üniversitede koşullu geçmek nedir / Değerlendirme Sistemi

Üniversitede Koşullu Geçmek Nedir

üniversitede koşullu geçmek nedir

AÖF koşullu geçer ne demek? AÖF geçme notu kaç ?

AÖF koşullu geçer notu, Açıköğretim sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Öğrencilerin AÖF geçme notlarından bazıları koşullu geçer olarak sonuçlandı. Açıköğretim Fakültesinde AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notu ise AÖF'de koşullu geçer olan notlardır. Peki AÖF koşullu geçer ne demek? AÖF geçme notu kaç ? İşte Açıköğretim harf notlarının karşılığı

AÖF KOŞULLU GEÇER NE DEMEK?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte dönem sonu not ortalamaları da belli oldu.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) ders geçme notu 35'tir. 35'in altında kalan her not, FF alarak doğrudan kalacak, 35 üzeri ise çan eğrisine girerek harf notu alacak ve genel ortalamaya göre koşullu veya doğrudan geçmiş olacaktır.

Başarı notu alt sınır değeri 35'tir. Başarı notu alt sınıfın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.

Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır.

AÖF GEÇME NOTU KAÇ ?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde Öğrenci genel not ortalamasını ve üzerine taşıdığında AÖF koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş sayılır.

AÖF dönem sonu not ortalaması 2,00'ın altında olan öğrenci, Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren koşullu geçer notu aldığı dersleri tekrar seçilebilir.

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise AÖF koşullu geçer olarak adlandırılan sonuçları geçer harf notlarıdır.

AÖF DERS GEÇME NOTLARI

84 &#; notları arasında AA harf notu geçer.

77 &#; 83 notları arasında AB harf notu geçer.

71 &#; 76 notları arasında BA harf notu geçer.

66 &#; 70 notları arasında BB harf notu geçer.

61 &#; 65 notları arasında BC harf notu geçer.

56 &#; 60 notları arasında CB harf notu geçer.

50 &#; 55 notları arasında CC harf notu geçer.

46 &#; 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer.

40 &#; 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer.

33 &#; 39 notları arasında DD harf notu ile 1,00 koşullu geçer.

0 &#; 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.

Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun günü aldığı karara göre, Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin Maddesi çerçevesinde Ara Sınav ve Yarıyıl Sonu Sınavlarına ilişkin değerlendirme kriterlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre;

  1. Ara Sınav notunun ağırlığı %40 – Yarıyıl Sonu Sınav (veya Bütünleme Sınav) notunun ağırlığı %60 olarak belirlenmiştir. Yani vizenin %40’ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60’ı alınarak ham not hesaplanacaktır.
  2. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1’deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır.
  3. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir. Örneğin vizesi olan bir öğrencinin finali 39 olduğunda (ham notu *0,40+39*0,60=63,40 olmasına rağmen) öğrenci dersten kalacaktır. Bu durumda bağıl değerlendirme sisteminde öğrencinin harf notu FF olacaktır. Öğrenci sayısı 20’nin altında olan dersler olduğunda da dersin hocası el yordamıyla sisteme FF girecektir.
  4. Bağıl değerlendirmeye alınamayacak sayıda (20 öğrenci altında olan) öğrencisi olan dersler için harf notları dersin hocası tarafından yukarıdaki kriterler çerçevesinde belirlenecektir. Burada harf notları istenirse aşağıdaki tablo temel alınarak, istenirse de hoca kanaati çerçevesinde belirlenebilir.

Başarı Derecesi

Harf Notu

Ağırlık Katsayısı

Ham Not Aralığı

Mükemmel

AA

Pekiyi

BA

İyi

BB

Orta

CB

Geçer

CC

Koşullu Geçer

DC

Koşullu Geçer

DD

Başarısız

FD

Başarısız

FF

      5. İşyeri Eğitimi I ve II, Yakın Savunma I ve II, Etkili ve Güzel Konuşma, Beden Eğitimi ve Fiziksel Gelişim I ve II gibi dersler için Sayısal Not, Harf Notu ve Ağırlık Katsayıları

          aşağıdaki tabloya göre değerlendirilir.

Başarı Derecesi

Harf Notu

Ağırlık Katsayısı

Ham Not Aralığı

Mükemmel

AA

Pekiyi

BA

İyi

BB

Orta

CB

Geçer

CC

Koşullu Geçer

DC

Koşullu Geçer

DD

Başarısız

FD

Başarısız

FF

 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir