dikiş makinesi neden alttan ip almaz / Sıkça Sorulan Sorular - Kişisel Koruma - Coats

Dikiş Makinesi Neden Alttan Ip Almaz

dikiş makinesi neden alttan ip almaz

Dikiş Makinesi Neden İp Kırar?

Dikiş Makinesi Neden İp Kırar?

Dikiş makinesi ile dikiş dikerken bazı sorunlar yaşamanız çok doğaldır. İp kırma ya da ip koparma dikiş makinelerinde en sık rastlanan olaylardan biridir. Makine arızası olarak ifade edilen ip kırma olayı çok kolay çözüme kavuşturulabilir. İğne düzgün yerleştirilmediği zaman bobin ipliği alamaz ve atmalı dikişler yani iplik kopması olur. İğneyi düz tarafı arakaya gelecek şekilde yerleştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca makine dişlileri düzgün çalışmazsa yine ip kırma oluşur. Bu nedenle düzenli olarak makinenizin bakımını yapmalısınız. İpliği masuranıza uygun ve güzel bir şekilde sarmaya çalışın, makinenizde kullandığınız ipin sağlam olmasına önem verin.

Dikiş Makinesi Nasıl Yağlanır? >

Dikiş Makinesini Kim İcat Etti?Dikiş Makinesi Aparatları Nelerdir?Dikiş Makinesi Neden İp Kırar?Dikiş Makinesi Nasıl Yağlanır?Dikiş Makinesi Neden İğne Kırar?

Dikiş Makinesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dikiş dikmek son zamanlar içinde en çok tercih edilen hobiler arasında yer almaktadır. Bu hobiyi eğlenceli hale getirmek için de dikiş makineleri ilk sırada yer almaktadır. Hobinin dışında dikiş makineleri ile dikiş dikmek oldukça kolaydır. Kıyafetlerimizde yaşanan küçük aksaklıkları dikiş makineleri ile giderebiliriz. Dikiş makinelerimizin ömrünü uzatmak için bakımını düzenli ve doğru yapmak gerekir. Dikiş makinesini kim icat etti? Dikiş makinesi aparatları nelerdir, neden ip kırar? Dikiş makinesi nasıl yağlanır, neden iğne kırar? Dikiş makinesi ile ilgili merak edilen sorularınızı sizler için cevapladık.

Dikiş, en keyifli hobilerden biridir ve dikiş makineleri bu hobiyi daha zevkli ayrıca pratik hale getirmektedir. Dikiş makineleri sayesinde kendinize, çocuğunuza ya da sevdiklerinize etek dikmek ve çeşitli kıyafetler dikmek için ev tekstil ürünleri dikmek için de dikebilirsiniz. Ayrıca tarz tasarımlar ile ev ekonomisine destek olabilirsiniz. Dikiş makinesi almak isteyen kişiler için piyasada pek çok çeşit vardır. Her bütçeye uygun olan dikiş makineleri ile evinizde kolay bir şekilde dikiş dikebilirsiniz. Dikiş makinesini ilk defa kullanacak olan kişiler kesinlikle kullanım kılavuzunu okumalıdır. Dikiş makinesi kullanmak sanıldığından daha kolaydır. Ancak bazı nedenlerden dolayı dikiş makinenizde sorun oluşabilir. Ayrıca dikiş makinenizin bakımını güzel ve doğru bir şekilde yapmanız gereklidir. Merak ettikleriniz için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz

Dikiş Makinesini Kim İcat Etti?

Günlük yaşantımızda kullandığımız pek çok alet ve ürün var. Hepsinin bir mucidi olan bu cihazların pek çoğunu kimlerin icat ettiğini bilmiyoruz. Hatta tarih kitaplarında bile adı yazmayan bu kişiler günümüzde hayatımızı kurtaracak yeniliklere imza atmışlardır. Kıyafetlerimizin tasarımı için kullandığımız dikiş makinesinin de bir mucidi var elbette. Ancak dikiş makinesi için durum biraz farklıdır çünkü farklı zamanlarda farklı kişiler dikiş makinesi için patent almıştır. yılında Alman Charles Fredick Weisenthal Fransız patenti almıştır ve patent makine için tasarlanmış iğneyi kapsamaktadır. İğne patenti olduğu ve makineyi tam kapsamadığı için dikiş makinesin tam olarak mucidi sayılmamıştır. yılında ise İngiliz kabine imalatçısı tarafından deriye delik açmak için bir makine geliştirilmeye çalışıldı. O yıl makinenin patentini alan Thomas Saint makineyi seri üretime geçirmediği için kimseye pek bir yararı olmadı. El dikişlerini taklit eden makine yapan Thomas Stone ve James Henderson ikilisi yılında Fransız patenti alırken o yıl başka bir gelişme daha yaşandı. Aynı yıl içinde çok iğneli nakış makinesi tasarlayan Scott John Duncan'da patent almaya hak kazandı. Ancak bu mucitlerin hiçbirinin yaptığı makine başarılı olmadı ve kısa sürede unutulup yok oldular. İlk fonksiyonel dikiş makinesini üreten Fransız terzi Bartelemy Thimonnier ise işçilerin işsiz kalacakları düşüncesi sonucu öldürülmüş ve icat geliştirilememiştir. Uzun bir çaba ve uğraş ile üretilen dikiş makinelerinin günümüzdeki halini çengelli iğnenin de mucidi olan ABD'li Walter Hunt'tur. yılında tam olarak icat edilen makine yılında seri üretime geçmiştir. Makinenin gelişmesini sağlayan ve mekikli olmayan dikiş makinesini icat eden SIsaac Singer'den. Dikiş makinesini üretmek ve icat etmek için tarih boyunca pek çok isim yarışmış. Ancak tarih kitabında dikiş makinesinin mucidi olarak yazan isim; İngiliz Thomas Saint'tir.

Dikiş Makinesi Aparatları Nelerdir?

Dikiş makinesi alt ve üst kısım olmak üzere iki ana parçadan oluşur. Üst kısımda: Baş, kol ve yataktan oluşur, hepsinin amacı farklıdır. Kol, iğneyi çalıştırmak için kullanılan mekanizmayı içerir ve yatak, makinenin düz kısmı olarak bilinir. Dikiş makinesinin alt kısımları ise; bant çarkı, pitman rod, kemer kılavuzu, kemer shifter, elbise guardpedal ve bacaklardır.

Dikiş Makinesi Neden İp Kırar?

Dikiş makinesi ile dikiş dikerken bazı sorunlar yaşamanız çok doğaldır. İp kırma ya da ip koparma dikiş makinelerinde en sık rastlanan olaylardan biridir. Makine arızası olarak ifade edilen ip kırma olayı çok kolay çözüme kavuşturulabilir. İğne düzgün yerleştirilmediği zaman bobin ipliği alamaz ve atmalı dikişler yani iplik kopması olur. İğneyi düz tarafı arakaya gelecek şekilde yerleştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca makine dişlileri düzgün çalışmazsa yine ip kırma oluşur. Bu nedenle düzenli olarak makinenizin bakımını yapmalısınız. İpliği masuranıza uygun ve güzel bir şekilde sarmaya çalışın, makinenizde kullandığınız ipin sağlam olmasına önem verin.

Dikiş Makinesi Nasıl Yağlanır?

Dikiş makineleri de her makine gibi bakıma gerek duyar. Makinenizin uzun ömürlü olması ve daha iyi çalışması için yağlamanız şarttır. Yağlama süresi makinenizi kullanma süresine göre değişim gösterir. Her yerde kolay bir şekilde bulacağınız sıvı makine yağı ile dikiş makinenizi yağlayabilirsiniz. Ayrıca dişlilerde oluşan sorunları ortadan kaldırmak için de gres yağı kullanmanız gerekir. Dikiş makinenizin hareketli aksanlarına birer damla yağ damlatarak makinenizi yağlayabilirsiniz.

Dikiş Makinesi Neden İğne Kırar?

Dikiş makinelerinde iğne kırılma olayı çok sık yaşanan bir durumdur. İğne makinenin en çok kullanılan parçası olduğu iğne ile ilgili sorun yaşanması kaçınılmazdır. Uzun süre kullanılan iğne bir süre sonra körelir ve kırılır. Bunun çok normal bir durum olduğunu bilmelisiniz ayrıca sert nesnelerin üzerine gelen iğneler de kırılır. İğnenizi seçerken kumaş türüne göre seçmeye önem vermelisiniz. Makine kullanım kılavuzunda bununla ilgili bilgiler yer almaktadır, makinenizi kullanmadan önce kılavuzu dikkatli okumanız yararlı olacaktır. Tüm bunlara ek olarak iğnenin gevşek olması, kumaşın çekilmesi, ipin düğümlenmesi de iğnede kırılma yapar.

Yorumlar

Sıkça Sorulan Sorular

Spiral, plastik ve metal fermuarlar bulunmaktadır. Web sitemizdeki Ürün Bilgileri bölümüne bakabilirsiniz.

Dikişli Spiral Fermuarlar, bir polyester monofilamanın iki polyester bant üzerine dikilmesi ile elde edilir. Web sitemizdeki Ürün Bilgileri bölümüne bakabilirsiniz.

Önceleri bu fermuarlar naylon, polyester, polipropilen, polybutilen teraftalat (PBT) gibi suni malzemelerden yapılabiliyordu. Pürüzsüz olmasından dolayı naylon, fermuar üretiminde yaygın olarak kullanılan bir malzeme olmuştur. Sonuç olarak bu kategorideki fermuarların adı naylon fermuarlar olarak kalmıştır.

Spiral fermuarlar, monofilamanın fermuar bantı ile birlikte dokunarak dişleri oluşturması ile elde edilir. Bu işlemde iki malzeme doğrudan birlikte bir yapı oluşturdukları ve arada bağlayıcı ilave bir malzeme olmadığı için kalite açısından daha güvenlidir. Web sitemizdeki Ürün Bilgileri bölümüne bakabilirsiniz.

Plastik fermuarlar normalde Polyester Bantlardan ve Polioksi Metilen (POM) dişlerden yapılır. Dişler için alternatif malzemeler de kullanılabilir. Örneğin daha pürüzsüz diş malzemesi olarak Polipropilen kullanılmaktadır. Özel kullanım alanları için ise daha teknik plastik malzemeler kullanılabilir. Fermuar bandı genel olarak polyesterdir.

Metal fermuarlar normalde Polyester Bantlardan ve Pirinç Dişlerden yapılır. Bantlar için başka malzemeler de kullanılabilir. Örneğin Pamuk, Polyester/Pamuk karışımı, vs. "Doğru Fermuar Seçimi" Giysi Boyama bölümüne bakınız. Dişlerin üretiminde ağırlığı azaltmak için alüminyum ve bazı özel endüstriyel uygulamalar için Çelik / Bakır kullanılabilir.

Metal fermuarların üretiminde, bandın kenarına dişler çakılır. Dişler düz pirinç telden ya da şekillendirilmiş telden yapılıp doğrudan banda takılabilir. Veya dişler önce basılıp, banta takılmadan cilalama / kaplama işlemi görür ve böylece çok yüksek kaliteli fermuarlar elde edilir. Bu fermuarlar genellikle çok düzgün dişlerin gerekli olduğu lüks ve pahalı çantalar / giysiler için kullanılır. Bazı durumlarda da dişler doğrudan bant üzerine pres döküm şeklinde uygulanabilir. Fakat diğer teknolojilerdeki ilerlemelerden dolayı bu işlem günümüzde çok nadir kullanılmaktadır.

Kapalı uçlu fermuarlar (cepler/etekler/pantolonlar için), açık uçlu fermuarlar (ceketlerin ön merkezi için), iki yollu fermuarlar (fermuarın alttan açılmasına ve ayrıca tamamen ayrılmasına izin verir - uzun paltolar için), X tipi fermuarlar (birbirinden uzaklaşan iki kürso, ör. her iki taraftan açılabilen büyük proje çantaları için), O tipi fermuarlar (birbirine yaklaşan iki kürsör - genellikle çantalar/valizler için). Daha fazla bilgi için Ürün Bilgileri bölümüne bakabilirsiniz.

Fermuarın üstünde, kürsörün (hareketli parçanın) fermuardan çıkmasını engelleyen üst urdurucular vardır. Kapalı uçlu fermuarın (cep/etek/pantolon fermuarı) altında ise fermuarın altının açılmasını önleyen bir alt durdurucu vardır. Açık Uçlu Fermuarda (bir ceketin ön ortasında kullanılan ayırıcı fermuar) alt bileşenler genel olarak Pim ve Kutu / Box Pin olarak adlandırılır. Kutu, daha büyük olan dişi parçadır ve fermuarı kapatmak için pimin takılmasını sağlar. Üst durdurucular, alt durdurucular, kürsör ve elcikler hakkında detaylı bilgi için web sitemizdeki Ürün Bilgileri bölümüne bakabilirsiniz.

Metal fermuarlardaki üst durdurucular normalde pirinç telden yapılır. Metal durdurucular kullanıldığında spiral fermuarlar için de aynısı geçerlidir. Bazen alüminyum tel durdurucular da kullanılmaktadır. Spiral fermuarlarda üst ve alt durdurucular için polyester filamanlar da kullanılabilir. Malzeme genellikle plastik fermuarlarda kullanılan Polioksi Metilen (POM) olabilir. Bazı spiral fermuarlarda alt durdurucu pimler pirinç olabilir. Bunlar, yüksek mukavemet değerlerinden dolayı özellikle bot ve çizmeler için uygundur. Spiral/dikişli fermuarların bazı tiplerinde dişleri birleştiren basit kaynaklı alt durdurucular vardır. Bunlar genellikle dikilerek monte edilir ve çok güçlü değildir. Detaylı bilgi için web sitemizin Opit Ürün Broşürleri bölümlerine bakabilirsiniz.

Kürsörler genellikle çinko alaşımından yapılır. Kürsörlerin içindeki bileşenler ise çelikten veya pirinçten yapılabilir. Plastik kürsörler de mevcuttur, fakat mukavemetleri daha düşüktür. Kesme pirinçten (stamp) yapılmış olan kürsörler genellikle denim uygulamaları için kullanılır.

Fermuar elcikleri de çinko alaşımdan veya Poliüretan, Ahşap, Silikon, PVC, Kumaş, Tekstil Bantları, Pirinç gibi çeşitli malzemelerden yapılabilir. Malzeme çoğunlukla tasarımcının talebi ile belirlenir ancak uygulaması yaygın olmayan malzemeler kullanılırken tavsiye alınmalıdır.

Bir fermuarın uzunluğunu ölçmenin pek çok yolu vardır. Coats Opti, İngiliz Standartları Yöntemini uygulamaktadır. Bu yöntemde, tüm ölçümler bileşenlerin en uç noktasından, kapalı halde iken kürsörün tepesinden yapılır. Web sitemizdeki Ürün Bilgileri bölümünden detaylı bilgilere ve resimlere ulaşabilirsiniz.

Üst ve alt bant uç uzantıları (Fermuar bileşenlerinin tanımlarına bakın), uygulamada fermuarı konumlandırmak bakımından önemli olabilir. Bu, bir fermuar üreticisinden diğer fermuar üreticisine değişiklik gösterebilir. Bu yüzden, bir değişiklik yaparken bu özellik için Ürün Broşürünün kontrol edilmesi gerekir. Dişlerin genişliği de fermuarın numarasını belirtir. Uygulamaya göre doğru fermuar numarasının kullanılması önemlidir. Hangi fermuarın kullanılması gerektiği hakkında öneriler için web sitemize ve SSS'lerimizden Doğru Fermuar Seçimi bölümüne bakabilirsiniz.

Web sitemizden Opti Spiral / Metal / Plastik ve Gizli fermuarlar için standart fermuar tipleri ve iç piyasa terimleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Opti Ürün Broşürleri için Web sitesimize bakabilirsiniz.

Gizli fermuarlarda, diş alanının arkasındaki bantta bir kat vardır. Özel bir dikiş ayağı ile dikilebilirler ve sonuç olarak dişler gizlenir, görünmezler. Gizli fermuarlar hakkında daha fazla öneri için Doğru Fermuar Seçimi ve Yapılması ve Yapılmaması Gereken Şeyler bölümüne bakabilirsiniz.

Bottom stop should be protected with a bar tack to prevent direct strain on the zip. If bar tack is fitted but breakage still happens, check effective opening of the garment. Try garment on model or dummy to see possible causes of the breakage.

Ters kürsörlü (elcikli) fermuar kullanın.

Spiral fermuarların dişlerinde S büküm ve Z büküm vardır. Dişler birleştiğinde bir ")" ya da "(" (parantex /muz eğrisi) görüntüsü ortaya çıkar. Sağ ve sol dişler aynı yönde, doğru konumda olmalıdır. Eğer problem bu değilse, dikiş tansiyonunun fermuarın her iki tarafında da eşit olup olmadığını kontrol edin.

Spiral fermuarların dişlerinde S büküm ve Z büküm vardır. Dişler birleştiğinde bir ")" ya da "(" (parantex /muz eğrisi) görüntüsü ortaya çıkar. Sağ ve sol dişler aynı yönde, doğru konumda olmalıdır. Eğer problem bu değilse, dikiş tansiyonunun fermuarın her iki tarafında da eşit olup olmadığını kontrol edin. Buna ilaveten, kumaşta veya telada beklenenden fazla çekme olup olmadığını kontrol edin.

Dikiş tansiyonunun fermuarın her iki tarafında da eşit olup olmadığını kontrol edin. Eğer eğrilik/kamburluk ütü sonrası fark edilmişse, kumaşta ve telada yüksek seviyelerde çekme olup olmadığını kontrol edin.

Önde uzun fermuarı olan giysilerde , fermuarın ucu yüksek gerilimlere maruz kalabilir. Nihai tüketicinin giysiyi giyerken fermuarın alt ucuna çok fazla basınç uygulayıp uygulamadığını kontrol edin. Eğer söz konusu giysi uzun bir palto ise, iki yollu fermuar kullanmak gerekebilir.

Kürsörün, fermuarın bir ucundan diğer ucuna gitmesine izin verecek açıklık olduğunu kontrol edin. Kürsörün ilerlemesine engel olacak herhangi bir yan dikiş olmamalıdır. Diş kenarı fermuar bandına dikilmiş olmamalıdır.

M46 ya da M60 fermuar kullanılmalıdır. Yıkama sırasında fermuar tam kapalı olmalı ve varsa düğmeler iliklenmelidir. Eğer mümkünse fermuar yıkamanın darbelerine karşı korunmalıdır. Yıkama işleminde aşırı yükleme yapılmamalıdır. Seri imalat öncesi mutlaka deneme yapılmalıdır.

M46 ya da M60 fermuar kullanılmalıdır. Yıkama sırasında fermuar tam kapalı olmalı ve varsa düğmeler iliklenmelidir. Eğer mümkünse fermuar yıkamanın darbelerine karşı korunmalıdır. Yıkama işleminde aşırı yükleme yapılmamalıdır. Yıkama makinasının tamburundaki deliklerin büyüklüğü kürsör büyüklüğü ile uyumlu olmalıdır. Yıkama ya da kurutma makinesinde kürsörün sıkışabileceği aralık/boşluk olmamalıdır.

M46 ya da M60 fermuar kullanılmalıdır. Yıkama sırasında fermuar tam kapalı olmalı ve varsa düğmeler iliklenmelidir. Eğer mümkünse fermuar yıkamanın darbelerine karşı korunmalıdır. Yıkama işleminde aşırı yükleme yapılmamalıdır. Yıkama makinasının tamburundaki deliklerin büyüklüğü kürsör büyüklüğü ile uyumlu olmalıdır. Yıkama ya da kurutma makinesinde kürsörün sıkışabileceği aralık /boşluk olmamalıdır.

M46 ya da M60 fermuar kullanılmalıdır. Mümkün olan modellerde dişler patlet altında korunmalıdır, yıkama sırasında fermuar tam kapalı olmalı ve düğmeler iliklenmelidir. Fermuar bir parça pamuklu kumaş ile yıkama işleminde kullanılan kimyasallara karşı korunmalıdır. Kimyasallar fermuar dişlerinin ya da elciğin üzerine doğrudan dökülmemelidir. Sıcaklık ve zamanlama kontrolleri işlem koşullarına göre ayarlanmalı, kalibrasyonun doğru yapılmasına dikkat edilmelidir. Seri imalat öncesi mutlaka test yıkama yapılmalıdır.

Fermuar dişlerinde herhangi bir çözeltinin / spreyin / cilanın kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Derinin yüzeyinde herhangi bir tabaklama kimyasalı artığının olup olmadığını kontrol edin. Derideki pigmentlerin fermuarın bakırı ile reaksiyona girmesini önlemek için koruma işleminden geçirilmiş fermuar siparişi verilmiş mi, kontrol edin.

Fermuar dişlerinde herhangi bir çözeltinin / spreyin / cilanın kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Eğer dikiş uygulaması söz konusuysa, dikiş ipliklerinde aşırı yağ kullanılıp kullanılmadığını kontrol edin. Eğer fermuar yapıştırma yöntemi ile monte ediliyorsa, baskının sıcaklığını kontrol edin.

Kürsörün fermuarın bir ucundan diğer ucuna gitmesi için yeterli açıklık olmalıdır. Fermuar takılırken fermuar dişlerine ya da kürsörün içine yanlışlıkla yapıştırıcı uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin. Yan dikişler kürsörün fermuar üzerinde ilerlemesini engellememelidir, dikiş için dişlerin kenarından itibaren önerilen mesafe 2 mm'dir.

Spiral fermuarların dişlerinde S büküm ve Z büküm vardır. Dişler birleştiğinde bir ")" ya da "(" (parantex /muz eğrisi) görüntüsü ortaya çıkar. Sağ ve sol dişler aynı yönde, doğru konumda olmalıdır. Eğer problem bu değilse, dikiş tansiyonunun fermuarın her iki tarafında da eşit olup olmadığını kontrol edin.

Elciğin ve zincirin aynı fermuar tedarikçisinden alınıp alınmadığını ve aynı büyüklükte olup olmadığını kontrol edin.

Herhangi bir özel işlem uygulanıp uygulanmadığını kontrol edin. Örneğin çantaların tersyüz edilmesi kürsör üzerinde yüksek bir baskı oluşturur ve kürsörü açıklığın alt ucuna iter. Kürsörün ürünün kumaşına/derisine ya da astarına sürtmeden sorunsuz bir şekilde gitmesine yetecek açıklık olmalıdır. Kürsörün sorunsuz bir şekilde kapanmasını engelleyen herhangi bir yan dikiş olmamalıdır. Hem kürsör hem de rulo fermuar aynı tedarikçiden alınmış olmalıdır. Eğer fermuar metalse, rulonun yönü doğru olmalıdır. Metal rulolarda, kürsörün takılması için doğru olan tek yön vardır, buna tercih edien yön denir. Eğer kürsör her iki yönde de kullanılacaksa, özel simetrik dişlere ya da iki yollu dişlere ihtiyaç vardır.

Lütfen can yelekleri için sipariş verirken Müşteri Hizmetleri departmanımızı bilgilendirin. Can yelekleri için kaplamalı kürsöre veya özel plastik kürsörlere sahip olan fermuarları öneriyoruz.

Lütfen outdoor kullanım için sipariş verirken Müşteri Hizmetleri departmanımızı bilgilendirin. Böyle ürünler için kaplamalı veya özel plastik gövdeye sahip standart kürsörlü fermuarlar öneriyoruz.

Lütfen tekne kılıfları / deniz taşıtlarındaki döşemeler için sipariş verirken Müşteri Hizmetleri departmanımızı bilgilendirin. Tekne kılıfları /deniz taşıtlarındaki döşemeler için kaplamalı kürsörlü veya özel plastik gövdeye sahip standart kürsörlü fermuarlar öneriyoruz. Outdoor goods should be dried before storage. They should not be packed away wet.

Lütfen tekne tavanları / deniz taşıtlarındaki döşemeler için sipariş verirken Müşteri Hizmetleri departmanımızı bilgilendirin. Tekne tavanları/deniz taşıtlarındaki döşemeler için kaplamalı veya özel plastik gövdeye sahip standart kürsörlü fermuarlar öneriyoruz.

    Merhaba dikiş makinesinde yaşadığımız bazı problemlerin çözümlerine ayırmak istedim bu yayını. Bu konuda uzman olmadığımın altını çizerek; Dikiş makinelerinin kullanma kılavuzlarında da yer alan bilgiler içeriyor bu yayın.  Dikiş makinenizin kullanma kılavuzunu alır almaz bir adet de fotokopisini çıkartmanızı öneriyorum bu arada. Mutlaka bulunsun. İnternet üzerinde bu tarz kılavuzlar bulunsa da o an internet bağlantınızın olmaması ihtimali gözardı edilmemeli.





 Bazı Dikiş Problemleri'nin Nedenleri/ Çözümleri

  

Problem:Dikim Yeri Büzülmesi; Nedenleri

1- İğne iplik tansiyonu çok sıkı (Tansiyonu kumaş cinsini ve üst üste dikilip dikilmediğini dikkate alarak ayarlayınız!)

2-  İğne ipliğin düzgün takılmaması (Normal işaretlenen güzergahtan ipinizi takıp takmadığınızı kontrol ediniz)

3- İğnenin kullanılan kumaşa göre  çok kalın olması. (İnce kumaşlara uygun dikiş iğnesi seçilmeli, jarse kumaş ise özel jarse iğnesi kullanmalısınız)

4- Kullanılan kumaş için dikişlerin çok kalın olması (Dikiş sıklığı ayarını yapınız ve aynı kumaşın farklı bir parçası üzerinde baştan dikiş sıklığı ayarlanmış birkaç deneme yapınız) / (Ayrıca desenli dikişlerden birini ince kumaşlarda uygulayacaksanız öncesinde mutlaka bir kaç deneme yaparak, dikiş sıklığı ayarlarını kontrol ediniz!)


Problem: Masura İpliği Kopması; Nedenleri

1- Masura ipliğinin mekiğe düzgün geçirilmemesi (Kontrol ediniz!)

2- Mekikde tiftiğin birikmesi (Kontol ediniz ve temizleyiniz)

3-Masuranın zarar görmesi veya rahat dönmemesi, rahat dönmesini engelleyen iplik birikimi ve sarması (Kontrol ediniz; Masura tutucusunu temizleyiniz, plastik masuralar kırılmış  olabilir, değiştiriniz)

Problem: Kumaşın Düzgün İlerlememesi

1- Dişli tiftik ile tıkanmış olabilir (Kontrol ederek temizlenmeli)

2- Dikişler çok ince (Daha kalın dikiş seçiniz)

3- Kumaş cinsi ve dikiş türünden kaynaklı bir ağırlık olabilir (Farklı ayaklar kullanmayı gerektiren durumlarda farklı ayaklar kullanılarak kumaşın düzgün dikilmesi ve ilerlenmesi sağlanabilir)

Problem: Makinenin Çalışmaması

1- Makine prize takılı değil (Kontrol ediniz)

2- Mekikde iplik sıkışmış (Kontrol ediniz ve temizleyiniz)

Problem: Makinenin Sesli Çalışması

1-Mekikde iplik sıkışmış (Kontrol ediniz ve temizleyiniz)

2- Tiftiğin mekikde birikmesi  (Kontrol ediniz ve temizleyiniz)

Problem: İğne İplik Kopması (Normal ip geliş güzergahındaki kopmalar)

1- İğneye ipliğin düzgün takılmaması (Makine üzerinde de numaralarla belirlenen güzergahtan ipin gelip gelmediğini kontrol ediniz ve uygun sıralya ipi takınız) 

2- İğne iplik tansiyonu çok sıkı (Kontrol ediniz; ayarı kumaş cinsi ve uygulamaya göre düzeltiniz)

3- İğne eğri veya kör (Kontrol ederek yenisini takınız)

4- İğnenin yanlış takılmış olması  (Kontrol ediniz ve iğne kökünun düz kısmının yuvada arka kısma yaslı olup olmadığını kontrol ederek düzeltiniz. İğnenin düz yüzü arka kısma bakmalı)

5- Kumaşın dikimden sonra geriye doğru çekilmesi (Tansiyon ayarlarını kontrol ederek kumaşa uygun ayara getiriniz)

6- İğneye göre ipliğin çok kalın ya da ince olması. 

Problem: Boş Dikişler

1- İğnenin yanlış takılmış olması  (Kontrol ediniz ve iğne kökünun düz kısmının yuvada arka kısma yaslı olup olmadığını kontrol ederek düzeltiniz. İğnenin düz yüzü arka kısma bakmalı)

2- İğne eğri veya kör (Kontrol ederek yenisini takınız)

3- İğne ve/veya ipliklerin yapılan dikim için uygun olmaması. (Kumaş cinsine uygun seçilmiş dikiş sıklığı ayarı yapılmalı, iğne; kumaş cinsine uygun olmalı ve dikiş tansiyonu kumaş türüne ve katına uygun seçilmeli)

4- Esnek ve çok ince sentetiklerde uygun iğne olmaması (Jarse iğnesi seçilmeli)

5-İğneye ipliğin düzgün takılmaması (Makine üzerinde de numaralarla belirlenen güzergahtan ipin gelip gelmediğini kontrol ediniz ve uygun sıralya ipi takınız)

Problem: İğne Kırılması 

1-İğnenin yanlış takılmış olması  (Kontrol ediniz ve iğne kökünun düz kısmının yuvada arka kısma yaslı olup olmadığını kontrol ederek düzeltiniz. İğnenin düz yüzü arka kısma bakmalı)

2- İğne eğri veya kör (Kontrol ederek yenisini takınız)

3- İğne vidasının gevşek olması

4-İğne iplik tansiyonu çok sıkı (Kontrol ediniz; ayarı kumaş cinsi ve uygulamaya göre düzeltiniz)

5-Kumaşın dikimden sonra geriye doğru çekilmesi (Tansiyon ayarlarını kontrol ederek kumaşa uygun ayara getiriniz)

6- İğnenin kullanılan kumaşa göre çok ince olması 

7- İğne kumaşdayken desen seçme düğmesi döndürülmesi.

  Umarım faydalı olur, yorumlarınız, ilave ya da düzeltmeleriniz mutluluk verir. 

Sevgiler.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası