egm plastik / Hakkımızda | EMG Plastik

Egm Plastik

egm plastik

                                                        DELİL İŞLEMLERİ BÜRO AMİRLİĞİ

Delil İşlemleri Büro Amirliğinin görevi; incelenmek üzere Bölge Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilen her türlü bulgu ve delillerin kontrolünü yaparak kabul veya iade işlemlerini yapmak,  kayıt ve kabulü yapılan bulguların ilgili uzmanlık birimine sevkini sağlamak, inceleme sonrası hazırlanan uzmanlık raporu ile birlikte talep eden makama gönderilmesini sağlamaktır.

 

İnceleme Talebinde Bulunurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1-Bulgu ve Delilerin Kabulü ve İadesi nasıl olur ?

a- Laboratuvar Müdürlüğünde moleküler genetik analizler yapılması halinde; bir suça ilişkin delil elde etmek amacıyla, şüpheli/mağdurun vücudundan alınan kan veya benzeri biyolojik örnekler ile saç, tükürük, tırnak gibi örnekler üzerinde moleküler genetik analizler yapılabilmesi için Ceza Muhakemesi Kanunun 78 ve maddelerine göre mahkeme kararının olması ve mahkeme kararında inceleme ile görevlendirilen bilirkişi de gösterilmelidir. Mahkeme kararı bulunmayan veya mahkeme kararında bilirkişi olarak Bölge Laboratuvar Müdürlüğünün görevlendirilmediği durumlarda bulgular iade edilir.

            Bölge Laboratuvar Müdürlüğünde ses, görüntü ve data incelemeleri yapılıyorsa, bir suç dolayısıyla yapılan soruşturmada, başka suretle delil elde etme imkânının bulunmaması halinde, şüphelinin kullandığı bilgisayar ile bilgisayar programları ile bilgisayar kütüklerinde arama yapılabilmesi, bilgisayar kayıtlarından kopya çıkarılması ve bu kayıtların çözülerek metin haline getirilebilmesi için Ceza Muhakemesi Kanunun maddesine göre mahkeme kararı alınması zorunludur. Mahkeme kararı bulunmayan bulgular iade edilir.

b-Bölge Laboratuvar Müdürlüklerine bulgu ve suç eşyalarının gönderilmesi konusunda, Suç Eşyası Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre hareket edilir. Söz konusu yönetmeliğe uygun olarak mühürlenmeyen koliler teslim alınmaz.

c-Bölge Laboratuvar Müdürlüklerine uyuşturucu şüphesi ile gönderilen maddelerle ilgili işlemlerde;“ Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkındaki Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” esas alınır, bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak gönderilmediği belirlenen maddeler doğrudan iade edilir.

d-Laboratuvara gelen biyolojik bulgular ayrı ayrı olarak hava alabilen kağıt zarflar içerisine konulmalıdır. Bir arada paketlenmiş yüksek derecede kontaminasyon (bulgular arası çapraz bulaşma) riski içeren bulgular ile delil zarflarının ıslak olduğu belirlenen, kokuşmaya ve biyolojik bozulmaya maruz kalmış veya kalabilecek biyolojik bulgular tespit edildiği takdirde teslim alınmaz, iade olunur.

e-Laboratuvar Müdürlüklerinde, Vücut/Parmak İzi İnceleme uzmanlık birimi bulunmamaktadır. Vücut İzi incelemeleri, İl Emniyet Müdürlükleri bünyesinde kurulu bulunan "Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri" tarafından yapılmaktadır. Öncelikli olarak vücut İzi incelemesi gerektiren bulgular üzerinde vücut izi incelemesi yaptırılmadan Bölge Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmesi halinde bulgular iade edilir.

2-Bulgu ve delillerin paketleme ve mühürlemesi nasıl olmalı?

Laboratuvar Müdürlüklerine incelenmek üzere gönderilen bulgu ve delillerin paketlenmesi ve mühürlenmesi işlemleri “ Suç Eşyası Yönetmeliği ”, “ Polisin Adli Görevlerinin Yerine Getirilmesinde Delillerin Toplanması Muhafazası ve İlgili Yerlere Gönderilmesi Hakkında Yönetmelik ” , “ Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Hakkında Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ”, “Kriminal Daire Başkanlığının hazırladığı Paketleme ve Mühürleme Talimatı (KDB-GT-6)” ilgili maddelerinde geçen usul ve esaslara uygun olarak yapılır.

1- Bölge Laboratuvar Müdürlüğüne incelenmek üzere gönderilen bulgu ve delillerin mühürlenmesinde türüne göre; “Tek Kullanımlık Plastik Emniyet Kilidi”, “Plastik Mühür Bandı” ve “Mühür Niteliğine Haiz Yüksek Güvenlikli Delil Poşeti” ,“Mühür Mumu”  veya “Habbe Kurşun” kullanılmalıdır.

2- Paketleme işlemi gönderilen bulgu ve delillerin özelliklerine uygun barkotlu yüksek güvenlikli(barkodlu) delil poşeti, bez torba(dikişsiz ya da içten makine dikişli yekpare torbalara), sandık, zarf, şişe, kavanoz, naylon, madeni-kâğıt kutu vb. gibi temiz bir ambalaj kullanılır.

3- Bulgu ve delillerin paketlenmesinde;

- Ateşli/Ateşsiz Silah vb. delillerin güvenlik tedbirleri alınmalı,

- Sıvı maddelerin akması engellenmeli,

- Koli bütünlüğüne zarar verilmemeli,

- Sıcak mum mühürden zarar görebilecek deliller (CD, DVD, Compact Kaset, Video Kaset, Mini, Hi8 vb.) delil zarfına konulduktan sonra zarf açılma yerlerine mum mühür yerine mürekkep mühür uygulanarak, bant çekilmeli,

- CD’lerin konulduğu zarflar zımbalanmamalı ve delgeç ile delinmemelidir. Ayrıca CD zarf içerisine konulduktan sonra zarf üzerine yazı yazılmamalıdır.

- Kolilere etiket takılması gerektiğinde, etiket kolinin bağlanmasında kullanılan ipe, kapsül ve kurşundan evvel takılmalı, etiket koli üzerine yapıştırılmamalı,

- Paketlemede boş kalan yerlere kırılmaları engellemek amacı ile sünger veya buruşmuş kâğıt vb. konularak boşluk bırakılmamalıdır.

Yukarıda anlatılan hususlar mühürleme ve paketleme yapılırken dikkat edilmesi gereken genel hususlar anlatılmıştır ayrıca görsel olarak aşağıda genel hususlar belirtilmiştir.

Gönderilen bulgu ve deliller için ebatlarına uygun tipte “A, B, C, D ve E tipi Yüksek

Güvenlikli Delil Poşetleri” seçilir güvenlik tedbirlerine uygun olarak paketleme yapılır.

   

Sicim(İp) ile Paketleme ve Mühürleme İşlemleri

Bez torbanın ağzı içindeki numunenin hareket etmesine meydan vermeyecek yerinden elle sıkılarak burası sicimle üç (3)defa sarılır.

Sicim iki (2) defa düğümle sıkıca bağlanır.

Bağın üst kısmında kalan bezin boğaz kısmı ufak aralıklarla üst üste gelecek şekilde katlanır ve beze yapılan düğümün 1,5 cm yukarısından ve düğümün bulunduğu aksi istikametten çıkacak ve her katından geçecek şekilde biz sokulur ve o halde bırakılır.

Sicimin(İpin) düğümden sonra serbest kalan uçları birbirine sıkıca bağlanarak yukarıya doğru 3cm’lik bir örgü meydana getirilir. Sicimin serbest uçları, bez katlarını bozmayacak şekilde yine üç (3) defa sarılır ve sicim iki (2) defa düğümle sıkıca bağlanır.

Düğümden sonra serbest kalan ipin uçları beze takılı bulunan biz’in deliklerinden bir arada geçirilir.

Biz geri çekilmek suretiyle iplerin aksi tarafa yani 3cm’lik örgünün bulunduğu tarafa alınması sağlanır ve örgü bu iplerin arasında alınmak suretiyle iki (2) defa düğümlenir.

Düğümden sonra serbest kalan ipin uçlarına kapsül takılarak kapsül dibe kadar itilir. İpin uçları kapsüle önce ayrı iki delikten sokulur ve sonra bu ipin uçları kapsüldeki üçünce delikten birlikte çıkarılır. Daha sonra kapsüle kırmızı mum akıtılarak mühürlenir ve kurşunda koliyi kabul eden merkezin mengenesiyle sıkılır.

Zarfların Paketleme ve Mühürleme İşlemleri

1. Zarflar; yanlardan yapıştırmalı olmayanların kapak kısımları zarf açılmayacak şekilde selobantla yapıştırılıp üzerine gelecek şekilde okunur durumda en az üç adet mum ile mühürlenir.

2. Yandan yapıştırmalı zarfların yapıştırma yerleri açılmayacak şekilde en az beş tel zımba ile zımbalanıp veya toplu iğne ile iğnelendikten sonra zımba telinin ya da toplu iğnenin üzerine gelecek şekilde okunur durumda en az beş adet mum ile mühürlenir.

3. Torba şeklinde zarfların ise yapıştırma yerleri açılmayacak şekilde selobantla yapıştırılıp en az yedi yerinde tel zımba ile zımbalanıp veya toplu iğne ile iğnelendikten sonra zımba telinin ya da toplu iğnenin üzerine gelecek şekilde okunur durumda en az yedi adet mum ile mühürlenir.

Sandık/Kutuların Paketleme ve Mühürleme İşlemleri

Sandık/ kutuların alt ve üst kapaklarının yan tahtalarla birleştiği yerlerde her üç tahta üzerine gelecek şekilde özel olarak açılmış bulunan oyuklara mühür mumu akıtılarak mühürlenir. Sandık/ kutuların, mühürlenecek yan tahtalarının büyüklük veya küçüklüğüne göre mühür sayısı bir yüzünde 2 ila 4 adet olabilir. Bir yüzün her köşesinde mühür mumu akıtılması mümkün olmadığı takdirde 4 köşenin de mühürlenmesi gerekir. Bu mühürleme işi, sandık/ kutunun karşılıklı her iki yüzünde de yapılır. Sandık/ kutunun küçük olması sebebiyle alt alta gelen köşelerin ikisine birden oyuk açılması mümkün olmayan hallerde, aynı yüzdeki ikinci mührün diğeriyle aynı hizada olmayıp karşılıklı köşelerde olması gerekmektedir.

Bu mühürleme işleminden sonra sandık/ kutu yekpare bir sicimle alt ve üst kapakların yan tahtalarla birleştikleri yerlerde karşılıklı olarak açılan deliklerden geçirilerek sıkıca haçvari şekilde bağlanır. Düğümlerden sonra boş kalan ipuçlarına kapsül takılarak kapsül dibe kadar itilir ve kırmızı mühür mumu akıtılarak mühürlenir.

Bıçak vb. delici-kesici aletlerin Paketlenmesi ve Mühürlenmesi İşlemleri

EGM industrial

EGM Hidrolik Pnomatik endüstrinin olmazsa olmazı hidrolik ve Pnomatik konularında siz değerli müşterilerimizin ürün ve bu sistem  ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yılında Gebze de kurulmuştur. yılı itibari ile Gebze Plastikçiler Organize sanayi içerisindeki yerine taşınmıştır.

20 yıla varan sektör tecrübesi ile başta Demir Çelik olmak üzere Otomotiv, Otomotiv yan sanayi, Beyaz eşya, Plastik, Döküm, Lastik ve Makine imalat sektörlerinde sayısız projeye imza atan yönetici kadrosuyla müşterilerine çözüm ortağı olma kararlılığını sürdürmektedir.

Kendimizi müşterilerimizin isteklerine ve ihtiyaçlarına adamaktayız. Müşterilerimiz ile kurduğumuz iş ortaklığı sayesinde onların ihtiyaçlarını tam karşılayacak, kârlılıklarını ve üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olacak ürünler ve komple sistem çözümleri sunuyoruz. Bunu yapabilmek için müşterilerimizin uygulamalarında birlikte çalışıyor ve onlara daha yeni ve daha iyi yöntemler sunarak katma değer yaratıyoruz.

Firmamız yılında Parker Pnomatik bölge distribütörlüğünü , yılında Parker hidrolik hortum bölge distribütörlüğü alarak müşterilerine yüksek kaliteli ürünler sunma yolunda önemli bir adım atmıştır.

EGM GROUP PLASTİK SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Firma Bilgileri

  • Ünvanı : EGM GROUP PLASTİK SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
  • Kuruluş Tarihi : 13 Ocak &#;arşamba
  • Sermaye : ₺
  • Vergi Dairesi : İSTANBUL - G&#;NEŞLİ VERGİ DAİRESİ
  • Vergi Numarası
  • Ticaret Odası :İSTANBUL TİCARET ODASI
  • Sicil Numarası
  • Oda Sicil Numarası
  • NACE Kodu
  • Mersis No
  • E-Tebligat Adresi

Yasal Uyarı / Bildiri!

  • Find® bir Türkiye Firma Rehberi / Türkiye İşletme Rehberi sitesidir.
  • Find®'de yayınlanan bilgiler Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan kamuya açık işletme kuruluş ve faaliyet bilgileri, işletmenin kendi yayınladığı kamuya açık kurumsal internet sitesi, Ticaret Odası, Mesleki Odalar, Mesleki Birlikler, işletmenin kendisi tarafından sağlanan bilgilerden derlenerek oluşmaktadır.
  • Find® internet sitesi, sahibi veya yöneticilerinin; site içerisinde yayınlanan işletmeler ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.
  • Find® site üzerindeki bilgilere dayalı yapılan ticari anlaşmalarda taraflara kesinlikle bir garanti veya güvence vermemektedir.
  • Find® sitesi içerisinde yayınlanan işletmelerin iletişim ve genel bilgileri hiçbir şekilde herhangi (resmi veya gayri resmi) bir konuyla ilgili kullanılmak üzere resmi bir kuruluşun, işletmenin bağlı olduğu mesleki oda veya kurumun vereceği bilgi/belge yerine geçmez ve resmi hiçbir geçerliliği yoktur.
  • Find® yayınlan bilgilerin güncelliğini garanti etmez, doğruluk, tamlık ve kullanılırlığını değerlendirmek yalnızca kullanıcının sorumluluğundadır.
  • Find® üzerinden yayınlanan işletme ve ziyaretçi arasında herhangi bir ödeme/tahsilat/satış işlemi veya para transferi teknik olarak mümkün değildir.
  • Find®'de yayınlan işletmelerin ticari faaliyeti esnasında müşteri ilişkileri veya satış pazarlama usulleri/teknikleri Find'i hiç bir surette bağlamamakta/ilgilendirmemektedir.

PLASTİK VE KAUÇUK Meslek grubunda, BAĞCILAR / İSTANBUL Bölgesinde Birincil formdaki plastik ve kauçuk toptan ticareti (etilen, stiren, vinil klorür, akrilik, vb. polimerler ile birincil formda sentetik ve rejenere kauçuklar) konularında hizmet vermektedir. PLASTİK VE KAUÇUK 1. Lastik, kauçuk ve plastik profil ve profille ilgili her türlü mamul ve malzemenin imalatı, ithalat ve ihracatını yapmak. 2. Plastik hammaddeleri alım satımını yapmak. Plastik kalıpların ve makinelerin imalat ve satışını yapmak. 3. Toz, granül veya levha plastikten mamul tabak, çatal, kaşık, bardak, ayran ve yoğurt kapları, su kapları, gıda maddesi ve meşrubat kapları, şişe, kapak ve benzeri plastik kapların, leğen, kova, bidon gibi plastik mutfak eşyalarının imalatını, ithalatını, ihracatını yapmak. 4. Plastikten mamul hortum, örtü, branda, boru, vana, eklem parçaları, sulama sistemleri, oluklar,dirsekler, vidalar, plastik tel örgüler gibi tarımda ve ziraatte kullanılan plastik eşyaların imalatını, ithalatını, ihracatını yapmak. 5. İnşaat sanayi ve konutlarla ilgili her türlü plastikten mamul boru, doğrama, kapı, pencere, sineklik, dekorasyon ve süs eşyası, masa ve sandalye gibi malzemelerin imalatını, ithalatını, ihracatını yapmak. 6. Her türlü plastik ambalaj ürünlerinin ham, mamul, yarı mamul maddelerinin imali, satışı, pazarlaması, ithalatı ve ihracatını yapmak. 7. PVC, plastik, poliüretan, keçe ve kauçuktan mamul konveyör taşıma bandı, silindir kaplama bantları, teflon ve polyester konveyör bantları, güç transmisyon kayışları, plastik kayışlar, varyatör kayışları, zaman kayışları, sonsuz kayışlar V kayışları, plastik ve çelik konveyör zincirleri ve ekipmanları, mekanik güç aktarma ve birleştirme elemanları imalatı, ithalatı ve ihracatını yapmak. 8. Her türlü hurda plastik atıklarının toplanarak granül hale dönüştürmek. Polyester depo ve küvet imali, ithali, ihracı, alımı ve satımını yapmak. Polyester levha imali, ithali, ihracı, alımı ve satımını yapmak. YAŞ MEYVE SEBZE ve GIDA 1. Her türlü yaş sebze ve meyve alım satımı, pazarlaması, ithalat, ihracat yapmak. 2. Bilumum yaş ve kuru sebzeler, meyveler ve narenciye ürünleri ekimi, dikimi, yetiştirilmesi, ambalajlanmasını yapmak. 3. Her türlü yaş meyve ve sebzelerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması ve konsantrasyonu suretiyle sınai ürün haline getirilmesi. Her türlü yaş meyve ve sebze komisyonculuğu yapmak. 4. Her türlü gıda maddelerini almak, satmak, gıda maddelerini paketlemek için tesisler kurmak, işletmek, kiralamak, kiraya vermek. 5. İnsanların beslenmesinde önemli bir etkinliği olan ve gıda sektörüne konu teşkil eden her nevi sıcak, soğuk, dondurulmuş, kurutulmuş ve konsantresi yapılmış besin maddelerinin pazarlanması konusunda toptan ve perakende satış yapmak amacı ile gerekli olan satış mağazalarını açmak ve işletmek. İÇ VE DIŞ TİCARET 1- Sanayi ve ticarete konu olan her türlü; hammadde, yarı mamul, mamul, malzeme ve ticari malın alımını, satımını, ithalat ve ihracatını yapmak. Yürürlükteki ithalat ihracat rejimleri ile ilgili mevzuata riayet etmek kaydıyla her türlü malın ithalatını, ihracatını ve dahili toptan ticaretini yapmak. 2- Yurt içinde ve dışında her nevi kara, hava ve deniz nakil vasıtaları ile yük ve eşya taşımacılığı, nakliye komisyonculuğu yapmak. Hava, deniz ve kara yolları ile her nevi kargonun nakliyesini, tahmil ve tahliyesini yapmak. 3- Yurt içinde ve yurt dışında turistik amaçlı geziler ve turlar düzenlemek. Yerli ve yabancı turistlerin yurt içinde ve yurt dışında konaklama, seyahat taşıma, rehberlik hizmetlerini yürütmek. Her türlü seyahat acenteleri kurmak, kurulmuş acentelere ortak olmak. Uçak, otobüs, gemi gibi tüm ulaşım araçları için her türlü bileti satmak ve bu maksatla bilet satış yerleri açmak. Öğrenci ve personel taşımacılığı yapmak. 4- Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek ve kiraya vermek. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak her türlü küçük ve büyük yapıların her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanlıklarının ve bakanlığa bağlı resmi kuruluşların, kamu iktisadi teşebbüsleri, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları, kamu bütçeli daireler, mahalli idareler, belediyeler, yapı kooperatifleri, özel sektör kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında ihaleye çıkarılan inşaat, elektrik, tesisat, yol, su, kanalizasyon, doğalgaz, altyapı, üstyapı, dekorasyon, restorasyon işlerinin yeniden veya onarımı ihalelerine katılmak, teklif vermek, ihale şirkette kalırsa ihale sözleşmesi gereği işi yapmak ve teslim etmek. 5- İnşaat malzemeleri, demir, bakır, kum, çakıl, mıcır, çimento, kireç, tuğla, kiremit, seramik, çini, fayans, karo, mozaik mamulleri, tuğla, taş, mermer, yer döşemeleri, boya, nalburiye malzemelerinin toptan ve perakende olarak alımı, satımı, ithalatı ve ihracatını ve üretimini yapmak, bayilikler ve mümessillikler almak, kendine bağlı bayilikler kurmak. Her nevi inşaat ve ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.

HATALI İŞLETME BİLGİSİ funduszeue.info

İşletmelere mesaj göndermek için "Mesaj Gönder" bölümünü kullanınız.

EGM GROUP PLASTİK SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası