ciklet balığı neden ters yüzer / Balığınız baş aşağı ise ne yapmalısınız, ona nasıl yardımcı olabilirsiniz? | balıkların

Ciklet Balığı Neden Ters Yüzer

ciklet balığı neden ters yüzer

Kırmızı papağan balığı, doğada bulunmaz ve suni olarak üretimi yapılır. Balon şekline benzeyen bir vücudu ve küçük ağzı bulunur. Papağan balığı adının verilmesi, burnu papağanın gagasına benzemesinden dolayıdır. Farklı çiklet türlerinin çiftleştirilme işlemleri nadir olarak görülen durum olmamaktadır.

Üreme zamanı gelen çikletler kendilerine yakın türleriyle çiftleşirler. Papağan balığının tam olarak hangi çikletlerden geldiği bilinmemektedir. Fakat Güney ve Orta Amerika çikletlerinden üredikleri tahmin edilmektedir. Bu yazımızda papağan balığı özellikleri ve bakımından bahsedeceğiz.

Papağan balıkları tek renkli oldukları gibi, birden fazla renge de sahip olabilmektedirler. Normal renkleri parlak sarı ile solgun sarı, kavuniçi veya kırmızı renkte olabilirler. Boyalı olan türleri, mavi, pembe, mor ve başka renlerde de olabilmektedirler.

Papağan balıklarına boya enjekte edilerek renkli olmaktadırlar. Bu edenle de kısa sürede renkleri kaybettikleri gibi ömürleri de kısa olmaktadır.

Papağan balığı beslemesi çok kolaydır. Agresif yapıya sahip olması nedeniyle diğer balıklarla beslenmemesi gerekir. Bitkilere zarar vermez.

Papağan Balığının Özellikleri

Papağan Balığı Özellikleri Ve Bakımı

Bakımının Zor olması: Kırmızı papağan çiklet balığı çok dayanıklı bir balık türüdür. Yeni balık beslemeye başlayacaklar için uygun bir balık türüdür. Ağzının şekli nedeniyle beslenmesi zor olmaktadır. Fakat onun için özel yapılan hazır yemler vardır. Yemleri yerken suyu kirletir. Bu nedenle de akvaryumu çok sık temizlemek gerekir.

Boyu: Papağan balığının boyu ortalama 20 cm dir.

Papağan balığı karakteri: Birçok papağan balığı, barışçıl ve çekingen olmaktadır. Fakat bazıları ruh hali olarak farklı olmaktadır. Agresif türlerinden olması nedeniyle diğer balıkların yanında beslenmesi uygun değildir.

pH:  ve arasında olmaktadır.

Sıcaklık ayarı: 22 ile 25 arasında olması gerekir. Akvaryum Hacmi: En az litre olması uygun olur.

Suyun Sertliği: 2 veya 24 dGH arası uygun olur.

Yaşama süresi: Ortalama olarak 10 yıl yaşamaktadırlar.

Yüzdüğü seviye: En çok akvaryumun orta kısmında yüzerler.

Papağan balığı cinsiyeti: Papağan balıklarında cinsiyetlerini anlamak çok zor olur. Erkek papağan balığı üreme zamanına doğru, boğazı ve solungaçları pembe rengi alır.

Papağan Balığının Bakımı

Genel olarak haftada bir defa % 30 kısmi olarak su değişimini yapmak yeterli olabilmektedir. Fakat akvaryumun doluluk durumuna göre çok sık olarak suyun değişimi yapılmalıdır. Suyun kalitesi ihmal edilmesi durumunda diğer çikletler gibi hemen hastalanıp ölebilirler.

Papağan balıklarına verilen yemlerin yenilmeyenleri temizlenmesi gerekir. Temizlik yapılmadığı zaman suyun kalitesinde düşüklük meydana gelir. Yemlerin temizlenmesinde dip süpürgesi yardımcı olur. Mıknatıslı cam temizleyici kullanılarak camlarda biriken yosunlarında temizlenmesi kolay olur.

Papağan balıkları özellikle de durgun, az oksijenli, kirli sularda çok çabuk hastalanırlar. Diğer yandan stresli olmaları durumunda da çok çabuk hastalanır. Akvaryum içerisinde yeterince saklanma alanı olmaz ise strese girebilmektedirler. Papağan balığı hastalandığı zaman suyun sıcaklığını, 30 dereceye yükselterek 2 gün boyunca bu sıcaklık derecesinde bulundurmak hastalığın tedavisinde etkili olur. Diğer yandan kısmi su değişimi yapmak da hastalığın yok olmasına etki eder.

Papağan balığı hastalığının ileriki aşamasında bakır tedavisi yapılmalıdır. Papağan balıkları gaz kesesi sorununu yaşayabilmektedirler. Bu sorunu yaşayan balığın yüzme şekli değişir. Bazı durumlarda ters olarak yüzer ve kendini düzeltemez.

Kara benek hastalığı olursa yüzünde siyah benekler olur. Bu benekler zamanla kaybolur. Hazır yemleri çok sever. Dengeli beslenmesi için yemlerin çeşitli olması gerekir. Büyüdüklerinde Japon balığı ve lepistes balığını da yiyebilirler. Hazır yemlerin haricinde kan kurdu ve artemia ile beslenebilirler.

Papağan Balığı Yenir mi?

Papağan Balığı Özellikleri Ve Bakımı

Papağan balığı türleri arasında mavi papağan balığı yenilebilir ve dört mezhebe göre helaldir. Mavi papağan balığının eti sıkı ve lezzetlidir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde bulunur.

Balıklar Neden Yan ve Ters Yüzer ?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası