plaka çıkartma ücreti / Plaka Yenileme ve Değiştirme - monash.pw

Plaka Çıkartma Ücreti

plaka çıkartma ücreti

Araç Plakamı Kaybettim Ne Yapmalıyım? (TEK PLAKA ÇIKARMA)

Aracınızın ön veya arka plakası, kamyonunuzun römork plakası, motosikletinizin plakası kaybolur veya çalınırsa yeni plaka sökme işlemleri yapılır. Yeni plaka almak için Emniyet Müdürlüğü, Noter ve Şoförler odasına gitmeniz gerekmektedir.

Kayıp/çalıntı plakanızın yenilenmesini için gerekli evraklar, harç bedelleri, masraflar ve plakalık hakkında diğer hususları sizler için araştırdık.

Araç Plakamı Kaybettim Ne Yapmalıyım?

Araç ruhsatı sahibi, plakanın kayıplarını trafik şubesine bildirmek ve kayıp ihbarnamesi vermek zorundadır. Eksik plaka sisteme işlenir ve ardından trafik şubesi tarafından araç plaka sahibi notere yönlendirilir. Notere gidip plakanızın eksik olduğunu ve trafikte işleminizi tamamladığınızı beyan edip plaka baskı kağıdını alabilirsiniz.

Emniyet Müdürlüğüne Giderek Kayıp Plakanızı Bildirin

Bazı internet sitelerinde Trafik Şube Müdürlüğü&#;ne gitmeniz gerektiği belirtilmesine rağmen mutlaka Emniyet Müdürlüğü&#;ne başvurup kayıp ihbarında bulunmanız gerekmektedir. Kayıp plaka bildirimi illere göre değişmekle birlikte Emniyet Müdürlüğü&#;nde yapılmaktadır. Trafik Şube bölümünde yapılmaz. Bu kapsamda en yakın karakola giderek plakanızın veya plakanızın kayıp olduğunu beyan ederek kayıp ihbarında bulununuz.

Bildirimde bulunmak için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:

  • Araç sahibi şahsen başvurmalıdır.
  • Araç ruhsatını beyan etmelidir.
  • Araç sahibi kimliğini beyan etmelidir.

Bu işlem sonucunda size kayıp eşya tutanağı düzenlenir ve bir sureti teslim edilir. Emniyet Müdürlüğü aynı zamanda kayıp plaka bildiriminizi noterin de görebildiği bir ARTES sistemine kaydeder ve sizi notere yönlendirir.

Plakadan araç sahibi sorgulama işlemlerinde online olarak plaka öğrenme ve sorgulama yöntemleri anlatılmaktadır.

Plakamı Kaybettim Dilekçe Örneği

Kayıp Plaka Dilekçe Örneğiİndir

Noterden ARTES Tescil İşlem Sonuç Belgesi Alın

Sürücü kabininde yeni plaka basımı için noterden ARTES işlem sonuç belgesi almanız gerekmektedir. Kayıp eşya tutanağı ile en yakın notere gidin. Noterde plakalarınızın düştüğünü ve yeni bir plaka vermek istediğinizi beyan edin.

Noterde ibraz etmeniz gereken evraklar şu şekildedir:

  • Emniyetten alınan kayıp plakaya ait kayıp eşya tutanağı.
  • Araç ruhsatı.
  • Ruhsat sahibinin kimliği.
  • 54 TL noter kayıp plaka bedelidir.

Araç ruhsatı sahibinin notere şahsen başvurması gerekir. ARTES Kayıt sonuç belgesi noterde düzenlenecektir. Örnek belgeyi aşağıda görebilirsiniz.

Şoförler Odasına Giderek Plakalarınızı Bastırın

Noterden aldığınız belgelerle birlikte size en yakın şoför ve otomobil esnaf odalarına giderek plakanızı bastırın. Şoförler derneği sizi klişe baskı atölyesine yönlendirebilir veya bunu kendileri yapabilir.

Plaka Değiştirme Ücreti Ne Kadar?

Şoförler Odası’na ödenmesi gereken plaka değiştirme ücreti yılı için ,65 TL&#;dir.

Plaka İşlemleri Ücret

Plaka işlemlerinin ücretleri yılında aşağıdaki gibidir:

  • Plaka Yenileme ücreti tek 80 TL, çifti TL
  • Plaka Değiştirme ücreti TL
  • Notersiz Muayene Belgesi ücreti 48 TL
  • Plaka Basım Ücreti TL
  • Toplam Plaka Değişim Ücreti ,65 TL

Plakam Çalındı Ne Yapmalıyım Mevzuatı

Aracınızın 1 veya 2 plakasının çalınması durumunda durumu hemen Polis Merkezine bildirmelisiniz. Polis karakolu aracın plakasının daha önce değişip değişmediğine ve mevzuat hükümlerine göre yeni plaka verme işlemlerini başlatır. Kişi daha sonra notere yönlendirilir ve noterden sonra Şoförler odası yukarıda anlatıldığı gibi plaka basım merkezine yönlendirilir ve ilgili işlemler başlatılır.

Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik maddelerinde zayi plakalara ait hükümler şöyledir:

Plakalardan birinin veya her ikisinin çalınması veya her ikisinin birden kaybolması durumunda Noterler Birliği tarafından belirlenen listelerdeki harf ve sayı gruplarından sıra esasına göre noter tarafından araca yeni bir plaka verilir. Türkiye&#;nin. Mevzuat gereği tek monash.pw plakalı araçların plakasının kaybolması halinde de bu hükümler uygulanır. Çalınma veya kaybolma nedeniyle başkası tarafından değiştirilen plakaların sistemde ne kadar süreyle tutulacağına ilişkin hususlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Tescil levhalarından birinin kaybolması halinde, levhanın kaybolduğu bilgisi ilgili kolluk biriminin kayıtlarına işlenir. Başvuru üzerine noterler veya ilgili kişiye göre Emniyet Genel Müdürlüğü trafik tescil büroları tarafından plaka basım talep belgesi düzenlenir. Yönetmeliğin 7. Bölümünün Çalınan, kaybedilen, kullanılamaz hale gelen, bilgileri değişen belge ve plakalar başlıklı maddesi (Kaynak)

Emniyet Müdürlüğü internet sayfasında aşağıdaki görselde de görüldüğü gibi çalıntı/kayıp plaka kayıp işlemlerine ilişkin hükümler yer almaktadır.

App adı verilen plakalar görselliği nedeniyle birçok araç sahibi tarafından tercih ediliyor. Mühürlü app plaka yasak mı sorusunu sizler için araştırdık.

Tek Plaka Kayıp Cezası Ne Kadar?

Plakanızın veya tek plakanızın başına gelen herhangi bir durum için Emniyet Genel Müdürlüğü&#;ne tescil dilekçesi vermemeniz ve tek plaka ile araç kullanmanız durumunda TL idari para cezası uygulanacaktır. Ancak cezayı 15 gün içinde öderseniz %25 indirimle TL idari para cezası ödersiniz.

Kayıp Plaka Sorgulama

Kayıp plaka sorgulama için Emniyet Genel Müdürlüğü&#;ne gidebilir ya da e-Devlet üzerinden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kayıp/Çalıntı Tutanağı Sorgulama/İptal sekmesinden Kayıp Plaka Sorgulama bölümüne gidebilirsiniz.

Bu bilgiler kapsamında, ticari veya özel tüm araçlar için yeni plaka tescili ve kayıp ihbar işlemleri için ilk başvuru mercii Polis Merkezleridir. Çalınan veya kaybolan plakaların suiistimali önlemek adına bu durumu ihmal etmeden en kısa sürede bildirmenizi öneririz.

Kayıp Plaka Bildirme Dilekçe Örneğiİndir

Motosiklet Plakam Düştü Ne Yapmalıyım?

En yakın karakola giderek durumu anlatan bir tutanak tutmalı ve kayıp plaka yenileme yazısında belirtilen adımları takip etmelisiniz.

Tek Plaka Zayi Ne Demek?

Diyelim ki aracınızın 2 plakası var ve bu plakalardan birinin kaybolması durumuna tek plaka kaybı deniliyor.

Seda Editör

Seda Editör

yılında İstanbul&#;da doğdum. İstanbul Üniversitesi&#;nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

Plaka Yenileme Nasıl Yapılır? Plaka Değiştirme &#;cretleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Eğer ikinci el bir araç aldıysanız ve plakayı değiştirmek istiyorsanız noterde başvurunuzu yaparken ileride plakayı değiştireceğinizi iletmeniz gerektiğini de paylaşalım. Satış işlemi bittikten sonraki bir aylık süre içinde de plaka değişikliğine yönelik olarak trafik tescil birimine başvuruda bulunmalısınız. Daha sonrasında Trafik Tescil Şubesi tarafından size verilen kağıtla birlikte Şoförler Odası’na gitmeniz ve yeni plakanızı almanız gerekecek. Bundan sonra ise tekrardan trafik tescil şubeye gitmeniz gerekiyor.

Plaka Değişikliği İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Şimdi plaka değişikliği için ne tür evraklar hazırlamanız gerektiğini sizinle paylaşalım:

Plaka değişikliği içim gerekli evraklar biraz fazla. Bu sebeple not almanızı tavsiye deriz. Nüfus cüzdanı ya da yeni kimlik kartı, zorunlu sigortaya dair poliçe, eski plakanız ile ilgili trafik belgesi, şoförler odası tarafından size verilen nakil dosyası, noterden aldığınız satış belgesinin aslı ve fotokopisi, Motorlu Taşıtlar Vergisini ödediğinize dair dekont, eğer almış olduğunuz araç bir şirkete ait ise kayıtlı olduğu odanın sicil kayıt örneği, sicil gazetesi ve imza sirküleri plaka değişikliği için size gereken belgelerdir.

Haberin Devamı

Plaka yenilemek için bulunduğumuz ilin herhangi bir önemi bulunmuyor. Farklı illerde plaka yenileme başvurusu yapabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise eğer hızlı hareket etmeniz gerekiyorsa yoğunluğun olmadığı illeri tercih etmektir.

Plaka Değiştirme Ücretleri Nelerdir?

Plaka değiştirme ücreti yılı için TL’dir. Bundan başka bir ücret ödemesi yapmanız gerekmemektedir. Fakat şoförler odasında bir form doldurulması için sizden 50 TL civarında bir para daha istenilmektedir, bunu da belirtelim.

Plaka yenileme işlemleriniz için ise yılı için 34 TL notere ve 50 TL de plaka basım yerine veriliyor.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır