emziren anne filtre kahve içebilirmi / Emzirirken kahve içmek hakkında bilmeniz gerekenler - Kidsgourmet

Emziren Anne Filtre Kahve Içebilirmi

emziren anne filtre kahve içebilirmi

Hamilelikte Kahve Tüketimi Nasıl Olmalı?

Hamilelikte kahve tüketilebilir mi, tüketilebiliyorsa hangi kahve çeşitleri tüketilebilir? Kahve tutkunu olan hamile okurlarımız için bu konuyu en ince detayına kadar araştırdık ve sizlerle paylaştık.

Kahve; kokusuyla ve aromasıyla her zaman baştan çıkarıcı bir lezzet olmuştur. Yüzyıllardır sofralarımızdan eksik olmayan, tüm dünyayı etkisi altına alan ve oldukça da büyük bir pazara sahip olan bu lezzet büyük küçük herkes tarafından sıklıkla tüketiliyor.

Uzmanlar hamilelikte kahve tüketimiyle ilgili çeşitli araştırmalar ve incelemeler yapmışlardır. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız ve risk faktörünüz yoksa ya da başka bir sebepten ötürü kahve tüketiminiz kısıtlanmadıysa gönül rahatlığıyla kahve tüketebilirsiniz.

Ancak hamilelikte kahve tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekir. Çünkü kahve, içerisinde yoğun miktarda kafein barındırmaktadır ve yoğun miktarda kafein tüketimi düşüğe sebep olabilmektedir.

Peki, hamilelikte kahve tüketimi nasıl olmalıdır? Uzmanlar günde bir veya iki fincan kahve tüketilmesinin hamilelikte herhangi bir riske sebebiyet vermediğini açıklıyorlar. Dolayısıyla sevgili okurlarımız günde bir iki fincan kahveyi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Fakat bu miktarın üzerine çıkmamanızı ve öncesinde de mutlaka doktorunuza bu konuyu danışmanızı tavsiye ederiz.

Hamilelikte Kahve İçmek Zararlı Mıdır?

hamilelikte-kahve-icmek-zararli-midir

Orta ateşte ağır ağır pişen bir kahvenin tadı ve keyfi başka nede olabilir ki? Bu muhteşem lezzetten ne mahrum kalmak ne de mahrum bırakılmak isteriz. Fakat dönem dönem yaşadığımız sağlık sorunları ya da hamilelik gibi durumlar biraz dikkat gerektirebilir.

Diğer taraftan kahve tüketiminin zarardan ziyade bazı yan etkileri olabilir. Peki bu yan etkiler nelerdir?

  • Hamilelerin genel olarak yaşadığı problemlerden bir tanesi demir eksikliğidir. Kahve de içeriğinde yoğun miktarda bulundurduğu kafein ve diğer maddeler sebebiyle demir emilimini azaltır.

    Aynı şekilde çay da kahve gibi içeriğinde yoğun miktarda kafein barındırır. Bu sebeple hamilelerin bu içecekleri tüketirken dikkatli olmaları gerekir. Demir açısından zengin gıdalarla beslenirken yoğun şekilde kafein barındıran içecekleri tüketmemenizi tavsiye ederiz.

    Dilerseniz kafein barındırmayan içecekleri öğünlerinizin yanında tüketebilirsiniz. Bunun haricinde ara öğünlerinizde bir fincan kahveyi (doktorunuzdan onay aldıktan sonra) gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

  • Kahve uyarıcı etkisi sebebiyle kan basıncının atmasına sebep olur. Dolayısıyla tansiyon probleminiz varsa yine kahve tüketimi kosununda dikkatli olmalısınız. Çünkü kan basıncınızın yükselmesi tansiyonunuzun yükselmesine sebep olacaktır.

  • Kahvenin yoğun miktarda kafein barındırdığını her fırsatta dile getirdik. Kafein vücuttan sıvı atımının idrar yoluyla artmasını sağlar. Hamilelikte sıvı atımının artması da bebeğin içinde yaşadığı amniyotik sıvının atımının da artması demektir. Bu da bebeğin içinde yaşadığı sıvının azalmasına sebep olur ve bu durum bebek için hayati bir risk taşır.

  • Yapılan araştırmalar sonucunda gebeliğin ilk 3 ayında yoğun miktarda kafein tüketiminin düşüğe sebep olabileceğini göstermiştir. Yine aynı araştırmalar; ilk 3 aydan sonra tüketilen yoğun kafeinin bebeğin düşük kilo ile doğmasına sebep olduğunu ortaya koymuştur.

Hamilelikte kahve tüketiminin aşırıya kaçtığı durumlarda bu tip sorunlarla karşılaşacağınızı belirtmek isteriz. Fakat kahve tüketimi konusunda yine de çekinceleriniz varsa decaf kahve tüketebilirsiniz. Diğer taraftan rooibos gibi içeriğinde kafein barındırmayan bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz.

Hamilelikte Hangi Kahveler İçilebilir?

hamilelikte-hangi-kahveler-icilebilir

Sonbaharın tatlı hüznünün havaya hakim olduğu şu günlerde hepimiz yağmura karşı sıcacık bir fincan kahvenin keyfini yaşamayı hayal ediyoruz. Hamile okurlarımızın da bu lezzetten mahrum kalmak zorunda olmadıklarını yukarıda da dile getirdik. Peki hamilelik döneminde hangi kahveleri tüketebilirsiniz?

Kahve içmeyi çok seviyorsunuz fakat kafein tüketimi konusunda da hala çekinceleriniz varsa decaf kahve sizin için bulunmaz bir nimet. Peki decaf kahve nedir ve onu diğer kahvelerden ayıran nedir?

Decaf kahve, kafeinsiz kahve demektir ama içerisinde az da olsa kafein barındırır. Elbette bu kahve miktarı normal kahvelerdeki kafein miktarı kadar değildir. Bu da decaf kahveyi diğer kahvelerden ayıran en önemli özelliktir. Yaklaşık ml decaf kahvede 5 mg kadar kafein bulunmaktadır.

Hamilelikte Tüketilebilecek Kahveler ve Tüketilmesi Önerilmeyen Kahveler

Eğer hamilelik döneminde kahve tüketimi konusunda dikkatliyseniz ve az da olsa kahve tüketmek istiyorsanız bu kahve çeşitleri konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Dilediğiniz kahve çeşiti tüketebilirsiniz. Fakat bazı kahve çeşitlerine dikkat etmelisiniz.

Dilerseniz önce tüketmemenizin sizin ve bebeğinizin sağlığı için daha faydalı olacağı kahve çeşitleriyle başlayalım.

Granül Kahve: Granül kahve yoğun kimyasal işlemlerden geçerek hazırlanan bir kahve çeşididir ve en kötü kahve çekirdeklerinden elde edilir. Normal bir birey için bile oldukça zararlı olan bu kahvenin hamileler tarafından tüketilmemesini tavsiye ediyoruz.

Espresso: Hamilelikte yoğun miktarda kafein tüketimi oldukça zararlı. Espresso da içeriğinde diğer kahvelere nazaran daha fazla kafein barındırmakta. Dolayısıyla hamilelik döneminde espressodan ziyade sizin için önereceğimiz kahveleri tüketmenizi tavsiye ederiz.

Eğer canınız çok espresso çekiyorsa da espresso bazlı kahve çeşitlerini tüketebilirsiniz. Çünkü bu kahveler seyreltilerek hazırlanmaktadır, bu da kahvenin içerisinde bulunan kafein mikrarının da azaldığı anlamına gelmektedir. Americano, latte ve daha pek çok kahve çeşidi espresso bazlı kahve çeşitleri arasındadır.

Hamilelik döneminde tüketmemenizin daha iyi olacağı kahve çeşitlerinden bahsettik. Şimdiyse tüketebileceğiniz kahve çeşitlerine geçebiliriz.

Türk Kahvesi: Hamilelik döneminde rahatlıkla tüketebileceğiniz kahve çeşitlerinden biri Türk kahvesidir. Günde iki fincanı geçmemek koşuluyla bu kahve çeşidini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Filtre Kahve: Filtre kahve hamilelik döneminde tüketebileceğiniz kahve çeşitlerinden bir tanesidir. Yine bu kahve çeşidini de günde iki fincanı geçmemek koşuluyla gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Dünyanın dört bir tarafından getirilen ve en kaliteli kahve çekirdeklerinden elde edilen filtre kahve çeşitlerini bu dönemde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Gün içerisinde tüketeceğiniz kahve çeşidi her ne olursa olsun tüketeceğiniz kahve miktarı en fazla iki fincan olmalıdır. Siz değerli okurlarımızın ve bebeğinizin sağlığı bizim için çok değerli. Dolayısıyla bu konu hakkında hassas davranmanızı ve aklınızdaki soruların cevabı için bir sağlıkçıdan yardım almanızı tavsiye ederiz.

Emzirme Döneminde Çay ve Kahve Tüketimi

Bebekler için temel besin kaynağı anne sütüdür. Anne sütü dışındaki hayvansal süt türleri bebeğin ihtiyacı olan besin maddelerini ona veremez. Emzirme döneminde annenin beslenmesine dikkat ederek, bebeğine anne sütünü sağlıklı bir şekilde vermelidir. Uzmanlar emzirme döneminde beslenme listesinde olması gereken ve olmaması gereken besinleri her zaman dile getirirler. Bunlardan biri de emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi hakkındadır. Bu anneler tarafından da merak edilen bir konudur. Çay ve kahve gebelik sürecinden itibaren annelerin kaçındıkları içecekler arasında yer alır. Emzirme döneminde ise bu konuda bazı çelişkiler yaşanır. Bu konuda uzmanların önerilerini sizinle paylaşmak istedik.

Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi nasıl olmalı?

Emzirme döneminde annelerin günlük çay ve kahve tüketimi beş fincanı geçmemelidir. Emzirme ve çay kahve arasındaki olumsuzluk içeriklerinde bulunan kafein yüzünden oluşur. Bu içecekler değişik oranda kafein içermektedir. Annenin bu içecekleri tüketirken öncelikle beslenme listesinde olan başka kafein kaynaklarına dikkat etmesi gerekir. Çünkü meşrubatlar, çikolata, ağrı kesicilerde kafein içerirler. Anne bu kaynaklardan da günlük olarak kafein alırsa, anne sütü aracılığıyla bebeğine yüksek oranda kafein aktarır. Bu yüzden emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi diğerlerinin tüketimi de dikkate alınarak, beş fincanı geçmemelidir. Kahveyi bir fincan olarak, kalan miktarı da çay olarak tüketmek bebek için olumsuzluk yaratmaz. Ancak bebeğiniz bu miktarla bile huzursuz oluyorsa, bu içecekleri tüketmemeniz daha doğru olur.

Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi zararlı olur mu?

Annelerin emzirme döneminde fazla miktarda çay ve kahve tüketmesi, anne sütüyle bebeğin vücudunda birikmeye başlar. Bu bebeğin uyarılmasına yol açar. Bebek huzursuzluk yaşar, uykularında düzensizlikler olur. Anneler bebeklerini uyutmakta zorlanır. Kafeinin kana oradan da anne sütüne karışması, bebekte olumsuz gelişimi sorunlarının yaşanmasına neden olabilir. Kemik gelişimi olumsuz etkileneceği için, kemikler hassaslaşır, kırılma riski artar. Bu nedenle kafein içeren bu içecekler dengeli bir şekilde alınmalıdır. Annelerin en önemli görevlerinden biri bebeklerinin sağlıklı beslenmesi olmalıdır.

Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi artarsa bebeğin daha gergin ve sinirli halleri hemen göze çarpar. Bebeğin dışında annede de uyku sorunları ortaya çıkar. Bu açıdan annelerin bebeklerini iyi gözlemlemesi gerekir. Çay kahve tüketimi ne kadar olursa olsun, bebeklerdeki olumsuz belirtilerde bu içecekleri içmemeleri gerekir. Diğer kafeinli besinlerde tüketilmemelidir.

Kafein içeren içeceklerin tüketimi emzirme döneminde özenli bir şekilde yapılmalıdır. Anne sütünün bebeğin özellikle ilk 6 ayda tek besin kaynağı olduğu dikkate alınmalıdır. Kafeinin demir emilimini de olumsuz etkilediği unutulmamalıdır. Anneler çay ve kahve içeceklerinde, açık çayı tercih etmeli, kahveyi ise kafeinsiz olan türünü içmelidir. Ancak kafeinsiz kahvelerde değişik işlemlerden geçirilerek üretildiği için, uzun süre kullanımı sakıncalı olabilir. Bu nedenle kahveden vazgeçemeyen annelerde, sütlü kahve gibi seçeneklerde değerlendirilmelidir.

Emzirme dönemi belli bir süre sonra sona erecektir. Annelerin bebeklerinin sağlıklı gelişimi için bu dönemde bazı fedakârlıklarda bulunması çokta zor olmasa gerek. Bu süreçte çay ve kahve tüketiminin sınırlandırılması, bebeğinizin mutlu bir dönem geçirmesine yardımcı olur. Düzenli uyku saatleri olur, en önemlisi huzurlu bir bebeklik geçirebilir. Emzirme döneminde çay ve kahve tüketimi yüzünden bebeğinizi huzursuz etmeyin.

Emziren Anne Çay İçebilir Mi?

Annelerin emzirme döneminde fazlaca çay içmesi birtakım sorunlara neden olur. Emzirme yoluyla annenin bebeğine aktardığı çay bebeğin vücudunda birikerek uyarılmasına sebep olur. Söz konusu uyarılma durumunda bebekte uyku sorunları, huzursuzluk, sürekli ağlama gibi durumlar görülür.

Aynı zamanda bebeğin gelişimini de etkilediği yapılan çalışmalar ile sabittir. Bu konuda özellikle kemik gelişiminin etkilendiğini söyleyebiliriz, bebeğin hali hazırda zaten narin olan kemikleri çay gibi zararlı içecekleri depoladığında kırılma veya gelişimde yavaşlama gibi durumlar görülebilir. Bu sebeple annelerin çay içeceği zamana dikkat etmesi ve içtiğinde de fazla miktarda tüketmemesi gerekmektedir. Çay içilmesi için en doğru zaman ise bebek emzirilmeden 2 saat öncesidir.

Emziren Anne Kahve İçebilir mi?

Emziren annelerin kahve içebileceğini söyleyebiliriz, ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak annenin ne kadar kahve içebileceği bilinmelidir, büyük miktarda kafein alımının uykusuzluk, gerginlik ve asabiyete neden olduğu düşünüldüğünde vücuda alınan kafein miktarının psikolojik etkileri göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu durumun dışında vücuda alınan kafeinin emzirme aracılığıyla bebeğe de geçtiği bilinmektedir. Yüksek miktarda alınan kafeinin bebeğe geçmesi ise bebekte huzursuzluk, uyku sorunları gibi durumlara sebep olabilir. Bu sebeple uzmanlar, annelerin emzirmeden 1 saat önce kahve içebileceğini söylemektedir, tavsiye edilen adet ise günde yalnızca 1 kahvedir. Ancak bebek uyuduktan sonra da kahve içilmesi uygundur.

Türk Kahvesi Bebeğe Gaz Yapar Mı?

Türk kahvesinin fazla içilmesi durumunda, bazı şikayetlere yol açabilir. Bu şikayetlerden biri vücutta gaz oluşmasıdır. Anne adayları kahve tüketimini fazla yaparsa bur durum bebeği de etkiler. Kahve bebekte gaz yapabilir. Bu yüzden anne adaylarının kahve oranına dikkat etmesi gerekir. Kahveyi fazla tüketmek hem anne adayına hem de bebeğe zararı olabilir.

Kahve tüketen anne adaylarının bebeklerinde gaz oluşması durumu görülmüştür. Kahveyi fazla tüketmek oldukça zararlı bir durum olabilir. Anne adaylarının yiyip içtiği her şey bebeği de etkiler. Bu yüzden kahve de bebeği etkileyip gaz yapabilir. Kahve içmek bebekte gaza sebep olduğundan dolayı, bebekler gaz sancısı çekmek zorunda kalırlar.

Benzer Konular:

Hamilelikte Kafein Tüketimi

Hamilelikte Bitkisel Çaylar, Bitkisel İlaçlar

Hamilelikte Çay İçmek Zararlı Mı?

Hamilelikte Kahve İçmek Zararlı Mı?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir