinde tam burslu tiyatro ve yazarlık eğitimlerinin yanı sıra yetişkinler ve çocuklar için piyano, kamera oyunculuğu gibi onlarca farklı etkinlik düzenleniyor.

Tüm gün, yarım gün, yaz ve kış okullarının da bulunduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin takvimi inceleyerek ilginizi çekecek birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe katılabilirsiniz.

Konum Linki

34- İstanbulimpro Sahne

Özellikle doğaçlama tiyatro oyunlarıyla tiyatro meraklılarının ilgisini çeken İstanbulimpro Sahne, 2008 yılından beri hem atölyeleri hem de ünlü tiyatro oyunları ve çeşitli sahne performanslarıyla çok ilgi görüyor. Tiyatro, müzik, dans, sinema ve resim gibi pek çok farklı alanda eğitimlerin de verildiği İstanbulimpro Sahne’de kamera önü oyunculuk ve şirketlere özel pek çok etkinlikler de çok ilgi görüyor.

Sahne sanatı meraklılarının Kadıköy’de ziyaret etmesini önerdiğimiz yerlerden biri olan İstanbulimpro Sahne, Halitağa Caddesi’nde Şadırvan Pasajı içerisinde hizmet veriyor. 

Konum Linki

35- Kadıköy Sineması

Kadıköy Sineması

İlk olarak 1964 yılında tiyatro salonu olarak kurulan ve 2018 yılında restore edilerek tekrar hizmete açılan Kadıköy Sineması, sanat filmlerinden bağımsız sinema örnekleri ve kısa filmlere kadar zengin takvimiyle sinema tutkunlarının sıkça uğradığı yerler arasında.

Tiyatro gösterileri, konserler ve resmi sergileri gibi pek çok farklı etkinliğe ve özel gösterimler de ev sahipliği yapan Kadıköy Sineması; adeta bir uzay gemisini andıran benzersiz sahnesi, etkileyici dekorasyonları ve özel ışıklandırmalarıyla İstanbul'un en güzel sinemalarından biri olarak görülmeye değer.

Konum Linki

36- Kadıköy Salı Pazarı

Kadıköy Salı Pazarı İstanbul'da en sevilen alışveriş yerlerinden biri ve yüzlerce insanı kendine çekiyor. Osmanlı döneminden beri faaliyet gösteren pazar, meyve-sebze, el yapımı hediyelik eşyalar, renkli tekstil ürünleri ve takılar gibi birçok ürünü satın alabileceğiniz bir yer. Hareketli atmosferi ile ünlü Kadıköy Salı Pazarı'nda bol bol fotoğraf çekebilir ve çevredeki restoranlarda geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetler tadarak dinlenebilirsiniz.

Konum Linki

37- Haldun Taner Sahnesi

Haldun Taner Sahnesi

Kadıköy Meydanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve Kadıköy'de İstanbul'un en sevilen tiyatrolarından biri olan Haldun Taner Sahnesi, ismini ünlü tiyatro ve kabare yazarı Haldun Taner'den alıyor. 1925 ile 1927 yılları arasında inşa edilen ve birinci ulusal mimarlık akımının en önemli yapılarından biri olarak gösterilen binasıyla da dikkat çeken tarihi tiyatro, 1984 yılında kültür merkezine 1989 yılında ise İstanbul Şehir Tiyatroları’na bağlı bir tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Aslına uygun olarak restore edilen görülmeye değer binası, çarpıcı iç dekorasyonları ve otantik atmosferiyle çok ilgi gören 286 kişi kapasiteli Haldun Taner Sahnesi, yıl boyu düzenlenen ulusal ve uluslararası tiyatro oyunlarıyla sanat tutkunlarının Kadıköy’de ilk ziyaret etmesi gereken yerlerden.

Konum Linki

38- Sinematek Sinema Evi

Tarihi bir Kadıköy konağının restore edilmesiyle hizmete başlayan Sinematek Sinema Evi, hem mimarlık ödülleri kazanmış binası hem de ev sahipliği yaptığı sanatsal etkinliklerle insanları kendine çekiyor. Belgeseller ve kısa film gösterimlerinin düzenlendiği sinema evinin etkinlik salonlarında da önemli seminer ve söyleşilere katılabilirsiniz.

Zengin sinema kütüphanesi ve özel kişisel film izleme köşeleri de sunan Sinematek’in sergilerinde ise sinema tarihine ilişkin pek çok fotoğraf, afiş ve materyali inceleme şansı bulacaksınız.

Açık olduğu saatler: Sinematek Sinema Evi, pazartesi günleri hariç haftanın her gün 10:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

39- Akmar Pasajı

Akmar Pasajı

Kadıköy'ün simgelerinden biri olan Akmar Pasajı, 2000'li yıllara kadar müzik marketlerin yer aldığı, o tarihten sonra ise daha çok kitapçılar ve sahafların hizmet verdiği bölgenin en hareketli pasajlarından biri. Nadir bulunan pek çok kitabı inceleyebileceğiniz onlarca sahaf, kitapçı, plakçı ve antikacının hizmet verdiği tarihi pasajda keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz. Öğrenciler kadar yerli ve yabancı turistlerin de çok ilgisini çeken Akmar Pasajı, günün her saati oldukça hareketli.

Açık olduğu saatler: Haftanın her günü 09:00 ile 21:00 saatleri arasında açık olan Akmar Pasajı, Caferağa’da Mühürdar Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

40- Kadıköy Antikacılar Sokağı (Tellalzade Sokak)

Kadıköy Antikacılar Sokağı

Her iki tarafında sıralanan antikacı dükkanlarıyla Kadıköy'ün en sevilen alışveriş noktalarından biri haline gelen Tellalzade Sokak, Kadıköy Antikacılar Sokağı olarak da biliniyor. Çok az yerde bulabileceğiniz antika objeler ve ilginç hediyelik eşyalar satın almak için ilk uğramanız gereken yerlerden olan tarihi sokak, antika ve kültür meraklarının yanı sıra nostalji tutkunlarının da sık uğradığı yerler arasında.

Onlarca müzayede evi, sanat galerisi ve antikacı arasında unutulmaz bir gezi yapabileceğiniz Kadıköy Antikacılar Sokağı’ndaki dükkanlar çoğunlukla 09:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kadıköy'ün en eski yerleşim yerlerinden biri olmasıyla da yerli ve yabancı turistleri kendine çeken Tellalzade Sokak, fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, mutlaka uğramanızı önerdiğimiz yerler arasında.

Konum Linki

41- Özgürlük Parkı

Özgürlük Parkı

Özgürlük Parkı, Kadıköy'ün tarihi semtlerinden Selamiçeşme'de bulunan ve geniş bir alana yayılan, yeşil alanları, spor sahaları, bisiklet yolları ve çocuk oyun parkları ile ön plana çıkan bir rekreasyon alanıdır. Yıl boyu düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan park, aynı zamanda açık hava tiyatrosunda gerçekleştirilen konserler, tiyatrolar ve etkinlikler ile de dikkat çekiyor. Özgürlük Parkı, hafta sonları kaçış için ideal bir yer olup, İstanbul'un kalabalığından uzaklaşarak huzurlu bir atmosferde zaman geçirmek isteyen ziyaretçiler tarafından sıkça tercih ediliyor.

Konum Linki

42- Kadıköy Emek Tiyatrosu

Tiyatro ve sahne performansları meraklıları için tam bir cennet olan Kadıköy'de ziyaret edebileceğiniz sanat merkezlerinden biri de Kadıköy Emek Tiyatrosu. Zengin bir etkinlik takvimine sahip olan tiyatro, 2012 yılından beri binlerce sanat meraklısını misafir ediyor.

Yıl boyu ünlü tiyatro oyununun sergilendiği, workshop ve atölye çalışmalarının düzenlendiği Kadıköy Emek Tiyatrosu, Uzunçayır Caddesi üzerinde Kadıköy’ün tarihi ve turistik noktalarına kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Konum Linki

43- Fenerbahçe Müzesi

Fenerbahçe Müzesi, Kadıköy'ün popüler müzelerinden biri ve Türkiye'nin büyük spor kulüplerinden Fenerbahçe'ye ait. 1907'de kurulan kulübün zengin koleksiyonu bu müzede sergileniyor. Müzede, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında kazandığı 6000'den fazla kupa ve yaklaşık 500 şilt ve plaket yer alıyor.

Bu müzede ayrıca Türk spor tarihinde önemli yerlere sahip sporculara adanmış bölümler de bulunuyor. Fenerbahçe Müzesi, toplamda 13 farklı bölümden oluşuyor ve Bağdat Caddesi'nde bulunuyor.

Açık olduğu saatler: Müze, pazartesi hariç her gün 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Konum Linki

44- Moda Parkı

Özellikle gün batımlarında sunduğu kartpostal güzelliğindeki manzaralarıyla ünlü olan Moda Parkı, hem akşam yürüyüşlerine çıkmak hem de şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta Moda Burnu’ndan İstanbul Boğazı manzaraları izlemek için ideal bir yer.

Deniz manzaralı dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, yürüyüş ve bisiklet yolları bulabileceğiniz parkta kıyı boyunca uzanan kayalar üzerinde de mola vererek büyülü İstanbul manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, Kadıköy’de ilk uğramanız gereken yerlerden biri olan Moda Parkı; sevimli kedileri, seyir alanları ve kır bahçeleriyle de çok ilgi görüyor.

Konum Linki

45- Kadıköy İskele Meydanı

Kadıköy İskele Meydanı

Kadıköy Meydanı ve Rıhtım Meydanı olarak da bilinen Kadıköy İskele Meydanı, ilçenin tarihi ve turistik güzelliklerini keşfetmeye başlamak için en güzel başlangıç noktalarından biri. İstanbul Boğazı manzaraları eşliğinde hizmet veren kafeler ve restoranlarıyla çok ilgi gören meydan, Haydarpaşa Tren Garı ile İnciburun Feneri arasında uzanıyor.

Kadıköy’de düzenlenen mitingler, gösteriler ve etkinliklerin ana merkezi konumundaki Kadıköy İskele Meydanı’nın çevresi ise Haldun Taner Sahnesi gibi pek çok kültür ve sanat merkezi ile çevrili durumda. Osmanlı döneminden beri bölgenin en sevilen buluşma noktalarından biri konumundaki Kadıköy İskele Meydanı, gezinizde kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında.

Konum Linki

46- Altkat Sanat Tiyatrosu

Kadıköy, onlarca güzel tiyatroya ev sahipliği yapıyor ve bunlar arasında en ilgi çekenlerden biri de yıl boyu düzenlenen tiyatro gösterileri, seminerler, workshoplar ve atölyelerle dikkat çeken Altkat Sanat Tiyatrosu. 2012 yılında Moda Caddesi üzerinde hizmete başlayan tiyatroda günümüze kadar onlarca önemli yapıt sahneledi. Kadıköy gezinizde keyifli bir akşam geçirmek için Altkat Sanat Tiyatrosu’nun etkinlik takvimine de göz atmayı unutmayın.

Konum Linki

47- Halis Kurtça Kültür Çocuk Merkezi

Kadıköy’ü gezen çocuklu ailelerin mutlaka uğramasını önerdiğimiz yerlerden biri de 1999 yılından beri hizmet veren Halis Kurtça Kültür Çocuk Merkezi. Merdivenköy semtinde Ressam Salih Ermez Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alan kültür merkezi, hizmet verdiği 16 yıl boyunca yüzlerce kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Özellikle eğlenceli çocuk tiyatrolarıyla çok ilgi gören Halis Kurtça Kültür Çocuk Merkezi’nde atölyeler, workshoplar, sergiler, söyleşiler düzenleniyor, ayrıca çocuklar için tiyatro eğitimleri de veriliyor. Kültür merkezinin etkinlik takvimi inceleyerek ilginizi çeken bir etkinliğe katılabilir ve çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

48- Caddebostan Plajı

Caddebostan Plajı

Kadıköy'de denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri de Caddebostan sahilinde uzanan ve üç ayrı bölümden oluşan Caddebostan Plajı. 450 metre, 300 metre ve 250 metre sahil genişliğine sahip üç plajda cankurtaran, soyunma kabinleri, duş, kafeler, güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler gibi olanaklar bulabilirsiniz.

Ücretli ve ücretsiz bölümleri olan Caddebostan plajlarında aynı zamanda kurtarma botu ve ambulans gibi hizmetler de sağlanıyor. İnce kumlu sahili ve temiz deniziyle çocuklu aileler için de ideal olan Caddebostan plajları; İstanbul Boğazı’nın etkileyici manzaraları eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz kafeler, restoranlar, yürüyüş yolları ve çocuk oyun parklarıyla da yaz aylarında oldukça hareketli.

Konum Linki

49- Kriton Curi Parkı

Kriton Curi Parkı

Geniş yeşil alanları ve hareketli sahil yürüyüş yollarıyla ünlü Kadıköy'de şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta dinlendirici zaman geçirebileceğiniz yerlerden biri de Kozyatağı'nda yer alan Kriton Curi Parkı. İsmini ünlü Prof. Dr. Kriton Curi’den alan park, aynı zamanda pek çok uluslararası ödül alan profesörün bir heykeline de ev sahipliği yapıyor.

Rengarenk çiçeklerle süslü bahçeleri, süs havuzları, onlarca bitki çeşidi içinde uzanan yürüyüş parkurları ve bisiklet yollarıyla çok ilgi gören Kriton Curi Parkı’nın kır bahçelerinde ise Kadıköy gezinizden sonra keyifli bir mola vererek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Konum Linki

50- Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

Çocuklu ailelerin ve karikatür meraklılarının keyifle gezebileceği Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, 1906 yılından günümüze kalan etkileyici bir ahşap konağın restore edilmesi ile 2016 yılında hizmete açıldı. Kültür ve sanat cenneti olan Kadıköy'ün ilgi gören sanat merkezlerinden biri olan karikatür evi, dünya çapında ünlü onlarca karikatürün sergilendiği kalıcı ve geçici sergileriyle dikkat çekiyor.

Osmanlı dönemine kadar uzanan zengin koleksiyonlarında çizgi romanlar, gazete karikatür kupürleri, dergiler ve karikatür kitaplarını da inceleme şansı bulabileceğiniz Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde düzenlenen imza günlerine katılabilir, zengin kütüphane ve arşivden faydalanabilirsiniz.

Konum Linki

51- Kadıköy Balık Pazarı

Kadıköy Balık Pazarı

Caferağa’da Güneşli Bahçe Sokak üzerinde hizmet veren Kadıköy Balıkçı Pazarı, günün her saati oldukça hareketli. Mevsimlik taze balıklar ve deniz ürünleri alabileceğiniz onlarca dükkanın yanı sıra balık restoranları, meyhaneler, eğlence merkezleri ve kafeleriyle ilçenin önemli sosyal alanlarından biri de olan balık pazarında güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Hem keyifli bir alışveriş yapabileceğiniz hem de harika fotoğraflar çekebileceğiniz Kadıköy Balık Pazarı’na kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

52- Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi

Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi

Kadıköy'de özellikle yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen tarihi yapılardan biri de 1899 yılında inşa edilen bir tarihi hazinemiz olan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi. Neo Bizans ve Neo Rönesans tarzı çarpıcı mimarisi, devasa kapısı ve etkileyici taş süslemeleri ile dikkat çeken tarihi yapı, hem mimari hem de tarih ve kültür meraklılarını büyülüyor.

İç bölümlerini gezebileceğiniz ve dini motiflerle süslü duvar resimlerini inceleyebileceğiniz Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi, İstanbul’da düzenlenen inanç turlarının da ana merkezlerinden biri konumunda.

Konum Linki

53- Alan Kadıköy

Alan Kadikoy

Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla açılan 400 kişilik Alan Kadıköy, beş tane sahnesi ve sergi salonları ile pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 360 derece kullanılabilen sahnesi ile dikkat çeken ve pek çok uluslararası gösterinin düzenlendiği sanat merkezinde ilginizi çeken tiyatro oyunları, çeşitli sahne performansları ve konserlere katılabilirsiniz. Muhittin Üstündağ Caddesi üzerinde toplu taşıma araçlarıyla veya kısa bir yürüyüşle kolaylıkla ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer

Açıldığı saatler: Alan Kadıköy, haftanın her günü 09:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Konum Linki

54- Kadıköy Sanat Parkı

Kadıköy Sanat Parkı

Güzel bir akşam yürüyüşü yapabileceğin ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz Kadıköy Sanat Parkı, yıl boyu düzenlenen pek çok önemli festival ve organizasyonla da insanları kendine çekiyor. Feneryolu üzerinde güzel bir konumda yer alan ve özellikle yaz aylarında düzenlenen gençlik festivalleri ile binlerce insanın akın ettiği Kadıköy Sanat Parkı’nın gezi alanlarında birbirinden ilginç heykelleri de yakında inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

55- All Saints Moda Kilisesi

All Saints Moda Kilisesi

Birçok tarihi kiliseyi gezme şansı bulabileceğiniz Kadıköy'de Moda sahilinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz başka bir etkileyici yapı da All Saints Moda Kilisesi. 1878 yılında inşa edilen ve Yusuf Kamil Paşa Sokak üzerinde yer alan tarihi kilise, aynı zamanda Barış Manço Evi’nin tam karşısında yer aldığı için de sıkça ziyaret ediliyor.

Presbiteryenlik inancı doğrultusunda hizmet veren küçük kilise; Gotik tarzdaki vitray pencereleri, çarpıcı taş süslemeleri ve ilginç dini motiflerin sıralandığı iç mekanlarıyla görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

56- Ragıp Paşa Köşkü

Ragıp Paşa Köşkü

Caddebostan sahilinde gezerken hemen dikkatinizi çekecek etkileyici bir yapı olan Ragıp Paşa Köşkü, halk arasında Perili Köşk olarak da biliniyor. 27 dönümlük geniş bir bahçe içerisinde, meşe ağaçları arasında yükselen bembeyaz ahşap mimarisi ile çarpıcı bir manzara sunan asırlık köşk, 1906 yılında Ragıp Sarıca Paşa tarafından Prusyalı ünlü bir mimara inşa ettirilmiş.

Mermerleri İtalya'dan döşeme parkeleri ise Viyana'dan özel olarak getirilerek tasarlanan Ragıp Paşa Köşkü, uzun tarihinde defalarca el değiştirmiş. Uzun zamandır kimsenin kalmadığı terkedilmiş köşk, Caddebostan sahilinde gizemli atmosferi ve etkileyici mimarisiyle hala ilgi görmeye devam ediyor.

Konum Linki

57- Caddebostan Dalyan Parkı

Caddebostan Dalyan Parkı

Caddebostan Dalyan Parkı, 146.000 metrekarelik yeşil alanıyla Kadıköy'ün en büyük parklarından biri ve İstanbul'un Central Park'ı olarak anılıyor. Doğal güzellikleri ve deniz manzaralarıyla huzurlu bir gün geçirmek için mükemmel bir yer.

Park, bisiklet ve koşu yolları, yürüyüş parkurları, egzersiz alanları, çocuk oyun alanları ve tenis ile voleybol sahaları gibi imkanlarla çok tercih ediliyor. Caddebostan Dalyan Parkı, çocuklarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz, spor yapmak ve deniz havası almak için ideal bir yer. Parkın kır bahçelerinde Kadıköy geziniz sırasında hoş bir mola verebilirsiniz.

Konum Linki

58- Hasan Paşa Camii

Hasan Paşa Camii

Kadıköy’de ziyarete edebileceğiniz en güzel camilerden biri olan ve ismini verdiği Hasan Paşa Mahallesi'nde yer alan 1899 yılı yapımı Hasan Paşa Camii; tarih, kültür ve inanç turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri konumunda. Bahriye Nazırı Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa tarafından inşa ettirilen tek minareli ve tek şerefeli cami, etkileyici mimarisi ile günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış.

Kurbağalıdere Caddesi üzerinde kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alan Hasan Paşa Camii’nin ahşap ve dini motiflerle süslü iç mekanlarında gezebilir, etkileyici taş oymalarıyla dikkat çeken minaresini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

59- Osman Ağa Camii

Osman Ağa Camisi

Osman Ağa Camii, Kadıköy'ün önemli tarihi yapılardan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. I. Ahmet döneminde 1612'de inşa edilen bu etkileyici cami, II. Murat döneminde 1811'de yenilenmiş. 1878'deki büyük bir yangın sonrasında orijinaline sadık kalınarak yeniden inşa edilmiş.

Osman Ağa Camii, tek minareli ve tek şerefeli bir Osmanlı mimari şaheseri olarak dikkat çekiyor. İç süslemeleri ve dış mimarisi ile görülmeye değer bir yapı. Özellikle kutsal günler ve dini bayramlarda cami dolup taşıyor.

Konum Linki

60- Kalamış Atatürk Parkı

Hem şehrin kalabalığından uzaklaşıp hem de çocuklarınızla eğlence zaman geçirmek veya spor yapmak için Kadıköy'ün oksijen depolarından biri olan Kalamış Atatürk Parkı’na da gidebilirsiniz. Marmara Denizi'ne paralel olarak uzanan ve etkileyici deniz manzaraları eşliğinde ilerleyen yürüyüş ve bisiklet yolları, kaykay pisti, köpek gezdirme ve çocuk oyun alanları bulabileceğiniz parkın seyir alanlarından ise sahil kenarına bağlanmış tekne ve sandalların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Spor aletleri ve basketbol sahaları gibi olanaklar da sunulan, çim bahçelerinde manzaranın tadını çıkarabileceğiniz Kalamış Atatürk Parkı, Kadıköy gezinizde mola vermek için en güzel noktalardan biri.

Konum Linki

61- Suadiye Plajı (Erenköy Halk Plajı)

Suadiye Plajı

Suadiye Plajı, Caddebostan sahilinin hemen devamında bulunan ve Erenköy Halk Plajı olarak da tanınan, 8 metre genişlikte ve 290 metre uzunluğunda bir plaj. Çocuklu ailelerin ve su sporları tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği bu plaj ince kumu ve temiz deniziyle dikkat çekiyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralama, atıştırmalık satan kafeler gibi çeşitli olanaklara sahip olup, duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmetleri de sunar.

Konum Linki

62- İnciburnu Feneri

İnciburnu Feneri

Kadıköy'de Fenerbahçe Deniz Feneri ile birlikte harika gün batımı manzaraları sunan başka bir önemli yapı da ilçenin simgelerinden biri haline gelen 9 metre yükseklikteki İnciburun Feneri. Bir mendirek üzerinde yer alan fenerin yürüyüş yolunda büyüleyici İstanbul Boğazı ve Kadıköy manzaralarından şahit olabilirsiniz.

Özellikle gün doğumu ve gün batımında zamanlarında sunduğu tablo güzelliğinde manzaralarla hem fotoğrafçıları hem de yerli ve yabancı turistlerin kendine çeken İnceburun Feneri, yaklaşık 13 mil uzaklıktan bile görülebiliyor. Günümüzde de hizmet vermeye devam eden İnciburnu Feneri, aynı zamanda İstanbul Boğazı'nın güney sınırını da belirtiliyor.

Konum Linki

63- Bostancı Vapur İskelesi

Bostancı Vapur İskelesi

Kadıköy’ü gezerken mutlaka yakından görmenizi önerdiğimiz etkileyici bir mimari yapı olan tarihi Bostancı Vapur İskelesi, 1912 ile 1913 yılları arasında inşa edilmiş bir şaheser. Dört oda ile tasarlanan iskele binası, günümüze kadar sağlam kalmış etkileyici taş mimarisi ile dikkat çeken iskele, tarihi ve otantik atmosferini hala koruyor.

Ahşap bir kubbeyle örtülü olan tarihi iskeleden hem İstanbul Boğazı'nın büyülü manzaralarını izleyebilir hem de etkileyici yapıyı inceleyebilirsiniz. Bostancı Vapur İskelesi’nden Eminönü ve adalar seferleri de hala yapılmaya devam ediyor.

Konum Linki

64- Bostancı Lunapark

Bostancı Lunapark

Kadıköy’ü gezen çocuklu ailelerin uğramasını önerdiğimiz popüler yerlerden biri olan Bostancı Lunapark, özellikle yaz akşamları çok hareketli. Mehmet Şevki Paşa Caddesi üzerinde toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda hizmet veren devasa lunaparkta her yaştan çocuk için pek çok farklı eğlence sunuluyor.

Korku tüneli, zıpzıp, gondol, çarpışan araba, oyun trenleri, kamikaze ve ahtapot gibi onlarca bölümde çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirebileceğiniz lunaparkın kafe ve restoranların da mola vererek dinlenebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: Hafta içi 14:00 ile 00:30, hafta sonu ise 12:00 ile 00:30 saatleri arasında hizmet veren Bostancı Lunapark’ın ücretsiz otoparkından da faydalanabilirsiniz.

Konum Linki

65- Söğütlüçeşme Camii

Söğütlüçeşme Camii

Kadıköy çeşitli dinlere ait önemli mekanlara ev sahipliği yapıyor ve bu yerlerden biri de Söğütlüçeşme Caddesi'ndeki Söğütlüçeşme Camii. 1959-1963 yılları arasında inşa edilen cami, klasik Osmanlı mimarisini yansıtıyor ve iki minareli, iki şerefeli bir yapı.

Halk arasında Kuşdili Camii olarak da tanınan bu tarihi yapı, dini motifli iç dekorasyonu ve çarpıcı taş ve ahşap mimarisiyle dikkat çekiyor. Kutsal günler ve dini bayramlarda Söğütlüçeşme Camii, yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Konum Linki

66- Aziziye Hamamı

Kadıköy geziniz sırasında, bölgenin en eski hamamlarından biri olan Aziziye Hamamı'nı da göreceksiniz. 1860'larda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen bu tarihi hamam, mimarisindeki bazı değişikliklere rağmen tarihi atmosferini koruyor. Aziziye Hamamı 19. yüzyıl Osmanlı döneminin önemli hamamlarından biri olarak kabul edilir ve hala hizmet veriyor.

Göz alıcı çinilerle süslü iç mekanı görebileceğiniz hamam, haftanın her günü erkeklere 09:00-23:00 saatleri arasında, kadınlara ise 08:00-18:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Aziziye Hamamı'nda çeşitli bölümler bulunur ve Kadıköy geziniz sonrası burada rahatlayabilirsiniz.

Konum Linki

67- Mahmut Muhtar Paşa Köşkü

Kadıköy'ün simgesel tarihi yapılarından biri olan ve halk arasında Mermer Konak olarak da bilinen Mahmut Muhtar Paşa Köşkü, tarih, kültür ve mimari meraklıları için görülmesi gereken bir yer. 1870 yılına dayanan bir tarihe sahip olan bu köşk, mimarisi ve ahşap süslemeleri ile dikkat çekiyor ve inşa edildiği dönemde Kadıköy'ün en etkileyici yapısıydı.

Neo-Klasik mimari tarzında ve dikdörtgen planlı olarak inşa edilen köşk, Osmanlı döneminin klasik köşk örneklerinden biri olarak kabul edilir. Mahmut Muhtar Paşa Köşkü'ne, Moda Caddesi'nde bir yürüyüş sırasında kolayca uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

68- Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Kadıköy'deki önemli müzelerden biri, zengin koleksiyonlarıyla dikkat çeken Kazım Karabekir Paşa Müzesi. Bu müze, Kurtuluş Savaşı'nın önemli isimlerinden Kazım Karabekir'in Erenköy'deki tarihi evinin restore edilmesiyle oluşturulmuş ve 2005 yılından beri ziyaretçi kabul ediyor.

Müzede, Kazım Karabekir Paşa’nın kişisel eşyaları, madalyalar, antika silahlar, hatıra fotoğraflar ve etkileyici üniformalar dahil olmak üzere 3500'den fazla objeyi görebilirsiniz.

Açık olduğu saatler: Müzeyi salı ve perşembe günleri 09:30-16:30 saatleri arasında ziyaret ederek Kurtuluş Savaşı dönemine dair unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

69- Kadıköy Sanatçılar Sokağı (Ali Suavi Sokağı)

Ali Suavi Sokağı

Bahariye Caddesi'nin en ünlü sokaklarından biri olan Ali Suavi Sokağı, yenilenerek ve ismi değiştirilerek Kadıköy Sanatçılar Sokağı olarak hizmete açıldı. Birbirinden güzel el sanatı ürünlerinin sıralandığı onlarca tezgah arasında güzel bir alışveriş yapmak için uğrayabileceğiniz sokağın her iki tarafında 50'den fazla stant bulunuyor.

Kara kalem ve yağlı boya tablolardan cam işlemeler, bakır ürünleri, çömlekler ve eğlenceli karikatürlere kadar yüzlerce eseri bir arada bulabileceğiniz Kadıköy Sanatçılar Sokağı, yıl boyu düzenlenen konserler ve sergilerle de çok ilgi görüyor.

Konum Linki

70- Afife Batur Kütüphanesi

Kadıköy'ün en etkileyici mimari yapılarından biri olan Müze Gazhane içerisinde hizmet veren Afife Batur Kütüphanesi, Akademisyen, mimar ve yazar Prof. Dr. Afife Batur’dan ismini alıyor. Bilim, tarih, mimarlık, felsefe ve sosyoloji gibi pek çok farklı alanda 10.000’den fazla kitaba ev sahipliği yapan etkileyici kütüphane, güzel binası ve zengin dijital arşivleriyle de çok ilgi görüyor. Müze Gazhane’nin birbirinden ilginç bölümlerini gezerken 7 gün 24 saat hizmet veren Afife Batur Kütüphanesi’ne de uğramayı unutmayın.

Konum Linki

71- Fenerbahçe Adası

Kadıköy'deki en popüler gezilecek yerlerden biri, yemyeşil bir alana yayılan Fenerbahçe Adası. Fenerbahçe Burnu'nun kara bağlantısının kesilmesiyle oluşan bu ada, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün dinlenme tesislerine de ev sahipliği yapıyor.

Bu küçük adada İstanbul Boğazı'nın manzarası eşliğinde dinlenebileceğiniz kır bahçeleri, yürüyüş yolları ve Fenerbahçe Parkı'nın çiçekli bahçeleri ve seyir terasları bulunuyor. Kadıköy'ün simgelerinden olan 1856 yapımı Fenerbahçe Deniz Feneri'ni de burada görebilirsiniz. Fenerbahçe Adası, büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde romantik bir akşam yemeği için de ideal.

Konum Linki

72- Akla Kara Tiyatrosu

Kadıköy’ün bilinen tiyatrolarından biri de 2011 yılında Haldun Dormen'in direktörlüğünde hizmete başlayan Akla Kara Tiyatrosu. İlçenin en hareketi caddelerinden Bahariye Caddesi üzerinde yer alan ve 10 yıldır pek çok önemli tiyatro eserinin sahnelendiği tiyatrosunda yıl boyu pek çok farklı alanda workshoplar, atölyeler, seminerler ve söyleşilere de gerçekleştiriliyor.

Caferağa’da Akyıldız Pasajı içerisinde hem yürüyerek hem de toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebileceğiniz güzel bir konumda yer alan Akla Kara Tiyatrosu’nun etkinlik takvimine de Kadıköy gezinizden önce göz atabilirsiniz.

Konum Linki

73- Galip Paşa Camii

Bağdat Caddesi’ni gezerken dikkatinizi çekecek tarihi yapılardan biri olan Galip Paşa Camii, 1899 yılından günümüze kalmış bir tarihi yapı. Hem Abdülaziz hem de II. Abdülhamit'in nazırlığını yapan Galip Paşa tarafından inşa ettirilen ve ismini de buradan alan etkileyici cami, eklektik mimari tarzı ile diğer Osmanlı dönemi klasik camilerinden ayrılıyor.

Türk hat sanatı örnekleriyle süslenmiş iç mekanlarını gezebileceğiniz Galip Paşa Camii, kalem işi nakışları ve vaaz kürsüsünün ahşap süslemeleriyle de sanat tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken tarihi hazinelerimizden biri.

Konum Linki

74- Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

Osmanağa Mühürdar Caddesi üzerinde ziyaret edebileceğiniz başka bir tarihi hazine olan Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, 1694 yılından günümüze kalan çarpıcı bir yapı. Kapalı Yunan haçı mimari tarzında inşa edilen Rum Ortodoks kilisesinin avlusunu süsleyen 19. yüzyıl dönemine ait metal stelleriyle de dikkat çekiyor. Çarpıcı dini motifler ve duvar resimleriyle süslü iç mekanlarını da gezebileceğiniz Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, her yıl 16 Eylül'de Yortu Günü kutlamalarına da ev sahipliği yapıyor. Tarihi kilise, pazar günleri 08:30 ile 13:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

75- Fenerbahçe Deniz Feneri

Fenerbahçe Deniz Feneri

Kadıköy’de gezerken Fenerbahçe Deniz Feneri selamlayacak sizi. Bu fener, ilk olarak Bizans döneminde bir tapınak olarak inşa edilmiş ve 1837 yılında yenilenmiş. 21 metre yüksekliğinde ve iki katlı olan Fenerbahçe Deniz Feneri, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında harika bir manzara sunuyor. Tarihi boyunca birçok önemli olaya ev sahipliği yapan deniz feneri, özel günlerde ışıklandırılarak İstanbul'un manzarasını tamamlıyor.

Konum Linki

76- Surp Takavor Kilisesi

Surp Takavor Kilisesi

Caferağa semtinde Mukadderhane Caddesi üzerinde hemen dikkatinizi çekecek olan Surp Takavor Ermeni Kilisesi, Kadıköy'ün asırlık tarihi hazinelerinden biri. İlk olarak 1700’lü yıllarda inşa edildiği düşünülen ve 1800'lü yıllarda birkaç kez aslına uygun olarak yenilenen kiliseye 2007 yılında etkileyici bir çan kulesi de eklendi. Tarihi kilise, 2011 yılında yapılan onarımlarla ise günümüzdeki halini aldı. Etkileyici dini motiflerle süslü iç bölümlerini gezme şansı bulabileceğiniz Surp Takavor Kilisesi, güzel dış mimarisi ve ilginç çan kulesiyle harika fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.

Konum Linki

77- Filizli Köşk

Pek çok tarihi konağı ev sahipliği yapan Kadıköy’ün etkileyici yapılarından biri olan Filizli Köşk, Göztepe semtinde görülmeye değer bir manzara sunuyor. 19. yüzyılda Art Nouveau tarzında inşa edilen köşk; rengarenk çiçek bahçeleri, asırlık meşe ve çam ağaçları arasında tarihi atmosferini günümüze kadar korumayı başarmış. Padişah Abdülhamid'in sekreteri Tahsin Paşa tarafından inşa ettirilen Filizli Köşk, üç katlı olarak tasarlanmış ve el yapımı ahşap süslemelerle bir sanat eserini andırıyor. Aslına uygun olarak restore de edilen tarihi yapı, günümüzde Türk Parlamenter Birliği'nin sosyal tesisi olarak hizmet veriyor.

Konum Linki

78- Arif Hikmet Paşa Köşkü

Kadıköy'deki Ethem Efendi Caddesi'nde yer alan Arif Hikmet Paşa Köşkü, tarih ve mimari meraklıları için ilgi çekici bir yer. 1900 yılında bir İtalyan mimar tarafından inşa edilen bu köşk, Bahriye Nazırı Arif Hikmet Paşa'nın adını taşıyor. Çiçekli bir bahçe içerisinde yer alan köşk, ahşap oyma balkonları ve sivri çatısıyla dikkat çekiyor. Kadıköy gezinizi yaparken bu güzel Osmanlı dönemi yapıtını görebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Konum Linki

79- Hemdat İsrael Sinagogu

1899 yılında Haydarpaşa'da inşa edilen ve İstanbul'un en eski sinagoglarından biri olan Hemdat İsrael Sinagogu, Kadıköy gezen yabancı turistlerin sıkça uğradığı yerler arasında. Sultan Abdülhamit'in izniyle inşa ettirilen ve etkileyici mimarisinin yanı sıra çarpıcı dini motifler ve özel aydınlatmalarla süslü iç mekanlarıyla da dikkat çeken Hemdat İsrael Sinagogu, Kadıköy’ün tarihi atmosferine tamamlayan çarpıcı yapılardan biri. Hahambaşının izniyle veya inanç ve tarih turlarıyla Hemdat İsrael Sinagogu’nun iç bölümlerini de gezebilirsiniz.

Konum Linki

80- Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK)

Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi

Birinci ulusal mimarlık döneminin en güzel eserlerinden biri olarak gösterilen tarihi bir konağın 1995 yılında aslına uygun olarak restore edilmesiyle 2015 yılında hizmete başlayan Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi, zengin koleksiyonlarıyla ilgi çekiyor. A

sırlık konağın dönem mobilyalarıyla süslü odalarında Kadıköy’ün tarih, kültür, edebiyat ve sanat dünyasını yansıtan fotoğraf negatifleri arşivi, süreli yayınlar, görsel materyaller ve binlerce kitap sergileniyor. Müze, aynı zamanda pek çok önemli bilimsel toplantı, konferans, seminer ve söyleşiye de ev sahipliği yapıyor.

Açık olduğu saatler: Pazar günleri hariç haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

81- Tevhide Hanım Köşkü

Tevhide Hanım Köşkü

Caddebostan sahilini süsleyen ünlü Ragıp Paşa Köşkü’nü de yaptıran Ragıp Sarıca Paşa tarafından kızı Tevhide için inşa ettirilen Tevhide Hanım Köşkü, Cemil Topuzlu Caddesi'ne bakan konumda çarpıcı bir manzara sunuyor. 8 dönümlük geniş bir yeşil bahçe içerisinde dört katı olarak tasarlanan asırlık köşk bembeyaz mimarisi ve etkileyici el yapımı ahşap süslemeleriyle dikkat çekiyor. Sultan II. Abdülhamit döneminde 1906 yılında inşa edilen, 10 odaya sahip olan ve 1500 m2 alana yayılan Tevhide Hanım Köşkü, Caddebostan sahilinin manzarasını süsleyen en güzel tarihi hazinelerimizden biri.

Konum Linki

82- Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi

Ali Suavi Sokak üzerinde hemen dikkatinizi çekecek olan etkileyici bir tarihi yapı da Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi. 1890 yılında ahşap olarak tasarlanan ve 1911 yılında tekrar inşa edilerek ibadete açılan Ermeni kilisesi, etkileyici taş oymalarla süslü dış mekanının yanı sıra özel aydınlatmalar ve dini motiflerle süslü iç bölümleriyle de görülmeye değer güzellikte. İnanç ve kültür turlarının önemli adreslerinden biri olan Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi, Kadıköy’ün önemli tarihi kiliselerinden biri.

Konum Linki

83- Haydarpaşa Protokol Camii

Haydarpaşa Garı'nın hemen yanında bulunan Haydarpaşa Protokol Camii, Barok ve Osmanlı mimarisinin birleşimini gösteren bir tasarıma sahip. Kadıköy'ün yeni yapılarından biri olan bu cami, iç süslemeleri ve geleneksel motiflerle de ilgi çekiyor. 3. Murat döneminde yapılan ve gar binası yapılırken yıkılan eski Haydarpaşa Camii'nin yerinde bulunan bu camiden Haydarpaşa Garı ve İstanbul Boğazı'nın harika manzaralarını görebilirsiniz. Huzurlu bir mola için ideal bir yer.

Konum Linki

84- Assumption Kilisesi

Moda semtinde bulunan Assumption Kilisesi, Kadıköy'ün en büyük ve en güzel kiliselerinden. 1865 yılında inşa edilmiş bu kilise İstanbul'un en önemli Fransız Katolik kiliselerinden biri. Etkileyici çan kulesi, özel ışıklandırmaları ve dini motiflerle süslü tavan ve duvarları ile sanatseverlerin ilgi odağı. Hem Türkçe hem de Fransızca ayinler düzenlenen bu kilise, mimarisiyle tarih, kültür ve mimari meraklıları için görülmeye değer.

Konum Linki

85- Kemal Tahir Müzesi

Suadiye'deki Kemal Tahir Müzesi Kadıköy'de tarih, sanat ve kültür meraklılarının sık ziyaret ettiği bir adreslerden. Ünlü yazar ve senarist Kemal Tahir'in yaşadığı ev, orijinaline uygun şekilde restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. Müzede yazarın eserlerinin yanı sıra, kişisel eşyaları, bilinmeyen çalışmaları ve fotoğrafları gibi birçok ögeyi görebilirsiniz. Ayrıca, 9000 el yazması kitaptan oluşan büyüleyici kütüphaneyi de incelemeyi unutmayın.

Konum Linki

Kadıköy'de gezilecek yerler listemiz sona erdi. Dilerseniz İstanbul'da gezilecek yerler içeriğimizi de okuyarak şehrin tamamını keşfedebilirsiniz. 

Üsküdar'da Gezilecek Yerler

Anadolu yakasında, Beşiktaş'ın tam karşısında, mutlaka görmeniz gereken bir yer var: Üsküdar!

Türkiye'nin en kalabalık ve en tarihi şehirlerinden olan İstanbul; gezilecek yerler bakımından listenize ekleyebileceğiniz pek çok seçenek sunmaktadır. Üsküdar; güzel Kız Kulesi, manzarasıyla büyüleyen Çamlıca Tepesi, ailece gidilecek Fethi Paşa Korusu, Osmanlı mimarisine şahitlik edebileceğiniz 16. yüzyıl camileri, görülmeye değer çeşmeleri ve diğer tarihi yerleri ile ünlüdür.

Boğaz'ın hemen karşısında, 10 dakikalık bir vapur yolculuğu ile ulaşım seçeneği sunan Üsküdar ilçesinin tarihi semtleri, muhteşem manzaraları, nostaljik sokakları ve modern ile klasiği buluşturan atmosferi sizi büyüleyecektir!

Üsküdar'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Üsküdar otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kidzania

Üsküdar Kidzania Binası

Kidzania çocuklar için farklı meslek gruplarını tecrübe edebilmenin yolunu açan tasarı çocuk şehridir. Kidzania şehrinde çocuklar şehrin yerel parasını kazanıp kendi isteklerine göre harcayabilmektedir. Diğer meslek gruplarını da tecrübe etme imkanı bulan Kidzania şehri çocukları eğlenirken bazı şeyleri de öğrenme imkanına erişmektedir.

Çocukların sorumlulukları 6 kahraman tarafından üstlenilmektedir. Her sorumlu kahramanın bir hak koruyuculuk görevi bulunmaktadır. 65 farklı aktivitenin yapılabildiği Kidzania’da çocuklar özel eğitim almış gözlemciler tarafından da takibi altındadır.

Kidzania’ya giriş ücretlidir. 0-2 yaş arası çocuklar ise ücretsiz giriş yapabilmektedir. 4-14 yaş arası çocuklar için giriş ücreti 110 TL, yetişkinler içinse 40 TL’dir. Pazartesi günleri ise daha iyi hizmet imkanı sağlamak için kapalıdır.

Gezilecek yerler arasında mutlaka bulunması gereken Kidzania, Akasya Acıbadem AVM’de faaliyet göstermektedir. AVM’nin güney tarafında bulunan uçağın alt tarafından Kidzania’ya giriş yapılmaktadır. Anadolu yakasından gelenler için metro ile Ünalan durağında inmek gerekir, metrobüs ile gelenlerse Uzunçayır durağında inmelidir. Avrupa yakasından gelenlerse Marmaray ile ulaşım sağlayıp Ayrılık Çeşmesi durağında inmeli, ardından metrobüsle aktarma yapmalıdır. Kadıköy’den vapur ile gelenler de metrobüs ile aktarma yapınca Kidzania’ya ulaşım sağlayabilir.

İstanbul'daki günübirlik eğlenceleriniz için rahat konaklama hizmeti veren otelleri İstanbul otelleri sayfamızda listeledik.


El Değmemiş, Nostaljik Bir Semt: Kuzguncuk

Huzur Dolu Kuzguncuk Sokakları

Üsküdar, gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz birçok alternatiflerle dolu yerleşim yerlerinden biridir. Bunlar arasında bulunan Kuzguncuk semtine Üsküdar sahili boyunca ilerledikten sonra ulaşabilirsiniz. Burada; farklı kültürlere ve dinlere sahip insanlar, bir arada yaşamaktadır.

Kuzguncuk'a geldiğinizde, bir caminin yanında muhtemelen bir de kilise görebilirsiniz. Burası, şehrin el değmemiş, en gizemli noktalarından biridir. Doğal güzelliğini hala koruyabildiğini görünce, İstanbul'a dair umutlarınız yeniden yeşerir.

Şehrin gürültüsüne, trafiğine, kalabalığına inatla direnen Kuzguncuk; mavi ile yeşili buluşturan, İstanbul'un adeta cennetten bir köşesidir.

Ayrıca, Kuzguncuk sokaklarında gezerken, kendinizi bir dizi ya da film sahnesinde gibi hissedebilirsiniz. Kısacası, Üsküdar ilçesine yapılacak bir gezi planınız varsa, gezi rotanıza Kuzguncuk'u da dahil etmelisiniz.


Salatalıkları ile Ünlü: Çengelköy

Tarihi Çengel Köy Vapur İskelesi

Gezilecek yerler, İstanbul sınırları içerisinde özellikle Üsküdar da tarihi anlamda çok seçenek bulundurmaktadır. Bunlardan biri olan Çengelköy, anlatması uzun süren, mutlaka deneyimlenmesi gereken bir semttir. 

Salatalıkları ve çay bahçeleri ile, şüphesiz, Boğaziçi sahilindeki en özel semtlerden biridir.

Özellikle hafta sonları, Çengelköy sahilindeki çay bahçeleri ve restoranları oldukça kalabalıktır. Havaların güzel olduğu bir döneme denk geldiyseniz, sabah uyanır uyanmaz, hemen köşedeki börekçiden böreğinizi kapın ve Çınaraltı Aile Çay Bahçesi'nin masalarından yerinizi kapın.

Sahil keyfinin yanı sıra, ara sokaklarındaki gezilecek yerler ve eski ahşap evlerini görmek için de bu muhteşem semti ziyaret edebilirsiniz.


Muhteşem Bir Manzara: Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesinden Müthiş İstanbul Manzarası

Üsküdar'da manzaraya dalmak için tek seçeneğiniz Kız Kulesi'ne bakan, deniz kenarındaki banklar değildir.

Biraz daha yukarı doğru giderseniz, Büyük Çamlıca Tepesi bölgesine ulaşabilir ve kendinizi muhteşem Üsküdar - İstanbul manzarasına seyre dalarken bulabilirsiniz. Üsküdar, İstanbul sınırları içerisinde gezerken şehrin tarihini doğrudan yansıtabilen ilçelerdendir. Bu nedenle ilçenin her noktasından baktığınızda geçmişten izlere tanıklık edebilirsiniz.

Şehrin en yüksek tepesi olma unvanını da taşıyan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Çamlıca Tepesi'nde ayrıca; günün her saatine uygun yemek alternatifleri de bulabilirsiniz. Ayrıca bölgeye yakın bir konumda bulunan Küçük Çamlıca da ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunmaktadır.


Gerçek Bir Yalı Cenneti: Beylerbeyi

Eşsiz Beylerbeyi Sarayı

Gezilecek tarihi yerler arasında bulunan ve Boğaz Köprüsü'nün hemen altında yer alan Beylerbeyi hem karadan hem de denizden görülmesi gereken bir semttir.

Yeşil ve mavinin buluştuğu bu bölgede, sizi menekşe ve leylakların farklı tonları karşılamaktadır.

Beylerbeyi; özellikle ilkbahar aylarında, kızılcıklar çiçek açtığı zaman, mutlaka ziyaret edilmelidir.

Semtin kıyısında, muhteşem bir şekilde duran Beylerbeyi Sarayı, Hamid-i Evvel Camii, Arif Bey Sahil Konağı ve Debreli İsmail Paşa Yalısı, Beylerbeyi'nde görülmeye değer yerler arasında bulunmaktadır.


Yeşilçam'ın Klasiği Hababam Sınıfı Müzesi

Üsküdar Hababam Sınıfı Müzesi

Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Hababam Sınıfı'nın ruhunu yaşamak isterseniz; Üsküdar'a kadar gelmişken, Altunizade'de bu keyifli müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Müze, filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı yapısının içerisinde bulunmaktadır.

Müzeye girdiğinizde sizi; İnek Şaban, Mahmut Hoca, Güdük Necmi ve Hafize Ana'nın balmumu heykelleri karşılamaktadır.

Gezilecek yerler planlamanıza ekleyebileceğiniz Hababam Sınıfı Müzesi'ne gittiğinizde onlarla bol bol fotoğraf çektirirken, kendinizi zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz.


Asırlık Yoğurt Keyfi İçin: Kanlıca

Meşhur Kanlıca Yalıları

Üsküdar'da yapılacaklar listesinde bulunan maddelerden biri de Kanlıca'da yoğurt yemektir.

Tarihi oldukça eskilere dayanan meşhur Kanlıca yoğurdunun lezzeti; Kanlıca'da, sahilde kapılan masalardan birinde yendiğinde bambaşka bir tat vermektedir.

Kanlıca İskele Meydanı'nda hizmet veren Cafe İsmailağa- Asırlık Kanlıca Yoğurdu'na giderseniz hem manzaranın hem de lezzetli Kanlıca yoğurdunun tadını çıkarabilirsiniz.

Burası, haftanın her günü 09:00-01:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Yoğurtlarda fiyatlar; boylarına ve çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir.

Mekanda ayrıca kahvaltı alternatifleri, ızgara köfte, tavuk, sucuk ve sosis tabağı gibi güzel bir yemek alternatifleri de bulunmaktadır.

Üsküdar'da görkemli ve sizi başka diyarlara götürecek yerler için Üsküdar gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Millet Parkı

Üsküdar Millet Parkı

İstanbul kentinin ilk Millet Parkı Nakkaştepe Mesire Alanı içerisindedir. 50 bin metrekarelik alana sahip olan Millet Parkı boğaz manzarası ile eşsiz keyif sunmaktadır. Millet Parkı manzara ve mesire alanı haricinde aktivitelerin de yapılabildiği çok amaçlı yerdir. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için birbirinden farklı aktivite türleri bulunmaktadır.

Millet Parkı piknik alanları, kafe ve tuvaletler, piknik bankları, macera parkuru, uçan yol ve tenis kortu alanları ile aktivite yapmak isteyenlere alan sağlamaktadır. 

Gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz Millet Parkı’na giriş ücretsizdir. Ancak araçla gelenler için gün boyu otopark ücreti olarak 5 TL ödemeleri gerekmektedir. Millet Parkı sabah 09:00 ile akşam 18:00 saatleri arasında halka açıktır. Nakkaştepe Millet Parkı’na otobüs ve metrobüs ile ulaşılabilmektedir.


Tertemiz Bir Sahil Havası: Salacak Sahili

Salacak Sahilinden Kız Kulesine Tekne Turları

Güzel havaya ya da soğuk bir güne denk gelmiş olmanız fark etmez; Üsküdar'a kadar geldiyseniz, Salacak sahil yolu üzerinde, muhteşem İstanbul Boğazı ve benzersiz yapı olan Kız Kulesi manzarasına karşı yürüyüş yapmadan ve etraftaki kafelerden birinde manzaraya karşı Türk kahvenizi içmeden geri dönmemelisiniz.

Buraya kadar gelmişken, bol bol Kız Kulesi fotoğrafı çekmeyi ihmal etmemenizi öneririz. 


Dini Bir Atmosfer: Atik Valide Cami

Atik Valide Cami Şadırvanı

Üsküdar'da gezilecek yerler arasında bulunan başka tarihi yapı da Atik Valide Sultan Camii olarak karşınıza çıkmaktadır. Eski Valide Camii olarak da bilinen bu camii, Mimar Sinan tarafından tasarlanan, İstanbul'un en büyük iki camisinden biridir.

Camii, Eminönü'ndeki meşhur Süleymaniye Cami kadar görkemli olmasa da benzer bir planda tasarlanmıştır.

Bu cami, aynı zamanda Anadolu Yakası'nın en büyük külliyesi unvanına da sahiptir.

Üsküdar merkezdeyseniz, camiye, sahilden Altunizade'ye doğru çıkarken ulaşabilirsiniz. Yakın lokasyonda bulunan Yeni Valide Camii ve Yeni Valide Külliyesi de ziyaret edilebilecek tarihi yapılar arasında bulunmaktadır.


Keyifli Bir Gezi: Balıkçılar Çarşısı

Üsküdar Balıkçılar Çarşısı Esnafı

Üsküdar'da yapılacak aktivitelerden biri de kesinlikle bölgenin tarihi dokusunu hissedebileceğiniz, biraz keşif biraz da alışveriş yaparken bol bol keyif alabileceğiniz Balıkçılar Çarşısı'nı gezmektir.

Vapurdan indikten sonra, sadece 5 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz çarşının içerisinde, balıkçıların yanı sıra peynirciler, kuruyemişçiler, meyve-sebze arabaları ve alışveriş yapabileceğiniz daha birçok seçeneğiniz bulunmaktadır. 

İstanbul'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak İstanbul gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Uçurtma Keyfi: Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

Üsküdar Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi

Çocuklarla birlikte Pazar gününün keyfini çıkarabileceğiniz bir aktivite arıyorsanız; Üsküdar ilçe merkezinde bulunan İstanbul Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi, sizin iyi bir seçenek olabilir.

Pazar günleri hariç, 08:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müze, Üsküdar meydana sadece birkaç adım ötede yer almaktadır.

Üsküdar gezilecek yerler listenizi hazırlarken göz önünde bulundurmanız gereken müzeyi ziyaret etmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

3 yaşın üzerindeki tüm çocuklar müzeyi ziyaret edebilir. Burası, kesinlikle çocuk dostu müzedir.


Nostaljik Bir Ortam: Üsküdar Çarşısı

Tarihi Üsküdar Çarşısı

Üsküdar, gezilecek yerler bakımından adeta tarih kokan küçük şehir gibidir. Meydana indiğiniz anda, kendinizi Osmanlı dönemine ait eserleri incelerken bulabilirsiniz.

Hemen sahilde bulunan, Kanuni Sultan Süleyman tarafından, kızı Mihrimah Sultan için yaptırmış olduğu Mihrimah Sultan Camii, Üsküdar sahildeki III. Ahmet tarafından yaptırılan III. Ahmet Çeşmesi, Çinili Camii, Şemsi Paşa Camii, Aziz Mahmud Hüdayi (Aziz Mahmut) Türbesi ve çok daha fazla tarihi yapının yanında, gezebileceğiniz çarşıları da bulunmaktadır. Gezi rehberi planlamanıza ekleyebileceğiniz çarşının yakınında ayrıca Mihrimah Sultan Camii, Anadolu'daki cami mimarisinin nadide özelliklerini yansıtan tarihi yapılar arasında bulunmaktadır. Mihrimah Sultan Camii, günümüzde hala ibadete açık durumdadır.

Meşhur İstanbul Üsküdar Çarşısı da onlardan biridir.

Mutfak alışverişi için büyük marketleri gezmeyi bir kenara bırakın ve esnafla sohbet ederken alışveriş yapmanın keyfini burada çıkarın!


Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Üsküdar Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Sualtı canlılarına merakı olan herkesin uğrak alanı olan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi her yaşın gözdesi olan mekanlardan biridir. Aynı anda 270 derecelik görüş açısına sahip olan akvaryum 45 metre uzunluğunda bir tünel boyunca farklı bir dünyayı gözler önüne sunmaktadır. Endemik balık türlerinin de yer aldığı akvaryumda 20.000’den fazla deniz canlısı yaşamını sürdürmektedir.

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’ne giriş ücretlidir. 0-36 aylık çocuklar için ücretsiz, yetişkinlere 59 TL, çocuklara 49 TL, 65 yaş üstü olanlara ve öğretmenlere 49 TL’dir. Yıllık yetişkin üyeliği 150 TL, yıllık çocuk üyeliği 120 TL, yıllık aile üyeliği ise 487 TL’dir.

Gezilecek yerler rehberinizi hazırlarken ekleyebileceğiniz İstanbul Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’ne ulaşım shuttle ve metro ile sağlanabilmektedir. Shuttle hem Avrupa yakasında hem de Anadolu yakasında farklı noktalardan ulaşımı sağlamaktadır. Dileyenler taksi veya şahsi araçla da ulaşımı sağlayabilirler. 

Üsküdar'da kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Üsküdar lüks oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Sanata Farklı Bir Bakış: İmoga Grafik Sanatları Müzesi

Üsküdar İmoga Grafik Sanatları Müzesi Sergi Alanı

Üsküdar ilçesine bağlı Ünalan semtinde bulunan İmoga Grafik Sanatları Müzesi, grafik denince Türkiye'de akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan tarafından kurulmuştur.

Bir grafik atölyesinde başlayan yolculuk, eserlerin müzede toplanmasına kadar gitmiştir.

Müzede, Türk sanatçıların yanı sıra, çok sayıda yabancı sanatçının da eserleri bulunmaktadır.

100 farklı ülkeden, binlerce sanatçının eserinin yer aldığı müze, Pazar günleri hariç 09:00- 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müzeye giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Grup ziyaretleri için ise önceden arayıp bilgi alabilirsiniz.


Keşif Yapın: İSAM İslâm Araştırmaları Merkezi

İSAM İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi

Kendinizi bir kitap kurdu olarak tanımlıyorsanız, Üsküdar'da yapabileceğiniz aktivitelerden biri de İstanbul İsam İslam Araştırmaları Merkezi'ne gidip, kendinizi kitapların arasında kaybetmektir.

İsmi sizi yanıltmasın, burada yalnızca İslami eserler bulunmamaktadır. Sosyolojik bir araştırma yapmak ya da keyifli bir roman okumak isterseniz de Üsküdar ilçesindeki rotanızı İSAM'a çevirebilirsiniz.

Gezi rehberi planlamanıza ekleyebileceğiniz Altunizade, Bağlarbaşı'nda hizmet veren araştırma merkezinin ziyaret saatleri, 09:00-23:00 arasındadır.


Selimiye Kışlası

Selimiye Kışlası

Üsküdar'ın önemli tarihi yapılarından olan Selimiye Kışlası, III. Selim Sultan tarafından yaptırılmıştır.

Nizam-ı Cedid askerleri için inşa edilmiş olan kışla, Yeniçeri isyanları sonucunda yıkılmıştır. İlerleyen süreçte, II. Mahmud döneminde tekrar yenilenerek faaliyete açılan yapıya, Sultan Abdülmecid döneminde çeşitli eklemeler yapılmıştır.

Cumhuriyet döneminde de aktif şekilde kullanılan, bölgenin tarihi yerler listesinde yer alan kışla içerisinde ziyaret edebileceğiniz Selimiye Askerî Ortaokulu Müzesi ve Florence Nightingale Müzesi yer almaktadır.


Ayazma Camii

Ayazma Camii

Üsküdar'da Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ayazma Camii, Sultan III. Mustafa tarafından inşa ettirilmiştir. 

1760 yılında inşa edilen caminin mimarı Mehmed Tahir Ağa'dır. Mimari açıdan Osmanlı ve Barok mimarisinin harmanlaştırılmış tarzını yansıtan cami, yaşanan doğal afetlerden dolayı tahribat görmüş ve 1953 yılında restorasyon çalışması geçirmiştir.

Üsküdar'daki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Üsküdar 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Üsküdar Yakınında Görmek İsteyebileceğiniz Önemli Yerler

Üsküdar Kız Kulesi Manzarasıİstanbul şehrinin gözde ilçelerinden olan Üsküdar, Anadolu Yakası’nın deniz manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen tarihi ve seçkin ilçeleri arasında yer almaktadır. Özellikle Kız Kulesi, Üsküdar ilçesinin adeta bir sembolü haline gelmiş olup, birçok sanat eserine de ilham vermiş yapılar arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda Üsküdar, gezilecek yerler bakımından pek çok alternatif sunarken; ilçenin yakınlarında tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile mutlaka görmek isteyeceğiniz yerler bulunmaktadır. 


Otağtepe

Otağtepe Boğaz Manzarasıİstanbul Boğazı manzarası ile meşhur noktalar arasında yer alan Otağtepe, doğal güzelliklerinin yanı sıra, Fatih Sultan Mehmet’in ilk fetih hazırlıklarını yaptığı nokta olmasından dolayı tarihi bir öneme sahiptir. Üsküdar yakınlarında gezilecek yerler arasında bulunan Otağtepe, Üsküdar ilçe merkezine yaklaşık olarak 15 km mesafededir.


Bağdat Caddesi

İstanbul'un En İşlek Caddelerinden Birisi Olan Bağdat Caddesi

Gezilecek yerler listenizde bulunması gereken Kadıköy’ün en meşhur semtleri olan Suadiye, Şaşkınbakkal, Caddebostan gibi noktalarını içerisinde barındırmakta olan Bağdat Caddesi, kafe, restoran ve mağazaları ile dünya çapında güzel bir üne sahiptir. Bağdat Caddesi Üsküdar ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 13 km’dir.


Süreyya Operası

Üsküdar'ın Eskimeyen Sesi Süreyya Operası

1927 yılında Süreyya ve Adalet İlmen tarafından yaptırılmış olan İstanbul Süreyya Operası, Bahariye Caddesi’nin en dikkat çeken yapısıdır. Gezi rehberi planlamanıza ekleyebileceğiniz, tavan freskleri ve kabartma heykelleri ile ziyaretçilerinin beğenisini kazanan opera binası Üsküdar ilçe merkezine 8 km uzaklıkta yer almaktadır.


Haydarpaşa Garı

Tarihi Haydarpaşa Garı

1908 yılında açılan Haydarpaşa Garı, İstanbul şehrinin simgesi haline gelen yapıları arasında yer almaktadır. Bu görkemli yapının dışı kadar içi de oldukça özel bir mimariye sahiptir. Haydarpaşa Garı, Üsküdar ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 km uzaklıktadır.


Kadıköy Çarşısı

Tarihi Kadıköy Çarşısı DükkanlarıKafeleri, restoranları, manavları, balıkçıları ve çeşit çeşit dükkanlarının yanı sıra antikacıları ve bit pazarıyla da dikkat çeken İstanbul Kadıköy Çarşısı, Üsküdar yakınlarında görebileceğiniz en hareketli ve keyifli noktalar arasında yer almaktadır. Gezilecek yerler arasında bulunan Kadıköy Çarşısı - Üsküdar arası mesafe yaklaşık olarak 8 km’dir. 


Köşk, Acıbadem semtinde ve bu isimle anılan cadde üzerindedir. İki yanından Faik Bey Mescidi Sokağı ile Genç Sokağı geçmektedir. Etrafındaki tarihi köşklerden hemen hemen hiç birisi bugün mevcut değildir. Bunlardan biri eşsiz kahraman Esat Paşa'ya (1862 Yanya - 1938 Karacaahmet) ait idi. Esat Paşa'nın büyük köşkü yakın zamanlarda yıkılmıştır. Dahiliye Müsteşarı Celâl Bey'e ait olup sonradan torunu Ali Fuat Türkgeldi Bey'e (1867 Acıbadem - 1935 Yahya Efendi) intikal eden köşkten de eser kalmamıştır. Ahmet Ratıp Paşa'nın ahşap, dört katlı, beyaz boyalı köşkü bir bahçe içinde olup çok güzel bir manzarası vardır. Uzaktan bakıldığında uçmaya hazırlanan bir kartalı andıran bu muazzam yapının kademeli arka bahçesi Faik Bey Mescidi Sokağı'na kadar uzanır. Buraya yüksek bir istinat duvarı yapılmıştır. Bina, çok kıymetli ve zengin malzeme ile inşa olunmuştur. Merdiven korkulukları kesme ve son derece kıymetli bakara kristalindendir. Bütün kapıların ve pencerelerin üzeri oyma şekillerle bezenmiştir. Bütün ahşap aksamı Viyana'da yapılarak getirilmiştir. Ahmet Ratıp Paşa'nın yazlık köşkü, 30.929 metre karelik büyük bir bahçe içindedir. Yapının bütün kapı ve pencereleri, oyma sanatçıları tarafından bir kuyumcu hüneriyle, mücevher gibi işlenmiştir. Merdiven başlarında kristal avizeler vardır. Duvarlarla tavanların birleştiği yerde, son derece zarif, ince mimarî süslemeler odaları fırdolayı çevirmiştir. Çinili banyo ise, tam anlamıyla bir sanat şahaseridir. Tarihî muhteşem binada 54 oda bulunup bunların bir kısmı, bugün burada eğitim vermekte olan Çamlıca Kız Lisesi'nin yemekhanesi ve yatakhanesi olarak kullanılmaktadır. Bu yazlık köşk değerli mimar Kemaleddin Bey (1870 Üsküdar, 1927 Ankara) tarafından yapılmıştır.

Kemaleddin Bey, bundan başka şu eserleri de inşa etmiştir: (1) Bebek, (2) Bostancı, (3) Bakırköy, (4) Beyoğlu Kamer Hatun camileri; (5) Sultan Reşat, (6) Mahmut Şevket Paşa Türbeleri; (7) Ayazma İlk Okulu, (8) Bostancı İlk Okulu, (9) Eyüp Reşadiye Okulu, (10) Mekteb-i Kuzat (Üniversite Kütüphanesi), (11) Sultan I. Hamit Medresesi (İstanbul Ticaret Borsası), (12) Ankara Gazi Eğitim Enistitüsü, 13) 1., 2., 3., 4., Vakıf Hanları, (14) Vakıf Guraba Hastahanesi yeni binaları, (15) Lâleli, Harikzâdeler Apartmanı. Ahmet Ratıp Paşa Köşkü, 1908 İkinci Meşrutiyeti'nden sonra bahçesi ve bütün müştemilâtı ile beraber, 1926'da İzmir'de Atatürk'e karşı düzenlenen suikastle ilgili görülerek idam edilen, Maarif Nazırı Şükrü Bey (Nezareti 24 Ocak 1913 20 Temmuz 1918) tarafından bakanlık adına okul yapılması amacı ile satın alınmıştır. Burada, 13 Aralık 1914'te Viyana'daki meşhur 'Tereziyanom Koleji' tarzında Acıbadem Yatılı Numune Kız lisesi açılmış ve Almanya'dan şüvesterler ve kadın mürebbiyeler getirilmiş, okul malzemesi ve mobilyaları da çok lüks bir şekilde hazırlanmıştı. Bütün bu çalışmalara rağmen okul kısa zamanda kapanmış ve yerine inas (kız) sultanîsi açılmıştır. Bu, Cumhuriyet dönemine kadar devam etmiş ve 1922'de tekrar kapanarak yerine bir kız orta okulu açılmıştır. Bir ara tekrar kapanan okul, 1938'de Çamlıca Kız Lisesi adıyla öğretime başlamıştır. Bu emsalsiz yapının ilk sahibi olan Ahmet Ratıp Paşa (1845-1913) Üsküdarlı olup, Şemsipaşa'da Kaptan-ı Derya Mahmut Paşa'nın yalı- sında dünyaya gelmiştir. Bahriye mektebinde okumuş ve sonra ferik olmuş, 1 Aralık 1882'de üç gün süren Bahriye Nazırlığı görevinde bulunmuş ve sonra uzun müddet devam eden Hicaz Valiliği'ne getirilmiştir. Bu görevde iken Mekke Şeyhülharemliği vazifesini de görmüştür. Bu vazifelerde gösterdiği kötü idareden dolayı "Haccâc-ı Hüccâc" lâkabı takılan Ratıp Paşa, 31 Mart (1909) Vaka'sı'ndan sonra 'Sanadid- i İstibdat' namı altında toplanan istibdat erkânı arasında Çamlıca'daki köşkünden alınarak Bekirağa Bölüğünde hapsedilmiş ve daha sonra da Midilli Adası'na sürülmüştü. Bir müddet sonra para karşılığında salıverilen Ahmet Ratıp Paşa 1914'te vefat etti.

Acıbadem, Acıbadem Cd. No131, 34660 Üsküdar/İstanbul
(0216) 339 09 42
Nasıl Gidilir: Çamlıca Kız Lisesi adresine Otobüs, Minibüs / Dolmuş, Metro veya Tren ile ulaşabilirsiniz. Yakında duran hatlar:
Otobüs: 1, 14A, 16M, 34AS, 6
Tren: MARMARAY
Metro: M4, M5
Minibüs / Dolmuş: C-71

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası