regl iken alkol alınır mı / Regl ile ilgili doğru bilinen 11 yanlış - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Regl Iken Alkol Alınır Mı

regl iken alkol alınır mı

Regl iken Alkol Almak Zararlı mı?

Kadınların aklına en çok takılan sorulardan biri kuşkusuz ki, “Regl iken alkol almak zararlı mı?” sorusudur. Nitekim regl iken bir kadeh şarap, bir şişe bira ya da alkollü herhangi bir içecek içmek istemeniz oldukça doğaldır. Ancak belirtmekte fayda var; regl döneminiz boyunca alkol tüketmek hormon seviyenizi olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Alkol kullanımı vücutta hem östrojen hem de testosteron üretimini arttırabilecek bir etkiye sahiptir. Her iki hormonun da fazlası ruh hali değişimlerine sebep olmanın yanı sıra PMS semptomlarını da şiddetlendirebilir. Ek olarak regl iken alkol almak, krampları kötüleştirirken prostaglandin dengesini de etkiler. Tüm bu nedenler sebebiyle, regl döneminde alkol almak vücuda zarar verebilir.

regl iken alkol almak-1

Regl iken Alkol Kadınları Nasıl Etkiler?

PMS’in (Pre-Menstrüel Sendrom) başlamasıyla birlikte ruh haliniz, bedeniniz ve düşünceleriniz büyük ölçüde değişebilir. Hatta bazen PMS’in sizi ele geçirdiğini düşünebilirsiniz. Bu durum oldukça doğaldır ve pek çok kadın aynı durumu yaşar. Ruh halinizdeki değişimler nedeniyle, regl iken alkol tüketip rahatlamak isteyebilirsiniz. Alkol tüketip rahatlamak istemeniz oldukça doğal bir istektir. Fakat regl iken alkol tüketmek sizi pek çok yönden olumsuz etkileyebilir. Bu olumsuz etkiler başlıca şunlardır:

  • İştahınız artar.
  • Tükenmiş hissedersiniz.
  • Regl ağrılarınız şiddetlenir.
  • Döngünüz düzensizleşir.
  • Ruh haliniz değişkenlik gösterir.
  • Doğurganlığınızı azaltır.

Alkol Doğurganlığı Etkiler mi?

Doğurganlığı olumsuz yönde etkileyebilecek faktörlerden biri, alkoldür. Hormonlar üzerinde olumsuz etkileri bulunan alkol, düzensiz yumurtlamaya ya da hiç yumurtlamamaya neden olabilir. Ayrıca regl iken alkol tüketmek, döngünüzdeki yumurtlamayı da etkiler. Özellikle hamile kalmaya çalışıyorsanız, regl sırasında alkol almak doğurganlık dönemlerinizin değişmesine sebep olabilir.

Alkol kullanımı, vücut için genel olarak olumsuz etkilere sahip olsa da doğurganlık üzerindeki etkileri kesin olarak anlaşılmış değildir. Bağımlılık derecesindeki aşırı alkol tüketimi, kişinin kan basıncını ve kalp sağlığını olumsuz olarak uzun vadeli bir şekilde etkiler. Hamile kalmaya çalışılırken ya da hamilelik sırasında bu durum hem anne hem de bebek için oldukça tehlikeli olabilir. Bu nedenle regl iken alkol tüketmemek ya da tüketilecekse minimum seviyede tüketmek kişi için en doğrusudur.

regl iken alkol almak-2

Regl iken Alkol Kullanmanın İpuçları

Regl iken alkol kullanmayı istiyor ama vücudunuza ve döngünüze daha az zarar gelsin istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bazı metotlar mevcuttur. Bu metotlar sayesinde regl semptomlarınız alkolden çok fazla etkilenmez ve siz de gönül rahatlığıyla alkol tüketebilirsiniz. Regl iken alkol kullanmak için uygulayabileceğiniz başlıca metotlar şunlardır:

  • Bol bol su tüketin – Alkol kullanmak susuz kalmanıza neden olabilir. Özellikle luteal fazdayken vücudunuz suya oldukça ihtiyaç duyar. Bu nedenle regl döneminde alkol kullanacaksanız bol bol su tüketmeniz gerekir.
  • Kafeinli yiyecek ve içeceklerden kaçının – Adet döneminde alkol tüketiyorsanız ya da tüketeceksiniz kafeinli yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekir. Çünkü kafein PMS semptomlarınızı daha da şiddetli yaşamanıza neden olur. Şiddetli PMS semptomları da ağır bir regl geçirmenize sebep olur.
  • Uykusuz kalmayın – Özellikle alkol tükettikten sonra bol bol uyumak, regl semptomlarına en iyi gelecek aktivitelerden biridir. Bol alkollü bir günün ardından erken yatarak uzun ve deliksiz bir uyku çekebilirsiniz. Böylece vücudunuz rahatlar.
  • Yemek yemeyi aksatmayın – Kendinizi aç bırakmak, regl iken alkol tüketmek için oldukça kötü bir başlangıçtır. Hem adet kramplarınızın artmasına hem de midenizin bulanmasına neden olur. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için regl iken alkol tüketeceğiniz zaman protein ve vitamin açısından zengin yiyecekler yiyerek midenizi doldurun.

Yukarıdaki metotları uygulayarak, regl iken alkol tüketiminden ödün vermek zorunda kalmazsınız. Fakat yine de fazla veya hiç alkol tüketmemek sağlığınız için en iyisidir. Alkolün vücuda hiç bir yararı olmadığı gibi, yağdan sonra en yüksek birim kaloriye sahip olan madde olduğunu da unutmayın.

Sağlıklı günler dileriz&#;

kadinvekahve

Etiketler:alkol tüketmekreglregl iken alkol almakregl ve alkol

Sağlıklı bir kadın menopoz dönemine kadar düzenli olarak regl oluyor. Belki regl olduğumuz ilk günden beri çevremizdeki bazı insanlar “regl döneminde denize giremezsin, duş almak tehlikelidir” gibi bir sürü dayanağı olmayan şeyler söylüyor. Kulaktan kulağa yayılarak bugüne kadar gelmiş ve yanlış bilgilenmemize sebep olmuş bu bilgilerin doğrularını çevrendeki diğer kadınlara anlatmaya ne dersin?

  • Regl olduğunda denize/ havuza giremezsin

Söylenenin aksine regl olduğunda denize/ havuza girebilirsin. Pedler suyu emebildiği için menstural kaplar ve tamponla rahat bir şekilde denize/ havuza girebilirsin. Üstelik bunlar suyun rahminin içerisine girmesine de izin vermez. Üstelik yüzmek ağrılarına da iyi gelir.

  • Reglken içki içmek reglinin düzensizleşmesine sebep olur

  Bu da sanılanın aksine yanlış bir bilgidir. Tabii ki yüksek miktarda alkol kullanmak sadece regl dönemini değil hayatımızın her alanını olumsuz etkiler ancak regl döneminde içeceğin bir kadeh şarap ya da kokteyl menstruasyon evresine zarar vermez.

  • Regl döneminde duş almamalısın

  Kim demiş reglken duş alınmaz diye? Reglken duş almanın enfeksiyon oluşturabileceğine inananlar bile varmış! Regl açık bir yara değil ki su temasında enfeksiyon kapasın. Hatta ılık suyla alacağın bir duş kramplarına iyi gelebilir. Yine de kendini rahat hissetmiyorsan menstural kap ve tampon kullanabilirsin.

  • Regl döneminde spor yapamazsın

Bu da regl dönemiyle ilgili en büyük efsanelerden biri. Bu dönemde yapacağın egzersizler yine yüzmek gibi kramplarına da iyi gelir. Hatta PMS ve regl dönemi için özel yogalar ağrılarını azaltmaya çok yardımcı olur.

  • Tampon kullanmak sağlıksızdır

  Bu konuyla ilgili endişeler de yersizdir. Genelde insanlar tamponun kanamaya engel olacağı düşüncesidir ancak tamponlar doğru kullanıldığında kanamaya engel olmazlar. Hatta doğru yerleştirilirse uzun saatler kullanılabilir ve sızıntıyı engeller.

   Adet kanı kesinlikle pis kan değildir, rahimden gelen kan ve endometrium tabakasına ait doku parçalarından oluşur. Sağlıklı bir kadın düzenli olarak regl olur ve bu söylentiler yüzünden kendinden ve döngünden iğrenme canım.

What's Your Reaction?

Şunlar da hoşunuza gidebilir

More From: Bunlar Taze

Newsletter

Daha fazlasından haberdar olmak ister misin?

Hadi hemen kaydol!

Next post

regl alkol ilişkisi

  • kansızlık problemi mevcutsa, yumurtlama döneminde epey etkilediğine dair bir temelsiz teorim var. zaten ben sosyal bilimciyim. evet 7*8 kaç eder sorusuna hemen cevap veremiyorum.

    (bkz: 7 kere 8'in çarpım tablosunun en zor işlemi olması)

  • biri diğerini görmezden gelmeyi sağlayan ikilinin arasındaki ilişki.

  • benim için bu ilişki reglken daha çok içme isteği oluşmasının ötesine gitmemektedir.
    onu da vücutta oluşan glikoz/şeker/tatlı isteğine bağlıyorum ben şahsen.

  • alkolün metabolizması düşünülürse, regl ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. en azından ispatlanan bir ilişki yoktur. ama tabi alkolün basit indirgenme basamakları dışında bir dünya etkileşimleri, çok minör etkileşimler de olsa gösterildi bu güne kadar. yani regl ile dolaylı olarak alakalı olabilir. oturup da araştırılacak bir konu olduğunu da düşünmüyorum. zaten hassas kadınlar o dönemde. ondandır diyin, geçin. bir ara birileri bu konuda bilimsel yayın yaparsa aydınlanırız hep birlikte.

  • (bkz: sek-butil reglol)

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Kadınların Regl Dönemleri Hakkında Yıllardır Kulaktan Kulağa Yayılan Yanlış Bilgilerin Doğrusunu Öğrenince Aydınlanacaksınız

Haberler

Genel Kültür

Bilim

Kadınların Regl Dönemleri Hakkında Yıllardır Kulaktan Kulağa Yayılan Yanlış Bilgilerin Doğrusunu Öğrenince Aydınlanacaksınız

Kulaktan kulağa yayılarak bugüne kadar yanlış bilmemize sebep olmuş regl dönemiyle ilgili bilgileri sizler için derledik.

Regl döneminde banyo yapmamanız gerekir.

Ilık su ile yapılan banyo, regl dönemindeki kadınlar için yardımcı olabilir.

Ilık su ile yapılan banyo, regl dönemindeki kadınlar için yardımcı olabilir.

9. Havuza veya denize girmezsiniz.

Yüzme de diğer egzersizler gibi ağrınızı azaltmada sizlere yardımcı olacaktır.

Yüzme de diğer egzersizler gibi ağrınızı azaltmada sizlere yardımcı olacaktır.

8. Birlikte yaşayan kadınların regl dönemleri de aynı olur.

8. Birlikte yaşayan kadınların regl dönemleri de aynı olur.

Daha sonrasında yapılan araştırmalar, regl dönemi ve etkileşim sıklığı arasındaki bağlantının doğru olmadığını kanıtladı.

Daha sonrasında yapılan araştırmalar, regl dönemi ve etkileşim sıklığı arasındaki bağlantının doğru olmadığını kanıtladı.

7. Saçınızı boyamak için regl döneminizin geçmesini bekleyin.

Bilimsel verilere göre asi saçlar bakımsızlığın veya genetik eğilimin sonucu.

Bilimsel verilere göre asi saçlar bakımsızlığın veya genetik eğilimin sonucu.

6. Sert içkiler regl döneminizi etkiler.

6. Sert içkiler regl döneminizi etkiler.

Regl döneminde içtiğiniz bir bardak şarap veya kokteylin hiçbir sakıncası yoktur.

5. Ağda gününüzü veya dövme seansınızı erteleyin.

Fakat bu, işlemi yapan uzmana bağlı

4. Karın ağrısını tolere edin.

Günlük hayatınızı etkileyen ağrınız oluyorsa bir jinekoloğa muayene olun.

Günlük hayatınızı etkileyen ağrınız oluyorsa bir jinekoloğa muayene olun.

3. Regl döneminde hamile kalmanız imkansızdır.

3. Regl döneminde hamile kalmanız imkansızdır.

Bazı kadınlarda regl aralığının 21 gün veya düzensiz olabileceğini unutmayın.

Bazı kadınlarda regl aralığının 21 gün veya düzensiz olabileceğini unutmayın.

2. Regl döneminiz Ay'ın evrelerine bağlıdır.

2. Regl döneminiz Ay'ın evrelerine bağlıdır.

Açıklaması ise oldukça basit:

1. Doğum kontrol ve geciktirici hapları zararlıdır.

Ulusal Kadın Sağlığı Ağı'nda bulunan uzmanlar, regl geciktirme ilaçlarının sağlığınıza etkisi olmadığını ve hatta regl ağrısı çekme gibi yaşanan durumlarda yararlı olabileceğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası