rüzgar türbini kanat üretimi izmir / İki parçalı türbin kanatlarıyla rüzgar santrallerinde üretim artıyor

Rüzgar Türbini Kanat Üretimi Izmir

rüzgar türbini kanat üretimi izmir

Rüzgar Türbini Kanat Üreticisi İZMİR'DE büyüyor!

Enerji Ekonomisi - ’de İzmir Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen GE Yenilenebilir enerji bünyesindeki LM WIND POWER, yılı sonuna kadar 30 milyon dolarlık ek yatırımını tamamlamaya hazırlanıfunduszeue.info Yenilenebilir Enerji bünyesine katılan, rüzgar türbini kanat tasarımı ve üretimi sektörünün öncü kuruluşlarından olan LM Wind Power, daha temiz bir dünya için faaliyetlerine hızla devam ediyor. LM Wind Power, İzmir Bergama'daki tesisini genişletmek için yılının sonuna kadar 30 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı ve mevcut çalışanına ek olarak kişi daha istihdam edecek. Tesisin genişletilmesi için inşaat çalışmalarına ise geçtiğimiz Nisan ayının sonunda başlandı.Temmuz Temmuz ’de açılan Bergama tesisi, LM Wind Power’ın dünya çapındaki 15’inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra faaliyete geçirdiği ilk yeni kanat üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Dünya çapında ’e yakın çalışanı bulunan firma, 30 yılı aşkın tecrübesiyle, kanat üretimi kadar kanat tasarımına da büyük önem veriyor. Bugün dünyadaki her beş rüzgar türbinin biri LM Wind Power markasını taşıyor.İzmir Kalkınma Ajansı olarak LM Wind Power’ın yanındayızİzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının Bergama tesisine yaptığı ziyarette, fabrika yöneticileri ile görüşülerek yapılacak ek yatırım ve yaratılacak istihdam hakkında bilgiler alındı.İZKAFabrika Direktörü Ozan Mamay, “Şehrin sosyal ve ekonomik gelişiminin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve bu yıl bu çevrede daha fazla iş fırsatı yaratmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ise, Ajans bünyesinde yer alan Yatırım Destek Ofisi’nin yılında ‘yenilenebilir enerji’ sektörünü öncelikli sektör olarak konumlandırdığını belirterek, “İzmir, Türkiye’deki rüzgar enerjisinin başkenti konumuyla bu alandaki üretimin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına gerçekleştiriyor. İzmir’e kurulan yüzlerce rüzgar türbininin toplam kurulu gücü bin megavatı geçerken, rüzgar enerjisi sektöründe kente yapılan toplam yatırım 2 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bunun yanında İzmir rüzgar enerjisi ekipman üretiminde de Avrupa ölçeğinde bilinen ve tanınan bir şehir haline geldi. Bu başarının bir parçası olan LM Wind Power firmasının İzmir’de genişleme kararı alması bizim için oldukça memnuniyet verici. Yapılan ek yatırım, hem bölge ekonomisinin gelişimi hem de yaratacağı işgücü açısından çok değerli. Bu yatırımlar kapsamında firmanın çalışmalarını hızlandırmak için ihtiyaç duyacakları her türlü izin ve ruhsat işleminde biz de yanlarındayız” dedi.

Amerikalı TPI, T&#;rkiye'de milyon dolar yatırımla r&#;zgar kanat fabrikası kurmak istiyor

Amerikan türbin kanat üreticisi TPI Composites'in Türkiye Operasyonları Direktörü Ole Aşıcı Johansen, "TPI Composites, deniz üstü rüzgar enerjisi türbininde kullanılan kanat üretimi fabrikası yatırımı için hazır. Bu fabrika için en az milyon dolar yatırıma ihtiyaç var ve biz bu yatırımı yapmaya hazırız." dedi.

Johansen, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından düzenlenen rüzgar sanayisi üretim tesisleri tanıtım gezisinde AA muhabirine iklim değişikliği ile mücadele ve Rusya - Ukrayna savaşı sonrasında artan enerji fiyatları ile yeniden şekillenen dünyadaki temiz enerji dönüşümü faaliyetlerinde rüzgar enerjisi için büyük bir kapasite artışı beklendiğini, bu nedenle de büyük miktarlarda ekipmana ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Son dönemde küresel rüzgar enerjisi piyasasının diğer yenilenebilir enerji kaynakları gibi popülaritesinin arttığını, bu alanda iş yapan firmalarda kalite, büyüklük gibi unsurların rüzgar enerjisi üretiminde verimliliği artırdığını vurgulayan Johansen, "Bir çok ülke enerji projeleri planlamalarında belli bir aşamaya geldi ve ekipman tedariki için arayışlarını sürdürüyor. 'de Türkiye'de kurulan fabrikamızda Türkiye'nin ilk rüzgar kanadını ürettik. 'de ise Hindistan fabrikamız Türkiye ekibinin liderliğiyle kuruldu. Türkiye'nin global operasyonlar içindeki payı yüzde 30'a ulaştı. Türkiye'de üretilen kanatlar ise 5 farklı kıtada 28 farklı ülkeye ihraç edildi." diye konuştu.

Johansen, karasal rüzgar santrallerinde kullanılan kanat büyüklüklerinden farklı olarak deniz üstü rüzgar santrallerindeki kanat büyüklüklerinin metreyi aştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de yatırımını planladığımız fabrikada üretilecek kanat uzunlukları da metreyi aşkın büyüklükte olacak. Bu yüzden fabrikanın yerini seçme konusunda bir takım zorluklarla karar verme aşamasındayız. Buna karar vermek gerçekten zor. İyi bir limana da ihtiyaç bulunuyor. Ama karar verme konusunda Türk yetkililerden de olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bugün gerçekleştirilen ziyaret bu anlamda çok önemli. Bizim neler ürettiğimiz konusunda kendilerine bilgi vermekten dolayı memnunuz. Üretimlerimizde Türk malı ürünlerini kullanmayı önceliyoruz. Bu da ülke içindeki rüzgar enerjisi pazarına katkı anlamına geliyor. Tüm bu gelişmeler ışığında, TPI Composites, deniz üstü rüzgar enerjisi türbininde kullanılan kanat üretimi fabrikası yatırımı için hazır. Bu fabrika için en az milyon dolar yatırıma ihtiyaç var ve biz bu yatırımı yapmaya hazırız."

"Fabrika yatırımı yıl içinde ete kemiğe bürünecek"

TPI Composites Tedarikçi Zinciri Direktörü Burak Mücahitoğlu da dünyada deniz üstü rüzgar enerjisi pazarının karasal rüzgar enerjisi pazarına göre daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konum, denizle taşımacılıktaki avantajları sayesinde kanat üretim tesisinin Türkiye'de yapılmasının rüzgar enerjisi sektörüne avantaj sağlayacağını dile getiren Mücahitoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle bir tesisin limana yakın yerde yapılması gerekiyor. Bu anlamda İzmir en uygun lokasyon olarak öne çıkıyor. metre civarında kanat üretimi bu bölgede gerçekleştirilebilir. Dış pazara ihraç edilebilir. Henüz iç pazar için offshore olma ihtimali belki düşük ancak ilerde olabilir ama dünya pazarı için bu kanatların Türkiye'de üretilmesi avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yüzde 70'i ihracat yaptığımız bu sektörde Avrupa pazarında ürünlerin yer bulması çok daha olası. Know-how, teknoloji ve ekip anlamında biz bunu yapma imkanına sahibiz."

Mücahitoğlu, böyle bir tesisin Türkiye'ye kazandırılmasına yönelik atılması gereken bir kaç adım olduğunu anlattı.

Deniz üstü rüzgar enerjisine yönelik fabrikanın kurulmasına yönelik kolaylıkların sağlanması ve yönetmeliklerin hazırlanmasının bu sektörün gelişimi için önemli olduğuna işaret eden Mücahitoğlu, şunları kaydetti:

"Bir liman yanında bu tesisi kurduğumuzda çok yüksek bir ihracat potansiyeli olacak. Türkiye'de know-how olan bu sektörde, zaman alsa da bu yatırımın yapılması önemli. Stratejimiz içinde bu yatırımın Türkiye'de olması gerekliliği tartışılıyor. TPI aslında dünyanın istediği köşesinde bu yatırımı gerçekleştirecek kapasitede bir şirket. Bu yatırımın dört beş yıl içinde ete kemiğe bürüneceğini düşünüyorum. Türkiye'nin ön plana çıkabilmesi için arsa, liman ve yönetmelik konusunda girişim göstermesi gerekiyor. Üretim kapasitesi olarak gigavatlık hacim üretebilir. Çok iyi bir kapasite. Yatırım bedeli yanında burada yarattığı değer önemli. Türkiye böyle bir fabrika ile offshore sektörüne de girmiş olacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

İzmir’deki yeni ofisinin açılışını yapan KATWIND, yeni kanat platformunu sunmaya hazırlanıyor

Rüzgar enerjisi santrali projelerinin her alanında faaliyet gösteren KATWIND Enerji, İzmir Bornova’da yer alan ikinci ofisinin açılışını yaptı. İstanbul’da yer alan Levent Merkez Ofisi’ni, İzmir’deki yeni ofisle güçlendirerek büyümeye hız kesmeden devam eden KATWIND, yılında bünyesine kattığı Kanat Erişim Platformu’nun da ikincisini duyurmaya hazırlanıyor.

15 yılı aşkın tecrübesi olan ekibiyle uluslararası standartlarda mühendislik çözümleri üretme ilkesiyle yılında kurulan KATWIND Enerji, rüzgar enerjisi santrali projelerinin her alanında etkin bir şekilde faaliyet gösteriyor. KATWIND Enerji Türkiye, İKA Enerji Mühendislik, Katwind Enerji Ukrayna ve SEKAWIND Enerji firmalarıyla farklı disiplinler ve coğrafyalarda 10 yılı aşkın bir süredir rüzgar sektörünün çözüm ortağı olan firma, sürekli büyüyen ve günümüzde 30 kişiye ulaşan ofis ve saha ekibiyle rüzgar enerjisi sektörüne hizmet veriyor. yılları arasında 2 iple erişim ekibiyle başladığı servis hizmetlerine, ekip sayısını 12’ye yükselterek devam eden KATWIND, düzenli eğitimler vererek gelişimlerine katkıda bulunduğu bu ekipleriyle, müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde ve en kısa zamanda cevap verip, başarılı ve kaliteli hizmet vermek için tüm gerekliliklere sahip olduğunu gösteriyor. Firmanın bünyesindeki 24 kanat teknisyeninin tamamı, IRATA ve GWO sertifikalarına sahip iple erişim yöntemi ile türbinlerde bakım/tamir çalışmaları yapabiliyor.

yılında İstanbul Levent Merkez Ofisi’nde başlattığı faaliyetlerini, açılışını yaptığı İzmir Bornova’daki ofisiyle güçlendiren ve hız kesmeden büyümeye devam eden KATWIND Enerji, yeni ofisin açılışı genel yıllık değerlendirme toplantısı yaparak ve eğitim pratiklerine yer vererek gerçekleştirdi. m2 kapalı alana sahip depo ve eğitim alanları ile toplantı salonlarından oluşan ofis, tüm ekibin eğitimlerini ve genel toplantılarını yapabileceği bir alana sahip. Firma, ilerleyen dönemlerde İzmir’deki yeni ofisi; iple erişim, GWO, kanat tamiri vb. eğitimlerin de verilebileceği bir merkez haline dönüştürmeyi planlıyor.

Türkiye’de hizmet verdiği yenilenebilir enerji sektöründeki firmalara her geçen gün yenilerini ekleyerek müşteri portföyünü genişleten Katwind Enerji, ekiplerini yurt içi ve yurt dışında birçok eğitime dahil ederek, iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere tüm alanlarda kalite anlayışını sürekli olarak yüksek tutmayı amaçlıyor. Bu kapsamda yılının Haziran ayında kanat tamir eğitimi için yurt dışına giden KATWIND ekiplerinin bir kısmı, başarılı bir şekilde sertifikalarıyla birlikte geri döndü. Firma, şirket içerisinde verdiği sürekli eğitimlerle de çalışanlarının bilgi ve yetilerinin yükselmesi için rutin bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Yeni platform ‘WPS Aer ’e sayılı günler

yılında bünyesine kattığı ve aktif bir şekilde kullandığı Kanat Erişim Platformu’na (Rotor Blade Access Platform) bu yıl ikincisini ekleme çalışmalarını daha önce duyuran KATWIND Enerji, üretimini tamamladığı yeni platformu ‘WPS Aer ’i sayılı günler sonra hizmete sunacak. Platform; hızlı otomatik kurulumu, çok eksenli hareketleri, Kule hub kısmına kadar olan erişimi ile Türkiye’deki en uzun kule ve kanat boylarındaki türbinlere hizmet verecek kapasitede. Firma, kanat erişim platformu ile kanat bakım ve onarım hizmetlerinde hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de daha verimli ve kaliteli işler ortaya çıkarıyor. Kanat teknisyenlerinin kanat üzerindeki hareket kabiliyetini artıran platform sayesinde KATWIND, servis hizmetlerinde iş ve işçi güvenliğini maksimum seviyede tutup, müşterilerine kesintisiz ve profesyonel yöntemler sunmaya devam ediyor. Yeni teknolojilerden de uzak kalmayan marka, drone ile türbin kanat incelemelerine de devam ediyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası