bursa da gezilecek parklar / Bursa Gezilecek Yerler - En İyi Gezilecek Yerler | funduszeue.info

Bursa Da Gezilecek Parklar

bursa da gezilecek parklar

Bursa ilinde bulunan gezilecek yerler nelerdir? Bursa ilinin milli parkları, arkeolojik ören yerleri ve doğal güzellikleri hakkında bilgi.

Bursa&#;da Gezilecek Yerler

Uludağ milli Parkı

Uludağ milli Parkı

Bursa şehir merkezinin güneyinde yer alan Uludağ ve çevresindeki 11 bin hektarlık alan yılında milli park ilan edildi, daha sonra park alanı 12 bin hektara çıkarıldı. Kayak merkezi olarak ünlenen Uludağ ormanlar, buzul gölleri, zengin bitki ve hayvan varlığı gibi az bilinen hazinelere de sahip. Uludağ Milli Parkı uygun yürüyüş rotaları ve kamp alanlarıyla doğa gezginleri için cazip seçenekler sunuyor. Yaz aylarında zirve çıkışı yürüyerek yapılabiliyor, bu alandaki buzul gölleri de benzersiz manzaralar sunuyor. Uludağ Milli Parkının Karabelen Giriş Kapısına Bursa&#;dan 22 kilometrelik bir yol ile ulaşılabiliyor. Giriş kapısı ile oteller bölgesi arası 11 kilometre. Bursa&#;dan milli parkın Sarıalan kamp ve günübirlik kullanım alanına 20 dakikalık teleferik yolculuğu ile de çıkılabilir. Bursa Kadıyayla, Kadıyayla Sarıalan arasında teleferik hattı mevcut.

Yüksekliği 2 bin metre olan dağın kuzey yönünde Sarıalan, Sobra ve Kadıyayla gibi yüksek platolar yer alıyor. Zengin bitki çeşitliliğine sahip olan milli park toplam endemik türü barındırıyor. Bunlardan 30&#;u Uludağ&#;a, &#;si de Türkiye&#;ye endemik. Alchemilla bursensis gibi 7 bitki türünün dünya dağılımı ise Uludağ ile sınırlıdır. Alan küresel ölçekte nesli tehlike altında olan 3, Avrupa ölçeğinde ise 54 bitki türüne yaşam alanı oluşturuyor.

Uludağ Milli Parkı kuş türleri açısından da oldukça zengin. Sakallı akbaba (Gypaetus barbatus), bıyıklı doğan (Falco biarmicus), kaya kartalı (Aquila chrysaetos) ve nesli küresel ölçekte tehlike altında olan küçük akbaba (Neophron percnopterus) bu türlerden bazıları.

Apollo kelebeği (Pamassius apollo) de Uludağ&#;a özgü endemik bir tür. Çobankaya bölgesine iki kilometre mesafedeki Bakacak Seyir Terası, Bursa&#;nın ve Gemlik Körfezinin, Ulubat Gölünün panoramik açıdan en iyi seyredilebileceği yer.

Kocaçay Deltası

Kocaçay Deltası

Kocaçay Deltası&#;ndaki Dalyan, Poyraz ve Arapçiftliği gölleri kuşlar için zengin barınma ve beslenme imkânları sağlıyor. Delta ayrıca göl, bataklık, sazlık, çayırlık, orman gibi farklı ortamları bir araya getiriyor; alandaki sukuşu sayısı 45 bine kadar yükselebiliyor. Deltanın subasar ormanları ise nadir peyzaj güzellikleri sergiliyor, suların yükseldiği dönemde balıkçılar kayıklarıyla ormanların derinliklerine açılıyor.

Açık su alanlarını nilüferlerin süslediği bu bereketli sulak alanın bataklık bölümlerinde de çok nadir bitki türleri bulunuyor. Denize yakın kısımda ise geniş kumullar uzanıyor. Bursa Karacabey&#;e bağlı Yeniköy, Kocaçay&#;ın ağzına oldukça yakın ve konaklama imkanı sağlıyor. Yeniköy&#;e Karacabey ilçesinden minibüslerle ulaşılıyor.

Uluabat Gölü

Ulubat Gölü

Uluabat Gölü, dünyada sadece 38 üyesi bulunan &#;Yaşayan Göller Projesi&#;ne dahil. Göl hem önemli kuş barınağı, hem de arkeolojik bir hazine. Uluabat irili ufaklı birçok adacıkla sukuşlarının kışlama alanı. Göl ziyareti için giriş, kıyıdaki Akçalar beldesi; buradan Fadıllı, Onaç ve Dorak köyleri de gezilebilir. Uluabat Gölünün kuzeydoğusundaki Gölyazı da şirin bir belde. &#;Leylek köyü&#; olarak da bilinen Eskikaraağaç&#;ta Uluabat Bilgi-Belge ve Ziyaretçi Merkezi, kuş gözlem noktaları var. Eskikaraağaç&#;ta mayıs ayında &#;Leylek Festivali&#; yapılıyor. Uluabat köyünün yakınında da nilüfer çiçeği tarlaları, çeşitli kuş türlerine ait koloniler görülebilir.

Göl kıyılarında ve yakınlarında konaklama için otel mevcut değil. Gölyazı ve Eskikaraağaç&#;ta küçük pansiyon tarzı işletmeler ise çok amatör olarak çalışıyor. Bursa&#;da konaklayıp, günübirlik göl ziyaretleri yapılabilir.

Nikaia Antik Kenti

Nikaia Antik Kenti

Büyük İskender&#;in ölümünden sonra komutanları arasında el değiştiren ve son olarak Lysimakhos kontrolünde kalan kent, adını da bu komutanın eşi Nikaia&#;dan aldı. İÖ &#;te bağlandığı Bithynia Krallığının bir süre başkentliğini yapan kent daha sonra bir Roma yerleşimine dönüştü. İznik Bithynialı Havari Petrus&#;un çabaları ile Hıristiyanlaştı ve İS yılında Birinci Konsülün toplandığı yer oldu. Selçukluya ve Bizans&#;a da başkentlik yapan kent yılında Osmanlı&#;nın hâkimiyetine girdi. Her dönem sosyal, kültürel ve dinsel merkez özelliğini koruyan İznik surları, tiyatrosu ve anıtsal mezarları ile tarihi kent dokusunu korumaya devam etti. Kent yüzyıldan itibaren bir sanat merkezine dönüşerek çinileriyle ünlendi.

Bursa Doğal Güzellikleri

Marmara Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen illerinden biri olan Bursa, doğal güzellikleriyle yılın her mevsimi misafirlerini ağırlamakta olan bir şehirdir. 

Yemyeşil doğası ile Yeşil Bursa olarak anılan şehrin, el değmemiş ormanlarının yanı sıra, gölleri, şelaleleri, mağaraları, termal suları, kış turizminin kalbi Uludağ’ı ve sahil köyleri bulunmaktadır. 

Bursa'da günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Bursa otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Uludağ

Uludağ

Kış turizminin kalbi olarak anılan Uludağ, doğal güzellikleriyle de yılın her mevsimi ziyaretçilerin dikkatini çeken bölgeler arasında yer almaktadır. 

Uludağ Milli Parkı, Çobankaya Yaylası, Softaboğan Şelalesi, Aras Şelalesi, Kilimli Göl, Buzlu Göl ve Aynalı Göl sadece kayak turizmi için değil, doğa tatilleri ve sporları için de Bursa’ya gelenlerin tercih ettiği doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 

Uludağ Milli Parkı’na yaya girişi 7 TL olup araç girişleri 14 – 28 TL arasındadır. Kamp, karavan ve ahşap evlerde konaklama imkanı sunulmaktadır. Kamp – Karavan konaklamaları fiyat ortalamaları 20 – 30 TL, ahşap evlerde konaklama ücretleri – TL arasında değişmektedir. 


Gölyazı

Gölyazı

Uluabat Gölü üzerinde bulunan ve ince bir köprü ile karaya bağlanan Gölyazı, doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir bölgedir. 

Bölgede bulunan Ağlayan Çınar çevresinde bulunan restoran ve kafeler ziyaretçilere hizmet ederken, Zambak Tepe’den kuş bakışı Gölyazı manzarası izlenebilmektedir. 

Gölyazı’da balık tutma, sandal turu gibi keyifli aktivite seçenekleri yer almaktadır. 

Bursa'da bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Bursa'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


İznik Gölü

İznik Gölü

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise 5. Büyük gölü olan İznik Gölü, tarım alanları ve zeytinliklerle çevrilidir. 

yılında sit alanı ilan edilen bölge karabatak ve gece balıkçılları yaşamaktadır. Tatlı su gölü olan İznik Gölü’nde sazan, yayın balığı ve kerevit yetişmektedir. 

Gölde, doğa gezilerinin yanı sıra yüzme, kano ve sörf sporları yapılmaktadır. 


Suuçtu Şelalesi 

Suuçtu Şelalesi

Mustafakemalpaşa’dan 10 km uzaklıkta bulunan Suuçtu Şelalesi, Bursa’nın doğal güzellikleri arasında en çok ziyaret edilen bölgeler arasında yer almaktadır. 

Bölgeye adını veren 11 çağlayan, 38 metre yükseklikten akmaktadır. Şelalenin çevresinde bulunan orman bölgenin diğer doğal güzelliğidir. 

Bursa'daki birbirinden farklı büyüleyici mekanlarda tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Bursa gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Misi Köyü

Misi Köyü

Orhaneli yolu üzerinde bulunan Misi Köyü, doğal güzellikleriyle dikkat çeken bölgeler arasındadır. Sit alanı olarak kabul edilen bölgede yemyeşil ağaçları ve doğası günümüze kadar bozulmadan gelmeyi başarmıştır. 

Misi köyü içerisinde bulunan çay ve içerisinde yüzen ördekler köyün dikkat çeken diğer doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Köy içerisinde doğal güzelliklerin arasında kamp ve karavan alanı da bulunmaktadır. 


Saitabat Şelalesi

Saitabat Şelalesi

Bursa merkezden 12 km uzaklıkta bulunan Saitabat Şelalesi, çimenler ve ağaçlar ile çevrili bir alandır. 

Uludağ eteklerinden akan şelalenin aktığı kanyon özellikle doğa sporları ile uğraşanların dikkatini çekmekte olan bir bölgedir. 

Şelalenin çevresinde piknik alanları ve alabalık restoranları bulunmaktadır. 

Bursa'da özellikle mütevazi konaklama talebi olanlar için uygun fiyat seçeneğinde listelenmiş olan Bursa pansiyon kategorimize göz atabilirsiniz.


Uluabat Gölü

Uluabat Gölü

Ülkemizde koruma altına alınan 12 Ramsar alanından biri olan Uluabat Gölü, kuzeybatıdan giren kuşların göç yolu üzerinde bulunmaktadır.

Oldukça zengin bir flora ve faunaya sahip olan Uluabat Gölü’nde çok sayıda kuş yaşamaktadır. 

Gölde yapılan çalışmalar sonucunda 21 adet balık türü tespit edilmiştir. Uluabat Gölü balık ve kuş türlerini bünyesinde barındırmasının haricinde Türkiye’nin en geniş Nilüfer yataklarına sahiptir.


Botanik Park

Bursa Botanik Park

Osmangazi’de bulunan Botanik Park, yılında sit alanı olarak ilan edilmiştir. 

Botanik Park içerisinde, 27 tür gül, adet ağaç, 76 farklı türde çalı, 20 farklı tür yer örtücü bulunmaktadır. Bu doğal güzelliklerin sergilendiği her bir bahçenin adı bulunmaktadır. Açelya orman gülü bahçesi, Fransız Bahçesi, İngiliz Bahçesi, Japon Bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi ve kaya bahçesi parkın doğal güzelliklerini gözler önüne sermektedir. 

Botanik Park içerisinde bahçelerin haricinde 3 gölet, 1 su oyun havuzu, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları, farklı spor aktivitelerine imkan sunan alanlar, restoran ve çay bahçeleri bulunmaktadır. 


Ayvaini Mağarası

Ayvaini Mağarası

Doğanalan Köyü ile Ayvaköy arasında bulunan Ayvaini Mağarası km uzunluğundadır. Her iki yönden de girişi bulunan mağaranın içerisinde 60’dan fazla gölet, sarkıt, dikit ve travertenler bulunmaktadır. 

Ayvaini Mağarası’na giriş ücretsizdir. 


Yıldıztepe – Kumyaka – Tirilye

Yıldıztepe

Mudanya ilçe sınırları arasında bulunan Yıldıztepe, Kumyaka ve Tirilye doğal güzellikleri ile meşhur bölgeler arasında yer almaktadır. 

Yıldıztepe, Bursa içerisinde en güzel Marmara Denizi manzarasına sahip bölgedir. Yemyeşil doğanın sonunda uçurumun ucunda ziyaretçileri eşi bulunmaz bir deniz manzarası karşılamaktadır. 

Tirilye yolu üzerinde bulunan Kumyaka’da Mudanya ilçesine bağlı köyler arasında yer almaktadır. Zeytin ağaçları ve berrak denizi ile yeşil ve maviyi bir arada sunan doğası ile Kumyaka hem yaz tatillerinde hem de doğa gezilerinde tercih edilmekte olan bir bölgedir. 

Tirilye’nin diğer adı Zeytinbağı’dır. Mudanya ilçe merkezine 11 km mesafede bulunan Tirilye de berrak denizi ve zeytin ağaçlarıyla özellikle yaz aylarında tercih edilen doğal güzellikler arasında yer almaktadır. 


Küçük Kumla – Büyük Kumla – Narlı Köyü – Karacaali Köyü

Küçük Kumla

Gemlik ilçe merkezine 6 km mesafede bulunan Küçük Kumla Zeytin Ağaçları ve masmavi berrak denizi ile özellikle yaz aylarında tatil amaçlı tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır. 

Gemlik ilçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunan Büyük Kumla da tıpkı Küçük Kumla gibi bir sahil kasabasıdır. Deniz kenarında olmasından dolayı, bölgede çok sayıda yazlık site ve konaklama alternatifi bulunmaktadır. Temiz denizi ve uzun sahili dışında zeytin ağaçları da bölgenin doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. 

Narlı Köyü, Gemlik ilçe merkezine 13 km mesafededir. Doğal güzellikleri ve berrak denizi ile yaz tatillerinin tercih edilen bölgeleri arasında yer almaktadır. Günübirlik geziler için uygundur.

Karacaali Köyü, Gemlik ilçe merkezine 12 km uzaklıktadır. Gemlik sahil şeridinde bulunan diğer köyler gibi bu köy de yaz tatilleri için tercih edilen noktalar arasında yer almaktadır. 


Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı

Bursa Odunluk Mahallesi’nde bulunan Atatürk Kent Ormanı, hektarlık ormanlık alan içerisindedir. 

Orman içerisinde bulunan, 3,5 kilometre parke yol, piknik alanları, ahşap köprü, km bisiklet ve yürüyüş yolu ile doğa ile iç içe bir gün geçirilebilmektedir. 

Ormanda bu özelliklerin yanı sıra 10 yağmur barınağı, 7 seyir terası, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı, 10 kamelya ve 1 gözlem kulesi bulunmaktadır. 


Reşat Oyal Kültür Parkı

Reşat Oyal Kültür Parkı

Altıparmak Caddesi ile Çekirge Caddesi arasında bulunan Reşat Oyal Kültür Parkı, merkezi konumu dolayısı ile şehrin en tercih edilen parkları arasında yer almaktadır. 

Yürüyüş ve koşu parkurlarının yanı sıra park içerisinde çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, çeşmeler bulunmaktadır. 


Hüdavendigar Kent Parkı

Hüdavendigar Kent Parkı

bin metrekarelik alana sahip olan Hüdavedigar Kent Parkı, Nilüfer Çayı’nın iki yakasına kurulmuştur. Bursa’nın en büyük parkı olma özelliğini taşımaktadır. 

Şehir merkezinin en büyük yeşil alanı olan parkta, doğal güzelliklerin yanı sıra yürüyüş ve koşu parkurları, aktivite alanları, çocuk parkları, kafe ve çay bahçeleri bulunmaktadır. 

Parkın ortasından geçen Nilüfer Deresi’nde kano yarışları, park içerisinde bulunan konser alanında ise gösteri ve konserler düzenlenmektedir. 


Oylat Vadisi 

Oylat Vadisi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan Oylat Mesire Yeri, kaplıcalar bölgesi içerisindedir. Bu bölgede hem Oylat Kaplıcaları’ndan faydalanma şansı bulunmakta, hem de tabiatın güzellikleri içerisinde zaman geçirilmektedir. 

Mesire yeri içerisinde bulunan orman ve dereler yaz ve kış aylarından farklı manzaraları ziyaretçilerine sunmaktadır. 

metre uzunluğunda olan Oylat Mağarası, iki kattan oluşmaktadır. Mağara içerisinde damlataş havuzları, dev kazanı, sarkıt ve dikitlerle çakıl ve mil oluşumları bulunmaktadır. 

Mağara içerisinde yaşam vardır. İçerisinde yarasalar, solucanlar, kelebekler ve binayaklılar yaşamaktadır. %90 oranında neme sahip olan mağarada sürekli rüzgar hakimdir. Havanın solunum yolları rahatsızlıklarına faydalı olduğu söylenmektedir.

Oylat merkezden yürüyüş ile 1 saat mesafede bulunan Oylat Şelalesi ve çevresindeki Meşe, Kestane, Çam, Gürgen, Kavak, Çınar ve Ihlamur ağaçları, böğürtlen ve kuşburnu bitkileri ziyaretçilere görsel bir şölen oluşturmaktadır. Şelalenin önünde oluşan gölette yüzme imkanı da bulunmaktadır. 

Oylat Kaplıcaları, metre yükseklikte ve İnegöl ilçe merkezine 30 km mesafededir. İçilebilir şifalı suları romatizma ağrıları, kadın hastalıkları, cilt rahatsızlıkları, eklem, tansiyon, böbrek ve felç gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Kaplıcalar bölgesinde kadın ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere iki hamam ve çok sayıda konaklama tesisi bulunmaktadır. 


Longoz ( Subasar – Bataklık ) Ormanları

Bursa Longoz Ormanları

Karacabey’de bulunan Longoz Ormanları, Türkiye’de yer alan 4 longoz ormanından biridir. Avrupa’da yok olan longozların Türkiye’deki tek örneği olma özelliğini taşımaktadır. 

Göçmen kuşların konaklama alanı olan bölgede Arapçiftliği, Poyraz ve Dalyan adlarında lagün gölleri bulunmaktadır. 

Çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapmakta olan Longoz Ormanları’nın yanında bulunan Kocaçay Deltası, “Korunacak Sulak Alan” olarak ilan edilmiştir.


Kuş Cenneti

Bursa Kuş Cenneti

Bursa – Çanakkale yolu Km’de bulunan Kuş Cenneti, Tavus kuşları başta olmak üzere Keklik ve Sülün gibi birçok kuş çeşidini bünyesinde barındırmaktadır. 

Bölgede farklı türden kuşların yanı sıra mavi servi, limoni servi, ladin, sedir ağaçları bulunmaktadır. 


İnkaya Asırlık Çınarı

İnkaya Asırlık Çınar Ağacı

Bursa – Uludağ yolu üzerinde bulunan İnkaya Köyü’nde bulunan İnkaya Asırlık Çınarı, yaşındadır. Yüksekliği 35 metre olan çınarın, çapı 3 metre ve 13 kolu bulunmaktadır. 

Dalları bile bir ağacın kalınlığında olan çınarın altında restoran, kafe ve dükkanlar bulunmaktadır. 


Gemlik Kaplıcası

Gemlik Kaplıcası

Gemlik’in güneyinde bulunan kaplıca, Umurbey Köyü yolu üzerindedir. 

Kaplıca bölgesinin doğal güzelliklerinin haricinde oteller, havuz ve restoranlar bulunmaktadır. İlçe merkezine 10 dakika mesafede bulunan Gemlik Kaplıcası’nın şifalı suları, romatizma, nevralji, zihinsel yorgunluklar, nevrasteni ve kalp hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir. 

Kaplıcadaki tedavi üniteleri; bir adet genel havuz ve on altı adet özel banyo ile çok sayıda sıra banyodan oluşmaktadır.

Bursa'da daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki oteller Bursa butik oteller sayfasında yer almaktadır.


Sadayağı Kanyonu

Sadayağı Kanyonu

Bursa Orhaneli mevkiinin 6 km batısında bulunan Sadayağı Köyü’nde bulunan Sadayağı Kanyonu, kaya kaplıcalarından oluşmaktadır. 

Romatizma hastalıklarına iyi geldiği söylenen bu şifalı suyun bulunduğu alanda sağlık amaçlı gezilerin haricinde doğa yürüyüşü ve kamp için de uygun bölgeler bulunmaktadır. 


Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Haberler

Yemek

Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa, birçok aktivitenin de merkez noktası. Burada kayak başta olmak üzere tüm eğlenceli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Yemyeşil bir şehir olan Bursa'da piknik alışkanlığı da oldukça yaygın. Hem yerli halk hem de çevre illerden Bursa'ya gelenler piknik yapmak için mekanları araştırıyor. Mangal yapmayı çok seven Türk halkı için Bursa mangal yerleri ve daha fazlası Bursa'da bulunuyor. Peki Bursa'da mangal yakılacak yerler, piknik yapılacak yerler neresi? İşte sayısız güzellikle dolu Bursa'da piknik yapabileceğiniz yerler

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Kocayayla

Kocayayla

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Suuçtu Piknik Alanı

Suuçtu Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Uludağ Sarıalan

Uludağ Sarıalan

Uludağ Çobankaya

Uludağ Çobankaya

Gölbaşı Piknik Alanı

Gölbaşı Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Görecik Yaylası

Görecik Yaylası

Yenice Piknik Alanı

Yenice Piknik Alanı

Ericek Göleti

Ericek Göleti

Cerrah Piknik Alanı

Cerrah Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Balat Atatürk Ormanı

Balat Atatürk Ormanı

Bunlara da göz atın:

Bursa gezilecek parklar arasında bulunan ve 7'den 70'e herkesi eğlendirebilecek bir park olan Bursa Kültür Park, Bursa merkez gezilecek yerlerin tamamlanmasından sonra dinlenilebilecek güzel bir alandır. Öğlen yemeği için bir İskender molası verip Kültürpark’la başlayarak yeşil alanlar ile gezinize devam edebilirsiniz.

Bursa gezilecek parklar arasında bulunan ve 7'den 70'e herkesi eğlendirebilecek bir park olan Bursa Kültür Park, Bursa merkez gezilecek yerlerin tamamlanmasından sonra dinlenilebilecek güzel bir alandır. Öğlen yemeği için bir İskender molası verip Kültürpark’la başlayarak yeşil alanlar ile gezinize devam edebilirsiniz.

yılında Reşat Oyal tarafından "Kültürpark" adıyla hizmete açılmış olan park, kentin düzenlenmiş ilk büyük yeşil alandır. bin metrekarelik alana kurulu parkın içinde sandalla gezilebilen göl çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, barlar ve dinlenme alanları bulunur. Arkeoloji Müzesi, Belediye Konservatuarı, Açık Hava Tiyatrosu, Nikah Salonu ve Lunapark Kültürpark'ın içinde yer alan yapılardır. Kültürpark 'te düzenlenen ilk festivalden bu yana Uluslararası Bursa Festivaline ev sahipliği yapmaktadır. Kültürpark’a giriş ücreti 8 Tl.



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası