2 aylık bebeğe ne kadar calpol verilir / Bebeklerde Ateş ile İlgi 8 Soru-Cevap - Acıbadem Hayat

2 Aylık Bebeğe Ne Kadar Calpol Verilir

2 aylık bebeğe ne kadar calpol verilir

2 Aylık Bebek Calpol Ne Kadar Verilir?

2 Aylık Bebek Calpol Ne Kadar Verilir?

2 aylık bebeklerde calpol kullanılabilir ve bu ölçü 60 miligramı kesinlikle geçmemelidir.

2. ayını dolduran bebekler de bu dönemde uyku düzeni oturmaya başlar ve gelişimleri son hızla sürer. Yavaş ve kontrollü bir şekilde kilo artışının arttığı bir dönemdir. Hareketli nesneleri görebildiği ve renkleri ayırt etmeye başladığı bir dönemdir. Aynı zamanda 2 aylık bebeklerin bu dönemde anne ve babalarının seslerine konuşmalarına karşı herhangi bir tepki verebilmektedir. İlk aya göre duyma kabiliyeti artan bebeklerde koku alma duyuları da artar. Anne ve babalar olarak bu dönemde bebeğinize sıklıkla dokunmalı ve ten temasını hissettirmelisiniz.

2 Aylık Bebek Neler Yapar?

2 aylık bebekler koku ve duyu alma kabiliyeti arttığından etrafa bakınır ve annesini, babasını fark edebilir.

2 Aylık Bebeklerde Yeşil Kaka Neden Olur?

Annenin yeşil yapraklı sebzelerle beslenmesi ve bu dönemde annenin demir takviyesi almasından dolayı kakasının rengi yeşile döner. Bu durum bebeklerde gayet normal bir durum olarak karşılaşılır.

2 Aylık Bebek Ağzında Tükürük?

Bu dönemdeki bebeklerde ağız köpürmesi genelde sindirim sorunu yaşadığı anlamına gelmektedir.

2 Aylık Bebek Ayda Kaç Kilo Almalı?

Haftalık gram alması ve dolayısı ile yaklaşık olarak gram alması beklenir.

2 Aylık Bebek Otutturulur Mu?

Henüz kemikleri oturmaya müsait olmadığından dolayı 2 aylıkken oturması oldukça sakıncalıdır. En az 6 aylık olması ve desteklenerek oturması beklenir.

2 Aylık Bebek Kımıldar Mı?

2 aylık bebeklerin ufak tefek hareketler yapmaya başlaması beklenir.

2 Aylık Bebek Cilt Kuruluğu?

Bebeğinizin cilt bariyeri bozukluğu gibi bir durum ile karşı karşıya kaldığını gösteren bir durumdur.

2 Aylık Bebek Calpol Ne Kadar Verilir?

2 aylık bebeklerde calpol kullanılabilir ve bu ölçü 60 miligramı kesinlikle geçmemelidir.

2 Aylık Bebek Diş Çıkarma Belirtileri?

Diş çıkarma belirtisi iki aylık bebeklerde görülmez fakat böyle bir durum ile karşılaşılır ise bir çocuk doktoruna görünmesi faydalı olacaktır.

2 Aylık Bebek Doyduğunu Nasıl Anlarız?

2 aylık bebekler doyduklarında memeyi kendi istekleri ile bırakırlar fakat bu durum her bebek için geçerli olmayacağından belirli bir süre emzirdiğinizden emin olmalısınız.

2 Aylık Bebek Denize Girer Mi?

Cilt dokuları henüz çok hassas olduğundan ve enfeksiyonlara karşı çok hassas bir bünyeye sahip olduklarından dolayı denize girmemelidirler.

2 Aylık Bebek Fıtık Ameliyatı Olur Mu?

Henüz çok küçük olduğundan dolayı ameliyat fikri oldukça uzaktır fakat hekimin takdirindedir.

2 Aylık Bebek Grip Olursa Ne Yapmalı?

Bebeğiniz eğer gribe yakalanmış ise ateşi çıkacaktır ve bu durumda ateş düşürücü şurup verilmeli, eğer geçmezse hekime görünmelidir.

2 Aylık Bebek Ihlamur İçebilir Mi?

6 aydan küçük bebeklerin suda dahil olmak üzere hiçbir şey içmemesi gerekmektedir.

2 Aylık Bebek İnek Sütü İçer Mi?

İçerdiği laktoz bebeklerde gaz yapıp sindirimi zorlaştıracağından dolayı içmemesi gerekir.

2 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Emzirilmeli?

3 saatlik aralıklarla bebeğin emzirilmesi gerekmektedir.

2 Aylık Bebek Mide Kapasitesi?

Küçük bebeğin mide kapasitesinin en fazla ml olduğu bilinir.

2 Aylık Bebek Neden Emmek İstemez?

Emzirme saatlerinin değişmesi ve anne sütünün artık değişik bir tada geçmesinden dolayı emmek istemeyebilirler.

2 Aylık Bebek Parmak Emmesi?

Bebeklerde parmak emme davranışı bir ihtiyaç niteliği taşımaktadır.

2 Aylık Bebek Pusete Konur Mu?

Yenidoğan pusetlerine konulabilmektedir.

2 Aylık Bebek Pirinç Unu Yer Mi?

Anne sütü verilemeyecek durumda iseniz su ve pirinç unu ile hazırladığınız mamayı bebeğinize verebilirsiniz.

2 Aylık Bebek Parol Şurup Verilir Mi?

Yarım ölçek olmak üzere verilebilir fakat çok zaruri olmadıkça vermeyiniz.

2 Aylık Bebek Rezene Çayı İçebilir Mi?

Rezene çayı sindirimi rahatlattığından dolayı verilebilmektedir fakat vermemeniz daha tercih sebebidir.

2 Aylık Bebek Sünnet Olur Mu?

Lokal anestezi bile olmadan çok rahat bir şekilde 2 aylık bebeğe sünnet işlemi uygulanabilir.

2 Aylık Bebek Şaşı Bakar Mı? 

İlk aylık dönemde bebeklerde göz koordinasyonu sağlanmadığından normal karşılanabilmektedir. 

2 Aylık Bebeğin Kan Şekeri Düşer Mi?

Aç kalması durumunda kan şekeri düşüklüğü bebeklerde de görülebilmektedir.


Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı

Calpol Şurup ne için kullanılır? Calpol Şurup nasıl kullanılır? Yan etkileri ve fiyatı

Sık sık gündeme gelen Calpol şurubu akıllara ''Calpol ne işe yarar uyku yapar mı? Calpol şurup süspansiyon ne için kullanılır? Bebeklerde ve çocuklarda Calpol kullanmak zararlı mı?'' sorularını getirdi. Tüm merak ettiğiniz soruların yanıtı bugünkü haberimizde.

Etken maddesinde parasetamol barındıran bu Calpol, bebek ve çocuklarda, hafif ve orta dereceli ateşin düşürülmesi ve ağrıların tedavi edilmesi amacı ile kullanılır. Kısaca; üst solunum yolu enfeksiyonlarında oluşan ateşi ve ağrıyı azaltmak için kullanılan süspansiyon şeklindeki bir şuruptur. Ana etken maddesi parasetamol olarak geçer. Parasetamol, beyne giden ağrı sinyallerinin yoğunluğunu azaltan ve yine beyinde vücut sıcaklığını düzenlemekle görevli maddelerin salgılanmasını baskıladığından yüksek ateşi düşürme üzerinde etkilidir.  Calpol şurup, tedavi edici değil, ateş ve ağrıların belirtilerini giderici bir etki gösterir. Genellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında çocuklarda görülen soğuk algınlığı ile gribal enfeksiyonlara eşlik eden karın ağrısı, eklem ağrısı ve ateş durumlarında kullanılır.

Calpol kullanmadan önce prospektüsüne mutlaka bakın ve orada yazan yaş, kilo ve doz ayarına mutlaka uymaya çalışın. Çocuklarda yaşlarına bağlı olarak yetişkinlerden daha düşük dozlar uygulandığını unutmayın. Ayrıca ilacı 3 günden fazla kullanmanız gerekirse doktorunuza danışın.

Dolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERDolven (ibuprofen) şurup ne işe yarar? Dolven şurup nasıl kullanılır?

CARPOL NASIL KULLANILIR?

Calpol şurup bebeklerde ve çocuklarda önerilen uygun doz 5 ml civarıdır. Bu ölçek içerisinde mg parasetamol bulunduğundan ağrı kesici ve ateş düşürücü özellik gösterir.

Şurubun kullanıldığı diğer alanlar diş çıkarma dönemlerinde görülen ateş, diş ağrısı, cerrahi operasyonlar sonrası yaşanan ağrılar ile çocuklarda baş ağrısının giderilmesinde tercih edilir.

CARPOL OLASI YAN ETKİLERİ:

Calpol kullanmadan önce aileler olası yan etkilerin neler olduğunu araştırmaya başladı. Calpol olası yan etkileri şu şekilde belirtilmiştir:

  • Ciltte kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Egzama
  • Döküntü
  • Yüz, dil, boğazda şişme
  • Nefes darlığı, astım gibi benzeri etkiler
  • Karın ağrısı
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal
  • Baş dönmesi
  • Karaciğer hasarı

Şişeyi en az 10 saniye boyunca iyice çalkalayın ve ilaçla birlikte gelen plastik kaşıkla doğru miktarı ölçün. Kaşığınız yoksa, eczacınıza bir tane isteyin. Doğru miktarda vermeyeceği için çay ya da tatlı kaşığı kullanmayın. Çocuğunuz şurubun tadından hoşlanmıyorsa, ilacı verdikten hemen sonra süt veya meyve suyu içirebilirsiniz.

Bebeklerde Calpol şurup kullanımı:

  • İki ayın altındaki bebeklerde kullanılmamalıdır.
  • Aşılama sonrası ateşi çıkan aylık bebeklere 60 mg’lık parasetamol dozu ( ml) Calpol “bebek ve çocuklar için” verilebilir.
  • 2 ila 3 aylık çocuklar, diğer nedenlerden dolayı ağrı ve ateş varsa, maksimum 2 doz verilebilir. 2 dozdan sonra hala ateşi varsa, önce bir doktora danışın.

CARPOL ŞURUP FİYATI:

Calpol şurup çocuklarda ve bebeklerde 1 saat içinde etki eder. Calpol şurup çocuklarda etkisini 5 saat boyunca sürdürür. Fiyatı ise 40,00 TL'dir. 

Yağmur botları modellerinde neler var? yağmur botları modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Yağmur botları modellerinde neler var? yağmur botları modelleri

Bebeklerde Ateş Düşürme

Bebeklerde ve çocuklarda ateş, aileleri en çok endişelendiren durumlardan biridir. Ateş, aslında vücudun bakteri ve virüslere karşı bir savunma mekanizmasıdır. Bununla beraber dehidratasyon yani sıvı kaybı, ortamın ısısının yüksekliği, romatolojik inflamatuvar ya da endokrinolojik (hormonal) durumlar da ateşe neden olabilir. Normal koşullarda gün içinde vücut ısısı derece değişir. Akşam üzeri vücut ısısı günün en yüksek seviyesindeyken, sabaha karşı en düşük seviyededir. Ateşin gerçekten var olduğunu anlamak için uygun yerden ve uygun termometre ile ölçülmesi gerekir. Yetişkinlerin değişimleri pek önemsemez ama bebeklerde ve çocuklarda ateş korkuya, hatta paniğe neden olur. İşte ateş ve ateşin yükselmesiyle ilgili merak edilen sorular ve cevapları…


1. Bebeklerde Ateş Nasıl Ölçülür?

  • En doğru sonucu almak için makattan ölçüm gerekir. Bunun için ateş ölçerin ucuna bir miktar yağ sürülüp çocuk yan yatırılır. Dijital ölçer makatta 30 saniye boyunca tutulur. Ancak bu, çocuğu rahatsız eder. Hem de güvenlik açısından evde çok önerilen bir yöntem değildir. Bu nedenle evde koltukaltı veya kulaktan ölçüm yapılması önerilir.
  • Prematüre bebeklerde ve yenidoğan bebeklerde koltukaltından ölçüm önerilir. Değer ’nin üzerinde ise ateş olduğu kabul edilir. Ölçüm yapılırken koltukaltının ıslak ve terli olmamasına, ortam ısısından etkilenmemesine dikkat edilmelidir. Ölçüm yapılırken çok hareket etdeden dk termometre koltuk altında tutulmalıdır.
  • Ağızdan ölçüm ise daha büyük çocuklarda (5 yaş üstü) tercih edilen yoldur. Çocuğun ölçümden dakika önce soğuk bir şey yememiş olması gerekir. Ateş ölçer dakika yanak içinde ya da dil altında tutulur. Değer ’ün üzerindeyse ateş olduğu kabul edilir.
  • Yenidoğan döneminden sonra çocuklarda en çok tercih edilen ölçüm yöntemi; kulaktan ölçümdür. Değer üzerindeyse ateşin varlığından söz edilebilir. Ölçer, kulak kepçesi geriye çekilerek kulak yoluna tam olarak oturtulmalıdır. Bu yöntem hem daha pratik hem daha kısa süreli ve daha doğru sonuç funduszeue.info kulak arası ölçümde 0,5 derece farklılık olabilir Dolayısıyla kulaktan ölçüm çocuklarda tercih edilen yolların başında gelir.

2. Bebeklerde Yüksek Ateş Neden Olur?

Bebeklerde yüksek ateşin en sık görülen nedeni; bakteriyel veya viral enfeksiyonlardır. Genellikle birinci sırada üst solunum yolu enfeksiyonları; ikinci sırada alt solunum yolu enfeksiyonu, ishal (bağırsak enfeksiyonu), idrar yolu enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu gelir. En çok korkulan ise menenjit denilen beyin zarı iltihaplanmasıdır. Bununla beraber enfeksiyona bağlı olmayan, sıvı kaybı özellikle yenidoğanlarda ateşe sebep olur. Sıvı kaybı, yeterince beslenememeye ve ishale bağlı gelişir. Güneş çarpması, diş çıkarma, aşı uygulamaları, bazı romatolojik hastalıklar ve genetik hastalıklarda da ateş yükselebilir.

3. Bebeklerde Ateş Kaç Olmalı?

Yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar bütün bebeklik ve çocukluk çağında vücut sıcaklığı, makattan (rektal) ölçüldüğünde 38’nin üzerindeyse ateşin yükseldiği kabul edilir. Tabii ki ateşin ölçüm yeri ve şekline göre ateşin varlığı değişir. Kulaktan, koltukaltından ve makattan ölçümler birbirine yakın sonuçlar verir. O nedenle yenidoğan dönemi dışında kulaktan ölçüm daha çok tercih edilir. Sonuç derecenin üzerindeyse ateşin varlığı kabul edilir. Yenidoğanlarda ve haftalık bebeklerde koltukaltı ve kulaktan ölçüm daha çok tercih edilir. Özetle; kulaktan ölçümle ve koltukaltından ölçümle derece ateşin çıktığını gösterir.

  • arası hafif ateştir
  • arası orta ateş
  • arası yüksek ateş
  • derecenin üzeri ise hipertermidir (hayati tehlikesi vardır)

4. Bebeklerde Ateş Düşürme

  • Ateş çıktığında yapılan yanlışlardan biri; çocuğun aşırı giydirilmesidir. Ateş çıktığı sırada el, ayak, burun, kulaklar ve diğer uç noktalar buz gibi olur. Bu, vücudun ateşe verdiği tepkidir. Bu nedenle çocuğu giydirmek doğru değildir. Ateşinin olup olmadığını elinden ve ayağından değil, ateş ölçer kullanarak belirleyin. Ateşi varsa soyun.
  • Bir diğer hata ise; çok soğuk su ile kompres yapmak ya da banyo yaptırmaktır. Vücut ısısının altındaki ılık suyla vücudu yıkamak veya bir havlu/bez koymak ise yüzeyi daha geniş olduğu için periferik uç noktaları daha kolay soğutur. Sirkeli su önerilmez.
  • Ilık kompres yapıp bir çarşafa sarıp banyo yaptırmak çocuğun ateşini daha kolay düşürür.
  • Ateş düşürücü vermek, aşırı giydirmemek, ortam ısısını düşürmek ve bol sıvı vermek ateşi düşürmede yapılacaklardır.

5. Ne Zaman Doktora Başvurulmalıdır?

  • Bebeklerde ve çocuklarda kulaktan ölçüm yapıldığında değer ve 38’in üzeri derece çıkıyorsa öncelikle sebebin çevreden mi kaynaklı olduğu tespit edilmelidir. Çocuğun soyulması gerekir. 10 dakika sonra tekrar ölçüm yapılır. Ortam ısısı düşürüldüğünde çocuğun ateşi de gerilemeye başladıysa sebebin çevreden kaynaklı olduğu anlaşılır. Ancak 10 dakikadan daha uzun süre boyunca ateş tırmanmaya devam ediyorsa, çocuğun ateşinin olduğu kabul edilir. Bu durumda doktora danışılarak ateş düşürücü ilaçlar verilir.
  • Ortamın ısısı düşürülmesine, çocuğun üzerinin çıkarılmasına ve ateş düşürücü verilmesine rağmen saat sonra bir derece bile düşmüyorsa acile gidilmelidir. (Örneğin derece olan ateş; ateş düşürücü, ortam soğutma, ılık kompres yapmanıza rağmen 2 saat içinde ’e bile düşmüyorsa)
  • 3 günden daha uzun süre ateş düşürücü ile kontrol altında olduğunda da hekime başvurulmalıdır.
  • Aşırı ağlama, huzursuzluk, kusma, genel durum bozukluğu, uykuya eğilim, tuvalet yaparken ağrı, küçük bebeklerde emme refleksinin olmaması ve 24 saatten fazla anlam veremediginiz ateş varsa muhakkak doktora başvurulması gerekir.
  • Kulaktan ölçümle hafif ateşte () çocuğun soyulup ateşinin yükselip yükselmeyeceğini gözlemlemek gerekir. 38 ve üzerine çıktıysa ateş düşürücü ilaçlar hekime danışılarak verilir. 2 saat içinde bir derece de olsa düşmesi gerekir. Ateş düşürücünün etki süresi saattir. saat sonra ateş çıkıyorsa yine ateş düşürücü verebilir. Bu arada genel durum bozukluğu varsa muayeneye götürülür.
  • Orta derece ateşte () saatte bir ateş düşürücü tekrar edilir ve ateş kontrol altına alınabilir. Ilık kompres ve ılık banyo da yardımcıdır. Ama 4 saatte bir verilen ateş düşürücüye rağmen ’ün üzerindeyse, çocuk aşırı huzursuzsa, saatte bir ateşi çıkıyorsa ve ateş titreye titreye tırmanıyorsa muhakkak hekimin görmesi gerekir. Ateş düşürücüye rağmen 2 saatte düşüremediyseniz ya da 3 günden daha uzun süre ateş düşürücü verdiyseniz o zaman muhakkak hekimin görmesi gerekir veya acil servise başvurulmalıdır.

6. Yüksek Ateş Düşürülmezse Ne Olur?

Ateş aslında bir savunma mekanizmasıdır ve aynı zamanda da bir semptomdur. Dolayısıyla vücutta bir enfeksiyon ya da bir durumu işaret eder. Amaç; ateşi kontrol altına almaktır. Ateşe neden olan hastalığı tespit edip tedavi etmek hedeflenir. üzerindeyse ciddi enfeksiyonları araştırmak gerekir ve ileride olumsuz komplikasyonları da engellemek için hekim muayenesi şarttır. Ayrıca yüksek ateş, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyip vücudun savaşma gücünü düşürür. O nedenle yüksek ateşin nedeni bulunup tedavi edilmelidir.

7. Havale Nedir?

Havale; beyindeki elektrik boşalmaları nedeniyle vücut kaslarının istemsiz kasılmasıdır. Havale, ateşli ve ateşsiz olmak üzere ikiye ayrılır.

  • Ateşsiz havale daha çok epileptiktir. Bu sara hastalığı (epilepsi) veya beyin sinir sistemi ile ilgili durumlarda görülebilir.
  • Ateşli havalelerin yüzde 90’ında ateş yükselir. Sebebi vücudun verdiği tepkidir. Genellikle ailede ateşli havale geçirme öyküsü varsa herhangi bir hasar bırakmaz. Ateşli havale genellikle 6 ay-7 yaş arasında görülür. Daha önce havale geçiren bir çocuğunuz varsa ateş konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Ateş çıkmaya başladığında müdahale edip ateşin hızlı yükselmesi engellenmelidir. Hekim bu konuda aileyi bilgilendirir, gerekirse evde havale sırasında kullanabilecek özel ilaçlar edinilir. Çocuk üst üste çok havale geçiriyorsa nörolojik konsültasyon ve çeşitli tetkikler yapılır. Ama ateşli havaleler genellikle 7 yaşından sonra kendiliğinden geçer, bir hasar bırakmaz.

8. Havale Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Çocuk havale geçirmeye başladığında kol ve bacaklarında kasılma, gözünün bir yere sabitlendiği görülür. Ağzından da köpük gelmeye başlar. Soluk alma güçlüğü gibi sorunlar da görülür. Bu tablo ailenin en korktuğu durumdur. Bu durumun uzun sürmesi oksijen alımı açısından sorundur. Yapılacak şey; mevcutsa doktorun önerdiği bir havale durdurucu fitil uygulamaktır. Hava yolunu açarak mümkünse ağızın kilitlenmesini engellemek önemlidir. En kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Ateş varsa da hemen ateş düşürücü verilmelidir.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Bebeklerde Grip ve Nezle

Nezle, Bebeklerde Akciğer ve Kulakları Etkiliyor

Nezle, bebekler ve çocuklar arasında en çok rastlanan hastalıklardan biridir. Akciğerlerin veya kulakların etkilenme tehlikesi yüksek olduğundan bebeklerde ve çocuklarda görülen soğuk algınlığı daha ciddiye alınmalıdır.

Burun Tıkanıklığı Beslenme Sorunlarına Neden Oluyor

Nezle hafif sayılabilecek bir hastalık olmasına karşın, özellikle bebeklerde huzursuzluğa ve sıkıntılara yol açar. Bu durumun en büyük sebebi, bebeklerin burunlarını temizleyememeleri ve ağızdan nefes almakta zorlanmalarıdır. Bebeklerde soğuk algınlığının ilk belirtileri, çoğunlukla burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı olarak görülerek, başlangıçta şeffaf olan daha sonra koyulaşıp sarı veya yeşil bir hal alan burun salgısıyla anlaşılır. Diğer belirtileri ise; 37,8 ºC civarında hafif ateş, hapşırma, öksürme, iştahsızlık, huzursuzluk ve uykuya dalmada zorlanmadır.

Eğer bebek burun tıkanıklığı yüzünden beslenme sorunları yaşıyor ise, plastik bir burun aspiratörü ile burnu temizlenmelidir. Bu teknik bebeğin ilk 6 ayında fayda sağlar. Bebek büyüdükçe, bu yöntemin kullanılmasına engel olmaya çalışacaktır. Eğer bebeğin burun salgısı oldukça yoğun ise, doktor tavsiyesi ile kullanılan tuzlu damlalarla bu yoğunluğun çözülmesi sağlanabilir. Sabun ve temiz suyla yıkanıp, durulanan bir damlalıkla beslenmeden dakika önce her bir burun deliğine tuzlu damlalardan ikişer damla damlatılmalıdır. Hiçbir şekilde içerisinde tıbbi ilaçlar bulunduran burun damlaları kullanılmamalıdır.

Ateş Düşürücü Vermekten Kaçınılmalı

Nezleye en iyi gelen şey bebeğin salgılarının sulandırılması ve var ise ateşinin düşürülmesidir. Bebeğini emziren anneler emzirme sıklığını artırabilir. Salgıların sulandırılması için ise en iyi ilaç sudur. Tüm viral hastalıklarda olduğu gibi nezlede de, ilk 48 saat süresince yüksek ateş görülebilir. Bu durumda bebek ince giydirmeli ve ılık bir banyo yaptırılmalıdır.  Bebek çok huzursuz ve ateşi 38°C’ın üzerindeyse ateş düşürücü ilaç verilebilir. 2 aydan küçük bebeklerde ateş, önemli bir rahatsızlığın belirtisi olabileceğinden ateş düşürücü vermekten kaçınılmalı ve ve mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır. Ateş düşürücüler, doktorun önerdiği doz ve sıklıkta kullanılmalıdır. Nezle ile beraber görülen öksürüğün evde tedavisi için, 1 yaşından büyük çocuklara tatlı kaşığı ballı limon, 4 yaşından büyük çocuklara ise boğaz pastilleri verilebilir. Ayrıca doktor kontrolünde, içerisinde dextrometorphan adlı aktif madde olan bir öksürük şurubu da kullanılabilir.

Nezle Olan Çocukta Beslenme ve Sıvı Desteği Şart

Çocuklarda nezle ise; burun tıkanıklığı ve akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, ateş ve huzursuzlukla birlikte görülebilir. Ateş çok yükselmez hatta nadiren görülür. Halsizlik, kırgınlık, baş ağrıları olabilir. Öksürük eşlik edebilir. Serum fizyolojik içeren burun damlaları ve burun pompası ile burun temizliği yapılabilir. Çocukların vücudun gereksinim duyduğu direnci tekrar kazanması için istirahat etmesi ve bu esnada ortam ısısının iyi ayarlanması, beslenme ve sıvı desteği oldukça önemlidir.

Gripte En Ciddi Risk Grubu Bebek ve Çocuklar

Bebeklerde grip vakasının belirtileri bebeklerde nezle ve diğer bulaşıcı enfeksiyonlarla benzerlik gösterebilir. Bebeklerde özellikle Ekim - Şubat ayları arasındaki grip mevsiminde bu belirtiler görüldüyse, grip düşüncesini doğurabilir. Bebeğin ateşinin aniden 38 derece veya daha üzerine çıkması, yorgun - bitkin görünmesi, titremesi, burun akıntısı ve kuru öksürük gibi semptomlar görülüyorsa, grip riskini güçlendirir. Grip olan bebek kendini huzursuz hisseder ve hasta görünür. Ayrıca karın ağrısı, ishal ve kusma gibi belirtiler de görülebilir.

Anne Sütü Emen Bebekler Şanslı

Bebeğini emziren anneler şanslı gruptur çünkü anne sütü hastalıklara karşı antikor üretir. Bebekte burun akıntısı ve öksürük var ise öncelikle bol sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Emziren anneler bebeklerini daha sık emzirmeli, eğer bebek ek gıdalara başlamış ise, sulandırılmış elma suyu ve bitkisel çaylar verilmelidir. Burun tıkanıklığı için beslenme ve uyku zamanından 15 dakika önce tuzlu burun damlalarının uygulanması bebeğin rahat nefes almasına yardımcı olacaktır. Nemli ortam öksürüğe de iyi geleceğinden, buhar makinesi ile bebeğin bulunduğu ortam nemlendirilmelidir. Burun akıntısının dışarı çıkması için bebeğin başı hafifçe yükseltilmelidir.

Kreş veya Okula Giden Çocuklarda Grip Sık görülüyor

Grip ayrıca kreşe veya okula giden çocuklarda da sıkça görülmektedir. Yüksek ateş, halsizlik, baş-vücut ağrısı, üşüme, titreme, burun akıntısı, halsizlik, yorgunluk, öksürük, boğaz ağrısı, genizde yanma, kusma ve ishal en belirgin belirtileridir. Grip virüsü alındıktan sonra birkaç gün içinde ortaya çıkar ve ilk olarak üşüme belirtileri görülür. Devamında diğer belirtiler ortaya çıkar.

Grip Aşısı Her Yıl Yapılmalı

Nezle ve gripten çocukları korumak için en temel önlem çocuğa aşı yaptırmaktır. Grip virüsleri sürekli değişkenlik gösterdiklerinden, değişik türleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple grip hastalığına karşı bağışıklık gibi bir durum söz konusu değildir. Her sene aşılama yapılması gerekir.

H1N1 Virüsünden Korunmak için Anne Sütü          

Grip aşısı 6 aydan küçük bebeklere yapılmamaktadır. Aile bireylerinin ellerini bol su ve sabunla sıkça yıkaması hastalıktan korunmada oldukça etkilidir. Bebeğin beslenmesi esnasında veya onunla ilgilenmeden önce eller mutlaka sabunla yıkanmalıdır. Aile bireylerinden biri hasta ise, bebeğin bulunduğu ortamda maske takılmalı ve kesinlikle bebek öpülmemelidir. Dış ortamdan gelen ebeveynin bebeğin yanına gitmeden önce kıyafetlerini değiştirmesi, eğer mümkünse ılık bir duş alması gerekir. Birçok hastalığın gelişmesine engel olan mucizevi besin anne sütü, H1N1 virüsünden korunmada da oldukça etkindir. Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribin ağır seyretmesini engeller. Bu sebeple 6 aydan küçük bebekler mutlaka emzirilmelidir. Anne sütü ile beslenen bebekler, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ve ishaller başta olmak üzere pek çok hastalığı daha hafif ve daha az geçirirler.

 


Etiket:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası