içilebilir su ph değeri / Su Ph Değeri Kaç Olmalı? Kaliteli Suyun 5 Özelliği - Nefis Yemek Tarifleri

Içilebilir Su Ph Değeri

içilebilir su ph değeri

Kalite İ&#;me Suyunun Ph Değeri Ka&#;? Kaliteli İ&#;me Suyu Nasıl Olur?

En sağlıklı su hangisidir?

Suyun sertliği kalitesini belirler. Sert sular sağlıklı sulardır. Ancak sert suyun içimi biraz daha zordur. Aynı zamanda sabunla zor köpüren sular da sert sulardır. Suyun vücut için değerliliğini belirleyen bir diğer etmen de suyun Ph derecesi. Son günlerde bu konu ile ilgili şehir efsaneleri üretilmekte, suyu alkali yapabilmek için damlalar satılmakta, karbonatlar önerilmekte. Ancak suyun kendi alkalilik değerini okuyarak da bu konuda bir yorum yapılabilir. Ph 7 nötr kabul ediyoruz. PH 8,5' a kadar da alkali olması vücut için daha sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Yani satın aldığınız suyun üzerindeki ph 7,2'den başlayarak 8,5'a kadar olabilir. Suyu ayrıca alkali yapmak için bu tür damlalar ve karbonatlar kullanmaya gerek yoktur.

Suyun Tadı Olur Mu İyi Su Nasıl Anlaşılır?

"Su dediğimiz doğal maddenin bir tadı yoktur" demişti Aristo. Ona kalırsa su sadece tadı ve kokuyu taşımakla yükümlüydü. Fakat bilim insanları arıtılmış saf suyun belli bir tat duygusunu uyandırabildiğini keşfetti. Suyun tadı olup olmadığı konusunda çok çeşitli araştırmalar yürütülmektedir. Suyun kendine has tadı olması çok mantıklı. "Dünyadaki en yaygın şey su". "Vücudunuzun da %75'i su, gezegenin de. Neden böyle bir şey gelişmiş olmasın ki?" Gene de birçoğumuzun tat olarak algıladığı, suda bulunan minerallerden kaynaklı sertlik derecesidir. Suyun sertliği kalitesini belirler. Sert sular sağlıklı sulardır. Ancak sert suyun içimi biraz daha zordur. Ph değerleri 7,2'den fazla olan suları tercih etmeliyiz.

Su Dinlendirme Nasıl Yapılır?

Suyun toprakla buluşması önemli, eskiden testide su içilirdi. Suyu en iyi saklama yolu cam şişedir. Ancak kullanım kolaylığı ve taşıma kolaylığı açısından çoğu zaman da pet şişeler veya polikarbon şişeler avantaj sağlar. Eğer bu şişelerde suyu satın alıyorsanız evde kullanırken direkt cam şişeye boşaltabilirsiniz.

Türkiye'de İçme Suyunun Kalitesi Nasıl?

İçme suyunun standartlara uygun olup olmadığını denetlenmekte, gerekli analizleri yapılmakta ve aylık olarak içme suyu kalite raporu yayınlanmaktadır. Şehre su temin eden arıtma tesislerinin çıkış suları ile hizmet alanı dahilindeki abonelere ulaşan şebeke sularının, TSE İçme ve Kullanma Suyu Standartları'na kimyasal ve bakteriyolojik açıdan uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir. Ayrıca, su rezervuarları, kuyu, kaynak ve vakıf sularının su kalitesi de takip edilmektedir. Belediyeler tarafından her gün numunesi alınan içme sularının kaliteleri sağlık bakanlığı tarafından ph değerlerine göre listelenmiş durumdadır.

Kaliteli Su Nelere İyi Gelir?

Türkiye, kaynak zenginliği bakımından dünyadaki ilk yedi ülke arasında, Avrupa'daysa birinci sırada bulunuyor. Termal sular birçok hastalığa yardımcı etken olarak faydalıdır. Şifalı suların yararları saymakla bitmiyor. Selülit, ciltteki kırışıklıklar, kilo problemi, Cilt hastalıkları, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları, kadın doğum hastalıkları, osteoporoz, romatizma, gut, sinir hastalıkları, adale ağrıları ve solunum sistemi hastalıkları, çocuklarda duruş, hareket ve denge bozukluğu termal suların, yardımcı etkende bulunduğu hastalıklardan sadece bazıları. Kaplıca tedavisi doktor kontrolünde düzenli ve dikkatli uygulanmalıdır. Aksi takdirde ciddi sorunlara yol açabilir. Banyo sayısı bir hafta içerisinde üç veya altı gün arasında değişebilir.

Çok Su İçmek Faydalı Mı, Ne Kadar Su İçilmeli?

Suyu susama hissini beklemeden içmek gerekir. Vücudun suya doyduğu idrar renginden belli olur. İdrar rengi koyu çıkıyorsa yeteri kadar su içilmediği anlamına gelir. İdrar rengi berrak ve kokusuz oluyorsa bu yeteri kadar su içildiğinin göstergesi olur. Özellikle çocukların yeteri kadar su içip içmediğinin takibi açısından bu önemlidir.

1. Suyu günde en az 8 bardak mümkünse 10 bardağa yakın içmek gerekir. Sabah aç karnına oda sıcaklığında su içilmesi bağırsaklar açısından çok faydalıdır. Bununla beraber her yemekte 2'şer bardak yemekle beraber yudum yudum su içmeye özen göstermek gerekir.

2. Eğer tansiyon, böbrek veya kalp yetmezliği gibi bir hastalık yoksa günlük su tüketiminin mlt'si doğal mineralli kaynak suları ( maden suları) şeklinde olabilir.

3. Su satın alırken ph değeri olarak 7,2'nin üzeri suları tercih etmek gerekir.

4. Suyun tadı nedeni ile su içilmiyorsa, çilek, limon, portakal gibi taze mevsim meyveleri ile tatlandırarak içilebilir.

Musluktan Su İçilir Mi?

Günlük yaşantımızda kullandığımız suyu üç başlıkta düşünebiliriz. Doğal kaynak suları, şehir şebeke suları ve doğal mineralli sular. Birçoğumuz şehir şebeke suyuna kuşku ile yaklaşırız ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisine göre eğer bir su, musluktan bizim kullanımımız için evimize kadar geliyorsa, sağlıklı olmak zorundadır. Bu suların sağlıklı olması için zaman zaman klorlama ve dezenfeksiyon yöntemleri kullanılabilir. Ancak şehir şebeke sularının içerdiği elektrolit kombinasyonu doğal kaynak suları veya doğal mineralli sular kadar zengin değildir. Hele hele bir de üzerine evde arıtma cihazları da kullanılıyorsa bu suyun içindeki minerallerin tamamen kaybına neden olup içimi kolay saf su haline getirse de besleyicilik oranının düşmesine neden oluyor. Yine bu arıtma cihazlarının bakımı iyi yapılmaz ise bu, suyun mikrop yuvası haline gelmesine neden olabiliyor.

Su Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Satın aldığınız suyun üzerindeki ph değeri 7,2'den başlayarak 8,5'a kadar olabilir. Suyu ayrıca alkali yapmak için bu tür damlalar ve karbonatlar kullanmaya gerek yoktur.

Türkiye'de En Güzel Su Nerede Var?

"Sağlık Bakanlığı&#;nın Bölgesel Su pH" Değerleri

· Fuska Sapanca/Sakarya su ph değerleri: 66,27

· Buzdağı Geyve/Sakarya su ph değerleri: 61,31

· Kızılcahamam Javsu Kızılcahamam/Ankara su ph değerleri: 48,1

· Munzur Ovacık/Tunceli su ph değerleri: 34,55

· Taşkesti Merkez/Bolu su ph değerleri: 25,75

· Tekir Ulukışla/Niğde su ph değerleri: 15,8

· Kalabak Odunpazarı/Eskişehir su ph değerleri: 15,07

· Abant Merkez/Bolu su ph değerleri: 14,02

· Nazlı Nazilli/Aydın su ph değerleri: 8,87

· Kipa Gölcük/Kocaeli su ph değerleri: 5,15

· Erpınar Eyüp/İstanbul su ph değerleri: 4,22

· Efemsu Sapanca/Sakarya su ph değerleri: 3,17

· Karlık Madran Kuyucak/Aydın su ph değerleri: 2,32

· Şırlan Nazilli/Aydın su ph değerleri: 0,56

Metabolizmamızı Nasıl Hızlandırabiliriz?

Her Şeyi Unutuyor musunuz?

Sağlığımızın Temel Yapı Taşı: Probiyotikler ve Prebiyotikler

Etiketler: sağlık,i&#;me suyu,i&#;me suyu ph derecesi,su ph değerleri,suların ph değeri,ph değerleri,ph değeri

SUYUN "pH" DERECESİ HERKESİ İLGİLENDİRİR

Enis Burkut
Makine Yüksek Mühendisi
[email protected]

Temmuz  
Su bir kimyadır ve suyun pH derecesi su kullanan her işletme için, hatta içme suyunun lezzeti için dahi önemlidir.

Su ve Çevre Dergisi okuyucularının çoğunun “pH” konusunda bilgili olduğunu bile bile yalnızca “hatırlatma” düşüncesi ile bu yazıyı kaleme aldık.

Su kimyasının çok önemli temel bilgilerinden biri de suyun pH derecesidir.  Suyun pH derecesi, suyun  ASİDİK (pH 7,0 altında)  veya asidin tersi olan BAZİK (Alkalitabiri de kullanılır) (pH 7,0 üzerinde) karakterini ortaya koyan bir sayıdır ve bu sayının nasıl oluştuğunu yazının son paragraflarında hatırlatacağız.  

Suyun pH derecesinin önemi birçok yerde karşımıza çıkıyor.  Bunların birkaçını aşağıdaki paragraflarda hatırlattık.

İçme suyunun pH derecesi:  son yıllarda gazete ve TV yayınlarında bu konuya rastlıyoruz.  Bazı yazılar içtiğimiz suların ALKALİ, yani pH derecesinin 7,5 – 8,5 olması gerektiğini savunurken, bazı yazılar tersini savunup içme sularının hafif ASİDİK, yani pH derecesinin 6,5 - 7,0 değerinde olması gerektiğini iddia ediyorlar. Bugün geçerli olan  İNSANİ TÜKETİM AMAÇLI SULAR HAKKINDA YÖNETMELİK’e göre, içme suyunun pH değerleri 6,5 – 9,2 arası olabilir.

Gıdanın içine giren suyun pH derecesi: Ayran gibi süt ürünleri,  meşrubat ve bira sektöründe ürüne girecek olan suyun pH derecesi, üretilen ürünün formülasyon ve lezzet konularına etki eder, bu sebeple proses suyunun pH derecesi çok önem taşır.

Tekstil boyahanesinde kullanılan sular:  Tekstil boyahanesi formülasyonları ve hassas renkler oluşturulmasında, boyahanede kullanılan suyun pH derecesi çok önemlidir. Bazı proseslerde düşük pH çok uygun iken bazı boya proseslerinde yüksek pH değerine sahip su istenir.

Atık Su Deşarj Yönetmeliği: geçerli yönetmeliğe göre, tabiata atılacak suyun "pH" derecesi 6,5 ile 9,0 arasında olmalıdır. 

Buhar Kazanı İçindeki Suyun pH Derecesi:  buhar kazanının işletilmesinde "pH" derecesi üzerinde çok durulur.   Karbon çelik metali ile imal edilen ve korozyona müsait olan buhar kazanının korozyona uğramaması için kazan içindeki suyun BAZİK özellikte olması istenir, bu nedenle kazan suyunun "pH" derecesi  genelde 9,5 - 11,5 arasında tutulur.   Kazan içindeki su yukarıdaki pH değerlerinin altında olduğunda buhar kazanında KOROZYON riski vardır, bu pH değerlerinin üzerinde ise kazanın metal aksamı KIRILGAN olur ve metal saçlar çatlar.  
NOT: Buhar kazanı içindeki suyun pH derecesi yüksek olmasına rağmen, kazan besi suyunun pH derecesinin yüksek olması gerekmez.  Sistemde kullanılan buhar ısı kaybedip kondense dönüştüğünde, kondens suyu pH derecesi 7,0 altındadır ve kondens suyunun pH derecesi yükseltilmeden kazana verilir.  Buhar kazanı içindeki suyun pH derecesi özel kimyasallar ile yüksek tutulur.  

Soğutma Suyu:  karbon çelik borular içeren soğutma suyu sistemlerinde metallerin korozyona uğramaması için suyun "pH" derecesi yüksek tutulur (8 - 9 arası).
  
Isı eşanjörü, kondenserin temizliği:  kondenser, boyler ve diğer ısı eşanjörlerinin çoğunda oluşan kireçlenme sebebi ile bu cihazlar "pH" derecesi düşük (asidik) su ile temizlenir.  Bu işlem sırasında  çok düşük "pH" derecelerinde çalışmak metalin korozyonu bakımından  risklidir.  Bu tür metal temizliklerinde, metalin korozyona karşı korunmasında su içine özel inhibitörler konur.

Yüzme Havuzları:  Yüzme havuzlarında, insan gözünün rahatsız olmaması için ve dezenfeksiyon maksadı ile suya verilen klor bileşiklerinin doğru görev yapması için havuz suyu "pH" derecesi 7,2 ile 7,5 arasında tutulur.  Daha yüksek "pH" derecelerinde su gözleri yakar ve su kimyasalları tam görev yapmaz; düşük "pH" derecelerinde ise gözler yine yanar ve havuz inşaat malzemelerinin bazıları asidik su ile çözünür (seramik derzleri gibi).

Kimyasal Çöktürme:  Kimyasal su arıtma tekniğinde suyun "pH" derecesi yükseltilir ve  suda bulunan bazı çözünmüş maddeler çökeltilerek giderilir. 

Asit Yağmuru: Sanayileşen ülkelerde ve ülkemizin bazı bölgelerinde hepimizi ilgilendiren bir "pH" olayı oluyor. Kömür, fuel-oil gibi kükürt içeren yakıtları kullanan sanayilerin ve konutların bacalarından çıkan kükürt gazı atmosfere dağılır.  Yağmur damlaları içinde çözünen kükürt gazları, çok kuvvetli bir asit olan sülfürik asit (H2SO4) oluşturur ve yağmur suyunun pH derecesini düşürür.   Normalde tabiatın can suyu sayılan yağmur, bu asit şekli ile tabiat için zehirdir.  ASİT YAĞMURU bitki yaprağını ve kökünü.  Aslında normal yağmur suyunun pH derecesi de düşüktür, çünkü, atmosferde tabii olarak bulunan karbondioksit gazı (CO2) yağmur damlaları içinde çözünerek KARBONİK ASİT oluşturur.  Fakat karbonik asit çok zayıf bir asittir, bitkilere zarar vermez ve yağmur suyunun hafif asit karakterli oluşu tabiatın dengesi için gereklidir.

Yukarıdaki örnekler suyun pH derecesinin hayatımızda ne kadar çok yeri olduğunun göstergesidir. 

"Suyun pH" Değeri nedir ? 
"pH" suyun içinde bulunan hidrojen iyonlarının ( H+) konsantrasyonunu gösteren bir sayıdır.   Bu sebeple pH derecesi için “Hidrojen İyon Konsantrasyonu” da derler. Su içinde bulunan Hidrojen (H+) iyonlarının "mol/litre" olarak miktarı ile suyun "pH" derecesi şöyle hesaplanır:

            pH = log                                 1                                 
                           mol/litre olarak (H+) iyonu konsantrasyonu

Bu formülden şunu anlıyoruz: matematik hesaba göre log10 = 1  ve  log 10 = 2  olduğuna göre, suyun "pH" derecesi bir puan arttığında veya eksildiğinde suyun BAZİK veya ASİT değeri 10 kez artar veya eksilir.  Matematik dilinde anlatıldığında, suyun "pH" sayısının artışı ile suyun ASİT özelliğinin artışı "LİNEER" değildir.  Örneğin "pH" derecesi 6 olan bir suya kıyasla "pH" derecesi 5 olan suyun ASİT özelliği tam ON KATI daha fazladır.

"pH" derecesi ile fazlaca işi olmayan teknik kişilerin dahi kısaca şu temel bilgileri edinmelerinde yarar vardır :
- Teorik olarak nötr suyun "pH" derecesi 7,0 olmasına rağmen suyun "pH" derecesi 6,5 - 8 arasındaysa bu su NÖTR sayılır. 
- suyun "pH" derecesi 1- 6,5 arasındaysa bu su ASİT özelliktedir.
- suyun "pH" derecesi 8 - 14 arasındaysa bu su BAZİK özelliktedir.
- asit ile bazik malzemeler birbirinin zıttıdır.  Nötr bir su içine (pH=7,0) ayni molekül sayısında tuz ruhu ( HCl) ve kostik (NaOH) koyarsak, bu iki katkı içindeki H+ ve OH- iyonları birleşerek su molekülü oluştururlar (H2O) ve birbirlerinin etkilerini yok ederler.  İşlem sonunda su tekrar nötr olur ( pH=7,0),  ancak bu kimyasal bileşim sonucu su içinde “NaCl” , yani tuz oluşur ve su tuzlanır.  Örnek olarak,  pH derecesi 7,8 olan bir yüzme havuzu suyuna tuz ruhu asidi (HCl) eklenerek suyun pH derecesi 7,2'ye düşürülürse bu su içinde "asit yoktur" diyebiliriz.  Ayni şekilde, pH derecesi 6,5 olan suya kostik (NaOH) eklenerek suyun pH derecesi 7,5’a yükseltilirse, bu su içinde“kostik yoktur” diyebiliriz.

Suyun pH derecesi teknik kişiler için çok önemlidir.  Buna rağmen her evde bir pH ölçer -  “pH-metre” olması gerekmez, fakat her sanayi işletmesinde bir pH-metre bulunmasını öneririz.                                                                    

İşletmelerde su kalitesinden sorumlu kişiler proses suyu, kazan suyu, soğutma suyu,  
atık su gibi suların  "pH" derecesini ölçebilmeli, bunu ölçebilmek için "pH-metre"  aletini kolayca kullanabilmeli, suyun "pH" derecesini yükseltmek veya düşürmek için gerekli yöntemleri öğrenmelidir görüşündeyiz.

RESİM’de Sürekli Ölçüm için (on-line) pH-metre cihazı görülmektedir.

Sürekli Ölçüm için pH metre

Suyun pH değeri içeriğinin asidik veya bazik durumunu ifade eden ölçü birimidir. Suyun pH değeri 0 ile 14 arası değişmektedir. 0 - 7 arası asidik, 7- 14 arası ise bazik su anlamına gelmekte olup, 7 nötr bir derecedir.

Suyun pH derecesi de 0'dan 14'e kadar olan değerleri kapsamaktadır. 0 - 7 arası asidik, 7 nötr ve 7 - 14 arası alkali su olarak adlandırılmaktadır. Saf suyun pH derecesi 7'dir. Suyun asidik özellik göstermesi, içeriğinde fazladan karbondioksit bulunması, alkali özelliği göstermesi ise fazladan kalsiyum bikarbonat ve alkali tuzları içerdiği anlamına gelmektedir. Ayrıca içeriğinde potasyum, kalsiyum ve magnezyum bulunması suyun asitlik derecesini düşürmektedir. Alkali sular, insan sağlığı açısından daha verimli ve faydalı olarak kabul edilmektedir.

Doğada bulunan kaynak sularının pH değerleri içerdikleri maddelere göre oldukça farklılık göstermektedir. Hem doğal kaynaklarda hem de içme sularında suyun pH değeri hafif alkali veya nötr olmalıdır. Ayrıca kaynak sularında en uygun pH değeri 6,5 ile 8,5 arası olmalıyken içme sularında ise 6,5 ve 9,2 arası olmalıdır.

İdeal suyun pH değerinin yanında sertlik derecesi de sağlık açısından oldukça önemlidir. Sertlik derecesi suyun içeriğinde bulunan magnezyum ve kalsiyum miktarlarının toplamıdır. Az miktarda kalsiyum ve magnezyum içeren sular yumuşak olarak tanımlanır ve içimi oldukça yumuşaktır. Türkiye'de kullanılan içme sularının sertlik dereceleri genel olarak azdır. Suyun sertlik derecesi gibi suyun pH değeri de kalsiyum ve magnezyum değerlerine bağlıdır.

Sağlıklı, taze ve 8,5 pH değerine sahip alkali su için Rainwater Su Arıtma Cihazlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Suyun PH Değeri Kaç Olmalı?

Suyun ph Değeri Kaç Olmalı?

Günlük tükettiğiniz suyun pH değeri kaç olmalı ve en sağlıklı suyun pH değeri kaç olmalı tam olarak biliyor musunuz? Bunun için öncelikle son yıllarda sık sık bahsi geçen pH kavramından bahsetmemiz gerekir.

Kimyada pH, sulu bir çözeltideki hidrojen iyonlarının konsantrasyonunu ifade eder. Sudaki serbest hidrojen iyonu fazlaysa bu su asidik, hidroksil iyonu fazla ise bu su alkalidir. PH diğer bir açıdan sulu bir çözeltinin asitlik bazlık seviyesini belirtir. PH kavramı bu seviyeyi arasında ölçümler. Bir maddenin pH’ı 0’a yaklaştıkça asitlik seviyesi artarken, 14’e yaklaştıkça alkali seviyesi yükselir. Her bir değer 10 kat etki eden logaritmik ifadelerdir. Örneğin ph’ı 4 olan bir maddenin asitliği, pH’ı 5 olan bir maddeden 10 kat daha asidiktir.

yy’da zaman kavramının, günlük yaşam aktivitelerinin değişmesi ile tüketim alışkanlıklarımız da değişti. Bazen bizler de bu hızlı yaşam döngüsünü bahane ederek güncel işlerimizin arasında kayboluruz. Bu koşturmaca içerisinde dengesiz beslenme, kaygı gibi durumlar vücudumuzun asit seviyesini artırır bu da iç organlarımıza ekstra yük demektir. Bu nedenle sizler için sağlıklı suyun ph değeri kaç olmalı sorusunun cevabını araştırdık.

İçilebilir Suyun pH Değeri Kaç Olmalı?

Son zamanlarda yapılan araştırmalarda da iyi suyun ph değeri kaç olmalı sorusuna yanıt aranmıştır. Bu araştırmalarda ideal suyun pH değerinin ile 8,5 arasında olması gerektiğinden bahsedilmektedir. Bu aralık dışında bir suyu tüketmenin sağlık açısından bazı riskleri taşıması sebebiyle güvenli olmayacağından da söz edilir. PH’ı ’ten düşük bir suyu tükettiğinizde, bu su boruları aşındıracak derecede yüksek bir toksisiteye sahip yüksek bakır, kurşun gibi metallerin açığa çıkmasına sebep olduğundan, tadında ve kokusunda da gariplik hissedersiniz. Bu durumda merak etiğimiz soru, ideal suyun pH değeri ne olmalı?

Son yıllarda alkali suyun sağlıklı olduğunu savunan görüşler, trendler ortaya çıktı. Alkali su ile ilgili yayılan haberlerde, alkali suyun vücudun asidik koşullarını azaltacağından söz edilmektedir. Bu durumda vücutta asidik ortamın sebep olduğu birçok rahatsızlık tedavi edilebilir veya etkileri azaltılabilir görüşü savunulmaktadır. Suyun pH değeri kaç olmalı sorusu, bilimsel olarak hala araştırılmaya devam etmekle birlikte alkali suyun, yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklara faydalı olduğunu gösteren raporlar da mevcut. Hatta reflü hastalığı için pH’ı olan alkali suyun faydalı olacağı ileri sürülmektedir. Çünkü alkali su mide ekşimesine sebep olan bir enzimi kalıı olarak etkisiz hale getirmektedir.

Ayrıca bazı araştırmalara göre alkali su, irritabl bağırsak sendromuna iyi gelmektedir. Özellikle pH değeri 8,5 ila 10 arasında olan içme suyunun bu sendroma iyi geleceği söylenmektedir. Fakat alkalinite açısından bu suyu tüketmek güvenli iken, bir yandan yüksek alkalinitenin oluşturacağı cilt sorunlarına dikkat etmek gerekir. Bu durumda içtiğimiz suyun pH değerinin doğru seviyede olması gerektiğini anlıyoruz. Araştırmaların ortak noktasına baktığımızda içtiğimiz suyun pH değeri ne çok asidik ne çok alkali olmalıdır.

İçme suyun pH değeri kaç olmalı sorusuna cevaben, 7 diyebiliriz. PH değeri ve dışında olan suları içmek kişilerin rahatsızlıklarına göre değişkenlik gösteren bir durum olduğundan güvenli olmayabilir. Bu alanda çalışmalar, araştırmalar devam etmektedir.

Ancak sadece suyun ph değeri ne olmalı sorusuna odaklanmak yeterli değildir. İçme suyunun içerisindeki zararlı bakteriler ve kirleticileri yok etmek için atılan dezenfektanların ve klorun, suyun içerisindeki yararlı mineralleri azalttığını unutmamak gerekir. Tabi ki suyun pH değerine dikkat ederek su tüketmeniz sağlığınız açısından faydalı olacaktır ancak sudan tam verim almak için günümüzde hızla yaygınlaşan, tüm dünyada sağlık yönünden kendisini kanıtlamış alkali iyonize su cihazı deneyebilirsiniz.

Çünkü alkali iyonize su cihazları elektromanyetizma kullanarak günlük suyun içerisindeki karbonatı yararlı minerallerden ayırarak, ayrı ayrı boşaltır. Yararlı mineraller karbonattan ayrıldığı için alkalinize potansiyeli artar ve antioksidan (asitle savaşma) özelliği kazanır. Dolayısıyla elde edilen alkali iyonize su; yüksek çözünmüş hidrojen içeriği, sürekli artan hastalıklara karşı negatif ORP değeri ile vücudu nötralize ederek birçok rahatsızlığa iyi gelir. Kemikleri güçlendiren, vücuttaki şekeri dengeleyen, kilo kaybını sağlayan, saç dökülmesini engelleyen alkali su bu faydalı sebebiyle son dönemlerde tercih sebebi olmuştur.

Bu makalede sizler için suyun pH değeri kaç olmalı sorusuna yanıt bulmaya çalıştık. Bu sorgulama ile birlikte, rahatsızlıklarınızı da göz önüne alarak, doktorunuza danışmanız ve sağlıklı bir yaşam için ilk adımları atmanız dileğimizle&#;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir