tc kimlik kartına sürücü belgesi ekleme / İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü

Tc Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme

tc kimlik kartına sürücü belgesi ekleme

Kart Karmaşasına Son: Kimlik ile Ehliyet Birleştirme Nasıl Yapılır?

İçişleri Bakanlığı tarafından yılında yapılan bir düzenleme birlikte hayatımıza çipli yeni kimlikler girdi. 1 Ocak tarihine kadar herkesin alması gereken yeni kimlikler, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına pek çok farklı özellik sunuyor. Bunlardan bir tanesi de ehliyetle birleştirme. Kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi yapan vatandaşlar artık iki farklı kart taşımak yerine bu iki belgeye ait bilgileri tek bir kartta yani yeni kimlikle taşıyabiliyorlar.

Peki kimlik ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Öncelikle belirtelim, bu birleştirme işlemi için gerekli ilk şart ehliyetinizin de kimliğinizin de yeni düzenlemelere uygun olması. Yani eski tip ehliyet ile yeni tip kimlik birleştirilemiyor. Eğer eski tip ehliyetlerden bir tanesini kullanıyorsanız birleştirme işlemi sırasında farklı belgeler vermeniz gerekiyor. Ehliyet kimlik birleştirme nasıl yapılır gelin yakından bakalım ve dikkat etmeniz gereken noktaları görelim.

kimlik ehliyet birleştirme

Yeni ehliyete ve yeni kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.
  • Adım #2: TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneğine tıklayın.
  • Adım #3: Çıkan ekranı onaylayın.
  • Adım #4: Kişisel bilgilerinizi girin.
  • Adım #5: İl ve ilçe seçin.
  • Adım #6: Adına randevu alınan kişiyi seçin.
  • Adım #7: Randevu saatini seçin.

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesine sahipseniz kimlik ile ehliyet birleştirme işleminin ilk adımı olarak yukarıdaki yöntemi izleyebilirsiniz. Randevu aldıktan sonra yapmanız gereken yeni ehliyetinizi ve yeni kimliğinizi yanınıza alarak randevu saatinde seçtiğiniz nüfus müdürlüğünde olmaktır.

Kimlik ile ehliyet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesine sahipseniz kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yok. Yeni kimliğinizi ve yeni ehliyetinizi yetkiliye verdikten sonra birleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Birleştirme işlemi gerçekleştirilmiş kimlik birkaç gün içinde adresinize gönderilmiş olacak.

Kimlik ile ehliyet birleştirme ücreti ne kadar?

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesine sahipseniz kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Çünkü ehliyet ve kimlik değişiminde ödenen ücret değerli kağıt bedelidir. Bu işlemde ise herhangi bir yeni kağıt almadığınız için işlem için de ücret alınmaz.

kimlik ehliyet birleştirme

Eski ehliyete ve yeni kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.
  • Adım #2: Sürücü Belgesi seçeneğine tıklayın.
  • Adım #3: Çıkan ekranı onaylayın.
  • Adım #4: Kişisel bilgilerinizi girin.
  • Adım #5: İl ve ilçe seçin.
  • Adım #6: Adına randevu alınan kişiyi seçin.
  • Adım #7: Randevu saatini seçin.
  • Adım #8: Yeni ehliyetinizi aldıktan sonra kimlik ile birleştirme işlemi için başvurabilirsiniz.

Eğer eski ehliyete ve yeni kimliğine sahipseniz kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için öncelikle yeni ehliyet sahibi olmanız gerekiyor. Çoğu durumda yeni ehliyet alma başvurusu sırasında birleştirme işlemi için de başvuru yapabilirsiniz ancak bazı durumlarda birleştirme işlemi için ek bir randevu almanız istenebilir.

Yeni kimlik ile eski ehliyet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

  • TC kimlik kartınız
  • Sağlık raporu
  • Ücretin ödendiğini gösterir belge
  • Son 6 ayda çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf

Eski ehliyet ile yeni kimlik birleştirilemediği için öncelikle yeni ehliyet almanız gerekiyor. Birleştirme işlemi için yine herhangi bir belge gerekmiyor ancak yeni ehliyet almak için sizden yukarıdaki belgeler istenecektir.

Yeni kimlik ile eski ehliyet birleştirme ücreti ne kadar?

Eski ehliyet ile yeni kimlik birleştirilemediği için öncelikle yeni ehliyet almanız gerekiyor. Birleştirme işlemi için yine herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu ücreti vergi dairelerinden, online olarak ya da bankalara giderek ödeyebilirsiniz. 

kimlik ehliyet birleştirme

Eski ehliyete ve eski kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.
  • Adım #2: TC Kimlik Kartı seçeneğine tıklayın.
  • Adım #3: Çıkan ekranı onaylayın.
  • Adım #4: Kişisel bilgilerinizi girin.
  • Adım #5: İl ve ilçe seçin.
  • Adım #6: Adına randevu alınan kişiyi seçin.
  • Adım #7: Randevu saatini seçin.
  • Adım #8: Yeni kimliğinizi aldıktan sonra yeni ehliyete ve ardından birleştirme işlemine başvurun.
  • Adım #9: İşlem tamam.

Eğer hem ehliyetiniz hem de kimliğiniz eskiyse ilk yapmanız gereken yeni kimlik başvurusunda bulunmaktır. 37 TL harç bedelini ödediğinizi gösteren belge ve son 6 ayda çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ile randevu saatinde nüfus müdürlüğüne giderek yeni kimliğinize kavuşabilirsiniz. Daha sonra yeni ehliyete ve birleştirme işlemine başvurarak kimlik ile ehliyet birleştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kimlik ile ehliyet birleştirme hakkında dikkat etmeniz gerekenler:

  • Kimlik ile ehliyet birleştirme için ilk şart hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni olmasıdır. 
  • İkisinden biri eskiyle birleştirme işlemi gerçekleştirilemez. 
  • Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge istenmez. 
  • İki kartınızdan biri eskiyse yenileme bedeli ödemeniz gerekir. 
  • Yeni ehliyet için gerekli sağlık belgesi aile sağlığı merkezlerinden alınabilir.
  • Yenileme işleminde vereceğiniz biyometrik fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olması son derece önemli.
  • Sistemde görünüyor olsa bile harç bedelini ödediğinize dair bir belge mutlaka yanınızda bulunsun.
  • Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyetiniz ya da kimliğiniz yanınızda bulunsun.

Kimlik ile ehliyeti birleştirdikten sonra ehliyet taşımak zorunlu mu?

Eğer kimlik ile ehliyetinizi birleştirdiyseniz artık yanınızda ehliyet taşımak zorunda değilsiniz. Çünkü ehliyet üzerinde kayıtlı olan bilgiler artık yeni kimlik kartınızda da kayıtlı olacak. Ancak yine de ehliyetinizi koyun arabada bulunsun, ne olur ne olmaz.

Tüm bilgilerinizi tek bir kart ile taşımanızı sağlayan kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak bu işlem hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Tüm ücretlerin yeni yılda zamlanacağını düşünürsek yenileme işlemlerini bir an önce gerçekleştirmenizde yarar var. 

Emoji İle Tepki Ver

14

Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır, ücreti ne kadar? İşte randevu sayfası

yılında yeni ehliyet kartına ve yılında yeni çipli kimlik kartına geçilmesinin ardından yılında kimlik ve ehliyeti birleştirme işlemi de hayata geçirildi. İlçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunan vatandaşlar ehliyetlerini, kimlik kartına tanımlayarak yanlarında tek kart taşıma kolaylığına erişebiliyor. Birleştirme işlemini yapan sürücüler, ehliyet istenen durumlarda kimliklerini ibraz edebiliyor.

Eski tip ehliyetlerin 31 Aralık 'den sonra geçerli olmayacağını hatırlatalım.

KİMLİK EHLİYET BİRLEŞTİRME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyet ve kimlik kartını birleştirmek için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan funduszeue.info internet adresinden veya ALO çağrı merkezinden alınabiliyor.

İnternetten randevu alan vatandaşlar, randevu sayfasında 'SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU AL' bağlantısını tıklayarak ardından kişisel bilgilerini girmeli. İl ve ilçe seçimi yaptıktan sonra size uygun bir saati seçebilirsiniz.

funduszeue.info

funduszeue.info

KİMLİK EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ ÜCRETLİ Mİ?

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için vatandaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor.

Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için toplam 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sağlık raporu gibi bazı belgeler istenebilir. Bu belgeler için de ücret ödemeniz gerekebilir.

funduszeue.info

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GİTMEK GEREKİYOR MU?

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır, merak konusu oldu. İki kartı birleştirme işlemleri için, randevu aldıktan sonra nüfus müdürlüğüne bizzat gitmeniz gerekiyor. Ehliyeti yeni kimliğe ekleme işlemi uzaktan otomatik yapılmıyor. Vatandaşların şahsen başvuru yapması gerekiyor.

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla vatandaşlar iki kimlik kartı yerine tek kimlik kartı taşıyarak hem ehliyet hem de kimlik olarak kullanabiliyor.

YENİ KİMLİK İLE ESKİ EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Kimlik ve ehliyeti birleştirme işlemi için, her iki kartın da yeni tip olması gerekiyor. Sadece yeni kimliği olan vatandaşlar, öncelikle ehliyetini yenilemesi gerekiyor.

Hem yeni kimliği, hem de yeni ehliyeti olmayan vatandaşlar, her ikisini de yeniledikten sonra birleştirme işlemini gerçekleştirebilir.

funduszeue.info
Yeni ehliyet

BİRLEŞTİRME İŞLEMİNDE GEREKLİ BELGELER NELER?

Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan vatandaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan vatandaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.

HES KODU GEREKİYOR MU?

yılından itibaren randevu alma işleminde HES kodu gerekmiyor. HES kodu uygulaması, vatandaşların koronavirüs (kovid) hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını öğrenmek için hayatımızın birçok alanında zorunlu hale gelmişti. yılından itibaren vaka sayısının düşmesi ve aşılamanın yaygınlaşması dolayısıyla herhangi bir devlet dairesine giriş yapıldığı zaman HES kodu talep edilmiyor.

BİRLEŞTİRME İŞLEMİNDEN SONRA EHLİYETİ YANINDA BULUNDURMAMANIN CEZASI VAR MI?

Kimlik ve ehliyet birleştirme işleminin ardından sadece kimlik kartı taşınabilir. Bu noktadan sonra ehliyeti taşımaya gerek kalmaz. Trafik polisi çevirmelerinde kimlik ibraz etmeniz yeterli olacak, herhangi bir cezası olmayacak.

Fakat nüfus müdürlüğündeki birleştirme işlemleri sırasında ehliyeti ilgili memura göstermek gerektiğini belirtelim.

funduszeue.info
Yeni kimlik

2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ KİMLİK İLE EHLİYETİ BİRLEŞTİRDİ

İçişleri Bakanlığı, sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısının 2 milyon 21 bin olduğunu açıkladı. 21 Eylül tarihinde hayata geçirilen kimlik kartı ile ehliyeti birleştirme uygulamasına başvuru sayısında bin kişiyle İstanbul birinci sırada yer aldı. İstanbul'u bin kişiyle Ankara, 82 bin kişiyle İzmir, 79 bin 45 kişiyle Antalya ve 63 bin kişiyle Bursa takip etti.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Dünyada ilk ve tek uygulama olan 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece vatandaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Yeni tip sürücü belgesi ve yeni tip kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında yer alan işletim sisteminden, kimlik kartı başvurusunun alınması ile kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar Bakanlığımızın mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi."

İlgili Haberler

Yeni yılda 15 bin TL olacak, erken davranan yüzde 50 kâr edecekKimlik kartına e-İmza nasıl ve nerede yüklenir? İşte başvuru merkezlerie-İmza nedir, nasıl alınır? Elektronik imza başvuru ekranıKimlik yenilemede son tarih yaklaşıyor: Eski nüfus cüzdanları geçersiz olacakDijital ehliyet başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler
\n

İçişleri Bakanlığı tarafından yılında yapılan bir düzenleme birlikte hayatımıza çipli yeni kimlikler girdi. 1 Ocak tarihine kadar herkesin alması gereken yeni kimlikler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kimlik ile ehliyet birleştirme özelliği sunuyor. Kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi yapan vatandaşlar, artık iki farklı kart taşımak yerine bu iki belgeye ait bilgileri tek bir kartta yani yeni kimlikle taşıyabiliyorlar. Peki, kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi nasıl yapılır?

\n

Birleştirme işlemi için gerekli ilk şart ehliyetin ve kimliğin yeni düzenlemelere uygun olması gerekiyor. Eski tip ehliyet ile yeni tip kimlik birleştirilemiyor. Eğer eski tip ehliyetlerden bir tanesi kullanılıyorsa birleştirme işlemi sırasında farklı belgeler verilmesi gerekiyor.

\n

\n

Yeni ehliyete ve yeni kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

\n

''Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.

\n

TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneğine tıklayın.

\n

Çıkan ekranı onaylayın.

\n

Kişisel bilgilerinizi girin.

\n

İl ve ilçe seçin.

\n

Adına randevu alınan kişiyi seçin.

\n

Randevu saatini seçin.''

\n

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesi bulunuyorsa kimlik ile ehliyet birleştirme işleminin ilk adımı olarak yukarıdaki yöntemi izlenebilir. Randevu aldıktan sonra yapılması gereken yeni ehliyeti ve yeni kimliği alarak randevu saatinde seçilen nüfus müdürlüğünde olmaktır.

\n

Kimlik ile ehliyet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

\n

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesi bulunuyorsa kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir belgeye ihtiyaç yok. Yeni kimliği ve yeni ehliyeti yetkiliye verdikten sonra birleştirme işlemi gerçekleştirilecek. Birleştirme işlemi gerçekleştirilmiş kimlik birkaç gün içinde adresinize gönderilmiş olacak.

\n

Kimlik ile ehliyet birleştirme ücreti ne kadar?

\n

Eğer yeni kimlik kartına ve yeni sürücü belgesi varsa kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor. Çünkü ehliyet ve kimlik değişiminde ödenen ücret değerli kağıt bedelidir. Bu işlemde ise herhangi bir yeni kağıt alınılmadığı için işlem için de ücret alınmaz.

\n

\n

Eski ehliyete ve yeni kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

\n

''Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.

\n

Sürücü Belgesi seçeneğine tıklayın.

\n

Çıkan ekranı onaylayın.

\n

Kişisel bilgilerinizi girin.

\n

İl ve ilçe seçin.

\n

Adına randevu alınan kişiyi seçin.

\n

Randevu saatini seçin.

\n

Yeni ehliyetinizi aldıktan sonra kimlik ile birleştirme işlemi için başvurabilirsiniz.''

\n

Eğer eski ehliyet ve yeni kimlik varsa kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi için öncelikle yeni ehliyet sahibi olmak gerekiyor. Çoğu durumda yeni ehliyet alma başvurusu sırasında birleştirme işlemi için de başvuru yapılabilir ancak bazı durumlarda birleştirme işlemi için ek bir randevu alınması istenebilir.

\n

Yeni kimlik ile eski ehliyet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

\n

''TC kimlik kartınız

\n

Sağlık raporu

\n

Ücretin ödendiğini gösterir belge

\n

Son 6 ayda çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf''

\n

Eski ehliyet ile yeni kimlik birleştirilemediği için öncelikle yeni ehliyet alınması gerekiyor. Birleştirme işlemi için yine herhangi bir belge gerekmiyor ancak yeni ehliyet almak için yukarıdaki belgeler isteniyor.

\n

Yeni kimlik ile eski ehliyet birleştirme ücreti ne kadar?

\n

Eski ehliyet ile yeni kimlik birleştirilemediği için öncelikle yeni ehliyet almak gerekiyor. Birleştirme işlemi için yine herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor ancak yeni ehliyet almak için 15 TL ücret ödemek gerekiyor. Bu ücreti vergi dairelerinden, online olarak ya da bankalara giderek ödenebilir. 

\n

\n

Eski ehliyete ve eski kimliğe sahip olanlar için: Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır?

\n

Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.

\n

TC Kimlik Kartı seçeneğine tıklayın.

\n

Çıkan ekranı onaylayın.

\n

Kişisel bilgilerinizi girin.

\n

İl ve ilçe seçin.

\n

Adına randevu alınan kişiyi seçin.

\n

Randevu saatini seçin.

\n

Yeni kimliğinizi aldıktan sonra yeni ehliyete ve ardından birleştirme işlemine başvurun.

\n

İşlem tamam.

\n

Eğer hem ehliyet hem de kimlik eskiyse ilk yapmak gereken yeni kimlik başvurusunda bulunmaktır. 37 TL harç bedelinin ödendiğini gösteren belge ve son 6 ayda çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ile randevu saatinde nüfus müdürlüğüne giderek yeni kimliğe başvurulabilir. Daha sonra yeni ehliyete ve birleştirme işlemine başvurarak kimlik ile ehliyet birleştirme işlemi tamamlanabilir.

\n

Kimlik ile ehliyet birleştirme hakkında dikkat edilmesi gerekenler:

\n

''Kimlik ile ehliyet birleştirme için ilk şart hem kimliğinizin hem de ehliyetinizin yeni olmasıdır. 

\n

İkisinden biri eskiyle birleştirme işlemi gerçekleştirilemez. 

\n

Birleştirme için vatandaştan herhangi bir ücret ya da belge istenmez. 

\n

İki kartınızdan biri eskiyse yenileme bedeli ödemeniz gerekir. 

\n

Yeni ehliyet için gerekli sağlık belgesi aile sağlığı merkezlerinden alınabilir.

\n

Yenileme işleminde vereceğiniz biyometrik fotoğrafın son 6 ayda çekilmiş olması son derece önemli.

\n

Sistemde görünüyor olsa bile harç bedelini ödediğinize dair bir belge mutlaka yanınızda bulunsun.

\n

Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyetiniz ya da kimliğiniz yanınızda bulunsun.''

\n\n

Kimlik ile ehliyet birleştirme nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 21 Eylül tarihinde hayata geçirilen 'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulaması ile birlikte, sürücü belgesi bilgileri kimlik kartına aktarılan kişi sayısı 2 milyon 21 bin 'e yükseldi.

Dünyada ilk ve tek uygulama olan 'Hayat Kimliğinle Kolay' ile yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylece yurttaşların, trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni tip kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurduklarında ya da kimlik değiştirmek için nüfus müdürlüklerine geldiklerinde bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor.

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Ehliyet ve kimlik belgesinin birleştirilme işleminin yapılabilmesi için her iki belgenin de yenilenmiş olması gerekir.

Yeni kimlik kartı olup da eski ehliyet ile birlikte bu işlem yapılamaz.

Birleştirme işlemi şu şekilde gerçekleştirilir:

  • Ehliyet ve kimlik belgeleri eski ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
  • Birleştirme işlem için randevu alınır.
  • Randevu tarihinde ilgili nüfus müdürlüğüne şahsen gidilerek birleştirme işlemi gerçekleştirilir.

RANDEVU NASIL ALINIR?

  • Ehliyet ve kimlik birleştirme işlemi için randevu funduszeue.info adresinden alınır.
  • Bu adrese girildikten sonra T.C. kimlik kartına sürücü belgesi ekleme butonuna tıklanır.
  • Kimlik ve sürücü belgesinin tarihinden sonra alınmış olması gerekliliği hatırlatması kabul edilir.
  • Çıkan ekranda ad, soyad, TCKN, doğum tarihi, telefon ve güvenlik kodu bilgileri girilir.
  • Bir sonraki ekranda il ve ilçe seçimi yapılarak randevu alınmak istenen nüfus müdürlüğü seçilir.  Uygun bir tarih ve saat seçimi yapılarak randevu alma işlemi tamamlanır.

KİMLİK EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ ÜCRETLİ Mİ?

Yeni tip sürücü belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunarak yeni çipli kimlik kartlarına yüklenebiliyor. Bu işlem için yurttaşlardan herhangi bir ücret alınmıyor.

Fakat eski tip ehliyete sahipseniz bunun için toplam 15 TL harç ücreti ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sağlık raporu gibi bazı belgeler istenebilir. Bu belgeler için de ücret ödemeniz gerekebilir.

YENİ KİMLİK İLE ESKİ EHLİYET BİRLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

Kimlik ve ehliyeti birleştirme işlemi için, her iki kartın da yeni tip olması gerekiyor. Sadece yeni kimliği olan vatandaşlar, öncelikle ehliyetini yenilemesi gerekiyor.

Hem yeni kimliği, hem de yeni ehliyeti olmayan vatandaşlar, her ikisini de yeniledikten sonra birleştirme işlemini gerçekleştirebilir.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE GİTMEK GEREKİYOR MU?

İki kartı birleştirme işlemleri için, randevu aldıktan sonra nüfus müdürlüğüne bizzat gitmeniz gerekiyor. Ehliyeti yeni kimliğe ekleme işlemi uzaktan otomatik yapılmıyor. Yurttaşların şahsen başvuru yapması gerekiyor.

'Hayat Kimliğinle Kolay' uygulamasıyla yurttaşlar iki kimlik kartı yerine tek kimlik kartı taşıyarak hem ehliyet hem de kimlik olarak kullanabiliyor.

BİRLEŞTİRME İŞLEMİNDE GEREKLİ BELGELER NELER?

Yeni kimlik kartı ve yeni ehliyeti olan yurttaşların birleştirme işlemi için herhangi bir belge ibraz etmeleri gerekmiyor. Sadece nüfus müdürlüğüne giderken yanlarında her iki kartı da götürmeleri gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve eski ehliyeti olan yurttaşlar ise birleştirme işlemi için nüfus müdürlüğüne; 4 adet biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve 15 TL'lik harç bedelinin ödendiğini gösteren makbuz götürmeleri gerekiyor.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası