küstüm otu bulmaca / Etrafı çitlerle çevrildi Ona ceset çiçeği diyorlar! - Haberler

Küstüm Otu Bulmaca

küstüm otu bulmaca


Mimoza,(Küstüm otu, Dokunma bana)

Mimozanın (Acacia Dealbata)  anavatanı Güneydoğu Avustralya ve Tasmanya&#;dır.

Mimoza Familyası: Baklagiller (Leguminosae) Türkiye'de yetiştiği yerler: Tabii olarak yetişmez. Süs bitkisi olarak yetiştirilir.

Küstüm otugiller familyasının örnek bitkilerindendir. Mimosa cinsi bitkilerin çoğunluğunun Amerika anakarasının tropikal bölgelerinde yetişen dolayında türü bulunmaktadır.  Mimoza bitkisi bol güneşli ortamlarda ve süzek (suyu iyi akıntılı) olmak koşuluyla her tipteki toprakta iyi gelişir.

Anayurdu Brezilya olan ve 60 cm. kadar boylanabilen bu tür, bir yıllık duyarlı otsu bitkidir. Dikine uzayan sürgünleri, bu sürgünlerin üzerinde yer alan ve eğreltiotlarınınkine benzer pek çok yaprakçıktan oluşan yeşil renkli bileşik yaprakları vardır. Bitkinin yaz aylarında açan pembe ya da lavanta mavisi-beyaz çiçekleri, ipekten yapılmış ponponları andırır. Fazla dekoratif olmamakla birlikte çiçek bahçelerimizin sınırlarında veya bordürlerde yetiştirilen mimozalara dokunulduğunda bitki hemen oradaki yapraklarını büzerek kapatır. Bir-iki dakika böyle büzülü kaldıktan sonra açılan yaprakların büyüteçle incelendiğinde, o kesimdeki ince tüylerin dokunma sırasında zedelendiği görülür. Bu yüzden bitkinin, o kesime besin göndermediği düşünülmektedir, işte mimoza, bu olay bir eğlence konusu yapılmak üzere bahçelerde yetiştirilmektedir.

Tropik bölgelerde yetişen güzel kokulu, sarımsı beyaz renkli çiçekler açan bir yıllık otsu bitkiler. Yaprakları parçalıdır. Uyartılar karşısında nastik hareketlerde bulunur. Yaprakçıklarını katlar ve yapraklar sarkar. Bir müddet sonra eski durumunu alır. Bundan dolayı küstüm otu da denilmektedir. Süs bitkisi olarak yetiştirilir.

Read more

K&#;st&#;m &#;i&#;eği Nedir Ve Bakımı Nasıldır? K&#;st&#;m &#;i&#;eği Anlamı, &#;zellikleri, Faydaları Ve Yetiştiriciliği

  Küstüm çiçeğinin çiçekleri pembe, tüylü ponponlar gibi eşsiz görünüme sahiptir. Yeni gelişmiş dalları, yukarı doğru gelişerek, ardından dik duramayıp yana doğru yön değiştirirler. Doğada yerde sürünücü şeklinde gelişen bir bitki türüdür. Saksılarda yetişebilen bu çiçek, değnek dikip bağlanmalı veya sarkıcı şeklinde yetiştirilmelidir.

Küstüm Çiçeği Bakımı Nasıldır?

  Küstüm çiçeği; yaz mevsiminin sıcak aylarını ve güneş alan yerleri sevmesinden ötürü, sürekli ve toprağı kuru kalmayacak biçimde sulamasının yapılması önemlidir. Sonbahar mevsimine doğru, dayanıklı şekle sahip olan küstüm çiçeği eve alınabilir. Küstüm çiçeğinin kendisine has savunma mekanizması bulunur. Bitkinin yapraklarına dokunulduğu zaman yaprakları ve sapı içe doğru eğilir. Aynı hareket yeniden yapıldığında, gövdesinin üstünden dikenlerini ortaya çıkarır. Bunun sayesinde bitki, zararlı böcekleri kaçırabilir. İnsan vücudunda olduğu üzere, sinirli bir yapısı bulunur. Bu sinirleri ile dokunulduğu zaman kendisini kapatır. Kendini korumak adına oluşturduğu savunma mekanizması olarak belirtilebilir. Yağmur yağdığı zaman kırılmamak adına kendisini kapatarak, koruyan bir bitki türüdür. 

Küstüm Çiçeği Nasıl Ekilir?

  Küstüm çiçeği; tohum ile kolay bir şekilde yetiştirilen bir bitki türüdür. Tohum ekilmeden önce birkaç tane işlem yapmak önemlidir. İlk önce yaklaşık olarak 50 derece sıcaklıktaki suyun içerisinde suda bekletilmesi gerekir. Beklemiş olan tohumlar ıslak olmayacak biçimde nemli toprağın içine konur. Ardından jelatin ya da poşet yardımıyla filizlenmesinin hızlandırılması adına saksının üstü kapatılır. 21 gün boyu, filizlenmesi beklenmektedir. Aydınlık ve sıcak yerde işlem gerçekleştirilirse, daha hızlı filizlenir. Filizlenen çiçekler, ideal büyüklükte, ayrı olan saksılara aktarmak gerekmektedir.

Küstüm Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  Küstüm çiçeği; tohum veya çelik ile çoğaltılabilmektedir. Tohumlar yüzeye yakın biçimde ekilmelidir. İlkbahar ayları ortasında ekilmesi idealdir. Serin havalar olduğunda ekilmesi, filizlenmesinin güçlenmesine neden olacaktır. Bu yüzden havaların ısınmasıyla beraber filizlendirilmesi uygun olacaktır. Çelikle de çoğaltmak oldukça kolaydır. Yan dalları doğrudan toprağa ekilmesi yeterli olacaktır. Geniş bir alana dikilirse oldukça hızlı yayılır.

Küstüm Çiçeği Nasıl Sulanır?

  Küstüm çiçeğinin sulanması adına toprağın kesinlikle kuruması önemlidir. Toprak kurumadan sulanması, çiçeğin çürümesine neden olur.

Evde Küstüm Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?

  Evet yapılabilir.

Küstüm Çiçeği Anlamı

  Halk dilinde; küstüm otu şeklinde de isimlendirilen küstüm çiçeği, bir çalı bitkisi olarak belirtilebilir. Dokunulduğu zaman yapraklarının kapanmasından ötürü, halk dilinde bu çiçeğe küstüm çiçeği adı verilmiştir. Küstüm çiçeğine dokunulduktan hemen sonra yapraklarının kapanmasından ötürü belirli bir süre yaprakları kapalı bir biçimde durmaktadır.

Küstüm Çiçeği Latincesi

  Küstüm çiçeğinin Latincesi; Mimosa pudica'dır.

Küstüm Çiçeği Özellikleri

  Küstüm çiçeğinin özellikleri;

  - Küstüm çiçeğinin saçaklı kök yapısına sahip bir bitki olduğu söylenebilir.

 - Brezilya kökenine sahiptir.

 - Sıcak ve nemli iklimlerde yetişen bir çiçek türüdür.

 - Küstüm çiçeğinin boyu metreye dek ulaşabilmektedir.

 - Temas edilmesi halinde turgorin isminde kimyasal bir maddeyi salgılar.

 - Humuslu ve zengin topraklarda daha kolay ve hızlı yetişmektedir.

 - Küstüm çiçeği, yuvarlık başçıklarda yer alır.

 - Turgorin maddesi salgılandıktan sonra yaprak kısmı suyla dolar.

 - Yapraklar dokunulduktan sonra kapanarak büzüşür.

 - Bitkinin yaprakları, dış etmenlere karşı çok narindir.

 - Küstüm çiçeğinin ömrü yaklaşık 6 senedir.

Küstüm Çiçeği Faydaları

  Küstüm çiçeğinin, yaprakları açılıp kapanmasından ötürü kimi doğa olaylarını önceden keşfettiği tahmin edilmektedir. Bilhassa deprem anında, sarsıntılardan ötürü küstüm çiçeğinin yaprakları deprem öncesinde kapanır. Bundan ötürü de küstüm çiçeğinin depremi önceden haber veren çiçek olduğu bilinir. Küstüm çiçeği, bu yüzden bazı bölgelerde deprem çiçeği şeklinde de isimlendirilmektedir. Bunun dışında küstüm çiçeğinin bilinen başka bir faydası yoktur. İnsan sağlığına herhangi bir faydasının olduğu belirtilmemektedir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası