kaş aldirma / Kaş Alma Sonrası Cilt Bakımı

Kaş Aldirma

kaş aldirma

Kaş Almak Günah Mı? Kaş Aldırmak, Şekil Vermek Haram Mı, Caiz Mi, Kuran'da Geçiyor Mu?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Kaş almak günah mı sorusu, günümüze dek insanların akıllarını karıştıran dini sorulardan bir tanesi olmuştur. Çünkü İslam dininde kaş aldırmanın, kaşa şekil vermenin caiz olmadığını söyleyenler alimler bulunmaktadır. Son dönemde hem kadınlar hem de erkekler bu sorunun doğru yanıtına erişebilmek için internet arama motorları üzerinden; kaş aldırmak haram mı , kaşın ortasını almak caiz mi ve kaş aldırmak günah mı sorularının yanıtlarını aramaktadırlar.

Kaş Almak Günah Mı? Kaş Aldırmak, Şekil Vermek Haram Mı, Caiz Mi, Kuran’da Geçiyor Mu?

İnsanlar yüzlerine yakışan kaşı bulabilmek ve kendilerini daha iyi hissetmek için kaşlarına şekil verdirir ya da kaşlarını aldırırlar. Günümüze kadar pek çok insan için dini açıdan bakıldığı zaman kaş aldırma konusu bir muamma olmuştur. Ancak doğru araştırma yapan kişiler doğru yanıtlara ulaşmışlar ve bu konudaki karışıklıkları çözmüşlerdir. Biz de sizler için bu yazımızda "Kaş aldırmak günah mı, kaş aldırmak haram mı, Kuran'da geçiyor mu?" sorularının yanıtlarını derledik.

Kaş Almak Günah Mı?

Kaş aldırmak, kaşa şekil vermek günah mı, haram mı soruları her dönemde İslam alimlerine sorulmuş olan sorular arasındadır. Kaş almak hakkında Diyanetin son açıklaması şu şekilde karşımıza çıkmaktadır: "Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin." Bu söylemden yola çıkılarak, zorunlu koşullar örneğin psikolojinin bozulması, dışında insanın kaşlarını aldırması, kaşlarına şekil verdirmesi günahtır. Ancak psikolojik rahatsızlığa sebebiyet verecek şekilde anormalliğin olduğu durumlarda, kaşların düzetilmesinde yüz veya dudak üzerinde bulunan kılların aldırılmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır.

Kaş Almak Kuran'da Geçiyor Mu?

Kaş almak ve kaş almak üzerine alimlerin söyledikleri Kuran'ı Kerim içerisinde yer alan söylemler değildir. Ancak İslam alimleri kaş almanın caiz olmadığını, günah olduğunu ve insanın psikolojisini bozacak kadar kötü durumda ise ancak alınabileceğini hadislere dayanarak söylemişlerdir. Referans olarak alınan hadisler ise şunlardır:

  • "Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin." (Buhari, Müslim)

  • "İğreti saç takan, taktıran; kaşlarını incelten, kaşlarını incelttiren, dövme yapan ve dövme yaptıran lanetlenmiştir." (Ebu Davud)

ARKADAŞINA GÖNDER

Kaş Almak Günah Mı? Kaş Aldırmak, Şekil Vermek Haram Mı, Caiz Mi, Kuran'da Geçiyor Mu?

SON DAKİKA

Kaş Alma Sonrası Cilt Bakımı

Kaş Alma Sonrası Cilt Bakımı

Kaş Alma Sonrası Cilt Bakımı

Yüz yapısının en güzel detayları arasında yer alan kaşlar, kişiler tarafından en çok önem verilen yüz bölgesi olarak nitelendirilmektedir. Kaş yapısının dolgun olması ve kaş kıllarının kalın olması, gözlerin ve tüm yüzün daha güzel görünmesine olanak tanımaktadır. Kaşların keskin ve derli toplu durması için düzenli bir şekilde alınması gerekmektedir.

Kaş alımı, çoğu kadın için işkence niteliğinde bir işlemdir. Kaş alımı esnasında kopan tüyler, hassas cilt yapısını tahriş etmektedir. Kopan tüylerin ciltte uyandırdığı acı, kişilerin sıkıntıya girmesine neden olmaktadır. Bu denli külfetli bir işlem olan kaş alımı, derinlemesine bakım gerektiren bir işlem olarak nitelendirilmektedir. Kaş alımı sonrası bakım rutinlerin, kaş alma işleminin oluşturduğu sıkıntıyı azaltmaktadır.

İdeal Kaş Alma Sıklığı Nedir?

Kıl hücrelerinin uzama süresi, çeşitli hormonsal eylemlerden büyük oranda etkilenmektedir. Özellikle yüz bölgesinde bulunan tüyler, hormon azalması veya çoğalması durumlarına daha fazla maruz kalmaktadır. Bu nedenle kaşların uzaması ve tamamen çıkması, bazı hormonsal nedenlerle belirlenmektedir.

İdeal kaş alma sıklığı, kişilerin kıl ve cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Hormonsal farklılıklar nedeniyle kaş tüylerinin çıkma süresi kişiden kişiye değişmektedir. Genellikle haftada bir alınan kaşlar, bazı kişilerde bir ay kadar sürede bile çıkmamaktadır. Kişiler, kaş çıkma alma sıklıklarını kendi ritimlerine göre belirlenmektedir.

Kaş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kaş alımı işlemi, evde veya kuaförde yapılabilmektedir. Kaş aldırmak için kuaföre giden kişilerin, hijyen kurallarına büyük ölçüde dikkat etmesi gerekmektedir. Kullanılan ağda aparatı veya cımbız, her işlemden sonra temizlenmelidir. Kaş alımı esnasında kıl gözenekleri açılmakta ve kanama gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Enfeksiyon kapma olasılığın en aza indirilmesi için temiz çalışan uzman kişilerden yardım alınması gerekmektedir.

Kuaför veya güzellik merkezi gibi bir yerde kaş aldıran kişiler, yanlarına alacakları Maruderm cilt beyazlatıcı tonik ile; enfeksiyon riskini yok edebilmektedir. Tonik ürünlerinin anti bakteriyel özelliği çeşitli mikroorganizmaların üremesine engel olmaktadır. Kaş alımı sonrası kaş bölgesine tonik uygulaması yapmak, bakteri bulaşma riskini en aza indirmektedir. Özellikle kuaför gibi çoklu ortamlar enfeksiyon riski barındırdığı için kaş alımı tonik kullanımının önemi daha da artmaktadır.

Kaslarını evde kendi kendine alabilen kişiler, enfeksiyon riskini daha az yaşamaktadır. Bununla beraber evde yapılan kaş alma işlemi de oldukça zorlu ve külfetli bir iş olarak görülmektedir. Ayna karşısında dakikalarca kaş almaya çalışmak, kişilerin büyük ölçüde sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır. Kaş alımı sonrası oluşan cilt problemlerinin en aza indirilmesi için; alınan bölgenin güzel bir şekilde beslenmesi gerekmektedir.

Nemlendirici özelliği bulunan bakım ürünlerinin düzenli bir şekilde kullanılması, kaş alımı sonrası oluşan tahriş durumunu yok etmektedir. Nem dengesini koruyabilen ciltler, tüy alınması gibi olumsuz durumlara karşı daha dayanıklı olmaktadır. Kaş almadan önce ve sonra kaş bölgesinin doğal yağlarla veya nemlendirici bakım kremleriyle güzel bir şekilde nemlendirilmesi gerekmektedir.

Kaş Alma Sonrası Kızarıklık Nasıl Geçer?

Kaş alma işlemi, alınan bölgenin tahriş edilmesine neden olmaktadır. Oluşan tahriş durumu o bölgenin uzun süre kızarık kalmasına sebebiyet vermektedir. Kaş alımı sonrası oluşan kızarıklık bir süre sonra geçse de; kişilerin sosyal hayattan soyutlanmasına yol açmaktadır. Kaş alımı sonrası evden çıkmayan kişiler bile bulunmaktadır. Kaş alımı sonrası kızarıklık oluşumunun hafifletilmesi için yapılması gerekenler şunlardır:

  1. Kaş alma işlemi sonrası bölgeye kesinlikle su değirmemek gerekmektedir. Su hâlihazırda tahrip edilen cilt yapısının daha fazla tahriş olmasına neden olmaktadır. Minimum 2 saat kadar su temasından uzak durulmalıdır.
  2. Kaş alma işleminden sonra kaş bölgesine daha az el teması uygulanmalıdır. Kılların bölgeden uzaklaştırılması, gözeneklerin genişlemesine ve cilt yüzeylerinin çeşitli bakterilere açık hale gelmesine neden olmaktadır. Alınan bölgeye sürekli temas etmek, o bölgenin mikrop kapmasına yol açmaktadır.
  3. Kaş alma işlemi sonrası, kaş bölgesine tonik uygulaması yapılmalıdır. Tonik sayesinde genişleyen gözeneklerin sterilize edilmesi mümkün hale gelmektedir. Böylece enfeksiyon riski en aza indirilmektedir.
  4. Kaş alma işlemi sonrası, kaş bölgesinin uygun yağlar ve nemlendirici kremlerle temizlenmesi gerekmektedir. Nemlendirici bakım ürünleri, kaş bölgesindeki kızarıklığı azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kaşları Duştan Sonra Almanın Önemi

Kaşları duştan sonra almak, kaş alımı işleminin daha az acı vermesine yardımcı olmaktadır. Duş esnasında yumuşayan cilt, kıl köklerini daha rahat bir şekilde serbest bırakmaktadır. Bu sayede kaş alımı işlemi daha kısa sürede bitmekte ve daha az acı vermektedir. Kaş alımı işleminin duştan sonraya ertelenmesi, oluşacak cilt tahribatını en aza indirmektedir.

Kaşların duş sonrası alınması, kaş yapısının doğal görünümünü kaybetmemesi açısından da önem arz etmektedir. Duş ile temizlenen ve arındırılan kaş yapısı, kendi doğal dengesine dönmekte ve kaş sabitleyici gibi ürünlerden kurtulmaktır. Bu sayede kaş alımı işlemi doğal kaş yapısı üzerinde gerçekleşmektedir.

Kaş Alımı Sonrası Sivilce Çıkması Nasıl Önlenir?

Kaş alımı sonrası sivilce oluşumu, hemen hemen her kadında sıklıkla görülen olumsuz bir durum olarak nitelendirilmektedir. Kopan kılların oluşturduğu tahribat, bölgedeki gözeneklerin açılmasına neden olmaktadır. Açılan gözenekler dış etkenler tarafından tıkanmakta ve iltihap oluşumu gibi olumsuz durumlara sebebiyet vermektedir.

Kopan kılların oluşturduğu gözenek genişlemesi, cildin sivilce oluşumuna daha açık bir hale gelmesine yol açmaktadır. Kaş alımı sonrası sivilce oluşumunun en aza indirilmesi için; gözenek sıkılaştırıcı kremlerin kullanılması gerekmektedir. Maruderm gözenek sıkılaştırıcı ve akne karşıtı tonik, kaş alımı sonrası oluşan sivilcelerin en aza indirilmesine yardımcı olmaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir