tüplü televizyon kanal çekmiyor / Televizyonda sinyal yok diyor ne yapmalıyım

Tüplü Televizyon Kanal Çekmiyor

tüplü televizyon kanal çekmiyor

Televizyonda tüm kanallar çıkmıyor

Televizyonun kendi uydu alıcısını kullanıyorsanız ve televizyonunuzun tüm kanalları çıkmıyorsa aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayarak kanalları bulabilirsiniz. Öncelikle uydu kablosu, televizyonun Satellite yazan girişine takılı olmayabilir veya tam oturmamış olabilir. Kontrol edip düzeltirseniz sorun çözülecektir.

Çözülmezse televizyonun menüsünü tespit etmelisiniz. Kumandanın "Menü, M veya Ev resmi olan" tuşuna basın. İlk açılan ekranda aşağıdaki seçeneklerden hangisi TV’nize uygunsa, o başlıktaki adımları takip edin.


Sağ Altta Ayarlar/Hızlı Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Kumandadaki beyaz bir kareye soldan giden ok şeklindeki Kaynak tuşuna basınız. Ekrana TV, HDMI seçenekleri olan bir liste gelecektir. Listeden TV seçeneğini seçip OK tuşuna basınız.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

Menü tuşuna basınız. Sağ alt köşede gelişmiş kullanım moduna geç yazısını görüyorsanız kumandanızın mavi tuşuna basınız. Farklı bir şey yazıyor veya hiçbir şey yazmıyorsa aşağıdaki adımdan devam ediniz.

Ayarlar seçeneği sağ alttaysa Ayarlar seçeneği üzerindeyken kumandanızın OK tuşuna, hızlı ayarlar seçeneği sağ alttaysa ekranın üst kısmındaki çark simgesine yön tuşları ile gelip OK tuşuna basınız. Kaynak satırına gelin. Kaynak Ayarları altında Türksat TKGS Ayarları seçeneğini görüyorsanız bu seçeneğini seçip OK tuşuna basın. Yeni açılan ekranda Türksat TKGS mod seçeneğini yön tuşuyla Kapalı olarak işaretleyin. Bir kez Geri (Back) tuşuna basıp Otomatik Kanal Arama seçeneğini işaretleyiniz. Türksat TKGS ayarları seçeneğini görmüyorsanız Kaynak Ayarları bölümünden Otomatik Kanal Arama seçeniğini işaretleyin.

Anten, Kablo, Uydu seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Uydu seçeneğinde OK tuşuna basınız. Standart Mod seçeneğini işaretleyip OK tuşuna basınız.

Kalite Değeri'nin 50'nin altında olup olmadığını kontrol edin. Kalite değeri 50'nin altındaysa anten ayarlarının yapılması gerekir. Anten ayarları adımından devam edin. Kalite değeri 50'nin üzerindeyse kumanızdaki Mavi renkli tuşa basınız.

Bu bölümde kanal listenizde olmasını istediğiniz yayınları seçeceksiniz. Digital yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Radyo yayınlarını almak istiyorsanız OK tuşu ile işaretleyebilirsiniz.
 
Tarama Modu kısmını OK tuşuyla Ücretsiz olarak işaretleyiniz. Şifreli yayınların listenizde görünmesini istemiyorsanız karşısında bulunan işareti OK tuşuna basarak boş bırakabilirsiniz. Arama ayarlarını tamamladınız. Kumandadaki Kırmızı renkli tuşa basarak aramayı başlatın.

Ekranda "Var olan kanallar korunsun mu?" sorusu çıkacak, Hayır seçeneğine gelerek OK düğmesiyle seçiminizi yapınız. Kanallar aranmaya başlayacaktır. Kanallar gelmeye başladıysa arama bitene kadar bekleyin. Kanallar gelmeye başlamadıysa elle kanal aramayı deneyebilirsiniz.

Anten ayarları nasıl yapılır?

Kalite 50'nin altındaysa Otomatik Kanal Arama-Uydu Standart Mod seçimi yaptıktan sonra gelen ekrandan Anten Ayarları seçeneğine OK tuşuna basarak girin. Anten ayarları ekranında ekrana gelen listeyi kontrol edin:
 
Uydu: TÜRKSAT 42 E (OK tuşuna basıldığında liste açılarak bulunur)
Transponder: Mhz H (OK tuşuna basıldığında liste açılarak bulunur)
LNB Tipi: Evrensel
LNB Gücü: 13/18 V
LNB Seçimi: 1/4
DISEqC Modu: DiSEqC olacak şekilde ayarlayın.

Kalite alamıyorsanız LNB Seçimi bölümünü sırasıyla 2/4, 3/4, 4/4 yaparak kalitede artış olup olmadığını kontrol ediniz. En güçlü kaliteyi aldığınız yerde durun. Kumandanız üzerindeki Mavi renkli tuşa basın. Bu bölümde kanal listenizde olmasını istediğiniz yayınları seçeceksiniz. Digital yazısının üzerine gelerek OK tuşu ile işaretleyin, Radyo yayınlarını almak istiyorsanız OK tuşu ile onu da işaretleyebilirsiniz.
 
Tarama Modu kısmını OK tuşuyla Ücretsiz olarak işaretleyin. Şifreli yayınların listenizde görünmesini istemiyorsanız karşısında bulunan işareti OK tuşuna basarak boş bırakın. Arama ayarlarınızı tamamladınız. Şimdi kumandanızdaki kırmızı renkli tuşa basarak aramayı başlatınız. Ekrana "Var olan kanallar korunsun mu?" sorusu çıkacak, Hayır seçeneğine gelerek OK düğmesine basın. Kanallar gelmeye başladıysa arama bitene kadar bekleyiniz. Kanallar gelmediyse elle kanal arama yapabilirsiniz.

Elle kanal arama 

Menü tuşuna basınız. Ayarlar seçeneği sağ altta ise Ayarlar seçeneğinin üzerindeyken kumandanızın OK tuşuna basınız. Hızlı ayarlar seçeneği sağ altta ise ve ekranın üst kısmında çarka benzeyen simge görüyorsanız, çarka benzeyen simgeye yön tuşları ile gelip OK tuşuna basınız.

Kaynak Ayarları bölümünde Elle Kanal Arama seçeneğini göreceksiniz. OK düğmesine basınız.
 
Anten, Kablo, Uydu seçenekleri çıkacaktır. Uydu seçeneğine gelip OK düğmesine basınız. 

Servis Tipi kısmını Tümü seçin. 

Tarama Tipi bölümünü Ücretsiz işaretleyiniz.
 
Transponder bölümüne kumandanızın rakam tuşlarıyla yazınız.
 
Sembol Oranı satırına gelip yazınız.
 
Polarizasyon satırını Dikey işaretleyiniz.

Ağ Arama seçeneğini Açık işaretleyiniz.

Kumandanın kırmızı renkli Aramayı Başlat tuşuna basarak aramayı başlatın. Kanallar gelmeye başlayacaktır.

Arama yapılacak diğer frekanslar: //YATAY 

Kanallar bulunamadıysa bunun sebebi uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olması olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, Kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uyduçanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.


Sol Altta Ayarlar Menüsüyle Açılan Televizyonlar


Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Kumanda üzerindeki, beyaz bir kareye soldan giden ok şeklindeki Kaynak tuşuna basınız. Ekrana TV, HDMI seçenekleri olan bir liste gelecektir. Listeden TV seçeneğini seçip OK tuşuna basınız.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

Kumandanızdaki Menü tuşuna basınız. Sol alt tarafta bulunan Ayarlar yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Açılan ekranda sağ yön tuşu ile Görüntü-Ses'ten sonra Kaynak satırına geliniz. 

Kaynak Ayarları altında Türksat TKGS Ayarları seçeneğini görüyorsanız bu seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın. Yeni açılan ekranda Türksat TKGS mod seçeneğini Kapalı olarak işaretleyiniz. Bir kez Geri (Back) tuşuna basıp Otomatik Kanal Arama ekranına dönün. Türksat TKGS ayarları seçeneğini görmüyorsanız Kaynak Ayarları bölümünden Otomatik Kanal Arama seçeneğini işaretleyin.

Kaynak ayarlarından Otomatik Kanal Arama seçeneğinin üzerine gelerek OK tuşuna basınız. Açılan ekranda Uydu seçeneğini işaretleyiniz.

Operatör Seçimi ekranında Standart Mod seçeneğini işaretleyiniz.

Ağ Arama bölümünü Açık olarak seçiniz.

Sağ üstten kalite değerinin 50'nin altında olup olmadığını kontrol ediniz. Kalite değeri 50'nin altındaysa anten ayarlarının yapılması gerekir. Anten ayarları adımından devam ediniz.

Kalite değeri 50'nin üzerindeyse  Sonraki Sayfa yazısını kumandanızla seçiniz. 

Kanal Tipi adımında Dijital veya Radyo seçeneğini ya da her ikisini de seçiniz. Tarama Modu seçeneğini Ücretsiz veya Şifreli olarak ya da her ikisini de seçiniz.

Kumandanızdaki kırmızı renkli Aramayı Başlat tuşuna basınız. "Var olan kanallar korunsun mu?" sorusu gelecektir, yeşil renkli Evet tuşuna basınız. Kanallar aranmaya başlayacaktır. Arama başladıysa bitene kadar bekleyin. Arama başlamadıysa elle kanal arama yapabilirsiniz.

Anten ayarları nasıl yapılır?

Kalite 50'nin altındaysa aşağıdaki adımları takip ediniz.

Otomatik Kanal Arama menüsünde Anten Ayarları seçeneğine OK tuşuna basarak girin.

Anten ayarları ekranında ekrana gelen listeyi kontrol edin:
 
Uydu: TÜRKSAT 42 E (OK tuşuna basıldığında liste açılırak bulunur)
Transponder: Mhz H (OK tuşuna basıldığında liste açılarak bulunur)
LNB Tipi: Evrensel
LNB Gücü: 13/18 V
LNB Seçimi: Kapalı
DISEqC Modu: Kapalı olacak şekilde ayarlayın.

Sinyal kalitesini alamıyorsanız LNB Seçimi bölümünü sırasıyla 2/4, 3/4, 4/4 yaparak ve DISEqC Monu seçeneğini olarak ayarlayıp kalitede artış olup olmadığını kontrol ediniz. En güçlü kaliteyi aldığınız yerde durun. Sonraki Sayfa yazısını kumandanızla işaretleyiniz.

Kanal Tipi adımını Digital, Radyo veya her ikisini de seçiniz.
 
Tarama Modu kısmında Ücretsiz, Şifreli ya da ikisini de işaretleyerek seçiminizi yapınız.

Kumandanızdaki kırmızı renkli tuşa basarak aramayı başlatınız. Ekrana "Var olan kanallar korunsun mu?" sorusu çıkacak, yeşil renkli Evet tuşuna basınız. Kanallar gelmeye başladıysa arama bitene kadar bekleyiniz. Kanallar gelmediyse elle kanal arama yapabilirsiniz.

Elle kanal arama 

Menü tuşuna basınız. Sol alttaki Ayarlar seçeneğinin üzerindeyken kumandanızın OK tuşuna basınız. Kaynak Ayarları yazısına gelene kadar yön tuşuna basın. Çıkan ekranda Elle Kanal Arama seçeneğini göreceksiniz. OK tuşuna basınız. Servis Tipi kısmını Tümü/TV/Radyo seçeneklerinden istediğinizi ayarlayınız. 

Tarama Tipi seçeneğini Ücretsiz, Şifreli ya da her ikisi olarak seçiniz.
 
Transponder bölümüne  yazınız.
 
Sembol Oranı satırına gelip yazınız.
 
Polarizasyon satırında Dikey seçin.

Ağ Arama seçeneğini Açık işaretleyiniz.

Sinyal kaliteli gelmediyse //Yatay olarak ayarları güncelleyip kontrol ediniz.

Kalite değeri 50'nin üzerindeyse kumandanın kırmızı renkli Aramayı Başlat tuşuna basarak aramayı başlatın. Kanallar gelmeye başladıysa bitene kadar bekleyiniz. Kanallar gelmeye başlamadıysa iletim merkezinizi arayabilirsiniz.

Kalite değeri 50'nin altında kaldıysa bunun sebebi uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olması olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, Kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.

Sol Üstte Resim Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Beyaz bir kareye soldan giren ok şeklindeki "Kaynak" tuşuna basın. Kumandanın yön tuşlarıyla "DVTB S/S2" yazısının üzerine gelip "OK" tuşuna basın.

LNB ayarlarının kontrolü

"Menü" tuşuna basın "Resim" yazısı göreceksiniz. "Kanal" menüsüne gelin.

"Kanal" menüsünde "LNB ayarları" satırına gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"Uydu" seçip "OK" tuşuna basın. "Türksat 3A/4A veya TURKSAT E"  seçeneğini bulup "OK" tuşuna basın.

"Transponder" satırında "OK" tuşuna basın. "/" rakamların veya "/" rakamlarını bulup "OK" tuşuna basın. "Menü" tuşuyla geri çıkın. 

UYARI! Yukarıdaki rakamlar "TRANSPONDER" menüsünde yoksa Transponder menüsünün en altında "EKLE" yazısı göreceksiniz. "Kırmızı ekle tuşu"na basın. "Frekans için " "Sembol kısmına " "Polarizasyon V" seçin. Kumandanızın "OK" tuşuna basın. Kumandanızın tekrar "OK" tuşuna basın ve "Menü" tuşuna basarak geri çıkın. 

"LNB Gücü" satırına gelerek "OK" tuşuna basın. "13/18 V"yi seçin. 

"DİSECq" satırında "OK" tuşuna basın. "HİÇBİRİ, LNB1, LNB2, LNB3, LNB4" seçeneklerini göreceksiniz. Öncelikle "HİÇBİRİ" seçerek "OK" tuşuna basın. Sinyal kalite gelip gelmediğini kontrol edin. Sinyal kalite gelmediyse sırasıyla diğerlerini tek tek seçip "OK" tuşuna basıp sinyal kalitesinin en yüksek olduğu yerde durun. Kalite  normal düzey veya üzerindeyse elle veya otomatik kanal arama yapmayı deneyin.

Kalite normal düzey veya altındaysa uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

"Menü" tuşuna basın. "KANAL" menüsüne gelin. 

"Otomatik ayarlama" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın.

"Ayar türü" ekranında "DVBS/S2" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın.

"Uydu" seçeneğini seçin ve "OK" tuşuna basın. Açılan listeden "Türksat 3A/4A veya TURKSAT E"yi kumandanızın "OK" tuşu ile seçin. "3A/4A veya Turksat e" yazısının yan tarafında tik işareti göreceksiniz. "Menü" tuşuna basarak "Otomatik ayarlama" menüsüne dönün.

"Transponder" satırına gelip "OK" tuşuna basın. Açılan "Transponder" listesinden "/" frekansını bulun ve "OK" tuşuna basın. "Menü" tuşuna basarak "Otomatik ayarlama" menüsüne dönün.

"Tarama modu" satırına gelip "OK" tuşuna basın. "Şifresiz, Şifresiz+Şifreli, Şifreli" seçeneklerinden istediğinizi seçip "Menü" tuşuna basarak "Otomatik ayarlama" menüsüne dönün.

"Hizmet türü" satırında "OK" tuşuna basın. "DTV, TV+RADYO ve RADYO" seçeneklerinden sadece kanalların aranmasını istiyorsanız "DTV" seçin. Kanalları ve radyoyu istiyorsanız TV+RADYO'yu, sadece Radyo istiyorsanız "Radyo"yu seçin. "Menü" tuşuna basıp "Otomatik ayarlama" menüsüne dönün.

"Ağ arama" satırını "AÇIK" seçin.

"Arama tipi" "Hızlı tarama" görünmesi lazım. Burada herhangi bir işlem yapamıyorsunuz.

"ARAMAYI BAŞLAT" yazısına gelip, "OK" tuşuna basın. Kanallar aranmaya başladıysa bitene kadar bekleyin. Kanallar aranmaya başlamadıysa elle kanal aramayı deneyebilirsiniz.

Elle kanal arama adımları

"Menü" tuşuna basın. "KANAL" menüsüne gelin.

"DTV elle ayarlama" adımına gelin ve kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"DTV ayarlama" yazısının hemen altındaki satıra gelerek kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"Uydu listesi" açılacaktır. Listeden "Türksat 3A/4A veya TURKSAT E"yi bularak kumandanızın "OK" tuşuna basın.

"Türksat 3A/4A veya TURKSAT E" seçilmiş olacak. "FREKANS" seçeneğine "" yazın. "Sembol" bölümüne "" yazın. "Polarizasyon" satırını "Dikey" veya V (Vertical) ayarlayın. Arama yapılabilecek diğer frekans //Yatay(H)

"Ağ arama" satırını "AÇIK" seçin. 

"Tarama modu" satırında "Şifresiz, Şifresiz+Şifreli, Şifreli" seçeneklerinden birini seçin.

"Hizmet türü"nü "DTV, DTV+RADYO, RADYO" seçeneklerinden birini seçin. Sadeve TV kanallarını istiyorsanız "DTV" seçin.

"Hizmet türü"nün altında "DTV 0 Radyo 0" yazısı göreceksiniz. "Arama" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın. Kanallar aranmaya başladıysa bitene kadar bekleyin. Kanallar aranmaya başlamadıysa iletişim merkezimizi arayabilirsiniz.
 

Sol Üstte Görüntü Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

“SOURCE” düğmesine basarak “Kaynak” menüsünü açın. Çıkan ekranda "DVB-S" üzerine gelerek “Enter” tuşuna basın.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

"Menü" tuşuna basarak menüyü açın. Sol üstte "Görüntü" yazısı göreceksiniz.

Sol yanda bulunan simgelerden çiçek simgesine benzeyen ikonlu "Kanal" kısmına gelin ve "Enter" tuşuna basarak açın.

"Gelişmiş Ayar" bölümünü seçerek "Enter" tuşuyla gelişmiş ayarlar menüsü içine girin. Çıkan ekranda yön tuşuyla “Ku_TURKSAT 42E“ seçeneğinin üzerine gelin ve “Enter” tuşuna basarak seçin.

“LNB Frekansı" bölümünü "/” seçin.

"22 KHz" kısmına gelin ve yön tuşlarıyla “Otomatik” seçin.

“DİSEqC“ bölümüne gelin ve önce kapalı seçin. Kalite gelmezse yön tuşuna birkaç kez basarak “LNB1, LNB2, LNB3, LNB4“ seçenekleri arasında dolaşın. Hangisinde en iyi kaliteyi bulursanız durun. Yeterli kalite alamazsanız aşağı yön tuşuna basarak “DİSEqC” kısmında sağ ya da sol yön tuşlarına basarak seçenekleri yine değiştirebilirsiniz.

Ekranın en altında kalite yazan yerin karşısında, kırmızı kalite sinyalinin orta düzey veya üzerinde olması gerekir. Kalite orta düzeye yakın veya üstünde kırmızılık varsa;

"Mavi" tuşa basın. Kanal Arama ekranı gelecektir. 

“Tarama Modu” kısmını “AĞ TARAMA“ yapın.

“Şifreli” kısmına gelin ve sağ ya da sol yön tuşlarına basarak ”TÜM KANALLAR” seçin.

“Servis Tipi” kısmına gelin bu bölümü “Tümü” olacak şekilde ayarlayın.

“Mavi” tuşa basarak taramayı başlatınız. Kanallar aranmaya başladıysa bu işlem uzun sürecektir bitene kadar bekleyin. Kanallar aranmaya başlamadıysa iletişim merkezimizi arayabilirsiniz.

Kalitede orta düzeye yakın veya üstünde kırmızılık yoksa ekranın en altındaki “Kalite” kısmı sinyal vermezse Transponder ayarlarını yapmamız gerekiyor.  KU TURKSAT E ekranda seçiliyken kumandanızın “EPG” tuşuna basın.

Ekranın sol tarafına “Transponder” değerleri gelecektir. Yukarı aşağı yön tuşları ile “ V ” bulup Enter tuşu ile işaretlediğinizde kalite gelmeye başlayacaktır. “ V ” bulamadıysanız kumandanın sarı ekle tuşuna basarak bu değerleri ekleyerek onaylayabilir ve seçebilirsiniz.

Bu işlemden sonra ekranın en altında kalite yazan yerin karşısındaki kırmızılıklar orta düzeyde veya üzerinde olmalıdır. Kalitede orta veya üstünde kırmızı sinyal varsa "Mavi" tuşa basın.

“Tarama Modu” kısmını “AĞ TARAMA“ yapın.

“Şifreli” kısmına gelin ve ”TÜM KANALLAR” seçin.

“Servis Tipi” kısmını “Tümü” seçin. Kumandanızın “Mavi” tuşuna basarak aramayı başlatınız. Kanallar aranmaya başladıysa bu işlem uzun sürecektir, bitene kadar bekleyin. Başlamadıysa iletişim merkezimizi arayabilirsiniz.

Kalitede orta veya üstünde kırmızı sinyal yoksa bunun sebebi uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olması olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.







Sol Ortada Resim/Kanal Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Televizyon kumandasından Input/Kaynak tuşuna basınız. Giriş Kaynağı menüsü açılacaktır. Input tuşu olan kumandanız varsa OK tuşunun altındaki bir kareye soldan giren ok şeklinde olan tuşa basın. Açılan listede Uydu seçeneğini işaretleyin ve Enter/OK tuşuna basınız.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

Menü tuşuna basın, Kanal menüsü açılacaktır. Oto. Arama satırına gelerek Enter/OK tuşuna basınız. Anten Ayarları listesi açılacaktır.

Ülke seçeneğini Türkiye seçiniz.

Uydu bölümü Türksat 3A, 4A veya Türksat olarak seçili olsun.

Arama ayarları bölümünü Ağ Tarama olarak işaretleyiniz.

Kanal Tipi bölümünü Açık+Şifreli seçebilirsiniz. Şifreli kanalları aratmayacaksanız Açık olarak işaretleyiniz.

Servis Tipi bölümünü Hepsi olarak işaretleyiniz. Sadece televizyon kanalları arasında arama yapmak istiyorsanız TV seçili kalabilir. Aramayı başlatmak için Enter/OK tuşuna basınız. "Tüm kanalları silecektir" yazısı belirecektir, Evet olarak işaretleyiniz. Kanallar bulunmadıysa anten ayarlarını kontrol etmelisiniz.

Anten ayarları nasıl yapılır?

Menü tuşuna basın. Kumandanın yön tuşuna basarak Kanal menüsü açın. Çanak Anten Ayarı satırına gelip Enter/OK tuşuna basın. yön tuşuyla Ku_TURKSAT 42E seçeneğinin üzerine gelin ve Enter/OK tuşuna basın.

LNB TİPİ/ seçeneğini seçin. LNB GÜCÜ 13/18 olsun.

Aşağı yön tuşuyla 22 KHz kısmına gelin ve sağ sol yön tuşlarıyla Otomatik seçin.

Toneburst none yani kapalı olsun.

DİSEqC bölümüne gelip önce Kapalı olarak seçin. Kalite gelmezse yön tuşlarıyla LNB1, LNB2, LNB3, LNB4 seçeneklerini deneyin. Hangisinde en iyi kaliteyi bulursanız durun. Yeterli kalite alamazsanız aşağı yön tuşuna basın ve DİSEqC kısmında yön tuşlarına basarak seçenekleri yine değiştirebilirsiniz.

Kalite düzeyinin durumunu konrol edin.

Kalite değerinde, ortaya yakın veya üstünde kırmızı sinyal varsa kumandanızdaki mavi renkli tuşa basın. Kanal Arama ekranı gelecektir.

Arama Ayarı kısmını Ağ Tarama yapın.

Kanal Tipi kısmını Açık+Şifreli seçin.

Servis Tipi kısmını Tümü (Tv+Radyo) seçin. Kumandanızın Enter/OK tuşuna basın. "Bütün kanalları, seçtiğiniz uydudan silmek istiyor musunuz?" sorusuna OK tuşuna basarak Evet seçin. Kanallar aranmaya başladıysa bekleyiniz, bu işlem uzun sürecektir. Kanallar aranmaya başlamadıysa iletişim merkezimi arayabilirsiniz.

Kalite değerinde kırmızılık yok veya çok azsa çanak anten ayarı ekranında Ku Turksat e seçeneği üzerindeyken kumandanın EPG veya GUİDE tuşuna basıp Transponder menüsünü açınız.

Transponder değerlerini V seçip, Enter veya OK tuşuyla işaretlediğinizde kalite gelmeye başlayacaktır. V seçeneğini bulamadıysanız kumandanın sarı renkli Ekle tuşuna basarak bu değerleri ekleyerek seçebilirsiniz.

Ekranın en altında, Kalite yazan yerin karşısındaki kırmızılıkların, orta düzeyde veya üzerinde olup olmadığını kontrol edin. Kalite yükselmediyse H alternatif arama frekansıdır.

Kalitede, orta veya üstünde kırmızı sinyal varsa kumandanızda bulunan mavi renkli tuşa basın. Kanal Arama ekranı gelecektir.

Arama Ayarı kısmını Ağ Tarama yapın.

Kanal Tipi kısmını Açık+Şifreli seçin.

Servis Tipi kısmına gelip Tümü (TV+RADYO) seçeneğini seçin. Kumandanızın ENTER-OK tuşuna basın. "Bütün kanalları, seçtiğiniz uydudan silmek istiyor musunuz?" sorusuna OK tuşuna basarak Evet cevabını verin. Kanallar aranmaya başladıysa biraz bekleyin, bu işlem uzun sürecektir. Kanallar aranmaya başlamadıysa iletişim merkezimizi arayabilirsiniz.

Kalite bölümünde kırmızılık orta düzeyin altında veya hiç yoksa bunun sebebi uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olması olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.

Sol Ortada Görüntü Ayarları Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Beyaz bir kareye soldan giren ok şeklindeki "Kaynak" tuşuna basın. Ekrana çıkan "Anten kablo uydu" listesinden "Uydu" seçeneğini seçip "OK" tuşuna basın.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

"Menü-M" tuşuna basın. Yön tuşuyla "Kaynak Ayarları" satırına gelip "OK" tuşuna basın. "Otomatik Kanal Arama"yı seçip tekrar "OK" tuşuna basın. 

"Operatör seçimi" kısmını "Standart Mod" seçin. 

"Uydu Seçin" satırına gelin "OK" tuşuna basın.

Yön tuşlarına basarak "TURKSAT 42 E" seçeneğine gelin ve "OK" tuşuna basın.

"Tarama Modu"nu "Ücretsiz" seçin.

"Servis Tipi"ni "Tümü" seçin.

"Ağ Arama"yı yön tuşlarıyla "AÇIK" seçin.

Kumandanız üzerindeki kırmızı renkli tuşa basarak aramayı başlatın. Arama başladıysa ve kanallar geliyorsa televizyonunuzu kapatmadan bitmesini bekleyin. Kanallar gelmediyse anten ayarlarını kontrol etmelisiniz.

Anten ayarlarını yapmak

"Menü-M" "Görüntü ayarları" ile "Kaynak Ayarları"na tekrar gelin.

"Anten Ayarları" seçeneğine gelip "OK" tuşuna basın. 

"Uydu" seçeneğinde "OK" tuşuna basın. "TÜRKSAT 42 E" seçeneğinde "OK" tuşuna basın. 

Anten Ayarları listesine geri döneceksiniz. "Transponder" satırına gelin "OK" tuşuna basın. Açılan listeden " MHZ H" bulup seçin ve "OK" tuşuna basın.

"LNB Tipi"ni "Evrensel" olarak seçin.

"LNB Gücü" seçeneğini "13/18 V" seçin.

"DISEqC Modu" ve "LNB Seçimi" kısmını önce "Kapalı" seçin. Sinyal kalitesi yoksa veya kötüyse sinyal kalite gelene kadar "DISEqC Modu"nu "DiSEqC" seçin. "LNB Seçimi"ne gelin ve "1/4, 2/4, 3/4, 4/4" olarak değiştirin. Kalite hangisinde en iyi rakamları verirse durun.

Açılan ekranda sağ üstte kalite 50 veya üzerindeyse elle kanal arama adımlarından devam edin. Kalite 50'nin altındaysa uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.

Elle kanal arama adımları

Ekranın altında "Manuel ayarla" yazısı göreceksiniz. Kumandanızın yeşil tuşuna basın. "Elle kanal arama" ekranı açılacak. 

"UYDU" yazan satırda, "TURKSAT 42 E" seçili olmalı. 

"Frekans"a "" yazın.

"Sembol Oranı"na "" yazın. 

"Polarizasyon"u "Dikey" seçin.

"Ağ Arama"yı "Açık" seçin.

"Tarama Modu"nu "Ücretsiz" seçin.

"Servis Tipi"ni "Tümü" seçin. Son olarak kumandanızın "Kırmızı Aramayı başlat" tuşuna basın. Kanalllar aranmaya başlayacaktır.

Kanallar aranmaya başladıysa bu işlem uzun sürecektir, bitmesini bekleyin. Kanallar çıkmaya başlamadıysa //YATAY frekansıyla deneyebilirsiniz. Çözüme ulaşamazsanız iletişim merkezini arayabilirsiniz.

Film, TV ve Diğer İçerikleri Ara Menüsüyle Açılan Televizyonlar

Televizyon doğru kaynakta olup olmadığının kontrol edilmesi

Televizyon kumandası üzerindeki, beyaz bir kareye soldan giden ok şeklindeki Kaynak tuşuna basınız. Listeden TV seçeneğini seçip OK tuşuna basınız.

Otomatik kanal arama ile kanalları bulmak

Menü ya da ev resmi olan tuşuna basın. En altta Ayarlar yazısını göreceksiniz. Kumandanızın yön tuşlarını kullanarak Ayarlar yazısının üzerine gelin ve OK tuşuna basın.

TV yazısının üzerine gelip OK tuşuna basın.

Kaynak yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Otomatik Kanal Arama yazısının üzerinde OK tuşuna basın. Uydu 1 yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Durum, Uydu alıcı, LNB gücü gibi yazılar göreceksiniz. Bu listede Transponder yazan satıra gelin ve OK tuşuna basın.

Transponder ekranında Frekans: , Sembol oranı: , Polarizasyon: Dikey seçin. Bir başka alternatif numaralar //Yatay olarak belirlenebilir.

Back tuşuna basın. En altta Sonraki yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Tarama Modu ekranında Tam seçeneğini seçin.

Kanal tipi seçeneğinde şifreli kanallar veya ücretsiz seçeneklerinden birini seçin. Seçimleri yaptıktan sonra altta bulunan Aramayı başlat yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın. Kanallar gelmeye başlayacaktır, bitene kadar bekleyin. Başlamadıysa elle kanal arama yapabilirsiniz.

Elle kanal arama 

Menü tuşuna basın. Kumandanızın yön tuşlarıyla Ayarlar yazısının üzerine gelin ve OK tuşuna basın.

TV yazanın üzerine gelin ve OK tuşuna basın. Kaynak yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Elle Kanal Arama yazısında OK tuşuna basın. 

Uydu 1 yazısının üzerine gelerek OK tuşuna basın.

Transponder yazan satıra gelin ve OK tuşuna basın.

Frekans: , Sembol oranı: , Polarizasyon: Dikey seçeneklerini seçin. //YATAY alternatif arama frekansıdır. Back tuşuna basın.

En altta bulunan Aramayı Başlat yazısının üzerine kumandanın yön tuşu ile gelerek OK tuşuna basın. Kanallar gelmeye başladıysa, bu işlem uzun süreceğinden bitene kadar bekleyin. Kanallar gelmeye başlamadıysa bunun sebebi uydu tesisatınızda, merkezi sistemizde, çanakta veya uydu kablosunda problem olması olabilir. Çanak rüzgardan dönmüş olabilir, kabloda bir hasar oluşmuş olabilir. Uydu/çanak işiyle uğraşan bir elektronikçiye kontrol ettirebilirsiniz.

Vestel veya Samsung televizyonda sinyal yok diyor ne yapmalıyım sorularının yanıtı hemen hemen aynıdır. Yapmanız gereken önce kontrol etmeniz gereken alanlara bir göz atılması. Sonrasında çözüm için geniş bir dokümanı incelemeniz gerekecek. Önce sinyal yok ne demek bunu yanıtlayacağız.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Sinyal yok şeklinde bir durumla karşılaşıldığında ilk akıllara gelen çanak antenin yönünün değişmesi oluyor. Fakat kesin çözüm alınan uyarılara göre değişiyor. Anlamamız gereken önce sinyal sorununa sebep olan etkenleri bulmamız. Mesela, kış ayında böyle bir şeyin çıkması akıllara belli başlı olası sebepleri getirir. Örnek çanak antenin karla kaplı olması.

Sinyal yok ne demek?Sinyal yok nasıl çözülür adım adım yapılacaklarÇanak tarafında kontrol edileceklerTKGS ilk kurulum yapma önerisiBakmanızda fayda olacağını düşündüğümüz ek önerilerSmart TV için kanal ayarlarının yapılması

İlk yapacaklarınız kontrol amaçlıdır ve kesinlikle dikkat etmeniz gereken yerler olacak. Hassas alanlarda dikkatli olmazsanız büyük ihtimal yayınları daha kötü bir hale sokacaksınız.

Sinyal yok ne demek?

Sinyal yok, cihaz ile uydu arasında bağlantının yapılamadığını belirten bir uyarı metnidir. Uydu ile bağlantının koptuğunu anlatmak için kullanılan bir terimdir.

İki tür sinyal ölçümü uygulanır; biri kablonun bağlantısını anlatan gösterge, diğeri de çanak antenle olan sinyalin seviyesini göstermekte olan ölçüm seviyesi. İlgili alana bakarak bir fikir ortaya çıkarabilirsiniz. Bu arıza genelde çanak veya kablo kaynaklı olabiliyor. Tabi TV veya alıcı ayarları oynanmadıysa kontrol edeceğiniz belli başlı alanlar bulunuyor.

Sinyal yok Smart TV&#; de alıyorsanız, aşağıdakileri okumadan ve analiz etmeden işlem yapmamanız önerilir. Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız veya yapamadıysanız, uydu alıcınızı bir servise götürerek kısa sürede sorunun ortadan kalktığını görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Tüm dahili uydu alıcı olan televizyonlarda bu tarz sıkıntıların temel nedenleri aynıdır. Eski uydu cihazlarda TKGS özelliği olmadığından genelde otomatik kanal aramalarında sorun yaşanmakta. Bundan dolayı Türksat 4A frekans değerlini yazarak otomatik kanal araması başlatılır. Televizyonda yer almayan kanallar içinde kanalların frekans değerleri girilerek arama yapılır.

  • Sinyal yok uyarısı alan Türksat kullanıcılarının destek alacakları numara
  • Digitürk kullananlar
  • İşlemler hakkında videoya bakmak isteyenler için funduszeue.info
  • IP TV kullanıcıların hizmet aldığı yerle görüşmelerinde fayda olacaktır. İnternet hızındaki varsayım sorunsuz izlemek için bildirilen bit değişken olacaktır. Çoklu internet kullanımına sahip evlerde kesinlikle yetersiz kalacaktır.
YUMATU Turksat 4A uydu ekleme 1

Sinyal yok nasıl çözülür adım adım yapılacaklar

1. Sinyal kalitesinin ve seviyesinin kontrolünü yapmadan boşa uğraşmayınız. İki çekim seviyesiyle karşılaşırsanız biri kablo ve diğeri ise çanağın uydu sinyalidir

  • Kablolarda oluşan yıpranma ve eklerin sinyal seviyesini düşürme olasılığı var.
  • Birde kablo uzunluğunun çok olması aynı durumu ortaya çıkarır.
  • Uydu çekiminin zayıf olması ise LNB yönü / kalitesi, çanak kalitesi ve yönüyle alakalı.

2. Duvardaki giriş ve kabloyu inceleyin.

  • Kablo içerisinde iki uç var ve bunlar birbirine değmemesi gerekiyor. Kablonun takılı olduğu parçada da kısa devreye neden olacak etkenler olmaması gerekiyor.

3. LNB, kablo ve çanak faktörü.

  • Kablo veya kabloları detaylı inceleyin.
  • LNB yönüyle oynayarak test edin. Genelde kablo girişi aşağı yönde veya hafif sol&#; a doğru olur.
  • Çanak düzgün şekilde montajı yapılmış olması ve hareket etmeyen bir alanda olması gerekiyor.
  • Kullanılan parçalarda kalite çok önemli.

4. Sinyal yok hatasında yağmur ve kar faktörü.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam
  • Çanak üstü kar ile kaplı ise çekim sorunu çıkacaktır.
  • Aşırı yağmurlu havalarda kablo girişlerinde ve kabloda açıklık varsa sıkıntı yaşanacaktır.
  • Her iki durumda LNB zarar görme durumu olabiliyor. Bunun için kablonun girdiği yerin iyi izolasyon yapılması gerekiyor.

5. Harici bir uydu cihazıyla ve sizinkinde başka bir yerde denenmesi.

  • Komşunuzdan veya arkadaşınızdan ödünç alıp deneyiniz.
  • Öneri sizinki de harici ise çanak olan bir yerde deneyin.
  • Sıfırlayarak başka yerde kurulumunu da yapabilirsiniz.

6. Ayarlar kurcalanması durumunda yapacaklarınız.

  • Ekli uyduyu kontrol ediniz.
  • Bazı kanallarda problem çıkıyor mu diye bakın.
  • Duruma göre fabrika ayarına döndürün. Sonrasında TV&#; de TKGS özelliği varsa bunla işlem yapınız.
  • Manuel frekans&#; la test edin. funduszeue.info

Çanak tarafında kontrol edilecekler

  • Sinyalin gücünün seviyesi (kablo) ve sinyal kalitesi seviyesi (uydu) kontrol edin.
  • Kablolara bakınız. Ekler varsa açıp yeniden bağlayınız. Çanaktan TV&#; ye kadar tüm kısımlar kontrol edilsin. Girişler dahi belki kısa devreye neden oluyor.
  • Çanak ve LNB kontrolünü yapınız.
  • Çanak ve TV fişini çekip bekleterek takın.
  • Cihaz harici ise başka bir yerde alıcıyı test edin.
  • Kontrollerden sonra fabrika ayarına döndürmek gerekecektir.
  • Çanakta hafif bir oynamalarda sinyal kalitesi etkilenecektir.

Sonra hangisinde sorun varsa ona bakınız. Her ikisinde sıkıntı görülüyorsa kablolardaki ekleri inceleyin. LNB&#; ye bağlantı var mı test edin. Ölçüm cihazı yoksa kablo uçlarına pil bağlayarak test edebilirsiniz. Sinyal yok sorununa yönelik eldeki imkanlarla yapılacak en iyi test adımlarıdır.

TKGS ilk kurulum yapma önerisi

TV&#; den uydu ayarlarının yer aldığı alana girin ve kablo ile çanağın çekim seviyelerinin yer aldığı göstergeye bakın. Nereden bakılır diye arayanlar için, kanal arama veya uydu kurulumu ayarlarından bakılmakta. Yan yana veya alt alta çizgi şekilde seviyelerdir. Bizim yazılarımızda yer alan marka genelde Philips oluyor. LG gibi farklı markaların menüleri değişken olduğundan dolayı biraz kurcalamak gerekecektir.

4K TKGS (Otomatik güncelleme sistemidir) destekli uydu alıcı tercih ederseniz, otomatik kanalların kendiliğinden anında yer aldığını görürsünüz. Bu durum televizyonlarda genelde yakın zamanda çıkan modellerde görülmekte. Özellik gerçekten çok kullanışlı ve yararlı olduğunu belirtelim. Hiç uğraşmadan tüm kanalların yer aldığını görüyorsunuz.

TV önerisi isteyenler içinde çoğunlukla ilgili modelleri kullananların yorumlarına bakılmasını önermekteyiz. Eskiden Beko / Arçelik en çok tercih edilen marka olma özelliğini uzun dönemler sürdürdü. Sonrasında Grundig&#; de şirket bünyesine ekledi. Ama bu alanda teknolojide geç kalındı hem de artık her türlü markanın ürünleri tercih ediliyor hale geldi.

Bakmanızda fayda olacağını düşündüğümüz ek öneriler

Sinyal yok ya da kanal yok ise, göz atmanızda faydası olacağını düşündüğümüz öneriler şöyle:

1- Ekranda kanal yok hatası alıyorsanız cihazınızı kapatıp açınız. Öneri cihazın fişini çıkarıp 10 saniye bekleyip takınız.

2- Farklı bir uydu alıcı varsa onla deneyiniz veya mevcuttakini başka çanak antende deneyiniz. (Servislerde veya komşunuzda deneyebilirsiniz)

3- Çanak anteni, LNB ve kabloları kontrol ediniz. Kablolarda temassızlık olabilir. Veya kablo içerisinde bulunan iki uçlu kablo bir birine temas ediyor olabilir.

4- Diseqc kullanıyorsanız, cihazdaki kabloları ve uçlarını kontrol edin. Aynı zamanda Diseqc ayarlarına da bir göz atın.

5- Çift çanak kullanıyorsanız diğer uydu da sıkıntı olup olmadığını kontrol ediniz.

6- Uydu ayarlarını kontrol ediniz. Uydu frekansı kaldırma durumları ve farklı bir uydu seçildiği zamanlarda oluyor.

7- Tekrar Turksat 4A uydu kurulumunu tekrar yapınız. Eğer sorun çıkıyorsa fabrika ayarlarına döndürün.

Not: Kurulumu tekrar yaptığınızda eğer tüm kanallar yok ya da sinyal yok ise, öneri olarak tüm kanalları silip sonra uydu kurulumunu yapınız. Birde Seg ve Axen TV birbirine benzer menülerden oluşmakta.

Smart TV için kanal ayarlarının yapılması

Samsung TV sinyal yok veya zayıf şeklinde problem yaşayanların örnek model üzerinden gideceği yolu açıklamak istedik. Tabi test adına harici cihazla çanak antenin denenmesini her zaman öneriyoruz. Kabloların uçları da bu kontrol arasında yeri var.

Menü alanında girdiğinizde sırasıyla &#;Uydu veya Kurulum&#; sonrasında &#;Uydu Kanal Taraması&#; veya &#;Araması&#; olarak devam ediyoruz. &#;Network / Şebeke Taraması&#; bölümü &#;Açık&#; olacak. Tarama tipi şifresiz / hepsi olarak seçilecek. Son adımda &#;Transponder&#; üzerine gelip &#;OK&#; butonuna basmanız gerekiyor.

Otomatik olarak arama yapılması için frekans değerleri:

  1. Frekansı MHz / Polarizasyon Dikey (Vertical) / Sembol oranı / FEC 3/4.
  2. Birde yukarıdaki olmadı ise V deneyiniz. Genelde TV&#; ler de bu değer kurulumu sağlıyor.
  3. V Sembol
  4. H S.

Şeklinde birden fazla kurulum frekansları yer alıyor. Bunları ayrı ayrı deneyim uygun olanla işlem yapabilirsiniz.

Sinyal yok hatası ne demek sinyal yok çözümü

Resimli anlatımın örnek olarak verildiğini vurgulayalım. Değişken ayar yapıları ile karşılaşabilirsiniz. Alternatif frekans bilgilerinin kesin denenmesinden yanayız. Örnek biz eski bir modelde denediğimizde standart olanın dışındaki kanaların bulunmasını sağladı.

Uyduda sinyal yok nasıl çözülür

Uydu üzerinden otomatik kanal aramada eksik kanallar varsa, örnek görselde gördüğünüz gibi kanalları teker teker televizyona eklemeniz için frekans bilgileri kullanılmakta. Turksat&#; ın web sitesinden bu listeye ulaşacaksınız.

Next ve Sunny sinyal yok ya da kanal yok yazısı çıktığında birbirine benzer menüler üzerinden elle kanal ekleyerek test edin.

İçerikte, ilk yaptığımız analiz oluyor ve sonra sinyal yok çözümüne yönelik parça parça adımlara yer veriyoruz. Bir şeyler yapmadan önce, daha büyük sorunlara sebep olacak işlere kalkışmayın.

Uyduda sinyal yok hatasına yönelik geniş çapta hazırladığımız makalemiz umarız işinizi çözmüştür.

Sıradaki: Televizyonda bazı kanallar çekmiyor

Televizyonumda Sinyal Yok Yazıyor / Sinyal Almıyor, Ne Yapmalıyım?

Televizyonunuz sinyal almıyor ve herhangi bir kanalı izleyemiyorsanız, sorunun çözümü için aşağıdaki adımları uygulayınız.

• Televizyonunuzun dahili uydu alıcısını kullanıyorsanız, aşağıdaki seçeneklerden ürününüze uygun menü tipini seçebilir, ilgili bağlantıdaki adımları izleyerek kanal kurulumu yapabilirsiniz.

   o Dikey Menü Kanal Kurulumu için buraya tıklayınız.

   o Yatay Menü Kanal Kurulumu için buraya tıklayınız.

   o Qui Menü Kanal Kurulumu için buraya tıklayınız.

Televizyonunuzun menü tipini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

• Televizyonunuzun dahili uydu alıcısını kullanmıyorsanız, 

   o Televizyona bağlı olan cihazın (Digitürk/Tivibu Uydu alıcısı/DVD/Bilgisayar vb.) açık konumda olduğundan emin olunuz.

   o Televizyonunuzun kumandasından kaynak seçim tuşuna basarak, açılan kaynak listesinden televizyonun bağlı olduğu kaynağı seçiniz.

    Sorun devam ediyorsa buraya tıklayarak yetkili servis talebinizi kolayca oluşturabilirsiniz.

 

 

 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası