kosgeb giriş / Mesleğim Hayatım | KOSGEB

Kosgeb Giriş

kosgeb giriş

KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında bilgi edinmek, başvuru yapmak ve danışmanlık almak için Mükellef yanınızda. Başvuru sürecinden, şirket kuruluşuna kadar tüm süreç Mükellef ile çok kolay!

"Mükellef ile KOSGEB desteklerine başvuru işlemlerim çok hızlı ilerledi. Mükellef ekibinden her konuda yardım aldık. Herkese tavsiye ediyoruz."

Erdem Ulugerçek

KOSGEB Desteklerine Başvururken Mükellef Yanınızda.

Mükellef ile KOSGEB Geleneksel Girişimcilik ve İleri Girişimcilik Destek Programları hakkında detaylı bilgi edinebilir, başvurunuzu yapabilir ve herhangi bir revizyon talebinde online danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Projenizin KOSGEB tarafından onaylanması durumunda girişiminiz için:

  1. Şirket türüne bağlı olarak miktarı değişen kuruluş desteği,
  2. Personel istihdamına bağlı olarak performans desteği,
  3. İleri Girişimcilik için makine ve teçhizat desteği sağlanacaktır.

FTSO KOSGEB Temsilciliği, KOSGEB tarafından verilen geri ödemeli ve geri ödemesiz (hibe destekleri) destekler hakkında sizlere daha ayrıntılı bilgi vermek için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda kurulmuştur.

Sizin için güncel KOSGEB destekleri hakkındaki haberleri takip edecek ve bu desteklerden nasıl faydalanacağınızı anlaşılır biçimde, adımlar halinde anlatacağız.

KOSGEB DESTEKLERİ

KOSGEB, 6 ana başlık altında destekler sunmaktadır. Bunlar aşağıda listelenmiştir. Bunlarında bazıları kendi aralarında başlıklara ayrılmıştır.

DESTEK PROGRAMLARI

Destek Programlarından faydalanmak için KOSGEB Veri Tabanına kayıt şartı aranmaktadır. KOSGEB Veri Tabanında kayıt olan tüm işletmelerin her yılın Nisan ayında KOBİ Beyannamesini güncellemesi gerekmektedir.

  • Girişimcilik Destekleri
  • AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri
  • İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri
  • KOBİ Finansman Destekleri
  • Laboratuvar Hizmetleri
  • İŞGEM/TEKMER Programı

Tüm destekler hakkında bilgi almak için TIKLAYINIZ

KOSGEB’DEN DESTEK ALABİLİRMİYİM?

KOSGEB yılında Sayılı Kanun ile İmalat Sanayi İşletmelerinin ekonomideki yerlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kamu kuruluşudur. KOSGEB’in yılları arasında imalat sanayi KOBİ’lerine yönelik yapmış olduğu çalışmalar takdirle karşılanmış ve yılında imalat sanayi dışında yer alan sektörlerdeki KOBİ’lerin de geliştirilmesi görevi KOSGEB’e verilmiştir. 18 Eylül tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, KOSGEB’in geliştirilmesinden sorumlu olduğu sektörler belirlenmiştir.

Hangi işletmelerin KOBİ vasfına sahip olabileceğine ilişkin esaslar, "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik" ile belirlenmiştir. Yönetmelikte, küçük ve orta büyüklükte işletme (KOBİ); kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 25 milyon Türk Lirasını aşmayan ve bu Yönetmelikte mikro işletme, küçük işletme ve orta büyüklükteki işletme olarak sınıflandırılan ekonomik birimleri veya girişimler, olarak tanımlanmıştır. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik monash.pw adresinde “MEVZUAT” başlığı altında yayınlanmıştır.

KOBİ miyim testi

Ancak sermayesinin %25`inden fazlası büyük işletmelere veya birden fazla kamu kurum veya kuruluşa ait olması halinde bu işletme KOBİ tanımından çıkar. Ortağı girişim sermayesi şirketi olan işletmeler bu kapsam dışındadır.

DESTEK ALABİLECEK FAALİYET ALANLAR

Detaylı Bilgi için:

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası - AR-GE ve Proje Birimi

Tel 11 15 Dahili /

KOSGEB Temsilciliği

İşletmelere ülke çapında verilecek KOSGEB hizmet ve desteklerinin; yaygın, etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak amacıyla hizmet vermeye başlan KOSGEB Temsilcilik Ofisimizde;

  • KOSGEB Destek ve Hizmetlerinin işletmelere duyurulması ve tanıtılması ile ilgili çalışmaları yürütülmesi,
  • KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında işletmeleri bilgilendirme hizmetlerinin sunulması,
  • KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında işletmelere rehberlik hizmetlerinin sunulması,
  • KOSGEB Hatay Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

KOSGEB Hatay Müdürlüğü ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile odamız bünyesinde oluşturulan KOSGEB İskenderun Temsilcilik Ofisimize aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirdiniz.

Görevli Personel:

Adı SoyadıUnvanıTelefonE – Mail
Dilek YALÇINKOSGEB İskenderun Temsilcisi[email protected]
Filiz Aydın SATARKOSGEB Hatay Müdürlüğü Personeli[email protected]

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

  • Girişimciliği Geliştirme Destek Programı
  • AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri
  • İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri
  • KOBİ Finansman Destekleri
  • Laboratuvar Hizmetleri
  • İŞGEM/TEKMER Programı
Önemli Not: İşletmesini KOSGEB Destek Programlarından faydalanarak açmak isteyen girişimci adaylarımızın, işletme kuruluşunu gerçekleştirmeden önceGirişimciliği Geliştirme Destek Programı hakkında detaylı ve doğru bilgi sahibi olmasını önermekteyiz. En doğru ve güncel bilgi için temsilciliğimizle ya da KOSGEB Hatay Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programlarından Faydalanmak isteyen girişimci adaylarımız; KOSGEB Uzaktan Eğitim Sistemi olan e-Akademiye, T.C Kimlik Numaraları ve E-Devlet şifreleri ile giriş yaparak online eğitimlere katılabilir ve belge sahibi olabilirler.

Online Girişimcilik Eğitimleri Uzaktan Eğitim Sistemine giriş için aşağıdaki linki tıklayınız.

monash.pw

Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan vatandaşlarımızın dikkatine,

İşletmelerinin resmi kuruluşlarını gerçekleştiren girişimciler, işletmenin KOSGEB veri tabanı kaydını tamamladıktan sonra  “Girişimciliği Geliştirme Destek Programına” başvurabilirler.

NOT: Girişimciliği Geliştirme Destek Programına başvuru yapabilmek için, Girişimcilik Eğitimlerinin işletmenin kuruluşundan önce alınması gerekmektedir.

TÜM VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE; KOSGEB DESTEKLERİ ÜCRETSİZ ve ARACISIZ VERİLMEKTEDİR!

01_Girişimcilik Başvuru Aşamaları

02_Kosgeb Veritabanına nasıl kayıt olunur

03_KOBİ Beyannamesi nasıl doldurulur

04_Girişimcilik destekleri şeması

KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri monash.pw adresinden,  1 KOSGEB Çağrı Merkezi ve KOSGEB İl Müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

KOSGEB Hatay İl Müdürlüğü İletişim Bilgileri

Adres   : Haraparası Mahallesi, Hacılar Cad. Bayır İş Hanı B Blok No:1, Antakya/Hatay

Telefon: 0 () 25 31

Eposta : [email protected]

KOSGEB İskenderun Temsilciliği: İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası

Adres   : Savaş Mah. Atatürk Bulvarı No İskenderun/HATAY

Telefon  : 0 52 25 Dâhili:  

Adım Adım KOSGEB

Kendi işinizin patronu olmak istiyorsunuz ama bütçeniz bunun için yeterli değil mi? Eğer projeniz parlaksa KOSGEB hibe ve destek kredilerinden yararlanarak hayata geçirebilirsiniz. Öncelikle KOSGEB'in ne olduğunu açıklamakta fayda var. KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yönetiminde olan bir devlet kurumudur. İşsizlik seviyesini en alt seviyeye indirmek ve ülke ekonomisini canlandırmak KOSGEB'in temel prensipleri arasında gelmektedir. Hibe kredi ve sıfır faizli kredi desteği ile siz de hayallerinize bir adım yaklaşabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1-Eğitim

KOSGEB hibe veya girişimcilik kredisinden faydalanabilmek için öncelikle uygulamalı girşimcilik eğitimi almanız gerekli. Bunun için bağlı olduğunuz ilde en yakın İŞ-KUR şubesine kayıt olmanız ve Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Girişimcilik Eğitimi'ne başvurmanız yeterli. Yaklaşık 15 gün ve 70 saat sürecek olan bu eğitimde iş yeri projesi hazırlama, iş yeri yönetimi ve işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olacak ve eğitim sonunda KOSGEB Girişimcilik Sertifikası alacaksınız.

2-İş Planı

İşletmeniz için iş planınızı hazırlamanız ve bu planda işletmenizin faaliyetleriyle ilgili detaylı bilgi vermeniz gerekiyor. Etkili bir iş planı için KOSGEB'in anlaşmalı olduğu ve ücretsiz himet veren KOSGEB Danışmanlık Ajansı'na başvurabilirsiniz.

3-Destek Başvuru Süreci

İş planınızı hazırladıktan sonra destek başvurunuzu, iş planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB birimine yapmanız gerekir. Başvurunun ilk aşaması internet üzerinden yapılmaktadır. KOSGEB internet sayfasından "Yeni Girişimci İlk Başvuru" sayfasına girerek kullanıcı adı ve şifresi alarak kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olduktan sonra başvuru formunu açık ve anlaşılır şekilde doldurmanız gerekir. Sonrasında başvuru formunun çıktısı ve diğer belgelerle (İmza beyannamesi destek kapsamında satın alınacak veya alınan makine teçhizat, yazılım, ofis donanımı için proforma faturalar/fiyat teklifleri, faturalar vb belgeler) birlikte KOSGEB Müdürlüğü'ne teslim etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz eksiksiz ise değerlendirilmek üzere Kurul'a sevk edilecektir.

4- Veritabanına Kayıt

Kurul tarafından iş planınız değerlendirilmiş ve hibe ve kredi talebiniz olumlu sonuçlanmışsa very tabanına kayıt yapmanız gerekir. KOSGEB veri tabanına kayıt işlemini KBS-KOSGEB Bilgi Sistemi üzerinden yapmalısınız. Kayıt olduktan sonra KOBİ Bilgi Dokümanı ve diğer ekleri yine KOSGEB Müdürlüğü'ne teslim etmelisiniz. Bundan sonraki işlemleri yeni aldığınız kullanıcı adı ve şifresi ile takip edebilirsiniz. Son olarak Taahhütname vererek destek sürecini başlatabilirsiniz. Taahhütnameye KBS-KOSGEB Bilgi Sistemi sayfasından Yeni Girişimci Desteği sekmesini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kaşe ve imzanızla taahhütnameyi onaylayıp KOSGEB Müdürlüğü'ne teslim etmelisiniz.

5-Kendi İşinizin Patron Olmaya Hazırlanın!

Girişimcilik Eğitimi, İş Planı, Başvuru Sürecini ve onay sonrası Veritabanına Kayıt işlemini gerçekleştirdiyseniz kredi veya hibe kazanmaya hak kazanmışsınız demektir. Bu süreci oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifresi ile takip edebilirsiniz.

Hayallerinize ulaşmanız dileğiyle…

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır