hattat koyu bodrum nerede / Hattat-Cennet Koyu-Gölköy/Bodrum-MUĞLA

Hattat Koyu Bodrum Nerede

hattat koyu bodrum nerede

BODRUM PLAJLARI &#; YÜZMEK İÇİN EN GÜZEL KOYLAR

Bodrum&#;da nerede denize girilir? 67 mavi bayraklı plajı ile Bodrum ülkemizin en mavi bayraklı beldelerinden olunca &#;Bu da soru mu canım, maviyi ilk gördüğün yerde soyunmaya başla&#; diyebilmek isterdik ancak sahilleri parselleyen işletmeler ve yazın 10 milyonu görebilen nüfus nedeniyle, yazın Bodrum&#;da deniz keyfi yapmak mücadeleli bir hal alabiliyor.

Durum böyle olunca biz de Bodrumlular&#;a sorduk: Tatilciler Bodrum&#;u ele geçirdiğinde, siz nerelere kaçıyorsunuz? Bodrumlular söyledi, biz de tek tek gezip, favorilerimizi ve tüyolarımızı derledik.

Ayrıca Bodrum&#;da nerede ne yapılır, kaçırılmayacak ne var, en güzel sırları neler, tüm önerilerimizi de Bodrum gezilecek yerler yazımızda bulabilirsiniz.

Bodrum&#;da Günlük ve Saatlik Tekne Kiralamak

Her şekilde vardığımız sonuç: Bodrum&#;da denizin tadının en iyi tekne ile çıktığı. Tabii öyle dolmuş usulü işleyenen tur teknelerinden bahsetmiyoruz. Günübirlik veya saatlik tekne kiralayıp kendi programınızı kendinizin yaptığı bir turdan bahsediyoruz. Elbette bu tür bir program doldur boşalt tekne turlarından biraz daha fazla maliyetli ancak inanın bize 10 kere değer. Günlük veya saatlik kiralanabilen Bodrum teknelerini incelemek için tıklayın.

Ayrıca aklınıza karpuz kabuğu sokmak gibi olsun, Bodrum mavi tur için de Türkiye&#;deki en ideal destinasyonlardan. Bodrum çıkışlı günlük kiralanabilir mavi tur teknelerini incelemek için de tıklayın.

Bodrum Plajları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Kargıcak Koyu
  2. Peksimet
  3. Mazı Köyü Çakıllıyalı Koyu
  4. Mazı Köyü İnceyalı Koyu
  5. Mazı Köyü Hurma Sahili
  6. Kissebükü Koyu
  7. Gerenkuyu Küçük Sahil
  8. Gerenkuyu Büyük Sahil
  9. Ma&#;Kara Bungalow Beach
  10. Torba Sahili
  11. Adabükü Doktorlar Sitesi
  12. Başko Tatil Sitesi
  13. Feza Güney Beach
  14. Bardakçı Koyu
  15. Kumbahçe
  16. Taşburnu Halk Plajı
  17. Gümüşlük
  18. Karaada
  19. Bitez Sarnıç
  20. Aktur
  21. Sal
  22. Camel Beach
  23. Türkbükü
  24. Cennet Koyu
  25. Yalıkavak
  26. Akyarlar
  27. Aspat Beach
  28. La Mer Beach

Index

1. Kargıcak Koyu ♡

Bir kere baştan anlaşalım, buranın kıymetini bilmeyecek arkadaşlarınızı buraya götürmek yok. Burası bizce tüm listedeki en güzel koy. Hoş, zaten buranın yolunu görüp de geri dönmediyse, o da başkasının az gelişmiş dediği yeri, bizler gibi bakir ve güzel bulanlardandır. Yol konusunun açıldığı iyi oldu. Arabasına kıyamayanlar, iki kere düşünsün. 2 km kadar süren, oldukça bozuk bir yoldan ulaşıyorsunuz Kargıcak’a. Yalan yok, yol az gelişmişle bakir arasında bir yerde ama az sıkın dişinizi, sonunda sonunda zafer şarkıları söyletecek bir sahil önereceğiz size.

Eskiden buraya tekne turları düzenleniyormuş ve bu yüzden su bulanıkmış. Atılan yemek artıkları ve kalabalık da cabası tabii. Daha sonra tekne sahipleri arasında bir tartışma yaşanmış ve jandarma tekne sahiplerine buraya tekrar gelmemeleri konusunda ültimatom vermiş. İyi ki de vermiş. Çünkü günden güne eski bakir haline tekrar kavuşmuş Kargıcak. Burayı bilen insan sayısı çok az sayılmaz aslında ama hem Bodrum’a uzak olmasından, hem de yolunun çok düzgün olmamasından ötürü sadece buraya âşık insanlar bu zahmeti göze alıyorlar.

Yanınızda getirin!

Ayrıca buranın ıssızlığını da göz önünde bulundurarak yemeğinizle ve suyunuzla gelmeniz sizin yararınıza olur. Deniz gözlüğünüz de burada lazım olduğu kadar hiçbir yerde lazım olmayacak emin olun.

Kısacası kelimelerle ifade edilemeyecek bir güzellikte Kargıcak. Gelin burada yüzün, çadırınızı da atın ama ne olur Kargıcak’ın bu güzelliğine gölge düşmemesi için üstünüze düşeni de yaparak ayrılın bu koydan.

Burası, Kargıcak Balıkçı Koyu diye de geçer. Yan tarafındaki Seagarden’da işe çıkmayan tur tekneleri buraya yanaşır ve balık, salata ızgarada patates menusü yaparak dünyanın en güzel koyunda en taze yemeğini sunarlar size.

Kargıcak KoyuKonum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Konaklama Önerisi

En keyifli Kempinski. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

2. Peksimet

Peksimet bizim için Bodrum’un şapkadan çıkan tavşanı oldu. Harita uygulamamızda bile tam olarak çıkmayan Peksimet’e “Bir bakalım da burayı da görmedik demeyelim” diyerek girdik. Fakat Peksimet bizi motorumuzdan inip mayolarımızı giymeye mecbur bıraktı. Burada çok işletme yok. sahil kenarı restoranı hepi topu. Ve sahilin geriye kalan büyükçe kısmı halk plajı. Hem de işletmelerin şezlonglarına taş çıkartacak yenilikte ki belediye şezlonglarıyla dolu bu sahil. Ücretsiz şezlong iyi güzel tabi ama maalesef tuvalet ve giyinme kabini olmayışı büyük sıkıntı burada. Ama deniz çarşaf gibi ve sürekli ılık. Ayrıca sahil ve deniz tabanı tamamıyla kum. Hele akşamları burada bulunan iskeleden gün batımı tam bir görsel şölen.

Peksimet Plajı Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

3. Mazı Köyü ♡

“Yuh! Burası da mı Bodrum’a bağlı?” Vallahi bağlıymış. Haritadan bakıyoruz uzak, gidiyoruz gidiyoruz, yol bitmiyor. Nihayet vardık; sessiz, sakin bayağı, bildiğiniz köy işte. 🙂 Denizi taş ve çok güzel. Bodrum’un açık ara en güzel yerlerinden Mazı Köyü. Ağaçlıktan denize yaklaştığınızı bile anlamıyorsunuz uzun süre. Sonra bir iki yol ayrımı çıkıyor karşınıza bu küçücük köyde üç tane birbirinden güzel koy var.

Çakılyalı Koyu

İlk koy, yani Çakıllıyalı, çok büyük sayılmaz, iki üç tane pansiyon kılıklı otel var sahilde. Öyle büyük oteller canlanmasın gözünüzde. İki üç katlı direk otel sahibiyle muhatap olduğunuz bahçe içinde sevimli sevimli yerler buralar. İşletmecileri buralı köylüler ve pek tatlı insanlar, yanlarında da köylüler çalışıyor. Sahilin sonunda ağaçlık bir alanda mevcut. Bu alan çadır atmak için oldukça müsait. Otellerden birisinin sahibi olan abla çadırla gidecek arkadaşlar için “İsteyen duşu bile gullanabilii abam. Ondan da para alacak değiliz herhal. Hayrımız oluveri” dedi. Ama yanlarında çalışan köylü teyzelerden yıkadıkları duşun kumlanmasını istemediği için &#;Duş almak yasak bundan gayri&#; de yedik. 🙂 Her şeyiyle çok minnoşlar ama. Otelin restoranı otel dışı misafirlere de açık bu arada.

İnceyalı ve Hurma Sahili Koyları

İkinci ve üçüncü koylar, yani İnceyalı ve Hurma Sahili koyları, aslında tek bir koy gibi ama denize uzanan bir kayalık ikiye ayırmış bu koyu. Bu koylar ilk koya nazaran daha büyükler. Ama daha az işletme var buralarda. İlk koydaki sakinlik ve huzur bu koylarda da mevcut. Hatta tam kitap yazmalık inziva yeri.

Deniz her üç koyda da tertemiz ve dalgasız. Sahil taşlık. Su genelde ılık. Mazı’da konaklamada diğer Bodrum beldelerine göre oldukça makul. Üç öğün yemek dâhil konaklama kişi başı lira. Yemekler de hakiki zeytinyağıyla hazırlanıyor onu da belirteyim 🙂 Bodrum’u gezeyim göreyim diye değil de güzelce kafamı dinleyeyim diye çıkıyorsanız varış noktanız Mazı olmalı.

Trekking severlerin dikkatine Karia Yolu Bodrum etabı buradan geçiyor. Bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Mazı Köyü 1. KoyKonum için tıklayın. Haritada 3 numara.
Mazı Köyü 2. Koy Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.
Mazı Köyü 3. Koy Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Kissebükü Koyu

Bir de Kissebükü Koyu var. Gelmesi biraz zahmetli ama geldiginizde kesinlikle değecek. Dalgasız bir denizi, akvaryumdan daha berrak bir suyu var. Aynı zamanda koy arkeolojik kazı alanı. Genellikle koya lüks yatlar ve tekneler demirliyor. Koya inen yol belli biyerden sonra stabilize ve bunun son 1,5 kilometrelik kısmı yoğun taşlık. Ama dikkatli sürdüğünüz sürece normal araçlarla gelinemeyecek bir zorluğu yok. Sahilde karavanla kamp yapanlar ve çadırda kamp yapanlar göreceksiniz. Siz de yanınızda kamp sandalyelerinizi, masanızı, semsiyenizi getirin çünkü burada şezlong şemsiye kiralama opsiyonu yok. Sadece çay, kahve, bira ve gözleme satan yerel halk var. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

funduszeue.infoı

Yalı, yalın ve güzel. Kempinski&#;nin Bodrum&#;da burayı seçmesine şaşırmamalı. Kempinski açılana kadar burası pek dışarıdan gelenlerin radarında yoktu, hala da pek yabancının bildiği söylenemez. Zaten turistik yerlere ters istikamette, güneydoğu yönünde kalıyor kalıyor.

Tesis var mı?

Büyük ve küçük sahil olarak iki plajdan oluşuyor. Küçük plajda belediyenin işlettiği bir kafe var. Fiyatlar gayet uygun; 2 kişilik yemek ortalama 30 Lira, alkollü içecekler 10 Lira civarında. Yani gün batımında sahilde bira patates & bira patlatmalık. Tuvaletler, soyunma kabinleri ve duşlar yeterli ve düzenli olarak temizleniyor.

Diğer sahil ise Gerenkuyu olarak geçiyor. İlkine nazaran daha büyükçe ve içerisinde hiç bir şey yok. Koca bir ‘Ağaoğlu Otel Arazisi’ levhasını saymazsak tabi. 🙁 Bu levha uzun süredir buradaymış ve olası tepkilerden çekinildiği için henüz kazma vurulmadığı söyleniyor. Kumsalı oldukça geniş olan sahilde sezon boyu orada kalan bir karavan ve çadır görmek mümkün. Çadırınız sırtınızda buraya geldiyseniz sizin de kendinize uygun bir köşe bulmanız çok zor olmayacaktır. Umarız Gerenkoyu hep de böyle kalır.

Gerenkuyu Küçük Sahil ve Belediye KafeKonum için tıklayın. Haritada 7 numara.
Gerenkuyu Büyük SahilKonum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Ma&#;Kara Bungalow Beach Restaurant: Yalıçiftlik Halk Plajı tarafında plajını kullanabileceğiniz bir beach ve bungalow işletmesi. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Konaklama Önerisi

En keyifli Kempinski.Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

5. Torba

bodrum-torba

Torba Koyu, havaalanından Bodrum merkeze giderken yolun aşağı yukarı ortasında, sağ tarafta kalıyor. Biz Güvercinlik ve Torba çevresine bayılıyoruz çünkü Bodrum&#;daki ender ormanlık yerlerden. Bodrum&#;da maki hakimken, bu koylarda sırtınızı tüm dağı kaplayan yemyeşil ormanlara yaslıyorsunuz. Sakinleri arasında oyuncular, yazarlar olmasına rağmen Yalıkavak gibi değil, hala mütevazi bir yer. Denizin suyu ılık ve gerçekten berrak. Bunun sebeplerinden biri de denizin taşlık olması.

Tesis var mı?

Torba Plaj&#;ındaki belediyenin cafesi hem diğer mekanlara göre daha ferah, hem de belediye işletmelerinden hiçte alışmadığımız şekilde gayet başarılı işletiliyor. Tuvaletler, duşlar, soyunma kabinleri bakımlı ve tertemiz. Bodrum&#;daki fiyatlar ile karşılaştıracak olursak ücretler gayet makul kalıyor. Kahvaltı tabağı 16 lira örneğin. Menü çok fazla çeşit yok ama başka birşeyler yemek isterseniz Torba&#;da alternatif bol.

Torba Kafe-Plaj Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Favorilerimiz

1. Ama bizce Torba’nın en güzel yerleri buradan biraz daha ileride.

Yürüyerek: Torba Kafe&#;den sonra yoldan düz devam ettiğinizde bir süre sonra yol bozuluyor ve hatta yol olduğunu öne süremeyeceğimiz kadar kötüleşiyor.  dakika kadar yürüdükten sonra ta da! gözlerden uzak, size tahsis, harika bir sahildesiniz! Terlikle yürümeye uygun olmadığını da söyleyelim ki yarı yoldan dönemeyesiniz.

Araç ile:Araçlılar içinse önerimiz altı yere yakın araçla buraya girmemeleri. Ama panelvan tarzı bir araçla bu yolu kat etmek çok zor da değil. Ama buraya arazi aracı, enduro bir motosiklet veya bir dağ bisikletiyle geliyorsanız bu yolun keyfe dönüşeceğinde şüphe yok. Araçla ortalama dakikalık bir seyahatin ardından çok hoş bir sahile ulaşıyorsunuz. Ve bu sahil el değmemiş denizi, hala bozulmamış sakinliğiyle sizleri karşılıyor. Deniz tertemiz ve öyle berrak ki derin olmasına rağmen dibi görmek mümkün. Ayrıca burada çadır kurarsanız veya örtünüzü serip güzel bir piknik sofrası hazırlarsanız da kimse karışmayacaktır. Az ileride bir site var ancak sitenin kendi iskelesi olduğu için bu güzelliği paylaşmaya bir itirazları yok şimdilik.

2. Burası özel tekne turu için de tercih edilebilecek bir yer.

Bodrum&#;un diğer taraflarındaki gibi öyle her yüzme molasında 20 tur teknesi birlikte durup birlikte kalkmıyor. Daha sakin ve bakir.

Konaklama Önerisi

Sanat eserleriyle dolu olan butik otel Casa Dell&#; Arte bizce tüm Bodrum&#;un en hoş otellerinden. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

6. Doktorlar Sitesi, Adabükü

Adabükü Doktorlar Sitesi&#;nin hakim olduğu Bodrum koyları, Bodrum&#;un en güzel en bozulmadan kalmış yerlerinden. Tıpkı Aktur gibi, Doktorlar Sitesi de Bodrum&#;un en eski ve köklü sitelerinden. Yaş ortalamasının bir hayli yüksek olduğundan mıdır bilinmez ama inanılmaz sakin ve huzur dolu bir yer. Denizi masmavi, berrak ve dalgasız. Denizine girebilirsiniz ancak şezlong ve duş için buranın sakini olmanız veya burada oturan birinin misafiri olmanız gerekiyor. Doktorlar Sitesi&#;ni 10 dakika daha geçince karşınıza çıkacak Başko Sitesi&#;nin de denizi güzel ve halka açık.

Adabükü Doktorlar Sitesi Konum için tıklayın. Haritada 11 numara. Başko Tatil SitesiKonum için tıklayın. Haritada 12 numara.
Bu nedenle içeri giremiyorsanız bu civarda denize girmek için Feza Güney Beach gibi alternatif yerleri denemenizi öneririz. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

7. Bardakçı Koyu, Eskiçeşme Ve Kumbahçe Sahili

Bodrum merkeze komşu olan Bardakçı Koyu, Eskiçeşme&#;ye bağlı, akvaryum gibi suyu olan, balıklarla yüzebildiğiniz bir koy. Neredeyse tüm koy otel işletmelerince parsellenmiş olduğundan denize girilecek yerler de ne yazık ki bu otel ve işletmelerin kotrolünde. Ücretli şezlong ve şemsiye hizmeti veriyorlar. Halk plajı da var ama biraz küçüfunduszeue.info için tıklayın. Haritada 14 numara.

Kumbahçe de Bodrum merkezin bir diğer komşusu. Kumbahçe sahili ise Bodrum Kalesi&#;ne karşı yüzme deneyimi ve günbatımı sunan, salaş ama keyifli bir sahil. Her ne kadar adı Kumbahçe olsa da sahili kumluk değil küçük taşlık. Akşam için de yine kale manzaralı bir yürüyüşe hayır denmeyecek yer. Denize girmek için Bodrum Halk Plajı da var. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Taşburnu Halk Plajı ise Kumbahçe’ye 3 kilometre mesafede çok yeni düzenlenmiş bir halk plajı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeri ve ’da açılmış çok yeni bir işletmesi var. Fiyatlar çok uygun, denizi çok güzel, hizmet kalitesi yüksek. Sahil şeridi ve kumluk plajı yok. Set set düzenlenmiş kısımdan direkt denize giriyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

8. Gümüşlük (Pek Bu Listeye Uymadı Ama&#;)

gumusluk-bodrum

Bakmayın, aslında Gümüşlük bu listeye uygun bir aday değil. Acı bir şekilde sezonda denizdeki insan sayısı karadakini geçiyor ve denizi de biraz yosunlu. Ama yine de Gümüşlük sezon sonunda ve başında sevilesi oluyor çünkü deniz-kum-güneş üçlüsünün yanında yanında aktivite ve deniz sonrası için de hoş ortamlar da vaad ediyor. Tekrar ediyoruz, sonra kucak kucağa oturduk demeyin: Sezonda ana baba günü olabiliyor. Haritada 17 numara.

Denizde cup cup yüzdük, güneşte cos cos yattık. Sonra şezlongda yat yat içimiz baydı di mi&#; Kıyıya çok yakın olan Tavşan Adası&#;na denizden yürüyoruz. Bel hizasını hiç geçmeyen derinlikte ki bu yol sizi birazcık ıslatsa da (ki zaten plaja bunun için gelmedik mi zaten?), keyifli. Hele bi de gün batımında&#; Gümüşlük’te kano veya paddleboard kiralayabileceğiniz bir işletme de mevcut. Paddleboard&#;un saatlik kirası 40 Lira, kano kirası da saatlik 20 Lira.

Deniz sonrası Gümüşlük

Yüzdük, yürüdük, paddleboard yaptık, güneş veda pozisyonuna geçti. Sahildeki Jazz Cafe&#;de bir akşam birası, oh mis&#; Ama mideyi şişirmeyin, sırtlardaki Limon Gümüşlük bizim tüm Bodrum&#;da en sevdiğimiz yerlerden. Bahçe içindeki restoran tatlı mı tatlı, biraz anne, biraz da tasarımı eli değmiş gibi. Ancak akşam yemeği içinse rezervasyon şart. Bu arada öğle yemeği unutmuşuz. 🙂  Sahilden metre kadar içeride, mandalina bahçelerinin içinden geçerek gidilen Hayat Cafe iyi bir pitstop. Bahçe kapısından girerken ağaçlar cafe görünmüyor. O denli doğayla bütünleşmiş, mütevazı bir yer burası. Çalışanlar da güler yüzlü ve ilgili. Yemekler gayet lezzetli ve fiyatlarda 2 kişi yemek+içecek ortalama Lira civarında. Buraya kışın gelirseniz işletmenin bahçesinden mandalina aşırmanıza da müsaade ediyorlar ayrıca. 😀

Hayat Kafe Konum için tıklayın.
Kano Kiralama Konum için tıklayın.

Konaklama Önerisi

Alaçatı otellerine benzeyen Misket Otel Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

9. Karaada

Bodrum Körfezi içinde yer alan Karaada, tekne turlarının ve şahsi teknelerin bir numaralı demirleme noktası. Hele ki adanın arka tarafında Poyraz Koyu var ki denize gireceklerin bir numaralı adresi. Burada dalış da yapılıyor. Turkuaz renkte muhteşem bir denizi var. Kıyıda yaban domuzları ve eşekler denizde de rengarenk balıkların olduğu bir cennet. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.


&#;Biraz Da Turist Olalım&#; Derseniz&#;

Sarnıç, Bitez

Tatlı bir cafeden Bitez&#;in en piyasa (ama ortamı düzgün Allah için) beach clubı olmaya doğru giden yer. Aslında sahili de yok, taşlığın üzerine kurulmuş bir iskeleyi işletiyorlar. Ayrıca Bitez’e kadar gelmişken Bitez Dondurmacısı’na uğramadan buradan gitmek olmaz, karadutlu dondurması çok meşhur. Tüm dondurma çeşitleri çok doğal burada. Bitez Dondurmacısı konumu için tıklayın. Bodrum yerel yemeklerini tatmak isterseniz de Bitez’den Konacık’a doğru giderken Kısmet Restoran&#;ı sorun. Anayol üzerinde ki Finansbank&#;ın hemen arkasında saklanıyor. Öğlenleri açık, 4&#;ten sonra da pek yemek kalmaz, ona göre! Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Aktur, Bitez

Aslında burası bir site. Dışarıdan insan giremiyor ama insanların eş dost bulup ayarlayıp veya devremülk kiralıyıp sıkça tercih ettiği plajlardan. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Sal Bodrum, Ortakent

Ortakent’in yazında en popüler buluşma noktası. Gündüz laptopunuzu ve kahvenizi alıp çalışabilmeniz için sakin bir alanı bulunuyor. Yine gün içinde denize girmek, iyi yemek ve müzik eşliğinde sosyalleşmek isterseniz de ideal yerlerden. Hayvan dostu bir mekan. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Camel Beach, Kargı

Buranın coğrafyasına bayılmamak mümkün değil. Ancak yazın ortamı biraz keşmekeşli oluyor. Develerle tur yaptıldığı için bu ismi almış (hala da mevcut bu turlar.) Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Türkbükü

Televizyonlarda ünlüleri yüzerken gördüğünüz Bodrum var ya, hani lahmacunun 50 TL&#;den satılması ile gündem olan, işte o Bodrum burası. Tüm deniz kenarı kısımlar işletmeler, siteler vs. tarafından kapatılmış ve bu mahalleler küçük sahil kasabası çizgisinden epeyce uzak. Popüler mekanlar: Maça Kızı, Gizia, Kuum, Swim Club, Galen. Gece içinse Sess. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Cennet Koyu, Göltürkbükü


Cennet Koyu, merkeze uzak konumu ve korunaklı bir koya nazır masmavi deniziyle tüm bölgedeki saklı cennet. Suyun rengi, kıyıya kadar inen ormanıları ile harika bir yer. Ama Haziran&#;a kadar bu cennetin tadını çıkardınız çıkardınız, sonra çok kalabalık ve tatsız oluyor.  Korunaklı olması sebebiyle tekneler de doluşunca iyice tadı kalmıyor. Burada halk plajlarından ziyade, Amanruya ve Mandarin Oriental gibi ultra lüks otellerin plaj işletmeleri var. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Yalıkavak

Yalıkavak şüphesiz Bodrum&#;un en gözde yerlerinden ancak kuzeydeki beldenin denizi çok dalgalı ve Bodrum&#;da bu kadar güzel koy varken bizce denize girmeye gidilecek yer değil. Yemek ve eğlence yerleriyle Palmarina Marina ve Xuma Beach de buranın en popüler mekanları. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Akyarlar

Akyarlar&#;da Bodrum&#;un en güzel denizlerinden birini bulacaksınız. Çok temiz, soğukluğu da öyle kararında ki insanın çıkası gelmiyor. Denizi ciddi berrak ve çok rüzgar olmadıkça dümdüz. Senelerdir sessiz sakinliği, az bilinirliği ve müthiş denizi sayesinde özellikle Bodrum yerlisinin gözdesi olsa da, diğer yerlerde olduğu gibi burası da yavaş yavaş keşfedilmeye başlanmış. Yani tatil zamanlarında kalabalık görürseniz &#;Hani sessiz sakindi?&#; dememeniz için uyaralım, artık saklı cennet durumu turistlerin öğrenmesiyle mazi olmuş. Meteor Beach buranın en sevilen plajlarından, restoranı da var. Karaincir ve Xanadu da diğer alternatifler olabilir, Xanadu biraz yüksek fiyatlı aklınızda bulunsun. Konum için tıklayın. Haritada 26 numara.

Yine Akyarlar&#;a bağlı olan Aspat ise buraya yeni açılan ve sahile yeni bir çehre kazandıran Anthaven ile son yıllarda yeniden canlanıyor. Aspat&#;ta denize girmek için Anthaven içindeki otele bağlanmış Aspat Beach&#;i kullanabilirsiniz. Giriş ücreti var ama çok keyifli bir sahil düzenlemesi yapılmış. Konum için tıklayın. Haritada 27 numara.

Veya yine Aspat mevkiindeki eli yüzü düzgün bir beach club olan La Mer Beach&#;i tercih edebilirsiniz. Sahili ince kumlu olmasına rağmen dalgasız olduğu için su çamurlaşmıyor. Sığ bir denizi olduğu için de çocuklu ailelerin tercihi ama suyu biraz soğuk. Konum için tıklayın. Haritada 28 numara.

&#;Sahilde Boş Boş Oturursam İçim Şişer&#; Diyenler İçin

Anlaşılan aylaklık sizin de bizim gibi kimyanızı bozuyor. 🙂
O zaman 2,5&#;tan 3 önerimiz var:
1. Bodrum, Gündoğan&#;da rekortmen hocadan serbest dalış öğrenebilirsiniz!
2. Kendinize bir windsurf okulu şeçebilirsiniz
2,5. Bodrum kitesurf için bir Akyaka değil ama neden olmasın? Bodrum&#;daki kitesurf olanaklarını öğrenmek için tıklayın.

01 Nis Göltürkbükü Gezilecek Yerler

Saat: hGezi Rehberi

Bodrum denilince ilk akla gelen bölgelerden biri olan ve Bodrum Yarımadası’nın kuzey doğu bölümünde yer alan Göltürkbükü, çam ormanlarıyla kaplı doğası ve ünlü plajıyla her yıl çok sayıda turistin akınına uğruyor. Mandalina bahçeleriyle de ünlü olan bu tatil yöresi, bir yandan eşsiz doğasıyla sakin tatil arayışında olanları kucaklarken, diğer yandan hareketli gece hayatıyla da dikkatleri çekiyor.

⇒ Otelleri İnceleyin

İçindekiler

Göltürkbükü’ne Nasıl Gidilir?

Göltürkbükü’ne ulaşım Bodrum üzerinden sağlanıyor. Bu nedenle farklı şehirlerden bölgeye ulaşmak için dilerseniz havayolunu, dilerseniz de birçok şehirden Bodrum’a hareket eden şehirlerarası otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Bodrum Milas Havalimanı’ndan Göltürkbükü’ne gitmek için öncelikle Bodrum merkeze ulaşmanız gerekiyor. Bunun için toplu taşıma veya taksi kullanabileceğiniz gibi özel transfer hizmetlerinden de faydalanabiliyorsunuz. Yaklaşık 40 dk süren 36 km’lik bir yolculuk sizleri bekliyor. Bodrum merkez ile Göltürkbükü arası mesafe ise 17 km. Merkezden dolmuş veya minibüslerle Göltürkbükü’ne ulaşılabiliyor.

Özel aracıyla gelenler için ise şu hatırlatmayı yapmakta fayda var: Bodrum’a gelmeden önce Torba sapağından döndüğünüzde devamında Göltürkbükü tabelası karşınıza çıkıyor. Bu tabelayı takip ederek Göltürkbükü’ne ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

göltürkbükü bodrumGöltürkbükü Gezilecek Yerler

Göltürkbükü’nde gezilecek yerleri görmek için en ideal zaman bahar ayları denilebilir. Bahar aylarında havalar ısınmakla birlikte yaz aylarının kalabalığı henüz başlamamış oluyor. O nedenle imkanınız varsa bu bölgeleri gezmek için bahar mevsimini tercih etmelisiniz. Göltürkbükü’nde gezilebilecek çok sayıda yer olmakla birlikte bunlar arasında ön plana çıkanlar şunlardır:

 Cennet Koyu

Mavi bayraklı plajıyla Cennet Koyu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ilık ve berrak deniz suyu, sığ olması nedeniyle özellikle çocuklu aileler için güvenilir bir deniz ortamı sunuyor. Muhteşem manzarasıyla huzur veren bu doğa harikası ortamda herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu sayede doğa korunabiliyor. Deniz kenarında oturmak için kendi sandalyenizi veya havlularınızı getirmeniz gerekiyor.

Cennet Koyu’nda kamp yapmak isteyenler için kamp alanları da bulunuyor. Çadır kurmak ve karavanla giriş yapmak ücretsiz. Çadır kurmak için kocaman bir orman bölgesi bulunuyor. Bu bölge dışında ise çadır kurmak ve ateş yakmak kesinlikle yasak.

Cennet Koyu Bodrum

Yeşilin ve temiz havanın tadını yürüyüş yaparak çıkartmak isteyenler için Likya yürüyüş yolu bulunuyor. Likya yürüyüş yolu esasen Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan doğa ile iç içe bir yürüyüş rotası.

Cennet Koyu’na giriş ücretsiz. Yalnızca aracınızı park etmeniz durumunda otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Aracınızı yolun yukarısına park ederek yürümeyi tercih ederseniz herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Madnasa Antik Kenti

Bir Leleg kenti olan ve Göl Köy ile Türkbükü koyu sırtlarında yer alan Madnasa Antik Kenti hakkında maalesef çok fazla bilgi bulunmuyor. Bunun sebebi bölgede yeterli sayıda araştırma yapılmamış olması. 

Yapılan az sayıdaki arkeolojik kazıda yalnızca birkaç kalıntı ve kaya mezarı elde edilebilmiş durumda. Ayrıca kule ve surlardan oluşan harabeler görülebiliyor. Eklemek gerekir ki Lelegler’in Yunanlılar gelmeden önce Ege’nin yerlisi olan halk olduğu düşünülüyor.

Kunt Model ve Minyatür Müzesi

Göltürkbükü’ne gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan bu müzede çeşitli maketler ve modeller sunuluyor. Müzenin eserleri, Osmanlı Donanması, Türk Kayıkları, Osmanlı Figürleri, Medeniyet Figürleri, 1. ve 2. Dünya Savaşı Uçak ve Zırhlı Araçlar, Antik Savaş Arabaları, Koleksiyon Arabaları Galerisi ve Deniz Antikaları Koleksiyonu olmak üzere sekiz alt kategori halinde konuklarını karşılıyor. 

Ücretsiz şekilde gezebileceğiniz müze hafta içi her gün mesai saatleri içinde sizleri bekliyor.

Göltürkbükü ile Türkbükü Aynı Yer mi?

Göltürkbükü ile Türkbükü aslında aynı yer olmakla birlikte bu konuda bilinmesi gereken önemli bir detay var. Şöyle ki Türkbükü herkesin adını sıkça duyduğu, ünlülerin her yaz akın ettiği sahil yöresi. Bu sahilden 1 km uzaklıkta oldukça şirin bir köy yer alıyor. Bu köyün adı da Göl köy.

göltürkbükü yat turu

Zaman içinde bu köy ile sahil beldesi bir bütün olarak kabul edilmiş ve yılında iki isim birleştirilerek bu bölgenin tamamına Göltürkbükü denilmeye başlanmış. Kısacası Göltürkbükü denilen bölge ünlü Türkbükü Plajı’nın yanı sıra şirin bir köy olan Göl Köy’ü de içine alıyor.

Göltürkbükü’nde Nerede Kalınır?

Bodrum Türkbükü misafirlerine tatil anlayışlarına göre farklı alternatifler sunabilmesiyle ön plana çıkıyor. Göl köy tarafı daha ziyade sakin ve dingin bir tatil anlayışına sahip olan turistlerin tercih ettiği bir bölge. Genellikle yerli turistler bu bölgeyi tercih ediyor. Türkbükü tarafı ise daha canlı, eğlenceli ve aktif gece hayatı olan bir bölge. Bu özelliği ile Türkbükü bölgesi daha çok yabancı turistler tarafından tercih ediliyor.

Her iki bölgede de konaklayabileceğiniz Göltürkbükü otelleri bulunuyor. Tercihinizi yaparken sakin bir bölge olan Göl Köy Plajı’na mı yoksa daha hareketli olan Türkbükü Plajı’na mı yakın olmayı istediğinizi belirlemenizde fayda var. Hangi tür tatili seçerseniz seçin Türkbükü otelleri arasında her bütçeye uygun alternatif konaklama yerleri olduğunu da görebilirsiniz.

Göltürkbükü’nde Neler Var?

Bodrum yarımadası bilindiği üzere oldukça geniş bir bölge. Yakın çevrede gezilebilecek tarihi yerlerin yanı sıra tekne turu yapmak da oldukça cazip bir alternatif. Göltürkbükü’nde günlük ve haftalık özel tekne turlarına katılabiliyorsunuz. Bu turlar genellikle saat civarı başlayıp akşamüstü saat ’ye kadar devam ediyor.

Göltürkbükü Bodrum Yat Turu

Her turun kendine ait farklı farklı programları olmakla birlikte genel olarak Kızılkoy, Hattat Koyu, Tavşan Adası, Pırasa Adası ve Cennet Koyu gibi ünlü yerleri görme imkanı sağlıyor.

Bunun dışında parti ve eğlence ağırlıklı turları da tercih etme şansınız var. Bir yandan Bodrum koylarını gezerken diğer yandan teknede köpük partileri ve eğlenceli yarışmalar ile hareketli bir gün geçirebiliyorsunuz. Tekne turu seçimi yaparken verilen fiyata yemeğin dahil olup olmadığını mutlaka sormalısınız.

Tekne turları haricinde elbette ki plajlar tatilin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ücretsiz girilebilen Göltürkbükü Plajı pırıl pırıl denizi ve tertemiz kumsalıyla sizleri bekliyor. Öte yandan Beach Club gibi bir mekan arayışındaysanız Picasso Beach Club, Çilek Beach Club ve Bük Beach Club en çok tercih edilen işletmeler arasında yer alıyor.

göltürbükü plaj

Göltürkbükü’nde Ne Yenir?

Yeme içme konusunda da oldukça zengin bir tatil beldesi olan Göltürkbükü’nün özellikle deniz ürünleri ve zeytinyağı oldukça popüler. Özellikle dil balığı mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Bodrum Balık Masası

Oldukça hareketli bir bölge olmasına bağlı olarak Göltürkbükü’nde çok sayıda cafe ve restoran bulunuyor. Tost, su böreği, gözleme ve mantı gibi hamur işi yiyeceklerin yanı sıra ızgara et ve tavuk yiyebileceğiniz çok sayıda restoran mevcut. Ayrıca Ege’nin meşhur zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasını mutlaka denemelisiniz.

Göltürkbükü balık restoranları açısından da oldukça zengin. Tercihiniz bu yönde olursa İran cacığının tadına mutlaka bakmalısınız. Köy süzme yoğurdu kullanılarak hazırlanan bu cacığın özelliği şam fıstığıyla üzümün yanı sıra Ege’nin çeşitli acı otlarıyla tatlandırılmış olması. Ayrıca yerli ve yabancı çok sayıda içki ile kokteyl çeşidi de sizleri bekliyor.

Siz de doğanın güzellikleri içerisinde hem huzuru hem de eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz bir tatil arayışı içindeyseniz, Göltürkbükü yöresi sizin için uygun bir seçenek oluyor.





📍Hattat Koyu ile Türkbükü arasında yer alan, Çağdaş Holding'in projelerinden biri olan Cennet Koyu Evleri hayatınıza eşsiz ayrıcalıklar katmak için sizi bekliyor. 📍Cennet Koyu Evleri is one of the exclusive projects of Çağdaş Holding, located at Cennet Bay between Türkbükü and Hattat Bay. It's a paradise on earth that offers all the beauties of nature. ☎ +90 48 48 funduszeue.info #bodrum #cagdasvillas #türkiye #rental #houses #tatilvillası #holiday #residance #concierge #bodrumtatili #bodrumdatatil

📍Hattat Koyu ile Türkbükü arasında yer alan, Çağdaş Holding'in projelerinden biri olan Cennet Koyu Evleri hayatınıza eşsiz ayrıcalıklar katmak için sizi bekliyor. 📍Cennet Koyu Evleri is one of the exclusive projects of Çağdaş Holding, located at Cennet Bay between Türkbükü and Hattat Bay. It's a paradise on earth that offers all the beauties of nature. ☎ +90 48 48 funduszeue.info #bodrum #cagdasvillas #türkiye #rental #houses #tatilvillası #holiday #residance #concierge #bodrumtatili #bodrumdatatil

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası