buzdolabı uzun süre kullanılmayacaksa / Tatile Çıkarken Buzdolabı Fişi Çekilmeli Mi? | Arçelik Servisi | Aşkla Hizmet | İstanbul

Buzdolabı Uzun Süre Kullanılmayacaksa

buzdolabı uzun süre kullanılmayacaksa

NO FROSTUN FİŞİ ÇEKİLİR Mİ

  • Konu Sahibi
    Arkadaşlar yazlığa gidiyoruz ay kalacağız orada evimizde vestel no-frost buzdolabı funduszeue.infoşini &#;ekip gideceğiz eski buzdolaplarını &#;ekip giderdik bir problem olmazdı.No frostlarda da aynı prensip ge&#;erlimidir şimdiden değerli cevaplarınız i&#;in teşşekk&#;rler.



  • Yarbay
    Mesaj
  • Yarbay
    Mesaj
    Ben &#;ekilmemesi i&#;in bir sebep g&#;remiyorum ama i&#;ini tamamen boşaltıp temizlemelisiniz.
  • Yarbay
    Mesaj
  • Er
    0 Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    biz bi kere tatile funduszeue.info da annemden habersiz dolabın fişini &#;ekmiş,eve funduszeue.infoın kapağını bi a&#;tım ortalık dumanaltı.1 hafta da zor kendime gelebildim valla


    Soğutucu gazı mı ka&#;ırdı yoksa başka birşeyin dumanı mı ?
  • Binbaşı
    Mesaj
    İ&#;inde bozulacak besinleri &#;ıkarıp &#;ek bişey olmaz. Ben kapağını yanlışlıkla a&#;ık bırakmıştım 2 g&#;n &#;yle kalmıştı ve motoru yanmıştı. Bunu da paylaşmak istedim.
  • Binbaşı
    Mesaj
    Buzdolabınız uzunca bir s&#;re kullanılmayacaksa, ilk &#;nce i&#;indeki yada &#;zerindeki a&#;ma kapama butonundan cihazı kapatınıfunduszeue.info sonra elektrik bağlantısını kesiniz,i&#;erisindeki t&#;m yiyecekleri ve i&#;ecekleri &#;ıkarınız, temizleyiniz, alt ve &#;st kapısını aralık bırakınıfunduszeue.info bir aradan sonra tekrar &#;alıştırılıcağı zaman, elektrik kablosunu takınız, cihazı a&#;ınıfunduszeue.infoşık 1 saat kadar boş olarak &#;alıştırdıktan sonra besinlerinizi yerleştirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 1 Temmuz ; >
  • Konu Sahibi
    Teşşekk&#;rler bizde &#;yle yapmayı planlıyorduk &#;alışma prensibi a&#;ısından bir sorun olmayacak gibi.B&#;t&#;n yiyecekleri &#;ıkarıp kapatacağız.
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Binbaşı
    Mesaj
  • Editör
    Mesaj
    la dolabın kapağı a&#;ık bırakılır mı? i&#;ine t&#;rl&#; t&#;rl&#; b&#;cek girer yuva kurar ,yumurtlar ,sı&#;ar vs
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Buzdolabı nasıl uzun ömürlü olur? Buzdolabı kullanımında 30 kural

Buzdolabı nasıl uzun ömürlü olur? Buzdolabı kullanımında 30 kural

Mutfağın en çok kullanılan ve kesintisiz çalıştığı için en çok enerji harcayan beyaz eşyası buzdolabı, güvenli gıda tüketimi için hayatın vazgeçilmezidir. Enerji maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu cihazın çok dikkatli kullanması gerekir. Özellikle sıcakların tavan yaptığı şu günlerde doğru hamleler yapılırsa hem gıdaların ömrü uzar hem de enerjiden tasarruf edilir. İşte işinize yarayacak buzdolabı kuralları

İhtiyaçlarımız için günlük yaşantımızın neredeyse merkezin olan buzdolabı kullanımı oldukça önemlidir. Hem enerji tasarrufu için hem gıdaların koşullara uygun muhafaza edilmesi için hem de uzun ömürlü bir buzdolabına sahip olabilmek için bu cihazı bazı kurallar çerçevesinde kullanmak gerekir. Özellikle bu sıcak günlerde uygulayacağımız kurallar cepleri de kurtaracak. İşte cep dostu 30 buzdolabı kullanım kuralları

BUZDOLABI KULLANIM KURALLARI

1- Buzdolabınız güneş görüyorsa mutlaka önlem alın. Güneş alan pencere önüne veya dışarıdan güneş aldığı için ısınan duvarla bitişik yerleştirilen buzdolabı hem daha çok çalışıp enerji tüketir, hem de dolap iç ısısı istenen seviyede uzun süre kalmaz.

2- Buzdolabının yerine karar verirken, arkasındaki ve yanlarındaki duvara çok yakın olmamasına dikkat edilmeli. Böylelikle arka tarafta motor ve elektrik aksamı kaynaklı ısı birikmez. Ayrıca buzdolabı daha fazla çalışmak zorunda kalmaz.

3- Buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi gibi ısı yayan beyaz eşyalardan en az santim uzakta yer almalı.

4- Özellikle yazın pişen yemekler bozulacak endişesiyle soğumadan buzdolabına koyulur. Ancak sıcak yiyecekleri buzdolabına koymak içerideki ısıyı yükseltir ve diğer yiyecekler de zarar görür. Enerji kaybı da cabası

Sık açılan kapılar

Sık açılan kapılar

5- Buzdolabında en çok enerji sarfiyatı dolap kapağının sürekli açılıp kapanmasından kaynaklanıyor. Şu anda 30 santigrat dereceleri aşan hava sıcaklıkları var. Dolap kapağı açıldığı gibi soğuk hava sıcak hava ile yer değiştirdiğinden içeride ısı yükselir. Bu yüzden dolap daha uzun çalışır ve enerji tüketimi artar. Ayrıca sabit soğuklukta kalması gereken gıdalar da bu ısı değişiminden etkilenir. Bu nedenle dolap kapağını daha az aralıklarla açmalı, açılacaksa da hızlı hareket edilmeli.

6- Kapı lastikleri belli bir süre sonra sertleşip aşınabilir. Bu yüzden içerideki soğuk hava dışarı sızabilir. Eğer kaçak veya yıpranma varsa mutlaka tamir ettirin. Lastikle dolabın birleşme yerlerini temizleyin ki lastik havayı içeride hapsetsin ve kapı dolaba daha iyi tutunsun.

Hava sirkülasyonu çok önemli

Hava sirkülasyonu çok önemli

  • Hava sirkülasyonu çok önemli;

7- Buzdolabı hacim olarak yeterli olmadığında her köşesi kullanılır. Bu durumda dolap nefes alamaz. Bir başka deyişle içeride soğuk hava sirkülasyonu gerçekleşmez ve dolabın bir yeri soğurken diğer yeri yeterince soğuk olmaz. Bu da gıdaların bozulma sürecini hızlandırır. İçerideki havanın soğuk kalması için özellikle üfleme kanallarının önünü açık bırakın ve hava dolaşımının olmasını sağlayın.

8- Buzdolabını yılda kez temizlemek, buzlukları buzlanmadan arındırmak gerekir. Bu şekilde hem dolabın içi temiz kokar hem de diğer gıda sızıntı ve atıklarından dolayı çapraz bulaşma kaynaklı gıda bozulmaları önlenmiş olur.

Yiyecekleri doğru konumlandırın

Yiyecekleri doğru konumlandırın

  • Yiyecekleri doğru konumlandırın;

9- Pişirdiğiniz veya taze-çiğ gıdaları uygun raflara koyarak dahi bütçenize katkı sağlarsınız. Öncelikle buzdolabını yaz aylarında 4 veya altında, buzluk bölümlerini ise santigrat derece seviyelerinde ayarlayın.

En üst raflar dolabın en sıcak kısımlarıdır. Altlara gittikçe soğur. Çünkü soğuyan hava ağırlaşır ve aşağı çöker. Bir yiyeceği ne kadar yüksek derecede pişirmek gerekiyorsa o kadar alt raflarda tutmalı. Bu durumda örneğin; tavuk en alta, önceden pişmiş sadece ısıtmak gereken bir yemek en üst rafa koyulabilir. Pişmiş ürünleri çiğ ürünlerden mutlaka uzak tutun.

Tavuk, kıyma, balık, kuzu veya sığır eti gibi çiğ etler ile paketlenmiş ürünleri (dondurulmuş olanlar hariç) alt raflarda ve gıdalardan uzak muhafaza edin.

Sebzeyi, meyveyi ve eti aynı rafa kesinlikle koymayın. Bu ürünlerin aynı rafta olması birinden diğerine ‘bakteri’ geçişini sağladığından (çapraz bulaşma) bozulmaya yol açar. Bu detayı sakın atlamayın!

Etleri buzdolabında saklarken mutlaka altına bir tabak koyun. Böylelikle suyu akarsa bütün buzdolabına bulaşmamış olur.

En çok tüketilen gıda ürünlerinin başında yumurta geliyor. Yumurtalar genelde kapak bölmelerinde tutuluyor. Bunun yerine yumurtayı kendi kartonuyla daha soğuk olan orta raflara yerleştirin. Taze süt için de aynı şey geçerli. Özetle hayvansal gıdaların daha soğuk ortamda tutulması uzun süre taze kalmasını sağlar.

Artan yemekleri ağzı açık kapla dolaba yerleştirmeyin. Hem koku yapar hem diğer ürünlerin bozulmasına neden olur.

Hemen kullanılmayacaksa dondurucu bölümüne

Hemen kullanılmayacaksa dondurucu bölümüne

  • Hemen kullanılmayacaksa dondurucu bölümüne;

İhtiyaçtan fazla ve gün içinde tüketilemeyecek çoklukta alınan kıyma ve eti hemen parçalara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya ya da buzluk bölümüne koyun. İhtiyaç halinde 1 gün önce buzdolabının alt rafına alarak çözdürün. Bu havalarda eti mutfakta veya güneş alan sıcak odalarda çözdürmeye çalışmayın.

Şarküteri ürünlerinin de diğer ürünlerle etkileşimde olmayacak şekilde kapalı alt bölmelerde veya daha soğuk orta-alt bölmelerde tutulması gerekiyor.

Buzdolabı kapısı dolabın ‘en az soğuk’ yeri. Bu yüzden kapıyı soslar, turşular ve bozulmayan içeceklere ayırın. Tereyağı da burada durabilir.

Sebze ve meyveyi buzdolabında ayrı yerlere koyun. Elma, armut ve kavunları saklama konusunda dikkatli olun. Çünkü bu meyvelerin ürettiği ‘etilen gazı’ diğer ürünlerin hızla olgunlaşıp bozulmasına neden olur. Bu yüzden elmaları ağzı kapalı bir buzdolabı poşetinde, gerekirse evinizin serin bir yerinde muhafaza edin.

Birlikte kullandığınız malzemeleri bir arada tutun. Örneğin, peynirleri bir kutuya, sosları başka kutuya koyun.

Göz önünde olursa unutmazsınız

Göz önünde olursa unutmazsınız

  • Göz önünde olursa unutmazsınız;

Görünür kılmak, buzdolabındaki yiyecekleri zamanında kullanmak için yapabileceğimiz en önemli şey. Çoğu gıda görülmediğinden unutulup çöpe gidiyor.

Bugünlerde farklı buzdolaplarının farklı özellikleri, bölümleri olabiliyor. Hangi çekmecede hangi malzemeleri tutmalı, buzdolabının en soğuk yeri neresi mutlaka öğrenin.

Buzdolabı çekmecesi genelde nem kontrollü olduğundan sebze, meyve ve yeşillikleri saklamak için kullanılır.

Buzdolabınızda tatil modu varsa, tatile çıkmadan soğutucu bölmesinde hiçbir gıda bırakmayarak bu modu kullanabilir ve enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu modda soğutucu bölmesi dışındaki kısımlar çalışmaya devam eder.

Soğutucu veya dondurucu bölmesine tek seferde çok fazla oda sıcaklığında ürün yerleştiriliyorsa, hızlı soğutma modu özelliği varsa kullanın.

dondururken dikkat

dondururken dikkat

Gıdaları dondururken ufak porsiyonlar halinde dondurun. Böylece ihtiyacınız kadarını çözdürebilirsiniz.

Dondurma gibi çabuk eriyen yiyecekleri buzluğun kapısına koymayın.

Kalabalık bir buzluğunuz varsa yiyecekleri kategorilere ayırın. Kıyma, tavuk, et bir yerde; meyveler başka yerde olsun.

Buzdolabında olduğu gibi, buzluğunuzu çok doldurmamaya dikkat edin ve malzemelerin arasında yer bırakın, hava dolaşımı sağlansın.

Dondurulmuş olarak alınan ürünleri hemen buzluğa yerleştirin. Yiyeceğiniz zaman ihtiyaç kadar çıkarın.

Aşkla Hizmet İstanbul

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil sezonu da başladı. Tüm kışın soğuk ve bunaltıcı etkilerinden kurtulmak ve yazın en özel anlarını doyasıya yaşayabilmek adına yaz aylarında tatile çıkmak herkesin en büyük arzusu durumunda bulunuyor. Ancak ister kışın, ister de yazın olsun fark etmeksizin tatile gitmek beraberinde pek çok sorunu da gündeme getirebiliyor. Bunun başında da beyaz eşya teknolojileri sınıfında yıl boyunca kesintisiz çalışma gerçekleştirmesi gereken buzdolabı geliyor. Buzdolabında bulunan besinlerin bozulmaması ve aynı zamanda da tatil süresince evin kontrolünün sağlanamamasına bağlı olarak olası elektrik arızalarından doğabilecek yangın gibi riskler gündeme gelebiliyor. Bu yüzden de günümüzde tüm uzmanların önerisi tatile çıkılacağı zaman mutlaka evdeki buzdolabının fişinin çekilmesi (sigortanın kapatılması) şeklinde bir çözüm oluşturulması yönünde oluyor.

 

Tatil için yapılacak buzdolabının fişini çekme işlemi yıl boyunca kesintisiz olarak çalışma gerçekleştirme zorunluluğu bulunan buzdolabının belirli bir süre dinlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca hali hazırda çekilmiş olmasına bağlı olarak periyodik temizlik ve bakım işlemlerinin gerçekleştirilmesi açısından da son derece önemli bir ‘bahane’ teşkil edebiliyor. Bu yüzden tatile gitmeden önce hazırlıkların buzdolabının fişinin çekileceği şeklinde yapılması ve daha sonrasında da tatil sırasında buzdolabının fişinin çekilmesi gerekir.

 

Buzdolabının Fişini Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Tatile giderken yapılacak buzdolabının fişinin çekme işleminin ani şekilde yapılmaması gerekir. Bunun için belirli süre önceden hazırlıklarının yapılmaya başlanması tavsiye edilir. Buna göre buzdolabının içerisinde bozulma riski bulunan ürünlerin tüketilmesi veya alternatif olarak başka bir kişinin buzdolabında muhafaza için verilmesi gerekir. Bu noktada buzdolabında bulunan et ve benzer nitelikteki ürünlerin bozulması durumunda ortaya çıkartacağı kötü koku, buzdolabında kısa sürede çıkmayabileceği gibi kalıcı bir hale de gelebilir. Buzdolabının modeli gereğince ‘derin dondurucu’ haznesinde buz oluşumu yaşanıyor ise mutlaka fişinin çekilmesi halinde buna dikkat edilmesi gerekir. Eriyecek buzlara karşı gerekli önlemlerin bez gibi ürünler ile alınması ve tamamen erimenin gerçekleşmesine kadar beklenmesi büyük bir önem taşır. Arçelik Servisimerkezimiz, buzdolabının bu süreçte ya da genel olarak yaşayabileceği her türlü probleme ilişkin olarak hızlı, kaliteli ve profesyonel servis hizmetlerini en ekonomik standartlarda kesintisiz olarak tüketiciye ulaştırılıyor.

 

Kategori: Buzdolabı, Sık Sorulan Sorular -Yazar: servis. Bookmark: permalink.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası