lys matematikten 20 net yapmak / YGS Sonuçlarını Nasıl Yorumlamalı? – inekle blog

Lys Matematikten 20 Net Yapmak

lys matematikten 20 net yapmak

Öğrenciler için en önemli aşama sınavlarından biri olan YKS’de hem EA öğrencileri hem de SAY öğrencileri için Matematik çok önemli bir aşama alanıdır. Birçok öğrenci için ise bu hedef 30’un üstüdür. Bu konumuzda sizlere YKS Matematiğinde nasıl 30 nete ulaşabileceğiniz hakkında bazı taktikler vereceğiz;

‘’30 Neti herkes yapabilir…’’

Genellikle TYT maratonundan çıkan birçok öğrenci, TYT’ye göre daha ağır konu ve işlemlere sahip YKS Matematiği ile karşılaşınca büyük bir afallama yaşayabilmektedir. Bunun sonucunda ise birçok kişi daha düşük netler yaparak moral kaybı yaşamaktadır. YKS matematiği öğrenciler için daha çok temel gerektiren ve yapısı itibariyle TYT matematiğinde bir tık yüksek konulara sahiptir. Fakat soru sayısının fazla olması ve içerdiği  TYT konuları dahil olmak üzere doğru çalışan her öğrenci, bu bölümde 30 nete ulaşabilir.

‘’TYT konularından en az 10 soru cepte!!!’

TYT sınavında yer alan Basit İşlemler, Rasyonel Sayılar, Kümeler, Problemler, OBEB-OKEK, Sayı Basamakları, Fonksiyonlar ve Mutlak Değer konularından her sene ortalama 15’den fazla soru gelmektedir. Bunlara çoğu zaman permütasyon, kombinasyon ve olasılık gibi zorlayıcı konularda eklenebilmektedir. Bu alanda aklınıza yatabilecek konuları tespit edip bolca soru çözmelisiniz. Bu hem TYT için hem de YKS için size çokça katkı sağlayacaktır.  Unutmayın bu sorular genellikle herkesin yapabileceği sorulardır ve bu kısımdan soru kaçırmamanız gerekir. Bunun içinde bu konularda bolca soru çözmeli, konu tekrarları yapmalısınız.

‘’YKS’de basit konuları hedefleyin…’’

YKS’de başarılı olmak için her konuyu bilmek yada her soruyu çözebilmek zorunda değilsiniz. İlk olarak hedefinize kitlenin ve yapabileceğiniz konuları birer birer avlayın. Sizlere tavsiyem YKS konularında başlangıcı polinomlar, dereceli denklemler, eşitsizlikler ve logaritma ile yapın.  Bu konular YKS alanında anlaşılması en basit ve çözülebilecek soruların olduğu konulardır.

‘’Kendinizi test edin…’’

Üst kısımda bahsettiğimiz konularda kendinizi iyice test edin. YGS konuları ve bahsettiğimiz diğer 4 YKS konusunda iyi bir seviyeye geldiğiniz takdir de YKS matematik denemeleri ile kendinizi sınamaya başlayın. Bu denemelerde sadece bu konuların soruları ile değil, tüm sorular ile kendinizi test edin. Her soruya bir tahminde bulunun, yapamadıklarınızı boş bırakarak gerçek sonucunuzu görün. Çalıştığınız konulardaki başarınızın istatistiklerini tutun.

‘’Konuları birer birer avlamaya devam…’’

TYT ve dediğimiz 4 konu size ortalama 20 soru katacaktır. Bunlara ek olarak diziler, seriler, parabol ve karmaşık sayılar derslerini katın. Bu 8 konu arasında sizleri en çok karmaşık sayılar ve parabol dersleri biraz sıkabilir. Ancak ön yargılı olmayın ve bu derslerin biraz üstünde durun. Bu derslerle birlikte ortalama 30 nete ulaşmanız mümkündür.

‘’Yedek konular olmadan olmaz…’’

Belirttiğimiz konulara çalıştığınız takdirde büyük ihtimalle 30 soruluk bir kısım cebinizde olacaktır. Ancak sadece bu ihtimallere bağlı kalmak yetmeyecektir. YKS sınavının nerdeyse 1/3’lük kısmını Limit, Türev ve İntegral konuları oluşturmaktadır. Bu konular ise ciddi manada çalışma ve temel gerektiren konulardır. Bu yüzden de uzun süreli bir çalışma planı gerektirir. Eğer ki yeterli vaktiniz yok ise bu konularda pratikleşmeyi es geçerek üstteki plana odaklanmalısınız. Fakat bu 3 konu için bilgi sahibi olmanız şart. Limit konusunda belirsizlikleri ve çözüm mantıklarını öğrenmeli, Türev ve İntegral alma kurallarını öğrenerek, basit işlemleri yapmayı bilmelisiniz. Olası basit sorular çıktığında bunları yapabilmelisiniz.

‘’Bolca deneme çözmek şart…’’

Hedeflediğiniz konuları kısa bir süre içerisinde bitirmeye ve bu konularda pratikliği kazanmaya çalışın. Bunları ise farklı yayınlardan denemeler ile test ederek yorumlama kabiliyeti kazanın. Denemelerde çözemediğiniz her türlü soruyu çözmek için kaynaklarınızdan araştırmalar yapın. Çalışmadığınız konularda dahil olmak üzere her çözemediğiniz soru için kendinizce vakit ayırın ve çözüme ulaşmaya odaklanın. Öğrenilen her bilgi, konuyu anlamak için koca bir adım olacaktır.

YKS sınavının funduszeue.infou olan Alan Yeterlilik Testi için konuları paylaşıyoruz. Sınava çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğumuzu öğrenmekte fayda var. Bu yazımızda öncelikle AYT Matematik Konuları listesini sizinle paylaşıyoruz. Daha sonra ise AYT Matematik Soru Dağılımı bölümünden hangi konudan hangi sene kaç soru sorulmuş görebilirsiniz. AYT Matematik testi 40 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak soru Matematik, soru ise Geometri sorusu sormaktadır. AYT Geometri Konularına sitemizden bakabilirsiniz. 

Alttaki tablodan güncel ÖSYM, YÖK ve MEB tarafından yayınlanan bilgilere göre hazırlanmış AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımını öğrenebilirsiniz.

AYT Matematik Konuları

KONULAR
Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Bölme ve Bölünebilme
EBOB &#; EKOK
Rasyonel Sayılar
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Oran Orantı
Denklem Çözme
Problemler
Kümeler
Mantık
Fonskiyonlar
Polinomlar
funduszeue.infoden Denklemler
Permütasyon ve Kombinasyon
Olasılık
Veri – İstatistik
Karmaşık Sayılar
funduszeue.infoden Eşitsizlikler
Parabol
Trigonometri
Logaritma
Diziler

NOT: YKS &#;te sınıf 2. dönem konuları kalktığı için Limit, Türev ve İntegral konularından soru çıkmayacaktır.

Güncel AYT matematik konuları üstte ki şekildedir. Alttaki tablodan hangi yıl hangi konudan ne kadar soru çıkmış görebilirsiniz. Ayrıca bu tabloya göre de çalışmalarınızı şekillendirebilir ve AYT sınavında daha iyi bir başarı elde edebilirsiniz. Tabloda toplam soru sayısı eksik olabilir, çünkü müfredattan kaldırılan konuların önceki senelerde kaç soru çıktığı listede bulunmamaktadır. 

AYT Matematik Soru Dağılımı

SORU DAĞILIMI
Temel Kavramlar232213363&#;
Sayı Basamakları&#;&#;31&#;&#;&#;1
Bölme ve Bölünebilme&#;&#;&#;111&#;&#;1
EBOB &#; EKOK11&#;11111
Rasyonel Sayılar&#;&#;&#;111&#;&#;
Basit Eşitsizlikler&#;1112111
Mutlak Değer&#;&#;1111&#;&#;
Üslü Sayılar&#;111212&#;
Köklü Sayılar&#;&#;&#;21112
Çarpanlara Ayırma1&#;&#;11122
Oran Orantı&#;&#;&#;&#;11&#;&#;
Kümeler112122211
Mantık11&#;1411&#;13
Fonksiyonlar2222222&#;32
Polinomlar1122131222
funduszeue.infoden Denklemler ve Eşitsizlikler21111&#;11&#;
Parabol&#;1111&#;1&#;11
Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık &#; Binom3232223222
Trigonometri4543324234
Karmaşık Sayılar&#;&#;21123333
Logaritma2133231232
Diziler1121122222
Limit22&#;2222114
Türev43&#;4455766
İntegral44&#;4456774
SORU SAYISI31313032295050505050

AYT Matematik soru dağılımı da bu şekildedir. Her sene soru çıkan konulara çalışırken mutlaka daha fazla önem vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca diğer dersler için AYT konuları listesine göz atmayı unutmayınız.

AYT Matematik Konuları ve soru dağılımı hakkında aklınıza takılan sorular varsa yorum kısmından ÜniRehberi ekibine sorabilirsiniz. Sitemizde pek çok yararlı makale bulunmaktadır. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız sitemizde takılmanızı tavsiye ederiz.

18 Temmuz ÖSYS Tercih Kılavuzu Ocak ÖSYS Tercih Kılavuzu

YGS, LYS ve Üniversiteye Giriş Sistemi

  • YGS-1 ve YGS-2
    Sayısal ağırlıklı ( Fen- Matematik) puan türleridir.
  • YGS-3 ve YGS-4
    Sözel ağırlıklı ( Türkçe – Sosyal ) puan türleridir.
  • YGS-5 ve YGS-6
    Eşit ağırlıklı (Türkçe – Matematik ) puan türleridir.

YGS’den ham puan olarak puanı geçen adayların puanların OBP eklenerek adayın Yerleştirme YGS (Y-YGS) puanı ortaya çıkar. Aday bu puanla 2 yıllık meslek yüksek okulu bölümlerini tercih edebilir. YGS’den ham puan olarak puan barajını geçen adayların puanına OBP eklenerek Y-YGS puan elde edilir aday bu puanla 4 yıllık eğitim veren yüksekokulları tercih edebilir.

Not: YGS’de tüm puan türlerinde; puan barajını geçmek için her testten 4 net yani yaklaşık olarak 16 net yapmak gerekir. puan barajını geçmek içinse her testten 8 net yani yaklaşık 32 net yapmak gerekir. 1,, adayın girdiği YGS sınavında yaklaşık , kişi puan barajını, , kişi puan barajını geçememiştir.

YGS’den her hangi bir puan türünden puan barajını (ham puan olarak) geçen adaylar istedikleri kadar LYS’ye girme hakkı kazanır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası