viski diş ağrısını geçirir mi / Çocuğum ve Ben

Viski Diş Ağrısını Geçirir Mi

viski diş ağrısını geçirir mi

Haram ve temiz olmayan bir ilacı tedavide kullanmak caiz midir?

Değerli kardeşimiz,

Öncelikle domuz mamülü olmayan jelatini ve alkolsuz olan ilacı temin etmeye çalışmanızı tavsiye ederiz. Bu konuda dindar ve uzman bir doktorun tavsiyesine göre hareket edebilirsiniz.

İslâm dini sağlığa büyük ihtimam gösterip, hasta olmamak için tedbir almamızı emrettiği gibi. hastalık olduktan sonra tedaviyi de emretmiştir. Ancak varsa tahir bir ilaç kullanmak gerekir. Necis veya müteneccisi kullanmak caiz değildir. Remli ve Şirazi:

Temiz bir ilaç bulunmadığı takdirde müslüman bir doktorun tavsiyesine binaen necis veya müteneccis bir ilacı tedavide kullanmakta beis yoktur, diyorlar. Bir hastalık için, "İçkiden başka ilaç bulunmazsa içilmesi caizdir." diyen olduğu gibi "caiz değildir" diyen de olmuştur. (ibni Abidin. c. 4. s. 215)

Yalnız Şafii mezhebine göre, ilaca maslahata binaen müteneccis bir şey katmakta beis yoktur. Binaenaleyh çeşitli hastalıklara yarayan ve içinde alkol bulunan şurubu (başka bir ilacın bulunmaması şartıyla) içmek caizdir.

Jelatin:

Gelatin, sığır, domuz, balık gibi omurgalıların kollageninden elde edilen bir protein ürünüdür. Başlıca hammadde olarak bugün domuz derileri ile sığır kemik ve derileri kullanılmaktadır. Daha çok domuz kökenliler kullanılmaktadır.

Gelatin, ürünlerde jelleştirme, koyulaştırma maddesi olarak kullanılır. Pekçok pastacılık ürünlerinde, yoğurtta, dondurmacılıkta, meyve sularında kullanıldığı gibi ilaç yapımında, kapsül, film tablet yapımında, kozmetik ürünlerinde, fotoğrafçılıkta ve karbonlu kağıt yapımında da kullanılmaktadır.

Ürünün etiketi üzerinde kökeni hakkında hiçbir açıklama olmaksızın gelatin kelimesini görürseniz, genellikle domuz yada sığır kemik ve derilerinden yapıldığı kabul edilmeli ve böylece ondan sakınmalıdır.

Eğer, İslâmi usulle kesilmiş sığırın kemik ve derilerinden üretilmişse o zaman gelatin Helâl olur. Böylece etikette de Helâl gelatin olduğu belirtilmelidir.

Türkiye'deki müslümanların en büyük zorluğu bu gelatinli ürünlerdir. Üretici ve ithalatçı emin kimseler olmadığı taktirde, haram gelatin her an ürünlerde karşımıza çıkabilmektedir. Müslüman tüketiciler, üreticileri, ithalatçıları ve denetim yapan kamu kurumlarını ciddi bir şekilde ikâz etmek zorundadırlar.

Imam Muhammed'e göre insan ve domuz dışındaki canlıların kemiklerinden herhalükarda ilaç olarak yararlanılabilir. Bazılarına göre de eti yenmeyen hayvanlar ancak şer'î usûlde boğazlanmaları, kemikleri de kuru olması halinde onlardan ilaç yapılabilir.(agy.)Pis ve haram olduğunda ittifak edilen "hamr" (şarap) zaruret olmadıkça tedavide kullanılamayacağı gibi, saç parlatmada, gargarada ve şırınga olarak (enjektabl) da kullanılamaz.(Ibn Abidin VI6449) Domuzdan vb. haram şeylerden maddeler ihtiva eden ilaçların terkibini iyi bilmek gerekir.

Eğer başkalaşım (istihale=kimyasal tepkime) varsa pisliği gitmiş olacağından kullanılması haram olmaz. Istihale yoksa zaruret bulunmadıkça ya da bazılarına göre kesin çare olduğu, alternatifi de bulunmadığı adil mütehassısı tarafından söylenmedikçe kullanılması haram olur. Fıkıh kitaplarımızda; hınzırın tuzlada kalıp tuzlaşması, gübrenin toprağa karışıp topraklaşması, tezeğin yanıp kül olması, şarabın sirkeleşmesi, mis ahusunun kanının misk olması, pis olan zeytinyağının sabun yapılması gibi olgular istihaleye örnek olarak gösterilir.(bk. Tahtavî: Ayrıca bk. Mahluf N6121,140; Kâdihan, NI/403; Ibn Kudâme, el Mugni, NI/605; Nemenkânî, el-Fethurrahmânî, I/63; el-Hattâb, el-Mehel, N6206; Zuhaylî, el-Fikhu'l-Isâmî)

Mes'elenin ne kadar kompleks ve hassas olduğu da ortada. Bu itibarla ilaç veya yiyecek alanların mes'eleyi bilinçli olarak soruşturması, ilaç yazanların da, alternatifi olmayan haram maddeli ilaçlara alternatif bulma, olanların da alternatifini ve varsa sentetiğini kullanma konularında çok titiz davranması gerekir.

Alkolle tedavi olma

Rasulüllah Efendimiz; "tedavi olun, zira Allah hiç bir hastalık yaratmamıştır ki, çaresini de yaratmış olmasın" diye buyururken: "Şüphesiz Allah şifanızı size haram kıldığı şeyler" de yaratmamıştır" (1. Ebu Davud, Tıb 11; Muvatta, Ayn 12.) diye de buyurmuşlardır. Târik b. Süveyd adlı sahabî ona şarabı (hamr) sordu da o da yasakladı. Tarık, "ama ilaç olarak kullanıyoruz" deyince de "o deva değil derttir"(2) buyurdular. Buharî'nin naklettiğine göre İbn-i Mesut Allah ilacınızı size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır" (Buhari, Eşribe 15.) ve Rasülüllah (sav)'ın "Kim şarapta, (hamr) tedavi ararsa Allah ona şifa vermesin!" buyurduğunu zikretmiştir.

Bu hadis-i şerifler ışığında cumhur (fıkıhçılar çoğunluğu) pis ve haram, şeylerle bu arada içki (hamr) ile (olağan durumlarda) tedavi olunamayacağı görüşüne varmışlardır. Olağan durumlar; alkol ya da başka pis maddeler ihtiva eden ilaçların yerine başkası bulunabildiği, ya da bulunamasa dahi hasta için hayatî bir durumun söz konusu olmadığı zamanlardır. Ama alkol ihtiva eden ilaçların yerini tutacak başka ilacın olmadığı, ı hastanın da böyle bir ilacı almadığı zaman hayatî tehlike geçireceği mütehassıs (hâzik) bir müslüman doktor tarafından söyleniyorsa böyle ilaçların zaruret mikdarı alınacağını hemen hemen bütün fıkıhçılar kabul ederler. « Alkollü içkiler konusunda Hanefi Mezhebinin görüşleri çok farklı ve detaylıdır: Sekir(sarhoş edici alkol) ihtiva eden içkiler dörde ayrılır:

1. Hamr: Yaş üzüm suyunun çiğ olarak bekletilip keskinleşmesi ve mayalanması (fermantasyon) ile köpük atması şeklinde elde edilir. Bu, maddesiyle (li-aynihi) kaba pisliktir. Sirkeleştirilmeksizin, ne gaye ile olursa olsun yararlanılması haramdır, satışı caiz değildir. Dezenfekte ve saç bakımı gibi Şeylerde kullanılamaz. Kaynatılması ile istihale (kimyasal reaksiyon ile bir başka maddeye dönüşme) oluşmuyorsa kaynatılarak da kullanılamaz. Mezhepte mutemet görüşe göre tedavi gaye de yararlanılamaz. Bunun Türkçe’deki karşılığı üzüm şarabıdır. Bu hükümlerde azı da, çoğu da eşittir.

2. Tılâ: Yaş üzüm suyundan üçte ikisi ya da daha azı buharlaşıncaya kadar kaynatılıp, sonra da sarhoş edici hale gelen içkidir. Üçte ikisinden azı gidecek kadar kaynamışsa "bazik", yarısı gidecek kadar kaynamışsa "muhassaf" adını alır. Bu ikisi ittifakla haramdır. Üçte ikisi gidecek kadar kaynarsa "müselles" adını alır ki, esas "tılâ"da budur, imam Muhammed'e göre haramdır diğerlerine göre helaldir. Fetva İmam Muhammed'in görüşüne göredir. Dolayısı ile "Tılâ"da "hamr" gibi pistir.

3. Seker: Yaş hurma suyundan çiğ olarak yapılan ve keskinleşip (mayalanıp) köpük atan içkidir.

4. Nakî: Kuru üzümden çiğ olarak elde edilen ve kabarıp köpük atan sudur. Bu son ikisi haram olmakla beraber, pis oluşları Serahsî'ye göre hafiftir. Ayrıca "hamr" dışında kalan üçü kabarıp keskinleşmedikçe ittifakla helâl ve temizdirler (Bu konuda daha geniş detay için bk. İbn Abidîn, VI/448 vd.).

Hanefî mezhebine (İmam Azam ve Ebu Yusuf'a) göre bu dört çeşit mayiin dışında kalan meşrubat helâl ve temizdir, alım-satımı caizdir. Buna göre bu yöntemlerin dışında bir madde ve yolla elde edilen ispirto, kolonya, dezenfekte de ve çözücü olarak şurup ve esanslarda kullanılan alkol türleri temizdir, alınıp satılabilir.

Ancak hangi maddeden olursa olsun, sarhoş edecek miktarı ittifakla haramdır ve cumhura (fıkıhçı çoğunluğuna) ve Hanefî mezhebinde fetva verilen İmam Muhammed'in görüşüne göre her çoğu sarhoş edenin azı da haramdır, pistir, alım-satımı caiz değildir. Bazı fıkıhçılara göre de içki (sarhoş ediciler) haram olmakla beraber pis değildirler, dezenfektede ve haricen kullanılabilirler.

Dolayısı ile Hanefî Mezhebi bu konuda "orta yol" olmakla özellikle günümüz için uygulanabilecek bir kurtarıcıdır. Ama cumhurun ve bu mey anda İmam Muhammed'in görüşünü göz ardı edemeyeceğimize göre Hanefî mezhebi dediğimiz İmam Azam ve Ebu Yusuf görüşünü ihtiyatla karşılamalı,' sadece ve geçici olarak tedavide ve dezenfektede kullanmalıdır.

Bu söylenenler sıvı meşrubat için geçerlidir. Banotu (bene) ve afyon gibi katı olanlar ise müstahzar ilaç olarak mubah sayıldığından tedavi gayesiyle ve sarhoş etmeyecek miktarda alınabilirler. Temiz olduklarından satılmaları da caizdir (bk. ibn Abidin, VI, 455.) (Allah'u alem).

Haramlığında ve pis oluşunda ittifak edilen hamr (şarap)ın tedavi maksadıyla kullanılmasına gelince, bir grup Belhli İmamdan nakledildiğine göre, bakılır. Eğer fayda sağlayacağı kesin ise alması helâl olur (Fetâvây-ı Hindiyye V, 254-55; Kasanî de aynı şeyi söyler bk. 1/61). Çünkü insanın zaruret halinde haram olan şeyleri, zaruret miktannca yemesi, boğulmakta olanın, helâl sıvı bulamazsa boğazını açacak kadar içki (hamr) içmesi caizdir.

İmam Muhammed'e göre insan ve domuz dışındaki canlıların kemiklerinden herhalükarda ilaç olarak yararlanılabilir. Bazılarına göre de eti yenmeyen hayvanlar ancak şer'î usûlde boğazlanmaları, kemikleri de kuru olması halinde onlardan ilaç yapılabilir .

Pis ve haram olduğunda ittifak edilen "hamr" (şarap) zaruret olmadıkça tedavide kullanılamayacağı gibi, saç parlatmada, gargarada ve şırınga olarak (enjektabl) da kullanılamaz (İbn-i Abidin, VI, 449).

Domuzdan vb. haram şeylerden maddeler ihtiva eden ilaçların terkibini iyi bilmek gerekir. Eğer başkalaşım (istihale=kimyasal tepkime) varsa pisliği gitmiş olacağından kullanılması haram olmaz. İstihale yoksa zaruret bulunmadıkça ya da bazılarına göre kesin çare olduğu , alternatifi de bulunmadığı adil mütehassisi tarafından söylenmedikçe kullanılması haram olur.

Fıkıh kitaplarımızda; hınzırın tuzlada kalıp tuzlaşması,. gübrenin toprağa karışıp topraklaşması, tezeğin yanıp kül olması, şarabın sirkeleşmesi, mis ahusunun kanının misk olması; pis olan zeytinyağının sabun yapılması gibi olgular istihaleye, örnek olarak gösterilir (bk. Tahtavî: Ayrıca bk. Mahluf, 11/121, 140; Kâdıhan, IH/403; İbn Kudâme,Muğnî, IH/605; Nemenkânî, el-Fethurrahmânî, 1/63; el-Hattâb, el-Menhel, II/206 Zuhayli, el-Fıkhu'1-İslâmî..) Ancak Ebu Yusuf istihaleyi bir temizlenme sebebi olarak görmez. Ama fetva onun görüşüne göre değildir.

Bu söylediklerimizle sorularınızı bir ölçüde cevapladığımızı sanıyoruz. Ancak mes'elenin ne kadar kompleks ve hassas olduğu da ortada. Bu itibarla ilaç alanların mes'eleyi bilinçli olarak soruşturması, ilaç yazanların da, alternatifi olmayan haram maddeli ilaçlara alternatif bulma, olanların da alternatifini ve varsa sentetiğini kullanma konularında çok titiz davranması gerekir. Ne derece doğru ve tıbba uygun bilmiyoruz ama Konyalı bir hocamız şöyle bir olay nakletmişti: Arkadaşımın annesine bir doktor mübtela olduğu bir göğüs hastalığı için ısıtıcı olarak bira içmesini, bunun yerini alacak başka bir şeyin olmadığını söylemiş, mes’ele bir Müslüman doktora aktarılınca o sulandırılmış pekmezin bu işi, çok daha tesirli olarak göreceğini anlatmıştı. Sonuçta çok iyi oldu.

(Faruk Beşer, Fetvalar, s. 181-186)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

diş ağrısına ne iyi gelir

Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısı ister çocuk ister yetişkin hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Diş sağlığı ile ilgili yaşanan sorunlar en ufak haliyle bile olsun kişinin hem ruh halini hem yeme içme faaliyetlerini hem de sosyal ilişkilerini fazlasıyla olumsuz etkiler. Diş ağrısı yaşayan kişi bir an önce bu ağrıdan kurtulmak ister.

Diş ağrısından en hızlı ve en çabuk şekilde kurtulmak için doktora gidene kadar süre içinde uygulanabilir bir çok yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazıları çok pratik ve sağlıklı olduğu gibi bilinçsiz ilaç kullanımı gibi maalesef yanlış yönlendirmeler de vardır. Bu nedenle diş ağrısı için ilk ve öncelikle diş doktorunuza danışmayı ve diş ağrısı için uzman tavsiyelerini uygulamayı unutmayın.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısını en çabuk en hızlı ne keser, çürük diş ağrısına ne iyi gelir evde tedavi, dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısına hangi ilaç iyi gelir, kırık diş ağrısına ne iyi gelir, gece diş ağrısı nasıl geçer, çekilen diş ağrısına ne iyi gelir, iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir, 20lik diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısına iyi gelen dua, sigara diş ağrısına iyi gelir mi, diş ağrısına elma sirkesi iyi gelir mi, diş ağrısına zeytin iyi gelir mi, diş ağrısına çörek otu iyi gelir mi, diş ağrısına sarımsak iyi gelir mi gibi diş ağrısı için merak edilen tüm soruları ve uzman cevaplarını sizler için derledik…

Diş Ağrısını En Çabuk En Hızlı Ne Keser?

diş ağrısını en çabuk en hızlı ne keser

Diş ağrısı yaşayan bu acıyı çeken her kişinin ilk isteği en çabuk ve en hızlı bir şekilde bu ağrıdan kurtulmaktır. Diş ağrısının sebebi ne olursa olsun ister 20lik diş ağrısı, ister çürük diş ağrısı ilk olarak yapmanız gereken diş doktorunuza danışmaktır. Bunun dışında diş ağrısını en hızlı ve en çabuk kesen yok eden her hangi bir yöntem yoktur. Önerebileceğimiz her yöntem için bu durum geçerlidir. En doğal yöntem dahi olsa kısa süreliğine ve geçici bir şekilde diş ağrınızdan kurtulabilir, o anlık rahatlama sağlayabilirsiniz. Kesin ve en hızlı bir şekilde diş ağrısından kurtulmak istiyorsanız mutlaka uzman bir diş doktorundan yardım almalısınız.

Peki, diş doktoruna gidene kadar geçen süre içinde geçici de olsa diş ağrınızı en kolay ve en doğal bir şekilde nasıl dindirirsiniz? Şimdi gelin bu soruların cevaplarına göz atalım…

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Tedavi

çürük diş ağrısına ne iyi gelir evde tedavi

Belki de diş ağrısı çeşitlerinden en fazla ağrıya sebep olanı çürük diş ağrısıdır. Çürük diş ağrınız var ve diş doktoruna gidene kadar olan süreçte ağrınızı dindirmek istiyorsanız ilk öncelikle yapmanızı tavsiye ettiğimiz yöntem diş fırçalamak… Orta sertlikte bir diş fırçası ile genel diş fırçalamanızı yapmış olsanız dahi sadece çürük diş bölgesine özel bir fırçalama yapmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle yeme içme gibi beslenme faaliyetlerinin ardından çürük diş ağrısı daha da hissedilir bir şekilde artış gösterebilir. Yemek artıkları çürük diş bölgesinde daha fazla ağrıya sebep olabilir. Bu nedenle ağrıyı dindirmek adına diş fırçalamak bölgeyi temizleyerek çürük diş ağrısını önemli oranda azaltacaktır.

Dolgulu Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir

Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir sorusu için öncelikle dolgunun yapıldığı zaman aralığı çok önemli olduğunu belirtelim. Dolguyu yaptırdıktan hemen sonrasında gelişen bir diş ağrısı ise herhangi bir uygulama yapmadan acilen diş doktorunuzla görüşmenizde fayda var.

Eğer diş dolgusu yaptıralı çok olduysa ve aniden dolgu yapılan diş bölgesinde gelişen bir ağrı varsa zaman içinde dolgunuzun yıprandığı ve yenilenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız hemen diş doktorunuzdan randevu talep edin ve randevunuza kadar olan süreçte dolgulu diş ağrınızı dindirmeye çalışın.

Dolgulu diş ağrısını dindirmek için en pratik doğal yollardan biri tuzlu su uygulamasıdır. 1 bardak ılık su içine 1 çay kaşığı tuz ilave edip tuz eriyinceye kadar güzelce karıştırın. Tuzlu suyu dolgulu diş bölgesinde baskı uygulayarak gargara yapın, ağzınızda birkaç saniye bekletin. Bu işlemi ağrı duyduğunuz anda tekrar edin. Kısa süre içinde dolgulu diş ağrısının hafiflediğini göreceksiniz.

Diş Ağrısına Hangi İlaç İyi Gelir?

diş ağrısına hangi ilaç iyi gelir

Özellikle diş ağrısı için internette araştırma yapanların karşına birbirinden farklı içerik ve özellikte ilaç isimleri çıkmaktadır. Sadece diş ağırı için değil diğer tüm rahatsızlıklar için de geçerli olan kuralı tekrar hatırlatalım ve unutmayalım; uzman bir doktora danışmadan alınan her ilaç ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kişinin diş muayenesi yapılmadan, geçmiş sağlık öyküsü dinlenmeden ve yan hastalıkları tespit edilmeden bilinçsiz bir şekilde ilaç alınmamalıdır.

Kırık Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

kırık diş ağrısına ne iyi gelir

Bir darbe, düşme ya da çarpma sonucu diş kırılması meydana gelebilir. Diş kırılmasından kaynaklanan ağrıyı dindirmek için acil uygulanabilir bazı yöntemlerden bahsetmeden önce diş doktorunuza bu konu hakkında bilgilendirme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Diş kırılması önemlidir ve bekletmeye gelmez derece acil müdahale gerekli olabilir. Alınan darbe sonucunda kişinin çene kemiğinde, diş kökünde ya da genel diş yapısında gözle görülmeyen sorunlar oluşmuş olabilir. Diş filmi çekilmesi gerekli ve acil olabilir. Bu nedenle diş kırığı yaşandığı anın hemen sonrasında mutlaka bir diş doktoruna muayene olunmalıdır. Kırık diş ağrısı ile ilgili tüm şikayetlerinizin geçmesi için size gereken ilaç desteğini doktorunuz verecektir.

Diş doktorunuza gidene kadar en pratik ve doğal şekilde diş kırığı ağrısından kurtulmak için karbonatlı su gargarası yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun için 1 su bardağı ılık su içine 1 tatlı kaşığı karbonat ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız karbonatlı su ile birkaç saniye gargara yapın. Karbonat sayesinde kırık diş yüzeyinde hem ağrıyı hem de olası tahribatı en aza indirmiş olacaksınız.

Gece Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Herkesin kabul gördüğü bir gerçek olarak ‘Diş ağrısı gece başlar’ ya da ‘Yatınca diş ağırır’ gibi yargılar vardır… Her ne kadar doğru da olsa gece olması ile diş ağrısının zamansal olarak bir ilgisi yoktur. Diş ağrısının gece başlamasının ya da yatıca diş ağrısının başlamasının bilimsel açıklaması gece salgılanan hormonlar nedeniyle genişleyen damarlardır. Damarlarda görülen bu değişim diş bölgesindeki dolaşımı etkileyerek diş sinirleri üzerinde basınca neden olur. Bu basınç ile birlikte diş ağrısı görülür.

Peki diş ağrısı en hızlı ve en çabuk nasıl geçer, en doğal ve sağlıklı yöntem nedir, gelin hep birlikte bakalım…

Gece diş ağrısından kurtulmak için en hızlı yöntem buz uygulamasıdır. Buz diş yüzeyindeki sinirleri şok etkisi ile uyuşturur ve ağrıyı kolay bir şekilde hafifletir. Diş yüzeyine buz uygulamasına ağrıyı hissettikçe devam edilebilir.

Çekilen Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

çekilen diş ağrısına ne iyi gelir

Çekilen diş ağrısı için diş doktorunuz bilgilendirdikten sonra uygulayabileceğiniz başlıca yöntem limonlu tuz yöntemidir. Bunun için bir parça tuzun içine birkaç damla limon sıkın ve macun haline getirin. Çekilen diş yüzeyine sürüp birkaç dakika bekletin. Ardından ılık su ile ağzınızı çalkalayın. İhtiyaç halinde uygulamayı tekrarlayın.

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

iltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir

İltihaplı diş ağrısı için iltihap giderici özelliği olan tuz önerilmektedir. Özellikle kaya tuzu ya da himalaya tuzu gibi kaliteli tuz kullanırsanız çok daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı tuzun içine birkaç damla su damlatıp macun haline getirin. Macun kıvamındaki tuzu iltihaplı diş yüzeyine sürün ve birkaç dakika bekletin. Ardından diş fırçası ile iltihaplı diş yüzeyini nazik hareketler ile ovalayıp ağzınızı çalkalayın. İhtiyaç halinde uygulamayı tekrar edin.

20lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

20lik diş ağrısı mutlaka diş doktoru tarafından değerlendirilmesi gereken önemli bir diş sorunudur. 20lik diş için gerekli olan tedavi yöntemi ki bazı durumlarda cerrahi operasyon bile gerekli olabilir, bu tamamen doktorunuz tarafından yapılan muayene sonucunda ortaya çıkacaktır. 20lik diş ağrınız varsa mutlaka hemen doktorunuza danışın ve ondan bilgi alın. Doktora gidene kadar olan süreçte 20lik diş ağrınızdan kurtulmak için önerilen en doğal ve pratik yöntem sıcak kompres uygulamasıdır. Bunun için isterseniz sıcağa yakın ılık su ile gargara yapabilir ya da sıcak havlu ya da bir bez ile o bölgedeki ağrıyı dindirebilirsiniz.

Diş Ağrısına İyi Gelen Dua

Diş ağrısı yaşayan kişilerin en başta psikolojik olarak da bu süreçte çok yıprandıklarını belirtmiştik. Ruhsal açıdan kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak diş ağrısına iyi gelen dua olarak bilinen ve önemli katkılar sağladığına inanılan bir duayı paylaşacağız şimdi sizler ile…

Diş ağrısından kurtulmak için her gün yedi kere ”Min şerri ma ecidü min vecei haza” duası okunur. Duanın anlamı ise “Yaradanın adı ile şu an duyduğum acıların bütün şerrinden Allah’ın kudretine sığınırım.’’

Sigara Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

sigara diş ağrısına iyi gelir mi

Sigara diş ağrısına iyi gelir bilgisi kesinlikle yanlış bir bilgidir. Sigara diş ağrısına bırakın iyi gelmeyi diş ve damak yapısında ciddi sorunlara yol açar. Diş minesi sağlığını bozar. Görüldüğü üzere sigara diş ağrısını hafifletmek yerine aksine diş ile ilgili sorunları çoğaltır.

Kolonya Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Diş ağrısına geçirdiği iddia edilen bir diğer yanlış bilgilerden biri de kolonyadır. Diş ağrısından kurtulmak için ya da farklı hiçbir sebepten dolayı kolonya içilmemeli, dişe sürülmemeli ve ağız bölgesi ile kesinlikle temastan kaçınılmalıdır.

Rakı Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Rakı gibi alkol içerikli ürünlerin diş yüzeyine sürülmesi ve o bölgede bekletilmesi uzman diş hekimleri tarafından tavsiye edilmemektedir. Diş ağrısından kurtulmak için daha doğal yöntemler denemenizi tercih ederiz.

Viski Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Tıpkı rakı gibi viski de diş ağrısını geçirdiği iddia edilen yanlış bilgilerdendir. Rakı, kolonya, viski gibi alkol içeren ürünler diş ve damakta bırakın iyileşme sağlamayı, alkol yanığı gibi bambaşka ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle uzmanlar bu konuda sık sık uyarılarda bulunmaktadır. Bu nedenle ne sebep ile olursa olsun alkol içerikli ürünleri diş ağrısı için kullanmamanızı tavsiye ediyoruz…

Diş Ağrısına Elma Sirkesi İyi Gelir Mi?

elma sirkesi diş ağrısına iyi gelir mi

Elma sirkesi adeta bir dezenfektan görevi görerek diş ve ağız içi bakımında çok etkili sonuçlar verdiği bilinmektedir. 1 bardak su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave ederek ağız içi bakterilerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Sirke antiseptik özelliği sayesinde özellikle iltihaplı diş ağrısı için çok etkilidir. Elma sirkeli su ile gargara yapmak ya da bir parça pamuk üzerine damlatılan elma sirkesi ile kompres uygulaması diş ağrınızı önemli derecede hafifletecektir.

Diş Ağrısına Zeytin İyi Gelir Mi?

zeytin diş ağrısına iyi gelir mi

Diş ağrısını zeytin sürerek geçirdiğini iddia eden kişiler vardır. Bu durum zeytin içeriğindeki omega-3 yağ ile açıklanabilir. Omega-3 yağ asitleri ile diş ağrısına iyi geldiği bilinen özellikle yeşil zeytin çürük diş ağrısı için etkili bir ağrı kesici olabilir. Zeytin normalde de yenilebilen bir besin olduğu için denemekte hiç bir zarar yoktur : )

Diş Ağrısına Çörek Otu İyi Gelir Mi?

diş ağrısına çörek otu iyi gelir mi

Özellikle çörek otu yağı diş ağrısında önemli etkiler ortaya koymuştur. İsterseniz 1 bardak su ile çörek otunu kaynatıp suyu ile gargara yapın, isterseniz çörek otu yağından bir kaç damla damlattığınız pamuk ile diş yüzeyine kompres uygulayın. Her durumda diş ağrısını önemli oranda azaldığını hemen göreceksiniz. İhtiyaç halinde uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

Karanfil Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

karanfil diş ağrısına iyi gelir mi

Karanfil diş ağrısı denilince herkesin aklına gelen bir baharat olarak günümüze kadar gelmiştir. Bilinen pek çok faydasının olmasının yanı sıra etkili bir diş ağrı kesici özelliği de vardır. Bunu da içerdiği anestezik ve antiseptik özler sayesinde yapar. Öyle ki tarihte doğal ilaç yapımında kullanılan karanfil günümüzde dolgu malzemelerinde ve hatta diş macunlarında dahi kullanılmaktadır. Bir parça karanfil tanesini ağrılı diş yüzeyinde beklettiğinizde kısa süre içinde ağrının hafiflediğini göreceksiniz.

Diş Ağrısına Sarımsak İyi Gelir Mi?

sarımsak diş ağrısına iyi gelir mi

Sarımsak zaten doğal antibiyotik etkiler gösteren bir besin olarak bilinmektedir. Virüs, mikrop gibi olumsuzluklar ile etkili bir şekilde savaşan özlere sahiptir. Özellikle enfeksiyon ve iltihaba bağlı olarak görülen diş ağrısı için bir parça sarımsağı ağrılı diş yüzeyine sürmenin diş ağrısını azalttığı bilinmektedir.

Soğan Suyu Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

soğan diş ağrısına iyi gelir mi

Soğan içerdiği antiseptik özler sayesinde diş ağrısına karşı etkili bir şekilde kullanılabilir. Bunun için bir parça pamuğun ya da bezin üzerine soğan suyu damlatıp ağrılı diş yüzeyinde bir süre bastırarak bekletebilirsiniz.

dilek

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası