opel astra j otomatik vites geçişleri / Opel Astra Otomatik Şanzıman Arızaları ve Çözümü | Atco Otomatik Şanzıman Tamiri

Opel Astra J Otomatik Vites Geçişleri

opel astra j otomatik vites geçişleri

Opel Astra Otomatik Şanzıman Tamiri

Opel Astra otomatik şanzıman sorunu yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Türkiye’nin en büyük otomatik şanzıman merkezi ATCO olarak, otomatik vites Opel Astra araçların şanzıman tamir ve bakımını garantili olarak gerçekleştirmekteyiz. Opel Astra şanzıman sorunu zamanında doğru müdahaleler ile ortadan kaldırılmazsa, bir süre sonra sürüş keyfinizi kaçırabilir. Opel Astra otomatik şanzıman arızaları için kesin çözüm üretmekteyiz.

Opel Astra otomatik şanzıman tamiri

Opel Astra Otomatik Şanzıman tamiri hizmetimiz İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı&#;daki Atco bölge müdürlüklerinde kendi servislerimizce garantili olarak yapılmaktadır. 

Opel Astra Otomatik Şanzıman Çeşitleri

Opel Astra hatchback ve Opel Astra Sedan otomatik şanzıman araçlarda garantili olarak tamir, değişim ve satışlarını gerçekleştirdiğimiz otomatik şanzıman tipleri:

  • Opel Astra-H AF13 (Aisin ) Otomatik Şanzıman Tamiri
  • Opel Astra J Şanzıman Tamiri &#; 6T45
  • Opel Astra J T Otomatik Şanzıman Tamiri &#; 6T40
  • Opel Astra-K T 6T40 Otomatik Şanzıman Tamiri
  • Opel Astra-K 1ç6 Cdti Otomatik Şanzıman Tamiri

Opel Astra Otomatik Vites Kutusu Sorunları

Opel Astra otomatik şanzıman sorunlarının başında otomatik şanzıman vuruntu problemi gelmektedir. Genellikle vuruntuların çoğunluğunun nedeni selenoidler veya şanzıman beynidir. Vuruntulu şekilde kullanıma devam eden araçların şanzımanlarında mekanik hasarlar meydana geldiği, çoğu zaman gözlemlenmiştir. Bundan dolayı Opel Astra aracınızda vuruntu varsa, şanzımanınıza müdahale ettirmenizi tavsiye ederiz.

Eğer Opel Astra aracınızda şanzıman arıza lambası yanıyorsa, artık en yakın servise gitme zamanınız gelmiştir. Kritik durumlarda otomatik P arıza kodu atar, şanzıman arıza lambası yakar ve çoğu durumda şanzıman korumaya geçer. Otomatik şanzımanın korumaya geçmesi durumunda araçta geri vites ve seafoodplus.info devrede kalır ve selenoidlere giden elektrik kesilir.

Opel Astra J Otomatik Şanzıman Sorunu

Astra J otomatik şanzımanların ilk üretimi olan Gen-1 tipi 6T30, 6T40 ve 6T45&#;lerin en büyük sorunları şanzımanın aşırı ısınması ve selenoidlerin bozulmasıdır. Bunu selenoidlerin ve valf gövdesinin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol eden &#;basınç anahtarlarının&#; (pressure switch) arızalanması takip eder. 

Mekanik arıza olarak kalkış tası adı da verilen şanzımanın dip tasının kırılması sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bu durumda araç geri vitese geçmeyebilir veya motor ısınınca vitesi R ye alındığında bazen saniye bekleyip geç vites alır, gaz yemez ve takır takır ses gelir. Firmamızda bu tip şanzıman arızaları garantili olarak çözüme kavuşturulmaktadır. 

Arıza lambasını söndürmek çözüm değildir!

Arıza lambasının cihazla söndürülmesi birçok durumda arızayı gidermeyecektir. Örnek vermek gerekirse otomatik şanzımanda vuruntu varsa cihazla arıza lambasını söndürmek, arıza sebebini çözmeyeceği için, yakın bir zamanda tekrar vuruntu ve şanzıman arıza lambası yanması ile karşılaşmanız muhtemeldir.

Astra-J Astra-K Selenoid Valf ve Şanzıman Beyni Testi 

Otomatik vites vuruntusu ve vites geçişlerinde kaçırma sıklıkla karşılaşılan Astra şanzıman arızalarıdır. Birçoğunun temel nedeni selenoid valf arızaları veya kanalları aşınmış şanzıman beynidir. Arıza tespit cihazları otomatik şanzıman selenoid valf ve şanzıman beyni arızalarını elektriksel düzeyde tespit edebilir. Bununla birlikte fonksiyonel açıdan şanzıman beyninin ve selenoidlerin testi arıza tespit cihazları ile gerçekleştirilemez. 

Atco Mühendislik, selenoid testi ve 3 adet şanzıman beyni testi cihazları ile Türkiye&#;nin en kapsamlı selenoid ve şanzıman beyni test merkezidir. Bu sayede müşterilerimiz sadece gerekli parçaların değişimine ödeme yaparlar ve sunabildiğimiz otomatik şanzıman fiyatları, garantili onarım için oldukça uygundur.

Opel Astra Solenoid Arıza Kodları

Eğer belirtilen arıza kodlarından bir tanesini yaşıyorsanız, sizinde selenoid valflerinizde sıkışma var demektir:

  1. P &#; P PC2 Selenoidi Kapalı/Açık Sıkışmış
  2. P &#; P PC3 Selenoidi Kapalı/Açık Sıkışmış
  3. P &#; P PC4 Selenoidi Kapalı/Açık Sıkışmış
  4. P &#; P PC5 Selenoidi Kapalı/Açık Sıkışmış
  5. P &#; P SS1 selenoidi takılı kalmış
  6. P &#; P TCC selenoidi Kapalı/Açık Sıkışmış

Bunlar dışında olabilecek diğer arıza kodları, şanzıman kartı, şanzıman beyni veya şanzıman içerisinde mekanik arızayı işaret edebilir. Şanzıman kartı ve kart üzerindeki şalter arızalarının çoğunluğu elektrik arızalarıdır ve silinmez, silinsede kısa bir süre sonra tekrar arızaya düşer. Bunlar Şasiye kısa devre (Short circuit), açık/yüksek direnç, voltaj kısa arızaları olabilir. Selenoid elektrik arızaları: P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P, P

Astra-J Şanzıman Kartı Şalter Arızaları

Astra-J araçlarda Opel&#;in seafoodplus.info 6T serisi şanzımanları kullanılmış olup, bu şanzımanların kartlarının üzerinde basınç şalterleri bulunmaktadır. oldukça sık arızalanan bu şalterler, gelecek nesillerde kaldırılmıştır. Sıklıkla karşılaşılan şalter elektrik arızaları: P, P, P, P&#;d,r Eğer bu arızalar selenoid performans arızaları ile birlikte atıyorsa, bir ihtimal selenoid değişimi ile düzelebilir. Düzelmediği durumlarda yeni kart tedariği yapılmalıdır.

Ayrıca şalter elektrik arızası atmadan aşağıdaki şu arızaları da atabilir: P, P, P, P, P, P, P, P &#; Bu arıza kodları takılı kalmış switchler, takılı kalmış selenoidler, bozuk valf gövdesi veya karttan olabilir. 

Opel Astra 6T40 ve 6T45 otomatik şanzıman selenoid valf arızaları konularında uzman kişiler tarafından değerlendirilmezse, çok kısa süreler içerisinde arıza tekrarları gerçekleşebilir.

Oldukça pahalı olan selenoid valflerin ve şanzıman beyninin test edilmeden değiştirilmesi, gereksiz şanzıman tamir fiyatları ortaya çıkmasına, arızalı parçaların tespit edilmemesi ve değiştirilememesi ise arızanın devam etmesine neden olacaktır. 

Garantili Astra Şanzıman Tamiri

Firmamızca tamiri gerçekleştirilen bütün Opel Astra otomatik şanzımanlar, şanzıman dinamometremizde araç üzerindeki koşullarda test edildikten sonra müşterilerimize teslim edilmektedir. Bu sayede garantili otomatik şanzıman tamiri gerçekleştirilmektedir.

Opel Astra araçların otomatik vites kutusu arızası ile ilgili, konusunda uzman ekibimiz her zaman yanınızdadır. Makine mühendisleri yönetimindeki ekibimiz sizlere yaşamakta olduğunuz Opel Astra şanzıman arızaları ile ilgili destek sağlamaktan memnuniyet duyacaktır.

Opel Astra Otomatik Şanzıman Tamiri Fiyatı

Opel Astra Şanzıman Arızası ve Fiyat Bilgisi İçin: 0 06 85 &#; Dahili 16

Opel Astra Tork Konvertörü, Şanzıman Beyni Arızaları ve Yedek Parçaları İçin: 0 0 &#; Dahili 17

1 Ocak &#;ten itibaren, kalite standartlarımız uyarınca İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı servislerimiz tek bir telefon numarası üzerinden hizmet vermektedir:

0 0

Opel Astra Şanzıman Yağı Değişimi

Opel Astra şanzıman yağı değişimi servisimizde tam otomatik makineler ile yapılmaktadır. Opel Astra otomatik şanzıman yağ fiyatları için firmamızı arayabilir veya şanzıman yağı güncel fiyat listemize seafoodplus.info sayfasından ulaşabilirsiniz.

Opel Astra şanzıman beyni tamiri ile ilgili bilgilere ve Opel Astra şanzıman beyni fiyatlarına seafoodplus.info sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ustaya Sor – Opel Astra Otomatik Şanzıman Arızaları

Aracınızda yaşadığınız otomatik şanzıman problemini makine mühendisleri ve ustalarımızdan oluşan ekibimize sormadan önce lütfen sorunuza aşağıdaki bilgileri paylaşarak başlayınız:

  • Aracınızın model yılı
  • Aracınızın motor hacmi
  • Aracınızın yakıt tipi
  • Varsa arıza kodunuz

Eğer aracınızın arıza kodunu bilmiyorsanız, yakındaki bir serviste aracınızı cihaza bağlatabilirsiniz. Alternatif olarak Ankara, İstanbul Levent, İstanbul Kartal ve İzmir’deki servislerimizde bu işlem tarafımızca ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Eğer Opel Astra aracınızda motor arızası yaşıyorsanız, sorularınızı seafoodplus.info sayfasından motor teknik ekibimize ulaştırabilirsiniz.

OTOMATİK VİTES GEÇİŞLERİNDE SARSINTI NE ANLAMA GELİR?

Otomatik vites geçişlerinde sarsıntı ne anlama gelir? Otomatik şanzımanlı araç sahiplerinin sıklıkla yaşadığı vites geçişlerindeki sarsıntının nedeni üzerine teknik bilgiler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Otomatik vites titremesi veya otomatik vites sallaması diye bilinen otomatik vites geçişlerinde sarsıntı problemi, otomatik vitesli araçlarda zaman zaman görülebilecek bir problemdir. Bu vites geçişi sarsıntısının aracınız için ne anlama geldiğini ve ne boyutta bir problem olduğunu öğrenmek için buna sebep olan etkenleri bilmeniz büyük önem taşımaktadır. Otomatik vites geçişi sarsıntısı nedir? ve otomatik vites titremesi nasıl düzelir? soruları üzerine odaklanan teknik veriler şöyle&#;

 

Otomatik Vites Geçişlerinde Sarsıntı Ne Anlama Gelir?

Otomatik vitesli araçlarda, manuel vitesli araçlardan farklı olan bazı parçalar ve bazı sistemler kullanılmaktadır. Bu sistemler arasında ortaya çıkabilecek bazı problemler sonucu, otomatik vitesli arabalarda titreme gibi sorunlar ile karşılaşmak mümkün olabilir. Bu durumda probleme sebep olabilecek muhtemel etkenleri tanımak büyük önem taşır. Peki otomatik vites geçişlerinde sarsıntı ne anlama gelir? Vites geçişlerinde titreme yada sarsıntı aracınızın sürüş dinamiğini olumsuz yönde etkiler. Çoğu durumda ciddi bir problem teşkil etmese de, özellikle yoğun trafikte sık sık dur kalk yapan kişiler için rahatsız edici bir durum haline gelebilir. Bu noktada olası sebepler incelenerek çözüm üretilmeli yada yetkili bir servis veya ustaya giderek aracın analiz edilmesi istenmelidir. Sürüş kalitesi, sürüş güvenliği, trafiğe odaklanma konularında sorun yaratabilecek olan otomatik araçlarda vites geçişinde titreme durumu, mutlaka giderilmelidir.

 

Otomatik Araçlarda Vites Geçişlerinde Titreme Neden Olur?

Otomatik vitesli araçlarda vites değiştirilirken normalde alışık olunan şanzımandan farklı bir tasarım kullanılmaktadır. Bu sistemde meydana gelebilecek bazı problemler aracın vites geçişlerinde titreşim ve sallantıya sebep olabilir. Özellikle araç durduğu yerden hareket ettiğinde ve 1. vitesten 2. vitese geçerken titreme olayı gözlenebilir. Bu duruma sebep olabilecek çok sayıda farklı problem ve arıza olabilse de bunların en yaygın olanlarını inceleyerek aracınızı bakıma götürmeden önce problem hakkında bilgi sahibi olabilir veya bu yaygın sebeplerden biri dolayısıyla bu problemi yaşamakta iseniz probleme kendiniz çözüm üretebilirsiniz. Şimdi otomatik vites geçişlerinde sarsıntı oluşturacak yaygın sebeplere bakalım…

 

1. Genel Bakım Eksiklikleri

Motorlu araçlar sürekli hareket eden ve birçok farklı ortamda birçok farklı iş yapan araçlar oldukları için belli aralıklarla bakıma ihtiyaç duyarlar. Hemen her sürücü bakımın önemini bildiğinden bunu daha fazla vurgulamaya gerek olmasa da, özellikle ikinci el araç alımında aracın önceki bakımlarının denetlenmesi zor olduğundan bakımlarda eksiklikler olabilir. Bu bakım eksiklikleri genelde büyük problemlere sebep olmasa da eğer uzun süre ihmal edilmiş ise şanzımanda olası geçiş zorluklarına dolayısıyla da geçiş sırasında titreşime sebep oluyor olabilir. Aracın bakımlarının düzenli olarak yaptırılmış olduğundan ve herhangi bir eksiği olmadığından emin olduktan sonra diğer olası sebeplere bakılması gerektiğini de ekleyelim.

 

2. Şanzıman Kulaklarının (Takozlarının) İşlevini Kaybetmesi

Aracın çok sayıda parçası olduğu ve tüm bu parçaların üzerine yoğun bir şekilde kuvvet etki ettiği için aracın parçalarını bir arada tutmak oldukça önemlidir. Araç parçalarını yerlerinde tutmak veya birbirlerine sabitlemek için kullanılan çok sayıda parça vardır. Genelde araçlarda meydana gelen problemler de bu sabitleme parçalarının gevşemesi veya eskiyerek işlevini kaybetmesinden dolayı olur. Şanzıman takozu arızası yaygın olarak görülen bir arızadır. Aracın iç kısmında meydana gelen titreşimin sürücüye iletilmemesi için kullanılan bu parçalarda bir aşınma meydana gelmiş ve devre dışı kalmışlar ise takozların incelenerek düzeltilmesi veya yenileri ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bu değişim yapılırken aracınıza uyumlu bir kulak seçmenizin önemini de belirtmek gerekir, uyumsuz bir takoz aynı şekilde aracın titreşimini size ileteceğinden probleminiz çözülmeyebilir.

 

3. Şanzımana Yağ Sızıntısı

İçten yanmalı motora sahip araçlarda çok miktarda yağ kullanılır. Kullanılan yağların amacı çoğunlukla mekanik parçalar arasındaki sürtünmeyi azaltmak ve aracın parçalar arasındaki etkileşimi minimuma indirerek parçaların ömrünü uzatmaktır. Aracın yoğun sürtünmeye maruz kalan bölgelerinde sürtünmeye giden enerjiyi azaltarak verimliliği artıracak bir madde olan bu yağlar istenmeyen yerlere sızıntı yaptıklarında problem oluşturabilirler. Aracın alt kısmına doğru bir yağ kaçağı varsa bu şanzımana temas etmiş ve şanzıman dişlilerinin birbirlerini yeterince iyi tutamamalarına sebep olmuş olabilir. Aracın alt kısmı incelenerek bu yağ kaçağı saptanarak tamir edilebilir, şanzıman parçaları normale döndürülerek titreşimsiz bir kullanım sağlanabilir

 

4. Balata Aşınması

Otomatik vites araçlarda vites değişimi olayında görev alan en önemli parçalardan biri de balatadır. Eğer aracınızı uzun süredir kullanıyorsanız balatanın eskimiş olması oldukça normaldir. Bu noktada balata aşınmış olacağı için vitesleri seçip atarken eskisi kadar etkili olamaz ve özellikle birinci vitesten ikinci vitese geçerken anlaşılır bir biçimde titreşim oluşturarak sürücüyü rahatsız edebilir. Bu noktada yapılması gereken şey mevcut olan balatanın aracınıza uyumlu yeni bir balata ile değiştirilmesi ve üstüne bir süre sürerek test edilmesidir. Eğer sorun ortadan kalkmış ise balata değişimi yeterli olmuş demektir. Sonuç olarak otomatik vites geçişlerinde sarsıntı olmasının sebepleri arasında; şanzımana yağ sızıntısı, balataların aşınması, şanzıman kulaklarının işlevini yitirmesi yada genel bakımının eksik yapılmış olması seçenekleri en yaygın görülen sebeplerdir. Ancak farklı bir sebep de söz konusu olabilir.

 

Otomatik araçta vites titriyorsa mutlaka güvenilir uzman teknik servis desteği alın.

Konu: astra sedan i 16v ( hp) easytronic hakkında görüşleriniz?

JETTA ile astra yı karşılaştıran arkadaşlar bu iki araç hakkında yeteri kadar bilgileri olmadığı için insanları yanlış yönlendirme gibi bir yanlışa kapılıyorlar ve kendilerini kandırıyorlar. çünkü ; 1-arada tl gibi fark var. 2- jettayı bayilerde bulamazsın siparişte almıyorlar. 3-jettanın motoru olmasına rağmen astra ile aynı yakıt tüketimine sahipler. Bununla birlikte jetta astranın tozuna yetişemez. 4- jetta dan sonra hiç güven vermiyor ses yalıtımı hiç yok. 5-astranın fren ve viraj alma performansı sınıfında 1 numara. astra ile ile girdiğim viraja jetta 90 la zor girer. 6-jetta donanım fakiri. Astraya göre. hız sabitleyici, kol dayama, direksiyon kumandası, deri direksiyon, elektrikli yan aynalar, çeşik jant, 7 yönlü ön koltuk,seafoodplus.info yok 7- jettanın tsı motorlarına LPG olmaz. 8- Şu anda piyasadaki en çok sorun çıkaran şanzıman dsg dir. filan. Ha şu var aynı paraya tdi dizel jetta alınıyorsa o zaman olur.

sputnik' Alıntı:

Çevrenizde var da nerede kullanılıyor? Nasıl kullanılıyor? Başka Opel kullanıcıları elektronik problemlerden dert yanarken de çıkıp biz yaşamadık diyenler oluyordu. Elektronik sorunlar "kötü şans", "iyi şans" diyelim haydi. Ama şanzıman konusu trafikle de alâkalı. Konum Malatya gözüküyor, trafik yoksa ve araçlar orada kullanılıyorsa dikkate değer bir veri değil benim açımdan. İstanbul ayrı bir dünya, ondan dolayı bu şanzıman sorunları konusunda başkalarıyla fazlaca ters düşüyoruz.

Genişletmek için tıkla


Çevremdeki arabalar
3 tane Astra K var 1 tanesi İstanbul da 1 tanesi Malatya da 1 tanesi Hatay da. 1 Tane İnsignia Gs var. Bu arabalar yeni olduğu değerlendirmeyeceğim. İnsignia Gs yılda km yol yapıyor ondan onu listeye dahil etmedim bile.

2 tane Astra J var. İkisi de t Otomatik. Bir tanesi Ankaradan 2. el olarak km de alındı. Diğeri ise benim şahsi aracım ilk sahibi İstanbul dan ( km 2. sahibi satın almış) bende Ankaradan km deyken yedek parçacı bir arkadaştan satın aldım.

3 tane insignia var 2 tane benzinli ve 1 dizel olmak üzere. Benzinli İnsignia biri 0 alındı diğeri 2. el alındı ve 2 side çok temiz kullanıldı ve kullanılıyor. Dizel insignia km deyken alındı yıllık km yol yapıyor ve sadece yılda 1 bakıma geliyor.

1 tane Opel mokka t oto var o da 0 alındı. (t astra j olan arkadaşımın evinin 2. arabası ) Temiz kullanılıyor.

1 tane model otomatik vectra 2 sene önce alındı hala kullanılmakta en son gördüğümde km civarındaydı.

Çevremde çok farklı yerlerde. Çok farklı insanlar. Çok farklı şekillerde kullanıyor. Kimisi bakımı aksatmadan direk yetkili serviste,kimisi ise arabanın yağ ömrü göstergesi %0 olmasına rağmen daha 1 yılı doldurmadı diye bakıma götürmüyor.

Yani bende olmayan şeyleri yazmıyorum. Öyle forumlardan da okuduğum şeyleri gelip yazmıyorum hepsi bizzat yüzyüze konuştuğum ve yakın olduğum insanlardan edindiğim bilgiler ve tecrübeler.

alfhonso' Alıntı:

lira olduğuna emin misin ? google amcaya bile sorduğumuzda bin liralardan bahsediliyor.

ki ben araştırdığımda çıkmaya 9 10 bin lira denmişti

Genişletmek için tıkla

1 tane model dizel oto zafira Ankara dan yılında km deyken alındı. km civarında hiç bir şekilde şanzıman bakımı yapılmadığı için şanzıman kitlendi ( vitese geçmiyordu araba 4. viteste kalkmaya çalışıyordu) ve Malatya Eyüp otomotiv de ortalama sene önce tl şanzıman yapıldı
(günümüzde kur farkı olabilir) ve araba hala kullanılmakta.

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir