polikistik over hastası hamile kalabilir mi / Polikistik over sendromu yaşayanlar hamile kalabilir mi? - Son dakika sağlık haberleri – Sözcü

Polikistik Over Hastası Hamile Kalabilir Mi

polikistik over hastası hamile kalabilir mi

Polikistik Over ve Yumurtlama Tedavisi

Polikistik Over Nedir?

Polikistik Over "çok sayıda kist içeren yumurtalık" anlamına gelen bir terimdir. Polikistik over (PKO) üreme çağında olan bir kadında düzenli olarak gerçekleşmesi gereken yumurtlama işlevinin aksaması, tüylenmede artış, adet gecikmeleri, kilo alma, sivilcelenme, gebe kalamama veya zor gebe kalma gibi belirtilerle seyreden bir durumdur.

funduszeue.info sitesinde polikistik overle ilgili çok geniş bilgiler bulabilirsiniz.

Polikistik over, üreme çağında olan kadınların yaklaşık %5'inde görülür.


Video: POLİKİSTİK OVER SENDROMU OLANLAR KENDİLİĞİNDEN HAMİLE KALABİLİR Mİ, MUTLAKA İLAÇ TEDAVİSİ GEREKİR Mİ?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>
  • PKO'nun merkezinde herhangi bir nedenle yumurtlama işlevinin yarım kalması yer alır.
  • PKO'nun diğer belirti ve bulguları genellikle bu temel bozukluğa ikincil olarak gelişirler.
  • Yumurtlamanın yarım kalması, içinde yumurta hücresini barındıran folikül adlı yapının yumurta hücresini olgunlaştıracak ve çatlayarak bu hücreyi serbest bırakacak büyüklüğe ulaşamaması ve milimetrik çaplarda kistik bir yapı olarak yumurtalık içinde yerini almasına neden olur.
  • Yumurtlama işlevi bu şekilde yarıda kalmaya devam ettiği sürece her ay yumurtalık içindeki ufak kistlere bir yenisi katılır ve yumurtalıklar bir süre sonunda çok sayıda kist içeren ve ileri durumlarda normalden büyük çaplara ulaşan yapılara dönüşürler.
  • Folikül gelişimi yumurtalıkların dış yüzeyine yakın kısmında olduğundan her yarım kalan adet döngüsünde sayısı artan bu kistler yumurtalığın yüzeye yakın kenarı boyunca dizilirler.


Bu ultrasonografi resminde bariz bir PKO gözlenmektedir.

Yarıda kalan yumurtlama sonucunda oluşan kistik yapı içinde hormon üretimi de dengesizdir. Östrojen hormonu yerine testosteron hormonu üretilir ve kana geçer. Bu hormon kadınlarda normalden fazla salgılandığında tüylenme ve sivilcelenme yapabilen bir hormondur.

Yumurtlama, adet döngüsünün düzenli olmasını sağlayan en önemli olaydır. Bu işlevin aksaması adet kanamalarının gecikmeli olarak ve beklenmedik zamanlarda genellikle normalden fazla miktarlarda olmasına neden olur.

Üreme çağında olan ve gebelik planlayan bir kadında yumurtlamanın olmaması gebe kalamama sorununu beraberinde getirir.


Video: Polikistik over sendromu olanlar hamile kalmak için ne yapmalı - PKOS kısırlığa neden olur mu?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

PKO genellikle (her zaman değil!) kilosu normalden fazla olan kadınlarda görülen bir durumdur. Kilo alımının PKO'nun sonucunda mı olduğu, aşırı kilolu olan kadınlarda mı daha fazla PKO görüldüğü bilim çevrelerinde sık tartışılan bir durumudur.

Bilimsel veriler PKO'nun ilaçla tedavi edilmesinin kadının ideal kiloya gelmesini kolaylaştırdığını, kendi isteğiyle kilo veren kadınlarda ise PKO tedavisinin daha kolay olduğunu göstermektedir.

Son yıllarda elde edilen bilimsel veriler PKO'nun Diyabet (Şeker Hastalığı) ile yakından ilgili olduğunu düşündürmektedir. Nitekim ağır PKO'su olan kadınların bir kısmında "gizli şeker" (pankreas organının kan şekerini normal seviyelerde tutmaya zorlandığını tarif etmek için kullanılan terim) daha sık görülmekte ve PKO'su olan kadınlar ileri yaşlarda şeker hastalığına daha kolay yakalanmaktadırlar.



Foliküllerin gelişimi neden durur?

Polikistik over bir kısır döngü durumudur.

Herhangi bir nedenle yumurtlama sürecini bozan her olay, sonuçta polikistik over adı verilen durumun gelişmesine neden olabilir. Bu olay, hipotalamustan olan GnRH hormonu salgısını veya hipofizden LH ve FSH hormonlarının salgısını bozabilecek bir olay olabileceği gibi (stres, prolaktin hormonu yüksekliği, tiroid hormonları salgı bozuklukları gibi), direkt olarak yumurtalıkların içindeki hassas hormonal dengeye etki eden bir olay da olabilir (aşırı kilolu olmak, şeker hastalığı veya şeker hastalığına eğilim, böbreküstü bezlerinden aşırı miktarda androjen hormon ("erkeklik hormonu") salgılanması gibi).

Kadında Yumurtlama (Ovulasyon) ve Adet Görme (Menstruasyon) Mekanizması >>

Yumurtlama yarıda kaldıkça yumurtalıklar içindeki kistlerin sayısı artar, kist sayısı arttıkça yumurtalıkların içindeki hassas hormonal dengeler daha da bozulur ve yumurtlama süreci daha da aksar.


Video: Yumurtlama, sperm ve yumurta hücresi (oosit) birleşmesi, döllenme ve gebelik nasıl gerçekleşir?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

PKO'nun En Sık Görülen Belirtileri Nelerdir?

PKO, her kadında daha farklı seyreder. Bazı kadınlarda tek belirti tüylenme olabileceği gibi, bazılarında adet düzensizliği ön planda olabilir. Tüm belirtilerin beraberce görüldüğü PKO durumu enderdir.

  • PKO'dan şüphelenilmesini sağlayacak en önemli belirtilerden biri kadında normal dışı bir tüylenmenin olmasıdır. "Yarım kalan" foliküllerden testosteron hormonu ve diğer "erkeklik hormonlarının" fazla miktarlarda üretilmesine bağlı ortaya çıkan bu belirti en hafif şekliyle erkeklerde sakal çıkan yüz bölgelerinde görülür. Daha ileri durumlarda normaldışı tüylenme göğüsler arasında, göğüs uçlarında ve göbekte ortaya çıkabilir.
  • PKO'nun diğer bir önemli belirtisi adet düzensizliğidir. Çok ender durumlarda PKO'lu bir kadın düzenli olarak adet görmeye devam edebilmesine karşın, genellikle 35 günün üzerinde ve düzensiz aralıklarla adet görülür.
  • Akne (sivilcelenme) ve
  • Obezite, kilo alma eğilimi ve zor kilo verme de belirtiler arasında olabilir.

Video: AMH (DOĞURGANLIK TESTİ) DÜŞÜK VEYA YÜKSEK ÇIKMASI (POLİKİSTİK OVER) NE ANLAMA GELİR? YUMURTA DONDURMA

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

Nasıl Tanı Konur?

Yukarıdaki belirtilerin bir veya birkaçıyla başvuran kadınlarda yumurtalıkların tipik ultrasonografik görüntüsünün gözlenmesi PKO tanısı konması için yeterlidir.

Dikkat: Bazı kadınların yumurtalıkları ultrasonografide "polikistik" izlenimi verebilmektedir. Hiçbir şikayeti olmayan bir kadında yalnızca bu görüntüye bakarak PKO tanısı konmasına son yıllarda sık rastlanmaktadır. Görüntüleme yöntemleri tanı koymak için tek başına kullanılamazlar. Belirti olmaksızın hastalık tanısı konması doğru değildir.

Laboratuvar bulguları arasında:

  • LH/FSH oranı yüksekliği,
  • AMH yüksekliği,
  • serbest Testosteron Seviyesi (sT), DHEA-SO4, alfa-OH-P (alfa-hidroksi progesteron) gibi "erkeklik hormonları" yükseklikleri,
  • Prolaktin hormonu yüksekliğine sık rastlanır.
  • Aşırı kilo alımı söz konusu olduğunda incelemelere genellikle şeker hastalığı araştırmaları eklenir:
    AKŞ (Açlık Kan Şekeri)
    Kan İnsülin Seviyesi
    HbA1C (üç aylık şeker ortalaması)
    HOMA-IR yani insülin direnci

Ne Gibi Sorunlar Yaratabilir?

Polikistik overi kozmetik sorunlara neden olabilen basit bir yumurtlama bozukluğu olarak görmemek gerekir. Yumurtlama bozukluğu neticesinde oluşan hormonal dengesizlik ve kandaki yüksek "erkeklik hormonu" seviyeleri kadını uzun vadede ciddi sorunlarla başbaşa bırakabilmektedir. Bu nedenle PKO mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur:

  • Rahim iç tabakasının progesteron hormonu etkisinden yoksun kalması ve sürekli kalınlaşması belli bir süre sonra bu dokuda kanser öncüsü değişiklikler oluşmasına (endometrial hiperplazi) hastalık uzun süre devam ettiğinde ise kanser gelişmesine (rahim kanseri) neden olabilmektedir.
  • PKO kadında androjen ("erkeklik") hormonlarının aşırı salgılandığı bir durumdur. Bu nedenle uzun vadede, kadında artmış androjen hormonlar kan lipid (yağ) metabolizmasını olumsuz etkilemekte, kalp-damar sistemi hastalıklarının ortaya çıkma riskini artırmaktadır.​


Nasıl Tedavi Edilir?

Polikistik overin ilaçla tedavisinde temel prensip yumurtlamanın yarıda kalmasını engellemek ve böylece yumurtalık dokusu içindeki kist sayısının artmasının önüne geçmektir. 

Bu amaçla çocuk arzusu olmayan bir kadında yumurtlamanın hiç başlamaması, çocuk arzusu olan bir kadında ise yumurtlamanın tamamlanmasına yönelik tedavi yapılır.

Yumurtalık dokusundaki kist sayısının artışı bu şekilde engellendiğinde önceden oluşmuş kistik yapılar bir süre sonra kendiliğinden yok olmaya ve böylece kistlerden salgılanan "erkeklik hormonu" miktarı giderek azalmaya başlar.

Kullanılan ilaçlar adet düzenini de sağladıklarından eksik olan progesteron hormonunun yaratabileceği olumsuzluklar giderilmiş olur.

Çocuk arzusu olmayan bir kadında tedavide genellikle doğum kontrol hapları tercih edilir. Bu ilaçlar yumurtlamayı en temel aşamasında, folikül gelişimi basamağında geçici olarak durduran ilaçlardır. İlaçların içinde bulunan progesteron hormonu rahim iç tabakasını kalınlaşmaktan korur ve adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar.

Tıbbi nedenlerle doğum kontrol hapı kullanamayan veya kullanmak istemeyen kadınlarda adet düzeni belirli aralıklarla verilen progesteron hormonu sayesinde sağlanır.


Video: Doğum kontrol hapları kısırlığa neden olur mu? - oral kontraseptif kullanma süresi uzarsa ne olur?

Dr. Kağan Kocatepe Youtube Kanalı >>

Çocuk arzusu olan bir kadında yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlara başvurulur. Bu ilaçlar ağız yoluyla alınan tablet şeklinde ilaçlar olabileceği gibi, tedaviye yanıt alınamaması durumunda iğne şeklinde kullanılan daha güçlü, ancak yan etkileri daha fazla ilaçlara başvurulması gerekebilir.

Polikistik over bir kısır döngü hastalığı olduğundan kısır döngünün daha farklı noktalardan kırılmasıyla tedavi yoluna gidilebilir:

  • Kilo verilmesi yumurtlamanın kendiliğinden düzelmesini sağlayabileceği gibi, yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlara daha düşük dozlarda yanıt alınmasına katkıda bulunabilir.
  • Laparoskopik drilling yöntemi: Büyümüş ve çok sayıda kist içeren yumurtalıklara laparoskopi yöntemiyle ulaşılarak yumurtalık dokusu içindeki kistlerin bir kısmının patlatılarak yok edilmesi kısır döngüyü kırarak hastalığın düzelmesine önemli katkılarda bulunabilir. Günümüzde bu yönteme ender de olsa başvurulmaktadır.
  • PKO ile şeker hastalığı arasındaki yakın ilişki, tedavide son yıllarda kan şekerini düşürücü özelliğe sahip ve ağızdan alınan tablet şeklindeki ilaçların (metformin) kullanılmasını gündeme getirmiştir. Bu tedavi dirençli PKO durumlarında faydalı olabilmektedir.

Bu resimde doğal görünümünü kaybetmiş ileri derece Polikistik overli bir yumurtalık görülmektedir.

Normalde yumurtalıkların dış yüzeyi lobüllerden ulaşan bir görüntü verirken burada yumurtalık yüzeyi adeta pürüzsüzmüş gibi bir izlenim vermektedir ve burada yumurtalık normalden çok daha iri görünmektedir.

(laparoskopik drilling ile yumurtalıklara ufak delikler açılmadan önceki görüntü).

 


Video: Polikistik over sendromunda adet düzensizliği, tüylenme, kilo alma, gebe kalamama. Tanı ve tedavi


İLGİLİ KONULAR:


Erken Menopoz ve DHEA



Tansiyon

Polikistik Over hastası kadınlar hamile kalabilir mi?

Polikistik over sendromunun tam olarak hangi sebeplerle ortaya çıktığı henüz bilinmemektedir. Bu sendromun görülmesinde genetik faktörlerin sebep olduğu düşünülmektedir. Bu sendromdan muzdarip kadınların hamile kalma ihtimali diğer kadınlara göre daha düşüktür. Polikistik over sendromu yumurtlamayı engellediği ya da düzensiz hale getirdiği için hamile kalma olasılığını düşürmektedir.

POLİKİSTİK OVER VE HAMİLELİK

Tüp bebek tedavisi gören hastaların yaklaşık %’si polikistik over sendromuna sahip hastalardan oluşmaktadır. Bu sendroma sahip hastalar bazen tedavi olmadığından gebe kalabilmektedir. Ancak bu son derece nadir görülen bir durumdur. Polikistik over sendromu % kısırlığa sebep olmamaktadır, ancak hamile kalma şansını önemli ölçüde düşürmektedir.

Ancak tüp bebek tedavisinde polikistik over sendromu bulunan hastalar için gebe kalınabilirlik durumu oldukça kolaydır. Bu durumda yumurtalık uyarımı sonrasında ortaya çıkan yumurta sayısı oldukça iyidir. Bu sayede tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanması mümkündür. Polikistik over sendromu hastalarında tüp bebek tedavisi ile hamile kalma şansı yaklaşık olarak % 66’dır. Bu sendroma sahip olan hastalarda tüp bebek için uyarımlar oldukça dikkatli ve düşük dozda gerçekleştirilmektedir. Kontrolsüz yapılan uyarımlar aşırı uyarım sendromunun gelişmesine neden olabilmektedir.

DİĞER YÖNTEMLER

Polikistik over sendromu olan hastalar genellikle aşırı kilolu hastalardır. Bu yüzden tedaviye başlanmadan önce hastaların fazla kilolarını vermesi gerekmektedir. Bu durum hem yumurtlamayı düzenler hem de gebelik şansını önemli ölçüde arttırır. Polikistik over sendromuna sahip hastaların yumurtlamasını sağlamak için öncelikle insülin direncinin düşürülmesi gerekiyor. Bazı kadınlarda bu direnç haplarla düşürülerek yumurtlama elde edilebiliyor. İlaç tedavisi yaklaşık olarak altı ay kadar sürmektedir. Ancak bir kısım hasta için ilaç tedavisi de yeterli olmamaktadır. Bu durumda iğne ile tedavi yöntemi denenmektedir. 3 ile 6 ay arasında yapılan iğne tedavisi de etkili olmadığı durumlarda tüp bebek tedavisine başvurulması gerekmektedir. Tüp bebek tedavisi, polikistik over sendromu bulunan hastalarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

[fotogaleri=,]

False

Polikistik Over Hastaları Hamile Kalabilir Mi?

Polikistik Over Sendromu, yumurtalıklarınızın normalden daha büyük ve olgunlaşmamış yumurtalar içeren birçok küçük kistiniz olabileceği anlamına gelir. Bu durumla yaşamak ve Polikistik Over ile hamile kalmak, üreme çağındaki birçok kadın için endişe kaynağıdır.

Çok çeşitli belirtilerin bir sonucu olarak Polikistik Over Sendromu, menopozöncesi ve doğurganlık çağında kadınlardaki en yaygın hormonal bozukluktur. Bu, aynı zamanda kadın kısırlığının da önde gelen nedenlerinden biridir. PKOS ile yaşamak, bir uzman yardımı olmadığında karmaşık bir durum olabilir.
polikistik_over_funduszeue.info

Polikistik Over Sendromu, Üreme Sorunları ve Diğer Sorunlar&#;


PKOS hastalığı, üreme çağındaki kadınlarda yaygın bir durumdur. Ve özellikle fazla kilolu olmak, sorunu ve belirtileri daha da kötüleştirebilir. Bunlar arasında:

polikistik_over_sendromu_funduszeue.info
Ayrıca; yüz ve vücutta aşırı kıllanma ve akne gibi semptomlar da görülebilir. Yüksek insülin seviyeleri veya insülin direnci ve anormal kolesterol seviyeleri de dahil olmak üzere diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar için risk faktörleri de göz ardı edilmemelidir.

Polikistik Over İle Hamile Kalınabilir Mi?&#;

Bu, PKOS teşhisi konulan kadınlar arasında en yaygın merak konularından biridir. Aslında cevap “evet” olacaktır. Polikistik Over Sendromu’na sahip olmak, hamile kalamayacağınız anlamına gelmez.
polikistik_over_sendromu_hamile_kalinir_funduszeue.info
Bunun nedeni, kadın kısırlığının en yaygın nedenlerinden biri olmasına rağmen, tedavi edilebilir bir durum olmasıdır.

PKOS teşhisi konulduysa; yumurtalıklarınızdan yumurtaların büyümesini ve salınmasını engelleyen hormonal bir dengesizliğiniz var demektir. Muhtemelen yumurtlamazsanız hamile kalamayacağınızın farkındasınızdır.

Neyse ki, Polikistik Over Sendromu için doğurganlık tedavisimevcuttur. Yani, PKOS teşhisi konulsa bile, hamile kalmayı umuyorsanız, hayallerinizin suya düşmesine gerek yoktur. Uzmanlar, bu konuda size yardım edebilir.

PKOS’lu kadınların sağlıklı bir gebelik elde etmelerine yardımcı olabilecek bazı tedaviler vardır. Bugüne kadar, bu duruma sahip pek çok kadın başarılı bir şekilde tedavi edilmiş ve kendi bebeklerini kucağına alabilmişlerdir.

Vücudunuz düzenli yumurtlama için gerekli hormonları üretmediği için Polikistik Over Sendromu ile yaşamak ve hamile kalmak zor olsa da, doğru zamanda doğru hekime danışmanız şartıyla ebeveynlik hayalinizi gerçekleştirmeniz oldukça mümkün!

Polikistik Over Üreme Sağlığını Nasıl Etkiler?&#;

Belirli hormonlar olmadan, yumurtalığınızdaki yumurta tam olarak olgunlaşmaz. Yumurtayı tutan folikül büyümeye devam eder ve sıvı ile dolar. Ancak onu parçalayacak olgun bir yumurta olmadığı için kist olarak kalır.

Polikistik Over Sendromu’nda kistler, yumurtlamayı engelleyen normal miktarlardan daha fazla androjen (erkek cinsiyet hormonları) üretir. Olgun yumurta salınmadığı için yumurtlama gerçekleşmez ve progesteron hormonu yapılmaz. Bu düzensiz veya eksik bir adet döngüsü ile sonuçlanır.

PKOS’un en yaygın belirtilerinden biri, adet düzensizliği veya gecikmedir. Bu durumda, doktorunuz, östrojen ve progesteron içeren doğum kontrol hapları reçete edebilir. Bu haplar androjen üretimini azaltarak adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olabilir.

Temel olarak, PCOS vücudunuzun anormal düzeyde androjen (erkek hormonları) üretmesine neden olur. Androjenler, erkek cinsiyet organlarının ve diğer erkek özelliklerinin gelişiminde önemlidir. Ancak, kadınlarda androjenler genellikle östrojene dönüştürülür.

Yüksek androjen seviyeleri yumurtalarınızın gelişimini ve yumurtalarınızın düzenli salınımını engeller. Sağlıklı bir yumurta bırakılmazsa, erkekten gelen spermler tarafından döllenemez, yani hamile kalamazsınız.

Gerekirse, ay boyunca ayda yaklaşık iki hafta boyunca alınacak sadece hormon hapı verilebilir. Ayrıca, adet dönemlerinizi düzenlemeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

PKOS için doğum kontrol hapları alırken hamile kalamayacağınızı vurgulamak önemlidir. Ancak, hamile kalabilmek için yumurtlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, yardımcı olabilecek bazı ilaçlar vardır.

Polikistik Over Sendromu’nda Kullanılan İlaçlar&#;

Bu tür ilaçlardan biri, adet döneminin başında alınan bir anti-östrojen ilacı olan klomifendir. Klomifen yumurtlamaya yardımcı olmazsa, metformin adı verilen başka bir ilaç reçete edilebilir.
polikistik_over_sendromu_funduszeue.info
Klomifen ve metformin işe yaramazsa, muhtemelen Folikül Benzeyen Hormon ve Lutenizasyon Hormonu içerenlere ihtiyacınız olacaktır.

PKOS’unuz varsa ve hamile kalmak istiyorsanız, bu konuda başarısı kanıtlanmış bir doğurganlık uzmanı ile çalışmalısınız. İyi bir doktor; dozda ilaç aldığınızdan emin olmanıza, sahip olduğunuz herhangi bir soruna yardımcı olmanıza ve nasıl olduğunuzu görmek için düzenli kontroller ve ultrasonlar planlamanıza yardımcı olacaktır.

Doğurganlık ilaçları, yumurtlamanıza geçici olarak yardımcı olmak amacıyla PKOS semptomlarına yardımcı olabilir.

PKOS’a sahip olmanın ve doğurganlık ilaçları ile hamile kalmanın bir dezavantajı, bu ilaçların yalnızca bir döngüde işe yarama eğiliminde olmasıdır. Gelişmekte olan bir folikülün büyümesi ve olgunlaşması üç döngüye kadar sürebilir.

Bu, yumurtanın anormal bir hormonal ortamda erken büyüme aşamalarından geçtiği anlamına gelir ve bu da düşük kaliteli bir yumurtaya neden olabilir.

PKOS’ta Tüp Bebek İle Hamile Kalmak Mümkün&#;

Tüp bebek tedavisi, PKOS’u olan kadınların hamile kalması için etkili bir seçenektir. Bugüne kadar birçok kadın, tüp bebek tedavisi ile büyük bir başarı elde etmiş, hamile kalmış ve sağlıklı bebeğini kucağını almıştır.

Tüp bebek tedavisinin dışında, androjen hormonuseviyelerini düşürmeye ve yumurtlamayı düzenlemeye yardımcı olmak için bir tür minimal invaziv cerrahi kullanılabilir, ancak etkileri geçicidir.

Yumurtlama Doğal Olarak Nasıl Sağlanır?&#;

Yumurtlamayı doğal olarak sağlamak için atabileceğiniz adımlar vardır. Sağlıklı bir kilo değerini korumak ve doğru beslenmek, atabileceğiniz ilk adımlardır.
yumurtlama_dogal_olarak_nasil_funduszeue.info
Bazı kadınlar, beslenme, egzersiz ve yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirdikten sonra PKOS semptomlarının tamamen düzeldiğini bildirmektedir.

Fazla kilolardan kurtulmak; adet döngülerini düzenlemeye, yumurtlama sıklığını iyileştirmeye, androjen seviyelerini düşürmeye ve böylece doğurganlık kalitenizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

PKOS Hamileliği Nasıl Etkiler?&#;

PKOS ile hamile kalırsanız, durumun hamileliğinizi nasıl etkileyeceğini merak edebilirsiniz. Polikistik Over Sendromu teşhisi konulduktan sonra hamile kalmak, bazı zorluklara sahiptir. Ancak, bu kadınlar genel olarak sağlıklı bir hamilelik geçirmektedir.

PKOS’unuz varsa ve hedefiniz hamile kalmaksa, yardım almak için doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, hamile kalmanıza ve bir aile kurmanıza yardımcı olmak için gerekirse doğurganlığı artıran ilaçlar ve gerekirse tüp bebek tedavisi gibi en etkili tedavi seçeneklerini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Fazla kilonuz varsa veya obezite hastasıysanız; doktorunuz, hormonlarınızın normal seviyelere geri dönmesine yardımcı olabileceğinden kilo vermenizi isteyecektir. Kilonuzun sadece %10’unu vermek, adet döngünüzün daha öngörülebilir olmasına yardımcı olabilir. Çoğu zaman bu hamile kalmanıza yardımcı olacaktır.

Adet döneminiz olması gerektiği zamanda olmuyorsa ve zaten PKOS teşhisi konulduysa, kontrol altına almanıza ve ebeveynlik hayalinizi gerçekleştirmenize yardımcı olması için iyi bir doğurganlık doktorundan yardım isteyin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası