can dündar sarı zeybek belgeseli / Sari Zeybek (TV Movie ) - IMDb

Can Dündar Sarı Zeybek Belgeseli

can dündar sarı zeybek belgeseli

SARI ZEYBEK BELGESELİ - CAN DÜNDAR , GÜN YAPIMI / VHS FİLM

SARI ZEYBEK BELGESELİ - CAN DÜNDAR , GÜN YAPIMI / VHS FİLM, yıllar önce satışa sunulmuştur.

SARI ZEYBEK BELGESELİ - CAN DÜNDAR , GÜN YAPIMI / VHS FİLM başlıklı ürün, Efemera, Müzik, Sinema > Sinema, Film, Dizi > Video Kasetler kategorisi altında İkinci El olarak satılmaktadır.

Kondisyon: Çok İyi

Ürün kondisyonları ürün açıklamalarında belirtildiği ve/veya ürün fotoğraflarında görüldüğü gibidir. Açıklamada yer alan veya fotoğrafta görülen üründen farklı nitelikte bir ürün gönderilmesi halinde siparişin iadesi/iptali funduszeue.info güvencesi ile sağlanabilmektedir.

Kargo Ödeme Durumu

Alıcı Öder

Ürün Pulp Plak ve Kitap tarafından, PTT, Yurtiçi, Aras veya Sendeo Kargoyla gönderilecektir. Kargo ücreti TL dir ve sipariş anında ödenir. Aynı mağazadan veya ortak kargo anlaşmalı mağazalardan bu ürünle birlikte alacağınız diğer ürünler için ek kargo ücreti ödemezsiniz.

Pulp Plak ve Kitap - Mağaza Hakkında

* ÜRÜNLERİMİZ ARASINDA KORSAN VEYA BULGAR BASKI YOKTUR !!!


*FATURALAR, MAİL ADRESLERİNE " E-FATURA" OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR. Kullanmak isteyen müşterilerimiz mail adreslerinden faturayı çıktı olarak alıp kullanabilirler.

*ADRESİNDE BULUNAMAMASINDAN DOLAYI KARGOSU TARAFIMIZA İADE EDİLEN

KARGOLARINIZ TEKRAR GÖNDERİLMESİ İSTENDİĞİ TAKDİRDE KARGO İADE BEDELİNİ TARAFIMIZA PEŞİN OLARAK ÖDEMEK DURUMUNDADIRLAR. AKSİ HALDE KARGO GÖNDERİMİ YAPILMAZ.


*İNTERNATİONAL PACKAGES WİLL BE DELİVERED AS REGİSTERED BY PTT. PLEASE CONTACT THE DEALER FOR THE POSTAGE.


* PLAK KONDiSYONLARI İÇİN KULLANDIĞIMIZ ULUSLARARASI STANDARTLARIN KISALTMALARI AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR :


M (Mint - Yeni): Plak kondüsyonu kusursuz, hiç dinlenmemiş gibidir. Kapak mükemmel durumdadır.


NM (Near Mint - Yeniye Yakın): Plak yeniye yakın kondüsyondadır. Yüzeyinde kılcal çizik bulunuyor olabilir fakat ses kalitesi mükemmel durumdadır. Kapak yeni sayılabilecek durumdadır.


EX (Excellent - Mükemmel): Plak üzerinde birden fazla kılcal çizik bulunuyor olsa da ses kalitesi mükemmele yakın durumdadır. Kapakta kullanımdan ve yaşından kaynaklı az miktarda yıpranmalar olabilir.


VG (Very Good - Çok İyi): Plak bir çok kez dinlenmiş durumdadır. Plak yüzeyinde fazla sayıda yüzeysel çizik mevcut olabilir. Ses kalitesi az miktarda bozulmuş olabilir ve yüzey gürültüsü hissedilebilir. Kapak görülebilir derecede yıpranmış durumdadır.


G (Good - İyi) : Plak sıklıkla dinlenmiş durumdadır. Plak yüzeyinde çok fazla çizik görülebilir. Ses kalitesi oldukça bozulmuş olabilir. Belirgin yüzey gürültüsü hissedilebilir olsa da herhangi bir atlama olmaksızın dinlenebilir. Kapak fazla yıpranmış ve hatta bazı kısımları yırtılmış olabilir.

**** Merak ettiğiniz konularda bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Can Dündar

Can Dündar (d. 16 Haziran , Ankara), Türkaraştırmacı, gazeteci, televizyoncu ve belgesel yapımcısı.

Türkiye'nin yakın tarihi, politikası ve popüler kültür konularında hazırladığı belgeselleri ile tanınmış bir belgesel yapımcısıdır. Özellikle Sarı Zeybek () belgeseli ilgi görmüştür.

Şubat 'te Cumhuriyet Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Dündar'ın,[1][2] bu gazetede 29 Mayıs tarihinde kendi imzasıyla yayınlanan MİT Tırlarındaki silah haberi[3] büyük yankı uyandırmış ve gazeteci bu haber nedeniyle tutuklanıp yargılanmıştır.

Yargılama sonucunda casusluk ve hükûmeti ortadan kaldırma suçlamalarından beraat eden Dündar, devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan 27 yıl 6 ay ceza aldı.[4] Davanın temyiz sürecinde tutuksuzluğu devam eden gazeteci, can güvenliği endişesiyle Almanya'ya gitti.[5] Dündar, Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrılmış; aynı gazetede köşe yazarlığına devam edeceğini açıklamıştır.[6]

31 Ekim tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılan[7] Dündar, 'de Oslo Barış Araştırmaları Enstitüsü tarafından açıklanan Nobel Barış Ödülü adayları arasında üçüncü sırada yer aldı.[8] Can Dündar 31 Aralık tarihinde, İçişleri Bakanlığının yayınladığı "Terör Arananlar" listesinde gri kategoriye eklendi.[9][10]

Hayatı

Ali Rıza ve Öznur Dündar çiftinin tek çocuğu olarak doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Ankara Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra 'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler FakültesiBasın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu.

Üniversite yıllarında gazeteciliğe başladı. 'dan itibaren sırasıyla Yankı, Hürriyet, Nokta, Haftaya Bakış, Söz ve Tempo’da çalıştı.

'da Birleşik Krallık'ta London School of Journalism'i bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde siyaset bilimi dalında yüksek lisansını aynı senede tamamladı. “Media and democracy, a comparative case study on the press portrayal of the Belgrane and Kocatepe affairs” (Medya ve Demokrasi, Belgrano ve Kocatepe Olayları’nın medya tasviri üzerine karşılaştırmalı bir inceleme) başlıklı yüksek lisans tezinde iki ülkede birer savaş gemisinin yanlışlıkla batırılıp devlet sırrı olarak saklanması konusunu inceledi.[11]

Televizyonculuğu

Televizyona 'de TRT'de Seynan Levent ile başladı. arasında Gün program ekibinde çalıştı. yıllarında Show TV'de Mehmet Ali Birand’la birlikte 'Çapraz Ateş’i hazırladı. Özellikle ’te Sivas valisi Ahmet Karabilgin, Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yazar Aziz Nesin’in konuk olduğu bölüm gündem yarattı ve üzerinden tartışmalara sebep oldu.[12]

Gazetecilik ve belgeselciliğe ağırlık verdiği dönemden sonra 'da televizyonculuğa yönelen Dündar, 19 Eylül 'da başladığı Neden? isimli tartışma programını 9 Haziran tarihine kadar hazırlayıp sundu. ’da NTV kanalında yayımlanan Canlı Gaste’yi hazırlayıp sundu ve aynı kanalda ’de canlı ana haber bültenini sundu.

Gazeteciliği ve belgeselleri

Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte ‘Demirkırat’ () ve ‘12 Mart’ () adlı belgesel dizilerini hazırladı. Ayrıca Türkiye’nin güzellik kraliçelerini anlatan ‘Cumhuriyet’in Kraliçeleri’ belgesel dizisini ve Atatürk’ün son günün anlatan Sarı Zeybek belgesellerini hazırladı. yıllarında Türkiye tarihinin gölgede kalmış kahramanlarının öykülerini anlatan ‘Gölgedekiler’ adlı belgesel serisini hazırladı.

Köşe yazarlığı 'te Aktüel’de başladı; aynı yıl Yeni Yüzyıl gazetesinde günlük köşe yazıları yazmaya başladı ve bu gazetede beş yıl çalıştı.

Köşe yazarlığı ve belgesel yapımcılığı sürerken ODTÜ’de doktora çalışmalarına da devam eden Dündar, 'da “Terör ve medya: Liberal Teori ışığında, terör olaylarının televizyonda işlenişine eleştirel bir yaklaşım” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı.[11]Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ ve ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü Kültürlerarası Çalışmalar programında yüksek lisans dersi verdi.

ve yılında Show Tv için hazırladığı 10 bölümlük ‘Aynalar’ belgesel ile politik ve tarihî konuların dışına çıktı; popüler kültür alanında çalışmalara yöneldi.

yıllarında 40 Dakika isimli belgesel-haber programını hazırlayıp sundu. Özellikle 7 Ocak ’de yayınlanan programda Susurluk kazası’ndan yola çıkarak yapılan araştırmalarla ilgili iddialar uzun süre gündemde kaldı.[12]

Atatürk'ün öğrencilik hayatındaki ülke durumunu ve Atatürk'ün beraberliğinde gerçekleşen değişimleri anlatan Yükselen Bir Deniz belgeseli ile 'de belgeselciliğe döndü. Türkiye siyasi tarihi ve popüler kültüründeki önemli kişiler ve Köy Enstitüleri, Devlet Tiyatroları, İş Bankası, Mülkiye gibi kurumlara ilişkin çok sayıda belgesel yaptı.

Ocak'ından Ocak sonuna kadar Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ocak ayından itibaren Milliyet gazetesinde, Ada başlıklı köşe yazısı yazdı. yıllarında Milliyet gazetesi için ‘Popüler Kültür’ ekini çıkardı. Milliyet gazetesiyle yolları 1 Ağustos tarihinden itibaren ayrılmıştır.[13] Milliyet'ten ayrıldıktan sonra BirGün'deDoğan Tılıç'ın köşesinde bir ay boyunca haftada üç gün yazdı.

Mustafa belgeseli

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan Mustafa adlı filmi yazıp yönetti. yılında vizyona giren film, Atatürk’ü yargıladığı ya da kötülediği yönünde eleştirilere maruz kaldı.[14]

Genel yayın yönetmenliği

25 Ekim tarihinden beri Cumhuriyet gazetesinde yazan Dündar, 8 Şubat 'te gazetenin genel yayın yönetmenliği görevine getirildi.[15]

yılında Gezi Parkı protestoları ile ilgili ‘Gözdağı’ adlı belgeseli hazırladı.[16]

MİT TIR'ları davası

Tutuklanması

Suriye'ye gönderilen MİT TIR'ları ile ilgili haberin 29 Mayıs tarihinde Cumhuriyet'te,‘İşte Erdoğan'ın yok dediği silahlar’ başlığıyla ve Can Dündar imzasıyla duyurulmasının ardından bu haberlere yayın yasağı getirildi. Aynı gün Can Dündar'a ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasî ve askerî casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, terör örgütünün propagandasını yapma’ suçlarından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.[17][18]

Birkaç gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan“Bu haberi yapan kişi, bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu.” demiştir.[19]

Erdoğan'ın savcılığa yaptığı bireysel başvuru ile Can Dündar'a ‘gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçunu’ öne sürerek iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 42 yıl hapis cezası talep edildi.[20] Bu davada 26 Kasım tarihinde gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birlikte tutuklanmıştır.[21] Erdoğan, 24 Kasım'da ise “O TIR'lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki ‘Başbakan TIR'ların içinde silah yoktu’ diyordu Varsa ne olacak, yoksa ne olacak.” demiştir.[22]

‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme’, ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama’, ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme’ suçlamalarını içeren iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.[23] 26 Kasım 'te tutuklu yargılanmak üzere cezaevine götürüldü.

Tahliyesi

Dündar ve Gül, 6 Aralık 'te AYM'ye bireysel başvuruda bulunarak tutuklu yargılanırken haklarının ihlâl edildiğini söylediler. Bu başvurunun ardından 25 Şubat 'da İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin “Siyasî casusluk yaptıklarına ilişkin somut bilgi yoktur”[24] şeklindeki gerekçeli karar ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiler.[25]

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kararı sevinçle karşıladıklarını ancak mahkeme kararları üzerinden AK Partinin itham edilmesini doğru bulmadığını söyledi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bu kararı alan Anayasa Mahkemesi üyelerini kutladığını söyledi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Pervin Buldan kararı sevinçle karşıladıklarını ifade etti.[26]

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AGİT, kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve basın özgürlüğü açısından önemli bulduklarını ifade ettiler.[27]

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat günü Can Dündar için Anayasa Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararını “Mahkeme bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim () Ve verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. () Aslında onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Eğer kararında direnmiş olsaydı, bu bireysel başvuru veyahut da AYM'nin vermiş olduğu karar boşa çıkacaktı.” şeklinde yorumladı.[28]

Erdoğan 4 Mart'ta ise "Evet ortada bir Anayasa ihlali vardır. Ama Anayasa’yı ihlal eden değilim. Bu Anayasa Mahkemesi’nin karar merciinde olanlardır. Birinci mahkeme Anayasa Mahkemesi'nin kararına uydu. Ama bu işin bittiği anlamına gelmez. Savcı karara itiraz edebilir. İtiraz durumunda, bir üst mahkeme yeni bir süreci başlatabilir." dedi.[29]

Yargılanması

6 Mayıs 'da gerçekleşen dördüncü duruşma sonucunda Dündar ve Gül, hükûmeti ortadan kaldırma suçlamasından beraat etti.[30] İkili hakkındaki casusluk suçlaması da düştü. Devletin gizli belgelerini elde edip yayınlamaktan yedi yıl hapis cezası alan Dündar'ın cezası beş yıl 10 aya indirildi. Davanın temyiz sürecinde tutuksuzluğu devam eden Dündar, can güvenliği endişesi ile Almanya’ya gitti.[5] Dündar, Ağustos ’da Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden ayrılmış; aynı gazetede köşe yazarlığına devam edeceğini açıklamıştır.[6]

24 Ocak 'den beri Almanya merkezli Özgürüzadlı haber portalının genel yönetmenliğini sürdürmektedir.[31]

23 Aralık tarihinde Dündar, siyasi ve askeri casusluk ile terör örgütüne yardım suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezası aldı.[32]

Çalışmaları

Çalıştığı gazeteler

Çalıştığı televizyon kanalları

Hazırladığı belgeseller

  • Demirkırat () - Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte, 10 bölüm, TRT
  • Cumhuriyetin Kraliçeleri () - 5 bölüm, Show TV
  • Sarı Zeybek () - 1 bölüm, Show TV
  • 12 Mart () - 10 bölüm, Show TV
  • Gölgedekiler () - 6 bölüm, Kanal D
  • Aynalar () - 10 bölüm, Show TV
  • Yükselen Bir Deniz () - 4 bölüm, Kanal D (Atatürk’ün öğrencilik hayatındaki ülke durumunu ve Atatürk’ün beraberliğinde gerçekleşen değişimleri anlattı)
  • İsmet Paşa () - Bülent Çaplı ile birlikte, 3 bölüm, CNN Türk
  • Zaten Tiyatro Dediğin Nedir ki? () - 3 bölüm, atv (Devlet Tiyatroları’nı konu aldı)
  • 4. Nesil () - 10 bölüm, NTV
  • Atatürk’ün Bankası () - 1 bölüm, NTV
  • Köy Enstitüleri () - 2 bölüm, atv
  • Halef () - 1 bölüm, CNN Türk (Atatürk’ün çevresindeki insanları anlattı)
  • Fenerbahçe () - 3 bölüm, Kanal D (Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihini anlatan ‘Bahçe’deki Fener’)
  • Nazım Hikmet Belgeseli () - 4 bölüm, CNN Türk
  • O Gün () - 11 bölüm, CNN Türk
  • Bir Yaşam İksiri: Nejat Eczacıbaşı () - 2 bölüm, Kanal D
  • Karaoğlan: Bir Ecevit Belgeseli () - 5 bölüm, CNN Türk
  • Önce İnsan! Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Tanıtımı () CNN Türk
  • Yüzyılın Aşkları () - 10 bölüm, CNN Türk
  • Garip: Neşet Ertaş Belgeseli () - 3 bölüm, Star TV
  • İlk Durak () - Nebil Özgentürk ile birlikte, 2 bölüm, CNN Türk
  • Yetiştik Çünkü Biz! Mülkiye Belgeseli () - 4 bölüm, CNN Türk
  • Çalıkuşları: Notre Dame de Sion'un Çocukları () - 3 bölüm, NTV
  • Lider Portreleri () - 4 bölüm, NTV (Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Mehmet Ağar ve Devlet Bahçeli’yi)
  • Mustafa ()
  • "Delikanlım İyi bak yıldızlara" () - 1 bölüm, CNN Türk (Deniz Gezmiş’i konu aldı.)
  • 17 Aralik - Erdogan'in en uzun günü () - Arti Bir TV

Yayımlanmış eserleri

  • Demirkırat: Bir Demokrasinin Doğuşu () - Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte
  • Sarı Zeybek: Atatürk'ün Son Günü ()
  • 12 Mart: İhtilalin Pençesinde Demokrasi () - Mehmet Ali Birand ve Bülent Çaplı ile birlikte
  • Gölgedekiler ()
  • Hayata ve Siyasette Dair ()
  • Yağmurdan Sonra ()
  • Ergenekon () - Celal Kazdağlı ile birlikte
  • Yarim Haziran ()
  • Benim Gençliğim ()
  • Köy Enstitüleri ()
  • Nereye? ()
  • Yaveri Atatürk’ü Anlatıyor: Salih Bozok’un Anıları ()
  • Uzaklar ()
Gazeteci Can Dündar'ın yazdığı tarihli bir roman. Romanda Can Dündar'ın gezileri anlatılıyor. Kitaba küçük bir Seyahatname denilebilir. Kitap toplamda 14 kez basılmıştır.
  • Yükselen Bir Deniz ()
Atatürk'ün öğrencilik hayatındaki ülke durumunu ve Atatürk'ün beraberliğinde değişimleri anlatan bir kitaptır.
İmge Kitabevi tarafından basıldı. yılında piyasaya dağıtılan kitap sayfadan oluşmaktaydı.
  • Savaşta ne Yaptın Baba? ()
  • Bir Yaşam İksiri: Dr. Nejat Eczacıbaşı ()
  • Mustafa Kemal Aramızda () - Ülkem Özge Sevgilier ile birlikte
  • Büyülü Fener ()
  • Duvar () - oğlu Ege ile birlikte yazdığı masal kitabı
  • Yıldızlar ()
  • Sedat Alp: İlk Türk Hititoloğun Yaşam Öyküsü () - Fatma Sevinç ile birlikte
  • Kırmızı Bisiklet ()
  • Nâzım Hikmet ()
  • İlk Durak: İstanbul'un Entelektüel Tarihinden Tanıklıklar () - Nebil Özgentürk ile birlikte
  • Özel Arşivinden Belgeler ve Anılarıyla Vehbi Koç ()
  • Hayata Dair(şiir)
  • Yüzyılın Aşkları ()
  • Karaoğlan () - Rıdvan Akar ile birlikte
  • İsmet Paşa () - Bülent Çaplı ile birlikte
  • Yakamdaki Yüzler ()
  • Ecevit ve Gizli Arşivi () - Rıdvan Akar ile birlikte
  • Ben Böyle Veda Etmeliyim () - İsmail Cem ile birlikte
İsmail Cem ile yapılan uzun söyleşinin gazeteci-yazar Can Dündar tarafından kitaplaştırılmış hali. Ben Böyle Veda Etmeliyim, İsmail Cem'in ölümünün birinci yılına denk gelen dönemde çıkarıldı.
Politikacı, gazeteci ve eski Dışişleri Bakanı Cem'in hayatından kesitlerle, Türk basın tarihinin ve politika kulvarlarının konuşulduğu "nehir söyleşi", yılı sonlrarında başlanarak, hastalığının son aylarına kadar gelen bir süreci kapsamış. Kitapta İsmail Cem'in çocukluk ve eğitim yaşamından, TRT Genel Müdürlüğü yaptığı döneme, siyasete olan ilgisinden, Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştığı süreçten, bakanlık koltuğuna oturmasına kadar birçok olay ve ayrıntı, Can Dündar'ın kalemiyle ustaca işlenmiş.
Kitabın sonunda yılında New York'ta yazdığı bir şiir bulunuyor: adı Veda. Şiirin son dizesi; Ben böyle veda etmeliyim diye biterken, kitaba da adını veriyor.
Kitabın tanıtım yazısında ise, Can Dündar'ın bir sorusuna Cem'in verdiği yanıt var:
"Hayat müthiş bir macera. Her insanın kendisiyle beraber olanlarla paylaştığı, ortaklaşa yaşadığı ve bir bakıma her insanın tek başına üstlendiği bir macera Ben kendi payıma yapmak istediklerimi yaptım, bu macerayı çok güzel bir şekilde yaşadım. Tabii zaman zaman zorlukları oldu, sıkıntıları oldu, ama bunlardan fazlaca şikayet etmeyi de başkalarına karşı haksızlık gibi görüyorum. Çünkü çok insan çok şey çekti Türkiye'de; bize düşmez kalkıp da kendi sıkıntılarımızı çok fazla abartmak

Bundan sonra benim söyleyebileceğim; insanlarımız, Türkiye'nin geleceğine güvensinler; daha dikkatli olsunlar, kendilerine daha çok inansınlar. Geçmişe, kültürümüze sahip çıksınlar. Ama bunların tek başına yetmeyeceğini, dünyaya açıldığımız bir çağda yaşadığımızı da bilsinler. Dileğim toplumun, bireyin bu doğrultuda gelişmesi Kavgayla hiçbir şeyin çözülemeyeceğinin bilinmesi Sonuçta biz çok uzun mesafeden geliyoruz; nereden geliyoruz, nereye gitmekteyiz, bizim insanlık alemine getirebileceğimiz özgün katkı nedir? Bunları hep değerlendirmek ve düşünmek gerekiyor.

Biz bunları yapabiliriz, ben buna güveniyorum, topluma güveniyorum, insanıma ve insana güveniyorum. Teşekkür ederim."

Ödülleri

Notlar

  • yılında kendisine Alaaddin Çakıcı tarafından, NTV'de eski MİT mensubu Nuri Gündeş'i konuk ettiği "Neden" programındaki bazı sözleri nedeniyle, küresel medya patronlarının Türkiye'deki işbirlikçi elemanı olarak tanımlandığı tehditkâr bir mektup gönderilmiş bu nedenle Çakıcı aleyhine dava açmıştır.[37]

Kaynakça

  1. ^"Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne Can Dündar getirildi". funduszeue.info. Hurriyet gazetesi 9 Şubat 6 Ağustos tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos &#;
  2. ^"Arşivlenmiş kopya". 6 Ağustos tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos &#;
  3. ^"Arşivlenmiş kopya". 1 Haziran tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos &#;
  4. ^"Can Dündar 'MİT tırları' davasında 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı". Anadolu Ajansı. 23 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat &#;
  5. ^ab"Can Dündar Almanya'ya gitti". funduszeue.info. funduszeue.info sitesi 13 Temmuz 14 Temmuz tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos &#;
  6. ^abDündar, Can. "Veda Vakti". funduszeue.info. Cumhuriyet gazetesi, 15 Ağustos 16 Ağustos tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos &#;
  7. ^"Arşivlenmiş kopya". 3 Ekim tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim &#;
  8. ^"Can Dündar'a Nobel adaylığı ve kırmızı bülten". Deutsche Welle. 28 Eylül 28 Eylül tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül &#;
  9. ^"Firari Can Dündar "Terör Arananlar" listesinde gri kategoriye eklendi". Anadolu Ajansı. 30 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat &#;
  10. ^"FETÖ'nün "MİT tırları kumpası"nın üzerinden 9 yıl geçti". Anadolu Ajansı. 18 Ocak tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat &#;
  11. ^ab"YÖK Tez Merkezi". Erişim tarihi: 27 Kasım &#;[ölü/kırık bağlantı]
  12. ^ab"Can Dündar kimdir. funduszeue.info sitesi 11 Haziran ". 1 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım &#;
  13. ^Can Dündar ile Milliyet'in yolları ayrıldı, 5 Ağustos tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 1 Ağustos &#;
  14. ^Güçlü, Abbas (8 Kasım ). ", Mustafa, Can Dündar ve Eleştiriler". 8 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım &#;
  15. ^Çıkan Kısmın Özeti, 25 Nisan tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 25 Ekim &#;
  16. ^"Can Dündar'dan Gezi Belgeseli:Gözdağı". 30 Mayıs 8 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım &#;
  17. ^funduszeue.info - İşte Erdoğan'ın Yok Dediği Silâhlar 29 Kasım tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 26 Kasım
  18. ^Hürriyet - MİT TIR’ları haberine yayın yasağı 3 Aralık tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 30 Mayıs
  19. ^Cumhuriyet - Erdoğan'dan canlı yayında Can Dündar'a tehdit 16 Haziran tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 31 Mayıs
  20. ^"Erdoğan'dan soruşturma talebi". 27 Kasım tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran &#;
  21. ^"Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı, Cumhuriyet gazetesi 25 Kasım ". 26 Haziran tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım &#;
  22. ^BCC Türkçe - MİT tırları soruşturması: Neler olmuştu? 28 Kasım tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 27 Kasım
  23. ^"İddianame kabul edildi: Dündar ve Gül için çifte müebbet isteği". Diken. 27 Ocak En son 27 Ocak tarihinde erişildi.
  24. ^"Arşivlenmiş kopya". 9 Mart tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart &#;
  25. ^"25 Şubat BBC Türkçe haberiː AYM: Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmaları hak ihlali". 26 Şubat tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart &#;
  26. ^"25 Şubat CNNTürk haberiː AK Partili Turan'dan Can Dündar yorumu". 30 Mart tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart &#;
  27. ^"26 Şubat Sputnik Türkiye haberiː AGİT&#;ve&#;Avrupa&#;Konseyi'nden&#;Dündar&#;ve&#;Gül&#;açıklaması". 13 Nisan tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart &#;
  28. ^"28 Şubat NTV haberiː Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dündar ve Gül'ün tahliyesiyle ilgili açıklama". 29 Şubat tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Şubat &#;
  29. ^"4 Mart Hürriyet haberiː Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM'nin Can Dündar kararını yorumladı: Ben değil onlar ihlal etti". 6 Nisan tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mart &#;
  30. ^"Gazetecilik mahkûm edildi: Can Dündar'a beş yıl 10 ay, Erdem Gül'e beş yıl hapis". funduszeue.info. funduszeue.info haber sitesi 6 Myaıs 7 Mayıs tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ağustos &#;
  31. ^"Can Dündar'ın 'Özgürüz' portalı yayında". funduszeue.info. Deutsche Welle sitesi, 24 Ocak 3 Nisan tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan &#;
  32. ^"Can Dündar'a 27 yıl 6 ay hapis cezası!". HaberTürk. 23 Aralık tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık &#;
  33. ^"İsveç'te Can Dündar ve Erdem Gül'e Fikir Özgürlüğü Ödülü: Gururluyuz". funduszeue.info 17 Mayıs 8 Ocak tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak &#;
  34. ^"Dündar and Gül receive Prize for the Freedom and Future of the Media". Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi. 27 Haziran 13 Ekim tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak &#;(İngilizce)
  35. ^"PEN Almanya'dan Can Dündar ve Erdem Gül'e ödül". funduszeue.info 19 Kasım 15 Ocak tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak &#;
  36. ^"Can Dündar'a CPJ'den ödül". Deutsche Welle Türkçe. 22 Kasım 23 Kasım tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak &#;
  37. ^Çakıcı'dan Can Dündar'a Tehdit 27 Haziran tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. funduszeue.info Erişim 13 Kasım

CAN DÜNDAR'IN BU YAZIYA CANI ÇOK SIKILACAK

"Hocaların Hocası" Profesör Özer Ozankaya, Can Dündar'ın 29 Ekim'de vizyona girecek "Mustafa" filmiyle ilgili bir eleştiri kaleme aldı.
Can Dündar'ın canını sıkacak işte o makale:

"Can Dündar'a ve yaptığı 'Mustafa' filmine doğru tanı konulmuştur: 'Pek üstünde durulmadan (çaktırmadan) Atamızın gece hayatını, içkiyi seven, din karşıtı, demokrasi demesine rağmen en yakın dostlarını bile ipe gönderebilecek bir diktatör olduğu ima ediliyor.'

Can Dündar, 'Sarı Zeybek' filmine de, daha ilk tümcesinde 'Koca bir imparatorluğu yıkan adam' diyerek, yani gerçekte 'övgü altında yergi' yaparak başlamıştı. Sanki Osmanlı Devleti’ni Atatürk yıkmış gibi gerçeklere taban tabana zıt olan, ama Atatürk'ün gerçekleştirdiği Türk demokrasi devrimine düşman iç ve dış sömürgenlerden aferin almasını sağlayacak bir imada bulunmuştu.

Yeni filmi için kendisinin 'Belgeselde, toprağını kaybetmiş ve bunun derin acısını yaşayan, kendisine yeni bir yurt kurmaya çalışan, nitekim bu konuda başarılı olan bir çocuğun öyküsü' diyen sözlerini, Misak-ı Milli'yi, sosyolojik, tarihsel, kültürel temelleri olan bir 'Türk yurdu' değil de, 'Selanik'in yitirilmesine karşı yapay olarak oluşturulan bir yurt' gibi sunmaya yönelik, gerçekleri tepe-takla eden, ama bunu da yine ürkekçe yapan bir çaba sayabiliriz.

Bu yaklaşımla Atatürk filmleri hazırlayıp yayınlamak, gerçekten büyük sorumsuzluk sayılmalıdır: Tarihe karşı, Türk ulusuna karşı ve yalnız Türk ulusunun değil, tüm insanlığın övünç kaynağı bir büyük düşünür-öndere karşı sorumsuzluk.
 'Suret-i haktan görünüp', gerçek dışı, yanıltıcı, demokrasi düşmanlarından 'aferin' almaya yönelik yayın yapılması, düşünce ve yayın özgürlüğünün kötüye-kullanılması olarak görülmelidir.

Atatürk üzerine ve genel olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Devrimiyle oluşan temel ilke ve kurumları üzerine yapılan yayınlar, Atatürk'ün 'Basın ve yayın özgürlüğü' konusundaki uyarıları eşliğinde değerlendirilmelidir.
Bu uyarıları benim burada belirtmeme olanak yok.
Atatürk'ün günümüz Türkçesine aktardığım 'YURTTAŞ İÇİN MEDENİ BİLGİLER' kitabının (Cem Yayınları) 'ÖZGÜRLÜKLER' bölümüne bakılırsa, genellikle basın ve yayın araçlarının bugün içine düşmüş olduğu düzeyin etkenlerini ve bunlara karşı nasıl önlemler alınmak gerektiği bu uyarılardan çıkarılabilir.

Bir yanda, dünyanın dört kıtasından birçok tanınmış bilim, sanat, siyaset ve askerlik şahsiyetinin, yüzyıla girerken, oy birliği ile Atatürk'ün tüm insanlık için kalıcı katkılarını dile getirmekten onur duyması (Bkz: Dünya Düşünürleri Gözüyle Atatürk ve Cumhuriyeti; T.İş Bankası Yayını)

Bir yanda Can Dündar ve O'nun gibi yayınlar yapanların tutumu
Ne diyelim, 'YERE düşmekle cevher sâkıt olmaz kadr ü kıymetten'"


funduszeue.info'UN NOTU:

Kuşkusuz eleştiri değerlidir.

Biz Can Dündar'ın kasıtlı bir belgesel yaptığına inanmıyoruz. Hata varsa bu ancak bilgi eksikliğinden,  dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır.

Ama bu durum da sadece Can Dündar'a özgü değildir; her üreten insan benzer hataları yapabilir.

Yoksa Can Dündar'ı Atatürk karşıtı göstermek hiç doğru olmaz.

Evet, eleştiri yapılmalıdır.

Ve eleştiri yapan da Türkiye'nin önemli bilim insanıdır. Saygındır.

Ama.

"Eleştiri yaparken bir iki cümle de övgü koysak ne olurdu sanki" demek de geçmiyor değil içimizden.

Prof. Ozankaya öğretmenimizdir; yine de dediklerini dikkate almakta yarar vardır.

funduszeue.info

Sarı Zeybek

Sarı Zeybek Kitap Açıklaması “Saat Vefat etmişlerdir.” Sarı Zeybek ilk yayımlandığında ilkokul çağında olanların, şimdi ilkokul çağında çocukları var. Arada yanıma gelip, “Belgeselinizi okulda gözyaşlarıyla izlemiştim, şimdi çocuğuma izletiyorum,” diyorlar. Sarı Zeybek yayımlandıktan 20 yıl sonra, şimdi ikinci kuşakla buluşuyor. Bir belgeselci için daha büyük mutluluk olabilir mi? Belgeselden bir yaş küçük olan kitap, ondan biraz daha geniştir. Ek bilgilerle takviye edilmiş, belgesele sığmayan tanıklıklara yer vermiştir. Benim hayatımda çok önemli yeri olan ilk kitabımın yeni baskısını şimdi Can Yayınları, yeni fotoğraflar eşliğinde sunuyor sizlere Kitap, geçen 20 yıl içinde Çinceden Makedoncaya kadar değişik dünya dillerine çevrildi. Türkiye’de de onu, yazıldığından hayli farklı bir konjonktürde ye­ni(den) okuyacak olanlarda, bambaşka duygular uyandıracağını ve Atatürk’ü yüreklere daha da yaklaştıracağını umuyorum. Atatürk’ü ölüme götürecek hastalığının geçmişi, tedavi süreci, Gazi’nin ayakta kal­mak için umutsuz ama yiğitçe verdiği mücadele ve o henüz gözlerini ka­pat­madan başlayan iktidar kavgası… Sarı Zeybek, Atatürk’ün son gününü, tanıklıklar ve en yakınındakilerin anıları ışığında anlatarak, Büyük Önder’in ardındaki insanın belki de en gerçekçi, en insani, en dokunaklı portresini çiziyor. Kitabın arkasında Sarı Zeybek belgeselinin DVD’sini de bulacaksınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası