saç dökülmesine hastanede hangi bölüm bakar / Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? | EsteCenter

Saç Dökülmesine Hastanede Hangi Bölüm Bakar

saç dökülmesine hastanede hangi bölüm bakar

Saç Dökülmesi İçin Hastanede Hangi Bölüme Gidilir? Saç Dökülmesine Hangi Doktor Bakar, Nereden Randevu Alınır?

Yaygın bir sorun olan saç dökülmelerine birçok nedenden dolayı meydana gelmektedir. Bu nedenler genellikle; Kişinin çok fazla stres yapması sonucunda meydana gelen etkenler, Kişinin bazı ilaç kullanmasında, ilaçların yan etkileri sonucu ortaya çıkan saç dökülmeleri, Saç derisinde meydana gelen mantarlar ve bazı mikrobik hastalıklar, Travmaya bağlı saç dökülmeleri, İnsan genetiğine bağlı olarak görülen kıl köklerindeki azalmalar saç dökülmesi sorununa sebep olan etkenlerdir. Bazen de bu dökülmelerin nedeni bazı hastalıklardan kaynaklı olmaktadır.

Bu hastalıklar; Saçkıran hastalığı, Sarkoidoz, Lupus eritomotozus, Sifiliz,Tiroid hastalığı, Cilt kanseri, Beslenme rahatsızlıkları gibi hastalıklardan kaynaklı olarak meydana gelen rahatsızlıklardır. Saç dökülmesi tedavisi yöntemleri nelerdir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. İşte detaylar.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Birçok sebepten kaynaklı olan saç dökülmeleri sorunlarında dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekir. Ayrıca kamu ve özel hastaneler yanı sıra doktorların kendi özel muayenehaneleri mevcuttur. Kamu yani devlet hastanelerinden hizmet almak isterseniz eğer, gitmeniz gereken bölüm; Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekmektedir. Eğer ki özel hastanelerde ise bu bölümün ismi Dermatoloji (Cildiye) ya da Cildiye (Dermatoloji) şeklinde karşınıza çıkan bu bölüme gidebilirsiniz. Dermatologlar tüm cilt problemleri yanı sıra toplumda sık görülen saç sorunları ile ilgilenen kişilerdir.

SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİSİ

•Saç dökülmesi için doktora gitmeden de evde uygulayabileceğiniz yöntemler mevcuttur Bunlar ilk önce; Saç derisinde kan dolaşımının hızlanması gerekmektedir. Bunun için zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı ile saç diplerine masaj yapmak kan dolaşımının hızlanmasını sağlarsınız. Ayrıca bir tutam biberiye bitkisini de 20 dakika kaynatılıp soğutulduktan sonra saç durulamasında kullanılırsa saçların güçlenmesini ve dökülmemesini sağlamaktadır.

•Saç dökülmesinde doktorların yapmış olduğu; Saç mezoterapisi denilen yöntem ile saç derisine vitamin, mineral ve dolaşımı düzenleyici maddeler mikro iğne yardımı ile enjekte edilir. Daha sonra bu enjekte işlemi bittikten sonra saç derisine masaj uygulanarak enjekte edilen bu maddelerin saç köklerine dengeli şekilde yayılması işlemi sağlanır. Kür şeklinde uygulanabilecek bu tedavi yöntemi, saç köklerinin güçlenmesine ve saçların gürleşmesine katkıda bulunur.

•Günümüzde ise kullanılan en yaygın yöntem ise genellikle saç ekimidir. Bunun için, kafa derisinin arka alt kısmında bulunan, kökleri dökülmeyen saç tellerinin alınıp dökülen yerlere uygulanır. Günümüzde saç ekimini genellikle erkekler tarafından yapılan bir yöntemdir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE HANGİ DOKTOR BAKAR?

Gündelik hayatımızda hemen hemen herkesin karşılaşmış olduğu sorunlardan birisi olan saç dökülmeleri, kişiye rahatsızlık veren bir durum olmaktadır. Saç dökülmeleri için genellikle hastanelerin Dermatoloji bölümünde gidilmektedir. Saç dökülmesi hakkındaki tüm muayene, teşhis ve tedavi yöntemlerinden sorumlu olan bir bölümdür. Saç dökülmesi tedavisine, saç dökülmesine neden olan faktör bulunduktan sonra başlamaktadır. Bu kapsamda saç dökülmesinden gelen hastalara H ve B7 vitamin takviyesi yapılır.

Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Saç dökülmesi kadın erkek herkesin hayatında en az bir kez deneyimlediği bir cilt problemidir. Genetik faktörlerden hormonal değişimlere, beslenme düzeninden strese kadar pek çok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Uzmanlar günde 100 saç telinin dökülmesini normal karşılamakla birlikte, 100’ü aştığı durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini vurgular. Çünkü günde 100’den fazla saç telinin dökülmesi aşırı saç dökülmesi olarak görülür ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Tedavi edilmediği takdirde kişinin saçlarında seyrekliğe ve hatta açıklıklara neden olabilir. Bu durum da kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkiler ve sosyal hayatında aksaklıklara yol açar.

Ne zaman önlem alınmalıdır?

Saç dökülmesinin sıklığı ne olursa olsun birçok kişiyi olumsuz olarak etkiler. Kişi saç dökülmesi problemi yaşadığında stres yaşayabilir ve bu stres görülen saç dökülmesini büyük oranda artırabilir. Bu yüzden saç dökülmesinin herkeste görülen bir cilt problemi olduğu unutulmamalı ve stresten uzak durulmalıdır. Öncelikle dökülen saçların yoğunluğuna bakılmalı ve dökülmenin aşırı görüldüğü durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.  

Peki aşırı saç dökülmesi nasıl anlaşılır? Hangi durumlarda doktora gitmeniz gerekir?

Eğer günde 100 telden fazla saçınız dökülüyorsa ve elinizi saçlarınıza her götürdüğünüzde saçlarınız kopuyorsa mutlaka bir uzmana görünmeniz gerekir. Çünkü yaşadığınız aşırı saç dökülmesi olabilir ve vücutta pek çok hastalık olduğuna işaret edebilir. Bu noktada yaşadığınız saç dökülmesi herhangi kronik bir rahatsızlığınızın, tiroid, kansızlık probleminizin ya beslenme alışkanlıklarınızın bir sonucu olabilir. Saçlarınızın neden döküldüğünü anlamak için mutlaka bir doktora görünmeli ve gereken testleri yaptırmalısınız. Aksi takdirde saçlarınız seyrelmeye başlayabilir ve saç derinizde açıklıklar meydana gelebilir.

 

Hangi doktora gidilmelidir?

Saç dökülmesi genetik ve fizyolojik bir durum olabildiği gibi çoğu zaman vücudumuzda ortaya çıkan hastalıkların belirtisi olabilir. Örneğin günümüzde sıkça görülen kansızlık problemi kadınlarda yaşanan saç dökülmesinin en çok görülen nedenlerinden biridir. Bunun yanında guatr hastalığının bir sonucu olarak görülen tiroid yetersizliği de saç dökülmesine neden olmaktadır. Bu noktada saç dökülmesine neden olan hastalığın tedavisi gerçekleşmedikçe yaşanan saç dökülmesi de azalmayacaktır. Bu yüzden öncelikle dökülmeye neden olan hastalık teşhis edilmeli ve buna uygun bir tedavi gerçekleştirilmelidir.

Saç dökülmesi yaşandığı takdirde dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekmektedir. Kamu ve özel hastanelerin yanında dermatoloji uzmanlarının kendi özel muayeneleri de bulunmaktadır. Bu noktada devlet hastanelerinden hizmet almak isterseniz Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekir. Özel hastanelerde bu bölüm ‘dermatoloji’ olarak da karşınıza çıkabilir. Dermatolog olarak adlandırılan bu uzmanlar tüm cilt problemlerinin yanında aynı zamanda saç sorunlarıyla da ilgilenirler.

Bunun yanında saç dökülmesi teşhis ve tedavisi için tercih edilen bölümlerden biri de endokrinoloji bölümüdür. Hastalar endokrinoloji ve metabolik hastalıklar bölümünden randevu alarak, çeşitli testler ve tetkikler sonrasında saç dökülmesinin nedenini ve çeşidini öğrenebilir. Endokrin, vücut sistemimizde salgı bezlerimizin salgıladığı hormonları kontrol ederek, saç dökülmesi problemine neden olan faktörlerin tespitini sağlar.

Saç dökülmesi ile ilgilenen bir diğer bölüm de plastik cerrahidir. Saç dökülmesinin nedenini tespit ederek, dökülme çeşidine göre özellikle kalıcı saç dökülmesi sorunlarına plastik cerrahi doktorları da bakmaktadır. Bunun yanında tedavi şekline göre saç ekimi doktorları da saç dökülmesi problemine bakmaktadır.

Saç analizi yaptırabilirsiniz

Saç dökülmesi probleminin teşhis ve tedavisi için öncelikle doktorunuz kan ve hormon testi yaparak saç dökülmesine neden olabilecek bir hastalık olup olmadığını kontrol eder. Bunun yanında size birtakım sorular sorarak saç dökülme sıklığını belirtmenizi ister. Bu noktada teşhis ve tedavi için saçlarınızın ne oranda ve ne zamandır döküldüğü önemli ayrıntılardır. Yapılan testler ve görüşmeden sonra saç analizi yapılabilir. Saç analizi, saçtaki dökülme yoğunluğunu ve kalan saçların durumunu kontrol etmek için önemlidir. Saç analizi, saç köklerinin yakından görünmesini sağlayan medikal bir cihaz yardımıyla yapılabildiği gibi, doktor muayenesi ile de yapılabilir. Yapılan testler ve saç analizi sonrasında saç dökülmesinin sebepleri belirlenmiş olur  ve tedavi aşamasına geçilebilir.

Günde 100 saç teli dökülmesi normaldir

Öncelikle saçlardan dökülen her tel saç dökülmesi problemi yaşadığınız anlamına gelmez. Saç kökünden çıkan her saç teli büyüme, gelişme ve dökülme evresinden geçer. Saç kökü bu döngünün ardından yeni bir saç teli daha üreterek aynı sürece dahil eder. Saçların aktif bir şekilde uzadığı büyüme evresi yaklaşık 5 yıl sürer. Saçların büyüme evresinde kaldığı süre biz yaşlandıkça azalmaktadır. Daha sonraki süreç saç büyümesinin durduğu geçiş evresidir ve 2 hafta sürer. Geçiş evresini atlatan saç kökleri 3-4 ay sürecek olan bekleme evresine geçer. Bekleme evresindeki saçlar daha zayıf ve incedir. Zayıflayan saç telleri dökülme evresine geçerek kökünden ayrılıp düşerler. Sağlıklı bir insan saçı ortalama 20 kez bu saç döngüsünü yaşamaktadır. Sonuç olarak günde 100 tele kadar saçın dökülmesi, bu saç döngüsüne bağlanarak normal karşılanabilir. Bununla birlikte bu durum saçlarınızda seyrekliğe yol açmayacak ya da saçlı deride açıklıklara sebep olmayacaktır.

 

Saç dökülmesinin altında birçok sebep yatabilir

Günde 100 saç telini aşan bir saç dökülme yaşandığında mutlaka bir uzmana başvurulup dökülme nedeninin teşhis edilmesi gerekir. Bu durum ihmal edildiği takdirde saçlarda seyrekliğe sebep olabilir ve ilerleyen zamanlarda kelliğe yol açabilir. Önemli olan nokta saç dökülme nedenlerinin erken zamanda teşhis edilip tedavi edilmesidir. Erken zamanda teşhis edilen saç dökülmelerinin tedavisi her zaman mümkündür. Ancak saçlar büyük oranda döküldüğü takdirde geç kalınmış olabilir.

Saç dökülmesinin pek çok etkene bağlı olarak geliştiğini söylemiştik. İşte saçlarda dökülmeye neden olan bazı faktörler:

Genetik faktörler

Saç dökülmeleri büyük oranda genetik faktörlerden ötürü meydana gelmektedir. Yani ailenizde saç dökülmesi problemi yaşayan biri varsa siz de bu probleme genetik olarak yatkın oluyorsunuz. Genetik kaynaklı saç dökülmelerinin herhangi bir tedavisi mümkün olmamakla birlikte, bu durumdan muzdarip birçok kişi saç ekimine yönelmektedir.

Beslenme alışkanlıkları

Beslenme alışkanlıkları da saç dökülmesini büyük ölçüde etkileyen bir durumdur. Saç için gerekli olan vitamin ve mineraller, demir, çinko ve biotin gibi bileşenler vücuda alınmadığı takdirde saç dökülmesi ortaya çıkabilir. Bu noktada dökülme tedavisi doğru ve düzenli bir şekilde beslenerek gerçekleştirilir.

Mevsim geçişleri

Birçok insan mevsim geçişlerinde saçlarında belirgin bir dökülme olduğundan şikayetçidir. Bu noktada saçlarımız da tüm vücudumuz gibi hava koşullarına adapte olmaya çalışır ve saç dökülmesi şeklinde kendini açığa çıkarabilir. Bu durum uzmanlar tarafından normal karşılanır ve endişe duyulmasına gerek yoktur.

Stres

Yoğun şehir ortamı, iş okul gibi pek çok faktör strese yol açmaktadır. Stres tüm vücudumuzu olumsuz etkilediği gibi saçlarımızı da olumsuz etkiler. Strese bağlı olarak yaşanan saç dökülmelerini durdurmanın tek yolu stresli ortamlardan kaçınmak ve endişe kaygı gibi durumlardan uzaklaşmaktır.

İlaç kullanımı

Bazı ilaçların kullanımı da saç dökülme problemine yol açmaktadır. Özellikle kanser, kalp problemleri, doğum kontrolü için kullanılan ilaçlar dahil olmak üzere birçok ilaç aşırı saç dökülmesi gibi yan etkilere sahiptir. Bu durum mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılacak muayene ve tetkiklerle kapsamlı bir şekilde araştırılmalıdır.

Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu da kellik problemi yaşayan kişiler tarafından sorulmaktadır. Saç ekimi için özel kliniklerden destek almanız gerekmektedir. İstanbul’daki klinikler sizlere profesyonel destek sağlamaktadır.

Saç dökülmesi, saçın kendini yenilememesi şeklinde de tanımlanabilir. Normal bir saç dökülmesi, günlük olarak 80–100 adet saç teli kaybı şeklindedir. Bu miktarın üzerindeki günlük dökülmeler normal değildir ve tedavi edilmesi gerekir. Uygulanan medikal tedavilere rağmen dökülmenin devam ettiği durumlarda ise cerrahi bir yöntem olan saç ekim uygulaması yapılabilir. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç Nakli Yöntemleri

Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT)

Bu yöntemde, ense üzerindeki sağlıklı ve dökülmemiş bölgeden alınan saçlı deri, mikroskop altında doğal yapıları bozulmadan, saç ve saç köklerini barındıracak şekilde 1’li, 2’li, 3’lü ve 4’lü kümelere ayrılarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye ekilir. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Ensede saçların alındığı bölge, plastik ve rekonstrüktif cerrahi yöntemlerine uygun olarak dikilir. Bu sayede, arkadaki dikiş izi en aza indirgenmiş olur ve iz ancak saç tamamen kazıtıldığında görülebilir. Dikiş, ameliyatı takip eden 12–15. günde alınır.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE)

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) yöntemi, saç köklerinin özel ince uçlu iğneler ile ense üzerinden ya da vücudun belirli bölgelerinden tek tek alınarak seyrelmiş ya da tamamen dökülmüş olan bölgeye nakledilmesidir. Ense üzerinde dikiş olmadığı için, dikiş izi de söz konusu değildir. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

FUT veya FUE yöntemlerinin, sonuçları bakımından birbirinden farkı yoktur. Eğer saç çizgisi doğru hazırlanmış ve yönlendirilmeleri doğru yapılmış ise her iki yöntemin de sonuçları doğal görünmektedir. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç Ekimi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi; uzman doktor, anestezi teknikerleri, ameliyathane hemşireleri ve diğer teknikerlerden oluşan tecrübeli ve profesyonel bir ekip tarafından ameliyathane ortamında yapılır. Saç ekimi; doktor kontrolünde, uygun fiziksel şartlarda ve ileri teknikler kullanılarak yapıldığında sonuçlar oldukça tatmin edicidir. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç dökülmesinin önlemi alındığında mevcut saçların korunması ve daha sonrasında dökülecek olan saç kaybı önlenebilmektedir. Gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak tıbbi müdahalelerle mümkündür. Saç ekimi bu konudaki ilk müdahale olarak bilinir.

Saç ekim ile kaybolan dökülen yıpranan saçların yerine cerrahi bir tedavi yöntemi ile yeni saçlara kavuşmak mümkün.

Saç ekim merkezleri bu konuda insanlara yardımcı olacak tıbbi kuruluşlardır. Bu tıbbi kuruluşlar aracılı ile saçlarda meydana gelen yıpranma, dökülme vb. olumsuz rahatsızlıklarınızı bu merkezler aracılığı ile en doğru şekilde giderebilirsiniz.

Kel kalma, saçların seyrekliği, kötü bir kişisel görünümden kurtulmak için bu hizmeti almak en doğrusudur. Kişilerin en önemli dış görünüşünü oluşturması açısından önem taşır. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç Ekimi Ameliyatı

Her önüne gelen kurumsal ya da bireysellik altında saç ekimi yaptığını öne sürmektedir. Merdiven altı olarak adlandırılan yerler çoğalmış durumda. Saç ekim eksperi diye kendini tanıtan şahısları sıkça görmeniz olağandır. Saç ekimi bir ameliyattır, bir operasyondur. Hem de çok mühim bir operasyondur. Cerrahi bir işlemdir. Her şeyden evvel saç ekimi bir doku nakli yöntemidir. Doku naklinin tüm kurallarına, yöntemlerine uymak zorunludur. Aksi takdirde nakledilen doku yaşamaz. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç Ekimi Seansları

Tek seansta rekor saç ekim ya da Türkiye’de en süratli saç ekim eksperi gibi haberlerle sıkça karşılaşıyoruz. Bunlar tamamıyla hatalı ifadeler. Saç ekimini kesinlikle eğitim almış plastik cerrahların sorumluluğunda yapılması gerekir. Saç ekimi en baştan sonuna kadar cerrahi bir işlemdir. Birçok estetik cerrahi ameliyatından daha çok cerrahi teknik ve bilgi isteyen zor bir ameliyattır. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi işlemi, son yılların en çok tercih edilen estetik operasyonları arasında. Ergenlik döneminden itibaren çeşitli nedenlerle yaşanan saç dökülmesi, kişinin psikolojik olarak kendini rahatsız hissetmesine neden olabiliyor. Genetik yapı, hormonal problemler, çevresel faktörler, stres, hastalıklar ve ilaç kullanımı gibi birçok nedenden ötürü kalıcı saç dökülmeleri yaşanabiliyor. Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Saç ekimi operasyonu sırasında hem donör bölgeye hem de nakil bölgesine işlem yapıldığından, bu bölgelere ekstra özen gösterilmesi gerekir. Saç ekimi sonrası ilk 3 gün evde istirahat edip, baş bölgesini olası darbelere karşı korumalısınız. Operasyondan sonra ilk 15 gün saçlarınızda kızarıklık ve kabuklanmalar oluşur. Oluşan bu kabuklanmalar 15 gün içerisinde kendiliğinden dökülecektir. merkezleri Kabuklanmalar dökülmezse, doktorunuzun önereceği yöntem ile kendiniz de müdahale edebilirsiniz. Saç Ekimi İstanbul ve Saç ekimi hangi bölüm bakar sorusu sıkça sorulsa da saç ekimini saç ekim merkezleri yapmaktadır.

Saç ekimi fiyatları ise kişiden kişiye göre değişmektedir. Operasyon sonrasında ilk 15 gün mutlaka şapka takmalısınız. Bu sayede güneşten gelen zararlı UV ışınları, yağmur, rüzgar, toz gibi dış etkenlere karşı korunmuş olacaksınız. Saç ekimi sonrasında ilk bir ay spor salonlar, deniz, hamam gibi ortamlardan uzak durun.

Şok dökülme evresi

Saç ekimi operasyonundan sonra kabuklanmaların dökülmesi ile birlikte saç dökülmesi gözlemleyecektir. Saç ekimi operasyonundan sonra ikinci haftadan itibaren gözlemlenen bu durum “Şok dökülme evresi” olarak adlandırılır. Şok dökülme evresinde, ekilen saç kökleri dökülmez. Yeni ekilen saç köklerinin çıkacağı alanın açılması için Şok dökülme evresinin yaşanması gerekir. Saç ekimi yorumları yapanlara göre saç dökülmesi ikinci aydan itibaren azalacak ve üçüncü ayda tamamen kesilecektir.

Saç Ekimi Sonuçları

Saç ekiminden sonra saçların ilk çıkışı üçüncü ay, yani Şok dökülme evresinden sonra gözlemlenir. İlk çıkan saçlar zayıf ve seyrek olacaktır. Altıncı aydan itibaren saçların güçlenmeye başladığını ve gürleştiğini gözlemleyebilirsiniz. Saç ekimi sonrası bir yıl sonra ise ekilen saç köklerinin neredeyse tamamı çıkmış olacaktır. Birinci yılın sonunda çıkacak olan saçlar gür, sağlıklı ve doğal görünümlüdür.

 

Saç dökülmesi için hangi bölüme ve doktora gidilir? Saç dökülmesine bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Sağlıklı bir saç derisinde günlük ortalama 50 ile 100 saç teli arasında bir dökülme yaşanabilmektedir. Bu oldukça normal bir durumdur. Yeni çıkan saçlar normalde dökülmüş olan saç tellerinin yerine çıkar. Fakat bu her zaman gerçekleşmez. Aniden gelişen bir durum olabilirken saç dökülmesi yıllar içerisinde yavaş yavaş da gerçekleşebilmektedir. Saç dökülmesi sorunları geçici de olabilir, kalıcı da olabilmektedir.

Saç dökülmesi için hangi bölüme ve doktora gidilir?

Saç dökülmesi fizyolojik ve genetik bir durum olabildiği gibi genellikle vücutta meydana gelen hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Normalden fazla saç dökülmesi yaşayan kişilerin dermatoloji uzmanlarına görünmesinde fayda vardır. Dermatologlar cilt hastalıklarının haricinde saç ile ilgili olan problemlerle de ilgilenmektedir.

Dermatoloji, saç dökülmeleri ile ilgili muayene, teşhis ve tedavi sürecinin gerçekleştirilmesinde görevli olan tıbbi bölümdür. Tedavi süreci, saç dökülmelerine sebep olan etken bulunduktan sonra başlar. Bu süreçte hastaya B7 ve H vitaminleri takviyeleri yapılmaktadır.

B7 ve H vitaminleri besinler ile de karşılanabildiği gibi ilaçlar ile de alınabilmektedir. Eğer hastada mevcut olan saç dökülmesi kullanılmakta olan ilaçlardan kaynaklanıyorsa bu vitaminlerde değiştirmeler yapılabilmektedir. Düzenli olarak kliniğe giden ve tedaviye beklenilen cevabı vermeyen saç dökülmelerine sahip olan kişiler ek bir alternatif olan saç ekimi işlemlerini yaptırabilmektedir.

Saç dökülmesine bakan poliklinikten nasıl randevu alınır?

Öncelikle saç dökülmesi kişileri psikolojik olarak etkileyen önemli bir durumdur. Gür ve bakımlı saçlar hem kadınlar için hem de erkekler için önemli bir etkendir. Bu sebeple saç dökülmesi yaşayan kişiler hastanelerin Deri ve Zührevi Hastalıkları yani Cildiye ya da Dermatoloji bölümlerinden randevu almaları gerekmektedir.

Randevu işlemlerini devlet hastanesinden yapmak isteyen kişiler MHRS online veya ALO 182 hattını arayarak Dermatoloji ya da Cildiye bölümlerinden randevu alabilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır