mark zuckerberg sahip olduğu uygulamalar / Meta'nın Twitter'a rakip olarak geliştirdiği uygulamadan ekran görüntüleri geldi - egirişim

Mark Zuckerberg Sahip Olduğu Uygulamalar

mark zuckerberg sahip olduğu uygulamalar

Mark Zuckerberg Apple'ı hedef aldı! "WhatsApp daha g&#;venli"

Mark Zuckerberg WhatsApp'ın diğer mesajlaşma servislerinden daha güvenli olduğunu söyledi. Instagram, Facebook ve WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Meta çatı şirketinin sahibi Mark Zuckerberg sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. New York'taki Pennsylvania İstasyonu'nda gösterilen reklam panosunu paylaşan Zuckerberg WhatsApp'ı övdü.

"WHATSAPP DAHA GÜVENLİ"

funduszeue.info'nin The Verge'den aktardığı habere göre; Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda WhatsApp'ın Apple'ın mesajlaşma servisi iMessage'dan daha güvenli olduğuna dikkat çekti. Paylaşılan gönderide "Yeşil" ve "Mavi" baloncukların yer aldığı mesajlaşmalar yer alıyordu.

Zuckerberg, WhatsApp'ın iMessage'dan çok daha özel ve güvenli olduğunu, grup sohbetleri de dahil olmak üzere hem iPhone'larda hem de Android'de çalışan uçtan uca şifrelemeyle mesajların korunduğunu ifade etti. Ayrıca Zuckerberg, kaybolan sohbetler ve uçtan uca şifreli yedeklemeler gibi WhatsApp'ın sahip olduğu ve iMessage'ın sahip olmadığı birkaç özelliğe de dikkat çekti.

APPLE'A KARŞI İLK HAMLE DEĞİL

Apple'a iMessage konusunda zor anlar yaşatan tek şirket Meta değil. Google, Apple'ı Mesajlar uygulamasında SMS'in halefi olan RCS'yi kullanmaya zorluyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook, kullanıcılara sadece bir iPhone ile iletişim kurmak istedikleri kişileri satın almalarını söylerken, Apple'ın şimdiye kadar böyle bir planı yok gibi görünüyor.

Mark Bey Ne Yapıyorsunuz: Mark Zuckerberg&#;in Signal Kullandığı Ortaya Çıktı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, geçtiğimiz günlerde büyük bir güvenlik ihlali ile gündeme oturdu. Edinilen bilgilere göre Facebook, yarım milyardan fazla kullanıcısına ait kişisel verileri bilgisayar korsanlarına kaptırdı. Hatta sızdırılan kullanıcı bilgileri arasında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'e ait bilgilerin de yer aldığı iddia edilmişti. Yaşanan yeni bir gelişme, Facebook kurucusunun kendi mahremiyetini korumak konusunda çok hassas olduğunu(!) gözler önüne seriyor.

Facebook'un kaptırdığı kullanıcı verileri arasında tam isim, doğum tarihi, doğum yeri, adresler, cinsiyet ve telefon numaraları gibi önemli bilgiler yer alıyordu. Mark Zuckerberg'e ait olduğu ileri sürülen bilgiler de Dave Walker isimli bir güvenlik uzmanı tarafından ele geçirildi. Bu verileri doğrulamayı başaran Walker, Zuckerberg ile ilgili çok dikkat çeken bir detayla karşılaştı. Zuckerberg, Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'tan başka bir mesajlaşmauygulaması daha kullanıyordu.

Mark Zuckerberg'in telefon numarası, Signal uygulaması için de kayıtlıymış

Mark Zuckerberg sızan bilgiler

Edindiği bilgilerle ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yapan güvenlik uzmanı, Zuckerberg'in bir kısmını gizleyerek paylaştığı telefon numarasının Signal isimli mesajlaşma uygulamasında aktif olduğu sonucuna ulaştı. Bununla ilgili bir de ekran görüntüsü paylaşan Dave Walker, Zuckerberg ile ilgili çarpıcı bir gerçeği açığa çıkarmış oldu. Walker, Facebook kurucusunun kişisel bilgilerinin kendi platformundan sızdırılmış oluşunu, "ironik" olarak nitelendiriyor.

Mark Zuckerberg'in Signal'de kayıtlı olduğunu gösteren ekran görüntüsü

Mark Zuckerberg Signal hesabı

Paylaşılan ekran görüntüsüne konu alan Signal isimli uygulama, çok kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Hatırlamayanlar için; WhatsApp'ın kullanıcı sözleşmesini güncelleyeceğini açıklaması üzerine milyonlarca kullanıcı, yeni bir alternatif arayışına girmişti. Signal, tam da bu arayışlar sürerken popüler hale gelmişti. Uygulamanın kullanıcı gizliliğine odaklanıyor oluşu, insanların WhatsApp'tan Signal'e geçiş yapmasıne neden olmuştu. Görünen o ki Mark Zuckerberg de WhatsApp gibi kendi platformunun sahip olduğu bir mesajlaşma uygulaması varken, gizlilik odaklı bir mesajlaşma uygulamasını kullanmayı tercih ediyor.

Mark Zuckerberg, Facebook'ta yaşanan güvenlik ihlali ve çalınan bilgileri doğrultusunda açığa çıkan Signal meselesiyle ilgili bir açıklama yapmadı. Kim bilir, belki de yaşanan bu olay Mark Bey'in düşüncelerini değiştirir ve hem Facebook hem de Facebook'a ait şirketler, kullanıcıları bundan sonra yalnızca para kaynağı olarak değil, insan olarak da görmeye başlarlar.

Kaynak : funduszeue.info

'Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg Signal kullanıyor'

Facebook'un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg'in mesajlaşma uygulaması Signal'i kullandığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan güvenlik açığı sonrasında ortaya çıkan veri sızıntısıyla milyon kişinin bilgileri açığa çıkmıştı.

Bilgileri açığa çıkanlar arasında Zuckerberg de bulunuyordu.

Facebook'un sahibi Zuckerberg'in açığa çıkan telefon numarasını rehberlerine ekleyen bazı kullanıcılar, Facebook'un kurucusunun da bir Signal kullanıcısı olduğunu ortaya çıkardı.

Facebook'un sahip olduğu WhatsApp'ın yeni gizlilik güncellemesi sonrası kullanıcılar Signal uygulamasına geçmeye başlamıştı.

funduszeue.info

Signal

Şimdiye kadar WhatsApp'ın en ciddi alternatifi olarak ortaya çıkan Signal ilk olarak yılında yayınlandı.

Moxie Marlinspike ve Stuart Anderson tarafından yılında başlatılan çalışmalarla temeli atılan uygulama, WhatsApp'ın kurucularından Brian Acton'ın katkılarıyla büyüdü.

Özellikle Acton'ın Eylül 'de WhatsApp'tan ayrılması ve "Signal Vakfı"nı kurarak Signal'e yatırım yapmasıyla, uygulama daha da büyüdü ve 'de Signal Messenger kuruldu. Ortaklarıyla beraber yılında WhatsApp'ı Facebook'a satan Brian Acton, yaklaşık 3 yıl daha kurum bünyesinde kalmıştı. Ancak Facebook'un WhatsApp'ı parasallaştırması ve gizlilik konusundaki tartışmalar sebebiyle WhatsApp'tan tamamen ayrıldı. Güvenli bir mesajlaşma uygulaması için çalışmalara başlayan Acton'ın, bu süreçte WhatsApp'ı bırakarak milyon dolar zararı göze aldığı ortaya çıkmıştı.

Açık kaynak kodlu olan ve bağışlar üzerinden gelişen Signal, aynı zamanda kullanıcıların mesajlarını uçtan uça şifrelemesi, verilerini paylaşmaması ve server'larında kullanıcı mesajlarını tutmamasıyla biliniyor. Bu eksende Signal, "cloud" mantığıyla hareket etmiyor. Bu durum, kullanıcıların güvenliğini artırırken, cihaz değiştirilmesi gibi durumlar halinde mesajlara otomatik olarak yeniden erişmenin imkansız olacağı anlamına da geliyor. Kullanıcılar manuel olarak yedek alıp yeni cihaza yüklemek zorunda.

Signal üzerinden mesajlaşmalarda kullanıcı uçtan uça şifrelemeyi kontrol edip veri kanalının güvenliğinin sağlamasını yapma şansına da sahip. Şu an için uzmanlar Signal'in en iyi alternatif olduğu görüşünü ileri sürüyor.

Kaynak: Mepa News Teknoloji

twtbannerjpg

Etiketler :WhatsApp, Facebook, Mark Zuckerberg, Signal

Meta&#;nın Twitter&#;a rakip olarak geliştirdiği uygulamadan ekran görüntüleri geldi

Elon Musk, geçtiğimiz Ekim ayında Twitter&#;ı satın almasını tamamladıktan sonra, Mark Zuckerberg, P92 (Project 92) kod adlı yeni bir platform geliştirmeye başladı. Ortaya çıka son bilgilere göre uygulamanın kullanımıyla alakalı yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Yeni uygulama, takipçilerinizi ve önerilen içeriği gösteren merkezi bir beslemeye sahip olacak ve izleyicilerinizle etkileşim kurmanıza olanak tanıyacak. karaktere kadar olan metin güncellemeleri özlü ifadeler sunuyor. 5 dakikaya kadar videolar, bağlantılar ve fotoğraflar eklenebiliyor. Kullanıcılar, içerikle etkileşime geçmek için beğeni, yanıt ve yeniden gönderi seçeneklerine sahip olacak.

Yapay Zeka

Meta, bu yeni uygulama hakkında:

&#;Metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ araştırıyoruz. Yaratıcıların ve tanınmış kişilerin kendileriyle ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz.&#; dedi.

Project 92, içerik üretici kontrollerine ve hesap güvenliğine güçlü bir vurgu yapıyor. Yanıtları ve bahsetmeleri yönetme, spam’ı zahmetsizce engelleme veya bildirme ve gelişmiş güvenlik için 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanma becerisine sahip olma imkanı sunuyor. Ayrıca Instagram’da engellenen tüm hesaplar, gizli kelime tercihleriyle birlikte taşınıp aynı topluluk yönergeleri uygulanacak.

Twitter&#;a rakip olarak geliştirilen uygulamanın Instagram&#;a dayalı ve Mastodon&#;a güç veren aynı ağ protokolü olan ActivityPub&#;ı entegre eden bağımsız bir program olacak. The Verge tarafından sızdırılan görüntüler, güvenli oturum açma ekranının bir görüntüsünü içeriyor.

Şüpheli bir şekilde Twitter&#;ın mevcut mobil uygulamasına benzeyen ana sayfa ve cevap ekranı ortaya çıkıyor. Uygulamanın ne zaman genel kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası