vazelin cilde zararlı mı / Vazelin Nedir, Ne İşe Yarar? Vazelinin Faydaları Nelerdir? - Sağlık Haberleri

Vazelin Cilde Zararlı Mı

vazelin cilde zararlı mı

Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Keşfedildikten yaklaşık yıl sonra bile vazelinin cilt bakımında kullanımı tartışma konusu olmaya devam ediyor! Vazelin, başlangıçta yaraları iyileştirmek için pazarlansa da aslında kendi başına herhangi bir iyileştirici veya besleyici özelliğe sahip değildir. Bununla birlikte, cilt üzerinde bariyer oluşturarak nemin dışarı çıkmasını engellediğinden özellikle kuru ciltlere faydalıdır.

Petrol jölesi, dünya genelinde Vaseline markası altında satıldığından, çoğu insan bu ürünü marka ismiyle özdeşleştirir. Petrol jeli ilk olarak &#;lerin ortalarında petrol platformlarında oluşan bir yan ürün olarak keşfedildi. Daha sonra ilk vazelin fabrikasını açan Robert Augustus Chesebrough isimli bir İngiliz kimyager, maddeyi topikal bir çözelti olarak rafine etmeyi başardı. &#;lü yılların son çeyreğine gelindiğinde, Vaseline markası altında üretilip pazarlanmaya başladı. Yaklaşık yıllık tarihi boyunca, kuru ciltleri nemlendirmek başta olmak üzere, cilde bulaşan saç boyasını çıkarmak, kapı gıcırtı sesini gidermek ve parmağa sıkışan yüzüğü çıkarmak gibi onlarca pratik ev çözümünde kullanıldı.

Makaleye Genel Bakış

Vazelin Yüze Sürülür mü?

Vazelin, cilt yüzeyinde yağlı ve kaygan bir tabaka oluşturan yağ bazlı bir üründür. Bu yağlı katman, nemi hapsederek cildin nemli ve yumuşak kalmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde eller, topuklar ve dudaklar dahil kuruyan cilde iyi gelir. Ayrıca, cilde zarar verme potansiyeline sahip sert elementlere ve çevresel kirleticilere karşı da koruma sağlar. Yani evet, kurumuş ve tahriş olmuş cildi rahatlatmak için vazelin yüze sürülebilir.

Kuruluk nedeniyle çatlayan veya dökülen tüm bölgelere vazelin sürülerek yumuşacık bir ten oluşturulabilir. Ayrıca, bu yağlı krem aşağıdaki durumlarda da kullanılarak çeşitli durumlarda acil bir ev çözümü olabilir&#;

Çatlayan ve sertleşen topukları yumuşatın

Yaz aylarında giyilen terlik ve sandaletlerin aslında topukların çatlamasına yol açtığını biliyor muydunuz? Tedavisi ise oldukça basit. Pamuk gibi ayaklarla uyanmak için yatmadan önce kuruyan ve kavlayan çatlamış topuklarınıza biraz vazelin sürüp çorabınızı giyerek yatağa girin.

Göz makyajını temizleyin

Bir tutam vazelin ile göz makyajınızı çıkarabilirsiniz. Ardından fazlalıkları göz çevrenizdeki kuru cilde sürerek pürüzsüzleştirebilirsiniz. Bu esnada sadece gözlerinizle temasından kaçının.

Evde saçınızı boyarken cildinizi koruyun

Kuaföre gitmek yerine evde kendi saçını boyamayı tercih eden bir kadınsanız, cildinize bulaşan boyayı çıkarmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Boyaya başlamadan önce bir koruma katmanı oluşturmak için boyanın bulaşabileceği muhtemel noktalara az miktarda vazelin sürün. Bu sayede olası bulaşmaları kolaylıkla çıkarabileceksiniz.

Dudak peelingi

Vazeline biraz şeker ekleyin ve dudaklarınıza sürün. Birkaç saniye boyunca ovalamak, pul pul olan deriyi temizleyecektir. Son olarak, yıkayın ve nemlendirmek için dudaklarınıza ince bir kat vazelin sürün.

Şekil almayan kaşlara sürün

Şekil almakta zorlanan agresif kaşlarınız varsa, vazelin kullanmak iyi bir fikirdir. Kaşlarınızın üzerine parmağınızla az miktarda vazelin sürüp düzgün bir şekilde sabitlenmesini sağlayın.

Elmacıklarınıza parıltı ekleyin

Solgun ve mat görünümlü donuk yüz hatlarına sahipseniz, aradığınız canlılık vazelinde gizli olabilir. Az miktarda vazelini parmağınızın ucuyla elmacık kemiklerinize sürün ve ışıl ışıl parlayın.

Oje öncesi vazelin

Tırnaklarınıza oje sürmeden önce tırnak etlerinizin çevresine bir miktar vazelin sürün. Bu uygulama, liquid palisade olarak bilinen kavlayan oje gibi çalışacak ve yanlışlıkla kenarlara taşırdığınız ojeyi kolaylıkla silmenize yardımcı olacaktır.

Parfümün daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayın

En sevdiğiniz parfümü sıkmadan önce el bileklerinize, kulaklarınızın arkasına, dizlerinizin arkasına ve hatta ayak bileklerinize az miktarda vazelin sürün. Kulağa şaşırtıcı gelse de daha kalıcı bir etki için vazelin kokuyu emer.

İnatçı oje şişesi kapaklarını kolayca açın

Ojelerinizin kapaklarının zor açılmasından şikayetçiyseniz, aradığınız basit ekipman minik bir parça vazelin olabilir. Pamuklu kulak çöpünü vazeline bulayıp oje kapaklarınızın içine sürün. Sonraki sefere kapağı açmak çocuk oyuncağı olacak!

Yıpranmış ayakkabılarınızı besleyin ve parlatın

Eski rugan ayakkabılarınıza biraz bakım yapmak istiyorsanız en iyi ve kolay seçenek vazelin sürmektir. Cila gibi ayakkabılarınızı parlatmak ve beslemek için bir bezin üzerine vazelin sürüp pabuçlarınızı silin.

Vazelinin Cilde Zararı veya Yan Etkisi Var mı?

Çoğu insan için vazelin, nemi cilde hapsetmenin güvenli ve ucuz bir yoludur. Rosacea veya sedef hastalığı gibi cilt sorunlarınız olsa bile vazelin kullanmanız muhtemelen güvenlidir. Kısa süreli veya uzun süreli vazelin kullanımının kansere ya da başka herhangi bir sağlık sorununa neden olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

Yukarıda da belirtildiği gibi vazelin makyajı kolayca çıkarır, kuru cildi onarır ve hatta küçük yaraların iyileşme sürecini hızlandırabilir. Diğer yandan, nemi cilde hapsetme gibi harika bir kabiliyeti olan bu krem, aynı zamanda yağ ve kiri de cilde hapsedebilir. Bu sebeple, kullanım öncesi cildin temiz olması son derece önemlidir.

Vazelin konusunda bir diğer dezavantajı ise uygulama sonrası ciltte yağlı bir tabaka bırakmasıdır. Zaten yağlı ve sivilceli bir cilde sahipseniz, vazelinin yüzünüzde veya cildinizde bıraktığı yağlı hissi sevmeyebilirsiniz. Bu nedenle, yağlı bir cilt tipiniz varsa, yüzünüze vazelin sürmeyin veya minimum miktarda kullanın.

Vazelin Cilde Sürülür mü?Vazelin Ne İşe Yarar?Vazelin Yüze Zararlı mı?

Vazelin Nedir, Ne İşe Yarar? Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Vazelin Nedir?

Vazelin, petrolden elde edilen artıklardan elde edilen doğal bir özdür. Bu nedenle petrol jelatini olarak da bilinir. Yoğun dokulu ve kokusuz şeffaf bir üründür. Petrol jölesinin faydaları oldukça fazladır.

Aslında, sağlığı ve güzelliği teşvik eder ve bu nedenle şaşırtıcı sonuçlar verir. Vazelinin tıbbi bakımdan günlük sorunların çözümüne kadar uzanan uzun bir kullanım ve yarar listesi vardır.

Mineral olduğu için vazelin alerji yapmaz. Ve eczanelerde bulabileceğiniz tıbbi formunda çok saftır ve başka maddeler içermez. Kırılgan veya hasarlı ciltlerde bile tavsiye vermeyi mümkün kılan şey budur.

Vazelin Ne İşe Yarar? 

Vazelin cildi nemlendirir ve ayrıca cildi yalıtır, ciltte bulunan nemin buharlaşmasını engeller. A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin onları harika bir şekilde onarır. Akşam uyumadan önce üzerlerine bolca uygulayın.

l Tahriş, yanma veya yüzeysel yaralanma durumunda vazelin de yardımcı olabilir. Cildin iyileşmesine yardımcı olan ve temastan koruyan nemi muhafaza eder.

l Vazelin, cildi kendisine dokunabilecek herhangi bir şeyden izole eder. Cila uygulamadan önce parmaklarınızın etrafına veya saçınızı boyarken alnınıza koyun.

l Temizlenmiş bir rimel fırçasını vazelin içine batırın ve her gece kirpiklerinize sürün, gözünüze hiç bulaşmamasına dikkat edin. Günler geçtikçe daha güçlü ve sağlıklı olacaklarını göreceksiniz.

Kaş tüyleriniz kabarma eğiliminde mi? Yine de rimel fırçanızla, kaşlarınıza istediğiniz şekli vermek için fırçalarken hafif bir tabaka vazelin sürün. Ürün kuruyacak ve kaş hattınız gün boyu kusursuz kalacaktır.

Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak vazelin sürmek kuruluğu önemli ölçüde azaltır. Ayrıca vücudun bu kısımlarının kül renginin azalmasına da yardımcı olacaktır. Gerçekten de vazelin yumuşaklık getirecek. Tırnak çevresindeki fazla derinin daha kolay çıkarılmasına yardımcı olmak için manikürde kullanılması tavsiye edilir. Böylece tırnaklarınız yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşacaktır. 

Zamanla, en sevdiğiniz ojenin kapağı kuruyabilir ve sıkışabilir. Açmayı kolaylaştırmak için kenarına biraz vazelin sürün. Ayrıca cilanızı uygulamadan önce tırnaklarınızın etrafına küçük bir tabaka yaymayı unutmayın. Bu, çapakları gidermeyi kolaylaştıracaktır.

Artık evde makyaj temizleyiciniz yok mu? Vazelin harika bir alternatiftir! Pamuklu bir pedin üzerine küçük bir damla koyun ve cildinizi ve kapalı gözlerinizi nazikçe ovun. Kremsi jöle dokusu sayesinde vazelin çok iyi nemlendirir. Çok besleyicidir, vücudun her alanını onarır. Geceleri göz altına kalın bir şekilde uygulanan ve ideal olarak göze yüz masajı eşliğinde uygulanan petrolatum şişlikleri azaltır ve koyu halkaları azaltır.

Vazelinin Zararları Nelerdir?

İçerik, stratum corneum'un iyi bir hidrasyon seviyesini korumaya yardımcı olur ve cildin susuz kalmasını önler. Ek olarak, esnek, parlak, yumuşak bir epidermisi korur. Aynı zamanda küçük çocuklarda pişik gibi tahrişleri gidermeye yardımcı olur. 

Petrolatum, cilt tarafından çok iyi tolere edilen stabil bir bileşendir. Kullanımıyla ilişkili tahriş veya alerjik reaksiyon vakaları çok nadirdir. Yine de kökeni nedeniyle petrolatum endişeleri artırıyor.

Ayrıca, vazelin gibi mineral yağlar ve mumlar, deri yüzeyinde geçirimsiz bir film oluşturmakla, hidrokarbonların ve diğer istenmeyen bileşiklerin varlığı da sağlık için toksik olmakla suçlanmaktadır. Kozmetikte gerekli olan saflık kriterleri, istenmeyen bileşenlerin varlığını sağlık riski olmaksızın minimuma indirir.

Vazelinin cilde faydaları ve zararları: Vazelin cilde sürülür mü?

Son zamanlarda doğal bakım ürünlerine olan ilginin artması ile cilt bakım ürünleri arasında uzun yıllardır sessiz sedasız varlığını sürdüren vazeline dair araştırmalar çoğaldı. Büyük markaların kapsamlı bakım ürünlerine nazaran daha uygun fiyatlı olması ve kolay elde edilmesi sebebiyle Vazelin Cilde İyi Gelir Mi, Vazelinin Cilde Faydaları neler gibi sorular araştırılmaya başladı.

Vazelin Cilde Sürülür Mü?

Vazelinin Cilde Faydaları konusuna başlamadan önce hayatında hiç vazelin kullanmayanların merakla araştırdığı Vazelin Cilde Sürülür Mü sorusuna yanıt vermekte fayda var. Gelin bu soruyu vazelinin keşfinden bahsederek yanıtlayalım

Vazelin dediğimiz bu katı krem aslında ham petrolden elde ediliyor. New York'lu kimyager Robert A. Chesebrough, yılında Amerika'da bulunan bir petrol kuyusunu dolaşmaya gittiğinde keşfediyor vazelini. Petrol kuyusunda çalışanların kullandığı pompaları tıkayan bir maddenin işçilerin ayaklarındaki yaralara ve kesiklere iyi geldiğini fark eden Chesebrough, bu maddeden kavanozlara doldurup laboratuvarda incelemeye başlıyor. Uzun süren çalışmaların sonunda bu yapışkan maddeyi petrolden tamamen ayrıştıran Robert A. Chesebrough, vazelin kefini duyuruyor.

Mineral yağlar bakımından oldukça zengin olan Vazelinin Faydaları şöyle sıralanabilir:

Vazelinin güçlü nemlendirme özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde daha çok kuru ve çatlamaya meyilli cilt tipine sahip olanların imdadına koşan vazelin cildiniz üzerinde bir koruma bariyeri kurar ve bu da cildinizdeki nemin korunmasına neden olur.

Özellikle soğuk ya da rüzgarlı havalarda cildin nemini kaybetmesini engelleyen vazelin dış etkenler nedeniyle meydana gelen çatlakların da iyileşmesine yardım eder.

Bilindiği gibi insan vücudunda ekstra kuru olan bölgeler vardır. Topuk gibi, diz ve dirsekler gibi bölgeler çok çabuk kuruyabilir ve böylelikle kuruluktan kaynaklanan çatlaklar ve yaralar meydana gelebilir. Peki böyle durumlarda Vazelin Cilde İyi Gelir Mi? Evet, vazelin nemlendirici özelliği sayesinde çok kolay kuruyan dirseklerde, dizlerde ve topuklarda kuruluğun tedavi edilmesine yardım eder.

Üstelik vazelini sadece kuruluk için de kullanmak zorunda değilsiniz. Kaş ve kirpik bakımında, saç bakımında ve pansumanlarda da vazelin kullanılabildiği biliniyor.

Örneğin uzun süredir manikür yaptırmadınız ve manikür yaptırmak için kuaföre gittiniz. Tırnak etlerinizin sertliğini yumuşatmak ve manikür esnasında tırnak etlerin kanamasını ve acımasını önlemek isterseniz biraz vazelin sürerek tırnak etlerinizi yumuşatmayı deneyebilirsiniz.

Özellikle soğuk kış günlerinde çabucak çatlayan ve kuruyan dudaklarınızın yardımına da vazelin koşar.

Kişisel bakım ürünü dışında vazelini bir ilaç gibi de kullanabilirsiniz. Cildinizdeki ufak tefek çiziklerin ya da yaraların daha çabuk iyileşmesi için vazelin kullanabilirsiniz.

Bunların dışında evinizdeki ahşap eşyaları korumak ya da deri eşyaları parlatmak için de vazelin kullanılabilirsiniz.

Vazelinin Cilde Zararları neler?

Vazelin kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında vücut cilt tipi geliyor. Vazelin kullanmak isteyenler eğer yağlı ve akneye meyilli bir cilt tipine sahipse vazelini yüzüne sürmemelidir çünkü vazelin yüzde gözeneklerin tıkanmasına ve akneye sebebiyet verebilir.

Vazelin Cildi Gençleştirir Mi?

Cildin nem dengesini koruduğu ve kurulukları giderdiği bilinen vazelinin cildi gençleştirdiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Bak&#;ma &#;htiyaç Duyan Ciltler &#;çin Güçlü Nemlendirici

Vazelin

Bugün birçok kad&#;n&#;n vazgeçilmez bak&#;m ürünleri aras&#;nda yer almaya devam eden vazelinin tarihi oldukça eskiye dayan&#;r. Cilt bak&#;m&#;ndan saç ve t&#;rnak bak&#;m&#;na birçok kullan&#;m alan&#; bulunan vazelin kremi sadece kad&#;nlar&#;n de&#;il, ihtiyaç duyuldu&#;unda erkekler ve çocuklar&#;n da kullanabilece&#;i özellikler bar&#;nd&#;ran bir üründür.

Vazelin Nedir?

Vazelin, ham petrolün belirli a&#;amalardan geçerek i&#;lenmesiyle elde edilen, genellikle yar&#; saydam renkte olan ve mineral ya&#;lar içeren bir krem ya da merhem türüdür. Vazelin içeri&#;i itibariyle petrol türevlidir. Kozmetik sektöründe yayg&#;n olarak kullan&#;l&#;r, birçok cilt bak&#;m ürününün içinde bulunur.

vazelinin faydalar&#;

Vazelin Faydalar&#; Nelerdir?

  • Vazelinin tüm dünyada en çok tercih edilen ürünlerden olmas&#;n&#;n nedenlerinden biri, güçlü nemlendirme özelli&#;idir. Ço&#;unlukla kuru, nemsiz ve çatlayan cilt yap&#;s&#;na sahip olanlar&#;n tercih etti&#;i bu yo&#;un yap&#;daki ürün, cilt yüzeyinde bir bariyer olu&#;turarak nemi cilde hapseder. Böylelikle cilt so&#;uk ve rüzgâr gibi d&#;&#; etkenlere kar&#;&#; korunurken nemini de kaybetmez.
  • Vazelin, nemlendirici özelli&#;i sayesinde vücutta ekstra bak&#;ma ihtiyaç duyan dirsek ve topuk gibi bölgelerde de ço&#;unlukla etkili sonuçlar verir.
  • Bunlar&#;n yan&#; s&#;ra ka&#; ve kirpik bak&#;m&#;nda, saç bak&#;m&#;nda, pansumanlarda da kullan&#;l&#;r.
  • Manikürde kullan&#;ld&#;&#;&#;nda t&#;rnak etlerini yumu&#;atan ve kütiküllerin sert görünümünü gideren vazelin faydalar&#; sayesinde birçok evde bulunan bir üründür.
  • Çatlayan ve kuruyan dudaklara iyi geldi&#;i gözlemlenmi&#;tir.
  • Ki&#;isel bak&#;m d&#;&#;&#;nda ufak tefek yaralanmalarda kullan&#;ld&#;&#;&#;nda iyi sonuçlar al&#;nd&#;&#;&#;n&#; belirten kullan&#;c&#;lar da bulunur.
  • Vazelin ah&#;ap e&#;yalar&#; koruma, deri ürünleri parlatma ve boya lekelerini ç&#;kartma s&#;ras&#;nda da kullan&#;labilir.

vazelin cilde faydalar&#;

Vazelin Cilde Faydalar&#; Nelerdir?

  • Vazelin, yüksek nemlendirme özelli&#;iyle s&#;kl&#;kla kullan&#;lsa da yüz bölgesine uygulanacaksa kaliteli bir ürünün tercih edilmesi do&#;ru olacakt&#;r.
    Ayn&#; zamanda her cilt tipi için uygun olmayabilir. Ürün yüz için kullan&#;lacaksa muhakkak bir uzman görü&#;ü al&#;nmal&#;d&#;r.
  • Vazelin yüzde her durumda kullan&#;lmamal&#;, cilt yap&#;s&#; göz önünde bulundurulmal&#;d&#;r. Örne&#;in ya&#;l&#; ve t&#;kanm&#;&#; gözenekli ciltlerde vazelin sivilce gibi olumsuz sonuçlara sebep olabilir.
  • A&#;&#;r&#; kuruluk ya&#;ayan, hatta egzama belirtileri ba&#; gösteren ciltlere doktor kontrolünde vazelin uygulanabilir. Vazelin döküntülerin giderilmesine, tahri&#; ve ka&#;&#;nt&#;lar&#;n engellenmesine yard&#;mc&#; olacakt&#;r.
  • Ya&#;lanan cilt zamanla eski esnekli&#;ini kaybeder. Bunun nedenleri aras&#;nda ya&#; al&#;m&#;yla birlikte kolajen üretiminin yava&#;lamas&#; da yer al&#;r. Birçok yüz bak&#;m kreminde yer alan vazelin çe&#;itleri ve türevleri cilde elastikiyetini geri kazand&#;rmay&#; hedefler. Bu sebeple baz&#; kullan&#;c&#;lar taraf&#;ndan vazelin maskesi kullan&#;lmaktad&#;r. Burada amaç, k&#;r&#;&#;&#;klar&#;n ve ince çizgilerin giderilmesidir. Ancak vazelini bu &#;ekilde kullanmadan önce bir dermatolog görü&#;ü al&#;nmal&#;d&#;r. Sonras&#;nda gerek görülürse ürün yüze ince bir tabaka halinde uygulanabilir.

vazelin kirpik

Vazelin Kirpik ve Ka&#; Bak&#;m&#; &#;çin Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

Makyajda kullan&#;lan ka&#; boyalar&#;, maskaralar ve kirpik k&#;v&#;r&#;c&#;lar zamanla bu bölgelerde yer alan k&#;llar&#;n zay&#;flamas&#;na ve hatta dökülmesine neden olabilir. Öte yandan cildimiz ve saçlar&#;m&#;z gibi ka&#; ve kirpiklerimiz de neme ihtiyaç duyar.

Vazelin son zamanlarda ka&#; ve kirpik bak&#;m&#;nda da kullan&#;lmaktad&#;r. Vazelinle ka&#; ve kirpikleri nemlendirmek bu bölgelerde bulunan k&#;llara esneklik kazand&#;racakt&#;r; ancak kullan&#;l&#;rken dikkat edilmesi gereken noktalar vard&#;r. Özellikle göz gibi hassas bir bölge söz konusu oldu&#;undan kaliteli bir ürün tercih edilmelidir ve uygulamada a&#;&#;r&#;ya kaç&#;lmamal&#;d&#;r.

Vazelin haftada birkaç gün, bir kulak çubu&#;u yard&#;m&#;yla kirpik uçlar&#;na az miktarda uygulanabilir. Uygulama s&#;ras&#;nda ürünü göz içine kaç&#;rmamaya özen göstermek gerekir.

Uygulama mümkünse gece yatmadan önce yap&#;lmal&#;d&#;r, gün içerisinde sürekli gözleri aç&#;p kapamak vazelinin göze kaçmas&#;na neden olabilir. Ka&#;lara da benzer &#;ekilde uygulanan ürün sonras&#;nda uygun bir temizleyiciyle temizlenmelidir.

vazelin nedir

Vazelin hakk&#;nda merak edilenler:

Vazelin Gö&#;üs Büyütür Mü?

Vazelinin say&#;s&#;z kullan&#;m alan&#;, özellikle kad&#;nlara fazlas&#;yla cazip gelmi&#; olacak ki yepyeni faydalar için de bu ürünü denemekten geri durmam&#;&#;lard&#;r. Bunlardan biri de gö&#;üs büyütme olarak kendine yer bulur. Bu sorunun net bir cevab&#; yoktur. Kimi kad&#;nlar baz&#; estetik kayg&#;lar nedeniyle estetiksiz gö&#;üs büyütme yöntemleri aray&#;&#;&#;na girebilir. Gö&#;üslere vazelin sürmek de bu yöntemlerden biridir.

Baz&#; kullan&#;c&#;lar 30 gün süreyle vazelini gö&#;üslerine masaj yaparak uygulad&#;klar&#;n&#; ve sonuç ald&#;klar&#;n&#; ifade etseler de bu tür bir uygulama elbette risk ta&#;&#;maktad&#;r.

Vazelinin gö&#;üs büyüttü&#;üne dair kan&#;tlanm&#;&#; bir sonuç bulunmamaktad&#;r. Her üründe oldu&#;u gibi vazelin de bilinçsiz bir &#;ekilde kullan&#;lmamal&#;, mutlaka bir uzmana dan&#;&#;&#;lmal&#; ve do&#;ru miktarda, uzman&#;n uygun gördü&#;ü &#;ekilde uygulama yap&#;lmal&#;d&#;r.

Vazelin fiyatlar&#; ürünün kalitesine ve miktar&#;na göre farkl&#;l&#;k gösterir. Nispeten ekonomik bir seçenek gibi dursa da bu tür amaçlar için etkisi kan&#;tlanm&#;&#; yöntemler tercih edilmelidir.

Vazelin Çatlaklara &#;yi Gelir Mi?

H&#;zl&#; kilo al&#;p verilmesi, genetik yatk&#;nl&#;k, hormonal de&#;i&#;imler ve h&#;zl&#; büyüme vücutta çatlaklara neden olabilir. Çatlaklar olu&#;tuktan sonra ço&#;unlukla ciltte izler b&#;rak&#;r. &#;stenmeyen bir görünüm olu&#;mas&#; d&#;&#;&#;nda bu izlerin herhangi bir zarar&#; bulunmaz.

Çatlak tedavisi için birçok yöntem denense de tedavi süreci sab&#;r gerektirir ve uzman kontrolünde yap&#;lmal&#;d&#;r. Lazer tedavisi, ço&#;u kullan&#;c&#;da etkili sonuçlar verebilir, ancak kimi kullan&#;c&#;larda sorun tam anlam&#;yla çözülemez. Bu sebeple çatlaklar&#; ba&#;tan engellemek daha faydal&#; olacakt&#;r.

Vücutta çatlak olu&#;umu herkeste ayn&#; seyretmez. Ki&#;inin ba&#; dokusu çatlak olu&#;umuna uygunsa çatlaklar olu&#;madan önlem almas&#; gerekir. Bu duruma engel olmak için cildin her zaman nemli olmas&#; birçok uzman taraf&#;ndan da tavsiye edilir. Nemini kaybetmi&#; cilt, çatlak olu&#;umuna zemin haz&#;rlayan sebepler kar&#;&#;s&#;nda kendisini koruyamaz ve y&#;rt&#;lmalar meydana gelir. Nemi cilde hapseden vazelin, bu sayede cildin elastikiyetini koruyarak çatlak olu&#;umunu önleyebilir.

Vazelin Uçu&#;a &#;yi Gelir Mi?

Hemen hemen birçok insanda görülen uçuk, tedavi edilmedi&#;inde ya da do&#;ru ürünler kullan&#;lmad&#;&#;&#;nda can ac&#;t&#;c&#; olabilmektedir. &#;lk ba&#;ta ka&#;&#;nt&#;yla kendini hissettirmeye ba&#;layan uçu&#;un evleri bulunur. Bu süreç boyunca olu&#;an kabarc&#;klar zamanla patlar ve yaralara sebep verebilir. &#;&#;te bu noktada, yani kabarc&#;klar patlay&#;p yaralara dönü&#;meden önce korunmak gerekir. Bunun için uçuklara özel ilaçlar kullan&#;labilece&#;i gibi, ilaca eri&#;ilememesi durumunda vazelin gibi nem verici özelli&#;i olan ürünlerden yard&#;m al&#;nabilir.

Vazelin uçu&#;un üzerinde uyguland&#;&#;&#;nda bariyer olu&#;turarak hem alan&#; bakterilere kar&#;&#; koruyacak, hem de kabarc&#;klar&#;n gerilerek kurumas&#;n&#; ve kanamalar&#; engelleyecektir. Nemlenen bölge çatlamad&#;&#;&#;ndan yanma ve a&#;r&#; hissi de hafifleyecektir.

vazelinin faydalar&#;

Vazelin Zararlar&#; Nelerdir?

Kolay ula&#;&#;labilirli&#;i ve geni&#; kullan&#;m alan&#;yla neredeyse her evde bulunan vazelinin, faydalar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra do&#;ru kullan&#;lmamas&#; halinde zararlar&#; da olabilir. Yararlar&#; ve zararlar&#; konusunda fikir ayr&#;l&#;klar&#; her zaman söz konusu olsa da önemli olan ürünü bilinçli kullanmakt&#;r.

  • Örne&#;in cilt için iyi bir nemlendirici olarak kabul edilen vazelin her cilt tipi için uygun de&#;ildir. Vazelin akneye meyilli, ya&#;l&#; ciltlerde daha kötü sonuçlara sebep olabilir.
  • Fazla uyguland&#;&#;&#;nda ve ciltten do&#;ru temizlenmedi&#;inde ise gözeneklerin t&#;kanmas&#;na, cilt yüzeyine toz ve kirin çekilmesine neden olabilir.
  • Bir di&#;er kaç&#;n&#;lmas&#; gereken durum da vazelin sürüp güne&#;e ç&#;kmakt&#;r. Güne&#; vazelin sürülmü&#; ciltte lekelenmelere yol açabilir.
  • Vazelin makyaj temizleme s&#;ras&#;nda da tercih edilen bir üründür. Genellikle suya dayan&#;kl&#; makyaj ürünlerini ç&#;karmak için kullan&#;l&#;r. Ancak makyaj&#; vazelinle ç&#;kard&#;ktan sonra cilt iyi temizlenmelidir, mümkünse bu i&#;lem sürekli yap&#;lmamal&#;d&#;r. Aksi taktirde gözeneklerde t&#;kanmalar meydana gelebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir