devlet hastanesinden ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır / e-İmzalı Sürücü Raporları Sorgulama

Devlet Hastanesinden Ehliyet Için Sağlık Raporu Nasıl Alınır

devlet hastanesinden ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu gerek yeni ehliyet alırken gerekse ehliyet yenileme sürecinde temin edilmesi gereken evraklar arasında yer alıyor. Üstelik güncel mevzuat gereği raporun belirli aralıklarla yeniden alınması zorunluluğu bulunuyor. Eğer siz de “Ehliyet yenileme için sağlık raporu nasıl alınır?” sorusunu cevabını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz. İçeriğin devamında ayrıca “Ehliyet yenileme için sağlık raporu nereden alınır?” sorusunun cevabını da bulabilirsiniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Ehliyet yenileme için sağlık raporu e-Devlet üzerinden alınamıyor. Ancak platform üzerinden rapor almak için gerekli olan kişisel sağlık bilgi formu oluşturulabiliyor. Kişisel sağlık bilgi formunu oluştururken verilen bilgilerin doğruluğu da büyük önem taşıyor. Zira doktor kontrolü esnasında hatalı ya da eksik bilgi verildiği yönünde bir fikir oluşursa hastaneye sevk söz konusu olabiliyor. 

Benzer bir durum, “Gözlük/lens kullanıyorum” şıkkı işaretlendiği takdirde de yaşanabiliyor. İlk defa ehliyet alacak ya da var olan ehliyetini yenilemek isteyenler, sağlık raporu için doktora başvurduklarında kullandıkları gözlüğü/lensi mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Eğer görme kusurlarını gidermeye yönelik araçlar yanlarında olmazsa doktor başvuruyu onaylamayabiliyor. Bu nedenle ehliyet için sağlık raporu alabilmek için normalden çok daha fazla zaman harcamak zorunda kalınabiliyor.

Kişisel sağlık bilgi formu oluşturulduktan sonra farklı kurumlara başvurularak ehliyet için gerekli rapor alınabilir. Sağlık raporu almak için başvuru yapabileceğiniz sağlık kurumları şu şekildedir:

●Devlet ve üniversite hastaneleri
●Özel hastaneler
●Özel tıp merkezleri
●Özel poliklinik
●Özel muayenehane

Aile Hekiminden Ehliyet Sağlık Raporu Alınır mı?

Bazı sürücüler evraklarını hazırlarken “Ehliyet yenileme için sağlık raporu aile hekiminden alınır mı?” sorusunun cevabını merak edebiliyor. Ehliyet yenilemek için sağlık raporu almanız gerektiğinde bağlı olduğunuz aile hekimliğine başvuruda bulunabilirsiniz. Zira aile hekimleri, herhangi bir aksi karar alınmamış olması şartıyla kendilerine bu konuda başvuru yapanlara ihtiyaç duydukları belgeyi düzenleyebiliyor. Ancak bağlı olduğunuz hekimin size ehliyet için sağlık raporu formu düzenleyip düzenleyemeyeceği konusunda net bilgi sahibi olmak için önceden telefonla iletişim kurmanızda fayda var.

Aile hekimleri, raporu hazırlarken ehliyet yenilemek isteyenlere bir dizi soru yöneltiyor. Sorulara verilen yanıtlar ve kişisel sağlık bilgi formundaki bilgiler ışığında bazen ek görüş alınması gerekebiliyor. Ayrıca sürücü veya aday konumundaki kişinin hangi tür ehliyet için sağlık raporuna ihtiyaç duyduğunu mutlaka belirtmesi gerekiyor. Zira ehliyet sınıfına göre sürücüler iki farklı gruba ayrılıyor.

Birinci grup sağlık raporu; M. A1, A2, A, B1, B, BE, F sınıfı ehliyetler için sürücülerin fiziksel ve zihinsel yeterliliğe sahip olduklarını ifade ediyor. İkinci grup sağlık raporu ise C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G sınıflarını kapsıyor. Ehliyetinize uygun raporun neleri içerdiğini öğrenmek için internette ehliyet için sağlık raporu örneği sorgulaması yapabilirsiniz.

Kasko Fiyatını Öğren

Ehliyet Sınavından Sonra Yeniden Sağlık Raporu Alınmalı mı?

Ehliyet yenilemek için sağlık raporu sağlık ocağından alınır mı?” sorusunun cevabı kadar merak uyandıran bir diğer konu ise sınavın ardından yeni bir rapora gerek duyulup duyulmadığıdır. Yeni ehliyet almak için sürücü kursuna kayıt yaptıran adaylardan istenilen belgeler arasında sağlık raporu da bulunuyor. Çoğunlukla kursun yönlendirdiği sağlık kurumundan temin edilen rapor, sürücü adayı için oluşturulan dosyaya ekleniyor. Sınavın ardından ise dosyalar doğrudan ehliyet alacak kişilerin ikamet ettikleri yerleşimin bağlı olduğu ilçe emniyet müdürlüğüne gönderiliyor.

Dolayısıyla ehliyet sınavının ardından yeniden sağlık raporu alınması gerekmiyor. Ancak sürücü adayı kendisine verilen tüm haklarda başarısız olur ve sınavları geçemezse süreç baştan başlıyor. Tabii bu durumda geçen süreye bağlı olarak sağlık raporunun yenilenmesi zorunluluğu ortaya çıkabiliyor.

Ehliyet Yenileme İşleminde Sağlık Raporu Zorunlu mu?

Sürücülerin ehliyet yenilemek için sağlık raporu alma zorunluluğu bulunuyor. Hatta aynı koşul, ehliyet değişikliği yapan sürücüler için de geçerli. Sürücülere, sahip oldukları ehliyetin dahil olduğu gruba göre belirli aralıklarla sağlık raporu almaları şart koşuluyor. Yenileme döneminde alınacak sağlık raporu için süreç sıfırdan başlıyor. Yani her defasında kişisel sağlık bilgi formunun doldurulup doktor kontrolünden geçiliyor. Eski form ve raporlar ise geçersiz kabul ediliyor.

Ehliyet Sağlık Raporu Kaç Yıl Geçerli?

Ehliyet için sağlık raporu geçerlilik süresi, grup bazında değişkenlik gösteriyor. Güncel mevzuata göre 1. grup (M. A1, A2, A, B1, B, BE, F) ehliyete sahip olan sürücülerin 10 yılda bir yeniden sağlık raporu alıp belgelerini yenilemeleri şartı mevcuttur. 2. grup (C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G) içinse ehliyet yenileme sağlık raporu geçerlilik süresi çok daha kısadır. Bu gruba dahil olan bir ehliyete sahip kişilerin her 5 yılda bir devlete ve üniversitelere bağlı hastanelere ya da özel sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunarak sürücü olur sağlık raporu almaları gerekiyor. Yeni ehliyet alacak adaylara verilen sağlık raporları ise 2 yıl geçerlilik süresine sahiptir.

Ehliyet Yenilemek İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadardır?

Ehliyet yenilemek için sağlık raporu alınırken başvurulan kuruma bağlı olarak ödenecek ücret de değişiyor. Aile hekiminden sağlık raporu aldığınızda herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak devlet ya da üniversite hastanelerinde katkı payı talep ediliyor. Benzer şekilde özel sağlık kurumlarından sağlık raporu almak için de belirli bir bütçe ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Üstelik hizmet almak istediğiniz özel kurumun fiyat politikasına bağlı olarak ödemeniz gereken tutar yükselebiliyor. 

Trafikte karşılaşabileceğiniz risklere karşı güvence sahibi olmak için hemen Maksimum Kasko Sigortası teklifimizi inceleyin!

Hemen yukarıda “hastanelerden” veya aile hekimlerinin bulunduğu “sağlık ocakları” ile bazı özel hastane, klinik ve tıp merkezlerinden sağlık raporu alınabileceğinden söylemiştik. Şunu unutmamalısınız ki her hastane veya sağlık merkezi aynı fiyata sahip rapor ücreti almıyor. Bu tüm sağlık kuruluşların da geçerli bir durum değildir. Tamamen ehliyet için başvuruda bulunan sürücü adayının kendi seçeceği kurum veya kuruluşa bağlıdır. Bazı sürücü adayları devlet hastanelerinde ki sıralardan veya daha farklı durumlardan şikayetçi olduklarından dolayı daha çok özel hastaneleri tercih etmektedirler. Fakat hatırlatmak gerekir ki özel hastane veya devlet hastanesinden alacağınız sağlık raporlarının birbirinden hiçbir farkı yoktur. İki kurumunda verdiği sürücü olabilir ibareli sağlık raporu ehliyet için aynıdır. Peki ehliyet için sağlık raporu ücreti ne kadar tutuyor? Sağlık raporu ücreti toplam ne kadar? Hangi hastane ne kadar ücret alıyor?

Aile Sağlık Merkezlerinden (Sağlık Ocağı) ya da bilinen diğer adıyla Aile Hekiminizden alacağınız sağlık raporu ücretsizdir.

T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı herhangi bir devlet hastanesinden alacağınız; Hekim Raporu 50 TL, Sağlık Kurul Raporu ise TL’dir.

– Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Tıp Fakülteleri veya Üniversiteye bağlı hastanelerde alacağınız; Hekim Raporu 75, TL Sağlık Kurul Raporu ise TL’dir.

– Özel hastanelerde ehliyet için sağlık raporu ücreti ise her yerde aynı olmadığını belirtelim. Ancak ortalama 50 TL ile TL arasında değiştiğini söyleyebiliriz

* Tek Hekim Raporu: Hastanelerde herhangi bir kurula girmeksizin sadecebir doktor tarafından verilen sağlık raporudur.

** Sağlık Kurulu Raporu: İleri düzeyde tetkiklerin gerekli olduğu durumlarda birden fazla uzmanın oluşturduğu kurulun verdiği bir sağlık raporudur.

Önemli Bilgi: Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Genel Başkanı Murat Köse, sürücü belgesinde şart koşulan sağlık raporu konusunda aile hekimlerinin farklı uygulamalara gittiğini söyledi. Köse, yönetmeliğe aykırı uygulamaların “Alo ” hattına bildirilmesini istedi.

Ehliyet Sağlık Raporu Örnek Belge

Sağlık Raporu alma işlemi “Sürücü Belgesi” yani “Ehliyet” sınıflarının değişmesinden birlikte gelen bir özellik değildi. Dolayısıyla eskiden ehliyet başvurularında sürücü adaylarından istenilen bir belgeydi. Bu nedenle yeni veya eski ne olursa olsun sağlık raporu almak zorundasınız. Aksi halde evraklarınız eksik tamamlanmış olur ve sürücü belgesi alımın da engel teşkil eder. Ehliyet almak için gerekli olan evrakların yer aldığı yazımıza göz atabilirsiniz; “Ehliyet Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?”

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Ücreti

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası