kampa giderken mutlaka alınması gerekenler / Temel Kamp Malzemeleri Listesi - Kamperest

Kampa Giderken Mutlaka Alınması Gerekenler

kampa giderken mutlaka alınması gerekenler

KAMP MALZEMELERİ NELERDİR ve EKSİKSİZ KAMP MALZEMELERİ

Kampa giderken alınması gereken Kamp Malzemeleri Nelerdir ? sorusunun cevabı ve kampa gitmeden hazırlanması gereken kamp malzemeleri listesi ; gidilen bölgeye , hava şartlarına , planladığınız süreye ve bütçenize göre değişiklik gösterir. Eğer ihtiyacıma uygun kamp malzemeleri nelerdir diye merak ediyorsanız, farklı tipteki kamp malzemelerini açıkladığımız yazımızı okumaya devam edin ve çantanızı hazırlarken size yardımcı olabilecek aşağıda linkini bulacağınız kamp malzemeleri listesi pdf dosyasını çıktı almayı unutmayın!

Kamp hazırlıkları yaparken ihtiyacınız olabilecek herhangi bir şeyi unutmamak için önceden "kamp malzemeleri listesi" oluşturmak oldukça faydalıdır. Kampa giderken yanımıza almamız gerekenler bölge, hava şartları ve süre gibi değişkenlerin yanında kampa ulaşım şeklimize göre de değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse ;Eğer kamp yapılacak bölgeye bir araçla ulaşacaksak malzemeleri uzun bir mesafe boyunca taşıma ihtiyacımız olmayacagı için daha ağır malzemeler ve yük yanımızda getirebiliriz (Örnek olarak Kamp Sandalyesi , Kamp Masası gibi ). Ancak kamp yapılacak bölgeye uzun bir yürüyüş sonrası ulaşmayı hedefliyorsak daha hafif malzemeleri tercih etmemiz doğru olacaktır. Bu sebeple ihtiyacınız olan kamp malzemeleri nelerdir ? sorusunun tek bir cevabı yoktur ve kişiden kişiye farklılık gösterir. Genel olarak birçok kişinin ihtiyacını karşılayabilecek ve çanta hazırlarken sizlere yardımcı olabilecek bir Kamp Malzemeleri Listesi Pdf dosyası oluşturduk.

Kamp malzemeleri Listesi Pdf

Yukarıda sadece üst kısmını gördüğünüz dosyada "isteğe bağlı" kısımların altında boş bırakılan yerleri de kendiniz doldurarak dosyayı özelleştirebilirsiniz. Herşeyi aldığınızdan emin olmak için bu tarz önden hazırladığınız bir liste ile çantanızı doldurmak hem tecrübeli kampçılar hem de ilk defa kampa gidecekler için oldukça faydalıdır. Dosyayı aşağıdaki butondan indirebilir ve kampa gideceğiniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

  KAMP MALZEMELERİ LİSTESİ PDF İNDİR !


Daha önceki yazımızda Kamp Kıyafetlerinden bahsetmiştik .(Konu ile ilgili olarak daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin "Kampa Giderken Ne Giyilir ?" içerikli blog yazımızı okumasını tavsiye ederiz.),

  UYGUN FİYATLI KAMP KIYAFETLERİMİZİ KEŞFET !  



Outdoor Giyim Modelleri



Bu yazımızda "Kampta olmazsa olmaz"malzemeler ve ihtiyacınıza göre seçim yapabileceğiniz kamp malzemelerinin farklı tiplerinden bahsedeceğiz.

Kamp malzemeleri Listesi

KAMP MALZEMELERİ NELERDİR ?


Şimdi Hazırlamış olduğumuz Kamp Malzemeleri Listesi PDF Dosyasında "Kamp Alanı Malzemeleri" ,"Kamp Mutfağı Malzemeleri " , "Sağlık & Hijyen Malzemeleri" gibi başlıklar altında sınıflandırdığımız Kamp Malzemelerinin Farklı Tiplerinden bahsedeceğiz. Eğer malzemeler hakkında temel bigiye sahip olursanız Kamp Malzemeleri Nelerdir ? sorusunun cevabını değişen mevsim ve süre gibi farklı parametrelere göre belirlemek ve gerektiğinde değiştirmek çok daha kolay olacaktır. Yazımızda ilgilendiğiniz kamp malzemesinin bölümüne gitmek için aşağıdaki listedeki başlıklara tıklayınız.



1- KAMP ÇADIRI :


Şüphesiz " Kamp Malzemeleri Listesi " nde en başa yazılması gereken ekipman kamp çadırıdır. Öncelikle bilmeniz gereken "herkese uygun bir çadır" diye birşey olmadığıdır. Kamp çadırları farklı ölçülerde ve farklı özelliklerde üretilmektedir. Örnek vermek gerekirse bazı ultra-hafif çadırlar uzun yürüyüşler sonunda konaklamak için uygunken , daha ağır ve farklı lükslere sahip çadırlar arabayla ulaşabildiğimiz kamp alanları için uygun olacaktır.

Çok fazla detaya girmeden , genel olarak çadırlar 3 Mevsim ve 4 Mevsim olarak sınıflandırabiliriz. 3 Mevsim Çadırlar genelde ağır kış şartları dışında kullanılabilirken , 4 Mevsim Çadırlar ise daha sağlam kumaşlardan sert rüzgarlara ve kar yığınlarına karşı kullanılmak üzere tasarlanmaktadır.

3 Mevsim Çadır Nedir?


3 Mevsim Çadırlar en fazla tercih edilen çadır tipleridir. İlkbahar ,yaz ve sonbahar gibi nispeten daha ılıman hava şartları için tasarlanan hafif çadır tipleridir. Genelikle hava sirkülasyonunu sağlayan çift tente sistemi ve gözenekli kumaştan pencere sistemleri bulunur. 3 mevsim çadırlar sağanak yağışlara dayanabilir; ancak sert fırtınalara, şiddetli rüzgarlara veya şiddetli kar yağışlarına sürekli maruz kalındığı durumlar için iyi bir seçenek değildir.

Kamp Malzemeleri Listesi 3 Mevsim Kamp Cadiri

4 Mevsim Çadır Nedir?


Her mevsim kullanılabilen 4 Mevsim Çadırlar ; özellikle Sert rüzgarlara ve olası kar yığınlarına dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Başlıca özellikleri ağır kış şartlarında ve yüksek rakımlarda kullanılabilmeleridir.
3 Mevsim Çadırlara göre daha ağır ve sağlam bir kumaş ve daha fazla pole sahiptir. Yuvarlak kubbe tasarımları ; kar yığınlarının tente üzerinde toplanmasını engeller. Havalandırmayı sağlayan yapı daha az olduğundan ılık havalarda daha sıcak ve havasız hissettirebilir, ancak sert rüzgarların başladığı zamanlar için en doğru tercihtir.

Kamp Malzemeleri Listesi 4 Mevsim Kamp Cadiri

Kaç Kişilik Çadır Tercih Etmeliyiz?


Kamp Çadırı seçerken dikkat etmemiz gereken noktalardan bir diğeri de konaklayacak kişi sayısıdır. Genel olarak 2 Kişi konaklanacaksa biraz daha geniş bir alan ve konfor için , 2 Kişilik Çadır yerine 3 Kişilik Çadır tercih etmekte fayda vardır. Benzer şekilde 4 kişilik bir aile konaklayacaksa 6 Kişilik Kamp Çadırı tercih etmek daha doğru bir tercih olur.

Kamp Malzemeleri Listesi 3 Kişilik Kamp Cadiri

2- KAMP UYKU TULUMU :


Uyku Tulumları ; Kamp Çadırlarından sonra Kamp Malzemeleri Listesi 'nin olmazsa olmazlarındandır. Çadırlarda olduğu gibi , uyku tulumları da farklı ağırlık ve farklı sıcaklıklar için üretilirler. Bu sebeple yapacağınız aktivite ( Sadece Kamp mı? Yoksa "Trekking" mi? ) ve mevsim şartları uyku tulumu seçiminizi etkileyecektir.

Kamp Uyku Tulumu ile Trekking Uyku Tulumu arasındaki farklar nelerdir ?


Uyku Tulumu satan Outdoor Mağazalarına gittiğinizde "Kamp Uyku Tulumu" ve "Trekking Uyku Tulumu" ("Backpacking" diye de adlandırılır) şeklinde farklı isimlendirilmiş ürünler göreceksiniz. Genel olarak Kamp Uyku Tulumları içinde dönebileceğiniz daha geniş ürünlerken , Trekking Uyku Tulumları daha dar ve daha hafif olarak üretilir ve Doğa Yürüyüşü ,Tırmanış gibi aktiviteler için daha uygundur. Eğer hem kamp hem doğa yürüyüşü yapıyorsanız "Trekking" & "Backpacking" Uyku Tulumlarını tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Uyku tulumlarının üzerinde bulunan ısı dereceleri neyi ifade eder ?


Markalar Uyku tulumlarında "konfor sıcaklık" , "limit sıcaklık" ve "ekstrem sıcaklık " derecelerini yazmaktadırlar. Standart Erkek ve Standart Kadın baz alınarak belirlenen bu ideal sıcaklık değerlerinin , cinsiyete göre değişebildiği gibi kişiden kişiye göre de değişebildiği unutulmamalıdır. Bu sebeple , her zaman kamp yapacağımız bölgede beklenen hava şartlarından daha soğuk şartlar için bir uyku tulumunu yanımızda götürmekte fayda vardır. Eğer hava şartları beklentimizden sıcak olursa uyku tulumunun fermuarını açabilirsiniz.
Kamp Malzemeleri Listesi Uyku Tulumu Isı Değerleri
  • Konfor sıcaklık : Tulumun içinde rahat bir pozisyonda yatan kullanıcının, üşümeden ve terlemeden, vücut ısısının tamamen dengeli olduğunu hissettiği en düşük sıcaklık limitidir ( Standart kadın değerlerine göre belirlenir ve kadın uyku tulumlarını derecelendirirken kullanılır).

  • Limit sıcaklık :Tulumun içinde rahat bir pozisyonda yatan kullanıcının, üşümeden ve terlemeden, vücut ısısının tamamen dengeli olduğunu hissettiği en düşük sıcaklık limitidir ( Standart erkek değerlerine göre belirlenir ve erkek ve unisex uyku tulumlarını derecelendirirken kullanılır).

  • Ekstrem sıcaklık :standart bir kadının uyku tulumunun içinde hipotermi riski olan bir sıcaklık derecesinde yaklaşık altı saat hayatta kalabileceği ısı değeridir.



Uyku tulumu tipleri nelerdir ?


  • Mumya Tipi : Aşağıya doğru daralan bir kesimi sayesinde daha iyi bir ısı yalıtımı sağlar , daha çok soğuk havalarda tercih edilir.

  • Yarı Dikdörtgen : Mumya Tipine göre biraz daha geniş bir alana sahip olacak şekilde bir kesime sahiptir , hem rahatlık hem de sıcaklık isteyenler için uygun bir uyku tulumu tipidir.

  • Dikdörtgen : Bir çok "kamp uyku tulumu" dikdörtgen kesime sahiptirr , burada ön plana çıkarılan özellik rahatlıktır.

  • Kamp Malzemeleri Listesi Uyku Tulumu Tipleri ve Şekilleri


Uyku tulumlarının dolgu malzemeleri arasındaki farklar nelerdir ?


Uyku Tulumlarında Dolgu Malzemesi olarak genellikle "kaz tüyü" ve sentetik elyaflar kullanılır. Isı yalıtımı bakımından uyku tulumu seçiminde oldukça önemli bir faktör olan dolgu malzemeleri aynı zamanda fiyata da etki eden en önemli faktörlerden biridir.

  • Kaz Tüyü: Kaz Tüyü Uyku Tulumları genel olarak sentetik elyafla doldurulmuş uyku tulumlarına göre daha pahalıdır. Hafif ve sıkıştırılabilir olmasından dolayı tercih edilir ve sentetik elyaf dolgulara göre daha uzun kullanım ömürleri vardır. Kaz Tüyü Dolgunun dezavantajı ıslandığı zaman yalıtım özelliğini kaybetmesidir. Bu sebeple genellikle Kaz Tüyü Uyku Tulumlarının dış kumaşına su geçirmezlik özelliği kazandırılmaktadır.

  • Sentetik Elyaflar : Genellikle Polyester Elyaflar uyku tulumlarında dolgu malzemesi olarak kullanılır. Kaz tüyüne göre daha uygun fiyatlıdır ve ıslakken de ısı yalıtım özelliğini korur. Bu sebeple nemli havalar için uygundur.



3- KAMP MATI & TREKKİNG MATI :


Geleneksel Kamp matları yerini son yıllarda Şişirilebilir Kamp matlarına bırakmıştır. 2 kişilik ve tek kişilik olarak bulabileceğiniz bu matlar zeminle olan temasınızı keserek hem yalıtım sağlar hem de daha konforlu bir şekilde uyumanızı sağlar.

    Kamp Malzemeleri Listesi Kamp Matı Trekking Matı
  • Şişirilebilir Kamp Matı: Şişirilebilir Kamp Matları hafif olmalarından dolayı Trekking Faaliyetleri için idealdir. Çoğunlukla üfleyerek şişirebilirsiniz ya da Daha uzun süre kullanım ve daha iyi bir konfor için pompayla şişirilmeleri tavsiye edildiği için ufak bir pompaya da ihtiyacınız olabilir.

  • Köpük Matlar : Geleneksel köpük kamp matları rulo şeklinde kıvrılarak taşınır , zeminle uyku tulumunuz arasında ısı yalıtımı sağlar. Fiyat olarak oldukça uygundur.

4- SIRT ÇANTASI ve ÇANTA YAĞMURLUĞU :


Sırt çantaları genellikle hacimlerine göre sınıflandırılırlar. Sırt çantalarının hacimleri ufak topların çantanın ana bölmesi ve tüm ceplerine doldurulduktan sonra , litre bazında hacim ölçeğine sahip kaplara boşaltılan bu topların ne kadar hacim kapladığına göre belirlenir. Sırt çantanızın büyüklüğünü seçerken ne kadar süreliğine kampa gittiğinize ve kamp bölgesine veya bölgelerine ulaşım sırasında ne kadar ağırlık taşımak istediğinize dikkat etmelisiniz. Genel bir değerlendirme yapacak olursak ;
  • Gecelik Kamplar için lt

  • Gecelik Kamplar için lt

  • 5 Geceden fazla Kamplar için 70(+) lt

  • Sırt çantasına ihtiyacınız olacaktır. Özellikle yağmurlu havalar için çantanızda bulunan malzemeleri ekstra koruma amacıyla sırt çantası yağmurluğu da unutulmaması gereken kamp malzemelerinden biridir.

Kamp Malzemeleri Listesi Trekking Sırt Çantası

5- KAFA LAMBASI ,EL FENERİ ve KAMP LAMBASI:


Kamp alanında hava karardıktan sonra aydınlatma ihtiyacanız olacaktır . Her ne kadar kurallara uyularak yakılmış bir kamp ateşi bu görevi görse de, unutmamak için mutlaka "el feneri" , "kafa lambası" veya "kamp lambası"nı kamp malzemeleri listesi oluştururken eklemenizi tavsiye ederiz.

KAMP İÇİN KAFA LAMBASI


  • Kamp için Kafa Lambası seçerken nelere dikkat edilmeli ?
  • Hava karardıktan sonra çadır kurarken , el feneri yerine kafa lambası tercih etmek çok büyük kolaylık sağlayacaktır. Günümüzde kafa lambaları uzun ömürlü ve tasarruflu olan LED aydınlatma sağlamaktadırlar.
    Kafa Lambaları Genellikle 3 Çeşit Aydınlatma Moduna Sahiptir.
    • GENİŞ => Genel Kamp işlerinde ve okumak için kullanılan
    • ODAKLI / DAR => Uzun Görüş mesafesine sahip karanlıkta patikada yürürken kullanılan
    • AYARLANABİLİR
  • Kafa Lambalarında Lümen ( Işık Akısı ) Nedir ?
  • Işık akısı, bir aydınlatma elemanının her yönde yaydığı toplam ışık miktarını yani ışık gücünü ifade eder. Birimi lümen’dir.
  • Kafa Lambalarında Aydınlatma Mesafesi Nedir ?
  • Kafa Lambaları metre olarak aydınlattıkları mesafelere göre test edilir. Lümen ışık kaynağının kaynağındaki parlaklığı hakkında fikir verirken, aydınlatma mesafesi ne kadar uzağı aydınlatabildiğini gösterir.
  • Kafa Lambalarında Pil Ömrü Nedir ?
  • Kafa lambalarında Pil Ömrü , Kafa Lambasının aydınlatacağı mesafenin 2 metrenin altına düştüğü ana kadar geçen süre olarak hesaplanır.


Kamp Malzemeleri Listesi Kamp için Kafa Lambası

KAMP LAMBASI


Eskiden kamp ışıklandırması için cam pencereli gaz yağı lambaları kullanılırdı. Verdiği parlak ve sıcak ışık hala nostaljik olsa da ,günümüzdeki LED aydınlatmadaki gelişmeler artık ışık kaynaklarını daha kompakt bir hale getirerek çantanızda daha kolay taşınabilir hale getirmeiştir.
    Kamp Lambası Tipleri Nelerdir?
  • 1. Elektrikli Kamp Lambaları :
  • LED Teknolojisini kullanan Kamp Lambaları bu sınıfa girerler.
    Avantajları:
    • Daha uzun Pil Ömrü
    • Daha iyi ışık çıkışı
    • Sağlam Yapısı
    • Çocuklar için daha güvenli olması

  • 2. Gaz Yağlı Kamp Lambaları :
  • Gaz yağı Lambaları yoğun ışık saçtıkları için genellikle tüm kamp alanını aydınlatmak istediğinizde tercih edebilirsiniz.
    Dezavantajları:
    • Havalandırma ihtiyacı
    • Isı üretirler , çocukların bulunduğu ortamlarda tehlikeli olabilir
    • Nispeten daha gürültülü yanarlar
    • Genelikle ağır ve hacimlidir

  • 3. Mum Kamp Lambaları & Fenerler :
  • Avantajları:
    • Sessiz ve yumuşak bir ışık
    • Yakın alan aydınlatması için uygun

    Dezavantajları:
    • Işık gücü azdır
    • Çadır kumaşı gibi yanıcı malzemelerden uzak tutulması gerekir
    • Isı üretikleri için yanarken dokunmak için sıcaktır


Kamp Malzemeleri Listesi Kamp Lambası Kamp Feneri

6- KAMP OCAĞI ve KARTUŞU:


Propan (30% ) ve Bütan (70% )Karışımlı gazın sıkıştırıldığı Kartuş ve Ocak Üniteleri ;kullanımı en kolay ve hızlı Kamp ocağı çözümüdür. Vidalı olarak tercih edeceğiniz farklı kamp ocaklarında , ihtiyacınıza göre 80 (1,5 saate kadar) , ( 4 saate kadar) , gramlık( saate kadar) kartuşları kullanabilirsiniz. Kamp sürenize göre ; " kamp malzemeleri listesi "ne bir kaç ekstra kartuş ( uçağa alınmadığını unutmayın) ve çakmak eklemeyi unutmayın Kamp Malzemeleri Listesi Kamp Ocağı ve Kartuşu

7- KAMP MUTFAK MALZEMELERİ:


Kamp malzemeleri Listesini oluştururken , Kamptaki kişi sayısı ve kamp ulaşma şekliniz yanınızda götüreceğiniz Kamp Mutfak Malzemelerini etkileyecektir. Eğer Kamp yapacağınız yere uzun bir yürüyüşten sonra ulaşacaksanız , hafif bir kamp ocağı ve hem ısıtma hem de içinden yemek için kullanılmak üzere , yanınızda hafif bir tava götürmeniz mantıklı olur. Bunun yanından plastik sofra setleri ( çatal, bıçak vs) temel ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Aile veya kalabalık bir grupla kampa gidiyorsanız daha fazla yemek malzemesi ( tencere, tava , çatal , bıçak vs. ) yanınızda bulundurmanız gerekecektir. İçeceklerinizi sıcak veya soğuk tutmak için Lt'lik bir termos da kampta olmazsa olmaz malzemelerden biridir ve unutulmaması gerekir. Eğer Termos alırken nelere dikkat edilmeli diye merak ediyorsanız konu ile ilgili yazdığımız blog yazısına göz atabilirsiniz. Ayrıca Kamp yaparken oluşan çöpler ve mutfak malzemelerinin temizlenmesi hakkında bilgi almak için daha önceki yazımız olan Doğa Dostu Kampçılık Nedir ? yazımıza göz atabilirsiniz.

Kamp Malzemeleri Listesi Kamp Mutfak Malzemeleri

8- KAMP İÇİN HİJYEN VE SAĞLIK MALZEMELERİ :


Kamp süresince muhtemelen şehir merkezinden uzakta olacağınız için kendi sağlığınız için en gerekli ihtiyaçlarınız konusunda daha dikkatli olmanız gerekir.
  • İlk Yardım Malzemeleri
  • Varsa düzenli kullandığınız ilaçlar
  • Tuvalet Kağıdı
  • Güneş Kremi

KAMP MALZEMELERİ LİSTESİ HAZIRLARKEN EKLENEBİLECEK EKSTRALAR :


  • Çok amaçlı Cep Çakısı
  • Ateş Başlatıcı & Çakmak & Kibrit
  • Çöp torbası
  • Katlanır Kürek
  • Kamp Sandalyesi
  • Katlanabilir Kamp Masası
  • Su geçirmez kilitli poşetler ( elektronik eşyalarınız için )
  • Bant ( çadırın delinmesi , bazı şeyleri bağlama vs gibi durumlar için pratik çözüm )
  • Paracord İpler ( sağlam bir şekilde malzemeleri bağlamanın yanında ihtiac olduğunda ayyakabı bağcığı , kemer vs görevi de görebilir

KAMPTA HER ZAMAN YANINIZDA OLMASI GEREKENLER:


  • Telefon
  • Pusula
  • Nakit Para
  • Kimlik


İlk başta söylediğimiz gibi yukarıdaki kamp malzemeleri listesi birçok değişkene ve kişisel tercihlere göre farklılık gösterecektir. Her yeni kamp ve trekking aktivitesi sonrasında yeni tecrübeler biriktirildiği için her bireyin kendine ait doğru bulduğu bir liste oluşacaktır. Bu listedeki başlıkları yazarak kamp öncesinde kontrol etmeyi alışkanlık haline getirmek olası unutkanlıkları önleyerek daha konforlu ve keyifli trekking ve kamp etkinlikleri yapmamızı sağlar.

        ERKEK POLAR MODELLERİ        

        KADIN POLAR MODELLERİ        

      ERKEK SPOR BOXER MODELLERİ      

      KADIN SPOR TAYT MODELLERİ      

    POLYESTER TİŞÖRT MODELLERİ    

    PAMUKLU TİŞÖRT MODELLERİ    

    POLO YAKA TİŞÖRT MODELLERİ    

OUTDOOR SWEATSHIRT MODELLERİ

       POLAR BERE BOYUNLUKLAR        

   ÇOK AMAÇLI BANDANA BOYUNLUK   





En yeni ürünlerimiz ve indirimlerden haberdar olmak için Instagram Hesabımızı Takip Edin!





E-bültenimize Kayıt Olun  , Blog yazılarımızdan ve özel ürün fırsatlarından ilk siz haberdar olun!

Kampta ne yenir? Kampa götürülmesi gereken yiyecekler

Özgürlüğe kucak açarken büyükşehrin yorucu rutinlerinden bir hışımla sıyrılacağımız kamp planları herkesin hayalini süslüyor. Özellikle günümüzde kıymetini anladığımız doğaya bir geri dönüş ile kampçılığın değeri de anlaşılmaya başlıyor. “Kampçılık” deyince zorlukların üstesinden gelindiği, doğanın eteklerinde sessizliğin dinlendiği ve tertemiz oksijenle vücudumuzun yenilendiği bir rutin söz konusu oluyor. Yıl boyunca hayalini kurduğunuz bir kamp tatiline çıkarken uzun süre beklentiye değmesi için her hazırlığı eksiksiz bir şekilde yapmak gerekiyor. Kamp hazırlığı yaparken çantanın olmazsa olmazlarını da çadır, mat, ışık kaynağı, kıyafet ve yiyecekler gibi temel ekipmanlar oluşturuyor.

Kamp yaptığımız süre boyunca enerjimizin her zaman yüksek kalmasını arzu ederiz. Dolayısıyla enerjimizi yüksek tutması için yanımızda değerler bakımından zengin besinler getiririz. Ancak yiyecek konusunda planlı hareket etmediğimizde kendimizi çok ağır bir sırt çantası taşıyıp akabinde birçok yemeği geri götürürken bulabiliriz. Kampa giderken yanımıza alacağımız besinlere dikkat etmemiz gereken koşullardan biri de toplu taşıma ulaşımı. Popüler kamp rotalarına gittiğinizde günlük açlık ihtiyacınızı önemli ölçüde giderecek birçok yiyecek bulabilirsiniz. Üstelik özel tesislerde restoran ya da mutfak olmadığı durumlarda bile en yakındaki market ya da bakkalı hedef alabilirsiniz. Ancak toplu taşımayla yola çıktığınız bir kamp deneyiminde merkezin uzaklığı ve bölgenin tenhalığı nedeniyle çantaya koyduğunuz her malzemenin eksiksiz olması gerekir.

kampta-ne-yenir

Campalow olarak “Çadır kampında ne yenir?” ya da “Kampçılar ne yer?” isimli sorulara cevap aradığımız kapsamlı kamp yiyecekleri listesini sizler için hazırladık. Söz konusu rehberimizde özel araçla kampa gideceklerin yanı sıra toplu taşıma kullanacak ya da yaşam merkezlerinden çok uzakta yaz ve kış kampı yapacak maceraperest ruhları hedef aldık. Siz de kampa doğru yola çıkmadan önce yemek konusunda kendinizi çok rahat hissetmek ve eksiksiz bir çanta hazırlamak için rehberimize göz atabilirsiniz. 

Kamp Yiyecekleri Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Doğanın kucağında macera dolu bir kamp deneyimine doğru yola çıkmadan önce süreci en konforlu şekilde geçirmek için dikkat etmeniz gereken birçok detay bulunuyor. Söz konusu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde yıl boyunca unutulmayacak ve yeni sezonda yolu gözlenecek bir kamp tatiline adım atabilirsiniz. Kampa giderken çantaya koyulacak ekipmanlar söz konusu olduğunda en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kamp yiyecekleri. Kampa götürdüğümüz yiyecekler besin değeri ve havanın farklı koşullarına göre fazlasıyla enerji verebileceği gibi yanlış zamanda tüketildiği takdirde kötü hissetmeye neden olabilir. Bu nedenle her detayı ayrı bir özen gerektiren kamp yiyeceklerini seçerken öncelikle mevsim kriterlerine, kamp türüne ve yiyeceklerin besin değerlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Mevsim

mevsim

Kampa giderken ekipman tedariği ve alışveriş noktasında en çok dikkat etmeniz konuların başında mevsim özellikleri geliyor. Örneğin kampa gitmek için yaz sezonunda sıcak bir dönemi tercih ediyorsanız çantaya soğutucuyu dâhil edebilirsiniz. Aynı şekilde kamp için kış sezonunu tercih ediyorsanız da havayı doğal bir soğutucu olarak görüp çantanızda ısı kaynağı bulundurabilirsiniz. Söz konusu mevsimsel değişimler her kamp ekipmanında olduğu gibi yemeklerde de önemli bir kriter halini alıyor. Kampa götürülmesi gereken yiyecekleri seçerken yaz ve kış mevsimi için ayrı bir plan hazırlamak gerekiyor.

  • Yaz Kampı: Bir yaz kampına doğru çıkarken yakıcı sıcaklar ve dik güneş ışınlarına karşı hazırlıklı olmalısınız. Bu durumda kamp için yanınıza aldığınız besinlerin de çok çabuk bozulmayacak kriterde olması gerekir. Söz konusu bozulma gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için yanınıza bir soğutucu alabilirsiniz. Soğutucu getiremediğiniz ve yaşam alanlarından oldukça uzak bir kamp yaptığınız süreç için yanınıza sindirim süresi daha kısa ve hafif besinler alabilirsiniz. Yaz kampına giderken gün içerisinde açlığınızı giderirken sindirim sistemini yormayacak ve uzun süre tok tutacak besinler için muz, havuç, ayva ve elma gibi yiyecekleri yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca yüksek miktarda enerji harcayacağınız yaz kampında yanınızda mutlaka su kaynağı bulundurmanızı öneriyoruz.
  • Kış Kampı: Günlük güneşlik bir bölgede yaz kampı yaparken sindiriminizi kolaylaştıracak besinler seçtiğiniz gibi kış kampında da ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Kış kampında yaz sezonuna göre ekipman konusunda biraz daha şanslısınız. Doğada doğal bir soğutucuyla karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla soğuk kalması gereken besinlerin bozulmadan tüketilmesi de mümkün hâle geliyor. Kış kampında sıcak kalabilmeniz için protein ve kalori miktarı yüksek besinleri seçerken sindirimi daha uzun olanları da listeye ekleyebilirsiniz. Bunun noktada balık, tavuk, ekmek, köfte, et, peynir ve yumurta gibi besin değeri oldukça yüksek ürünleri tercih edebilirsiniz. Kış kampında su içerken karaciğeri çok fazla yormamak adına yavaş yavaş tüketmelisiniz. Karaciğerin fazla yorulması uyuklama dürtüsünün oluşmasına neden olabilir. 

Besin Değerleri

besin-degerleri

Gözlerden uzak bir kamp tatiline giderken her zaman gerekli besinleri tüketmeniz gerekmiyor. Elbette bazı anlarda lezzetli yiyeceklerden küçük kaçamaklar yapabilirsiniz. Ancak söz konusu besin değerleri derken kastettiğimiz dikkat unsuru bu değil. Sırt çantasıyla yola çıkacağınız maceralarla dolu bir kamp deneyimi için yiyecek seçimi yaparken yükü oldukça hafif ve besleyiciliği yüksek ürünler seçmeye dikkat etmelisiniz. Örneğin akşam vakti canınız atıştırmalık çektiğinde eksikliği karşılayacak bir ürün için yanınıza cips ya da bisküvi yerine çikolata alabilirsiniz. Çikolatanın besin değeri yüksek ve yükü hafif olduğu için isteğinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Kamp yiyeceklerinizi alıp yola çıkarken az ve öz yük taşımaya önem göstermelisiniz. Bu doğrultuda çantanıza besin değeri düşük bir yiyecek koyduğunuzda fazla yer kaplayacağı gibi kamp süresi boyunca tüketilmeden geri dönebilir. Bu durum da hem gidiş hem de dönüş süresince gereksiz yük taşımanıza neden olabilir. Dolayısıyla kampa giderken çantanıza koyacağınız yiyeceklerin gerekliliğine karar vermek için besin değerlerini kontrol edebilirsiniz. Yiyeceklerin besin değerlerini öğrendikten sonra planlı bir sırt çantası yerleştirmeyle yükünüzü oldukça konforlu bir hâle getirebilirsiniz. Kampa giderken sırt çantanızı en doğru şekilde yerleştirmek için blog sayfamızda daha önce ele aldığımız Kamp çantasına dair püf noktalar isimli rehbere göz atabilirsiniz.

Kamp Türü

kamp-turu

Uzun süredir hayalini kurduğunuz bir kampa doğru yola çıkmadan önce tatilinizin ayrıntısına karar verip o şekilde ekipman seçimi yapmanız gerekiyor. Bu noktada kamp türleridoğa yürüyüşü, kısa süreli ya da hayatta kalma olarak birbirinden ayrılıyor. Kamp türleri hakkında detaylı bilgi için Kamp türleri nelerdir? isimli yazımızı değerlendirebilirsiniz.

  • Doğa Yürüyüşü Kampı: Doğa yürüyüşünün tema olarak belirlendiği kamp türlerinde esas amaç konaklama olmaz. Söz konusu kampçılıkta amaç doğanın farklı mucizelerini çıplak gözle görüp değerli noktaları ölümsüz hâle getirmek için fotoğrafçılığa kolları sıvamaktır. Doğa yürüyüşü kamplarında genellikle çadır dinlenmek amacıyla çeşitli bölgelere kurulur. Dolayısıyla doğa yürüyüşü kampına doğru yola çıkarken en kıymetli ekipman sırt çantası olur. Sırt çantasına doğa yürüyüşü esnasında yormayacak kadar hafif olan temel ihtiyaçlar yerleştirilir. Doğa yürüyüşü kampı için yemek seçimi yaparken harcayacağımız enerji miktarını dengelerken psikolojimizi olumlu yönde etkileyecek besinlerin seçilmesi gerekiyor. Bunun için yanınızda besin değeri oldukça yüksek çikolata, besleyici tahıllar ve kuru yemiş gibi aperatif besinler bulundurabilirsiniz. Ayrıca yürüyüş süresince yemek detaylarıyla uğraşmamak için dayanıklı konserve ürünlerini tercih edebilirsiniz.
     
  • Kısa Süreli Kamp: Kısa süreli kampçılıkta doğa yürüyüşünden farklı olarak amaç gezi yerine konaklamadır. Bu nedenle kısa süreli kamplar ücretsiz bir kamp rotasında yapıldığı gibi ücretli özel tesislerde de yapılabilir. Kısa süreli kampınızı ücretli bir tesiste yaparken yemeğe dair birçok ihtiyacı çevrede yer alan market, bakkal ve restoran gibi özel işletmelerden karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kısa süreli kamp için çadırınızı ücretsiz ve tenha bir noktaya kuruyorsanız götüreceğiniz besinlere ekstra dikkat etmelisiniz. Tesislerin olmadığı yaşam alanlarından uzak bir noktada kamp yaparken gün içerisinde açlığınızı uzun süre yatıştıracak tarhana, yumurta ya da makarna gibi besinleri çantaya koyabilirsiniz. Tarhana ve makarna gibi besinler içeriğinde bulunan un, süt ve yumurta sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Söz konusu ürünleri konserve ya da hazır şekilde marketlerden temin edebilirsiniz.
     
  • Hayatta Kalma Kampı: Doğanın içerisinde bir hayatta kalma kampı yaparken yiyecek ve türevi ihtiyaçları doğanın kendisinden karşılamanız gerekir. Ancak hayatta kalma kampına çıkabilmek için kapsamlı bir tecrübeye sahip olmak gerektiğini unutmamalısınız. Hayatta kalma kampına çıkmadan önce doğada hayatta kalma rehberine dair detaylı bir bilgi edinmelisiniz. Doğanın içerisinde kara hindiba, kuzu kulağı, su teresi, kuşburnu, böğürtlen ve çilek gibi besinleri çiğ hâlde tüketebilirsiniz. Ancak doğada mantar, parlak yapraklı ve süt öz suyuna sahip bitkileri yemekten kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Kampa Götürülecek Besinlerin Özellikleri Nelerdir?

besin-ozellikleri

Hayalleri gerçeğe dönüştürecek bir kampa doğru yola çıkarken yanınıza aldığınız yiyeceklerin tadıyla birlikte besin değerleri de sizin için bir önem arz etmeli. Aksi takdirde yanınıza fazla yiyecek alarak hem taşıdığınız yükü artırır hem de dengesiz beslenmeye yol açarsınız. Bu durum da beraberinde enerji düşüklüğü, mutsuzluk ve uyku hâlini getirir. Kamp için yanınıza aldığınız besinlerin değerler bakımından karbonhidrat, protein ve enerji ihtiyacınızı da dengeli ölçüde karşılaması gerekir. Bu sayede kamp süresi boyunca enerjinizi koruyarak mutlu bir psikolojiye sahip olabilirsiniz. Kampa götüreceğiniz yiyecekleri kendi arasında kolay taşınır, hemen bozulmayacak, doyurucu ve bonus olarak farklı kategorilerde değerlendirebilirsiniz.

  • Kolay Taşınır Besinler: Hem yaz hem de kış kamplarında sırt çantasında taşıyacağınız yükün az olması yolculuğu daha konforlu kılacaktır. Aynı zamanda kolay taşınabilir besinler çantada çok fazla yer kaplamayacağı için aynı anda daha fazla eşyayı çantaya sığdırmanızı sağlar. Dolayısıyla sırt çantasını konforlu bir şekilde taşımak ve yanınızda doyurucu besinler götürmek için paketli gıdalar ya da konserve ürünleri tercih edebilirsiniz. Paketli ve konserveye sığdırılmış ürünler çok fazla yer kaplamadığı gibi bozulma ihtimali de düşüktür. Bu sayede sizin için hem konforlu hem de dayanıklı bir kamp öğünü sunar.
     
  • Hemen Bozulmayacak Ürünler: Kampa gideceğiniz dönem kış olsa bile bazı besinler çabuk bozularak üzerinde bakteri üretmeye başlar. Özellikle tavuk ve et gibi besinleri yaz sıcağında tercih etmek sakıncalı olabilir. Havanın soğuk ya da sıcak olma ihtimalini göz önünde bulundurarak yanınızda kolay bozulmayacak, vakumlu ve konserve şeklinde besinleri götürebilirsiniz. Kampa giderken konserve ve vakumlu ürünlere ek olarak çantanıza çabuk bozulmayan patates, kuru baklagiller ve kuru yemiş gibi gıdaları da ekleyebilirsiniz.
besinlerin-ozellikleri
  • Doyurucu Gıdalar: Bir kamp yolculuğuna çıkarken yapacağınız en doğru karar yanınıza hafif ve doyurucu gıdalar almak olacaktır. Boyutu hafif ve besleyiciliği yüksek gıdalar gün içerisinde açlığınızı kısa sürede gidereceği gibi taşıma süresince de bir zorluk çıkarmaz. Kampa giderken doyurucu bir ekip olarak yanınızda patates, yumurta, yoğurt, kuru baklagiller, çikolata, kuru yemiş ve yulaf ezmesi götürebilirsiniz.
     
  • Bonus: Kampa giderken geri dönüşte yiyecek taşımamak için götüreceğiniz besinlerin miktarına özen göstermeniz gerekir. Ancak bu durumda istisna uygulayacağınız bir süreç olabilir. Kamp süresince her şey istediğiniz gibi gitse de dönüş gününe geldiğinizde hava muhalefeti, sağlık sorunları ya da yol çalışması gibi olumsuzluklara denk gelebilirsiniz. Bu durumda da kaldığınız ekstra gün boyunca aç kalmamak için yanınızda yedek yiyecekler getirmeniz gerekir. Dolayısıyla hem kendinize fazla yük etmemek hem de olumsuz koşullara karşı hazırlıklı olmak için yer kaplamayacak şekilde birkaç konserve ürünü yanınıza alabilirsiniz.

Kampa Hangi Yiyecekler Götürülür?

Yemek konusunda az seçici olmanız gereken bir kamp deneyiminde hem dengeli beslenmek hem de günlük enerji dozunu karşılamak için mutlaka yanınızda götürmeniz gereken bazı ürünler mevcut. Söz konusu ürünleri doğru biçimde muhafaza ederek götürürseniz kamp süresi boyunca dengeli besleneceğiniz gibi kendinizi lezzetli bir öğün de hazırlayabilirsiniz.

Çikolata

cikolata

Hepimizin vazgeçilmezi çikolata yüksek bir enerji kaynağı. 70 Gram ölçüsüne sahip yani paket bir çikolatanın içerisinde yaklaşık ’e yakın kalori değeri bulunuyor. Üstelik çikolatanın içerisinde yer alan kakao zengin bir mineral ve antioksidan kaynağı içeriği sayesinde gün içerisinde ihtiyacınız olan besin değerlerini büyük ölçüde karşılıyor. Çikolatayı özellikle uzun yürüyüşe çıkacağınız kamplarda yanınızda bulundurarak enerjinin düştüğünü hissettiğiniz kritik süreçlerde tüketebilirsiniz. Çikolatanın içerisinde bulunan badem, antep fıstığı ya da ceviz gibi yemişler de sizin için bir enerji kaynağı oluşturur. Bu nedenle çikolatayı satın alırken içerisinde kuru yemiş bulunduran türlerini seçebilirsiniz.

Yulaf Ezmesi

yulaf-ezmesi

Çoğu kişinin tadından hoşlanmadığı ancak günlük besin ihtiyacınızın büyük bir çoğunluğunu karşılayan bir ürün de yulaf ezmesi. Lif ve kalori bakımından çok zengin olan yulaf ezmesini süt, meyve, su, şeker, bal ve yoğurt gibi ekstra besinlerle rahatlıkla tüketebilirsiniz. Günün her öğününde tüketebileceğiniz yulaf ezmesini hazırlamak da oldukça kısa bir zaman alıyor. Dolayısıyla yanınıza yulaf ezmesi alarak hem yerden tasarruf edebilir hem de öğününüze zengin bir besini dâhil edebilirsiniz. Mucize besin yulaf ezmesinin gramında 66,27 gram karbonhidrat, 16,89 gram protein, 6,9 gram yağ, 10,6 gram lif bulunuyor. Dolayısıyla yulaf ezmesinin gün boyunca ihtiyaç duyduğunuz kalsiyum, protein ve lif ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılayacağını söyleyebiliriz. 

Tarhana

tarhana

Geçmişten günümüze dek mucizeleri sayesinde bir şifa kaynağı olarak bilinen besinlerden biri de tarhana. Yoğurt maya, domates, biber, soğan ve nane gibi ürünlerden elde edilen tarhana çorbası açlığınızı kısa sürede giderdiği gibi içerisinde bulunan yüksek besin değerleri sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda tarhana kolay sindirildiği gibi bağışıklık sistemini güçlendirerek kamp süresince hastalığa yakalanma ihtimalini ortadan kaldırır. Tarhananın taşıması da oldukça kolay. Kampta çorba olarak tüketeceğiniz tarhanayı ağzı kapalı bir poşetin içerisinde güvenle getirebilirsiniz.

Makarna

makarna

Kampta kısa sürede hazırlayabileceğiniz doyurucu bir yemek deyince makarna liste başında yerini alıyor. Makarnanın içerisinde bulunan süt, un ve yağ gibi değerler tükettikten sonra uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca makarnayı kaynamış bir suyun içerisinde çok kısa süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. Makarnaya bir alternatif olarak yumurta, süt ve un bakımından zengin erişteyi de listeye dâhil edebilirsiniz. Besleyiciliği oldukça yüksek makarna ve erişte sayesinde günlük besin ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu alırken yüksek bir enerjiye sahip olabilirsiniz.

Eski Kaşar

eski-kasar

Peynir ve zeytin olmadan kahvaltı yapamıyorsanız kamp çantanıza eski kaşarı dâhil edebilirsiniz. Besleyicilik bakımından oldukça faydalı eski kaşarın oda sıcaklığında dayanıklılığı oldukça fazla. Böylece eski kaşarı kampınız süresince her kahvaltıda güvenle tüketebilirsiniz. Bir kullanım önerisi olarak kampta kalacağınız süre boyunca tüketeceğiniz peynir miktarını hesap ederek markette ürünü vakumlatabilirsiniz. Bu sayede eski kaşarın dayanıklılığı da artacaktır. Kahvaltınızda kaşarın yanı sıra peyniri de arzuluyorsanız yaklaşık gün bozulmadan dayanabilen keçi peynirini tercih edebilirsiniz. Ancak yine de daha sağlıklı bir tercih için peynir yerine eski kaşarı tavsiye edebiliriz.

Patates ve Soğan

patates

Soğuk bir ortamda bulunmadığı koşulda bile bozulmayan ürünler kategorisinde patates ve soğan da bulunuyor. Söz konusu ürünler diğer yemekleri daha lezzetli bir hâle getirdiği için keyifli yemek öğünlerinde mutlaka yanınızda bulunması gerekiyor. Ayrıca haşlanmış patatesi gün içerisinde tüketerek uzun süreli bir tokluk üretebilirsiniz.

Mısır

misir

Mısır, lif bakımından oldukça zengin içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Üstelik uzun süre dayanıklılığını koruyan mısırı konserve şekilde alarak gün içerisinde güvenle tüketebilirsiniz. Farklı öğünlere dâhil etmek isterseniz konserve mısırı yemeklerin içinde de kullanabilirsiniz.

Baharat

baharat

“Baharat olmadan yemek olmaz!” diyenlerdenseniz kamp çantasına mutlaka sevdiğiniz baharatları koymanız gerekiyor. Bu noktada size bir öneriden ziyade yemeğe yakıştırdığınız baharatları almanızı önerebiliriz. Listeye almış olduğunuz baharatların yanı sıra vücudun yürüyüş ve enerji sarf ederken kaybettiği tuzu geri kazanabilmek için yemeklerinizi mutlaka tuz ile yapmalısınız.

Yumurta

yumurta

Günün ilk ışıklarıyla kahvaltıda yumurta yemeden doyduğunuzu hissetmiyorsanız biraz lüks bir tercih yaparak yanınızda yumurta götürebilirsiniz. Ancak burada yumurtaların kırılma ihtimaline karşı dikkatli olmanızda fayda var. Kırılmaya karşı yumurtaları çanta içerisinde güvenle muhafaza etmek için plastik saklama ekipmanları edinebilirsiniz. Kampa götürmüş olduğunuz yumurta sahip olduğu yüksek besin değerleri sayesinde gün içerisindeki dengeli beslenme açığınızı kapatır. Aynı zamanda yumurta, uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur.

Konserve Besinler

konserve-besinler

Kamp vakti maceraperestlerin en güvenilir yemek ekipmanlarından biri de konserve besinler. Gerekli vakumlama işleminden geçmiş konserve besinler çabuk bozulmayacağı gibi taşıması da oldukça kolaydır. Üstelik konserve besinleri tüketmiyor olsanız bile içindeki yağı yemek pişirme esnasında kullanabilir ya da konserve kabını bir pişirme aracı olarak tercih edebilirsiniz. Kamp tatilinde lezzetli bir öğün için konserve ton balığı, fasulye, sarma, patlıcan ya da barbunya tüketmenizi tavsiye ederiz.

Ton Balığı

ton-baligi

Günlük vücudun ihtiyacı olan besin değerini fazlasıyla karşılayabileceğiniz yiyeceklerden biri de ton balığı. Orta boy bir ton balığı konservesinin içerisinde 42 gram protein, 12 gram yağ, 44 gram kalsiyum, A vitamini, C vitamini ve demir bulunuyor. Dolayısıyla ton balığını yemek öğünlerine dâhil ederek günlük besin takviyesini yoğun oranda karşılayabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kuru Yemiş

kuru-yemis

Enerji oranı oldukça yüksek kuru yemişler kamp süresi boyunca günün her anında tokluğunuzu gidererek enerji vermeye yardımcı olur. Dolayısıyla fındık, fıstık, antep fıstığı ve kaju gibi enerji oranı yüksek kuru yemişleri günün her vaktinde açlığınızı gidermek için tüketebilirsiniz. 

Meyveler

meyveler

Kampta yaptığınız bir yürüyüş süresi vücutta potasyum miktarının azalmasına neden olabilir. Vücutta potasyumu yükseltecek besleyici gıdaların başında meyve çeşitleri bulunur. Muz, elma ve portakal gibi meyveler vücudun kaybettiği potasyum kaynağını çok kısa bir sürede almasını sağlar. Ayrıca vücudun ihtiyacı olan enerji miktarını karşılarken şeker takviyesi de sağlar.

Kampta Günlük Menü Önerisi

kampta-gunluk-menu-onerisi

Sabah Kahvaltısı

  • 2 dilim peynir
  • 4 adet zeytin
  • Çay ya da kahve
  • Portakal, elma ya da muz
  • Bir adet yumurta
  • İki dilim ekmek ya da pide

Öğle Yemeği

  • Konserve tarhana çorbası
  • Konserve ton balığı salatası
  • Kuru yemiş ya da çikolata

Atıştırmalıklar

  • Meyve ya da yulaf ezmesi
  • Kuru yemiş
  • Çikolata

Akşam Yemeği

  • Konserve tarhana çorbası
  • Erişte
  • Konserve fasulye ya da barbunya
  • Meyve suyu

Campalow olarak “Kampa Götürülmesi Gereken Besin Rehberi” isimli yazının sonuna geldik. Yazının genelinde kampa götürülecek yiyecekleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler, besin özellikleri, götürülecek yiyecekler ve günlük menü önerisine değindik. Detaylı rehberimizi beğendiyseniz kampçılık için kapsamlı rehberlere yer verdiğimiz “Campalow Blog” sayfasını inceleyebilirsiniz. Götüreceğiniz yiyecekleri belirlemeden önce kamp yerine karar vermek için de “Kamp Alanı Bul” isimli arama motorumuzu kullanarak kampa elverişli çeşitli rotaları sıralayabilirsiniz. Rehberin sonuna geldiyseniz siz de yorum ve deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Hayalini kurduğunuz kamp deneyiminde kendinize hazırlayacağınız lezzetli ve hafif öğünler için şimdiden afiyet olsun!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası