emziren anne soğuk algınlığı ilacı içebilirmi / Emziren anneler grip ilacı kullanabilir mi?

Emziren Anne Soğuk Algınlığı Ilacı Içebilirmi

emziren anne soğuk algınlığı ilacı içebilirmi

Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Sonbahar- Kış aylarında en çok yakalanılan hastalıklardan birisi de grip ve nezle gibi bulaşıcı rahatsızlıklardır. Doğum yapan annelerin emzirme evresine denk geldiği grip döneminde anne sütünden bebeğe grip bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara vermek istenebilir. Uzmanlar ise grip olan emziren annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmesi gerektiğini söylemektedir. Peki emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Emziren anne grip ilacı kullanmalı mı? Emziren annelere grip için bitkisel çözüm...

Sonbahar ve Kış hastalıkları arasında sıklıkla görülen Grip hastalığı, emziren annelerin kafalarını karıştıran endişe verici durumlardan biridir. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarda görülen bitkinlik, halsizlik ve öksürme insanı oldukça yıpratan bir durumdur. Elden ayaktan düşünceye kadar gelen bitkinlik, hem bedenen hem de ruhen kişiyi olumsuz etkilemektedir. Hastalığın bebeğe bulaşmaması için bedensel sağlıklarına her zamankinden daha fazla dikkat eden anneler, özellikle de grip gibi bulaşıcı hastalıklar karşısında bebeğini emzirme konusunda kararsız kalabiliyor. Bebeğine süt verirken kendi gribinin bebeğine de bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeyi bırakan anneler bu anlamda farkında olmadan büyük bir yanılgıya düşmektedir. Peki emzirme döneminde grip olan anneler ne yapmalı? Emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Grip olan anneler emzirebilir mi? Emziren annelerde Grip için doğal çözümler...

EMZİREN ANNE GRİP OLURSA BEBEĞE GEÇER Mİ?

Emziren annelerde grip nasıl geçer

Emziren annelerde grip nasıl geçer

TIKLA OKU: GRİP ANNELER BEBEKLERİNİ EMZİRMELİ Mİ?

Mevsim geçişlerinde artış gösterip günden güne kendini daha da belli eden grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücut yorulur ve yıpranır. Elden ayaktan kesilinceye kadar görülen halsizlik, burun akıntısı ve öksürme gibi durumlar özellikle de sonbahardan kışa doğru geçerken görülür. Her yaş grubunu hatta insanı farklı seviyelerde etkileyen grip, özellikle de emziren anneler için kabusa dönüşebiliyor. Hastalığın süt yoluyla bebeğe geçebileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara veren anneler, bu anlamda bebekleriyle ilgili çok büyük bir hataya düşmektedir.

Bulaşıcı hastalıklar grubunda olan Grip rahatsızlığı bağışıklık sistemini zayıflatıyor iken, anne sütü bebeğe doğal bir bağışıklık kazandırmaktadır. Nedeni ise sütün içerisindeki antikorların bebeğin gribe karşı korunmasını sağlaması ile gerçekleşir. 

EMZİRME DÖNEMİNDE GRİP ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Doğum sonrasında gribe yakalanmış olan anneler grip ya da nezle olduysa nefesini olabildiğince bebeğinden uzak tutmalıdır. En az 30 dakika aynı olmak şartı ile beraber anne yüzüne maske takmalıdır. Göğüs ucu ve giysi temizliğine dikkat edilmelidir. Eller devamlı bol suyla yıkanmalıdır.

Odanın içerisi havasız bırakılmamalı, sık sık pencere açıp kapatılmalıdır. Evdeki havasız ortamı dağıtmak için sık sık pencere açarak havalandırma yapılmalıdır. Ev içerisinde maske kullanılacaksa 30 dakikada bir değiştirilmesi gerekir. 

KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BİTKİ ÇAYLARI

Kış çayı

Kış çayı

TIKLA OKU: EMZİRME DÖNEMİNDE BALIK YENİR Mİ?

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığını ilaç içmeden tüketeceğiniz bitki çaylarıyla geçirebileceğinizi biliyor muydunuz?İşte bağışıklık sisteminizi güçlendiren 3 bitki çayı...

1. KUŞBURNU

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran C vitamini meyvelerde olduğu kadar kuşburnunda da zengin miktarda bulunur. Kuşburnu çayı içerdiği vitaminler sayesinde farenjit, grip ve nezleye karşı kalkan vazifesi görüyor. Ayrıca kuşburnu, sindirime iyi gelmesinin yanı sıra kabızlığında şifasıdır.

2. IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur çayının içerisine katılacak olan bir dilim limon, kronikleşen öksürüklere bile iyi geliyor. Sabah kahvaltılarınızda içeceğiniz bir bardak ıhlamur çayı, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacak.

3. ZENCEFİLLİ LİMON

Özellikle de burun tıkanıklığına birebir gelen zencefil, terleme yaparak vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmanızı sağlıyor.

NOT: (Papatya) İltihaplanan vücudu temizlemesinin yanı sıra solunum rahatsızlıklarına da iyi gelen bu çay ile gripten korunabilirsiniz. (Meyan Kökü) Boğazınızdaki tahrişi önlemek için meyan kökü bitki çayını tüketebilirsiniz. (Havlıcan) Kuru bir kök halinde satılan havlıcan, vücut ısısını arttırarak virüslere karşı koruyucudur.

Doktor onayı almadan tüketmeyiniz!

SOĞUK ALGINLIĞI NASIL HAFİFLETİLİR? SOĞUK ALGINLIĞININ GEÇMESİ İÇİN...

Soğuk algınlığı

Soğuk algınlığı

Mevsimsel hava değişimlerinden kaynaklanan soğuk algınlığını kolaylıkla atlatmanız için bu önerileri dikkate almalısınız. İşte soğuk algınlığından kurtulmanın yolları...

1- Vücudunuzda sıvı kaybettiren tuzlu yiyecek, kahve ve şekerli içecekleri tüketmekten kaçının.

2- Bir bardak sıcak suya ortalama 1 çay kaşığı tuz ilave ederek, gargara yapın.

3- Evinizi sık sık havalandırın.

4- Dinlenerek, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayın.

5- C vitamini alımına dikkat edin.

GRİPTEN NASIL KORUNULUR? EMZİREN ANNELERDE GRİP İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Emziren anneler için doğal tedavi

Emziren anneler için doğal tedavi

Hastalık esnasında boğazın acıması gibi durumlarda tuzlu su ile gargara yapmak boğazı rahatlatması açısından faydalı bir yöntemdir. Her şeyde olduğu gibi hastalıklara karşı korunmak için beslenmenin sağlıklı ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bunun için C vitamini bakımından zengin olan meyveler bol miktarda tüketilmelidir.

''C VİTAMİNİ NEDİR? FAYDALARI NELER?''haberini okumak içinTIKLAYIN

C vitamini bakımından zengin besinler

C vitamini bakımından zengin besinler

Evin içerindeki havasız ortam mikropların çoğalmasına sebep olacağı için annenin bulunduğu oda sık sık havalandırılmalıdır. Emziren annelerin grip hastalığından bir an önce kurtulması için dinlenmeleri gerekir. Bu durumda eşler, araya girip çocukla ilgilenebilir ve evin işlerinin bir kısmını yaparak iyileşme sürecini hızlandırmada katkı sağlayabilir.

GRİP ANNELERİN EMZİRİRKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Bebeğine yeni kavuşmuş olan grip annelerin bebeklerini emzirirken dikkat etmesi gereken hususları sağlıkları için sizlere derledik. 

1- Emzirme sırasında yakın temasta bulunan anne, bebeğine nefesini vermemelidir. Mümkün olduğu bebeğini öpmekten kaçınmalıdır.

 2- Gribin bebeğe geçmemesi için maske takılmalıdır ve bu maske 20 dakikada bir değiştirilmelidir.

3- Her emzirme öncesinde eller mutlaka bol su ve sabunla yıkanmalıdır.

4- Odanın havasız kalması önlenmelidir.

5- Her gün bol miktarda su içilmelidir.

6- Annede görülen uykusuzluk, vücudun direncini azaltacağından dolayı uyku saatleri düzene sokulmalıdır.

7- Sağlıklı beslenebilmek için protein tüketimine dikkat edilmelidir.

Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifiGrip olan anneler bebeğini emzirebilir mi? Grip annelerin bebek emzirme kuralları

İLİŞKİLİ HABER

Grip olan anneler bebeğini emzirebilir mi? Grip annelerin bebek emzirme kurallarıBebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler için evde kolay bebek maması tarifleri! 5 dakikada yapılan doyurucu mama yapımı

Emzirirken İlaç Almak Güvenli midir?

İçindekiler

Emziren annelerin kaygı duydukları konular arasında “ emzirme döneminde ilaç alma ” konusu önemli bir yer tutar. Esasen ilaçlar bebeklerini emziren anneler üzerinde test edilmediği için, emzirme döneminde kullanılan ilaçların bebeği nasıl etkileyeceği tam olarak bilinmemektedir.

ilac-almak-guvenli-mi

Sadece gerekli zamanlarda ve ölçülü şekilde reçeteli ve reçetesiz ilaç kullanan annelerin geri dönüşlerinde az sayıda sorun yer alması nedeniyle emzirme döneminde ilaç kullanımının güvenilir olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle bebeğine meme veren annelerin kesinlikle ilaç kullanmaması veya ilaç kullanması gerekiyorsa emzirmenin sona erdirilmesi gibi durumlar nadir görülür.

Örneğin; öncesinde bir pediatristle görüşüp kullanılan ilaçtan bebeğin zarar görmesini en aza indirgeyecek şekilde hareket edilmesi halinde epilepsi, diyabet ve yüksek tansiyon gibi ciddi hastalıkları olan kişiler hem bu hastalıkları ile ilgili ilaç kullanabilir hem de bebeklerini emzirebilirler.

Emzirme ile ilgili GENEL OLARAK uyumlu ilaçlar:

  • Asetaminofen ( parasetamol ) ( örneğin Tylenol )
  • Antibiyotikler
  • Antiepileptikler ( sadece primodone dikkatle verilmelidir )
  • Antihistaminlerin çoğu
  • Ölçülü alkol ( çok miktarda alkol, bebekte baş dönmesi, güçsüzlük ve aşırı kiloya yol açabilir )
  • Antihipertensiflerin çoğu
  • Aspirin ( dikkatli kullanılmalıdır )
  • Kafein ( içeceklerde ve yiyeceklerde ölçülü miktarlarda )
  • Kodein
  • Dekonjestanlar ( burun açıcılar )
  • İbuprofen ( örneğin advil )
  • İnsülin
  • Kinin
  • Tiroid ilaçları
  1. Emzirme sırasında GÜVENLİ OLMAYAN İLAÇLAR :

Meme vermeye birkaç gün ya da birkaç hafta ara vermek koşulu ile anneler bazı ilaçları kullanabilirler.

  • Bazı tanı koyucu ( diyagnostik ) testler için kullanılan
  • Gallium – 69
  • Iadine – 125
  • Iadine – 131
  • Technetium – 99 mm
  • Antimetabolitler ve
  • Bazı kanser kemoterapi ajanlarıdır.

Bu ilaçların kullanılması sırasında anne kendi sütünü sağarak boşaltır, bebeğine ise daha önceden dondurarak sakladığı anne sütünü verirse,  ilaç kullandığı süre içinde süt üretiminin azalmasını engellemiş olur.

Emzirme süresi içinde kullanılması gereken ancak bebeğe zarar verebilecek içerikte olan ilaçlar vardır. Anne bu durumda ya bebeğini emzirmeyi ya da ilaçlarını kullanmayı seçmelidir. İkisinin bir arada olma ihtimali yoktur.

  1. Bu ilaçlar;

  • Bromocriptine ( Parlodel )
  • Kanser kemoterapi ilaçlarının çoğu. Örneğin;
  • Cyclophosphamide
  • Doxorubicin
  • Ergotamine
  • Lithium
  • Methorexate
  • Cyclosporine
  1. Uyuşturucular :

  • Kokain ve PCP bebeği zehirleyebilir.
  • Anfetaminler, eroin ve marihuana; bebeği bağımlı hale getirir.
  1. Sigara : Nikotin;

  • Bebekte kusma, ishal ve huzursuzluk yapar. SIDS ( Sudden Infant Death Syndrome ) yani ani bebek ölümü riskini arttırır.
  • Annede süt üretimini azaltır.

( Bununla birlikte sigarayı bırakmayan veya bırakamayan annelere yine de bebeklerini emzirmeleri önerilebilir. Çünkü anne sütünün yararları nikotinin zararlarından fazladır. )

emzirme

Meme Emen Bebek Üzerindeki Etkileri Bilinmemekle Birlikte Kaygı Duyulan İlaçlar :

  • Antianksiyete İlaçları:
  • Diazepam
  • Lorazepam
  • Midazolam
  • Perphenazine
  • Prazepam
  • Quazepam
  • Temazepam.
  • Antidepresan İlaçlar:
  • Amitriptyline
  • Amoxapine
  • Desipramine
  • Dothiepin
  • Doxepin
  • Fluoxetine
  • Fluvoxamine
  • Imipramin
  • Trazodone.
  • Antipsikotik İlaçlar:
  • Chloropromazine Galactorrhea,
  • Chloroprothexine
  • Haloperidol
  • Mesoridazine
  • Chloramphenicol
  • Metoclopramide
  • Merkezi Sinir Sitemini bloke edici (Dopaminerjik) ajanlar,
  • Metronidazole,
  • Tinidazole.

Gelen Aramalar:




Dilerseniz Hemen 0216 368 2448 nolu Telefonumuzu Arayarak Bilgi ve Randevu Alabilirsiniz.

Dilerseniz Buraya Tıklayarak İletişim Sayfamızdan Bizlere Mesajlarınızı İletebilirsiniz.

Site içeriği bilgilendirme amaçlıdır, Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza başvurunuz.

2019-03-13

Prof. Dr. Ateş Karateke

Emzirme annenin ağız ve deri  yolu ile  aldığı her türlü yiyecek, içecek  ve ilaçların sonunda oluşan memedeki sıvının çocuğa verilmesidir. Sizin ağız yolu ile aldığınız her şey deriye sürdüğünüz her madde az ya da çok çocuğunuza geçer. Emzirme sürecinde yerken, içerken, ilaç kullanırken bunları asla unutmayınız.

Emzirme döneminde mümkün olduğunca ilaç almaktan kaçınınız. Mutlaka ilaç almak zorundaysanız; doktorunuzun önerileri doğrultusunda risk-yarar dengesini gözeterek mümkün olan en düşük dozu mümkün olan en kısa sürede kullanmalısınız. Bitkisel kökenli de olsa doktorunuzdan habersiz ilaç kullanmayınız. 

EMZİREN ANNE NE ZAMAN İLAÇ ALMALI: Öncelikle ilacın günde kaç doz alınacağı önemlidir. Örneğin günde 1 doz ilaç alınacaksanız; çocuğunuzun uzun uykuya yattığı (genelde akşam uykusu )son beslenmesinin hemen sonrasın da ilaç almalısınız. Birden fazla doz ilaç alınacaksanız; ilacı emzirmenin hemen öncesinde  ya da hemen sonrasında  bol su ile almalısınız.

KAHVE: Günde 1-2 fincan türk kahvesi içebilirsiniz. Aşırıya kaçmayınız.

SİGARA: Asla kullanmayın. İçtiğiniz her sigarayı çocuğunuz da içiyor. Bunu asla unutmayınız.Sigara sütü azaltır, çocukta gaz sancılarını arttırır, sık ve ağır solunum yolu enfeksiyonuna yakalanma olasılığı arttır.Bunu asla unutmayınız.

ALKOL: Emziren anne alkol almamalıdır. Ara sıra 1-2 birim almanız çocuğunuzda önemli bir sorun oluşturmaz. Her birim için 2 saat çocuğunuzu emzirmeyin.Örneğin 1 kadeh şarap için 2 saat 2 kadeh şarap aldıysanız 4 saat çocuğunuzu emzirmeyiniz.

VİTAMİN VE MİNERALLER: Doktorunuzun önerileri doğrultusunda normal dozlarda kullanabilirsiniz.

DOĞUM KONTROL İLAÇLARI: Progesteron içeren ilaçları (Mirena, Norlevo, Provera, Farlutal vb.) rahatlıkla kullanabilirsiniz. Östrogen içeren ilaçları süt salgısını azalttıkları için zorunlu olmadıkça kullanmayınız.

AĞRI KESİCİLER: Baş ağrısı, eklem ağrıları, kas ağrıları, adet sancıları için paracetamol (Minoset, Parol, Calpol vb.), ibuprofen (Nurofen, Burofen, Suprafen vb.) etken maddeli ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Naproksen etken maddeli ilaçları zorunlu olmadıkça kullanmayınız.

Narkotik aneljezikler; kodein, morfin, meperidin (Demerol vb.) süte geçişleri çok az olduğu için gerektiğinde kullanabilirsiniz.

Aspirin kullanmayınız.

BULANTI VE KUSMA İLAÇLARI: Donperidon (Motilium, Motis vb.) etlen maddeli ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Metoclopramide (Metpamid, Primperan, Primsel vb.) zorunlu durumlarda tek doz şeklinde kullanabilirsiniz.

ANTİBİOTİKLER: Penisilin grubu (Penos, Cliacil vb.)

Ampisilin grubu (Duocid, Combicid, Sulcid  vb.)

Amoksilin grubu (Augmentin, Klamoks, Amklavin, Amoksilav, Bioment, Croxilex vb.)

Makrolid grubu (Kalcid, Makrol, Zitromax, Azitro, Azro vb.)

Sefalosporin grubu (Maksipor, Zinnat, Cefaks, Suprax, Zimax, Oraceftin, Rocefin, İecef, Unacefin vb.)

Gentamisin grubu (Genta, Gentamisin, Getamisin vb.) etken maddeli antibiotikleri  rahatlıkla kullanabilirsiniz..

Sulfonamid gurubu (Bactrim vb.)

Metronidazol gurubu(Nidazol,Flagyl vb.)

Klindamisin gurubu (Cleocin,Klin,Klindan vb.)

Kloramfenikol gurubu (Kemisetin vb.)

Tetrasiklinn gurubu (Tetrax vb.)

Ciprofloxasin gurubu (Cipro,Ciproxin,Ciprasid,Ciflosin vb.) antibiyotikleri zorunlu olmadıkça kullanmayınız.

Anti viral ilaçlar (Asiklovir  vb.) süte geçişleri çok az olduğundan gerekli durumlarda kullanabilirsiniz.

 

MİDE –ÜLSER İLAÇLARI: Ülser tedavisinde kullanılan antiasit (Mucaine, Gaviscon vb.), H2 reseptör antagonisti (Zantac, Lansor, Lansara, Lansazol, Lansoprol vb.) ilaçlar rahatlıkla kullanılabilir.

ALERJİ  İLAÇLARI: Alerji için kullanılan göz damlalarını (Antazolin, Naphazolin gibi) rahtalıkla kullanabilirsiniz.1.Kuşak antihistaminikler (Dekschiorpheniromine, pheniramine vb.) sedatif etkilidirler, süte geçişleri çok azdır. Deri, göz, burun ve boğazın alerjik reaksiyonlarında  rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer çocuğunuzda  uyku hali görülürse sedatif etkisi olmayan 2.Kuşak antihistaminikleri (loratadine, Feksofenadine, Terfenadine, Astemizine, Ceririzine vb.) kullanabilirsiniz.

TROİT İLAÇLARI: Hipertroidi tedavisinde Propil Tiyourasil kullanabilirsiniz. Tiyourasil kullanmayınız.Hipotroidi tedavisinde Levotiroksin kullanabilirsiniz.

ANTİDEPRESANLAR: Süte geçme oranı oldukça düşük olduğu için Trisiklik antidepresanları (Laroxyl, Tofranil, Anafranil, Sinequan, Norpramin ve İnsidon vb.) güvenle kullanabilirsiniz.

Seratonin İnhibitörleri (Paxil, Paxera, Paxotin, Seroxat vb.) güvenle kullanabileceğiniz  ilaçlar arasındadır.

Fluoxetin gurubu ilaçlar (Prozac, Depreks, Florak, Fulsac vb.) zorunluluk olmadıkça kullanmayınız.

Diazepam, Temazepam gibi ilaçlar uzun süreli kullanacaksanız emzirmeyi kesmelisiniz.

ANTİ PSİKOTİKLER: Şizofren-Mani İlaçlarının (Norodol, Largactil, Fluanoxl gibi…) süte geçişi %1’in altındır ve güvenle kullanabilirsiniz.

Lityum tuzları (Lithuril gibi) % 80 oranında süte geçer. Kullanacaksanız emzirmeyi sonlandırmalısınız.

KALP VE TANSİYON İLAÇLARI: En çok kullanılan kalp ilacı olan Digoxini emzirme döneminde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tansiyon yüksekliğinde en çok kullanılan captopril gurubu (Kaptil, Kaptopril vb.) ilaçları güvenle kullanabilirsiniz.

Yine yüksek tansiyonda kullanılan kalsiyum kanal blokeleri diltiazem gurubu (Diltizem, Altizem, Progor, Dilticard, Kardil vb.)

Enalapril gurubu (Enapril, Enalap, Konveril, Renitec  vb.)

Propanalol gurubu (Dideral vb.)

Qinapril gurubu (Acucuizde, Acuitel vb.),

Verapamil gurubu (İzoptin vb.) anne sütüne geçişi oldukça düşük olduğu için rahatlıkla kullanabileceğiniz hiper tansiyon ilaçlarıdır.

Kalp ritim bozukluğunda kullanılan amiadaron (Cordarone vb.), Atenolol (Nortan,Tenoretic, Tensinor vb.), Nadolol (Corgard vb.) emzirme döneminde kullanılmaması gereken ilaçlardır. Eğer kullanma zorunluluğunuz varsa emzirmeyi sonlandırmalısınız.

EPİLEPSİ İLAÇLARI: En çok kullanılan Sodium valproate (Depakin, Convulex gibi…)

Fenitoin (Epanutin ,Hidantin gibi…)

Karbamezepin (Tegretol,Karazepin,Karbalex gibi…)  ilaçlar rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Fenobarbital içeren (Luminal ,lüminaletten gibi…) ilaçlar anne sütüne yüksek oranda geçtiği için kullanmayınız.

KESİNLİKLE VERİLMEMESİ GEREKEN İLAÇLAR:

  • Sitotoksik ilaçlar (kanser ilaçları)
  • Bağışıklık sistem baskılayıcıları
  • Altın tuzları
  • Amfetamin gibi uyarıcılar
  • Radyoaktif iyot
  • Alkol
  • Migren tedavisinde kullanılan ergotamin içeren ilaçlar (Bellergat, Cafergot, Avmigran vb.)
  • Akne tedavisinde kullanılan İsotretionin gurubu (İsotrexin, Roaccutane vb.) ilaçları emzirme döneminde kesinlikle kullanmayınız.

Kullanma zorunluluğunuz varsa emzirmeyi  mutlaka sonlandırmalısınız.

Dr.Yılmaz Bay

Çocuk Sağlığı Ve Hastalığı Uzmanı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası