gezilecek yerler istanbul avrupa / İstanbul Avrupa Yakası'nda Gezilecek Yerler | En Popüler 35 Yer Sıralı Liste | ENUYGUN

Gezilecek Yerler Istanbul Avrupa

gezilecek yerler istanbul avrupa

İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek 35 yer

1- Sultanahmet Camii, Fatih

Sultanahmet

İstanbul denilince akla gelen ilk yapılardan biri şüphesiz Sultanahmet Camii. Tarihi Yarımada olarak adlandırılan bölgede Ayasofya’nın tam karşısında konumlanan cami, yerli ve yabancı milyonlarca turistin İstanbul’u gezmeye ilk başladıkları yer.

Eğer Sultanahmet Meydanı’nda yabancı bir turist sana Blue Mosque’un nerede olduğunu sorarsa şaşırma çünkü yabancı turistler Mavi Cami anlamına gelen bu isimle Sultanahmet’i tanıyorlar. Bu da caminin iç süslenmesinde kullanılan 21 bin tane İznik çinisinin masmavi renginden kaynaklanıyor.

Sultanahmet Camii, yüzyılda Mimar Sinan’ın öğrencisi olan Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşa edilmiş. Osmanlı’nın hükümdarı olan Sultan I. Ahmet adına yapıldığı için caminin 16 tane şerefesi bulunuyor. Caminin kubbesi de tam 43 metre yüksekliğe sahip. 16 şerefesi, kubbesi ve külliyesi bir araya gelince Sultanahmet Camii, İstanbul’un en büyük yapılarından biri olarak biliniyor.

Cami ziyaretçilerinin ibadet etmesi her gün açık. Bu sayede ne zaman gidersen git caminin içini gezebilirsin ama Cuma günleri ve dini bayramlarda çok büyük bir kalabalık namaz kılmak için buraya akın ediyor. Kalabalık saatlerde gitmek istemezsen bu bilgi aklında bulunsun.

Konum Linki

2- Sultanahmet Meydanı, Fatih

Sultanahmet meydanı

İstanbul’un en turistik noktalarına ev sahipliği yapan Sultanahmet Meydanı, Avrupa Yakası’nda gezilecek yerleri görmek için gitmen gereken ilk nokta. Roma ve Bizans imparatorluklarının bu topraklarda hüküm sürdüğü dönemde hipodrom olarak kullanılan meydan halkın eğlence merkeziymiş. O yıllarda At Meydanı adıyla bilinen meydandan kalan Obelisk, Yılanlı Sütun ve Örme Dikilitaş’ı mutlaka görmelisin.

’lü yıllarda Sultanahmet Camii inşa edilince Sultanahmet Meydanı adını alan meydanda Ayasofya, Topkapı Sarayı, İbrahim Paşa Sarayı, Alman Çeşmesi ve Aya İrini Kilisesi de konumlanıyor. Bu yapıları mutlaka görmelisin.

Sultanahmet Meydanı çevresinde bulunan Tarihi Sultanahmet Köftecisi gibi restoranlara gidip buranın meşhur köftesini tatmadan dönmek doğru olmaz. Ayrıca İstanbul’da gezilecek yerlere yakın olacağın bir noktada kalmak istersen bu bölgede yoğunlaşan Sultanahmet otelleri seni bekliyor.

Konum Linki

3- Topkapı Sarayı, Fatih

Topkapı

Avrupa Yakası’nın en meşhur noktalarından olan Topkapı Sarayı, Osmanlı Dönemi’nden kalan en önemli yapılardan biri. yılında İstanbul’un fethinin ardından yapılan saray yaklaşık yıl boyunca devletin idare merkezi olmuş. Osmanlı padişahlarının yıllar boyunca ikamet yeri olan saraya Fatih Sultan Mehmet tarafından Saray-ı Cedid adıyla anılan saraya I. Mahmut Topkapusu Sahil Sarayı adını vermiş.

Topkapı Sarayı, Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 3 Nisan ’te ise müze haline getirilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi olmuş. Saray içinde bulunan adetlik belge arşiviyle dünya genelindeki saray müzeleri arasında en büyük olanlardan biri. Harem Bölümü, Hırka-ı Saadet Dairesi, Has Oda, Köşkler Bahçesi gibi alanlar sarayda mutlaka görmen gereken bölümler arasında bulunuyor. Sarayda yaşayan padişahların portreleri, kıyafetleri ve silahları da sarayın İstanbul Kitaplığı adı verilen bölümünde sergileniyor.

Salı günleri hariç hafta içi ile , hafta sonu ise ile arasında saray ziyaretçilerini ağırlıyor. Sarayın her bir noktasını gezebilmen için erkenden gitmeni öneririm. Kapanış saatine yakın gidersen tüm sarayı keşfetmen oldukça zor olur. En az yarım gününü buraya ayırarak unutulmaz bir gezi yapabilirsin.

Konum Linki

4- Ayasofya Camii, Fatih

Ayasofya

Dünyanın en eski katedrallerinden biri olan Ayasofya, sadece İstanbul’da değil Türkiye’de gezmen gereken yerler arasında ilk sırayı alıyor. Doğu Roma İmparatoru Konstantios tarafından yılında inşa ettirilen yapı geçmişte Megale Ekklesia adıyla biliniyormuş.

Yapı şu an görebildiğimiz haline Trallesli Anthemios ve Miletoslu İsidoros tarafından yapılan çalışmalarla gelmiş. Bu dönemde inşaat 5 yıl 10 ay gibi dönemine göre oldukça kısa bir sürede tamamlanmış ve dünya çapında o yıllarda inşaatı en hızlı tamamlanan katedral olmuş. 5. yüzyılda ise yapı Hagia Sophia adını almış. İstanbul fethedildikten sonra ise cami yapılması emredilmiş. Ayasofya’ya eklenecek minareler Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş.

yılında Ayasofya Camii, ibadete yeniden açıldı. Ayasofya Müzesi Pazartesi günleri hariç her gün açık. Yaz mevsiminde – arası kış mevsiminde ise – arası müze ziyaretçilerini ağırlıyor.

Konum Linki

5- Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş

Dolmabahçe Sarayı

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçerken güzelliğiyle büyüleyen Dolmabahçe Sarayı, yılında inşa edilmiş. Sultan Abdülmecit’in Avrupai bir saray isteği üzerine yapılan saray, İstanbul’da bulunan saraylar arasında büyüklük bakımından üçüncü sırada geliyor. oda, 26 salon ve 68 tuvalet bulunduracak kadar büyük olan sarayda Abdülmecit sadece 5 yıl yaşamış.

Dolmabahçe Sarayı’nın güzelliklerinin yanında duygusal bir yanı da bulunuyor. Bu saray Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım ’de hayata gözlerini yumduğu yer. Sarayda Atatürk’ün hayatını kaybettiği odayı gezebilir ve kişisel eşyalarını görebilirsin. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçi kabul ediliyor. Ziyaret saatleri hafta içi – arası hafta sonu ise – arası.

Konum Linki

6- Galata Kulesi, Beyoğlu

galatakulesi

İstanbul’un simgesi olan Galata Kulesi, Avrupa Yakası’nın en gözde noktalarından biri. Bizans İmparatorluğu’nun İstanbul topraklarına hakim olduğu ’lü yıllarda inşa edilen kule, ilk olarak ahşaptan yapılmış. Çıkan yangın kule zarar görünce de ’lı yıllarda Cenevizliler yığma taş kullanarak kuleyi tekrar yapmış. Ancak yangın ve depremler kulenin peşini bırakmamış. En son yılında Galata Kulesi’nde yenileme çalışmaları yapılmış.

En üst katından eşi benzeri olmayan bir İstanbul manzarası sunan kuleye girip tepesine çıkmak için turistler upuzun kuyruklara girip bekliyorlar. Yazın ile kışın da ile arasında kulenin içine girebilirsin. Eğer beklemeyi çok sevenlerden değilsen ve değmez diye düşünüyorsan düşünme, mutlaka o sıraya gir ve kulenin tepesine çıkarak bu deneyimi yaşa.

Konum Linki

7- Kapalı Çarşı, Fatih

Kapalı çarşı

İstanbul’un en turistik yerlerinden biri olan Kapalı Çarşı, özellikle yabancı turistler için oldukça etkileyici bir yer. Grand Bazaar adıyla tanınan çarşı aslında dünyanın en eski alışveriş merkezi. Bu nedenle de İstanbul’da gezilecek yerler listelerinde mutlaka bulunması gereken bir yer.

Fatih Sultan Mehmet’in hükümdar olduğu dönemde, Osmanlı’nın gelirini artırmak amacıyla böyle bir alan inşa edilmiş. Yıllar içerisinde alan ve kapsamı büyüyerek Kapalı Çarşı, bu bölgenin ticaret merkezi konumuna gelmiş. metrekarelik bir alanı kaplayan çarşı, dünyanın en büyük alışveriş merkezleri arasında da yer alıyor. Öyle ki Evliya Çelebi, Seyahatnamesi’nde Kapalı Çarşı’dan bahsediyor.

Kapalı Çarşı’da alışveriş yapmaya ihtiyaç duymasan bile mutlaka burayı gezmelisin. Rengarenk dükkanlara sahip olan halıcılar, kilimciler, kumaşçılar, farklı farklı takılar sunan kuyumcular ve çeşitli kokular yayan baharatçılar arasında dolaşmak oldukça keyifli bir deneyim haline geliyor.

Konum Linki

8- Mısır Çarşısı, Eminönü

Mısır çarşısı

Kapalı Çarşı’yı gezdikten sonra Mısır Çarşısı’nı gezmeden olmaz. İstanbul’un en turistik ve en canlı noktalarından olan Eminönü’nde bulunduğu için yolun zaten her türlü buraya düşecek. İstanbul’da yaşayanlar bile sık sık bu çarşıya gidip alışveriş yapıyorlar.

Sultan IV. Murat’ın annesinin desteği üzerine yüzyılda inşa edilen çarşı, uzun yıllar boyunca Osmanlı Devleti’nin ticaret merkezi olarak görev yapmış. İlk açıldığı yıllarda padişahın annesinin desteğiyle yapıldığı için Valide Çarşısı ve Yeni Camii’nin bünyesinde bulunduğu için Yeni Çarşı olarak da anılıyormuş. Ancak Mısır’dan gelen baharatlar ve çaylar burada satılmaya başlanınca adı Mısır Çarşısı olmuş.

Konum Linki

9- Yerebatan Sarnıcı, Fatih

Yerebatan

İstanbul’un hem turistik hem de kültürel değerlerinden olan Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatorluğu’ndan kalma bir yapı. yılında İmparator Justinianus tarafından inşa ettirilen yapı, bölgenin su tedarikçisiymiş. Geçmiş yıllarda sarnıcın üzerinde Stoa Bazilikası konumlanıyormuş ve bu nedenle Bazilika Sarnıcı adı veriliyormuş. Suyun içindeki sütunlar dolayısıyla Yerebatan Sarayı olarak da adlandırılıyormuş.

Yerebatan Sarnıcı’nda gizemi hala çözülemeyen bir Medusa Başı heykeli bulunuyor. Roma Dönemi’ndeki en önemli eserler arasında sayılan bu heykelin nasıl ya da ne şekilde bu sarnıca geldiği bilinmiyor. Günümüzde bu sarnıçta kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Yerli ve yabancı birçok sanatçı bu sarnıçta konser veriyor. Burayı gezmek ayrı bir deneyimken bu etkinliklere katılıp atmosferin büyüsüne kapılmak bambaşka bir keyif veriyor.

Konum Linki

Taksim Meydanı

Taksim

İstanbul Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler arasında en çok kişi tarafından bilinen nokta Taksim Meydanı. İstanbul’un en hareketli olduğu yerlerden olan Taksim Meydanı’nın tam ortasında Cumhuriyet Anıtı konumlanıyor. Bu anıt yılında yapılmış ve Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet’in ilanından sonra Türkiye’yi betimliyor.

7 gün 24 saat boyunca canlı bir atmosfere sahip olan Taksim Meydanı’nda çok sayıda etkinlik de gerçekleşiyor. Yıllar boyunca çehresi farklılaşan meydanın çevresinde bulunan Taksim otelleri yüzlerce turistin İstanbul’da konaklamak için tercih ettiği ilk noktalardan oluyor. Sen de mutlaka Taksim’e gidip o atmosferi keşfetmelisin.

Konum Linki

İstiklal Caddesi, Beyoğlu

İstiklal caddesi

İstanbul’un en ikonik noktalarından biri olan İstiklal Caddesi’nin çehresi yıllar içinde sürekli değişti. Her ne kadar değişiklikler olsa da Taksim Meydanı’ndan başlayıp tünelde biten cadde halen İstanbul’da olduğunu hissetmek için en doğru yerlerden.

Sultan Abdülaziz’in Osmanlı Padişahı olduğu yıllarda cadde Paris’in sokaklarına benzetilirmiş. Bu nedenle de adına Grande Rue de Pera denirmiş. Tabii Büyük Cadde ve Cadde-i Kebir isimleriyle de anılmış. İstiklal Caddesi adı ise Cumhuriyet ilan edildikten sonra verilmiş.

Günümüzde cadde boyunca sıralanan sinemalar, galeriler, kültürel etkinlik alanları ile kültürel anlamda farklı seçenekler sunuyor. Günün her saati canlı olan caddede boylu boyunca yürüyüp yürüyüşün esnasında Suriye Pasajı, Galatasaray Lisesi, Yapı Kredi Kültür Merkezi ve Madame Tussauds Müzesi gibi noktaları mutlaka görmelisin.

Konum Linki

Süleymaniye Camii, Fatih

Süleymaniye Camii

Mimar Sinan’ın kendi eserlerini çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak ayırdığını duymuşsundur. İşte Süleymaniye Camii onun kalfalık eseri. Bu caminin inşaatı, Osmanlı Dönemi’nin en ünlü padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman’ın emri üzerine yılları arasında yapılmış.

Mimar Sinan, bu caminin inşaatı için her bir konuyu çok detaylı bir şekilde düşünmüş. Boş küplerle akustik ayarlamaları yapıp böcek ve akrep istilasından camiyi korumak için devekuşu yumurtası kullanmış. Bu kadar ince hesaplarla inşa edilen caminin sadece kalfalık eseri olmasını düşününce ise gerçekten büyülenmemek elde değil.

Caminin külliyesi de oldukça büyük bir alanı kaplıyor. Medreseler, hastane, kütüphane, hamam ve mektep gibi alanların yanında külliyede Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan adına türbeler de bulunuyor.

Konum Linki

Eyüp Sultan Camii, Eyüp

Eyüp sultan camii

İstanbul’daki en turistik camilerden biri Eyüp Sultan Camii. Caminin bulunduğu noktanın Ebu Eyyub el-Ensari’nin 7. yüzyılda İstanbul’u kuşatırken şehit düştüğü yer olduğu düşünülüyor. Ebu Eyyub el-Ensari’nin Hz. Muhammed’in en önemli bayraktarlarından biri olması dolayısıyla bu caminin ve külliyesinde bulunan Eyüp Sultan Türbesi’nin çok değerli yerler olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de binlerce turist bu camide dua etmek için İstanbul’u ziyarete geliyor.

Caminin inşası Fatih Sultan Mehmet’in emriyle başlıyor. Bu değerli kişinin adına yapılan camide de Osmanlı padişahlarının kılıç kuşanma törenleri yapılıyor. Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Ramazan ayı ve bayramlarda oldukça kalabalık oluyor. Avlusundaki ağaçların bile ibadet ettiği düşünülen camiye gelip adak adamak ve dua etmek çok önemli kabul ediliyor.

Konum Linki

Eminönü, Fatih

Eminönü

Avrupa Yakası’nın en canlı semtlerinden biri olan Eminönü, Tarihi Yarımada sınırları içerisinde olduğu ve İstanbul’un çok farklı bir atmosferini yansıttığı için çok sayıda turist tarafından tercih ediliyor. Turist kalabalığının hiç eksik olmadığı semt Mısır Çarşısı, Yeni Camii, Rüstem Paşa Camii ve Türkiye İş Bankası Müzesi gibi noktalara ev sahipliği yapıyor.

Eminönü’ne geldiğinde bu turistik yapıları gezdikten sonra İstanbul’u tam anlamda deneyimlemiş olmak için bazı turistik aktiviteleri de yapmayı da unutmamalısın. Haliç Köprüsü üzerinde yan yana dizilen balıkçılar Eminönü’nün sembolü desek abartmış olmayız. Bu balıkçılarda İstanbul’un en leziz balık ekmeklerinin tadına mutlaka bakman gerek. Simit tezgahlarından bir simit alıp şehrin simgesi olan martıları manzarayı izlerken beslemek de buraya kadar gelmişken yapman gereken turistik aktivitelerden. Ayrıca Eminönü’nde aklına gelebilecek her ürünü bulabileceğin dükkanlardan alışveriş yapmayı da unutma.

Konum Linki

Nişantaşı, Şişli

nişantaşı

İstanbul’un çok sayıda ünlü semti olsa da Nişantaşı özellikle alışveriş denilince ilk akla gelenlerden. Özellikle alışveriş yapma amacıyla gelen yabancı turistlerin ilk durağı olan Nişantaşı, Avrupa şehirlerindeki meşhur alışveriş caddelerine benzerliğiyle tanınan caddeleriyle çok ünlü.

Prada, Gucci, Louis Vitton gibi dünyanın ünlü markalarının mağazaları Abdi İpekçi Caddesi’nde konumlanıyor. Lüks alışverişin adresi olan caddede alışveriş yapmaya ihtiyacın yoksa bile bir yürüyüşe çıkmalısın. Mağazaların vitrinlerini seyredip cadde boyu yürümek de çok keyifli oluyor. Abdi İpekçi’nin yanında Atiye Sokak’ta da lüks markaları bulabilirsin. Bu sokakta kafe ve restoranlar da olduğu için dinlenmek için burayı tercih edebilirsin.

Konum Linki

Bebek, Beşiktaş

Bebek Sahil

Avrupa Yakası demek İstanbul Boğazı’nın en güzel seyredilebildiği noktalar demek aslında. Sadece bebek semti bile bu cümleyi kanıtlamaya yeter de artar bile. Arnavutköy ve Rumeli Hisarı semtleri arasında konumlanan Bebek, göz alıcı bir atmosfere sahip.

Eğer erken saatlerde kalkıp Bebek’e ulaşabilirsen burada harika bir kahvaltı yapabilirsin. Ancak gerçekten erken saatlerde gitmen gerekiyor çünkü özellikle hafta sonları kahvaltı mekanları çok kalabalık oluyor. Kahvaltıdan sonra sahil boyunca yürüdükçe kendini yenilenmiş hissedeceksin ve buradan mutlu ayrılacaksın.

Konum Linki

Balat, Fatih

Balat

Rengarenk atmosferiyle İstanbul’un diğer tüm semtlerinden ayrışan Balat, Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler arasında en popüler ve en eşsiz olanı. Türkiye’nin farklı kültürlerinin oluşturduğu uyumlu atmosferi yansıtan Balat’ta farklı dini yapıları aynı anda görmen mümkün.

Semtte bulunan yapılardan Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Gül Camii, Kanlı Kilise, Cibalı Kapı ve Kırmızı Mektep mutlaka görmen gerekenler arasında.

Balat’taki tarihi yapıları gezdikten sonra da kendini antikacılarda bulabilirsin. Semtte çok uzun yıllardır bulunan antika dükkanlarında farklı anıları ve hikayeleri keşfedeceğin bir yolculuğa çıkmalısın. Günün yorgunluğunu ise Balat’ın renkli sokaklarında bulunan kafelerde atabilirsin.

Konum Linki

Ortaköy Camii, Beşiktaş

ortaköy camii

Boğazın kenarında köprüyle fotoğraf çektirmek için en güzel yerlerden biri olan Ortaköy’e gitmeden Avrupa Yakası’nı tam anlamıyla keşfetmiş sayılmazsın. Ortaköy’ün simgesi de tabii ki Ortaköy Camii. Buraya geldiğinde camiyi arkana alarak harika bir İstanbul fotoğrafı çekmen mümkün.

Gerçek adı Büyük Mecidiye Camii olan yapı, yılında Sultan Abdülmecit’in emri üzerine yapılmış. Neo Barok bir tarza sahip olan caminin daha önce restorasyon çalışmaları nedeniyle içine girilmiyordu. Ancak artık çalışmalar tamamlandığı için içi de gezilebiliyor. Dış görünümüyle oldukça etkileyici olan caminin içini de mutlaka görmeni öneririm.

Konum Linki

Belgrad Ormanı, Sarıyer

Belgrad

İstanbul sınırları içerisinde olup İstanbul’dan uzaklaşmaya ne dersin? Eğer cevabın evetse Belgrad Ormanı tam sana göre. Yemyeşil bir atmosfere sahip olan Belgrad Ormanı, Avrupa Yakası’nın en huzur dolu noktalarından biri. İstanbulluların çoğu da sabah yürüyüşleri ve koşuları için kendilerini Belgrad Ormanı’na atıyorlar. Bu yüzden de özellikle hafta sonları burası oldukça kalabalık olabiliyor.

Belgrad Ormanı’na giderken termosa çayını ya da kahveni koyup yanına da kahvaltılık yiyecekler alarak doğanın kalbinde güzel bir piknik yapabilirsin. Hafta sonu buranın sakin saatlerini yakalamak istersen sabah ile arası en ideal saatler. Sonrasında da Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalan su bentleri ve çeşmelerini görebilirsin. Belgrad Ormanı İstanbul'da piknik yerleri arayışı içerisinde ise tercih edebileceğin en popüler alanların başında geliyor.

Konum Linki

Atatürk Arboretumu, Sarıyer

ataturkorberutumu

Belgrad Ormanı’nın tadını çıkardıktan sonra hemen yanındaki Atatürk Arboretumu’na da gitmelisin. Burası ’lı yıllardan bugüne dünyanın farklı yerlerinden ağaçların dikildiği bir ağaç parkı. ’ü aşkın ağacın olduğu Atatürk Arboretumu, yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

3 farklı yapay göle ev sahipliği yapan arboretumun ilkbahar ve yaz mevsiminde yemyeşil manzarası etkileyiciyken sonbaharda sarı ve kırmızın farklı tonlarına bürünen yapraklarla ayrı bir güzelliğe sahip manzarası oluşuyor. Pazartesi günleri hariç saat ile arasında burayı istediğin gibi gezebilirsin ancak arboretuma yiyecek, içecek ve fotoğraf makinesi sokulmasına izin verilmiyor aklında bulunsun.

Konum Linki

Gülhane Parkı, Fatih

gülhane parkı

İstanbul’un en sevilen yeşil alanlarından biri olan Gülhane Parkı, Tarihi Yarımada’yı gezip yorulduktan sonra dinlenmek istersen seni bekliyor. Topkapı Sarayı, padişahların ikamet ettiği yer olduğu dönemde Gülhane Parkı sarayın arka bahçesiymiş. Yani tarihi öneme sahip bir parkta vakit geçirip yarımada turunu tamamlayabilirsin.

Nazım Hikmet’in şiirinden Cem Karacı’nın bestelediği şarkı kulaklarında çınlanırken parkta güzel havanın tadını çıkarabilirsin. Parkta temizlik ve düzenlemelere çok dikkat edildiği için burası Türkiye’deki en temiz parklardan biri olarak biliniyor. Parkın içinde çay ya da kahve içebileceğin çay bahçeleri de bulunuyor.

Konum Linki

Rumeli Hisarı, Sarıyer

Rumeli hisarı

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmeye karar verdiğinde şehri almayı garantilemek için birtakım çalışmalar yapmış. Bizans’a boğazdan yardım gelmesini engellemek de bu çalışmalardan biriymiş. Karadeniz üzerinden gelecek yarım gemilerine engel olmak isteyen Fatih, Rumeli Hisarı’nın inşasını emretmiş.

Yaklaşık usta ve işçinin çalışmalarıyla yapılan hisar Anadolu Hisarı’nın karşısında konumlanıyor. Burası Boğaz’ın en dar olduğu nokta olduğu için hisar Boğazkesen adıyla da anılıyor. İstanbul fethedilirken çok önemli bir görevi olsa da sonrasında buranın önemi kalmayınca yapı kendi haline bırakılmış. Günümüzde müze olan hisarda İstanbul’un fethinde kullanılan toplar ve güleleri görebilirsin. Harika bir boğaz manzarası sunduğu için Rumeli Hisarı’nı Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler listene mutlaka eklemeni öneririm.

Konum Linki

Fatih Camii, Fatih

fatih cami

İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, kendi adına bir cami için emir verince İstanbul’un 4. tepesine Fatih Camii yapılmış. Mimar Yusuf Sinan tarafından tasarlanan ve yapılan cami, bir Osmanlı sultanın emriyle İstanbul topraklarındaki ilk cami olmuş. Aynı zamanda 30 Ocak ’de ilk defa Türkçe ezan bu camide okunmuş.

Fatih Camii Külliyesi’nde medrese, tabhane, darüşşifa ve hamam gibi yapılar bulunuyor. Külliye bünyesinde yapıların hepsi simetrik bir şekilde yerleştirilmiş, tam ortalarına da cami inşa edilmiş. Bu nedenle de burası şehircilik düzenlemesi bakımından çok önemli bir nokta olarak İstanbul topraklarındaki dini ve kültürel merkez olarak görülmüş.

Konum Linki

Yeni Camii, Eminönü

yeni cami

Eminönü’ne vapurla gelirken görebileceğin Yeni Camii, ilk olarak yılında III. Murat’ın eşi tarafından verilen emirle yapılmaya başlanmış ama uzun yıllar boyunca inşaat bir türlü tamamlanamamış. IV. Mehmet’in annesi yılında caminin tamamlanmasını isteyince cami sonunda inşa edilebilmiş.

Yeni Camii inşası uzun zaman aldığı için bu arada Sultanahmet ve Süleymaniye camileri inşa edilmiş. Bu nedenle de buraya Yeni Camii adı verilmiş. IV. Mehmet’in annesinin isteğiyle inşaat tamamlandığı için Valide Sultan Camii adıyla da tanınmış. Yeni Cami’ye gittiğinde avlusunda ve çevresinde yüzlerce güvercin olduğunu göreceksin. Bazen güvercinler o kadar çok oluyor ki yürümek zorlaşıyor. Ancak satıcılardan yem alıp bu kuşları beslemek de oldukça keyifli oluyor.

Konum Linki

Pierre Loti Tepesi, Eyüp

Pierre Loti

İstanbul Avrupa Yakası, boğaz manzarasını izleyebileceğin harika noktalarla dolu. Pierre Loti Tepesi de hiç şüphesiz manzara denilince ilk akla gelen yerlerden biri. Haliç manzarasının tam karşısındaki tepenin adı Fransız yazar Julien Viaud’un takma adı Pierre Loti’den geliyor. Yazar buraya çok sık geldiği için tepenin adı yazarın takma adıyla beraber anılırmış ve yıllar içerisinde bu şekilde kalmış.

Eyüp Sultan Cami’sinden teleferik ile Pierre Loti Tepesi’ne çıkabiliyorsun. Haliç manzarası izlemek istiyorsan teleferiği kullanmanı öneririm. Teleferikten manzara izlemek de çok keyifli oluyor. Özellikle de uzun soluklu bir İstanbul turunun ardından teleferikle tepeye çıkıp kahve eşliğinde günü batırmak eşsiz bir deneyim haline geliyor.

Konum Linki

Emirgan Korusu, Sarıyer

Emirgan Korusu

İstanbul’un laleleriyle özdeşleşen Emirgan Korusu, lale mevsiminde Avrupa Yakası’nın en renkli noktalarından biri haline geliyor. Rengarenk lalelerin farklı düzenlemelerle süslediği Emirgan Korusu’na daha önce lale zamanında hiç denk gelmediysen mutlaka bu zamanı yakalamalısın.

Koru yüksek duvarlarla çevrili olduğu için buraya geldiğinde İstanbul’un tüm stresini geride bırakabilirsin. Girişi ücretsiz olan Emirgan Korusu’nda Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk gibi gezebileceğin alanlar da bulunuyor. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletildiği için burada kahvaltı yapmak ya da yemek oldukça uygun fiyatlı oluyor.

Konum Linki

Aya İrini Kilisesi, Fatih

Aya irini kilisesi

İstanbul topraklarının Bizans İmparatorluğu hakimiyetinde olduğu dönemde inşa edilen ilk kilise olan Aya İrini Kilisesi, Avrupa Yakası’nda gezilecek yerler arasında önemli noktalardan biri. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul topraklarını alınca bu kiliseyi camiye çevirmeyi emretmemiş. yüzyılda kilise müzeye dönüştürülmüş ve Müze-i Hümayun ya da İmparatorluk Müzesi adlarıyla anılmış.

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk müzesi olan yapı, sonraki yıllarda Askeri Müze olarak görev yapmış. yılında ise İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na devredilmiş. Bu nedenle de burada birçok farklı kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Konum Linki

Yıldız Sarayı, Beşiktaş

Yıldız Sarayı

Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki en önemli üçüncü idare merkezi olan Yıldız Sarayı, III. Selim’in annesi Mihrişah Sultan’ın isteği üzerine inşa edilmiş. Ancak II. Abdülhamit döneminde bu saray idare merkezi olarak kullanılmış.

II. Abdülhamit sarayda ikamet ettiği dönemde Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı ve Güvercinlik Binası gibi bölümleri ekletmiş. Bu eklemelerle saray bin metrekarelik bir alanı kaplar hale gelmiş. Aynı zamanda basımevi, fotoğraf atölyesi, müzik stüdyosu ve tiyatro gibi kültürel etkinliklerin yapılabileceği alanlar da sarayın bünyesine dahil edilmiş. Böylece saray bir kültür merkezi haline gelmiş. Hafta içi her gün ile arasında bu sarayı gezebilirsin.

Konum Linki

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Fatih

türk islam eserleri müzesi

Sultanahmet Meydanı’nın meşhur gezilecek noktalarını gördükten sonra Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ne de mutlaka gitmelisin. Burada Türk İslam sanatına dair en güzel eserleri bir arada bulabilirsin.

Müze, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Pargalı İbrahim için inşa edilen sarayda yer alıyor. Bu saray ilk olarak yılında saray müzesi olmuş. Sonrasında da Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ne dönüşmüş. Müzenin koleksiyonunda bulunan halılar, el yazmaları, metal ve seramik objeler İslam dünyasından günümüze kalan en eşsiz eserler arasında yer alıyor.

Konum Linki

Rahmi M. Koç Müzesi, Beyoğlu

Rahmi Koç Müzesi

Beyoğlu’nda bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, ülkemizde Ankara ve Cunda Adası’ndaki Rahmi Koç müzeleri arasında en meşhur olanı. yılında Rahmi Koç müzenin açılması için destek olmuş ve yaklaşık 27 bin metrekarelik alana bu önemli müze açılmış.

Açık Hava Sergileme Alanı, Tarihi Hasköy Tersanesi ve Mustafa V. Koç Binası olmak üzere 3 farklı bölümü olan müzenin koleksiyonu oldukça geniş. Demir yolu ve kara yolu ulaşımı, havacılık ve denizcilik gibi alanların tarihi gelişimini gözlemleyebileceğin otomobiller, makineler, ulaşım araçları ve bilimsel aletleri bu müzede görebilirsin. Tüm müzeyi gezmek en az yarım gün sürüyor şimdiden belirtelim.

Konum Linki

Miniatürk, Beyoğlu

miniaturk

İstanbul’daki en turistik yerler arasında olan Miniatürk, Türkiye’nin ilk minyatür parkı. İstanbul’dan 57, Anadolu’dan 12 ve Osmanlı Dönemi’nin 12 önemli yapısının 1/25 ölçekli maketleri yapılmış ve 60 bin metrekarelik bir alana sahip olan Miniatürk’te sergilenmeye başlamış.

Miniatürk, çocuklu ailelerin hiç şüphe etmeden gidebileceği bir yer çünkü çocuklar burayı çok seviyor. Eğer sıkılırlarsa da oyun alanlarında eğlenebilirler. Haftanın her günü gezilebilen Miniatürk saat ile saatleri arasında açık.

Konum Linki

Deniz Müzesi, Beşiktaş

Deniz Müzesi

Türkiye’nin denizcilik tarihini anlatan Deniz müzesi, bu alanda ülkemizdeki en büyük ilk müze. metrekarelik bir alana sahip olan müzenin 4 salonu ve 17 sergileme salonu var. Koleksiyonunda Atatürk’ün eşyaları da bulunan müzede 20 bin farklı eser mevcut. Hem sergilenen eserlerin fazlalığı hem de geniş alanıyla dünya genelinde kıyaslandığında da en büyük deniz müzeleri arasında yer alıyor.

Konum Linki

Kilyos, Sarıyer

Kilyos

İstanbul’dan mesafe olarak çok uzaklaşmayıp kafaca uzaklaşmak isteyenlerin Avrupa Yakası’ndaki ilk adresi Kilyos oluyor. Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos, özellikle yazın denize girmek isteyen İstanbulluların sıklıkla tercih ettiği yerlerden.

Kilyos, Karadeniz kıyılarında yer alıyor. O yüzden de denizi hırçın Karadeniz dalgaları ile biraz tehlikeli olabiliyor. Buraya yüzmeye gelirsen bunu aklında bulundurarak gelmeni öneririm. Eğer yüzme konusunda kendine güvenmiyorsan burada yüzmeyi riske atmamak senin için daha iyi olabilir.

Konum Linki

Masumiyet Müzesi, Beyoğlu

Masumiyet müzesi

Orhan Pamuk’un aynı isimdeki kitabının kurgusuyla oluşturulan Masumiyet Müzesi, her yıl bu kitabın hayranı olan yüzlerce misafiri ağırlıyor. Romanın dünyasını yansıtan bir müzesi olmasıyla diğer müzeler arasında ilk sayılıyor. Bu nedenle de yılında Avrupa Yılın Müzesi ödülüne layık görüldü. Eğer kitabı okuduysan içinde tek seferlik bir giriş bileti olduğunu göreceksin. Bu yüzden müzeye gelirken kitabını unutmamanı öneririm.

Konum Linki

Cağaloğlu Hamamı, Fatih

cağaloğlu hamamı

Cağaloğlu Hamamı, yılında inşa edilmiş. İstanbul’un en turistik hamamlarından biri olduğu kadar dünya çapında da çok ünlü. New York Times’ın “Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yer” listesinde Cağaloğlu Hamamı’na da yer verilmiş. Kadın ve erkek bölümlerinin girişleri farklı yerden yapılıyor. Kadınlar Hamam Sokak üzerindeki kapıdan erkekler de ana yoldaki kapıdan hamama giriyorlar. Burası aynı zamanda şehirdeki en büyük çifte hamam. Turistik bir hamam olduğu için İstanbul Rüyası, Tepeden Tırnağa, Lüks Osmanlı Servisi ve I. Sultan Mahmut adında hamam paketleri de bulunuyor.

Konum Linki

İstanbul Avrupa Yakası gezin bittikten sonra Anadolu Yakası'nı gezmek istersen Anadolu Yakası'nda gezilecek EN güzel 35 yer listemizi inceleyebilirsin.

&#;stanbul Gezi Rehberi: Top 10 Listesi

&#;stanbul, ülkemizin en kalabal&#;k ve en yo&#;un &#;ehridir. Ekonominin can buldu&#;u, insanlar&#;n i&#; imkan&#; nedeniyle göç etti&#;i &#;stanbul, co&#;rafi ve tarihi dokusuyla neredeyse tüm dünya çap&#;nda tan&#;nm&#;&#;t&#;r. Önemli geçi&#; yollar&#; üzerinde bulunan &#;stanbul, Asya ve Avrupa Yakas&#;’n&#; birbirine ba&#;layan kritik bir noktad&#;r.

&#;stanbul’da Gezilecek Yerler Listesi

  • Tarihi Yar&#;mada
  • Kapal&#; Çar&#;&#;
  • Topkap&#; Saray&#;
  • Sultan Ahmet Camii
  • Ayasofya Müzesi
  • K&#;z Kulesi
  • Galata Kulesi
  • Rumeli Hisar&#;
  • Dolmabahçe Saray&#;
  • Yerebatan Sarn&#;c&#;

&#;stanbul’un isim hikayesi anlat&#;lanlara göre &#;slambol kelimesinden gelmektedir. Osmanl&#;’da gönderilen mektuplar incelendi&#;inde &#;slambol ifadesinin s&#;kça yer ald&#;&#;&#; dikkat çeker. Evliya Çelebi ise &#;stanbul’un Hz. Süleyman taraf&#;ndan kuruldu&#;unu ifade eder.

Her noktas&#; tarih kokan &#;stanbul’a daha yak&#;ndan bakmak ister misiniz? &#;u an okumaya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;z &#;stanbul gezilecek yerler listesi sizi evinizden al&#;p &#;stanbul’un farkl&#; noktalar&#;na götürecek. Yani bu yaz&#; sizin için bir nevi &#;stanbul gezilecek yerler haritas&#; olabilir. Gezi duraklar&#;n&#;zda hangi adresler var merak ediyorsan&#;z; i&#;te &#;stanbul gezilecek yerler ve bilgileri! &#;stanbul’da gezilecek yerler blog yaz&#;m&#;z&#; keyifle okuyaca&#;&#;n&#;za eminiz. &#;imdiden iyi gezmeler.

istanbul gezilecek yerler

10 Durakta &#;stanbul’da Gezilecek Yerler Listesi

1) Tarihi Yar&#;mada

  • &#;stanbul gezilecek yerler listesi içinde en ba&#;ta Tarihi Yar&#;mada yer al&#;yor!
  • Denize sahip olan &#;stanbul, k&#;y&#; kesimleri ile yerli ve yabanc&#; turist çekmeyi y&#;llard&#;r sürdürüyor.
  • Tarihi Yar&#;mada içinde say&#;lan Eminönü, Sirkeci, Beyaz&#;t, Laleli, Aksaray, Topkap&#; Saray&#;, Ayasofya, Yerebatan Sarn&#;c&#;, Balat, Kumkap&#; ve Samatya foto&#;raf ar&#;ivinizde mutlaka kalmas&#; gereken yerlerden.
  • Bu civarlarda fazlas&#;yla tarihi yap&#; yer al&#;yor.
  • Topkap&#; Saray&#;’na geçip ruhunuzu tarihi aç&#;dan besleyebilirsiniz.
  • Muazzam sokaklara sahip Balat’ta kahve molas&#; verip Eminönü’nde bulunan Kapal&#;çar&#;&#;’dan al&#;&#;veri&#; yapabilirsiniz.
  • Ayr&#;ca Galata Köprüsü’nün yak&#;nlar&#;nda kendinizi bal&#;k ekmek kokusuna verip karn&#;n&#;z&#; doyurabilirsiniz. Tarihi Yar&#;mada’y&#; doya doya gezmek için uzun bir zaman ay&#;rman&#;z gerekiyor.
  • Gülhane Park&#;’nda simit ve çay lezzetini ya&#;amadan &#;stanbul’u gezdi&#;inizi dü&#;ünmeyin!
tarihi yar&#;mada

2) Kapal&#; Çar&#;&#;

  • &#;stanbul ünlü yerler nerelerdir diyorsan&#;z Kapal&#; Çar&#;&#; elbette cevaplardan biri olacakt&#;r.
  • &#;stanbul’un en kalabal&#;k ve en hareketli noktas&#; olan Kapal&#; Çar&#;&#;, as&#;rlard&#;r pek çok esnafa ekmek kap&#;s&#; oluyor.
  • Kapal&#; Çar&#;&#;’da el eme&#;i göz nuru olan dokuma hal&#; ve kilimler, &#;&#;&#;l &#;&#;&#;l lambalar ve Osmanl&#; lezzetleri bulunuyor.
  • Eminönü’nden çok kolay &#;ekilde geçebilece&#;iniz Kapal&#; Çar&#;&#;’da kendinizi kahve ve lokum kokusu içinde kaybedebilirsiniz.
  • Al&#;&#;veri&#;e ve tarihe ilgili ki&#;ilerin uzunca zaman geçirebilece&#;i bu adres, farkl&#; mesleklerin ürünlerini sizler için sergiliyor.

Adres: Beyaz&#;t Mahallesi Fatih, &#;stanbul

kapal&#; çar&#;&#;

3) Topkap&#; Saray&#;

  • &#;stanbul gezilecek yerler tarihi olarak da de&#;erli mekanlar&#; elbette içeriyor.
  • Bunlar aras&#;nda, &#;stanbul’a ilk defa gelenlerin mutlaka görmesi ve ziyaret etmesi gereken yerlerden biri de Topkap&#; Saray&#; oluyor.
  • Topkap&#; Saray&#;, Osmanl&#; zaman&#;nda devletin hem siyasi merkezi hem de ikamet etti&#;i bir bölgeydi.
  • yüzy&#;la kadar devlet görevlileri Topkap&#; Saray&#;’nda ya&#;am&#;&#;t&#;r ve siyasi faaliyetlerini bu merkezden sürdürmü&#;tür.
  • &#;imdilerde ise müze olarak ziyaret edilmektedir. ’te Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ve iste&#;i ile müze olarak aç&#;lan Topkap&#; Saray&#;, &#;stanbul’u ilk defa görenlerin gezi listesinde yer al&#;yor.
  • Mimari yap&#;s&#;yla dikkat çeken Topkap&#; Saray&#;, dünya genelinde görülmesi gereken saraylardan biri olarak ülkemizde yer al&#;r.

Adres: Sultanahmet/Fatih, &#;stanbul

Topkap&#; Saray&#; Foto&#;rafl&#; Gezi Rehberi – Tarihi, Bölümleri ve Mimarisi

topkap&#; saray&#;

4) Sultan Ahmet Camii

  • Sultan Ahmet Camii, ihti&#;aml&#; yap&#;s&#; ve mimari ile ülkemizdeki dini yap&#;lar&#;n en görkemlilerindendir.
  • Avrupa’da Blue Mosque ad&#;yla bilinen bu cami, &#;stanbul’un dini unsurlar&#;ndan biridir.
  • Mimar Sinan’&#;n ö&#;rencilerinin elinden ç&#;kan bir yap&#; olan Sultanahmet Camii, çok eski zamanlarda sosyal bir merkez olarak faaliyete geçmi&#;tir.
  • &#;stanbul me&#;hur tarihi yerleri aras&#;nda bulunan camii iç mimari ve d&#;&#; süslemeler ile UNESCO’nun da dikkatini çeken bir yerdir.
  • Dini müzikler ve ezgiler e&#;li&#;inde gezebilece&#;iniz Sultanahmet Cami, gizemli yap&#;s&#; ve in&#;a hikayeleri ile de as&#;rlard&#;r halk&#;n dikkatini çekiyor.

Adres: Sultan Ahmet Mahallesi At Meydan&#; Caddesi No: 7 Fatih, &#;stanbul

Sultan Ahmet Camii Tarihçesi, 10 &#;lginç Bilgi

Sultan Ahmet Camii

5) Ayasofya Müzesi

  • Tarihi dokusuyla ve büyüleyici atmosferiyle &#;stanbul’un me&#;hur gezilecek yerleri listesinin önemli duraklar&#;ndan birisi de Ayasofya Müzesi’dir.
  • Ayasofya Müzesi hem Müslüman hem de Hristiyan toplum için önemli bir merkezdir.
  • Kilise olarak in&#;a edilen daha sonra da cami ve müzeye dönü&#;en bu tarihi eser, bahçe ve iç mekan&#; ile turistlerin ilgisini çekmektedir.
  • Dünyan&#;n 8. harikas&#; olarak tan&#;mlanan Ayasofya Müzesi, &#;stanbul’a ilk defa gelen misafirler için görülmeye de&#;er yerlerden biridir.
  • Sultanahmet Cami ile ayn&#; civarda olan Ayasofya Müzesi, sizi hem tarih hem de dini aç&#;dan etkileyecek ve &#;stanbul hat&#;ralar&#;n&#;za bir yenisini ekleyecektir.
  • Ba&#;l&#;k ve içeri&#;imizi uzun senelerdir bilinen isim olan “Ayasofya Müzesi” ad&#; çerçevesinde yazm&#;&#; olsak da Ayasofya’ya ’te verilen müze statüsü, ’de Dan&#;&#;tay karar&#;yla camii statüsüne çevrildi&#;ini de bilgi olarak eklemek isteriz.

Adres: Ayasofya Meydan&#; Sultanahmet Fatih, &#;stanbul

Ayasofya Müzesi: &#;a&#;k&#;na Dönece&#;iniz 9 Bilgi

Ayasofya Müzesi

6) K&#;z Kulesi

  • &#;stanbul’u ad&#;m ad&#;m gezerken çay keyfinizi K&#;z Kulesi’ne kar&#;&#; içmek istemez misiniz?
  • Gün bat&#;m&#;n&#; yakalad&#;ysan&#;z çok &#;ansl&#;s&#;n&#;z.
  • Üzerine çe&#;itli hikayeler yaz&#;lan bu kulenin içini de görme imkan&#;n&#;z var.
  • Üsküdar’&#;n incisi olan K&#;z Kulesi, &#;stanbul Bo&#;az&#; manzaras&#; e&#;li&#;inde adeta bir tablo olu&#;turuyor.
  • Metropole gelen ziyaretçilerin &#;stanbul’da gezilecek yerler Anadolu Yakas&#; listesinde mutlaka yer alan K&#;z Kulesi; Antik, Roma ve Osmanl&#; Dönemlerini görmü&#; tarihi bir yerdir.
  • Bu yüzden de Antik, Roma ve Osmanl&#; Dönemlerini gören bu kule, günümüzde d&#;&#; çekimlerin s&#;kça yap&#;ld&#;&#;&#; ve turistlerin yo&#;un ilgi gösterdi&#;i bir güzellik olarak gezi programlar&#;na ekleniyor.

Adres: Salacak Mahallesi Üsküdar Salacak Mevkii/Üsküdar, &#;stanbul

K&#;z Kulesi Romantik Ak&#;am Yeme&#;i Özel Menüsü

K&#;z Kulesi

7) Galata Kulesi

  • K&#;z Kulesi ile olan a&#;k&#;yla efsanelere konu olan Galata Kulesi, &#;stanbul gezilecek yerler Avrupa Yakas&#; noktalar&#;ndan biri.
  • Osmanl&#;’n&#;n himayesine geçtikten sonra &#;ehri gözetleme ve koruma merkezi olan kullan&#;lan bu yap&#;n&#;n oldu&#;u sokaklar&#; kesinlikle gezmelisiniz.
  • Hikayeye göre Galata Kulesi’ne kiminle ç&#;karsan&#;z hayat&#;n&#;z onunla birle&#;irmi&#;.
  • &#;stanbul’un bekçilerinden biri olan Galata Kulesi’nin çevresinde, dinlenmek için pek çok nezih mekan da yer al&#;yor.
  • &#;stanbul foto&#;raf hat&#;ralar&#;n&#;za Galata Kulesi’nin önünde çektirdi&#;iniz foto&#;raf&#; da eklemeyi unutmay&#;n.
  • E&#;er uzun merdivenleri t&#;rmanarak manzaray&#; seyretmek istiyorsan&#;z, Galata Kulesi &#;stanbul’un me&#;hur yerleri aras&#;nda bulundu&#;u için uzun kuyruklarda beklemeniz gerekebilece&#;ini göz önünde bulundurman&#;z&#; tavsiye ederiz.
  • Özellikle turistlerin daha yo&#;un oldu&#;u yaz döneminde bekleme süreniz daha da yüksek olacakt&#;r.

Adres: Bereketzade Mahallesi Galata Kulesi Sokak Beyo&#;lu, &#;stanbul

Galata Kulesi Restoran&#;: Panoramik Ak&#;am Yeme&#;i

Galata Kulesi

8) Rumeli Hisar&#;

  • Genelde gezilerde tarihi mekanlara öncelik verilir ve bu mekanlar da kapal&#; olur ama &#;stanbul gezilecek yerler aç&#;k hava özelli&#;i de bulundurabilmektedir.
  • Mesela tarihi kaleler bunlar aras&#;ndad&#;r. Hem manzara ve ye&#;il ile iç içe olup hem de geçmi&#;in büyülü atmosferinde gezebilirsiniz.
  • Anadolu Hisar&#;’n&#;n tam kar&#;&#;s&#;nda bulunan Rumeli Hisar&#;, Fatih Sultan Mehmet taraf&#;ndan fetihten önce in&#;a ettirilmi&#;tir.
  • Bo&#;az&#;n en dar merkezi olan Rumeli hisar&#;, neredeyse ay içinde in&#;a edilmi&#;tir.
  • Olas&#; bir sald&#;r&#;y&#; engellemek amac&#; ile haz&#;rlanan bu tarihi yap&#;, günümüzde turistlerin ilgi merkezi haline gelmi&#;tir.
  • Kahvalt&#; ve dinlenme noktas&#; olan Rumeli Hisar&#;, gelen misafirlere bo&#;az manzaras&#; keyfini de ya&#;at&#;yor.
  • Rumeli Hisar&#; için “&#;stanbul’da gezilecek yerler do&#;a ve tarih iç içe” ba&#;l&#;&#;&#;n&#;n hakk&#;n&#;n verebilecek ve her aç&#;dan gezinizi renklendirecek bir yer diyebiliriz.
  • &#;stanbul gezi plan&#;n&#;za mutlaka eklemelisiniz.

Adres: Rumeli Hisar&#; Yahya Kemal Caddesi Sar&#;yer, &#;stanbul

Rumeli Hisar&#; En &#;yi 5 Kahvalt&#; Mekan&#;

Rumeli Hisar&#;

9) Dolmabahçe Saray&#;

  • Dolmabahçe Saray&#;, geleneksel Türk evlerinden ziyade dikkat çeken ve gösteri&#;li yap&#;s&#; ile görenlerin ilgi oda&#;&#; oluyor.
  • Be&#;ikta&#; Sahil Saray&#;’n&#;n oldu&#;u alan üzerine yap&#;lan Dolmabahçe Saray&#;, Osmanl&#; mimarisinin sentez bir ürünüdür.
  • Dolmabahçe Saray&#;’n&#; ziyaret etti&#;inizde, üç farkl&#; bölümle kar&#;&#;la&#;acaks&#;n&#;z. Bu bölümlerde padi&#;ahlar&#;n e&#;yalar&#; ve odalar&#; sergileniyor.
  • Ziyaretiniz esnas&#;nda en özel ve önemli olan bir odaya gireceksiniz.
  • Bu oda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün e&#;yalar&#;n&#;n bir k&#;sm&#;n&#;n sergilendi&#;i odad&#;r.
  • 10 Kas&#;m tarihinde hayat&#;n&#; kaybetti&#;i bu oda, gelen ziyaretçilere duygusal anlar ya&#;at&#;yor.
  • &#;stanbul’da gezilecek yerler Avrupa Yakas&#; bölümünde &#;stanbul gezi program&#;n&#;zda unutulmamas&#; gereken bir yer: Dolmabahçe Saray&#;!

Adres: Vi&#;nezade Mahallesi Dolmabahçe Caddesi Be&#;ikta&#;, &#;stanbul

Dolmabahçe Saray&#; Hakk&#;nda Bilmeniz Gereken Her &#;ey

Dolmabahçe Saray&#;

10) Yerebatan Sarn&#;c&#;

  • &#;lginç iç yap&#;s&#;yla &#;stanbul’daki me&#;hur yerler aras&#;nda bulunan Yerebatan Sarn&#;c&#; köklü bir tarihin günümüzde ayakta kalan izlerini içinde bar&#;nd&#;rmaktad&#;r.
  • Geçmi&#;i y&#;l&#;na kadar uzanan Yerebatan Sarn&#;c&#;, &#;stanbul’un en büyük sarn&#;c&#; olarak bilinir.
  • &#;n&#;aat&#;nda neredeyse kölenin çal&#;&#;t&#;r&#;ld&#;&#;&#; tarihi kaynaklarda yaz&#;lm&#;&#;t&#;r.
  • Sarn&#;ç içindeki sütunlarda bulunan gözya&#;&#; motifleri de in&#;aat s&#;ras&#;nda hayat&#;n&#; kaybeden köleleri simgeler.
  • senesinden sonra Yerebatan Sarn&#;c&#;, Topkap&#; Saray&#;’n&#;n su deposu olarak i&#;lev görmü&#;tür.
  • Neredeyse y&#;llarca bak&#;m ve onar&#;mdan geçen Yerebatan Sarn&#;c&#;, y&#;l&#;nda yeniden onar&#;lm&#;&#;t&#;r ve y&#;l&#;nda turistlere ve halka ziyarete aç&#;lm&#;&#;t&#;r.
  • Bu mistik ve gizemli yap&#;y&#; görmek için mutlaka &#;stanbul gezi rotan&#;za dahil etmelisiniz.
  • Yerebatan Sarn&#;c&#;, her gün ’da aç&#;l&#;yor ve ’da ziyarete kapal&#; hale geliyor.

Adres: Alemdar Mahallesi Yerebatan Caddesi No: 1/3  Fatih, &#;stanbul

Yerebatan Sarn&#;c&#;

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

&#;stanbul Manzaral&#; 8 Muhte&#;em Seyir Tepesi

&#;stanbul’da Köy Kahvalt&#;s&#; En &#;yi Nerede Yap&#;l&#;r? 10 Huzurlu Mekan

&#;stanbul’a Yak&#;n Tatil Yerleri – Tam Kafa Dinlemelik 10 Süper Tavsiye

Polonezköy Kahvalt&#; Mekanlar&#; – Do&#;an&#;n &#;çinde En &#;yi 5 Kahvalt&#; Yeri

A&#;va’da Mutluluk Garantili 5 Kahvalt&#; Mekan&#; – Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul Gezilecek Yerler () - İstanbul Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

Son Dakika Haberler

Gezilecek Yerlerİstanbul Gezilecek Yerler () - İstanbul Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

En İyi Yeri Keşfet

Durmadık araştırdık İstanbul&#;da keşfedilecek yerleri bir liste haline getirdik. Belki bazılarını görmüş olabilirsiniz ama İstanbul&#;da bu kadar gezilecek yeri bir arada görmemişinizdir. Meydanlar, sokaklar, tarihi yerler, müzeler, parklar ve adaları keşfe çık. Kısacası İstanbul&#;u altını üstüne getirdik ve sizler için en iyi yerleri bir araya getirdik. Lafı daha fazla uzatmadan turumuza hemen başlıyorum..

Buradaki liste İstanbul&#;da en çok ziyaret edilen yerlerden oluşmaktadır. İstanbul&#;da bulunan yerlerin tam listesi için İstanbul kategorisine göz atmanızı öneririz.

İstanbul&#;da Gezilecek Yerler Listesi

Çok fazla yer olduğu için sizlere kolaylık olması açısından yazılarımızı 5 ana başlıkta topladık. İsterseniz aşağıda ilginizi çeken kategoriden herhangi birine tıklayarak da o bölüme hemen gidebilirsiniz.

1) İstanbul&#;daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar

2) İstanbul&#;daki Müzeler ve Tarihi Yerler

3) İstanbul&#;daki Parklar ve Mesire Yerleri

4) İstanbul&#;a Bağlı Adalar

5) İstanbul&#;daki Eğlence Yerleri

Bu listeyi hazırlarken en az sizin kadar heyecanlandık.. Hazırsanız başlıyoruz. :)

1) İstanbul&#;daki Tarihi Sokaklar ve Meydanlar

İstanbul tarihi bir şehir. Bizde ilk önce bu tarihe ışık tutalım istedik ve en popüler turistlik tarihi sokaklar, saraylar, camiler, müzeler, parklar, bahçeler başta olmak üzere doğal ve tarihi birçok destinasyon mutlaka görülmesi gereken yerler ve meydanları ile listemize başlıyoruz.

Galataport İstanbul

Galataport İstanbul: Burası için İstanbul&#;un en köklü projelerinden bir tanesi desek çokta yanlış bilgi vermiş olmayız sanırım. Yeniden restore edilmesiyle birlikte Karaköy’de yılı aşkın süredir kullanılmayan tarihi bina ve limanlara hayat vermeye başladı. Burada olduğunuz süre boyunca yeni ve eski mimarilerin bir arada nasıl harmanlandığına tanıklık etmiş olacaksınız. Ayrıca Galataport içerisinde; Alışveriş ve kahvaltı yapabileceğiniz bir çok mekanda mevcut. Daha fazla bilgi için ilgili yazının linkine tıklayın.

Taksim

Taksim: Belki eski havası yok ama, İstanbul denilince sokak keyfi çıkartılacak yerlerin başında gelir İstiklal. Tramvayı, eğlence mekanları, Galatasaray Lisesi, kiliseleri ve pasajları ile bir ucundan diğerine yürümekten zevk alacağınız ender yerlerden.

Beşiktaş

Beşiktaş: Merkezi konumu, iskelesi, tarihi köşkleri ile İstanbulluların uğrak semtlerinden biri. Her mevsim yürüyüşün zevkine varılacağı sahilini de eklemezsek haksızlık etmiş oluruz. Bir de Çarşı eşliğinde stada yürümenin heyecanı yok mu:) Kendinizi Beşiktaş&#;ın sokaklarına bırakın, pişman olmayacaksınız.

Ortaköy

Ortaköy: İstanbul’un eski semtlerinden biridir Ortaköy, farklı kültürlerin karması bir yapıya sahiptir. Türk, Rum, Ermeni ve Yahudi topluluklarının iç içe yaşayabildikleri, kendi kültürlerinden izler bıraktığı Ortaköy, sahili boyunca barındırdığı kafe ve restaurantlarla, kendine özgü pazarıyla yerli ve yabancı misafirlerinin ilgisini oldukça çekmektedir. Özellikle de akşamları boğazın rengarenk ışıklarıyla manzarayı izleyenleri büyülemektedir.

Sultanahmet

Sultanahmet: Çok uzun yıllar Bizans’ın başkentliğini yapan İstanbul’da imparatorluktan kalma birçok eser bulunuyor. Daha sonra Osmanlılar tarafından ’de fethedilen İstanbul’a yaptırılan nadide ve eşsiz eserler, daha zengin bir mirasın günümüze ulaşmasını sağladı. Cami, medrese, hanlar, pazarlar ve kilise gibi değişik tarihi mekanların gezilecek yerler listesinde yer aldığı Sultanahmet meydanında, kültürel anlamda doyum noktasına ulaşabilirsiniz.

Fatih

Fatih: Tarihi yarımada denen ve İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgenin tamamını kaplayan; Valilik, Büyükşehir belediye başkanlığı, Emniyet müdürlüğü ve Şehrin vergi dairesi gibi kurumların yer alıyor olmasıyla İstanbul’un merkezi sayılan büyük bir ilçedir.

Kuzguncuk

Kuzguncuk: Tam da böylesine tarih kokan şehre yakışacak bir semt Kuzguncuk. Rengârenk evleri dizilere ev sahipliği yapmaktan adını sıkça duyuruyor. Dar sokaklar, köşkleri, meşhur camileri ile bir hafta sonu kaçamağı için birebir. Siz de fotoğraf makinenizi alıp Kuzguncuk&#;ta sokak turu yapmayı görülecekler listenize alın.

Balat

Balat: Kimine göre eski kimine göre yaşanmışlık dolu Balat sokakları. Osmanlı&#;nın izleri hala sokaklarındaki yapılarında olduğundan mıdır bilinmez, her an gezilesi gelir. İçinde birçok tarihi yapı bulunmakta. En çok ilgi görenleri ise, Fener Rum Patrikhanesi, Kırmızı Mektep, Stefan Kilisesi, merdivenli yokuşu, dar sokakları, kafeleri ve tarihi evleri&#;

Bakırköy

Bakırköy: Tarihimiz açısından oldukça önemli bir hadiseye de şahitlik eden Bakırköy, İkinci Abdulhamid’in tahtından indirilme hadisesinin yaşandığı yerdir. Gerek tarihi niteliği gerek günümüz modern kültürünün harmanlandığı Bakırköy de gezilecek çok yer var.

Zeytinburnu

Zeytinburnu: İstanbul&#;un en eski semtlerinden ve şimdi ise en yeni gözdelerinden biri. Panorama Tarihi Müzesi, Yenikapı Mevlevihanesi, Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve Yenikapı Mevlevihanesi ile farklı gezilere yelken açmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Kadıköy

Kadıköy: Belki boğası meydanında ama gözlerimizi kapadığımızda ilk akla gelen Haydarpaşa Garı tabiki. Nasıl bir simgedir İstanbul&#;a. Kadıköy kültür ve sanata verdiği değerle de ön plandadır. Süreyya Opera Binası, Oyuncak Müzesi, Barış Manço Müzesi, birçok kültür merkezi ile İstanbulluları bir araya getirmektedir. Hem saili hem de yeşili çok olunca semtin her bir köşesi ayrı bir güzel oluyor. Moda, Fenerbahçe, Caddebostan gibi gezilesi birçok yeri sizi bekliyor.

Üsküdar

Üsküdar: Adı Osmanlı zamanlarından yazılmıştır tarihe. Anadolu&#;ya geçiş noktasıdır Üsküdar. Bundandır adı sıkça anılır, meşhur camileri, tarihi sarayları koruları ile. Bir de Kız Kulesini izlemek var sahilinden. Gündüzünü Fethi Paşa Korusu&#;nda, günün devamını Mihrimah Sultan Cami ziyareti ve Beylerbeyi sarayı gezisi ile, gün batımını da sıcak bir çay eşliğinde Salacak&#;ta Kız Kulesi manzarasıyla geçirmeye ne dersiniz?

2) İstanbul&#;daki Müzeler ve Tarihi Yerler

İstanbul&#;da gezilecek tarihi yerler ve birbirinden değerli müzeleri ile kültür meraklıları için benzersiz bir cennet ve İstanbul&#;daki müzeler. Zengin geçmişi ile her gezgin mutlaka görmesi gereken yerleri içerisinde barındıran uçsuz bucaksız bir cennet. İstanbul&#;da gezilecek müzeler içerisinde ihtişamlı İmparatorlukların ve farklı medeniyetlerin izlerini taşımakta ve birbirinden önemli müzeleriyle tarihin derinliklerine yolculuk yapmanıza olanak sağlamaktadır.

Santralİstanbul Müzesi: Bir üniversite kampüsünden fazlası

Santralİstanbul Müzesi: Hem konser alanı hem de sergi alanı olarak kullanılmaktadır. Kampüs, Türkiye&#;nin ilk elektrik santralini, bugünkü haliyle Enerji Müzesi&#; ni bünyesinde barındırmaktadır. Kampüste ayrıca sanat galerisi, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan restoranlar ve kafeler bulunuyor.

Miniatürk Park

Miniatürk Park: Bir çok tarihi yapının minyatürünü burada görebilirsiniz. Toplam metrekare alan üzerine kurulan Miniaturk&#;te, metrekare maket alanı, metrekare yeşil ve açık alan, metrekare kapalı alan, metrekare havuz ve suyolu, araçlık otopark yer almaktadır. Miniaturk&#;te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekanlar da tasarlanmıştır.

Galata Kulesi: İstanbul&#;un seyir terası

Galata Kulesi: İstanbul’un Galata Semtinde yer alan Hazerfan Ahmet Çelebi’nin buradan Üsküdar’a uçmaya çalıştığı ihtişamlı bir eserdir. Altmış yedi metre uzunluğundaki kuleden İstanbul manzarasını bütün çıplaklığıyla izleyebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı: Yer altındaki gizem

Yerebatan Sarnıcı: Bizans İmparatoru Justinyen tarafından yılında yaptırılmıştır. Suyun içerisinden yükselen sütunların ihtişamı görüntüleri büyülemektedir. metrekare üzerine kurulu olan sarnıç pek çok ulusal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Mısır Çarşısı: Tarihin kokusunun merkezi

Mısır Çarşısı: İstanbul’da yer alan en köklü alışveriş bölgelerinden biridir. Bina yapısı nedeniyle turistlik özellikteki çarşı, ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bin bir envayı çeşit ürünü bulabileceğiniz bu çarşı da, gezilecek çok yer var. Hafta sonları çok kabalık olan bu çarşıyı rahat, rahat gezebilmeniz için hafta içi gitmenizi özellikle tavsiye ediyoruz.

Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı: Boğaziçi’ nin adeta krallığını yaptığı Yıldız Sarayı, III. Selim’ in annesi tarafından Mihrişah Sultan’ a yaptırıldığı bilinmektedir. Dış manzarası iç mekanın da olduğu gibi hoş bir görüntü oluşturuyor. İhtişam ve muhteşem tarihi ile uğramadan geçilmeyecek yerler arasında yerini alıyor.

Çinili Köşk

Çinili Köşk: İstanbul’ un Fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafından Topkapı Sarayı ’nın sınırları içerisine yaptırılan ve en önemli Osmanlı sivil mimarlık örneklerinden biri olan Çinili Köşkü, Arkeoloji Müzesi nin karşısında yer almaktadır.

Topkapı Sarayı: Tarihin yazıldığı yer

Topkapı Sarayı Müzesi

Topkapı Sarayı: yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından kurulan, 9 Ekim yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk&#; ün emri ile halka kapılarını açan Topkapı Sarayı Müzesi günümüzde turistlerin en uğrak yerlerindendir.

Ayasofya Müzesi: Hem kilise, hem cami, hem müze.

ayasofya01

Ayasofya Müzesi: Türkiye’de en çok ziyaret edilen turistlik yerler arasında yer alan Müze, sanat ve mimaride dünyanın en muhteşem anıtlarından biridir.  Müze altıncı yüzyıldı Philton tarafından da dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilmiştir.

KızKulesi

Kız Kulesi: İstanbul siluetinin vazgeçilmezi olan kule, hem tarihe tanıklık ediyor hem de İstanbul aşıklarına simge görevi görüyor. Uzun yıllardır ayakta duran Kız Kulesi, Üsküdar sahilinden bir başka güzel görünüyor. Hele bir de çıtır simit ve ince belli bardakta çay da eklendi mi yanına, bu manzaranın seyrinin tadı daha bir keyifli oluyor.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı: Ulu önderimizin hayata gözlerini kapadığı bu görkemli saray, sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgisini çekmekte. Mimarisi ile göz kamaştıran saray, boğaza sıfır bir konumdadır. Atatürk&#;ün son anlarını geçirdiği o özel odayı görmek için bile görülmeye değecek eşsizlikte.

SALT Galata

SALT Galata, yüzyılda inşa edilmiş olan eski Bankalar Caddesi&#;nde yer alan tarihi Bankalar Apartmanı&#;nda bulunur. Sergiler, görsel sanatlar, heykel, fotoğraf, video sanatı ve enstalasyonlar gibi çeşitli alanlardan eserler sunar. Ayrıca performans sanatları, film gösterimleri ve konserler gibi etkinliklere de ev sahipliği yapar.

Anadoluhisarı Müzesi

Anadoluhisarı Kalesi, İhtişamlı görüntüsü ve tarihi atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen bu kale, Osmanlı İmparatorluğu&#;nun Boğaz&#;ı kontrol etmek için inşa ettiği kalelerden biridir. İbb Tarafından yılında tekrar restore edilerek Anodoluhisarı Müzesi adı ile ziyaretçilerinin beğenisine sunulmuştur.

Kaleye girildiğinde, tarihi atmosferi hissetmek ve kalenin duvarlarından Boğaz&#;ın büyüleyici manzarasını seyretmek mümkündür. Ayrıca, içerideki müze alanında kaleyle ilgili bilgilere ve tarihi eserlere de rastlamak mümkündür.

Panorama Tarih Müzesi

Panorama :  Derece Panoramik Müze İstanbul&#;un Fethinin en çetin geçtiği Topkapı&#;da bulunuyor. Panoramik Müze&#;de &#;teki fetih ile ilgili yolculuğa çıkabilirsiniz. Panoramik resim sekiz sanatçının aralıksız üç yıl süren uyumlu bir çalışması sonunda ortaya çıkmıştır.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Biraz nostalji

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, tarihteki otomobilleri görmek isteyen otomobil tutkunlarını bekliyor.  Üretildikleri dönemdeki teknoloji harikaları olan, tarihleri arasındaki otomobillerin sergilendiği burada yakın geçmişimizde hangi arabalar kullanılmış, ne tür modeller üretilmiş görmek mümkün.

Rahmi Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi: yılında ziyarete açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç’in kuzey yakasındaki Hasköy semtindedir. Günümüzde yaklaşık 27 bin metrekarelik alana yayılan müze, üç ana bölümden oluşmaktadır. Tarihi Lengerhane Binası, Tarihi Hasköy Tersanesi, Açık Hava Sergileme Alanı. Müze içerisinde; Klasik arabalar, gemiler, uçaklar ve sualtı gemisi bulunmakta.

İstanbul Oyuncak Müzesi: Her yaşta çocuk olmak

İstanbul Oyuncak Müzesi: Ailecek ya da sevdiklerinizle güzel bir gün geçirip çocukluğunu hatırlamak isteyenler ya da çocuğuna unutamayacağı anlar yaşatmak isteyenler için en doğru adres olan bu müzede 4 bine yakın oyuncak bulunmakta.

Florya Atatürk Deniz Köşkü

Florya Atatürk Deniz Köşkü: Dünyanın merkezi İstanbul’da gezilmesi gereken güzel noktalardan birisi. Bakırköy’ün Şenlikköy mahallesinde bulunan köşk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’e özel olarak yaptırılmıştır. Mustafa Kemal’in İstanbul iline olan ilgisinden dolayı sık sık İstanbul’a ziyaret gerçekleştirmesi, kendisine özel bir köşkün yapılmasını ve şahsına armağan edilmesini gerekli kılmış.

İstanbul Havacılık Müzesi

İstanbul Havacılık Müzesi: Uçaklara ve havacılığa biraz ilginiz varsa mutlaka gitmeniz gereken bir yer. Kapalı alanda: Tarihi anılar(savaş bilgileri), uçak maketleri, uçakta kullanılan silahlar, madalyalar, özel hediyeler, giyilen kıyafetler, bu güne kadar yapılan bazı önemli anıları anlatan bölümler mevcut. Dışarıda ise sizi gerçek uçaklar bekliyor olacak. :) Bir çok uçak modelinin sergilendiği bu yerde hem geleceğe hemde geçmişe dair size ışık tutacak.

Uçurtma Müzesi

Uçurtma Müzesi: Müzede sergilenen uçurtmalar yılından günümüze kadar dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak ziyaretçilerine sunulmaktadır. Müzenin içine girdiğinizde sizleri çeşit çeşit ve rengarenk uçurtmalar karşılıyor. Özellikle çocuların çok büyük ilgi gösterdiği müzeyi her yaştan insanlar ziyaret edebiliyor. Müzede uçurtmalarla ilgili çeşitli görsellerden ve videoalardan yararlanarak ziyaretçilere tanıtım filmleri de gösterilmektedir. Yine aynı şekilde müzede çeşitli kitaplar, dergiler, şiirler, şarkılar da yer almaktadır. Müzede açık olduğu saatlerde uçurtma yapabilir, düzenlenen kurslara da katılım sağlayabilirsiniz.

3) İstanbul&#;daki Parklar ve Mesire Yerleri

Şehrin kalabalığından kaçmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen gezginler için birbirinden güzel parklar mevcut. İstanbul&#;daki parklar, piknik alanları ve mesire yerleri şehrin stresinden uzaklaşmak, dinlenmek ve temiz hava almak için mükemmel bir seçenek olabilir. Bizde bu seçeneklerin en güzellerini sizler için listeledik.

Nakkaştepe Millet Bahçesi

Üç köprüyü gören Boğaz manzarası, gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan Nakkaştepe Millet Bahçesi İstanbul&#;da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. İçerisine göleti, piknik alanları, kafeterya, tenisi, bisiklet ve yürüş yolları ile hafta sonunuzu aileniz ile beraber keyifli hale getirebilirsiniz.

Park of İstanbul

İstanbul, Çekmeköy&#;de Aile ve çocuklar için kurulmuş bu eşsiz parkı mutlaka görmelisiniz. Park of İstanbul içerisinde; Hayvanat bahçesi, piknik yerleri, macera parkları, oyun alanları, Atv gibi vakit geçirebileceğiniz bir çok eğlence yeri sizleri bekliyor olacak.

Göktürk Göleti

Göktürk Göleti: Göktürk göleti mesire yeri gürültüden uzaklaşıp nefes alacağınız, dinlenebileceğiniz, İstanbul&#;un ufak bir çevresini doğa ile buluşturan güzel bir yer. İski’nin denetimindeki bu baraj gölüne gelenlere görsel bir zenginlik sunuyor.

Mimar Sinan Kent Ormanı

kent-omani01

Mimar Sinan Kent Ormanı: Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılan dönümlük  kent ormanı şehrin çok içinde olmasına rağmen, yeşilin her tonunu maviyle birleştirerek İstanbulluların gözde dinlenme ve mesire alanı olmuştur. Alibeyköy baraj gölünün etrafına kurulmuş olan bu ormanı at ve faytonla ya da ücretsiz tren ekspresiyle dolaşabilirsiniz.

Aydos Ormanı

aydos-tepesi07

Aydos Ormanı: İstanbul&#;da hala böyle güzel Ormanlar görmen insanı mutlu ediyor. Bu güzel Atmosferde çayınızı yudumlayıp göle karşı piknik yapabilirsiniz.   metreyle istanbul&#;un en yüksek noktası olan Aydos Tepesi rahatlıkla görülebilir. Osmanlı imparatorluğu döneminde av alanı olarak kullanılması çam ağaçlarından oluşan ormanının ne denli zengin olduğunu ortaya koymaktadır.

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı: Binbir çeşit ağaç ve bitki türüyle gelenleri kendisine hayran bırakan Polonezköy, Polonyalılar&#;ın ağırlıkta olduğu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımalarını görebilirsiniz.  Camping alanları özellikle hafta sonları için idealdir.

Saklı Göl

Saklı Göl Şile

Saklı Göl: İstanbul&#;a yakın eşsiz bir güzellikten daha bahsedeceğiz size, Kamandere köyü içinde bulunan Saklı Göl Şile&#;de yürüyüş, kahvaltı ve temiz havanın tadını çıkaracağınız doğa harikası saklı bir yer. Adı gibi bir çok güzelliği içerisinde saklı bulunduran bu göl, doğa severlerin uğrak yeri olacaktır.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu: Belgrad ormanı&#;nın güneydoğusunda, hektarlık alana kurulmuştur.  Arboretumda &#;ü aşkın bitki türü vardır. ayrıca hatırı sayılır bir soğanlı bitkiler koleksiyonu da bulunmaktadır. Atatürk arboretumu&#;na gittiğinizde bol bol fotoğraf çekip, göl kenarında romantik anlar yaşayabilirsiniz. Belgrad ormanında gezilecek diğer yerler için tıklayın.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu: Emirgan Korusu, Boğaz&#;ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. Tarihi yalılarda kahvaltı yapabilir veya bu yerleri gezebilirsiniz.

Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu

Yıldız Parkı Korusu: Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki “Pan”ın Boğaziçi’nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor. Yıldız parkında bir çok gezilecek yer var.

Ulus Parkı

Ulus Parkı: Buranın bu kadar beğenilmesinin en önemli nedeni manzarası. Ayrıca yemyeşil ağaçların içinde oluşu cazibesini arttırıyor. Pazar günleri çok kalabalık olan Ulus Parkı’na imkanınız var ise hafta içi günlerde gitmenizi öneriyoruz.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı: İnsana huzur veren laleleri ve bir çok mazisi ve geçmişi vardır buranın. Ufak bir gezinti yaparak doğanın temiz kokusunu bol bol içine çekebilir ve Setüstü Çay Bahçesinde denize karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi: Turistik tesislere sahip Çamlıca’da, radyo ve televizyon vericileri yer alıyor. Bugün kentsel alanların sınırları içinde yer alan Çamlıca tepeleri güzel panoraması, su başları ve özellikle Küçük Çamlıca’da korunmuş bulunan kızılçam ve fıstıkçamı koruları ile Türk edebiyatına ve şarkılara konu olmuş gözde bir gezinti yeri olarak biliniyor.

Fatih Korusu &#; Otağtepe Parkı

Fatih Korusu - Otağtepe Parkı

Fatih Korusu &#; Otağtepe Parkı: Eski adı Otağtepe Parkı olan bu yer şuan ki adı ise: Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi olarak geçmekte. Manzarası o kadar güzel ki sahte cennet dedikleri yer bu olsa gerek. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi köprülerini kuş bakışı görebildiğiniz bu yer, eşsiz deniz manzarasıyla birleşince keyfinden yenmiyor.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi: İstanbul&#;a %12 oranında yeşil alan sağlayarak  İstanbullular için oksijen deposu olmuş, aynı zamanda  bir araştırma, eğitim ve öğretim merkezidir. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, İstanbul halkının yararlanması için, çevreyi korumada önemi olan, keyifli ve bir o kadar da eğitici bir bahçedir.

Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark) ParkAda

Bayrampaşa Şehir Parkı (AdaPark)ParkAda: Hafta sonu eğlence arayanlar için harika bir önerimiz var. Bayrampaşa Şehir Parkı halk adıyla AdaPark. Lunaparkı ve göleti ile hem yetişkinlerin hem de çocukların buradan fazlası ile keyif alacağını düşünüyoruz.

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi: Türkiye’deki tek tıbbi bitkiler bahçesi olma özelliğini taşıyan bahçe 14 dönümlük alan üzerine kurulmuş ve yılında da açılmıştır. Buraya ziyaretinizde bulabilecekleriniz, bolca oksijen, yüzlerce çeşit bitki ve hoşça vakit. Ayrıca bu doğal bitkilerin satışı da yapılmaktadır.

Bakırköy Botanik Park

Bakırköy Botanik Park: İçerisinde 11 adet tematik bahçe, Atatürk ve çocuk temalı heykeller, çocuk oyun alanları, sosyal tesisi, 8 metre yüksekten çağlayan ve içinde 5 adet pegasus atı bulunan kaskatlı havuz,  metre yüksekliği ile Türkiye&#;nin en yüksek çocuk oyun kuleleri, manzara seyir terasları ve otoparkı bulunmaktadır.

RönePark

RönePark

RönePark: Yeşilköy&#;ün en güzel parkı diyebiliriz buraya, hem yeşilliği, hemde sahile sıfır olması, güzelliğine güzellik katıyor, şehirden çok uzaklaşmadan temiz bir hava, temiz bir deniz kokusu almak istiyorsanız burası tam size göre. Sahil boyunca dizilmiş kafeler, kahvaltı yerleri, çocuk parkları, ve sevimli hayvanlarıyla sizleri bekliyor.

İstanbul&#;daki Piknik Yerleri

İstanbul&#;un çeşitli bölgelerinde bulunan bu piknik alanları, yeşil çimler, ağaçlar ve temiz havasıyla stresli şehir hayatından bir kaçış noktası sunmakta. Aslında İstanbul&#;da piknik alanı, mesire yeri ve mangal yerleri bakımından oldukça fazla alternatif var. Hepsini buraya koyarak bu listeyi gereksiz uzatmak istemedik. Bu yüzden tam listeyi ulaşmak isterseniz buradan devam edebilirsiniz.

4) İstanbul&#;a Bağlı Adalar

İstanbul&#;da gezilecek yerler denildiğinde tabi ki vazgeçilmezimiz Adalardır. Her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan bu yerler İstanbul&#;da oturanların uğrak noktası haline gelmiştir. İstanbul&#;a yakın gezilecek yerler denildiğinde ilk akla adalar gelir. İstanbul&#;da hafta sonu kaçamağın adresi adalar desek çokta yanlış olmaz sanırım. :)

Prens Adalar

Prens Adalar: İstanbul’a yakın adalar olarak bilinen Prens Adalar bir liste halinde göz atmak isterseniz bu yazı tam size göre. Adalar gezinizi eşsiz kılabilmeniz için her şeyi bir bir anlattık.

BüyükAda

BüyükAda

BüyükAda: Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo&#;dur. Zaten &#;Prinkipo&#; da Rumca&#;da &#;büyük&#; anlamına gelmektedir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Motorlu taşıtların yasak olduğu (resmi araçlar hariç) adada ulaşım bisiklet ve faytonlarla sağlanır. Büyükada plajları için tıklayın.

BurgazAda

BurgazAda: Büyük İskender&#;in generali, Demetrios&#;un babası olan Antigone buraya büyük bir kale yaptırmıştır. Ada önce onun adıyla anılmış, sonra Yunanca kale/burç anlamına gelen Burgaz (Pyrgos) adını almıştır. Ortodoks kilisesinin en saygın patriklerinden Metodios&#;un ikonakırıcılar tarafından adadaki bir mahzende yedi yıl hapsedildiği söylenmektedir. Bugün bu mahzenin üzerinde Ayios İoannis Kilisesi bulunmaktadır. Evliya Çelebi&#;nin yy&#;da yazdığnıa göre, ada halkı Rumlardan çok az sayıda da Yahudi ve Ermenilerden oluşmaktadır. Adaya gittiğinizde: Bisiklet kiralayın, Kilise ve manastırları gezin, Ada sokaklarını dolaşın, Kalpazankaya’da denize girin, Fayton turu yapın, Bayrak tepesine çıkın, Sait Faik Abasıyanık Müzesini gezin. Burgazada plajları için tıklayın.

KınalıAda

KınalıAda: Tarihi ve doğa açısından en çıplak adalardan biridir, en az ağaç bu adada görülür. Tarihi dokusu da oldukça fakir olan Kınalıada, taş yönünden zengindir. Bizans zamanında adadan çıkartılan taşlarla Bizans surları inşa edilmiş, 19 funduszeue.info Tophane Rıhtımı ve Haydarpaşa Limanı’nın yapımında ada taşlarından yararlanılmıştır. Özellikle yaz aylarında plaj alanlarıyla İstanbul&#;unun vazgeçilmezleri arasında. Kınalıada plajları için tıklayın.

HeybeliAda

HeybeliAda: Adaya ayak bastığınızda yorgunluğunuzu atmak için hemen iskelenin karşısında olan Papatya Çay Bahçesi açıklık ortamı ve manzarasıyla kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekan. Hemen yanında ise sıcak yaz günlerin vazgeçilmez tercihi Roma Dondurmacısı bulunmakta. Yaklaşık 30 senedir aynı yerinde hizmetinizde. Sahilde biraz yürüdüğünüzde sol tarafınızda fayton duraklarını göreceksiniz. Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adayı etraflıca dolaşmakta. Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Heybeliada plajları için tıklayın. Ve Adalarda gezilecek diğer yerler için tıklayın.

5) İstanbul&#;daki Eğlence Yerleri

Son olarak da İstanbul&#;da özellikle çocuklu aileler için neler yapılabilir birde onlara göz atalım. Hayvanat bahçeleri, açık ve kapalı çocuk oyun alanları ve eğlenceli lunaparkları ile İstanbul&#;da sizi mutlu edecek bir çok alternatif yer bulunmakta.

Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca Hayvanat Bahçesi: Adından da belli olacağı gibi bir çok canlıyı yakından görüp gezebileceğiniz Türkiye&#;nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri. Vahşi hayvanları, akvaryumları, botanik parkı ile eşsiz bir yer. Ayrıca burada hayvanları da evlat edinebiliyorsunuz. Aileniz ile beraber eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Ters Dünya

Ters Dünya:  Alışılagelen dekorasyon ve mimari yapıdan çok farklı bir dünyaya misafir olacağınız Ters Dünya’da başınızın dönmesi, kan akışınızın değişmesi mümkün.

İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum: Beni büyüleyen, beni benden alan yerlerden bir tanesi. Gerçekten büyük emek harcanarak yapılmış Dünyada sayılı Akvaryumlardan bir tanesi.  Bana göre ölmeden önce gidilecek yerlerden bir tanesi çünkü başka hiç bir yerde hepsini bir arada asla göremeyeceğimiz balık çeşitleri ve bitki türleri sizleri bekliyor.

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi: İstanbul’da bir hafta tatilini sualtı canlılarına ayırmak isteyenler için Emaar Akvaryum harika bir tercih olabilir. Emaar Square Mall alışveriş merkezinde yer alan büyük akvaryum 48 tanktan oluşuyor. Deniz ve nehir canlılarından oluşan toplam 20 bin kadar sualtı canlısının bulunduğu akvaryumda Avustralya’dan getirilen kral timsahlar da var.

Vialand Tema Park

Vialand Tema Park: Dünyanın sayılı Tema parklarından bir tanesi. Eğlence hat safhada, Görsellik şahane, fiyat öyle böyle ama mutlaka gidilesi yerlerden bir tanesi. Çocuğunuz olmasına gerek yok bence büyüklere daha çok hitap ettiğini düşünüyorum açıkçası. Adrenalin yaşamak isteyenler hiç zaman kaybetmesin diyorum.

Viaport Avm LunaPark

Viaport Avm LunaPark: İstanbul Anadolu yakasının en güzel parklarından bir tanesi. Hem alış veriş merkezi olarak hemde içerisindeki LunaPark ile İstanbul&#;un gözdesi diyebilirim. Bazı zamanlar oldukça kalabalık olan bu yerin ayrıca üstü açık bir Avm olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

İstanbul’daki Eğlence Merkezlerinin Listesi

Eğlence Merkezleri: Çocuklarınızla, ailenizle, eşinizle, arkadaşlarınıza kısaca sevdiklerinizle eğlencenin tadını çıkarmak istiyorsanız bu yerler tam size göre. Bu listemize göz geçirmeden Ailenizle dışarı çıkmayın.

İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Avrupa Yakası Çocuk Oyun Alanları: Küçük çocuğunuzla beraber hoşça vakit geçirebileceğiniz yerleri kısa bir araya toplamaya çalıştık. İstanbul Anadolu yakasında ebe-beyin denetiminde güven içerisinde çocuğunuzu emanet edebileceğiniz belirli yerleri bu yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları

İstanbul Anadolu Yakası Çocuk Oyun Alanları: Yukarıda belirttiğimiz gibi yine istanbul Anadolu yakasında çocuğunuz ile beraber gidebileceğiniz yerlerin bir listesini bu sefer Anadolu yakası için oluşturduk. Yine bu yazımızda sizleri bir birinden güzel yerler bekliyor. Ayrıca yaş ortalaması biraz daha büyük aileler için de çocuğunuzla beraber gideceğiniz Lunaparklar&#;ın bir listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir İstanbul&#;da gezilecek yerler yazımızın daha sonuna geldik. :/ Öneri, istek ve tavsiyelerini bizden esirgemeyin.. Yazı altında bulunan yorum bölümüne yazarak bizlerle paylaşın.. Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere mutlu kalın. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.