ibni sina hastanesi acil servis / İbni Sina Hastanesi'nde 19 Mayıs coşkusu...

Ibni Sina Hastanesi Acil Servis

ibni sina hastanesi acil servis

İbni Sina’ya yeni acil servis

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 00:00

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ankara Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’nın da içinde yer aldığı İbni Sina Hastanesi’nin yeni acil servisi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de katıldığı törenle hizmete girdi. Törende konuşan Üniversite Rektörü Nusret Aras, 1985 yılında kurulan İbni Sina Hastanesi’nin acil servisinin yetersiz kaldığını belirterek, yeni acil servisle soruna kalıcı bir çözüm getirildiğini anlattı.

ANKARA Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı’nın da içinde yer aldığı İbni Sina Hastanesi’nin yeni acil servisi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de katıldığı törenle hizmete girdi. Tören alanına gelişinde AÜ Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras ve Ankara Valisi Kemal Önal tarafından karşılanan Sezer, çevrede bulunan vatandaşlar ve törene katılanlar tarafından alkışlandı.

Prof. Dr. Aras, törende yaptığı konuşmada, acil servislerin hastanelerin en gerekli birimleri olduğuna işaret etti. 1985 yılında kurulan İbni Sina Hastanesinin acil servisinin yetersiz kaldığını belirten Aras, yeni acil servisle soruna kalıcı bir çözüm getirildiğini anlattı.

Törende, servisin yapımına katkıda bulunan, aralarında İş Bankası, Milli Piyango Genel Müdürlüğü, ASKİ, Altındağ Belediyesinin de bulunduğu 12 kurum ve kişiye Prof. Dr. Aras ve Prof. Dr. Çorapçıoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra "ilk adımı" atarak açılışı gerçekleştirmesi istenen Sezer, acil servisi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Acil Tıp Anabilim Dalı’nın 4 katlı yeni binası ve yeni acil servis binası, İbni Sina Hastanesi ana binası yanında 5 bin 500 metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu bulunuyor. Komplekste, hasta kabul, triaj (ayıklama), acil müdahale, gözlem, radyoloji ve yoğun bakım bölümleri yer alıyor.

Son teknoloji ürünleriyle donatılan ve depreme dayanıklı inşa edilen binada, geniş bir yangın ikaz sistemi bulunuyor.

Hekimköy Sitesi’nde karanlığa isyan var

ÜMİTKÖY’ün köklü sitelerinden Hekimköy Sitesi’nin sakinlerinin başı, yaklaşık 2 haftadır sokak lambaları ile dertte. Site yönetimi, yanmayan sokak lambaları için açılan 63 telefon ve verilen 3 dilekçenin yanıt alamadıklarını söylediler.

Hekimköy Sitesi’nin yerleştiği alanda sokak lambalarının iki haftadır sönük olması, site sakinlerini çileden çıkardı. 6 sokak ve 2 caddenin bulunduğu 150 haneli Hekimköy Sitesi yönetimi, arızanın giderilmesi için yetkili makamlara tam 63 kere telefon ettiklerini, 3 kere de dilekçe ile başvuru yaptıklarını söylediler. Hiçbir yetkiliden yanıt alamadıklarını söyleyen site yöneticileri, şöyle konuştular:

"İki haftadır gecelerimiz kabusa döndü. Evlerimize zifiri karanlıkta giriyoruz. Çocuklarımız okuldan dönerken korku içindeler. Aniden bastıran kara kış da, sıkıntımızın tuzu biberi oldu. Bu çağda yetkililerin bu denli duyarsız olmaları hepimizi çok şaşırttı. Kendi vergilerimizin karşılığı olan bir hizmeti alabilmek için, bizleri bu kadar zor durumda bırakmanın mantığını da anlayamıyoruz"

Barış Akduman,Burcu Eşiyok,Gürol Cantürk,İrfan Korkusuz,Onur Polat, B. A. E. C. K. P., Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-İ Sina Hastanesi Acil Servisine 2002 Yılında Başvuran Zehirlenme Olguları, Adli Bilimler Dergisi, Cilt: 4, Sayı: 1, Mart 2005, Sayfa: 39-45


APA

Barış Akduman,Burcu Eşiyok,Gürol Cantürk,İrfan Korkusuz,Onur Polat, B. A. E. C. K. P., Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-İ Sina Hastanesi Acil Servisine 2002 Yılında Başvuran Zehirlenme Olguları, Adli Bilimler Dergisi, 4(1), 39-45

MLA

Barış Akduman,Burcu Eşiyok,Gürol Cantürk,İrfan Korkusuz,Onur Polat, B. A. E. C. K. P., Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-İ Sina Hastanesi Acil Servisine 2002 Yılında Başvuran Zehirlenme Olguları, Adli Bilimler Dergisi, 4.1, (2005): 39-45

İbni Sina Hastanesi’nde ücretlerinin zamanında ödenmemesine tepki

İbni Sina Hastanesi’nin yemekhanesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan SES İşyeri Temsilcisi Birgül Topçu, “Üniversite hastanelerinde ekonomik darboğaz gerekçesiyle sağlık emekçilerinin çalışma alanları işkenceye dönmüştür” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, yıllardır sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin açlık sınırının biraz üzerinde 24 saat sağlık hizmeti sunmaya çalışırken denge tazminatı, döner sermaye, performans gibi saçma sapan uygulamalar ile meşgul edildiklerini belirten Topçu, “Asıl sorunlarımız görmezden gelinmeye devam edilmektedir. Önce bakanlığın, sonra YÖK’ün kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar ile sağlık emekçilerinin çok ücret aldığı algısı yaratılmıştır. 

Bu gruba tavan ödemesi yapılırken, biz diğerlerine taban kat sayısı reva görülmüştür. Hatta bu tavan ödeme izin ve hastalık durumunda kesinti yapılacağı yönetmelikte belirtilmektedir. Aynı işi yapan aynı derece ve kıdeme sahip üniversiteliler arasında hatta çalışanlar arasında bile farklı ücretlendirmeler yapılıyor. Servisten servise, kişiden kişiye değişen ödemelerin nedenleri konusunda sağlık emekçileri bilgilendirilmemektedir” dedi.

Topçu, nöbet paralarının zamanında ödenmemesini, teşvik ve taban ödemelerinin tam ve zamanında yatırılmamasını, maaş bordrosunda görülen performans ücretinin yatırılmamasını protesto ettiklerini söyledi.

ibni sina hastanesi

tesvik ucreti

birgul topcu

ses

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir