eca bar göstergesi / Eca Basınç Göstergesi Manometre | İzmir Eca Servisi

Eca Bar Göstergesi

eca bar göstergesi

ECA Confeo Kombi P1 Hata Kodu

ECA Confeo kombi P1 hata kodu, düşük su basınç ikazıdır. Confeo model kombinin panelinin sağında bulunan bar göstergesine baktığınız zaman 0 değerine yakın olduğunu göreceksiniz. Bu durum tesisat suyunun azaldığını veya bittiğini belirtmektedir.

Kombilerde Düşük Basınç Sorunu Neden Yaşanır?

Sizlerin de bildiği gibi kombiler elektrik, doğalgaz ve su ile çalışırlar. Konut içerisinde elektrik ve doğalgaz olmadığından ya da tesisat içerisinde su bulunmadığında kombi arızaya geçer. Böyle durumlarda çoğunlukla çalışmaz. Tesisat suyu kullanıma bağlı azalabilmektedir. Kullanıcılar kombi servisi çağırmadan da kombiye su basma işlemi yapabilirler. F1 arıza kodunda tesisat içerisindeki suyun 1 barın altında olduğunu ve kombinin su olmadan çalışma yapmayacağını belirtir. Böylece kombinin bar seviyesi 1,5 olmalıdır. Bar seviyesi 1 barın altında ise kombiye su basarak sorunu çözüme kavuşturmuş olursunuz.

Eca Confeo Kombiye Su Basma İşlemi Nasıl Yapılır?

Confeo dijital model kombide panelin sağ alt kısmında yuvarlak bar göstergesi mevcuttur. Kombinin alt kısmına monteli mavi çevirmeli plastik uçlu doldurma musluğu vardır. Mavi plastik uçlu doldurma musluğunu sola çevirdiğiniz zaman su sesi duyacaksınız. Su sesi duymanızla birlikte basınçta yükselme olur. Böylece bar seviyesi 1,5 bar kadar su basıldığında sorun çözümlenmiş olur. Musluğu sağa doğru çevirerek kapatınız.

Su Basma İşleminde Hangi Durumlarda Servis Çağırmalıyız
  • Su doldurma musluğu boşa döner ve su sesi gelmiyor ise.
  • Doldurma musluğunu çevirdiğinizde su sesi gelmesine rağmen basınç değerleri sabit ise.
  • Doldurma musluğu kırılır elinizde kalır ise.
  • Kombiye resetleme işlemi yapmanıza rağmen cihazın ekranında hala arıza veriyor ise.

Yukarıdaki belirtiğimiz durumlarda mutlaka doğru kombi servisinden yardım almalısınız. Biz Doğru Tamir olarak arızalı olan yedek parçaları 1 yıl garantili olarak değiştiriyoruz.

Eca Confeo Kombiye Nasıl Reset Atmalıyız?

Confeo model kombilerin küçük olan hemen alt kısmında 4 adet küçük düğmeler yer almaktadır. Bu düğmelerin en başındaki (sol taraftaki)  düğmede “R” harfi olduğunu göreceksiniz. Eca Confeo model kombiye resetleme işlemi yapmak için bu düğmeye birkaç saniye basmanız yeterli olacaktır. Sorunun devam etmesi durumunda aynı işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Resetleme işlemi sonrasında sorunda bazen düzelme olur bazen olmaz. Şayet düzelme olur ise kombiyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Yalnız sorunda düzelme olmaz ise çok fazla resetleme işlemi yapmadan kombi teknik servisinden yardım almalısınız. Uzman kombi servisinin net arıza tespiti ve onarımı ile sorum çözümlenecektir.

ECA Confeo kombi p1 hata kodu veriyor ise Doğru Tamir Servisi 0(216) 344 1010 merkezimizi arayarak arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Doğru Tamir YouTube Kanalımızı takip edebilirsiniz. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kombi Su Basıncı Neden Düşer, Neden Yükselir? Normalde Kaç Olmalıdır?

Haberin Devamı

Kombi Su Basıncı Neden Düşer?

 Kombilerin su basıncı birkaç farklı nedene bağlı olarak düşer. Bunlardan en önemlisi ise, eşanjör cihazının arızalı olmasıdır. Bunun yanında tesisatta kaçak ya da sızıntı olması, banyodaki gider vanasının bozulması, tesisat borularının ek yerlerinden su patlaması ve su kaçırması gibi durumlarda kombinin su basıncı sürekli olarak düşer. 

Kombi Su Basıncı Nasıl Yükselir?

 Kombi içinde bulunan su azalırsa, eşanjör daha çok ısınarak arıza yapar. Bu nedenlerle yaşanan sorunlarda deneyimli bir teknik servisten destek alınması gerekir. Bu gibi sorunlara kendiniz kesinlikle müdahale etmemelisiniz. Sızıntı ve çatlak oluşumunda kimyasal bir ilaç ile borunun tamiri yapılması gerekir. Ama borulardaki çatlak büyük ise tespit edilen bölgelerden ufak tefek zemin sökme işlemi yapılarak sorun giderilir.

Haberin Devamı

Kombi Su Basıncı Normalde Kaç Olmalıdır?

 Kombi basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yapılması gerekir. Kombinin basıncının ne çok fazla olması ne de çok düşük olması gerekir. Kombinin ideal bir şekilde çalışması için kombi basıncının bir buçuk (1,5) bar seviyesinde olması gerekir. Bu seviye ise normal kabul edilir. Kombi basıncı gereğinden çok yükselirse yani 2,5 barın üstüne çıkarsa kombinin güvenlik sistemi devreye girer.

Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?

Yaşam alanlarımıza konfor katan kombiler kullanım sıcak suyu ihtiyacı ve ısınma ihtiyacı için son derece verimli iklimlendirme cihazları olarak öne çıkıyor. Pek çok iklimlendirme cihazında olduğu gibi kombilerde de kimi zaman birtakım arızalar ve istenmeyen durumlar meydana gelebiliyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı da kombi basıncı ile ilgili senaryolar. Kombi basıncının çok düşmesi ya da çok fazla yükselmesi, kombinin çalışma performansını hatta ömrünü etkilediği için gerektiği durumda el atılması büyük önem taşıyor. Kombi basıncı yükselmesi demek tesisat basıncının 2,5 – 3 bar seviyesini aşması anlamına geliyor. Peki basınç yükseldiğinde kombi basıncı nasıl düşürülür? Kombinizin yüksek basınçtan zarar görmemesi için işte kombi basıncı düşürme ile ilgili bilmeniz gerekenler!

Kombi Basıncı Neden Yükselir?

Kombi basıncının yükselmesinde pek çok faktör etkili olabilir. Kombi basıncı yükseldiğinde düşürmek kadar, kombi basıncının sürekli olarak yükselmesini önlemek de son derece önemli. İşte kombi basıncının yükselmesine neden olan etkenler:

Kombi basıncı neden yükselir sorusuna verilebilecek yanıtlar yukarıdaki gibidir. Bu durumlardan biri meydana gelmiş ise kombinizin basıncı 2.5 – 3 bar seviyesine yükselebilir.

Basıncın 2.5 – 3 Bar Seviyesinin Üstünde Olduğu Durumlarda Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?

Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür 1

Kombi basıncının yükselmesi durumunda müdahale etmek için ilk olarak kombi basıncının 2.5 – 3 bar seviyesinin üstünde olduğundan emin olunmalıdır. Eğer kombinizin basıncı 1.5 bardan 2 bara kadar yükseliyorsa endişe edilmesine gerek yoktur çünkü bu bir arıza değildir. Kombiler kış moduna geçildiği zaman içinde bulunan suyu ısıtır ve su ısındıkça genleşir.  Bu sebeple basınç değerinde ufak tefek oynamalar olabilir.

Ancak kombi basıncı 2,5 – 3 bar üzerine yükseliyorsa ise işte bu durumda bir arıza olduğunu söylemek mümkündür ve müdahale edilmesi de doğru olacaktır. Basınç 3 barı geçtikten sonra kombi basıncı düşmesi için cihaz, fazla suyu emniyet ventili ile tahliye etmek durumunda kalır. Bu durumda emniyet ventili açılır ve kombideki suyu dışarıya atmaya başlar.

Eğer kombinizin basıncı bir anda 3 barın üzerindeyse yetkili servisten destek almanız ve kendi başınıza müdahale etmemeniz en doğrusu olacaktır. Ancak kombiye fazla su basıldığı zaman şunları yapabilirsiniz:

Kombi Basıncı Düşürülmezse Ne Olur?

Kombi su basıncı yükselmesi durumunda düşürülmesi gerekir. Peki kombi basıncı düşürülmezse ne olur, kombi basıncının yükselmesi tehlikeli midir?

Kombinin basıncını gösteren manometrede 3 bar seviyesinin üstünde bir değer okunuyorsa çoğunlukla kombiler emniyet ventilinden su sızdırmaya başlar. Yani bu durumda emniyet ventilinden su sızıyor olması demek emniyet ventilindeki bir arızayı değil kombideki basınç yüksekliği sorununu işaret eder. Eğer kombi basıncı düşürülmezse su sızdırma devam eder ya da başka bir takım problemlere sebep olabilir. Cihazın olması gerekenden daha falza enerji tüketmesi de bu sorunlar arasında yer alır. Üstelik bu sorunlar kombinin tamamen arızalanmasına kadar varabilir. Bu yüzden kombi basıncı yükseldiğinde ve kombi su sızdırmaya başladığında cihazın su seviyesinin düşürülmesi büyük önem taşır.

Kombi Basıncı Düşürme

Kombi Basıncı Kaç Olmalıdır?

Kombi basıncı yükseldiği zaman su tahliyesi, basınç düştüğü zaman ise su takviyesi yapılması önemlidir. Ayrıca unutulmamalıdır ki kombinin basıncı ne çok yüksek ne de çok düşük olmalıdır. Peki ideal kombi basıncı kaç olmalı? Kombinin en ideal şekilde çalışabilmesi için basıncın 1.2 bar seviyesinde olması gerekir. Eğer kombi basıncı 1.2 – 1.5 bar seviyesinde ise bu normal kabul edilir. Ayrıca cihazın kimi durumda 1.5-2 bar seviyesinde olması da bir arıza olduğu anlamına gelmez. Ancak kombi basıncı gereğinden çok yükselirse yani 2.5-3 bar seviyesinin üstüne çıkarsa burada bir problem olduğu kabul edilir.

Eğer kombinizin basıncı bir anda yükseldiyse ve yukarıda saydığımız uygulamalara rağmen düşmüyorsa en güvenli çözüm için teknik destekten yardım almayı unutmayın! Alarko Carrier uzman teknik destek ekibi ile iletişime geçmek için hemen tıklayın! Yeni bir kombiye ihtiyaç duyuyorsanız ise birbirinden üstün teknolojik özelliklere sahip, yüksek verimli kombi modellerimizi de inceleyebilirsiniz.

 

Kombi basıncı neden yükselir ve kombi çalışırken basınç yükseliyorsa ne yapılmalıdır sorularının yanıtı detaylı olarak yazımızda sizleri bekliyor!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası