birikim yapmanın yolları / Tasarruf Etme ve Para Biriktirme Yöntemleri - Blog Param

Birikim Yapmanın Yolları

birikim yapmanın yolları

Para nasıl biriktirilir? D&#;ş&#;k b&#;t&#;e ile birikim yapmanın yolları Kredi kartı, banka hesabı, bor&#;lar

Bugün Dünya Tasarruf günüTasarruf bireyler kadar ülke ekonomileri için de önemli. Tasarrufla sadece evimizin bütçesine değil, gereksiz tüketimin önüne geçerek doğaya da katkı sağlıyoruz. Peki nasıl tasarruf edebiliriz? İşte tasarruf etmenin 11 kolay yolu

1 TASARRUFAEVDEN BAŞLAYIN

İlk olarak evinizde gereksiz harcamaların önünü kesin. Gerçekten işe yarayacak mı yoksa evin bir köşesine atılacak mı diye düşünün. Elektrik faturalarını azaltmak için enerji tasarruflu ürünler kullanın. Yalıtımınızı doğru yapıp doğalgaz faturalarını düşürün.

2 ALIŞVERİŞİNİZİTOPLUYAPIN

Alışverişe çıkmadan önce ihtiyaçlarınızı belirleyip bir liste yapın ve dışına çıkmayın. Marketlerde indirim dönemlerini takip edin. Alışverişe tok gidin. En ucuzunu almak için ürünleri incelerken, ağırlık ve ürün sayısı gibi kriterleri de kıyaslayın. Örneğin tuvalet kağıdı alırken sadece fiyatına değil, paketin içinde kaç tane olduğuna da bakın.

3 BORÇLARINIZI BİTİRİN

Para biriktirmeye başlamadan önce mevcut borçlarınızdan kurtulun. Özellikle banka kredisi gibi faiz işleyen borçları asla geciktirmeyin.

4 GEREKSİZ MASRAFLARDAN KURTULUN

Para biriktirmek için bazı özel zevklerinden vazgeçmeniz gerekebilir. Önceliği sigara, alkol gibi sizi sağlığınızdan da eden harcamalara verebilirsiniz.

5 KÜÇÜKKÜÇÜK BİRİKTİRİN

Geliriniz düşükse para biriktirmeye küçük küçük başlayın. Bir kavanozu kumbara olarak kullanabilirsiniz. İçine attığınız bozuk paraların ne kadar çoğaldığını görünce motivasyonunuz da artacaktır.

6 MAAŞ ZAMMINI UNUTUN

Maaşınıza zam geldiğinde aradaki farkı tasarruf için kenara atın. Çok gerekmedikçe de harcamayın. Bu para ilerde çok işinize yarayabilir.

7 KREDİ KARTLARINA DİKKAT

Kredi kartlarınızı sadece gerektiğinde kullanın. kredi kartına sahip olmak yerine harcamalarınızı denetleyebileceğiniz kadar kart taşıyın. Ay sonunda ödeyebileceğiniz kadar harcama yapın.

8 HESABINIZI BİLİN

Gelirinizden daha az harcama yapın. Çoğu insan ne harcadığını takip etmez ve harcamaları bütçelerini geçene kadar anlamaz. Ne harcadığınızı takip etmek amacıyla aylık olarak ulaşım, gıda, eğlence gibi şeyler için harcayacağınız parayı zarfa koyun. Bu, ihtiyacınız olmayan şeyleri almanızı engeller.

9 EMEKLİLİĞİNİZİ PLANLAYIN

Yaşınız genç bile olsa emeklilik planları yapmakta fayda var. Gelirim yetersiz deyip ertelemeyin. Bankalardan bireysel emekliliğe dair teklif alın. Böylece, ileriki yaşlarda rahat bir emeklilik geçirirsiniz.

10TEKNOLOJİDEN FAYDALANIN

Dijital çağ, tasarruf ederken de birçok kolaylık sağlıyor. Telefonunuza indirebileceğiniz birkaç aplikasyon sayesinde tasarruf etmeyi başarabilirsiniz.

11ALMADAN ÖNCE DÜŞÜNÜN

Bir şeyi almadan önce ona ne kadar ihtiyacınız olduğunu düşünün. Alacağınız o güzel ayakkabı TL’yse ve saat bazı ücretiniz TL’yse, bu ayakkabının beş saatlik emeğinize değip değmeyeceğini sorgulayın. (Posta)

En kazançlı yöntemlerden biri birikim hesabı açmaktır. Hesap açmadan önce bazı alışkanlıklar edinmeniz ise daha fazla birikim yapmanıza yardımcı olur.

Daha önce bazı para biriktirme yöntemlerini denemiş olabilirsiniz. Eğer sonuç alamadıysanız, farklı yöntemlere yönelmeniz gerekir. En popüler para biriktirme alışkanlıklarını kendi bütçenize uygun hâle getirerek tasarruf edebilirsiniz. Tasarruflarınızın bir yandan birikmesi bir yandan da değerlenmesi için birikim hesabı ve vadeli mevduat hesabı seçeneklerini tercih etmelisiniz.

Birikim Hesabı Nedir?

Bankada birikim yapmak, çoğu zaman en iyi birikim yöntemi olarak kabul edilir. Bankada para biriktirmek için ise genellikle birikim hesabı tercih edilir. Risksiz bir yöntem olduğu için tercih edilen birikim hesabı nedir, nasıl açılır?

Birikim hesabı, bir vadeli mevduat hesabı türüdür. Vadeli mevduat hesabından farkı ise vadeyi beklemeden para çekmenin mümkün olmasıdır. Bankadan bankaya değişen faiz oranları mevcuttur. Mevcut oran üzerinden günlük faiz uygulanır. Vade sonu beklendiğinde kazanç daha yüksek olur. Fakat vade sonu gelmeden paranızı çekerseniz, çektiğiniz güne kadar kazandığınız faizi de anaparaya ek olarak alırsınız.

Birikim hesabı açabilmek için öncelikle bir mevduat hesabına sahip olmalısınız. Mevcut hesabınız üzerinden birikim hesabı açabilir, hesabınızdaki paranızı birikim hesabına aktarabilirsiniz. Birikim hesabınızın vadesini de sunulan seçenekler arasından siz seçersiniz.

En iyi birikim hesabı tekliflerine HangiKredi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Birikim Yapmamız İçin Edinmemiz Gereken Alışkanlıklar Nelerdir?

Birikim yapmanız için edinmeniz gereken ilk alışkanlık, bütçe planlaması yapmaktır. Öncelikle hanenizdeki toplam geliri hesaplamalısınız. Bu hesabı yaparken sadece maaşınızı değil, varsa ek gelirlerinizi de hesaba katmalısınız. Ardından öncelikle temel ihtiyaçları çıkarıp kalan paranın bir kısmını sosyal aktivite gibi harcamalara ayırabilirsiniz. Bu hesabı yaparken birikim yapmak için belirli bir miktarı ayırmayı unutmamalısınız. Her ay para biriktirmek için en etkili alışkanlıklardan biri budur.

Tasarruf etmenize ve birikim yapmanıza yardımcı olacak bazı alışkanlıklar şöyledir:

  1. Harcama yaparken gerçekten ihtiyaç olup olmadığını sorgulamak
  2. Gelir gider takibi için mobil uygulama kullanmak
  3. Kredi kartını kontrollü kullanmak
  4. Temel ihtiyaçlar dışındaki alışverişleri ertelemek
  5. Atık ürünleri yeniden değerlendirmek

Birikim Yapmanın Yolları Nelerdir?

Birikim yapmanın pek çok yolu vardır. Fakat önemli olan birikim yapmanın yolları arasından kendinize uygun olanı bulmaktır. Bütçe planınıza uymayan bir yöntem, birikim yapmanızı zorlaştırabilir. Bunun dışında kısa vadede büyük kazançlar sağlamayı düşünerek yatırım araçlarına yönelmek isterseniz, acele etmemelisiniz. Çünkü yatırım araçlarında risk yüksektir ve finansal okuryazarlığa sahip olmanız gerekmektedir. Birikim yapmanın daha risksiz ve kolay yöntemlerinden bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Zorunlu ödemelerin arasına birikim hesabını dahil etmek
  • Birikim için hedef miktar belirlemek
  • Borçları en kısa sürede ödemek
  • Borçlanmadan harcama yapmak
  • Tatilleri evde değerlendirmek

Birikimi ne için yapacağınız da bu süreçte önemlidir. Örneğin ev sahibi olmak istiyorsanız, “Ev Almak İçin Birikim Yapma Yolları” yazımıza göz atarak alternatif fikirler edinebilirsiniz.

En Popüler Para Biriktirme Alışkanlıklar Nelerdir?

Para biriktirme yöntemleri arasından hangisini seçeceğiniz konusunda kararsızsanız, popüler alışkanlık yöntemlerine göz atabilirsiniz. Mevcut birikiminizi değerlendirebileceğiniz, gelecekte de birikim yapmaya devam etmenizi sağlayacak en popüler para biriktirme alışkanlıkları şöyle sıralanabilir:

  1. Mevduat ya da birikim hesabı açmak
  2. Bireysel emeklilik sistemini değerlendirmek
  3. Bir kumbara edinmek
  4. Masraf yönetimi yapmak
  5. Ek gelir sağlamak

Evli Çiftler İçin Para Biriktirme Yolları Nelerdir?

Yalnızken para biriktirmek ile evliyken para biriktirmek arasında önemli farklar vardır. Geliriniz de gideriniz de birden fazla kişi için geçerlidir. Bu nedenle ortaklaşa hareket etmek, evliyken para biriktirmek için olmazsa olmazdır. Öncelikle eşinizi, sonrasında ise varsa çocuklarınızı birikim planına dahil etmelisiniz. Birikim planlarınızı da önceden yapmalısınız.

Evli çiftler için para biriktirme yolları ise şöyle örneklendirilebilir:

  • Bütçe planlamasını ay başında yapmak
  • Birikimden önce tasarruf etmek
  • Tüm aile bireylerinin destek olacağı ortak hesap açmak
  • Tüm kredi kartlarını düzenli olarak takip etmek
  • Abonelikleri minimuma indirmek

Düşük Maaşla Para Biriktirme Yolları

Düşük maaşla para biriktirme yolları

  1. Business Insider sitesi, finans uzmanlarına danışarak maaşlı çalışanların para biriktirmesine yardımcı olacak 9 yolu belirledi.

    Business Insider sitesi, finans uzmanlarına danışarak maaşlı çalışanların para biriktirmesine yardımcı olacak 9 yolu belirledi.

  2. <p>1. Tersine düşünün</p> Önce faturaları ödeyip daha sonra kenara para koymak yerine, önce birikim yapacağınız parayı kenara ayırıp ondan sonra harcamalarınızı planlayın.

    1. Tersine düşünün

    Önce faturaları ödeyip daha sonra kenara para koymak yerine, önce birikim yapacağınız parayı kenara ayırıp ondan sonra harcamalarınızı planlayın.
  3. <p>2. 5 yıllık plan yapın</p> Finans uzmanları beş yıllık planlar yapmanın faydalı olduğu görüşünde. Buna göre beş yıl içinde finansal olarak neyi başarmak istediğinize karar verip (örn. Altı aylık maaş kadar para biriktirmek, ev için peşinat biriktirmek) buna göre hareket edin.

    2. 5 yıllık plan yapın

    Finans uzmanları beş yıllık planlar yapmanın faydalı olduğu görüşünde. Buna göre beş yıl içinde finansal olarak neyi başarmak istediğinize karar verip (örn. Altı aylık maaş kadar para biriktirmek, ev için peşinat biriktirmek) buna göre hareket edin.
  4. <p>3. Kendinize kurallar koyun</p> Harcamalarınızı kontrol altına almak için kendinize kurallar koyun. Hayatınız açısından kritik önem taşımayan şeylere yüzlerce lira harcamayın. Alışveriş yaparken de alacağınız ürünlere göre kendinize birer üst sınır belirleyin.

    3. Kendinize kurallar koyun

    Harcamalarınızı kontrol altına almak için kendinize kurallar koyun. Hayatınız açısından kritik önem taşımayan şeylere yüzlerce lira harcamayın. Alışveriş yaparken de alacağınız ürünlere göre kendinize birer üst sınır belirleyin.
  5. <p>4. Gizli zengin gibi yaşayın</p> Çoğu milyoner gösterişsiz bir hayat yaşar. Onları günlük hayatlarında görenler zengin olduklarını anlayamaz. Örneğin, Las Vegaslı milyoner David Sapper, yılda bin dolar kazanmasına rağmen aylık harcamasını 2 bin dolarla sınırlıyor. Kendisi böylece daha erken emekli olabileceğini söylüyor.

    4. Gizli zengin gibi yaşayın

    Çoğu milyoner gösterişsiz bir hayat yaşar. Onları günlük hayatlarında görenler zengin olduklarını anlayamaz. Örneğin, Las Vegaslı milyoner David Sapper, yılda bin dolar kazanmasına rağmen aylık harcamasını 2 bin dolarla sınırlıyor. Kendisi böylece daha erken emekli olabileceğini söylüyor.
  6. <p>5. Emekliliğinizi planlayın</p> Kariyerinin başında olanlar için emeklilik uzak bir hedef gibi görünse de genç yaşta emekliliğe yönelik plan yapmakta fayda var. Finansçılar, "Ev peşinatı için para biriktirirken kalan her şeyi gideceğiniz davetlere ve tatillere harcarsanız nasıl emekli olacaksınız?" diye soruyor.

    5. Emekliliğinizi planlayın

    Kariyerinin başında olanlar için emeklilik uzak bir hedef gibi görünse de genç yaşta emekliliğe yönelik plan yapmakta fayda var. Finansçılar, "Ev peşinatı için para biriktirirken kalan her şeyi gideceğiniz davetlere ve tatillere harcarsanız nasıl emekli olacaksınız?" diye soruyor.
  7. <p<6. Bütçe yapın</p> Elinize geçen parayla yaptığınız harcamaların kaydını tutmak amaçlarınıza ulaşmak için ne kadar para ayırmanız gerektiğini anlamanızı sağlayacaktır.

    Elinize geçen parayla yaptığınız harcamaların kaydını tutmak amaçlarınıza ulaşmak için ne kadar para ayırmanız gerektiğini anlamanızı sağlayacaktır.

  8. <p<7. Borçtan kurtulun</p> Eğer kredi kartı borcu gibi yüksek faizli borçlara sahipseniz bunlardan kurtulmak birinci önceliğiniz olmalı.

    Eğer kredi kartı borcu gibi yüksek faizli borçlara sahipseniz bunlardan kurtulmak birinci önceliğiniz olmalı.

  9. <p>8. Gelirinizi artırın</p> Finansçılar elinizdeki varlığı artırmanın iki yolu olduğu görüşünde: Daha az harcamak ya da daha çok biriktirmek. Eğer para biriktiremeyecek kadar düşük bir gelire sahipseniz ek bir iş yapmayı düşünebilirsiniz.

    8. Gelirinizi artırın

    Finansçılar elinizdeki varlığı artırmanın iki yolu olduğu görüşünde: Daha az harcamak ya da daha çok biriktirmek. Eğer para biriktiremeyecek kadar düşük bir gelire sahipseniz ek bir iş yapmayı düşünebilirsiniz.
  10. <p>9. Uzmanına sorun</p> Finansal planlarınıza ve hedeflerinize tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşıp size tavsiyeler sunacak bir uzman para biriktirmenize yardımcı olabilir.

    9. Uzmanına sorun

    Finansal planlarınıza ve hedeflerinize tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşıp size tavsiyeler sunacak bir uzman para biriktirmenize yardımcı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası