evde rölyef pasta yapımı / Rölyef Pasta Fiyatları ve Modelleri - Trendyol

Evde Rölyef Pasta Yapımı

evde rölyef pasta yapımı

Rölyef Pasta

Rölyef Pasta Nedir?

Rölyef Pasta Nedir?

Fransızca kökenli bir kelime olan “relief”, Türkçeye rölyef” kelimesi olarak geçmiştir. Kelimenin anlamı ise “kabartma” olarak karşımıza çıkar. Çeşitli yüzeylerin (kağıt, alüminyum, taş, ahşap vb. ) üzerlerine yapılabilen kabartma ya da yükseltme ve çökertme gibi sanatsal çalışmalara verilen isim rölyeftir. Tek başına bir resim tekniği olan rölyefe desen ve dekor çalışmaları ile yeni bir stil kazandırılmıştır. Rölyef (kabartma ) çalışmalarında kullanılan rölyef pasta, çalışma yapılan yüzeyde üç boyutlu bir görünüm kazandırmaya yarayan bir üründür. Sadece boyut kazandırmak için kullanılmayan rölyef pasta aynı zamanda yapılan çalışmaları renklendirmek ve boyamak amacı ile de kullanılmaktadır. Rölyef uygulama tekniğine rölyef pasta denilmesinin nedeni ise malzemesinin pasta kreması gibi bir görüntüyü andırmasıdır. Genelde rölyef pasta ile tarihi yapılar resmedilerek veya insan figürlerinin ve ağaçların boyutlandırılarak canlı bir tasvir oluşturulması sağlanır. Aynı zamanda rölyef pasta ile yapılan sanatsal çalışmalara derinlik kazandırılmış olunur. Hayatın birçok noktasında görülmesi mümkün olan rölyef pasta çalışmaları sanatsal çalışmaları süslemek amacıyla mimari eserlerde sıklıkla görülür. Taş ve mermer üzerine yapıldığı gibi şamdanlar ve kapı tokmakları gibi metal işlemelere de uygulanmaktadır. Ayrıca rölyef çalışmalarının kapı ve pencere gibi ahşap mimarilerdeki işlemelerde de görebilmek mümkündür. Her alanda kullanıma uygun olan rölyef pastalar ile bir çalışma yapmak isteyen kişiler için de bir hobi çalışması olarak yerini almıştır. Yapımı eğlenceli ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkabileceği rölyef çalışmalarını siz de deneyebilir ve sanatsal çalışmalar ortaya çıkarabilirsiniz. El becerilerinizi ve hayal gücünüzü birleştirerek kullanıma uygun yüzeylerde rölyef çalışması yapabilir, rölyef pasta ile yapılan kabartmalar sayesinde üç boyutlu görsellik ile çalışmalarınıza derinlik ve canlılık kazandırabilirsiniz. Kaliteli ürünler tercih ederek çalışmalarınızın daha düzgün olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca düzgün bir zeminde yapacağınız çalışma ile alacağınız sonuç pürüzsüz bir görünümde olacaktır. Boyama işleminde sert darbelerden kaçınmak daha doğru sonuçlar elde etmenize olanak sağlar. Çalışmanız bittiğinde vernik kullanarak ürettiğiniz ürünü daha dayanıklı ve uzun ömürlü hale getirebilirsiniz. Küçük dokunuşlara verdiğiniz önem sayesinde kusursuz ve düzgün bir rölyef pasta çalışmasına sahip olabilir ve devamını getirmek için bir an önce yeni çalışmalara başlamanın hevesini yaşayabilirsiniz.

Rölyef Pasta Kullanımı ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Rölyef Pasta Kullanımı ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sanatsal çalışma tekniği olarak kullanılan rölyef için kullanmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Yüzeye kabartma ya da çökertme vermek amacı için kullanılan rölyef çalışmalarına başlamadan önce uygulama yapılacak olan yüzeyin (kağıt, ahşap, metal, vb.) zımparalanmış ve iyice temizlenmiş olması en önemli kurallardan biridir. Eğer temiz olmayan ve pürüzlü bir yüzeyde rölyef çalışması yapılır ise yüzeyin sahip olduğu doku, çalışmanızı olumsuz yönde etkileyecek ve rölyef çalışmanıza zarar verecektir. Yüzeyde bulunan tozlar veya pürüzler kusursuz bir desen elde etmenize mani olacak ve kabartma yapılan yerlerdeki desenin bozulmasına yol açacaktır. Bir başka dikkat edilmesi gereken unsur da rölyef pasta kullanımı ilk defa uygulanacak ise öncelikle basit bir çalışmadan başlanması gerektiğidir. İlk defa kullanacak kişiler, küçük yüzeylerde bir çalışma ile daha az kabartma ve derinlik uygulamalıdır. Böylece el daha hızlı rölyef tekniğine alışacak ve kısa sürede daha büyük yüzeylerde daha karışık kabartma ve derinlik çalışmaları yapılması sağlanacaktır. Zaman ve bol pratik gerektiren rölyef çalışması ile ilerleyen zamanlarda usta olacak ve ustalık çalışmaları yapmaya başlayacaksınız. Rölyef çalışmasına başlamadan önce kullanacağınız desen kalıbını ya da stencil şablonunu düzgünce sabitlemek gerekir. Sabitlemenin sebebi ise çalışma sırasında oluşacak kayma sonucu ortaya çıkacak olan çalışmanın olumsuz etkilenmemesi içindir. Sabitleme sırasında işlem bittikten sonra kolayca çıkarabilmek de önemlidir. Çalışma bittikten sonra sabitlemek için kullandığınız malzemede de desene ve çalışmanıza zarar verebilir. Bu nedenle sağlam ancak kolayca çıkarabileceğiniz bir bant işinize yarayacaktır. Şablon çeşitlerinden biri olan stencil rölyef pasta çalışmalarında sık sık kullanılan şablonlardan biridir. Düzgün bir yüzeye yerleştirilecek olan stencil şablonun üzerinde spatula yardımı ile rölyef pasta uygulanır. İşlemi biten çalışma sonrasında stencil şablon yüzey üzerinden kaldırılır ve pasta kurumaya bırakılarak çalışma tamamlanmış olur. Çalışma yapılacak yüzey de sabitlenmelidir. Bu nedenle düz alanlar tercih edilirse çalışma daha rahat olacaktır. Çalışılacak alan geniş olursa daha kolay bir ürün ortaya çıkarılabilir. Çalışmanız tamamlandıktan sonra kuruması için en az bir gün beklemek gerekir. Rölyef kuruduktan sonra da kalıbı çıkarırken nazik davranmak gerekir. Bu nedenle elastik bir kalıp kullanmalı ve kaliteli ürünler tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Rölyef Pasta ile Kabartma Çalışmaları Yapılan Alanlar

Rölyef Pasta ile Kabartma Çalışmaları Yapılan Alanlar

Birçok kullanım yeri olan rölyefler, sanatsal alanlarda, mimari eserlerde, takı tasarımları ve resim, heykel gibi sanatsal çalışmalarda sık sık başvurulan bir yöntemlerden biridir. Endüstri sektöründe, tarım alanlarında, teknik resim ve gıda sektöründe de kullanılan rölyef pastalar hobi amacı için günlük hayatta da sık sık kullanılır. Aynı zamanda rölyef pasta hobi objelerini de onarmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Serbest çalışmalarda, stencil şablonlarla veya pane çatlatmada spatula yardımı ile rölyef pasta sürülerek çalışma gerçekleşir. Uygulanacak yüzey çeşidi çok fazla olan rölyef pasta, seramik, ahşap, taş, cam, kumaş, tuval gibi pek çok yüzeyde boyama ya da figür yapmak için uygulanır. Bununla birlikte başka bir kullanım amacı da hobi objelerini onarmaktır. Kırılan veya çatlayan alandaki hasarlı yerlerin tamirini sağlamak ya da hasarlı alanları saklamak maksadı ile rölyef pasta kullanılır. Bu sayede hasarlı bölge tamir edilmiş olur ve yüzey pürüzsüz hale gelir. Kırılan objeyi rölyef pasta ile tamir etmek oldukça kullanışlı bir uygulamadır. Kırılan yer rölyef pasta ile doldurulduktan sonra obje kurumaya bırakılmalı ve sonrasında da tam kuruma olduğunda zımpara ile işlem tamamlanmalıdır. Uygulanacak yüzeyde bir canlılık kazandıran ve boyut veren rölyef pasta tekniği güzel bir sanat dalı olmaktadır. Yapılmak istenen alanın fotokopisi ile rölyef pasta yapımı gerçekleştirilebilir. Mimarlık alanında alçı, kil ya da taş gibi işlenmesi kolay malzemelerin yüzeyinde çökertme ve kabartma çalışmaları ile yeni şekiller verilebilir. Sanat eserini ortaya çıkarabilmek için emek ve el işçiliği gerekmektedir. Kullanılan malzemelerin de kaliteli olması gerekir. Yapılan çalışma sırasında kullanılan hammadde olan rölyef pastanın kapağı sürekli olarak açık bırakılmamalıdır. Açık bırakılan pasta kısa süre içerisinde kurur ve sağlayacağı işlevi yerine getiremez hale gelir. Çalışma yapılacak rölyef sanatının rengine doğru karar vermek gerekir. Çünkü rölyef çalışmasında kullanılacak renkler ile karışım elde edilemez. Kullanılacak renkler ile tasarımlar elde etmek isterseniz farklı ürünleri birlikte kullanabilmeniz mümkündür. Pastanın sahip olduğu güçlü yapıştırıcı özelliği sayesinde cam parçaları ya da küçük taşları eserinizde kullanabilir ve farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Kullanımı ilk başta zor gibi olsa da yapılmaya devam edildikçe el işçiliğini geliştiren çalışmalardan biri olan rölyef çalışmalarına siz de başlayabilirsiniz. Her türlü yüzeye uygulanabilmesi de mümkün olan pasta ile hayal gücünüzü birleştirebilirsiniz. Popülerliğini uzun süredir koruyan rölyef çalışması uygulanacak yüzey çeşitliliği fazla olduğu için kullanılmaya da devam etmektedir.

Rölyef Pasta Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Rölyef Pasta Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Rölyef çalışmalarında kullanılan ve yapılan çalışmaya kabartma ya da çökertme yapılarak ona boyut kazandıran bir teknik çalışmadır. Çalışmalarınızda kullanmak için aldığınız rölyef pastanın kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü çalışmalarda kullanılacak malzemeler, ortaya çıkacak ürünün düzgün ve güzel olmasını etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Hobi çalışmalarında kullanılacak olan rölyef pastalar kullanıma hazır ambalaj ile bulunur. Bu ürünler su bazlıdır. Rölyef pasta malzemesinin su bazlı olması, çalışmanın çabuk kurumasına olanak sağlar. Ayrıca su bazlı pastalar çalışma sırasında rahatsız edecek bir koku vermediği için rahat bir kullanım avantajı sağlar. Temizleme işlemini sadece su ile kolayca yapabilirsiniz. Bununla birlikte su bazlı olan rölyef pastalar zararlı kimyasal maddeler içermediği için sağlık açısından zararlı değildir. Kullanım amacına bağlı olarak farklı alanlarda kullanılacak rölyef pasta çeşitlerinde ise sentetik, silikon veya kauçuk katkı maddeleri de bulunmaktadır. Sentetik rölyef pastalarda silikon malzeme daha dayanıklı ve esnek olması sebebi ile sık tercih edilir. Eğer kendiniz rölyef pasta hazırlamak isterseniz bunu da çeşitli malzemeleri karıştırarak elde edebilirsiniz. Ev yapımında kullanılacak pastalarda genelde malzeme olarak tutkal, akrilik boya ve talk pudrası kullanılmaktadır. Aynı zamanda simli rölyef pasta ve varak kullanımı da rölyef çalışmalarında sık tercih edilen ürünlerdir. Rölyef çeşitleri alçak rölyef ve yüksek rölyef olmak üzere iki çeşittir. Ayrıca çalışmadaki ışık alma durumlarına ve yüzey şekillerine göre de yüksek, orta, alçak olarak çeşitlenmektedir. Çalışmada rölyef eğer yüzey üzerine çökertilecek şekilde yapılıyor ise buna alçak rölyef denilmektedir. Bu çalışmalarda kabartma yüzeyden çok az ayrılmaktadır. Madalyon ve para alçak yüzeydeki rölyef çalışmalarına örnek olarak verilir. Eğer yüzey alanına yükseltme işlemi yapılıyor ise de buna yüksek rölyef denir. Yüksek rölyeflerde yüzeyden oldukça yükselen kabartmalar yapılır. Kabartma tekniğinden olan rond bos kabartmalar da heykel görünümüne yaklaşan bir tekniktir. Kabartma çeşitleri dört adettir. Bunlar bakır kabartma, alüminyum kabartma, ahşap kabartma ve kağıt kabartmadır. Bakır kabartmalara rölyef pasta ile eskitme çalışması uygulanır. Her çeşit markada ve kalitede bulunan rölyef pastalar alınırken kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Çalışmalarınızda kusursuz bir görünüm istiyor ve kullanım süresinde sıkıntı yaşamak istemiyorsanız fiyatı normalin altında olan ürünleri tercih etmemeniz gerekmektedir.

Rölyef Pasta ile Yapılan Çalışmalar

Rölyef Pasta ile Yapılan Çalışmalar

Şablon ya da çeşitli kalıplar kullanılarak rölyef pastaları şekillendirmek mümkündür. Kullanılacak spatula veya plaka yardımı ile de şekillendirme yapılabilir. Rölyef pasta, beyaz tutkal ve evlerde kolayca bulunan buğday nişastası ile yapılan karışım ile de rölyef çalışması yapılabilir. Ayrıca bu karışım sayesinde yapılan çalışmaya yırtık bir doku efekti verilebilmektedir. Ahşap boyama esnasında da çok fazla kullanılan rölyef pasta çalışmalarını ahşap olabilecek her türlü yüzeyde uygulayabilmek mümkündür. Rölyef çalışması el sanatı ile uğraşan ustaların ya da el işini seven insanların yapmış olduğu zorlu çalışmalardan birisidir. Kabartma yapılan eşya ya da mobilyalarda rölyef pasta sanatı kullanılmaktadır. Rölyef çerçeve, rölyef mumluk, rölyef pano, kutu veya masa ve sehpa gibi mobilyalarda rölyef pasta sanatını görebilmek oldukça mümkündür. Hobi amaçlı da çok fazla kullanılan klasik rölyef pasta ahşap, metal, seramik, cam vb. gibi uygun yüzeylerde kullanılan ve yardımcı olacak stencil şablonlar ile çalışma sırasında kabartma yapmayı sağlayan spatula gibi gereçlerle işlem yapılan macun kıvamında çok fazla akıcı olmayan dolgu malzemesidir. Çalışmalarda boyut ve derinlik kazandıran klasik rölyef pastaların amacı sadece boyut da değildir. Kırılan ya da çatlayan yüzeyler için uygulanacak klasik rölyef pasta ile tamir mümkün hale gelir ve dolgu tadilat gereken alana doldurularak bu işlem gerçekleşir. Tamir edilen objede pürüzlü yüzey düzgün bir görünüme kavuşur ya da kırılan alan ürün pasta sayesinde gizlenmiş olur. Rölyef çalışması tamamlandıktan sonra ürünün kalitesine göre 2 - 6 saat arasında kurumaya bırakılması gerekmektedir. Kuruma sonrasında ise tamir edilen alan zımparalanarak işlem tamamlanmış olur. Rölyef çalışmasında en fazla tercih edilen su bazlı rölyef pastalar çok çabuk kuruma özelliğinde ve kokusuz oldukları için oldukça kullanışlıdır. Rölyef çalışması su bazlı ürün kullanılarak yapılıyor ise boyama işlemi de su bazlı boyalar ile yapılmaktadır. Bu çalışmalarda en fazla tercih edilen su bazlı boya akrilik boyadır. Çeşitli renklerde boya kullanmak da mümkündür. Boya renginde herhangi bir değişime sebep olmayan şeffaf rölyef pasta çeşitleri de bulunmaktadır. Boyanan yüzeyleri korumak ve dayanıklılığını artırmak için çalışmayı vernik ile bitirmek sanat eseri için avantaj sağlar.

Rölyef Pasta Kullanımındaki Yardımcı Malzemeler ve Renkli Boyalar

Rölyef Pasta Kullanımındaki Yardımcı Malzemeler ve Renkli Boyalar

Rölyef yapılırken şablon ya da stencil yardımı ile çalışma tamamlanır. Stencil tekniği uygulanarak yapılan rölyefler daha çok taş duvarda kullanılır. Yüzey boyamayı seven kişiler stencil tekniğini kullanır. Rölyef pastalarının farklı çeşitleri mevcuttur. İri taneli ya da ince taneli olan pastaların esnek ve renkli olmak üzere değişik çeşitleri de bulunmaktadır. İri taneye sahip pastaların macunları gözenekli yüzeye sahip olmaktadır. Bunun yanında ince taneli pastalar ise daha pürüzsüzdür ve ipeksi, yumuşak bir yüzeye sahiptir. Farklı yüzeylerde uygulanması mümkün olan rölyef pastaların uygulandıkları yüzeylerden olan deri ve tuval üzerinde kabartma için kullanılan esnek rölyef pasta sert zeminlerdeki rölyef çalışmalarında da kullanılır. Kuruduktan sonra plastik ve kusursuz bir yüzeye sahip olan esnek pastaların cilalanmasına gerek yoktur. Ancak iri ve ince taneli pastalar, rölyef çalışması bittikten ve kuruduktan sonra zımpara kağıdı ile zımparalanmalı ve pürüzsüz yüzey için cila olmalıdır. Farklı stiller elde etmek ve tasarımlar yapmak için metalik, antik, granit, buz, kristal ve dokulu gibi çok sayıda pasta çeşitleri bulunmaktadır. Hayalinizdeki çalışmayı ve efekti gerçekleştirebilmek için bu pastaları tek tek kullanabileceğiniz gibi birlikte de kullanabilirsiniz. Boyama gerektiren rölyef pastalar olduğu gibi metalik, renkli rölyef pasta çeşitlerinde boyama yapılmaya gerek yoktur. Çalışmalarda uygulanacak renk alternatifleri ise çok çeşitlidir. Gümüş, simli, bakır, altın renginin olabileceği gibi kırmızı, yeşil, mavi, mor, sarı, turuncu, pembe gibi alternatif renkler de bulunur. Kullandığınız renklere işleme başlamadan önce karar vermek daha düzgün bir yol kat etmenize olanak sağlar. Rölyef boyama çalışmalarından biri olsa da bu çalışmalarda renkleri birbirine karıştırmak ve üzerlerinde oynamak pek mümkün değildir. Bu nedenle çalışmanız için doğru renklere karar vermeniz gerekir. Akrilik boyalar kullanarak çalışmanızın daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız renk beyaz renk pasta ise boya biraz daha koyu bir tonda yansıma yapabilmektedir. Yüzeye boyama uyguladıktan sonra çalışmanıza dayanıklılık vermesi için vernik kullanmanız doğru bir karar olacaktır. Vernik çeşitlerinden mat ya da parlak olanı seçerek çalışmanıza şık bir görünüm katabilirsiniz. Hobi ya da profesyonel amaç için kullanmak istediğiniz rölyef pasta ve modellerine Trendyol ile karar verebilir ve sanatsal çalışmalarınıza başlayabilirsiniz.

 Rölyef Pasta Yapımı

Dönüşüm projelerimizde boya dışında en çok kullandığımız ürün genellikle rölyef pasta oluyor, gerek budak yapmak için, gerekse doku vermek için kullanıyoruz. Artan fiyatlar yüzünden ve eski mobilyalarını yenilemek isteyenler daha düşük maliyetle dönüşüm yapabilmek için araştırma içerisindeler. Özellikle evde rölyef pasta nasıl yapılır sorusunu eminim bir çok kez araştırmışsınızdır.

Rölyef pasta nasıl yapılır

Evde rölyef pasta nasıl yapılır, birazdan bu konuya geleceğim ama önce biraz sohbet edelim, giriş kısımlarında nedense hep çenem düşüyor:) 

Hobi sektöründe bazı ürünlerin hem gereksiz pahalı olduklarını hem de aynı ürüne satın almadan evde kendinizin de yapabileceğinizi düşünüyorum. Geri dönüşüm dediğimiz şey, adı üstünde artık kullanılmayan ya da eskiyen herhangi bir şeyin, yenisini almaktansa onu tekrar hayata döndürmek için yaptığımız bir projedir. Burada önemli olan geri dönüşümünde kullandığımız materyaller ya da malzemeler uygun fiyatlı olmak zorunda ki, proje maksadını aşmasın.. 

Örneğin evinizde olan bir vazoyu yenilemek ve eskitme havasında olmasını istiyorsunuz, piyasada size sunulan vazo eskitme örneklerine baktığınızda, en az ürün kullandıklarını görüyorsunuz. Şimdi bu ürünleri almak için ödediğiniz ücret ile inanın bana, HM marka bir vazo satın alabilirsiniz :) Emin olun bazı ürünleri almadan da, evde farklı malzemeleri bir araya getirerek, uygulama tekniğinizi değiştirerek bir çok ürünün muadilini yapabilirsiniz.

Örneğin daha önce yazdığım "Sadece 2 Malzeme İle Vazo Eskitme" tekniğinde olduğu gibi.. 

Çünkü her zaman savunduğum bir şey var ki, işi güzel yapan malzeme ya da ürün değil sizin yetenekli elleriniz ve hayal gücünüzdür.. 

Konumuza dönersek, rölyef pasta nasıl yapılır sorusuna vereceğim cevap ve tariflerim var. Daha önce instagram hesabımda @betidesign video olarak paylaşmıştım rölyef yapımını, ama orda özellikle ikinci yaptığım karışımda bir yanlışlık oldu ve rölyef tutmadı kabuk kabuk döküldü. Ona rağmen videoyu yanınladım ki, hep birlikte bir değerlendirme yapalım. İyiki paylaşmışım çünkü video altına çok güzel yorumlar geldi, herkes yıllarca kullandığı yöntemlerden bahsetti ve kendi uyguladıkları tarifleri verdiler. O yorumların bazılarınıda eklemek istiyorum ama önce evde rölyef pasta yapımı için bir tarif vereyim:)

Evde rölyef pasta yapımı

Evde Rölyef Pasta Nasıl Yapılır? 

Ev yapımı rölyef pasta tarifi

Malzemeler 

  • Tutkal
  • Nişasta ya da bebe pudrası
  • Su bazlı akrilik boya 
  • Bebe yağı (isteğe bağlı) 

Yapılışı

Burada ölçü vermedim ama özellikle kendi yaptığım karışımlardan yola çıkarak söylemek istiyorum tutkalı daha az kullanmakta fayda var, çünkü ben tutkalı fazla koyduğumda çatlamaların çok olduğunu gözlemledim. 

Yinede göz kararı ölçü vermek gerekirse, bir çay bardağı su bazlı boyanın içine yemek kaşığı tutkal ve kıvamı koyultmak için mısır nişastası ya da bebe pudrasını ekliyoruz. Sizden gelen yorumlarda saten alçı kullananlar olmuş, denemedim ama kıvam vermesi için gayet mantıklı, deneyebilirsiniz. Toz olanı harca yavaş yavaş ekleyerek ilerleyin, istediğiniz rölyef pasta kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Eğer daha kremsi bir yapıda olmasını isterseniz bebe yağı da ekleyebilirsiniz. 

Burada önemli olan yaptığınız karışımı çok bekletmeden kullanmak, uzun süre saklayabileceğinizi düşünmüyorum, çünkü ben aynı kapta iki karışım yapmıştım, kapta kalan ilk yaptığım karışımın arta kalanları, ikinci karışımda topaklanma sorunu olmuştu. Kıvam koyu olsun diye içine fazladan eklediğim nişasta yüzünden ikinci karışımım tutmadı ve kabuk gibi atmalar oldu. Benim deneyimlerim böyle :) O yüzden tutkal ve nişasta miktarını abartmamakta fayda var 👌

Şimdi gelelim sizden gelen yorumlara, paylaştığım video altında çok fazla yorum vardı, ben bir kaçını seçtim ve işte sizin tecrübe edipte yazdığınız tarifler..

Sizden gelen ev yapımı rölyef pasta tarifi ve yorumları

Blogta paylaşmak için izin almadım, o yüzden nolur nolmaz isimleri gizledim :) 

Ev yapımı rölyef pasta
Peki Beti senin favorin nedir? Sen rölyef yerine ne kullanıyorsun derseniz.. 

Hemen açıklayayım, ahşap macunu kullanıyorum 😊 Aslında bunu her fırsatta söylüyorum, ben yıllardır rölyef pasta almıyorum, sebebi ise içinden çok az çıkması:) Şimdiye kadar ben hep büyük projeler yaptım, gittiğim proje evlerinde karışım yapmak zaman kaybı olur, bu yüzden hep büyük boy ahşap macunu kullandım. Favorim ise Cuprinol ahşap macunu, sarı beyaz ambalajı var, Google'a yazarsınız çıkacaktır. Bir çok ahşap macunu denedim bunun yapısı ve kıvamını çok beğeniyorum. 

Masanın üzerine diyelim budak yapacaksanız, biraz sulandırıyorum macunu, su ekleyince dakika iyice rölyef kıvamı alıncaya kadar iyice karıştırın, sonra tıpkı rölyef gibi kullanabilirsiniz. 

Son olarak hobi sektöründe piyasada satılan rölyef pastalar maalesef üzerinde yazdığı gram ile içinden çıkan aynı olmuyor. Örneğin cc rölyef pasta içinden çıkan iki avucunuzu doldurmaz ama 1 kilo cuprinol ahşap macunu onun 4 katı fazlası gibi, üstelik fiyatı daha uygun 😉 

Tercih sizin istediğinizi yapmakta ya da almakta özgürsünüz, ben sadece size alternatif sunuyorum, bu postu beğendiyseniz ya da sorularınız varsa yorum bırakabilirsiniz &#;&#;

Rölyef pasta nasıl yapılır, evde rölyef pasta yapımı yapımı hakkında düşüncelerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

Rölyef yapımı

Rölyef

Rölyef tekniği nedir? Dekoratif boyama teknikleri arasında kendine ait bir yeri olan rölyef, 3 boyutlu, kabartmalı bir sonuç veren, göz dolduran çalışmalar yapmanızı sağlayan, özellikle dekoratif panolar için tercih edilen bir çalışma yöntemidir. Pek çok dekoratif boyama paylaşımımız var ve rölyef de onlardan tabii ki biri. Rölyef nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır, özellikle hangi çalışmalar için bu teknik tercih edilir, size yol göstermeye çalıştık.

Rölyef videoları, proje örnekleri

İzleyerek öğrenmek isterseniz diye, rölyef yapılışı videoları sunmaya çalıştık. Aşamalı fotoğraflı anlatımlarımızı da umarız faydalı bulursunuz. Marifetli hanımların ellerinden çıkan projeler de size rölyef tasarımlarınız için fikir verebilir.

Önce, oldukça zihin açıcı ve faydalı bulduğumuz bir video ile başlayalım isterseniz. Daha sonra sayfalarımızda dolaşmaya devam edin, madem ki bu tekniğe merak sardınız&#;

Çiçekli rölyef tablo

Merhabaa   Rölyef kabartma sanatı olarak geçiyor ve kağıtlarla neler yapacağımızı bize öğretiyor. Üç boyutlu olarak şekillendirme yaparak kağıdı sanat eserine çeviriyoruz. En az 10 kat olmak üzere kağıdımızda perspektife göre kesim yapıyoruz, ardından kağıttaki renklere göre kenarları boyayıp ütüleme

Video: Cam vazonun antik vazoya dönüşümü

Herkese merhaba. Yıllardır cam obje boyuyorum ve cam boyamanın çok keyifli bir hobi olduğunu düşünüyorum. Başlarda mutfak kavanozları boyayıp fırınlıyor ve sonrasında hamurla boyutlandırdığım resimleri obje üzerine yapıştırıyordum. Son zamanlarda ise boyut verme kısmını daha çok efekt boyaları ya da farklı

Dekoratif alçı tekniği ile rölyef tablolar

Merhabalar. Türkiye&#;de henüz fazla bilinmeyen bir sanatı sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Eğer sizler de benim gibi farklı hobiler arayışında iseniz gelin birlikte bu sanatı tanıyalım. Çıkış noktası Rusya olan bu sanatın adı &#;Sculpture Painting Paste yani Türkçe&#;ye çevirirsek heykel boyama sanatı

Jüt kumaş üzerine rölyef nasıl yapılır?

Jüt kumaş üzerine rölyef uygulaması nasıl yapılır? Rölyef sadece ahşap gibi sert malzemelerin değil, jüt, çuval kumaşı gibi yumuşak malzemelerin üzerine de uygulanabilir. Nasıl yapıldığını göstermek istiyorum. Bu arada bu yöntemle süslediğim jüt kumaşlarımla da elimde bulunan tüm camları süsleyip

Kağıt rölyef resim

Kağıt rölyef, diğer bir adı boyutlu resim. Kağıtların katmanlar halinde ayrı ayrı kesilip, bir form verdikten sonra yapıştırılmasıyla oluşuyor. Hoşunuza giden her türlü resmi üç boyutlu hale getirebilirsiniz. İnanilmaz sonuçlar ortaya çıkıyor. İnanılmaz zevkli bir çalışma. Sizin de ilginizi çekerse

Kağıt rölyef

Arkadaşım kağıt rölyef kursu veriyordu ve kursun bitimine 3 hafta kala kağıt rölyef hayatımda eksik kalmasın diyerek bu kursa katıldım. Fotoğraftan pek anlaşılmıyor sanırım ama tam 13 kat kalın kağıda fotokopi ve aralarında maket kartonlarından oluşuyor bu resim. O fotokopileri

Alüminyum rölyef mumluk

Çok hoş çok şık bir alüminyum rölyef mumluk çalışmasını sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah beğenirsiniz. Görünümü gayet otantik ve ilgi çekici. Masanızda sehpa üzerinde güzel görüneceğinden eminim. Hatta bu tür ürünlerin satışını da yapabilirsiniz. Çünkü artık el emeği ürünler çok sıkça

Fatih Sultan Mehmet rölyef pano

Vintage çalışmalarımın arasına bir de Osmanlı esintisi eklemek istedim. Fatih Sultan Mehmet panosunda Osmanlı renklerini ve motiflerini kullandım. Kavuğunu kadife iple sardım. Kaftanında yine kadife ip kullandım. Kaftanın yaka kısmında kürk kullandım. Kaftanın içliğinde ve kavuğunun tepesinde saten kullandım. Altını birkaç

Rölyef pastalı vintage tablo

Bu tabloda madam teması çalıştım. Arka fona rölyef çalıştım ve sprey boya uyguladım. Köşeleri çiçekler ve fransız dantel ile süsledim. Sprey boya renklerinin birbirine karışımını çok sevdim. Çok güzel bir fon oluşturdu. Diğer köşeyede kağıt bant ile kabartma yapıp üzerine

3 boyutlu vintage tablo

Kanvas tual üzerine çalıştığım 3 boyutlu vintage tablomu (diğer tablolarıma blogumdan ulaşabilirsiniz) sizlerle paylaşmak istedim. Yabancı sitelerden görüp denemeye karar verdiğim bu çalışmalarımda maalesef aradığım malzemeleri bulamadığım için birçoğunu kendim yapmak zorunda kaldım. Örneğin oymalı köşeyi bulamadım ve köpükten kestim. Pencereyi 2 kat

Rölyef pasta ve stencil ile saksı süsleme

Eski toprak bir saksıyı rölyef pasta ile desen yaparak süsledim, rengini değiştirdim. Saksıyı önce siyaha boyadım, daha sonra ponpon sünger yardımı ile griye boyadım. Rölyef pasta ve stencil ile desen yaptım. Siyah eskitme boyası ile eskittim, mat sprey vernikle birkaç

Rölyefli ahşap dosyalık

Daha önce şu yazımda bahsetttiğim ahşap dosyalıkların ikincisinde vintage bir görünüm elde etmek istedim. Bunun için dosyalığın içini ve dışını önce iki kat antik pembe ile boyadım. Ardından dosyalığın kenar kısmına stencil yardımıyla rölyef çalıştım. Böylece kabartmalı çiçekler elde ettim

Rölyef kabartmalı, folyo kaplama kutu

Ramazan boyunca sahura kadar yaptığım çalışmalardan biri. Farklı bir düşünceyle başladığım kutuyu, alüminyum folyo ile kaplayarak değişik bir sonuç çıkattım ortaya. Atölye yerine mutfağı kullanınca doğal olarak malzeme de oradan çıktı. Stencil ile desen çiziminden sonra, kontür rölyefle kabarttım ve

Rölyef pasta ve dekupajlı ahşap kutu

Bazen objeye uygun değil de resme uygun obje arıyor gözüm. Tıpkı bu resim için obje düşündüğüm gibi. Çok beğenmiştim ve geçen gün bu kitap şeklindeki kutuyu dolabımda görünce çıkarıp çalışmaya karar verdim. Rölyef pasta, yağlı boya eskitme ve dekupaj uygulayarak

Kedilerin manzara keyfi &#; rölyef pano yapımı

Birkaç yıldır tam anlamıyla yaşayamadığımız kar keyfi özleminden, eski kış gecelerine kadar hatıralar canlandı bir anda. Kış tatlı, hüzünlü ve heyecan dolu anılar ile kafamda canlanırken heyecan ve bir o kadar da korku dolu bir anı canlandı. Kısaca anlatayım; Bir

Ahşap plaka üzerine kırmızı balık rölyef

Memleket havası taşıyan ağaç plakalarım üzerine çalışmaya ara ara devam ediyorum. İşte bu seramik rölyef de onlardan biri oldu. Balığı bir cesaret kırmızıya boyadım, eh kırmızı cesaretin rengidir değil mi? Devam ve detay blogumda

Ahşap plaka üzerine seramik rölyef duvar süsü

Memlekette kestirdiğim ağaç dilimleri üzerine farklı çalışmalar yapmaya çalışıyorum. Bu balık figürünü de kendi hazırladığım malzeme ve seramik hamuru ile yaptım. Detayları öğrenmek isterseniz blogumda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası