samsun doğankent kız yurdu / Samsun Özel Doğankent Kız Yurdu | Üniversite Yurt Rehberi

Samsun Doğankent Kız Yurdu

samsun doğankent kız yurdu

Samsun Özel Doğankent Kız Yurdu

Samsun Özel Doğankent Kız Öğrenci Yurdu, tramvay durağına çok yakın mesafededir. Tramvay ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsüne 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Değerli arkadaşlar Samsun&#;da özel yurtlar genellikle Atakum&#;da bulunmakta. Üniversiteye çok yakın mesafede özel yurt yoktur. Bu yüzden mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarına yakın konumdaki özel yurtları tercih etmelisiniz. Yurdun hemen önünden geçen tramvayla OMÜ kampüsüne kısa sürede ulaşabilirsiniz. Öğrenciler üniversiteye ulaşımda en fazla tramvayı tercih etmektedir.

Oda özellikleri

  • Odalar 1, 2, 3 ve 4 kişiliktir.
  • Odalarda aynalı elbise dolabı, ortopedik yatak, nevresim takımı, yastık-yorgan, çalışma masası ve kitaplık bulunmaktadır.
  • Odalar merkezi sistemle ısıtılmaktadır.
  • Tuvalet ve banyo yurtta tüm odalarda oda içerisinde yer almaktadır.

Değerli arkadaşlar özel yurt tercihinde kalacağınız oda çok önemlidir. Odadaki odalar göze hitap etmeli. Çünkü uzun yıllar aynı odada kalmanız gerekebilir. Özel Doğankent Kız Yurdu odaları şık tasarıma sahiptir. Sayfanın alt kısmından yurt odaları fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Yemek

  • Doğankent Kız Öğrenci Yurdunda haftanın her günü 2 öğün yemek çıkmaktadır.
  • Açık büfe kahvaltı
  • Akşam yemeği

Yurt özellikleri

  • Sauna, hamam, spor salonu (Öğrenciler ücretsiz faydalanabilir.)
  • Sahile 5 dakika yürüme mesafesindedir.
  • Odalar deniz manzaralıdır.
  • Çamaşır yıkama herhangi bir sınırlama olmaksızın ücretsizdir.
  • Etüd odası
  • Metro internet
  • Buzdolabı
  • Güvenlik hizmetleri
  • Elektronik kartla giriş sistemi
  • Açık otopark
  • Çamaşırhane ve ütü odası
  • Asansör
  • Isı yalıtımlı odalar
  • Merkezi ısıtma ve soğutma, iklimlendirme

Yurt ücretine neler dahil?

Kahvaltı, akşam yemeği, spor salonu, internet, sauna, hamam, masa tenisi, Playstation, sinema gibi hizmetlerin tamamı ücretsizdir. Ayrıca dışarıdan gelen arkadaşlarınız için çay ve kahve de ücretsizdir.

Hakkında

Doğankent Kız Öğrenci Yurdu

Hikayemiz

Bu kuralların amacı, yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilere rahat, düzenli ve güvenli bir barınma ortamının sağlanmasıdır.
Yurtlara öğrenci kabul ve yerleştirme işlemi her akademik yıl için mevcut yurt kapasitesi ve belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır. Akademik Takvimde belirtilen yarıyıl başlangıç ve bitiş tarihleri, yurtların açılış ve kapanış tarihleri olarak kabul edilir.
Herhangi bir suçtan hüküm giymiş veya haklarında kovuşturma açılmış bulunan öğrencilerin -affa uğramış olsalar ve/veya haklarındaki hukuki işlemin yürütmesi mahkemelerce durdurulmuş olsa dahi- yurtlara alınıp alınmayacağı Yurtlar Yönetim Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanır.
Kendisine yer tahsisi yapılmış olmasına rağmen, Akademik Takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden itibaren 7 gün içerisinde kayıt işlemlerini ve mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya geçerli mazeret bildirmeksizin yurtlara giriş yapmayan öğrencilerin kaydı silinir (Kartlı giriş sistem kayıtları yeterli kanıt sayılır).
Yurtlarda kalmakta olan öğrenciler dönem içerisinde ve dönem sonlarında yurttan ayrılmadan önce Yurt İdaresine başvurarak ayrılma işlemlerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Yurttan habersizce ayrılan öğrencilerin odalarında bırakmış oldukları eşyalar Yurt İdaresince toplanarak depoya alınır. 30 gün süresince öğrenci tarafından alınmayan eşyalar elden çıkartılır. Depoya alınan bu eşyaların olası hasar veya kayıplarından Yurt Yönetimi sorumlu değildir.
Yurt başvuruları her yıl yenilenmektedir. Bir sonraki eğitim yılı için yurt başvuruları, Bahar Döneminin son ayı içerisinde başlatılır. Yurtlarda kalmakta olan ve/veya yurtlara yeni giriş yapmak isteyen tüm öğrencilerin bir sonraki eğitim yılında yurtlarda kalabilmek için Bildorm çevrimiçi yurt başvuru sistemi üzerinden, belirlenen süre ve esaslar çerçevesinde yurt başvurularını tamamlayarak mali yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu işlemleri tamamlamayan öğrencilere yer tahsisi yapılmaz. Geç başvurular, ancak yeni öğrenci kayıtları tamamlandıktan sonra, kalan müsait yerler çerçevesinde değerlendirilir.
Kendisine tahsis edilmiş olan yurdunu ve/veya odasını değiştirmek isteyen öğrencilerin Yurtlar Müdürlüğü’ne şahsen başvuruda bulunmaları gerekir. Başvurular başvuru anındaki müsaitlik durumuna göre değerlendirilir.
Yurtlarda kalan öğrenci, yurt yönetiminden teslim aldığı bütün eşya ve malzemeden sorumludur. Öğrenci yurttan ayrılırken teslim aldığı tüm malzemeyi Yurt İdaresine eksiksiz ve hasarsız olarak teslim etmekle yükümlüdür. Kayıp ve hasarlı eşya / malzeme bedeli öğrenciden tahsil edilir. Öğrencinin malzeme bedelini kendisine tanınan süre içerisinde ödememesi durumunda bu tarihten itibaren yasal faiz uygulaması başlatılır ve öğrenci hakkında soruşturma açılır. Öğrenci İşleri ve Yurtlar Müdürlüğü’nce hiçbir başvurusu işleme konmaz. Kendisine belgeleri teslim edilmez.
Yurtların düzen ve disiplinini bozucu davranışları görülen veya öğrenciliğe yakışmayan tutum ve davranışları saptanan öğrenciler hakkında, Yurt Müdürleri’nce “Uyarma” ve “Kınama” cezaları verilebilir. Yurtlar İlke ve Kuralları ile Yurtlar Taahhütnamesi’nde belirtilen hususlara aykırı davranışları görülen öğrencilerin durumları Yurt Müdürleri’nin teklifi ile Yurtlar Müdürü tarafından görüşülmek üzere Yurtlar Yönetim Kurulu’na sevk edilir.
Uyarma cezası gerektiren durum ve davranışlar şunlardır:
a) Öğrencilik sıfatının gerektirdiği vakara yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak.
b) Kişilerle olan ilişkilerde kaba ve saygısız davranmak; yurt çalışanlarına veya sakinlerine onur kırıcı davranışlarda bulunmak.
c) Odasını, ortak kullanım alanlarını ve çevresini temiz ve düzenli tutmamak, temizlik veya ilaçlama yapılmasına engel teşkil etmek.
ç) Gürültü, ses ve görüntü aletlerini çevreyi rahatsız edecek şekilde kullanmak.
d) Yurt Müdürlerince ve görevli yetkililerce kendisinden istenen açıklamaları geçerli bir neden olmadan zamanında yapmamak, çağrı yazılarını almaktan kaçınmak, zamanında cevap vermemek, yurt yöneticilerinin çalışmalarını güçleştirmek.
e) Yurt İdaresini bilgilendirmeksizin bir yarıyılda yurtlara hafta içi , Cuma, Cumartesi ve bayram tatillerinde ise ’den sonra üç kez geç giriş yapmak.
f) Yurt İdaresini bilgilendirmeksizin bir yarıyılda 5 gün devamsızlık yapmak (Kartlı giriş sistem kayıtları yeterli kanıt sayılacaktır).
g) Yurt Yönetimince belirlenen alanlar ve saatler dışında ziyaretçi kabul etmek, ziyaret saatlerine uymamak.
ğ) Ortak alanlarda bulunan demirbaş eşyaya zarar vermek, bu eşyayı öğrenci odalarına ve/veya başka alanlara taşımak.
h) Yurdun güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmak (odada ütü yapmak, elektrikli ısıtıcı, ocak vb. kullanmak, tüp gaz, mum, tütsü gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler bulundurmak, yangın algılama sistemleri, kameralar ve kartlı geçiş sistemlerine müdahale etmek).
ı) Yangın söndürme cihazlarını ve yangın butonlarını amacı dışında kullanmak.
i) Yurt İdaresi tarafından yapılan duyurularda belirtilen hususlara uymamak.
j) Odada ve yurdun diğer alanlarında sigara ve benzeri tütün mamülleri içmek (odada bulunan sigara izmariti kanıt teşkil eder).
k) Yurt İdaresinden habersiz oda değişikliği yapmak.
l) Yurt içerisinde ve odada -koleksiyon amaçlı ve boş dahi olsa- alkollü içki şişesi bulundurmak.
m) Yurt girişleri ve yaya yollarında geçişi engelleyecek şekilde aracını park etmek.
n) Oda penceresi dışına ayakkabı, yiyecek, vb. malzeme koymak ve/veya giyim malzemesi, vb. asarak görüntü kirliliği oluşturmak.
o) Her ne sebeple olursa olsun pencerelerden dışarıya herhangi bir cisim atmak, çevreyi rahatsız edecek şekilde seslenmek.
ö) Yurtlar Müdürlüğü’nün yazılı izni olmaksızın odada hayvan beslemek.
p) Mutfaklarda kirli bulaşık bırakmak (bırakılan kirli bulaşıklar görevlilerce toplanarak imha edilir).
r) Mutfak haricindeki alanlarda yemek pişirmek.
s) Oda içerisinde veya buzdolabında bozulmuş, çürümüş gıda malzemeleri bulundurmak (bu tür malzemeler, herhangi bir ön bildirimde bulunulmaksızın, Yurt İdaresince toplanarak imha edilir).
ş) Oda kapısı dışına ayakkabı, terlik vb. özel eşya bırakmak.
t) Yurt İdaresince belirlenmiş olan çöp toplama saatleri dışında oda kapısı dışına çöp kovasını bırakmak.
u) Kayıt ile ilgili olarak Yurt İdaresi’nce kendisinden istenen evrak ve bilgileri teslim etmemek.
ü) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi’nde belirtilen hususlara uymamak.
v) Yukarıda belirtilen tutum veya davranışların tekrarı halinde bir üst ceza verilebilir.

Kınama cezasını gerektiren tutum ve davranışlar şunlardır:
a) Uyarı cezasında belirtilen hususları tekrarlamak.
b) Öğrencilik sıfatının gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak.
c) Duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerine yazı yazmak, işaret ve benzeri şekiller çizmek, yapıştırmak, bunlara zarar vermek, kendi odası dışında herhangi bir yere, Rektörlük veya Yurtlar Müdürlüğü’nün onayını almamış herhangi bir duyuru veya afişi asmak; yurt odalarını, tesislerini, çevresini amaç dışı kullanmak, çevreyi kirletmek.
ç) Yönetime yanlış bilgi vermek, yalan beyanda bulunmak (telefon numaraları, ikametgah bilgileri, vb.) ve bilgilerinde değişiklik olması durumunda Yurt İdaresini bilgilendirmemek, bilgilerini güncellememek.
d) Yurt Yönetiminin astığı ya da asılmasına izin verdiği duyuruları koparmak, yırtmak, değiştirmek, üzerine yazı yazmak veya resim yapmak.
e) Yurtlar Müdürlüğü’nce kendisinden istenen bilgileri eksik veya yanlış vermek veya hiç vermemek.
f) Başkasına ait eşyaları izinsiz olarak kullanmak veya zarar vermek.
g) Yurt Yönetici ve görevlilerinin görev yapmalarını güçleştirmek, engellemek veya gereksiz yere meşgul etmek.
ğ) Oda arkadaşlarını ve başkalarını rahatsız edecek şekilde davranışlarda bulunmak (onur kırıcı söylem, hakaret, telefon ile rahatsızlık verme, vb.).
h) Öğrenci odalarında ve genel alanlarda, Yurtlar Yönetimince kullanılmasına izin verilmeyen, -yangın ve benzeri tehlikelere yol açabilecek- elektrikli ve gazlı araç ve gereçleri bulundurmak ve kullanmak (tüp, ısıtıcı, vb.).
ı) Network sistemine bilinçli olarak zarar vermek (odalarda -Yurtlar Yönetimince sağlanan cihazlar dışında- kablosuz modem ve/veya router kullanmak, internet soket ve hatlarına zarar vermek, vb.)
i) Yurt İdaresini bilgilendirmeden bir yarıyılda 10 gün devamsızlık yapmak (Kartlı giriş sistem kayıtları yeterli kanıt sayılacaktır).
j) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi’nde belirtilen hususlara uymamak.
k) Yukarıda belirtilen tutum veya davranışların tekrarı halinde bir üst ceza verilebilir.
Aşağıdaki maddelerin kapsamına giren davranışlarda bulunan öğrenciler yurtlardan bir haftadan bir yarıyıla kadar geçici olarak Yurtlar Yönetim Kurulu kararı ile çıkarılırlar.
a) Kavga etmek.
b) Yurtlarda, yurtlar çevresinde ve kampüs içinde alkollü içki bulundurmak, alkollü içki içmek.
c) Yurtların huzur ve sükununu bozucu eylemlere girişmek.
ç) Yurtların mallarına ve tesislerine zarar vermek.
d) Kumar oynamak, odasında veya yurt binasının diğer alanlarında kumar araç ve gereçleri bulundurmak.
e) Oda anahtarını başkasına vermek veya başkasından almak, Yurt İdaresinden izinsiz olarak odasında veya yurt binasının diğer alanlarında herhangi bir kişiyi (aile fertleri dahil) barındırmak, kendisine tahsis edilmiş oda dışında başka odada kalmak.
f) Yurtlar Müdürlüğü ve diğer yetkili organlarca konulan kural ve yasaklara uymamak, yönetici ve görevlilere müdahale etmek, uyarı ve ihtarları dinlememek.
g) Uyarı ve kınama cezası aldıktan sonra benzer davranışları tekrarlamak.
h) Yurt İdaresini bilgilendirmeksizin bir yarıyılda 15 gün veya daha fazla devamsızlık yapmak (Kartlı giriş sistem kayıtları yeterli kanıt sayılacaktır).
ı) Öğrenci Yurtları Taahhütnamesi’nde belirtilen hususlara uymamak.
i) Yukarıda sözü edilenlerin dışında, ahlak ve adaba aykırı ve öğrencilikle bağdaşmayan davranışlarda bulunmak.
Aşağıdaki maddelerin kapsamına giren davranışlarda bulunan ö

Misyonumuz

VİZYON

İlham verici hayata hazırlayan bir marka olmak öğrencisi, personeli ve eğitim sürecinden mezuniyetine kadar kurumumuzda olmaktan gurur duyulan; değişime ve gelişime liderlik eden çevresine katkı sağlayan bir eğitim ve konaklama kurumu olmaktır.



MİSYON

Doğankent eğitim ve konaklama kurumları eğitim amacıyla kurumlarında kalan öğrencilerine görsel ve işitsel sanatlar, yabancı dil alanlarında verdiği eğitim-öğretimle, değişime ve gelişime açık bireyler yetiştirmeyi, her alandaki birikimini toplum yararına sunmayı görev edinmiştir.

Künye

Samsun un en konforlu kız öğrenci yurdu. Tüm odalarımız her türlü teknolojik donanıma sahiptir. Ayrıca yurt içerisinde kuaför, hamam, sauna, fitness alanı var

Ürünler

Kafeterya, kuaför, hamam, sauna, fitness, toplantı salonu, etüt salonu, bilgisayar salonu ve kütüphane yurdumuzun içerisinde bulunmaktadır.



Çalışma Saatleri

Pazartesi: 24 saat açık
Salı: 24 saat açık
Çarşamba: 24 saat açık
Perşembe: 24 saat açık
Cuma: 24 saat açık
Cumartesi: 24 saat açık
Pazar: 24 saat açık

Bilgileri Güncelle
Resim & Açıklama Ekle

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası