eyfel kulesine tırmanan adam / Eyfel Kulesi'ne tırmanan adam yakalandı - Manşet Türkiye

Eyfel Kulesine Tırmanan Adam

eyfel kulesine tırmanan adam

Fransa’nın başkenti Paris’te yer alan Eyfel Kulesi 1887-1889 yılları arasında yapılmıştır. Kule, Paris’in merkezi sayılabilecek Champ de Mars bölgesinde bulunmakta olup ismini inşaa ettiren firma olan Gustave Eiffel’in firmasından alır. 1889 yılından bu yana 200 milyondan fazla ziyaretçi çeken kule,Fransız Devrimi’nin 100.yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Expo 1889 Paris Fuarı’nın giriş kapısı olarak inşaa edilmiştir. Kule ilk yapıldığında sadece 20 yıl için izin alınmış daha sonra yerinden sökülüp kaldırılıcakmış fakat yüksekliği sebebiyle radyo ve televizyon vericileri için oldukça faydalı olacağı düşünülmüş ve kalmasına izin verilmiş.

Eyfel Kulesi, Fransa özellikle Paris için simge haline gelsede yapıldığı dönemde bir kesimin büyük tepkisini çekmiştir. Bazı sanatçılar kuleyi, sokak lambasına benzetirken kimisi fabrika bacasına benzetmiş olup Paris’in itibarını zedelendiğini düşünmüşler ve bir imza kampanyası düzenlemişler. Günümüzde ise Dünya’nın en güzel mimari yapılarından kabul edilir.

Eyfel Kulesi Hakkında Teknik Bilgiler

Eyfel Kulesi

? 18.038 parça demir yığınının 2.5 milyon perçinle bir araya gelmesiyle oluşan kuleyi 3.000 işçi 26 ay boyunca inşaa etmiştir. Hiç ölüm vakası olmaması o zamanın şartları için oldukça şaşırtıcıdır.

? Üzerinde ki 24 metrelik vericiler ile 324 metrelik yüksekliğe ulaşan kule, her 7 yılda 60 ton boya ile boyanmaktadır.

? Kule çelik yerine demirden inşaa edilmiş ve özel teknikler sayesinde günümüze kadar ulaşmıştır.

? Zaman içinde kulenin rengi kırmızımsı kahveden, sarımsı kahveye ve daha sonra kestane kahvesinden günümüzdeki rengi olan bronz tonuna dönüştü.

? Her katı 3 farklı tonda renge boyanan kulede en açık renk en üst kata en koyu renk ise zemine uygulanıyor.

? Kule 3 ayrı kattan oluşuyor. İlk iki kata merdiven ve asansör ile çıkılabilinirken en üst kata sadece asansör ile çıkabiliyorsunuz.

? Kulenin birinci katına 328 basamak, ikinci katına 340 basamak ve asansör alanına ulaşmak için 18 basamak ile çıkabiliyorsunuz.

? Merdivenler aracılığı ile kulenin en üstüne çıkmak için 1665 basamağı tırmanmanız gerekiyor.

Eyfel Kulesi Bölümleri

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

Ağırlığı 10 bin tonun üzerinde olan kule’nin bölümleri seyir terasları,müze,kulenin mühendisi Gustave Eiffel’in büstü ve hidrolik asansör mekanizmasının yanı sıra kış aylarında açılan buz pisti,bar ve restauranlar ile 3 bölümden oluşuyor. Kulenin ilk 2 katına merdiven ve asansör ile çıkabiliyorsunuz 3.kata ise sadece asansör ile çıkabiliyorsunuz.

Eyfel Kulesi

Birbirine uzaklığı 130 metre olan kulenin bacaklarının olduğu kulenin giriş bölümünde giriş ve çıkışların yanı sıra Gustave Eiffel’in heykeli,atıştırmalık büfeler ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Hediyelik eşya almak isterseniz burdan almak yerine Paris’in sokaklarındaki dükkanlardan veya seyyar satıcılardan daha ucuza aynı şeyleri bulabilirsiniz.

Birinci Kat

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

57 metre yüksekliğindeki ilk katta cam zeminli postane ve Eyfel Kulesi’nin detayları ve tarihinin yer aldığı, görsellerin sunulduğu CinEffiel Müzesi bulunuyor. Bunların dışında bu katta keyifle dinlenmeniz için bir dinlenme alanı,atıştırmalık bir şeyler alabileceğiniz büfe, oturup yemek yiyebileceğiniz bir restaurant,kış aylarında açılan bir buz pisti ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz mağaza bulunuyor. Merdivenle 360 basamak tırmanabilirsiniz veya asansörle bu kata ulaşabilirsiniz.

İkinci Kat

Eyfel Kulesi

115 metre yüksekliğindeki ikinci kattan Louvre Müzesi,Seine Nehri ve Notre Dame’ı en güzel açıdan görebilirsiniz. Bir yandan dinlenirken diğer yandan da muhteşem Paris manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Bu katta ayrıca Paris’in en iyi restaurantlarından biri olan Jule Verne Restaurant’ta mükemmel şehir manzarası eşliğinde birşeyler yiyebilirsiniz. Aynı zamanda bu katta da yine hediyelik eşya dükkanını dolaşabilir ve atıştırmalık için büfeden birşeyler alabilirsiniz. Bu bölüme de yine merdiven ve asansörle ulaşabilirsiniz.Birinci kattan buraya merdivenle tırmanmak için 359 basamak çıkmanız gerekiyor.

Üçüncü Kat

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

276 metre yükseliğindeki son kat yani kulenin en dar yeri olmasına rağmen 800 kişiyi alabilecek kapasitededir. Bu kata sadece asansörle ulaşabiliyorsunuz.Bu kısım kulenin son kısmı oluyor. Üçüncü katta biri açık diğeri kapalı 2 kat mevcut. Burada görebilecekleriniz arasında Gustave Eiffel’in orjinal dekorasyonu bozulmamış olan ofisi bulunuyor. Ofiste mühendisin kendisinin,kızının ve misafir ettiği ünlü fizikçi Edison’un balmumu heykeli bulunuyor. Ayrıca panoramik haritalar ve birde bar bulunuyor.

Eyfel Kulesi Ziyaret Saatleri ve Ücretleri

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi yılın her günü ziyarete açık olup saatleri dönemsel olarak farklılık gösterebiliyor. Yaz aylarında sabah 9:00’dan gece 00:45’e kadar açık son ziyaret saati ise 23:00 saatleri arasında oluyor. Kış döneminde ise 09:30 – 23:45 saatlerinde oluyor son giriş ise 22:30’a kadar olabiliyor. Aşağıdaki linkten güncel ziyaret saatlerini kontrol edebilirsiniz.

Giriş ücreti ise hangi platformlara gitmek isteyeceğinize ve asansörle mi,merdivenle mi çıkmak isteyeceğinize göre değişiyor. Biletinizi gişeden alabilmenizin yanı sıra online olarak internet sitesinden de satın alabiliyorsunuz.  4 yaş altına bilet alınmıyor diye biliyorum. Diğer bilet fiyatları ise yaşa göre değişiyor aşağıdaki linkten bilet fiyatlarına bakabilirsiniz.

Eyfel Kulesi güncel bilet fiyatlarına ve giriş saatlerine bakmak için tıklayın.

Eyfel Kulesine Nasıl Ulaşırım?

Paris’te Eyfel Kulesine yakın bir yerde konaklamıyorsanız metro ile çok kolay birşekilde ulaşabilirsiniz. Eyfel Kulesi’ne en yakın metro durakları şu şekilde;

? RER C tren hattı: Champ de Mars / Tour Eiffel durağı

? Hat 8 (Line 8): Ecole Militaire durağı

?Hat 6 (Line 6): Bir-Hakeim durağı

Bu metro hatlarıyla kuleye gitmeniz mümkün kulenin yakınındaki duraklarda indiğinizde kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Eyfel Kulesi Hakkında İlginç Bilgiler

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

? Kuleye elektrik sağlanabilmesi için toplam 80 km’lik elektrik kablosu kullanılıyor.

? Kule soğuk havada büzüldüğünden dolayı 15-20 cm kısalmaktadır.

? Kulede zaman zaman intihar olayları yaşanmıştır ve şimdiye kadar kayıtlara geçen 400 intihar vakası gerçekleimiştir. İntiharların önüne geçmek için platformların çıkış noktalarına demir parmaklıklar yapıldı.

? Franz Reichelt kendi tasarladığı paraşütü Eyfel Kulesi’nin ilk güvertesinden 60 m. yükseklikten denedi ve düşerek hayatını kaybetti.

? Eyfel Kulesi’nin yapılmasından sonra Londra’da benzer bir kule için 1891 yılında bir projeye başlanmış fakat çalışma başarılı olamadığından 1907 yılında yıkılmıştır.

? Japonya’da benzer bir kule 1958 yılında Tokyo’da inşaa edilmiştir ve 4000 ton ağırlığındadır.

? Kulenin yapımı 8 milyon frank’a mal olmuştur ve bu o zamana göre oldukça ciddi bir rakamdır. Bu parayı Gustave Eiffel’in firması ve Fransız hükümeti karşılamıştır.

? 1905 yılında bir Fransız gazetesi olan L’Equipe bir yarışma düzenledi ve kulenin birinci katına 3 dakika 12 saniyede ulaşan şampiyon bisiklet kazandı.

? Kule’nin mimarı Gustave Eiffel’in kule’nin en üst katında kendine özel çalışma ofisi vardır.

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi

Kule yemyeşil bir alanın üzerine kurulmuştur ve kuleyi ziyarete gelen ziyaretçiler yeşilliklerde oturup kuleye karşı oturup dinlenmektedir. Ayrıca kulenin hemen yanında bir park bulunuyor var bu parktada kuleye çıktıktan sonra kalabalıktan kaçıp dinlenebilirsiniz.Biz gittiğimizde sonbahar mevsimiydi ve ağaçları  yaprakları sararmış heryerdeydi.Hava sonbahar olmasına rağmen fazla soğukta değildi keyifli bir gezinti olmuştu bizim için. Biz Paris’e Amsterdam’dan Disneyland + Paris turu olarak 2 günlük turla gelmiştik.İlk gün Disneyland’da geçmişti ve ikinci gün Paris turu yapmıştık.Fakat vaktimiz çok olmadığından Paris’i Eyfel Kulesi ve Şanzelize Caddesi dışında istediğimiz gibi gezemedik. Bundan dolayı en kısa zamanda güzel bir Fransa turu yapıp Paris’e de bir kaç gün ayırıp daha rahat ve doyasıya dolaşmak istiyoruz.

Disneyland Paris yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi her ne kadar bir demir yığını olarak görülsede bir şekilde kendini Dünya’ya kabul ettirmiş ve Paris’in hatta Fransa’nın simgesi olmuş durumda. Her yıl binlerce ziyaretçi akınına uğramaktadır. Kule’nin etrafında yılın her zamanında yerli ve yabancı turist kalabalığı görmeniz mümkün. Hala bir kesim tarafından beğenilmesede bence günümüze kadar ikonik bir yapı olarak gelmiş olması büyük başarı. Bana sorarsanız evet gerçekten de bir demir yığını bir sanat eseri değil fakat her ne olursa olsun bir demir yığınını bir araya getirip ikonlaştırabilmekte büyük bir başarı.Bundan dolayı çok fazla eleştirmeden gidip ziyaret edip, Paris şehir manzarısını izleyip anın tadını çıkarmak mantıklı olabilir.

Eyfel, Paris’te ilk görmek istediğim yapı oldu ve bir daha ki Paris seyahatimde tekrardan hemde bu sefer gece ışıklı haliyle görmeyi ve etrafında dolaşmayı hatta güzel bir Fransız kafesinde oturup Eyfel’e karşı kruvasan ve kahve keyfi yapmayı düşünüyorum 🙂

 

Eyfel Kulesi tahliye edildi

Haberin Devamı

Yerel saatle 14:15'te yaşanan olayda bir kişi 324 metrelik kuleye tırmanmaya çalıştı. Güvenlik personeli önlem olarak ziyaretçilerin kuleyi boşaltmasını istedi.

Eyfel Kulesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Eyfel Kulesi yeni bir talimata kadar kapalı kalacak" notu yazıldı.

⚠️
🇫🇷 La #tourEiffel est actuellement fermée jusqu'à nouvel ordre. Pour éviter une trop longue attente, nous conseillons à nos visiteurs de reporter leur visite.
🇬🇧 The Eiffel Tower is currently closed until further notice. We kindly advise our visitors to postpone their visit.

— La tour Eiffel (@LaTourEiffel) May 20, 2019

Yerel saatle 16.00'da 324 metre yükseklikteki kulenin üçüncü katına tırmanan adam, saat 22.00'de itfaiyeciler tarafından indirildi.

Haberin Devamı

6 saat boyunca Eyfel Kulesi'nde asılı kalan adamın tırmanma nedeni henüz bilinmiyor.

La Tour Eiffel évacuée, un homme en train d'escalader le monument pic.twitter.com/uCePWQtoHv

— BFM Paris (@BFMParis) May 20, 2019

Eyfel Kulesi: Başlangıç

Uzun yıllardır hem Fransa’nın hem de Paris’in sembolü olan Eyfel Kulesi, ülkenin en önemli kültürel miraslarından biri. Ancak Gustave Eiffel bu kuleyi ilk inşa ettiğinde asıl amacı geçici olarak şu anki yerinde kalması ve hatta bir süre sonra da artık işe yaramayacağı düşünülerek kaldırılacağını düşünüyordu ve kesinlikle bu günkü gibi Parislilerin en gözde anıtı olacağı aklının ucundan bile geçmiyordu. Avrupa Rüyası ile ziyaret edebileceğiniz bu efsanevi kulenin tarihini keşfedin!

avrupa rüyası fransa eyfel kulesi

Tam 127 yıldır şehrin gökyüzüne uzanan Eyfel Kulesi, turistlerin ülkede ilk görmek istediği yer artık Fransa’nın sembolü oldu. Ancak ilk yapıldığı dönemde işin bu boyutlara geleceği hiç tahmin edilemiyordu. Şüphesiz kule için tarihindeki dönüm noktası 1889’da yapılan Dünya Fuarı oldu. Fransız devriminin 100. Yılı anısına düzenlenen bir tasarım yarışmasında 125 metre genişliğinde ve 300 metre yüksekliğinde demirden kule inşası söz konusuydu ve katılan 107 tasarım arasından Gustave Eiffel’inki birinci seçildi. Eiffel’in yanında ise yardımcı mühendisleri Maurice Koechlin ve Emile Nouguier ile birlikte mimar Stephen Sauvestre yer alıyordu.

avrupa rüyası paris eyfel kulesinin yapılış öyküsü

Kulenin inşası ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyordu ancak çok hassas bir tasarıma sahip olacak olan kule öyle ya da böyle yapılacaktı. Eyfel Kulesi’nin tarihini anlayabilmek için inşaat süresi boyunca kat edilen farklı dönemleri göz önüne almak gerekiyor ve bu dönemler toplamında başlayıp bitirilmesi tam iki yıl sürdü.

Haziran 1884: Çizimler tamamlandı ve proje yürürlüğe girdi.

Ocak 28, 1887: İnşaat başladı.

Nisan 1, 1888: İlk kat tamamlandı.

Ağustos 14, 1888: İkinci kat tamamlandı.

Mart 31, 1889: Üçün ve son kat tamamlanarak kulenin inşası sona erdi.

Bittiği gün olan 31 Mart’ta kulenin açılışı yapıldı. Gustave Eiffel, kulenin en tepesine giden 1,710 basamağı tırmanarak üç renkli Fransız bayrağını dalgalandırmak üzere astı. O dönem kule 312 metre yüksekliğe ulaşıyordu.

avrupa rüyası eyfel kulesi

Proje tamamlandığında lisans anlaşmaları yapının sadece 20 yıl ömrü olduğu üzerine kurulmuştu ve yakın bir zamanda yıkılacağı ön görülüyordu. Ancak Dünya Fuarında kuleyi görmeye gelen 2 milyon insan ve beraberinde gelen inanılmaz bir başarı ile bir anda Fransız endüstri gücünün simgesi haline geldi. 1900 yılındaki dünya fuarında da yine çok fazla ilgi görerek ne denli önemli bir yapı olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştı. Kulenin dayanıklılığı konusunda kendinden emin olan Gustave Eiffel bunu bilimsel olarak kanıtlayabilmek adına çok uzun uğraşlar verdi. Bilimsel deneyler, astronomi ve fizyoloji uzmanlarının görüşleri sürekli olarak güven vermeye çalışsa da kuleyi yıkımdan asıl kurtaran olay radyo antenleri için bir verici olarak kullanılması oldu. Önce askeri iletişim için geçici olarak kullanılırken sonra bu görev kalıcı oldu. Özellikle 1. Dünya Savaşı sırasında telekomünikasyonun çok önemli bir parçası olarak Fransız tarihine adını altın harflerle yazdırmaya başlamıştı bile.

Her yıl 7 milyon kişi Eyfel Kulesi’ni ziyaret ediyor. Bu başarı o kadar kıskanılıyor ki birçok ülke kulenin bir benzerini ya da kopyasını yaparak buradan para kazanmaya çalışıyor. Eyfel Kulesi’nin olmadığı bir Paris hayal edilebilir mi? Paris’te bulunduğunuz sürece hem turistlerin hem de Parislilerin özellikle akşam saatlerinde hava kararınca kulenin yanan ışıklarının keyfini sürdüğü dakikalara mutlaka ortak olun. Avrupa Rüyası EKO ve PLUS ile Eyfel Kulesi’nden Paris manzarasının keyfini çıkarın!

YORUM YAP

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası