heyelanla ilgili afiş / "Çevre Temizliği" ve "Çevremizi Koruyalım" Konulu Afiş Tasarımları - Bahçeşehir Anaokulu

Heyelanla Ilgili Afiş

heyelanla ilgili afiş

Fransa'da enerji sıkıntısına dikkati çeken "duş başlıklı Elysee Sarayı" afişi gündem oldu

Son dönemde yaptığı afişlerle adından söz ettiren Michel-Ange Flori, hükümetten yetkililerin kışa doğru elektrik ve doğal gaz kesintilerinin yaşanabileceği uyarılarına atfen bir afiş hazırladı.

Flori, Elysee Sarayı'na duş başlığından suyun aktığı ve üzerinde "Bu kış Fransızlar duş almak için Elysee'ye gidecek." ifadeleri yazılı fotomontajlı afişi, "Şatonun sabun vermediğini lütfen unutmayın!" notuyla Twitter hesabından paylaştı.

Elektrik ile doğal gaz kesintisi durumunda evlerde duş alma sıkıntısı yaşanacağına ve sorumlu makamın Elysee Sarayı olduğuna işaret eden paylaşım, kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Bazı kullanıcılar, "Teşekkürler Macron", "Isınmak için de gideceğiz", "Sabununuz olması yeterli" ve "Utanıyoruz" ifadeleriyle alıntılayarak hükümetin enerji krizi nedeniyle halkı düşürdüğü duruma tepki gösterdi.

Ülke enerji krizi yaşıyor

Fransa'nın Rusya'ya, Ukrayna'ya savaş açması nedeniyle yaptırım uygulaması sonrasında Rusya, Fransa'ya yönelik doğal gaz akışını kademeli olarak kesmişti.

Bu durum ülkede enerji krizine dönüşmüş, doğal gaz ve elektrik fiyatlarının tavan yapmasına neden olmuştu.

Fransızlar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yaptırım tercihinin sonuçlarını "hükümetin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının ceremesini Fransız halkına ödettiği" şeklinde eleştiriyor.

Macron Hitler'e benzetilmişti

Michel-Ange Flori, Kovid-19 zorunlu aşı politikası ve sağlık ruhsatı uygulamasının yürürlüğe konulmasının ardından Macron'u, Adolf Hitler'e benzettiği bir afiş hazırlamış, ancak paylaşımı nedeniyle mahkemece "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaretten" 10 bin avro para cezasına çarptırılmıştı.

Flori ise karara tepkisini "Cumhurbaşkanı şahsı mevzubahis olduğu durumlar hariç, ifade özgürlüğünü savunmada çok hızlı" ifadeleriyle göstermişti.

Sosyal medyadan kendisini "Herkes duvara yazıyordu ben afişe aktardım." şeklinde savunan Flori, karikatürle ifade tarzının eskiden beri süregeldiğini belirtmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
Beyaz izole siyah vektör ikonlar
MogilFelaket hasar hattı Icon Set
macrovectorDoğal afet Icons set
PandaVectorTufan ve felaket logo vektör Illustration. Tufan ve kıyamet hisse senedi simgesi web için kümesi.
bsd_studioDoğal afet doğrusal simgeleri ayarlandı. Yangın, deprem, kasırga, çığ. Jeolojik ve atmosferik felaketler. İnce çizgi çizgili semboller. İzole vektör çizimi çizimleri. Düzenlenebilir vuruş
ylivdesignDoğal afet Icons set, basit ctyle
KittichaiDoğal afet, ince çizgi simgeler vektör çizim için Nat
bigmouseDoğa felaket kavramı 3D ayarla izometrik görüntüleyin. Vektör
petiteliliDoğal afet nesneleri
macrovectorDoğal afetler tek renkli simgeler kümesi
macrovectorDoğal afet izometrik kavramı
PandaVectorFelaket ve felaket simgesinin izole nesnesi. Stok için felaket ve kıyamet vektör simgesi koleksiyonu.
juliarstudioDoğal afet Icons set, siyah basit tarzı
PandaVectorTufan ve felaket simge vektör tasarımı. Hisse senedi için tufan ve kıyamet vektör simge kümesi.
PandaVectorHava ve tehlike işareti yalıtılmış nesne. Hava ve gürültüyle çarpmak hisse senedi vektör çizim koleksiyonu.
magicleafDoğal izole nesne ve felaket oturum açın. Doğal topluluğu ve hisse senedi için risk vektör simgesi.
macrovectorDoğal afet izometrik Set
lynxvectorDoğal afetler düz ayarlamak renk. Vektör çizimler
bigmouseDoğa Afet Kavramı Simge Seti 3d İzometrik Görünüm. Vektör
tulpahnDoğal afet uzun gölge simgeler
smokhovDört doğal afetler
MogilOn altı felaket hasar hattı Icon Set
iriskanaDeprem sigorta renkli vektör çizim
artisticcoDoğal afet simgeleri
SiberianArtDoğal felaket simge seti, vektör düz izole illüstrasyon
PandaVectorDoğa ve kıyamet simge vektör Illustration. Web için doğa ve çevre hisse senedi simgesi kümesi.
PandaVectorİzole işareti çöküşü ve çevre nesne. Web için Daralt ve sıkıntı hisse senedi simgesi kümesi.
NetkoffDoğal afet Icon set
macrovectorDoğal afetler renk kümesi
bsd_studioDoğal afet renk simgeleri ayarlandı. Küresel felaketler. Yangın, deprem, kasırga, çığ. Doğanın yıkıcı gücü. Jeolojik ve atmosferik tehlikeler. İzole vektör çizimleri
macrovector

Heyelan nedir, nasıl oluşur? Nerelerde heyelan görülür?

Heyelan, yer göçmesi ya da zemin kayması olarak isimlendirilen kütle hareketleridir. Teknik olarak kaydırıcı kuvvetlerin, direnen kuvvetlere galip gelmesi durumunda oluşmaktadır. Bu hareket, genellikle aşağı ve dışa doğru olmaktadır.

Heyelan Nedir?

Heyelan, yer kayması olarak da bilinen bir doğa olayıdır. Bu kapsamda; yamaç tetikleyici faktörler sonucunda toprak ve taşların olduğu kısımdan sıyrılarak, aşağı doğru hareket etmektedir. Bu doğa olayları büyüklüğüne göre son derece riskli olabilmektedir. Yapılan büyük heyelan kayıtları, can ve mal kaybının hangi seviyelere ulaşabileceği konusunda oldukça bilgi vermektedir. Bu kapsamda Türkiye’de 1988 yılında olan Trabzon heyelanı ve 1995 yılında olan Isparta heyelanında onlarca can kaybı yaşandığı görülmektedir.

Heyelan Nasıl Oluşur?

Heyelan farklı dış etkilerden sonucunda tetiklenen bir olaydır. Buna göre; kuvvetli eğim, aşırı yağış, zemin özellikleri, tabakalanma, beşerî çalışmalar ve yer çekimi kaymayı etkileyen başlıca faktörler arasındadır. Bunlar arasından eğim, heyelanlara sebep olan en önemli faktör olarak kabul edilmektedir. Yamacın ya da şevin eğimi arttıkça kütlenin hareketi kolaylaşmaktadır. Türkiye’de özellikle Karadeniz kesiminde görülen heyelanların temel sebebi yamaç eğimidir.

Yağış ve yeraltı suları, heyelan oluşmasını tetikleyen ikinci büyük etmendir. Zemin boşluklarına sızan su, taneciklerin sürtünmesini azaltarak, kaymayı kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple yağışlı mevsimlerde heyelan oluşma riski doğrudan artış göstermektedir. Zemin özellikleri ve tabakalanma benzer sebeplerle heyelanı tetiklemektedir. Zeminin su alan bir yapısı varsa ya da tabakalar yamaca paralel bir eğime sahipse, bu da heyelanı tetiklemektedir.

Heyelanı tetikleyen nedenler yalnızca doğa olayları değildir. Heyelana elverişli bir bölgede yapılan inşaat çalışmaları da zeminin kayma riskini etkilemektedir. Bu sebeple; yol, tünel ya da baraj çalışmalarında önlem alınmadığı taktirde sık sık heyelan ile karşılaşılmaktadır.

Nerelerde Heyelan Görülür?

Heyelan; dik yamaçlarda, zayıf zeminlerde, aşırı yağış alan bölgelerde ve inşaat çalışması yapılan riskli alanlarda oluşabilmektedir. Bu olaya özellikle; Hindistan, Çin ve Pakistan’da sık sık rastlanılmaktadır. Türkiye’nin yamaçlarında da heyelan riski taşıyan alanlar yer almaktadır. Ancak heyelandan korunmak için yapılabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu kapsamda yapılacak ilk şey; heyelan riskinin fazla olduğu bölümleri yerleşime açmamaktır.

Özellikle dik yamaçlara açılacak drenaj kanalları da zeminin aşırı su almasını engellemektedir. Dik yamaçlardaki riski azaltmanın bir diğer yolu da yamaç eğiminin yatırılarak kontrol altına alınmasıdır. Heyelan bölgesi olarak belirtilen alanlarda yapılan inşaat çalışmalarına gerekli önlemler alınarak başlanmalı, gerekirse şev topuklarına ağırlık konulmalı ya da istinat duvarları yapılmalıdır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir