güneş lekelerine karbonat maskesi / Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? - Nefis Yemek Tarifleri

Güneş Lekelerine Karbonat Maskesi

güneş lekelerine karbonat maskesi

Güneş lekesi nasıl geçer? Tatil sonrası oluşan güneş lekeleri için maske

Güneş lekesi nasıl geçer? Tatil sonrası oluşan güneş lekeleri için maske

Yaz aylarında deniz, kum, güneş keyfi derken saatler boyunca maruz kaldığımız güneş ışınları yüzünden cildimizde beliren güneş lekeleri, maalesef ki bronzlaşıp daha güzel ve çekici görünme hayalimizin suya düşmesine neden olabiliyor.Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalan ciltlerde görülen güneş lekeleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız ev yapımı maske tariflerini sizler için araştırdık.

Genellikle açık tenli kişilerde görülen güneş lekeleri, ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden mutlaka güneşe çıkmadan önce güneş kremi kullanmalısınız. Özellikle 12-15.00 saatleri arasında güneş ışınlarının cildimizle direk teması yüzünden cildimizde beliren bu lekeler, ilerleyen süreçte her ne kadar güneş lekesi giderici krem kullansak bile cildimize yerleşebiliyor. Son zamanlarda birtakım operasyonlar dahilinde güneş lekelerinden kurtulabilmemizin farklı yolları olsa da maalesef ki hepimizin bu operasyona ayırabilecek yeterli bütçesi olmayabiliyor. Oluşan güneş lekelerini evde yapabileceğiniz pratik tariflerle giderebilir, azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Peki bu güneş lekeleri nasıl gider?

Cilt soyulmasına ne iyi gelir ve cilt soyulması nasıl olur? Cilt soyulması için evde çözümİLİŞKİLİ HABERCilt soyulmasına ne iyi gelir ve cilt soyulması nasıl olur? Cilt soyulması için evde çözüm

güneş lekelerini gidermenin yolları

güneş lekelerini gidermenin yolları

- KARBONATLI MASKE TARİFİ

1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 çay kaşığı karbonat ilave ederek karıştırınız ve bu karışımı lekelerin üzerine uygulayınız.10 dakika bekletip bol su ile durulayınız. Bu karışım haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Karbonatın beyazlaştırma etkisi lekelerinizin açılmasına yardımcı olacaktır.

- YOĞURT MASKESİ TARİFİ

YOĞURT MASKESİ

YOĞURT MASKESİ

1 adet yumurtanın akını köpürene kadar çırptıktan sonra, 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt ekleyerek karıştırın. Daha sonra 3 damla limon suyu ekleyin, maskeyi güneş lekelerinizin üzerine sürün ve bekleyin. Maske cildinizde kuruyunca nemli pamukla temizleyip daha sonra ılık su ile yıkayın. Bu maskeyi 4-5 günde 1 defa uygulayın ve her 4 uygulamadan sonra en az 15 günlük ara vermelisiniz.

- MAYDANOZ MASKESİ TARİFİ

Yarım maydanozu blendırda ezin, 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 dilim limon ekleyin. Cildinize masaj yaparak uygulayın. 45 dakika beklettikten sonra suyla temizleyin. 3 günde 1 defa bu maskeyi cildinize uygulayın. Limonun içeriğindeki asitten dolayı bu maske lekelerinizi geçirmede yardımcı olacaktır.

- SİRKE VE SOĞAN KARIŞIMI

Orta boylarda 1 adet soğanı rendeleyerek suyunu çıkarın ardından yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin. Pamuk yardımı ile bu karışımı cildinizdeki lekelere uygulayıp yarım saat bekletin.

Karbonat Maskesi ile Sivilce ve Cilt Lekelerine Son!

Sodyum bikarbonat olarak da bilinen karbonat, asit ve bazların bileşiminden doğan tuzların ortak adıdır. Karbonik asidin esteri olarak da adlandırılan karbonat, genellikle pasta ve börekleri kabartma işleminde kullanılır.

Birçok konuda faydaları ile ön plana çıkan karbonat kimyasal bir maddedir. Suyun yumuşamasına yardımcı olan karbonat sert suda bulunan magnezyum ve kalsiyum iyonları ile birleşerek çökelti oluşturur. Suyun pH değerini dengeleyen karbonat, sudaki hidrojen iyonları ile tepkimeye girer ve suyun asitlik oranını düşürür.

Hayatın birçok alanında faydalı etkilere sahip olan karbonat özellikle endüstri alanında sıklıkla kullanılır. Eritici özelliği sayesinde cam üretiminde yaygın olarak kullanılan sodyum bikarbonat aynı zamanda sabun, deterjan gibi temizlik ürünlerinin yapımında da kullanılır. Yapısındaki özel bileşenlerden dolayı en etkili temizlik maddelerinden biridir.

Sağlıklı beslenme reçetelerinden kozmetik alana kadar hemen hemen her alanda etkili bir kimyasal olan karbonat, suda hızlı çözünmesi nedeniyle ön plandadır. Kolay ulaşılabilir ve ekonomik olmasına ek olarak yan etkisinin minimum düzeyde olması karbonatın tercih edilme nedenidir.

Karbonat hakkında tüm bu bilgilere ve karbonatın hayatımızdaki avantajlarına dayanarak karbonat maskesi ve karbonat limon maskesinin nasıl yapılacağı hakkında bir yazı hazırladık. Bakalım ekonomik, sağlıklı ve doğal karbonat maskesi çeşitleri nelermiş?

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici 11 Doğal Maske Tarifi

karbonat maskesi nasıl yapılır ne işe yarar

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Antiseptik özelliği ile doğal bir peeling olan karbonat ile çeşitli cilt maskeleri yapılır:

1) Karbonat Limon Maskesi

  • Karbonat maskesi cilt lekeleri için de birçok kişinin denediği bir uygulamadır, farklı tarifleri siz de deneyebilirsiniz.
  • Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
  • 1 tatlı kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı limon suyu eklenerek hazırlanan maske lekelerin üzerine sürülür ve yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra su ile yıkanarak kurutulur. Bu işlem haftada bir kez tekrarlanır.

Limonun Cilde ve Yüze 7 Mucizevi Faydası

karbonat limon maskesi

2) Karbonat Su Maskesi

  • 1 tatlı kaşığı su ve tatlı kaşığı karbonat ile hazırlanan karbonat su maskesi, kalın bir karışımdır.
  • Hazırlanan karışım yüze sürülerek kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır.
  • Bu maske haftada 1 gün uygulanır. Siyah noktalar için ise 1 tatlı kaşığı karbonata su eklenerek hamur kıvamında bir karışım elde edilir.
  • Hazırlanan hamur siyah noktaların üzerine sıvanarak birkaç dakika bekletilir.
  • Daha sonra karbonat hamuru ile siyah noktaların üzerine masaj yapılır ve bol su ile yıkanarak kurutulur.
karbonat su maskesi

3) Yoğurt Karbonat Limon Maskesi

  • Cilt lekeleri üzerinde etkili olan yoğurt karbonat limon maskesi için 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanılarak bir karışım hazırlanır.
  • Hazırlanan karışım cilde sürülür ve kuruyuncaya kadar bekletilir.
  • Kuruduktan sonra su ile yıkanır ve haftada birkaç kez bu maske uygulanabilir.

4) Karbonat Bal Maskesi

  • Ciltteki kızarıklığı ortadan kaldırmak için yarım limon suyu, 1-2 yemek kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı bal kullanılarak hazırlanan karbonat bal maskesi hem ciltteki kaşıntıyı hem de kızarıklığı giderir.
  • Bir çay kaşığı karbonat, 3-4 damla limon suyu, 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırarak da maskenizi hazırlayabilirsiniz.
  • Karbonat maskesi Çağla Şikel tarafından da yapılıyor mu acaba diyorsanız işte bu tarif tam aradığınız o tarif!
  • Çağla Şikel bu maskenin ölü hücreleri temizlediğini ve cildin tonunu açtığını söylemektedir.

Karbonat Maskesi Faydaları Nelerdir?

  • Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir.
  • Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar.
  • Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
  • Cildi nemlendirir ve ciltte meydana gelen kızarıklıkları önler.
  • Su, 1 çay kaşığı yaş maya ve 1 çay kaşığı karbonat kullanılarak hazırlanan karbonat maya maskesi, siyah noktaları ortadan kaldırarak gözeneklerin sıkılaştırılması sağlanır.
  • Her cilt tipine uygun olan karbonat maskesi ile yumuşak ve yağ oranı dengelenmiş bir cilt dokusu elde edilir.
  • Karbonat, su ve sirke ile hazırlanan karbonat sirke maskesi, peeling etkisi ile ciltteki gözenekleri açar ve ölü hücreleri uzaklaştırır. Ayrıca karbonat maskesi sivilce için en uygun maskelerden biridir.
  • Karbonat maskesi saç için de kullanılabilen bir yöntemdir. Saç derisine masaj yapılarak uygulanan karbonat saç kepeği problemini ortadan aldırır.
  • 1 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı süt kullanılarak hazırlanan karbonat süt maskesi düzenli olarak her gün diz ve dirsek bölgesine sürülür ve yaklaşık 10 dakika sonra yıkanır.
  • Bu maske sayesinde diz ve dirsek bölgesinde oluşan kararmalar ortadan kalkabilir.
  • 1 tatlı kaşığı çiğ patates suyu,1 tatlı kaşığı süzme yoğurt ve 1 tatlı kaşığı karbonat kullanılarak hazırlanan patates karbonat maskesi, ciltte oluşan lekelerin giderilmesini sağlar.

Avokado Maskesi – Tüm Ciltler İçin 5 Farklı Tarif, Cilde ve Saça Faydaları

karbonat

Karbonat Maskesi Ne İşe Yarar?

Cilt, saç ve diş temizliğinde yaygın olarak kullanılan karbonat, yüksek sodyum içeriği nedeniyle kozmetik dünyasında tercih edilen bir maddedir.

  • Cilt dokusunu toksin maddelerden, zararlı bakterilerden, yağ ve ölü hücrelerden arındırmayı sağlayan karbonat maskesi cildin doğal pH dengesini de sağlar.
  • Cilde pürüzsüz bir görünüm ve canlı parlak bir doku sağlayan karbonat maskesi siyah nokta ve sivilceleri önler.
  • Tıkanmış gözenekleri açarak yeniden tıkanmalarını önleyen maskeler, akne oluşumuna ve sivilceye meyilli ciltler için oldukça etkilidir.
  • Karbonatın bu etkilerini gösterebilmesi için tüm diğer cilt maskelerinde olduğu gibi cildin temizlenmiş ve kurumuş olması gerekir.
  • Uzun süre tırnakların üzerinde oje ve parlatıcı bulunması tırnakların sararmasına neden olur. Bira peroksit ile karbonatın karıştırıldığı maske ile tırnakların temizlenmesi bu sararmanın önüne geçer.
  • Dişlerin daha parlak ve daha beyaz olması için karbonat ve limon suyu ile hazırlanan karışım yeterlidir. 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla limon suyu karışımı ile dişlerinizi düzeni olarak fırçaladığınızda bembeyaz ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.
  • Karbonatlı ayak maskesi kürü özellikle pedikür esnasından çok rahatlatıcı olmaktadır.
  • Pedikür işlemi yapılmadan önce 1 tatlı kaşığı soda eklenen suda bekleyen ayaklar, ölü cilt tabakasının atılmasını sağlar ve aynı zamanda ayak kokusunu ortadan kaldırır.
  • Koltuk altı terlemesinden yakınan kişiler için ise deodorant sıktıktan sonra bir parça karbonat kullanılması hem terlemeyi azaltır hem de ter kokusunu ortadan kaldırır.
  • Karbonat maskesi koltuk altı beyazlatma için de kullanılmaktadır.
  • Karbonat ve az miktarda suyla macun kıvamında hazırlanan karışımın birkaç dakika istenen bölgede bekletilmesi yeterlidir.
  • Karbonat maskesi bacaklar için özellikle batık sorununda başvurulan yöntemlerden biridir.
  • Karbonat, yoğurt ve zeytinyağı karışımının duş sonrası bacaklara sürülmesi ve 5-10 dakika sonra yıkanması önerilmektedir.
  • Karbonat maskesi Ayşe Tolga tarafından da önerilmektedir.
  • Klinik aromaterapi konusunda uzman olan Ayşe Tolga maskenin özellikle sivilcelenmeye meyilli ciltler için etkili olduğunu söylemektedir.

Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

karbonat maskesi

Karbonat Maskesi Ne Sıklıkla Yapılmalı? Ne Kadar Bekletilmeli?

  • Karbonat maskesi zararları olan bir maske olmasa da her maskede oluşabilecek kişiye özel olumsuz durumlar olabilmektedir.
  • Örneğin, eğer çok kuru bir cildiniz varsa bu maskeyi uyguladıktan sonra mutlaka nemlendirici de kullanmanız gerekir.
  • Karbonat maskesini uygulamadan önce mutlaka cildin temizlenmiş ve kuru olması gerekir.
  • Karbonatın peeling etkisini gösterebilmesi için ciltte yabancı madde bulunmaması gerekir.
  • Hazırlanan maskenin bekletilmeden cilde uygulanması etkisini gösterebilmesi açısından önemlidir.
  • Bekleyen maske özelliğini kaybederek beklenilen etkiyi gösteremeyebilir.
  • Maske uygulandıktan sonra en fazla 15-20 dakika bekletilmesi yeterlidir.
  • Daha uzun süre bekletilmesi ciltte tahrişlere neden olabilir. Hafif bir şekilde yumuşak hareketlerle cilde uygulanan karbonatlı maske, boyundan başlayıp yukarıya doğru parmak hareketleri ile çene ve yanaklara en son alna uygulanmalıdır.
  • Yüz kaslarının hareketsiz kalması, konuşulmaması, mimik yapılmaması ve gözün açılmaması karbonat maskesinin etkinliğini arttırır.
  • Ilık su ile yıkandıktan sonra kurulanması ve daha sonrada cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılması uygundur.
  • Ovalama olmadan yumuşak hareketlerle ciltten arındırılan karbonat maskesi eğer ciltte kuru kalıntılar bırakırsa ılık su ile ıslatılmış pamuk yardımıyla temizlenmelidir.
  • Haftada 1-2 kez karbonat maskesi uygulanması yeterlidir.
karbonat maskesi

Karbonat Maskesinin Yan Etkileri

  • Cilt üzerine olan faydaları nedeniyle yaygın olarak kullanılan karbonat maskesi nadir de olsa alerjik reaksiyona neden olabilir.
  • Karbonat alerjisi görülen kişilerde cilt renginde maviye dönüşme, kurdeşen, kızarıklık, şişlik, kaşıntı, boğaz kapanması, öksürük, nefes almada zorlanma, ateş, hırıltı ve felç durumları gözlenir.
  • Tehlikeli boyutlara varabilen karbonat alerjisi yaşanması durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
  • Diş için kullanılan karbonat maskesinin aşırı kullanımı diş minesinde hasara neden olabilir.
  • Hassas bir cilde sahip olanların karbonat maskesini dikkatli kullanması önerilir.

Karbonat Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? 

Pirinç Unu Maskesi Nasıl Yapılır? 8 Faydası

özenek Sıkılaştırıcı En Etkili 9 Doğal Maske ile Pürüzsüz Görünüm

Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? 6 Doğal Maske – Faydaları ve Zararları

Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Maskeler

Cilt beyazlatan 3 karbonat maskesi

Ten renginden memnun olmayan ya da birkaç ton açtırmak isteyen herkes için evde kolaylıkla uygulayabileceği maskeler vardır. Cildi beyazlatan karbonat maskelerini de evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Güneş lekeleri, koltuk altı kararmaları, cilt yanmaları gibi her türlü görüntü problemini onaran ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayan karbonatın daha birçok faydası bulunur. Bu doğal mineralli maske tariflerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Karbonat Nedir? Faydaları Nelerdir?

Doğal bir mineral olan karbonat; yemek, sağlık, güzellik ve birçok farklı alanda sıklıkla kullanılır. Bunun sebebi ise doğal yapısı sayesinde insan vücuduna sağladığı faydalardır. Özellikle cilt beyazlatmak için karbonat kullanan birçok kişi bulunur. Çeşitli cilt sorunları ve bakımı konusunda iyileştirici özellik gösterir. Akne, sivilce gibi problemlerin giderilmesine yarar. Cilt temizliğinde oldukça etkilidir. Vücudunuzdaki tüm ölü derilerden kurtulmanın en kısa yolunu oluşturur. Ölü deri ve kararma gibi olumsuzlukları giderir ve pütürlü yapısı sayesinde peeling etkisi yaratır. Yemek yapmayı sevenler için de mutfaklarınızda mutlaka karbonat bulundurmanız tavsiye edilir. Çünkü bu mucizevi mineral, aynı etkileri yemeklerde de yapar ve daha sağlıklı ve formda öğünler hazırlamanıza yardımcı olur.

Karbonat Cildi Beyazlatır mı?

Sağlık ve güzellik üzerine birçok faydası bulunan karbonat, kirleri uzaklaştıran yapısı sayesinde cildi beyazlatır ve zamanla oluşan kararmaları giderir. Bu özelliği sayesinde temizlikte de çokça tercih edilir. Ciltte biriken kirleri ve ölü derileri kısa süre içerisinde uzaklaştırmayı başaran karbonat sayesinde evlerinizde doğal bir şekilde maske hazırlayabilirsiniz. Bu sayede cilt beyazlatma yöntemlerikarbonat maskesi sayesinde artık çok daha kolay. Diş beyazlatma, cilt beyazlatma, koltuk altı kararmalarını giderme, ev ve işyeri temizliği, çeşitli yemek tarifleri gibi birçok alanda kullanıma sahip olan karbonatla hayatınızı değiştirebilirsiniz. Özellikle ciltteki ölü derileri ve kirleri etkili bir biçimde uzaklaştırarak beyazlatma etkisi yaratması, sağlık açısından da sizler için oldukça faydalı olur. Üstelik bu etki saçlarınızda da kendini kolaylıkla gösterir. Saç açma, kepek sorunu giderme, saç diplerinizin ölü derilerden arınması sonucu hissedeceğiniz rahatlık, size bambaşka bir konfor sunar. Karbonat ten rengini açar mı sorusuna verilecek en güzel cevap, sizin için hazırlanan maske tarifleri. Yazının devamındaki tariflerden size ve cilt tipinize en uygun olanı seçip uygulamaya hemen şimdi başlayabilirsiniz.

Cildinizi Beyazlatacak Karbonat Maskesi Tarifleri

Hazırlaması birbirinden kolay, uygulaması ise oldukça pratik cilt beyazlatan karbonat maskesi çeşitlerini bulabilirsiniz. Siz de aşağıdaki tarifler sayesinde cildinizde rahatsız olduğunuz kararmalardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Süt ve Karbonat Maskesi

Oldukça pratik olan bu tarifte elinizde bulunması gereken malzemeler yalnızca süt ve karbonattan ibaret. 2 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı sütü karıştırın. Elde edeceğiniz katı kıvamlı maskeniz kullanıma hazır. Hem pratik hem de peeling etkisine sahip olan bu tarif sayesinde siz de cildinizi ölü derilerden ve yerleşmiş kirlerden kısa sürede arındırabilirsiniz.

Limon, Elma Sirkesi ve Karbonat Maskesi

Bu tarifi evinde hazırlamak isteyenler için gerekli malzemeler yalnızca elma sirkesi, limon ve karbonattan oluşur. Çok kolay bir şekilde hazırlanır. Tüm malzemeler bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır. Artık maskeniz kullanıma hazırdır. Cilt beyazlatma karbonat limon ve elma sirkesiyle işte bu kadar kolay.

Yoğurt, Zeytinyağı, Limon ve Karbonat Maskesi

1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat, 4-5 damla limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağını bir kapta birleştirin. Güzelce karıştırın. Yukarıda bahsettiğimiz maskelere göre daha sıvı bir kıvama sahip olan bu maske artık kullanıma hazır. Siz de evinizdeki malzemelerle bu tarifleri kolaylıkla hazırlayabilir ve cildiniz için ferah bir ortam oluşturabilirsiniz.

Karbonat Maskelerini Doğru Kullanın!

Cildinizdeki etkisini daha etkili ve kısa sürede görebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan ilki ve en önemlisi cilt temizliğidir. Beyazlatıcı maske karbonat ve diğer malzemelerle birlikte hazırlandığında oldukça etkilidir. Ancak kirlerden yeterinde arınmamış bir cilde ulaşamayan bu maske, gerektiği kadar etki gösteremez. Bu sebeple öncelikle cildinizi güzelce temizleyin.

Diğer dikkat edilmesi gereken bir husus ise cilt tipinizdir. Yağlı bir cildiniz varsa eğer, zeytinyağlı tarif yerine sütlü tarifi kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kuru ciltler için zeytinyağlı tarif çok daha etkili olacaktır. Cildi beyazlatan karbonat maskesi düzenli olarak kullanıldığında daha iyi sonuç verir. Bu sebeple siz de kararma veya güneş lekeleri gibi problemleriniz için düzenli olarak bu maske çeşitlerini uygulayabilirsiniz. Aynı durum hassas veya daha dirençli cilt tipleri için de geçerlidir. Oldukça hassas bir yapıya sahipseniz daha seyrek aralıklarla kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde cildinizde tahriş meydana gelebilir. Karbonat veya tariflerde kullanılan diğer malzemelere karşı herhangi bir alerjik reaksiyonunuz olup olmadığını, bir miktar maskeyi vücudunuzun bir kısmına sürerek test edebilirsiniz. Herhangi bir kızarma, kaşınma gibi etki gözlemlemezseniz, maskenizi dilediğiniz zaman kullanmaya başlayabilirsiniz.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir